sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Yogoda-transformarea tensiunii musculare in energie mentala


O Spirit infinit incarca-mi corpul cu energie cosmica,mintea cu concentrare si sufletul cu o noua bucurie.O eterna tinerete a corpului si mintii,ramaneti in mine pe veci.

Principii;

S-a constatat ca transferul energiei musculare in energie mentala este mai usor in cazul tensiunilor lente si indelungate.

Exercitiul;
Alegem o imagine pe care o vizualizam cat mai bine sau o sugestie pozitiva pe care o repetam mental.Apoi contracatand lent muschii corpului directionand la inceput atentia asupra actiunii musculare.Cand s-a obtinut maximul de tensiune,vom directiona atentia asupra gandului ales sau asupra ideii pe care dorim sa o umplem de forta si apoi destindem foarte lent muschii,ne relxam lent pastrand acest gand in minte sau repetand mental formula mentala sau fixand privirea interioara asupra imaginii mentale pe care dorim sa o amplificam.

In mod obisnuit exista o stare de contractie in timpul unor concentrari mentale-dar nu este integrata constient.

Aplicat la aswini mudra+yoni mudra.Se mareste aura+forta mentala,trezirea mantrelor,datorita conversiei din energie inferioara in energie superioara.

Relaxarea duce la eliberarea de enrgie pranica pe care o directionam constient in energie mentala obtinem amplificarea intensitatii gandului.

Destinderea lenta face ca fiinta noastra sa devina constienta de transformarea energiei musculare in energie mentala.

Destindera brusca nu lasa mintii timpul pentru a sesiza forta eliberata de muschi.Exista pericolul ca aceasta forta sa nu fie directionata constient catre aspectele mentale.

Timp de o saptamana,unul din prietenii mei s-a concentrat aspra ideii''afacerile mele se vor ameliora'' si consecinta a fost ca el a avut intradevar''succes''.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu