luni, 16 februarie 2015

Circuitele sacre Bashar


[…] In aceasta transmisie am dori sa ne concentram pe ideea pe care am numit-o in limba voastra “circuitul sacru”. Aveti cu totii diagrame – doar cateva – ale circuitelor sacre. Aceasta e o referire la un instrument special, o tehnica aparte, o idee speciala reflectiva ce e unica intr-un mod foarte special. De cele mai multe ori, ceea ce v-am impartasit ca si instrumente, tehnici si fise de invoire, au izvorat din cunoasterea din societatea noastra, din aplicatiile in propria noastra societate a acestor principii pe care le-am discutat cu voi.
In timp ce noi insine am adoptat si adaptat aceasta idee in propria noastra societate, aceasta tehnica speciala vine ca un dar, ca o impartasire ce ne-a fost inmanata de alte societati din Creatie. Vom spune doar ca nu isi are originea la ei.

Ceea ce e relevant pentru aceasta transmisie in mod special este ca aceasta tehnica speciala a fost, de asemeni, adoptata si adaptata de acea civilizatie, civilizatia fizica din sistemul stelar Sirius, si inmanata civilizatiei hibride despre care noi v-am vorbit deja, pe care ii numim “Primii”, Shalinaya sau Yahyel, care, la randul lor, au inmanat-o civilizatiei noastre, poporului Sassani. Iar acum, noi v-o inmanam voua.

Deci, e pentru prima data cand impartasim o tehnica, un instrument, o fisa de invoire, un dar inmanat ca si dar de o alta civilizatie intr-o succesiune anume. Iar voi sunteti urmatorii la rand ca sa primiti acest dar, aceasta impartasire. Deci va lasam mostenire acum acest instrument sa-l faceti sa va apartina, sa-l adoptati si sa-l adaptati propriilor voastre simboluri imaginative, propriei voastre civilizatii.
Deci, in timp ce va vom da o scurta indicatie pentru cum ati putea sa utilizati aceasta fisa de invoire speciala, va rog sa intelegeti ca in timp, va puteti baza pe propria voastra imaginatie, pe ghizii vostri spirituali, pe propriile voastre sincronicitati, propriile voastre revelatii pentru alegerile pe care le-ati facut ca sa traiti experienta acestei realitati; va puteti baza pe toate acestea ca sa adaptati aceasta idee, acest instrument, in orice fel sau forma vi se potriveste cel mai bine, individual si colectiv.
Ideea de baza e ca va accesa – ca multe fise de invoire – o constiinta colectiva si inconstientul civilizatiei voastre, spiritul colectiv al lumii civilizatiei voastre. Si de aceea, chiar daca l-ati putea adapta intr-o maniera foarte personala, va avea un efect asupra majoritatii voastre, chiar daca e o fisa de invoire prin care va oferiti permisiunea, folosind asta ca pe o reflectie, sa deveniti mai mult voi insiva, se va conecta la aceste lucruri care sunt comune pentru majoritatea voastra pentru ca acceseaza ideea de reconexiune a circuitelor cerebrale, a circuitelor neorologice cerebrale.


Dupa cum am spus si alta data, exista 3 nivele legate de ideea de receptie a informatiei in realitatea fizica. Exista Mintea Superioara – care e cea care concepe; exista creierul fizic – care e cel care receptioneaza, e antena; si exista Mintea Fizica – care e cea care percepe informatia.

Aceasta fisa de invoire, acest dar, aceasta impartasire ce ne-a fost inmanata, e in mod special proiectata sa va asiste in reconexiunile si adaptarile receptorului vostru - antena, creierul - in asa maniera incat sa inlesneasca multe lucruri, unul dintre ele fiind comunicarea dintre Mintea Fizica si Mintea Superioara, permitand creierului sa devina nu doar super-conductiv, ci hiper-conductiv si sa permita informatiei sa curga usor, fara efort in ambele directii, de la Mintea Fizica la cea Superioara, de la Mintea Superioara la cea Fizica. Si astfel, sa actioneze mai mult ca o retea, sa va permita sa faceti mult mai rapid asocieri, sa accesati mai rapid mai multa informatie, sa va sporiti perspectivele ce ingaduie o intelegere mai ampla a unor nivele variate a experientei realitatii voastre, si sa va ingaduie sa accesati o mai ampla capacitate de a percepe alte nivele ale realitatii, alte dimensiuni ale experientei.

Bineinteles, dupa cum, de asemeni, am spus, fiecare gand pe care il aveti va schimba conexiunile 
cerebrale, iar acest fapt se bazeaza in mod special pe ceea ce am discutat ieri seara din timpul vostru (nota: in transmisia “Shifting Through Infinity”) in ceea ce priveste transmutarea prin realitati paralele, ideea fiind ca sunteti cu adevarat o persoana diferita, o persoana noua la propriu, in fiecare clipa.

Ideea de a invata constient cum sa va refaceti conexiunile cerebrale in anumite feluri, va va ingadui mai multa eficienta pentru a deveni persoana ce vreti sa deveniti, sa deveniti cine preferati sa deveniti si astfel, odata cu asta, sa atrageti si realitatea paralela ce insoteste si reflecta acea stare.

Acum, daca priviti lung la primele 15 circuite sacre – si sunt multe altele, dar vom incepe de aici, vom ramane in simplitate. Intai de toate, un mod in care puteti incepe sa utilizati aceste simboluri, ar fi sa va faceti timp, dupa cum credeti de cuviinta fiecare, sa transcrieti aceste simboluri pe ceea ce numiti propria lor fisa – 15 fise de hartie, de cartone, fiecare cu cate un simbol si un cuvant pe ea. Dupa ce creati aceste fise, de la 1 la 15, fiecare cu circuitul si cuvantul ce-l insoteste, ideea ar fi sa intrati intr-o stare linistita si meditativa, o stare de relaxare si pace, intr-un mediu pe care il gasiti ca fiind relaxant si plin de pace, cu muzica daca vreti, plin de culori daca vreti – oricum vi-l doriti sa fie, astfel incat pentru voi sa reprezinte o stare de pace fara intrerupere – ideea fiind sa priviti lung la fiecare fisa din acestea in mod succesiv, in ordine, timp de 1 minut pentru fiecare fisa, in total 15 minute. 

Faceti asa 3 zile la rand, cate un minut pentru fiecare card, in ordine de la 1 la 15, in total timp de 15 minute.

Si in timp ce doar priviti si cugetati si va lasati mintea sa rataceasca, sa absorbiti doar ideea formei simbolului, sa absorbiti doar ideea conceptului ce il insoteste, fara sa ganditi, fara sa analizati, doar sa le lasati sa va patrunda, doar sa lasati ochii sa fie adevarate ferestre catre sufletul vostru, catre spiritul vostru, catre mintea voastra si catre tot restul.

. Ingaduiti-va ocazia sa stati doar cu aceste forme in fata si sa stiti ca facand asta, ceea ce fac ele este proiectat special sa permita circuitului neurologic al creierului sa reface conexiunile ca sa fie representative pentru fiecare dintre aceste forme simbolice astfel incat sa poata functiona in acord cu conceptul ce insoteste forma.



Iar in total, dupa toate cele 15 minute, sa va ingaduie sa functionati mai holistic, intr-un fel mai hiper-conectiv, hiper-conductiv, asociativ si care poate accesa mai usor cunoasterea, informatia despre voi insiva, despre Cosmos, despre Tot Ceea Ce Este in orice fel sau forma vi se potriveste fiecaruia ca si aspect individual al Creatiei. 

Dupa ce veti fi facut asta 3 zile la rand, in ordine, de la 1 la 15 de fiecare data, dupa aceea – dupa aceea – puteti continua sa meditati pe fise in orice ordine doriti, in orice ordine sunteti atrasi s-o faceti, in acest sens, in orice ordine doriti sa va concentrati pe ceva. O puteti face la intamplare si nu e neaparat ca trebuie sa treceti prin toate. V-ati putea trezi o data gravitand doar spre 1, 2 sau 3 fise cu simboluri – sau mai multe – intr-o zi oarecare. 

Ideea, totusi, e ca oricat de multe decideti sa parcurgeti intr-o zi – si nu e necesar sa faceti asta mai mult de o data pe zi; o puteti face de doua ori, o puteti face de 3 ori pe zi; nu v-as sugera s-o faceti de mai mult de 3 ori pe zi – ideea e ca e necesar sa-i ingaduiti creierului vostru sa se adapteze, sa-i lasati timp sa incorporeze, sa absoarba, sa cristalizeze aceste efecte, aceste adaptari, aceste circuite.

Deci luati-o incet, usurel, lasati-i oricat timp are nevoie in mod natural. Iar daca treceti prin mai putin de 15 simboluri intr-o zi – dupa primele 3 zile in care le-ati parcurs pe toate in ordinea in care sunt date – va puteti si-atunci ingadui ca in timpul oricarei meditatii, chiar daca folositi doar un singur simbol, sa nu stati per total mai mult de 15 minute. 

Asa cum am spus spus si alta data, in sesiunea pe care am intitulat-o “15 minute & conteaza” si dupa cum ati observat si veti mai observa in timpul meditatiei ce va insoti experienta holotopica, 15 minute e intervalul din realitatea voastra ce este cel mai potrivit pentru absorbtia de informatie si modificarea conexiunilor cerebrale pentru un anume scop. Mai mult de atat nu e cu-adevarat eficient. Mai mult de atat poate in realitate, in anumite privinte, inainte de a fi absorbit, adaptat si cristalizat cum trebuie, poate sa determine o pierdere din efect.
Deci, faceti totul simplu, scurt, ramaneti intotdeauna la cele 15 minute. Nu aveti nevoie de mai mult de atat. Garantat.


Deci, ingaduiti-va acum un moment – nu trebuie sa facem acum in 15 minute totul – dar, incepeti acum sa priviti cateva secunde la fiecare simbol in ordine, de la 1 la 15. Asta e pentru a va familiariza cu conceptul. Acum sunteti prezentati formal simbolurilor pentru a ingadui creierului sa stie ce urmeaza. Deoarece Mintii Fizice ii place atat de mult sa stie ce urmeaza. Asa ca ii vom face pe plac pe moment si o vom pregati putin.

Priviti la nr. 1. Opriti-va o clipa si salutati fiecare simbol si forma cu o energie asociativa, plina de iubire, pace, creativitate, entuziasm, joaca. 
Priviti nr 2. Faceti la fel. Doar o respiratie sau doua pentru fiecare simbol ajunge; poate 3 respiratii.
Opriti-va o clipa si va uitati la nr 3. Lasati simbolul sa va umple privirea, sa va umple mintea. Simtiti-l. Intr-un sens, lasati Mintea Fizica, lasati creierul sa-l constientizeze.
Daca doriti sa simtiti sau sa creati o senzatie a circuitului cerebral in timp ce reface conexiunile pe masura ce priviti simbolurile, e ok. Deoarece acesta e inceputul fisei de invoire chiar in aceasta forma simpla.
Priviti nr. 4. Ingaduiti mintii sa se familiarizeze cu forma lui.
Priviti nr 5. Respirati o data, respirati inca o data.
Treceti la nr 6. Si intelegeti, bineinteles, din nou, ca nu e o intamplare pentru care aceste simboluri sunt impartite in grupuri de cate 5, numarul 5 fiind numarul umanitatii. Aceasta adaptare e speciala pentru civilizatia voastra.
Deci de fiecare data cand va vom mai prezenta aceste circuite si mai multe mai tarziu, va vor fi intotdeauna date in manunchiuri de cate 5.
Priviti nr. 6.
Priviti nr 7.
Ingaduiti-va sa plutiti spre nr 8.
Cugetati si explorati forma nr 9.
Si nr 10, in orice ritm va e confortabil fiecaruia. Nu trebuie sa urmati exact ritmul in care ne miscam acum. Doar sa ramaneti o clipa cu fiecare simbol.
Dupa care, mergeti mai departe si treceti la nr 11, daca doriti. Ingaduiti-va sa simtiti expansiunea ce vine odata cu acest simbol. 
Ingaduiti-va sa treceti la nr 12 cu mintea si simtiti activitatea ce vine odata cu el.
Ingaduiti-va sa cugetati la nr 13, marele tranformator, cel care este creuzetul si permite schimbarea intr-un mod lin si lipsit de efort.
Apoi cugetati, daca vreti, la nr 14, marele, intr-un sens, conector pentru a va intari, cristaliza si stabili conexiunea cu toate lucrurile.

Iar in cele din urma, dar cu siguranta nu ultimul, la marea manifestare, cea care va permite sa vedeti cum toate lucrurile se manifesta, cum fiecare lucru se aseaza la locul potrivit, la timp, in timpul potrivit. Toate lucrurile la care sunteti deja conectati, devin dintr-odata vizibile pentru voi. Deoarece v-ati extins frecventa si sunteti astfel capabili sa vedeti ceea ce pana acum va era invizibil.
Deoarece doar asta este manifestarea – insemna sa faci vizibil ceea ce e deja aici, ceea ce mai devreme era invizibil.
Prin urmare, acum aveti acest instrument, aceasta tehnica, acest dar, aceasta impartasire, aceasta fisa de invoire. Nu va ingrijorati pentru felul cum sa recreati aceste simboluri pe fisele voastre de hartie sau carton. Le puteti desena de mana. E unul dintre motivele pentru care l-am indrumat pe canalizatorul nostru, cand i-am download-at aceasta informatie, sa le lase ca simboluri desenate de mana. Nu e necesar sa le faceti mai precise de atat. Puteti, daca doriti.
Le puteti inflori, decora in orice fel sau forma doriti, atata timp cat mentineti intact simbolul de baza.

Le puteti desena cu linii mai drepte sau le puteti desena de mana simplu, asa cum le vedeti aici, nu conteaza. Vor functiona oricum.
Iar in anumite privinte, de fapt, daca le desenati de mana cat de bine puteti, vor fi mai puternic conectate cu circuitul vostru, pentru ca le-ati desenat cu ajutorul circuitului vostru mai direct, mai – sa spunem – natural.
Din nou, depinde de voi. Daca simtiti o inrudire mai puternica cu ele daca le redati in vreo forma de arta computerizata sau oricum altfel, ramane la latitudinea voastra. Insa, ingaduiti-va sa simtiti daca fiind redat in acest fel, simbolul pare mai indepartat de voi sau daca continua sa se simta ca o parte din voi, o extensie a voastra si daca sunteti capabili sa relationati cu el intr-un mod firesc.

Asta e ceea ce e esential: sa formati cu-adevarat o relatie cu fiecare dintre aceste simboluri. Fiecare dintre ele e ca o fiinta autonoma, avand propria constiinta, propria vibratie, propria realitate si propria constienta. Si fiecare e gata sa formeze o relatie cu voi si sa se exprime ca o imprimare, ca o encodare in creierul vostru, in circuitul vostru neurologic pentru a va ajuta si asista in a deveni un receptor bun, o antena amplificata si sa ajute la facilitarea – prin intermediul imaginatiei si inspiratiei – unui mai bun dialog, a unui dialog mai clar, mai activ si a unui parteneriat activ intre Mintea Fizica si Mintea Superioara, folosindu-se de facilitarea creierului, receptorul vostru, antena voastra. […]

http://fymaaa.blogspot.ro/2010/11/bashar-circuitele-sacre-7112010.html 

Cercurile din lan si arcturienii


Cu totii ar trebui si chiar stim, in adancul fiintei noastre, ca nu suntem singuri in Univers. Ochii nostri neantrenati nu sunt capabili sa vada dincolo de aparente si totusi…exista mult mai multe dimensiuni decat cele patru (trei spatiale si una temporala) acceptate de civilizatia umana. Si daca exista mai multe dimensiuni, este logic ca acestea sa fie “populate” de civilizatii.

Una dintre aceste civilizatii, arcturienii, traiesc intr-o realitate paralela ca si “servitori” ai lui Dumnezeu. Arcturienii sunt fiinte multidimensionale, spirite intr-o frecventa imperceptibila pentru noi, oamenii. In cadrul acestei civilizatii exista un grup de fiinte numit Circle Makers (Creatorii Cercurilor).

Arcturienii sunt maestrii frecventei. Ei transforma pictograme geometrice holografice in formatiuni numite de noi, pamantenii, Cercurile din Lan (Crop Circle). Geometria sacra (prezenta in multe simboluri si constructii antice) din aceste formatiuni ne este relevata ca simple desene divine facute in locuri cheie a grilei planetare. Aceasta grila planetara este in fapt corpul eteric al planetei (Sufletul exterior – Urantia).

Energiile generate de aceste formatiuni hranesc energia planetei prin intermediul grilei mai sus-amintite. Acest lucru este posibil deoarece fiecare simbol sacru exprima o anumita calitate si, implicit, cantitate, de energie aflata in Razele Divine (cele 7 raze). Va rog sa retineti ca acest fenomen este multi-dimensional.


In ultimii ani aceste formatiuni (Cercurile din Lan) au devenit din ce in ce mai complexe in reprezentare. Unul din motivele care alimenteaza acest lucru este expansiunea constiintei umanitatii. Omenirea se deschide, incetul cu incetul, spre cunoastere.

Cand privim o astfel de formatiune (sau sImbol sacru) constiinta noastra se extinde si asta ne face capabili sa absorbim si sa intelegem pur si simplu, intelepciunea “inchisa” in aceste forme.

Cu cat cercurile sunt mai complexe cu atat mai mult este stimulata constiinta umana. Cercurile din lan din ultimii ani au generat si asistat o mai mare vointa a oamenilor de a intelege cunoasterea. Pe langa acest aspect, aceste formatiuni ne stimuleaza deschiderea intelegerii unor noi metode de auto-vindecare.

Informatiile din aceste formatiuni sunt aduse dintr-o alta dimensiune, invizibila pentru noi deoarece avem o vibratie diferita. Totusi cei din aceasta dimensiune incearca si, chiar au gasit o modalitate prin care sa spijine, sa ajute progresul nostru lent prin stimularea sistemului nervos si a creierului. Aceste Cercuri din Lan contin abilitatea de a face acest lucru.

Prin aceste formatiuni omenirea este capabila sa absoarba mai multa intelegere decat prin intermediul celor cinci simturi. Cresterea constiintei umanitatii este stimulata la nivel fizic, emotional, mental si spiritual, pentru a asigura sprijinul, suportul necesar devenirii ei continue in sensul Planului Divin. Astfel se creeaza si premiza ca exista, totusi, si alte forme de viata si implicit mai multe modalitati de comunicare.

           

 Aceste simboluri sacre contin informatii care nu pot fi descifrate prin procese de gandire analitica. Noi, ca oameni, avem tendinta sa reactionam la stimuli vizuali, blocand astfel “vederea Divina”.

Metoda de a absorbi energia si cunoasterea continute in aceste formatiuni este de a privi in centrul lor iar informatia va fi imediat absorbita in subconstient, activand structurile ADN-ului.

Este important de tinut minte ca aceste cercuri sunt formate intr-o anumita ordine pentru a aduce la “suprafata” adevarata frumusete a Divinului din noi. Va vor asista in intelegerea dumneavoastra asupra diferitelor aspecte ale Creatiei.

Un alt beneficiu adus de aceste formatiuni este ca ne vor ajuta sa eliminam durerea, presiunea si disperarea.

Cele mai recente dintre aceste formatiuni reprezinta inceputul unui nou nivel al comunicarii prin codurile continute in ele.

Asimilare placuta…

MIHAI ALEX PRELIPCEANU

COMUNICARE-Meditand asupra acestui simbol devii constient ca poti comunica cu corpul tau, receptionezi semnalele pe care ti le transmite si rezolvi problemele. Aceasta energie generata de simbol iti aduce corpul si spiritul in comuniune.

     ImageImage

TRANZITIE- Energia generata de acest simbol regenereaza increderea in tine si te pregateste pentru etapele viitoare.
      ImageImage

AL TREILEA VAL-Energia generata de acest simbol te ajuta sa devii constient de misiunea ta pe Pamant.
   ImageImage

Foto 1,3,5: www.lucypringle.co.uk/photos

Quantum K -Un sistem revolutionar de vindecare


Folosind acest sistem de vindecare, trebuie sa accepti ca nu exista un suport personal disponibil prin intermediul acestui site. Desi fiecare declaratie de intentie din Quantum K vizeaza îmbunatatiri pozitive ale sanatatii tale, unele reactii de vindecare pot aparea în orele si zilele ce urmeaza pe masura ce treci la un nivel superior de existenta.

Te rog sa nu folosesti acest sistem decât daca esti sigur ca esti pregatit sa faci aceasta calatorie si ai suficient sprijin în jurul tau.

Printre avantajele aduse de utilizarea Flăcării Violet amintim:

- Purificarea campului energetic

- Eliminarea emotiilor si energiilor negative

- Transmutarea energiei de vibratie joasă in energie de vibratie superioară

- Reorganizarea corpurilor energetice la nivel atomic si molecular

- Cresterea imunitatii organismului
- Ridicarea frecventei energetice
- Cresterea constientei spirituale
- Dezvoltare spirituală accelerată

"Solfeggio"


Acum cativa ani niste cercetatori au redescoperit o scala de frecvente armonice care era folosita in antichitate, dar pierduta de-a lungul vremii si inlocuita cu scala muzicala armonica moderna. Aceasta scala armonica era inca folosita in muzica gregoriana din evul mediu... Apoi autoritatile bisericesti au pretins ca ea a fost pierduta. Noua intelegere a acestor frecvente redescoperite sustine ca acestea nu aveau doar scopul de a crea muzica, ci ele reprezentau de fapt frecventele de baza ale Creatiei, care modifica materia si nivelul de constiinta, deci 'realitatea'. Desigur, cei care le-au redescoperit au inceput sa le foloseasca pt vindecare, deoarece ele au darul sa readuca structurile corpului fizic la armonia arhetipala, prin refacerea ADN-ului. Sunt sase frecvente fundamentale: 396, 417, 528, 639, 741 si 852 Hz. La acestea au mai fost adaugate, respectand principiul armonic, inca trei: 174, 285 si 963 Hz. Dintre frecventele fundamentale, una se remarca in mod deosebit -- 528 Hz -- considerata a fi frecventa iubirii divine, Codul Sursa. Aceasta frecventa ne readuce in armonie divina cu toata Creatia, facilitand vindecarea si miracolele.

Ce este 'Quantum K'?
'Quantum K' este un sistem nou, revolutionar. Acesta utilizeaza cele mai noi progrese facute în fizica cuantica pentru a oferi o vindecare a mintii, corpului si a sufletului.

Este bine stiut ca organismul poate absorbi informatii prin stimularea senzoriala -- trebuie doar sa te uiti la succesul hipnoterapiei ca sa realizezi cât de eficienta poate fi. Acest sistem extinde acest principiu stimulând potentialul nostru de auto-vindecare prin intermediul cuvintelor scrise, numerelor, ecuatiilor fractale, sunetelor, culorilor si simbolurilor. Dând instructiuni directe inteligentei corpului nostru, îi stimulam puterile natural de vindecare.

Cum o pot folosi? 
Expereienta "Quantum K" este un program de 23 de minute disponibil gratuit pe acest site."http://quantumk.co.uk/index_romanian.htm " Nu este nevoie decât sa gasesti un moment de liniste când sa stai jos în fata calculatorului si sa te bucuri de acest proces, neîntrerupt de lumea exterioara.

Muzica este un element important al programului si ea se aude automat pe fundal. Daca nu ai placa de sunet pe PC-ul tau, va trebui sa faci un compromis si sa asculti ceva relaxant din colectia ta, sau sa cumperi întregul album de pe acest site. Experienta va fi valabila si fara muzica, dar cu o eficienta putin mai redusa.


Muzica: 

Track 1: AEO - music created by using the Solfeggio Healing Scale
Track 2: Harmonic Matrix of All 6 Solfeggio Tones
Track 3: Quantum K Healing Sounds

Roata bioenergetică Egely şi aparatul de măsurat vitalitatea

                    
                    30EURO/ CU PRECOMANDA


O să vedem că numărul rotaţiilor de la partea rotară depinde foarte mult de energia noastră, de capacitatea de concentrare, de vitalitatea noastră rată întotdeauna starea noastră momentană. Aşa că dimineaţa devreme după ce ne trezim sau când suntem foarte obosiţi seara, înainte de culcare numărul rotaţiilor şi nivelul de vitalitate este foarte mică. Cele mai multe rezultate pot fi măsurate în general dimineaţa sau înainte de masă. Este foarte important ca să găsim şi să înţelegem care este starea de consistenţă sau să putem obţine numărul rotaţiilor maximale, sau care este nivelul nostru de vitalitate maximă. Această stare este între starea de legeritate şi concentrarea totală care este un domeniu foarte străin. Noi putem obţine această stare, aproape de starea meditativă când ne gândim la muzica sau activitatea noastră preferată. Această stare de consecinţă este aceea când corpul nostru funcţionează cel mai bine şi problemele nu ne mai deranjează, nivelul nostru de vitatlitate este convenabil. Atunci se produce în noi bioenergia pe care o putem observa şi în timp ce măsurăm, însă mai merită să încercăm aceast experiment si cu mâinile. După acest experiment valoarea de vitalitate este întotdeauna diferită de cea cu mâinile. Vom numi valoarea de vitalitate cu VQ vitalitatea kvotiană, care este o valoare comparativă care prin raport urcă unde este bioenergia noastră actuală. Până când valoarea noastră quotiană de inteligenţă ( QI) a două persoane nu este prea diferită, valoarea de vitalitate poate exista fără să putem vorbi dacă cealaltă poate fi măsurată sau nu. Putem influenţa valoarea QI, de exemplu într-o stare obosită sau nervoasă care o face să crească mai mult decât dacă ascultăm o muzică placută pentru că atunci va scădea. Valoarea de vitalitate VQ depinde de mai multe parametre. O să vă vorbim mai târziu despre mai multe detalii. În tabelul de mai sus vom vedea evaluarea şi compararea quotiană de viatlitate măsurată în următoarele forme:
quotient de vitalité

O boală latentă de la nervi, de la oboseală, sau din cauza vremii de exemplu un front mai rece sau mai cald poate scădea valoarea noastră de vitalitate, însă după toate acestea vitalitatea trebuie să crească din nou. Valorile de mai sus sunt valabile cuprinse între vârsta de la 14 ani până la vârsta de 60 de ani. Toate aceste lucruri depind de partea componentă a omului, de mentalitatea şi de traiul de viaţă al oamenilor, pentru că dintre toate aceste cauze se poate produce o mare diferenţă. Putem măsura nivelul de vitalitate nu numai în jurul mâinilor ci şi de la cot, genunchi şi cap. Acest aparat nu este capabil să măsurăm VQ care este aproape de corp, dar în caz de capacitate extremă, o putem face deasemenea de mai multe ori de la zece centimerti depărtare. În acest caz este de ajuns ca persona la care măsurăm să se uite la aparat sau să trimită cu degetele energie şi aparatul devine în mişcare.
Deci, când facem o astfel de măsură valoarea maximă înseamnă nivelul nostru actrual de vitalitate, această valoare rămânând până când se opreşte roata. Evaluarea pe care am făcut-o cu mai multe persoane a demonstrat că valaorea de vitalitate înaltă este de 6 rotaţii pe minut, în acest caz vom spune că vitalitatea kvotiană este 100% . Vitalitatea kvotiană arată diferenţa, deci dacă are un quotien de 150% , vom spune că numărul rotaţiilor este de 6 ori 1,5 egal cu 9 care este o valaore mai mare decât cea permisă. Dar dacă cineva are quotienul de 50%, numărul rotaţiilor este de 6 ori 0,5 = cu 3 care di păcate este o valoare mai mică decât cea minimă. Ceea ce este interesant este faptul că, cât timp putem menţine valoarea de vitalitate, pentru că cândva să putem avea o valoare înaltă, dar ne obosim repede şi din contră sunt oameni care au un nivel de vitalitate slab, dar sunt capabili să o menţină mult timp chiar şi timp o oră jumate.
Obiectul principal al aparatului nostru ne ajută să face schimbări legat de traiul nostru de viaţă, schimbări care măresc valoarea de vitalitate, datorită căruia vom putea fi mai sănătoşi. Dacă quotienul nostru timp de mai multe săptămâni este mai mare decât 100%, acest lucru înseamnă că trebuie să avem grijă de sănătatea noastră şi trebuie să facem ca sănătatea noastră să devină din nou la cea normală.
În următoarele rânduri să încercăm să rezumăm pe scurt cum putem să ne mărim sau să ne scădem vitalitatea.

Cum putem să ne mărim vitalitatea?

Să luăm pe scurt toţi acei factori cu ajutorul cărăra putem influenţa nivelul de energie, nivelul de performaţă sau de concurenţă al omului.
Somnul
Cel mai simpul si cel mai important este somnul, desigur că foarte mulţi îl cunosc şi recunosc importanţa lui. Ceea ce contează este când şi cât timp dormim. Experienţele de până acum ne arată ceea ce ştim de mai mult timp şi anume că cel mai bun moment de culcare este ora 9 sau mai târziu ora 10 seara. Dacă vom continua acest ritm natural vom fi foarte odihniţi decât dacă ne culcăm noaptea după ora 12 şi dormim ziua. Ritmul natural de a dormi este mai odihnitor. Nivelul nostru de vitalitate poate fi ameliorat cel mai uşor prin restituirea perioadelor naturale, acesta este deci sfatul care ar trebui urmărit.
Exerciţii de relaxare
Un alt factor foarte important este să învăţăm cum să ne relaxăm. Există trei metode vechi ca să ne ajutăm să fim plini de energie. Cea mai veche este yoga indiană, dar în Orientul Extrem şi în China de asemenea, există mai multe exerciţii cum să variăm respiraţia şi mişcările. De exemplu Chi-Chung II este important că puţin timp vom putea din nou să fim într-o stare fără stres şi aşa ne vom încărca cu energie în câteva minute.( Există multe cărţi asupra techincii de respiraţie şi a meditaţiei.) Psihologia sau Medicina de azi ne poate demonstra şi delimita diferenţele de funcţionare a creierului. Despre examenele EEG o să folosim numele de starea alfa, ca să putem vorbi de starea de relaxare sau de primi energie. Acest lucu însemnând că vom examina activitatea creierului, frecvenţa fiind în mare parte de 10-11 Herz. Vom putea înţelege această etapă de exemplu prin metodele de autocontrol al creierului lui Silva. Ceea ce este ideal este să combinăm technica mentală şi respiratorie, şi în aşa fel primirea energiei va fi foarte rapidă. Poziţia corpului este de asemenea la fel de importantă, este foarte important ca poziţia pe care o luăm cu coloana dreaptă ca să le permită plămânilor să primeascpă aer şi aşa să avem un aprovisionament bun de oxigen.
Sportul
Deasemenea putem ameliora nivelul de vitalitate cu un alt tip de relaxare şi de exerciţii respiratorii, şi anume sportul. Putem şti care este limita maximă cu care sportul ne umple de energie, şi care este limita minimă care ne oboseşte şi măreşte energia nostră. Sporturile ideale sunt: înnotul, gimnastica cu măsură, fuga şi tenisul dacă este practicat în aer liber. Ceilalţi factori şi condiţii care influenţează nivelul nostru de vitalitate, depinde de alimentaţia noastră.
Vitaminele
Cel mai simplu este să verificăm dacă corpul nostru primeşte vitaminele.Cele mai multe maniere de a se procura vitamine este de a consuma legume şi fructe. Nu le primim în forme artificiale dacă nu avem posibilitatea de a le primi în forme naturale. Ca început, se vând diferite vitamine, vom putea vedea dacă nivelul nostru de vitalitate are nevoie de ele sau nu, câteodată lipsesc un fel sau două de vitamine ca să facem ca nivelul nostru de VQ.
Oligoelementele
Întrebările legate de alimentaţii sunt întotdeauna complexe şi elementare, acest lucru fiind asumarea oligoelementelor adecvate. În organismul nostru sunt mai mult de 200 de mii de enzime care se ocupă cu desasimilarea de substanţe nutritive şi regenerarea organismului. Enzimele sunt părţile indispensabile, catalizatoarele acestui proces. Pentru a funcţiona enzimele au nevoie în mică cantitate de oligoelemente foarte importante. Prin hrană noi în general ne putem procura fără să fie lipsite de 6 bioelemente naturale ( hidrogene, oxigene, carbon, sulf şi fosfor). Sunt mai multe probleme legate de absorbare şi integrare a cinci bioelemente accesorii ( fier, magnesiu, calciu, sodiu şi potasiu). Aşa bolile prin carance, de exemplu carance în fier sunt foarte frecvente. Ceea ce pot cauza probleme, este lipsa de bioelemente. Agricultura modernă selectionează câteva plante care pot avea un rol important dacă cantitatea suficientă de oligoelemente necesare în viaţa naostră. Aceste plante hibride sunt foarte scumpe şi în aşa fel sunt de proastă calitatea în ceea ce constă calitatea de oligoelemnte.În acest caz hrana este suficientă în cantitate dar compoziţia în calitate poate fi defavorabilă. Poluaţia industrială atunci poluează enzimele noastre, aceste mici compuse foarte lucrătoare, poate dacă corpul nostru poate să procure oligoelemente suficiente. Metalele precioase blochează explicit integrarea oligoelemntelor care sunt foarte hranitoare.Ceea ce mai este important sunt chimicele acestor oligoelemnte consumate, numeroasele valenţe şi componentele sunt faorte importante.
Datorită civilizaţiei noastre technice, organismul nostru conţine de asemenea elemnte explicite şi hrănitoare care blochuează absorbarea oligoelemntele. Cum am menţionat deja pentru funcţionarea perfectă a enzimelor, noi avem nevoie de oligoelemnte în cantitate şi în calitate necesară, de exemplu siliciu, magneziu, zink, seleniu, brom, iod etc. Însă câteva metale preţioase ca şi plumbul, cadmium, şi mercurul fixând oligoelemntele necesare şi împiedicându-le să se integreze în organism. Acestea cauzând grave lipsuri nutritive şi sintezele de proteine nu funcţionează. Aşa plumbul acumulat în sânge, dereglează sau distrug, aprovisionamentele organismului în oxigen.Aprovisionamentul în oligoelemnte şi în vitamine sunt întotdeauna importante pentru oameni care locuiesc în oraşe, în zone industriale, din cauza poluări aerului şi a solului.Din păcate în zilele noastre hrana vegetală sunt foarte bogate în metale preţioase. Centrele termice redau solului acid care aduc oligoelementele de absorbire.
Acestea se întâmplă pentru că nivelul nostru de VQ pentru un timp mai îndelungat, mai mult de 100% trebuind să încerce a primi pentru un timp mai lung de oligoelemnte pentru că o economie de organism în oligoelemnte să se regleze, ceea ce înseamnă că enzimele noastre, sinteza de proteine, reconstrucţia corpului nostru să fie convenabilă. Calitatea enzimelor noastre este foarte importantă în forţa de capacitate de protecţie a şi a sitemului immun.Sistemul nostru immun este foarte puternic şi foarte valoros în vitalitate. Exemple mai concrete ca de exemplu erau bolile anemice, care se produceau în oraşe şi aveau un nivelul de vitalitate în jur de 50%, iar după o bună terapie de oligoelemente vom vedea dublânduse nivelul de vitalitate. Menţinerea vitaminelor poate fi la fel de importantă în caz de lipsa . Rezultatul foarte rapid este foarte eficace când vom putea obţine este adăugarea adecvată de vitamina C. Este posibil să ne oprim la lipsa de vitamina C în câteva zile az poate argumenta nivelul de VQ de 20-30%. Nu sunt doze exacte trebuie ca noi să găsim doza necesară pentru că acea depinde foarte mult de poluare, de natura ăn care trăim, de maniera noastră de a trăi.
Alimentarea
Cât de mult ne influenţează alimentaţia noastră în vitalitate este o întrebare eternală.Oare alimentarea vegetală este bună sau este limitată în consumaţia diferitelor plante. Sunt mulţi care spun că nutriţia în carne este foarte hrănitoare pentru organism, alţi spun că trebuie să evităm doar cele grase. Aceste experienţe nu sunt dovedite şi anume că consumarea cărnurilor ar fi hrănitoare şi nici că ele ar avea nivelul de vitalitate slab. Este adevărat însă că după ce le mâncăm, în timpul digestiei nivelul de vitalitate este foarte înalt, pentru că o farfurie de carne grasă o putem digera mai greu decât o farfurie cu vegetale. O farfurie cu vegetale în general o digerăm foarte uşor, conţţine mai multe vitamine, însă pot conţine şi plumb dacă legumele au fost cultivate în mediu poluat şi în aşa fel sunt foarte hrănitoare pentru corpul uman. Este bimposibil să ştim cât metal conţine un cartof sau un brocoli, nu ptem măsura rezultatul. Să cumpărăm dacă este posibil de la un producător care îşi cultivă legumele sau fructele departe de uzini poluante, de autostrăzi, de uzine saude gunoaie, sau de sol poluant de metale.
Nivelul de ioni
Deşi nu prea mulţi oameni sunt confrontaţi trebuie să fim atenţi la nivelul de ion din aer. Cei care lucrează mult timp în faţa ecranelor de calculator respiră aerul care este plin de ioni pozitivi şi care sunt răi pentru sănătate. În zilele noastre există diferite tipuri de ioni unde putem avea o bună concentrare de ioni.
Zone stimulante
Experienţele de mai mulţi ani ne-au arătat că pe pământ şi în nivelul jurul nostru pot exista dăunătoare sănătăţii care pot provoca boli cronice. Ştim de mai mult timp că nu este recomandabil să ne aşezăm patul sau biroul peste ţevile cu apă care sunt în pământ.
Aparatul nu poate măsura să găsească aceste zone unde se află ţevile dar nivelul nostru de bioenergie este foarte scăzut în aceste zone. Ar fi bine ca să ne măsurăm nivelul de VQ aproape de patul nostru şi de birou. Corpul nostru este foarte sensibil este ca şi cum nu am putea găsi posibilităţi şi este recomandat să evităm aceste zone.
Structura de apă
Unul dintre factori mai puţin cunoscuţi sunt lichidele şi anume structura de apă din organismul nostru. Noi credem că apa pe care o bem nu are nici o importanţă, însă adevărul este are o că structură importantă. Acest lucru se întâmplă aşa pentru că moleculele de hidrogen de apă se grupează din ce in ce mai structurate.
Dacă vom încălzi până la 20 de grade celsius un pahar cu apă dezgheţat o să obţinem o structură de apă obişnuită sau mai mult de molecule de apă care s-au format între ele. Această structură seamănă de cea unde apa este prezentată asupra plantelor. Obţinem o structură foarte diferită şi neregulată dacă încălzim apa în în cuptorul cu microunde, mai mult timp răcind-o până la 20 de grade C. În acest caz parametrele de apă diferă de manierele măsurabile în cazurile de mai sus. Este interesant că nucleul a doi atomi de hidrogeni un rol în structură. Ceea ce este bun şi util este când sensul rotaţiei a doi protoni sun aceeiaşi. Structura de apă din organism influenţează foarte mult viatlitatea noastră. Însă dacă consumăm multe fructe vom primi în organism lichide structurate, dar şi de vitamine şi de ologoelemnte, care se absoarbă faorte repede.
Nu avem însă o reţetă pentru toată lumea, fiecare om trebuie să-şi testeze regimul almentar, modul său de viaţă care îi este permis să aibă o viatalitate maximă. Acesta este modul în care putem ocoli bolile care costă mai mult decât să luptîm cu un corp bolnav.
Alte metode

Vitalitatea

Unde este maXimum sănătăţii noastre? Nu sunt limite superioare, dar noi putem fi satisfăcuţi dacă depăşim mai mult de 200% VQ . Nu este prea grav dacă ne pierdem efortu când avem perioade mai dificile vom cădea la 100% timp de o săptămână. Însă trebuie să fim atenţi ca valoarea VQ să nu râmână mai mică decât 50%, ceea ce ar însemna o capaciatte de lucru foarte scăzută şi poate semnifica o boală latentă. Am observat de mai mult ori că în cazul gripei valoarea VQ va scădea, una sau 2 zile având febră, iar după febră urmează răceala, când duipă două sau trei vitalaitatea va creşte şi se va apropia de 100%, însă va mai trece o săptămână şi abia după aceea vitalitatea va trece de 100%. În acestre zile este recomandabil să evităm luare deciziilor importante sau să nu conducem prea mult, pentru că aşa putem evita o grămadă de probleme.
Efectele emisferelor celebrale
Situaţia ideală ar fi dacă cu ambele mâini am măsura o viatliate asemănătoare, însă acest lucri este faorte rar. În general cu o mână nu putem măsura decât 100%, apoi experimentele care au mai multe rotaţii cu mâna dreaptă au o emisferă stângă mai activă.
Valoarea de vitalitate scade pentru că energia este dispensată . Oameni atenţi au un serviciu analitic
au o valaore VQ foarte înaltă în mâna dreaptă de exemplu: ingineri, cercetători şi toţi celor cărora le place să gândească şi acele meserii care se bazează pe logică. Pe de altă parte se află acei oameni care au mai multă rotaţie în mâna stângă, cei cu emisfera dreaptă fiind cei mai activi.De obicei femeile au emisfera dreaptă care este foarte dezvoltată.
După nişte experimnete oamnei care sunt foarte ambili, foarte deschişi, foarte pozitivi pot avea un nivel de VQ faorte înalt la mâna dreaptă. Personalitatea nostră are deci un efect asupra sănătatea noastră.
Oameni de afaceri au o valoare de VQ foarte înaltă, de multe ori mai înaltă decât 200%, la ei cele două emisfere sunt echilibrate, cele două maini avţnd aceeaşi valoare. Matematicienii au o mare capacitate analitică, sau pictori muzicienii pot trăi cu o emisferă dezvoltată. Însă oameni de afaceri au de asemenea o capaciate intuitivă proprie emisferei drepte şi capaciattea analitică proprie emisferei stângi.
Putem spune că cel mai bine este să ne dezvoltăm cele două emisfere pentru că o mare performanţă necesită armonia dintre cele două. Omul reuşeşte să utilizeze cele două emisfere.
Din punct de vedere a l sănătăţii este de ajuns dacă avem o mână care conţine valaorea VQ mai mare decât 100% . Evident că cel mai ideal este să le avem în ambele mâini.
Valoarea de viatitate prea înaltă nu este un obiectv însă este utilă, o posibilitate pentru o viaţă mai bună şi sănătoasă.
Sensul rotaţiilor

Foarte puţini dintre oameni sunt capabili să schimbe sensul rotaţiei. Este o performanţă mentală excepţională mare şi dificilă. Foarte muţi oameni sunt capabili să oprească roata cu ajutorul gândirii şi după aceea să facă roata să se întoarcă. Această capaciatte este foarte rară şi sunt necesare mai multe exerciţii mentale. Persoana care posedă de asemenea capacitate domină mişcarea energiei sale şi în principiu poate utiliza terapeutic.

Sursa;http://egelywheel.net/ro/vitality

Masajul - Placere si terapie


 Cum ar fi, daca ati avea corpul care sa atraga ca un magnet?

Masajul amplifică „hormonul fericirii” - serotonina. 
Masajul este una dintre cele mai practicate şi apreciate metode de recuperare şi refacere a energiei fizice şi psihice. El redă vigoarea, buna dispoziţie, iar mâinile pricepute îl transformă în terapie, dătătoare de sănătate. Masajul, ridicat la nivel de artă, ne relaxează nu numai musculatura, dar şi psihicul. Prin creşterea circulaţiei în zonele masate, contribuie la eliminarea toxinelor, îmbunătăţeşte nivelul „hormonului fericirii” - serotonina, care ne păzeşte împotriva depresiilor şi a dezordinilor psihice. 

Arta de a ne explora corpul 
În febra vieţii cotidiene suntem mereu activi, ne risipim energia sau suntem mereu în alertă. În timpul şedinţei de masaj, suntem pasivi, ne abandonăm în mâinile binefăcătoare ale celui care are aproape ca unic rol să ne readucă aminte că suntem vii şi avem nevoi, simţiri, plăceri simple, ca aceea de a fi atinşi (prin manevre specifice masajului) fără a opune rezistenţă, aşa cum facem mai tot timpul, zilnic. Ne obişnuim din nou cu corpul nostru, intrăm din nou în pielea noastră, facem cunoştinţă cu durerile şi plăcerile trupului, dar şi ale psihicului nostru. Avem în sfârşit timp să simţim, să ne resimţim, să comunicăm cu noi înşine. 

Indiferenţa faţă de noi înşine cauzează tensiuni fizice 
Masajul este plăcere şi terapie în acelaşi timp, plăcerea de a ne simţi, bucuria de a ne vindeca de dureri ale trupului, dar şi ale minţii. Care se nasc în special din indiferenţă, din indiferenţa faţă de noi.

Dacă nu acorzi timp copilului tău, el se supără şi plânge. Tot aşa şi trupul tău neglijat te atenţionează prin durere. E un mecanism natural, compensator, pe care, dacă nu îl luăm în seamă, ne punem singuri în primejdie. Timpul pe care îl acordăm masajului e un timp câştigat.


Masajul ne încarcă cu energie, ne vitalizează, pentru că pune în mişcare sângele, creşte metabolismul, schimburile de oxigen de la nivelul celulelor. În acest fel, respiraţia metabolică se intensifică, arderile de toxine se accelerează şi celulele scapă de deşeuri. Astfel, echilibrul energetic al corpului se reface, iar funcţiile tuturor organelor se restabilesc.

În plus, este un mod de a îmbina utilul cu plăcutul, de a acorda în acelaşi timp atenţie şi sufletului şi trupului. 

Sunt terapeut si maseur atestat;Masajul pe care il fac este;masajul clasic suedez,in care manevrele pot fi de revigorare sau de relaxare,combinate cu shiatsu si bioenergie.De asemenea masajul oriental pentru doamnele care stiu sa aprecieze si acest gen de masaj, cu frumusetea si rafinamentul care deriva dintr-un astfel de masaj.

Masajul de reinvigorare, este de 45 minute.Miscarile sunt dinamice, incluzand si manevre anticelulitice.-dupa acest masaj,totul se pune in miscare, si va veti simti ca dupa o cafea tare,tot aici veti beneficia si de sfaturi de nutritie sau metode de antrenament pentru arderea grasimilor..

Masajul de relaxare,cand aveti nevoie sa va scaldati intr-o  toropeala placuta de senzatii regenerante si binefacatoare dupa o zi istovitoare.Aici vor fi miscari blande, lente,din cand in cand,mai penetrante si manevre de tip shiatsu la nivelul capului,care va vor purta spre straturile adanci ale relaxarii si confortului,cand grijile si stresul,se duc usor,usor,ca un fum,lasand loc unei stari minunate de relaxare si regenerare.E ca si cum v-ati scalda intr-un mic lac cu apa cristalina, cu proprieitati tamaduitoare si vitalizante.Corpul d-voastra va toarce de placere,iar bateriile va sunt incarcate la maxim.Va fi inclus si masajul de tip bioenergetic,la fel ca si la celelate tipuri de masaj,pentru potentarea vitalitatii.

Se poate si  oriental la cerere,pentru femeile dezinhibate sau care vor sa experimenteze beneficiile acestui gen de masaj,erotic sau oriental.

Masajul erotic- este randul d-voastra doamnelor sa va bucurati de beneficiile unui astfel de masaj, dublat de profesionalism. (miscarile vor fi tandre, ca o adiere,alteori mai impetuoase si senzuale,fiori de placere,va vor strabate trupul).-dupa acest masaj,in care veti avea parte de un erotism rafinat,confort si siguranta,veti simti un sentiment de plenitudine,printr-o curgere mai fireasca a energiilor interioare ,veti descoperii noi dimensiuni ale feminitatii si senzualitatii.Prin acceptarea placerii in viata d-voastra,si bucuria va deveni mai pregnanta.Acest masaj ca si celelalte va fi dublat de transfigurare,o cheie care va va amplifica mult magnetismul si impactul social.

Si da,prin oricare din aceste masaje,corpul d-voastra va deveni mai radiant,devenind in felul acesta pentru cei din jur o prezenta mai fermecatoare si plina de viata.

La toate aceste tipuri de masaj veti beneficia de discretie si profesionalism. 70 roni/ora-prima sedinta e la jumatate de pret-locatie;Bucuresti

Sunt deschis si pentru colaborari pentru centre SPA,saloane de masaj.

Se poate si in CONSTANTA;Tariful va fi insa de 120 Roni din start pentru a=mi acoperi cheltuielile.

Programari la 0767948273; Cornel 

.Valabil doar pentru doamne.

vezi si;Saltea cu propietati bionergetice si magnetice

duminică, 15 februarie 2015

TRATAKA-Trezeste-ti potentialul


= Una dintre cele 6 SHATKARMAS care urmăreşte, printre altele, amplificarea şi întărirea puterii de concentrare mentală, simultan cu curăţarea şi îmbunătăţirea vederii, prin fixarea neîntreruptă a privirii asupra unui punct colorat sau o YANTRA. La început trebuie aleasă şi aşezată o bulină colorată,ori o YANTRA la nivelul axei ochilor ce va fi plasată la aproximativ 1,50 m în faţa noastră. Atunci când ne antrenăm (facem TRATAKA), privirea va fi ferm şi continuu îndreptată asupra bulinei colorate sau a YANTRA-ei, cu ochii larg deschişi şi vom urmări la început să nu clipim deloc, decât o dată pe minut.

Antrenamentul în TRATAKA la început poate să fie de minim 10 minute. Proporţional cu antrenamentul nostru în timp, vom remarca faptul că putem rămâne minute în şir fără a mai simţi deloc nevoia să clipim şi în acelaşi timp vom remarca o îmbunătăţire considerabilă a puterii noastre de concentrare mentală şi a atenţiei

Noaptea, această tehnică yoghină (TRATAKA) se poate face la fel, dar folosind drept suport de fixare neîntreruptă a privirii flacăra unei lumânări care va fi astfel plasată încât să se găsească la nivelul axului optic al privirii noastre. Vom mări treptat durata antrenamentului în TRATAKA dar vom avea grijă să ne oprim în momentul în care ochii încep să lăcrimeze foarte mult. Perioada optimă la care trebuie să ajungem mărind gradat timpul afectat antrenamentul este de 30-45 minute.


TRATAKA

Vom remarca instalarea unei stări de intensă fericire mentală (FARĂ MOTIV) în timpul şi la 3-4 ore după realizarea tehnicii de TRATAKA şi, de asemenea, vom constata o uluitoare creştere a încrederii în sine. Prin TRATAKA consecvent realizat, privirea devine magnetică, caldă, expresivă, puternică şi fermecătoare. Dacă este cazul, uneori putem alterna antrenamentul în TRATAKA, punând o farfurie plată plină cu apă la oarecare distanţă şi aşezând-o astfel încât să facă un unghi adecvat cu flacăra lumânării, astfel încât aceasta să ajungă să se reflecte aproape în mijlocul farfuriei. Imediat după aceea vom face TRATAKA numai asupra imaginii lumânării reflectate în apa din farfurie.

Practica acestei forme de TRATAKA, îmbunătăţeşte vederea şi calmează oboseala ochilor, în finalul tehnicii de TRATAKA, mai ales dacă a apărut lăcrimarea abundentă,ochii vor fi spălaţi prin stropire cu apă rece aruncată din palme în timp ce ţinem ochii deschişi.

Atunci când ne spălăm după TRATAKA ochii, aceştia trebuie să fie stropiţi uşor cu apă rece de câteva ori; dacă suntem foarte sensibili şi folosim apă caldă, vom încheia întotdeauna folosind măcar de 2 ori apa rece. Aceasta amplifică aportul de sânge la nivelul ochilor şi masează în mod armonios globii oculari..


Efecte;
TRATAKAM-deblocheaza energia inerenta a mentalului si o canalizeaza in mod constient in zonele adormite sau cu alte cuvinte netrezite ale constiintei.Tocmai de aceea yoghini afirma ca practica lui Trataka nu confera doar clarviziune,ci si trezirea capacitatilor paranormale ,de telepatie,telekinezie,vindecari de natura psihica,etc..Amplificarea vointei,imbunatatirea memoriei si capacitate marita de concentrare.

Elimina toate bolile ochilor,face sa dispara oboseala si lenea si elimina cauzele aflate la originea acestor maladii.
TRATAKAM , poate sa genereze unele puteri mentale si chiar o trezire si amplificare a fortei hipnotice. 

Şi ne întoarcem încă o dată la întrebarea: în ce lume trăim? Intr-un univers viu, organic şi interconectat sau într-unul divizat şi imobil? Noi alegem.Intenţia iar de cealaltă parte alegerii e acţiunea!

Când dr.Tiller şi-a desfăşurat cercetarea cu privire la capacitatea intenţiei de a influenţa sistemele fizice, el a folosit „patru meditatori foarte bine calificaţi”.După cum sugerează dr. Pert,această abilitate de a mânui intenţia este un talent ce poate fi dezvoltat.

Dr. Tiller adaugă cu privire la abilitatea de a focaliza intenţia:
Acesta e motivul pentru care unele învăţături oculte străvechi învăţau oamenii să se concentreze asupra unei flăcări. în acest fel înveţi să îţi aduci atenţia pe un canal foarte îngust, astfel încât densitatea energetică devine mai mare”
Si iata o forma de trataka deosebita preluata de pe http://yoga4people-ro.blogspot.ro/2011/03/trataka.html

Să păstrezi mereu țelul în fata ochilor trebuie și poate fi învățat, iar Trataka este tehnica potrivită pentru asta.

Trataka înseamnă în sanscrită a privi continuu și este una dintre cele mai importante și simple exerciții de concentrare în yoga. Când practici Trataka te uiți încontinuu la un obiect, fără să închizi ochii sau să clipești în acest timp.

Pentru asta ai nevoie de un obiect - obiectul tău de concentrare!

Acesta trebuie să fie simplu și să te atragă spontan cu ceva. Lista posibilelor obiecte pentru concentrare e practic nelimitată. Iată câteva propuneri: un punct negru, soarele (însă doar la răsărit/apus, atunci când e încă roșu și lumina are o intensitate corespunzător redusă), cerul, imaginea proprie în oglindă, ochiul altcuiva, întunericul, reflexia lunii în apă, un cristal, un nasture, o poză a unei persoane iubite, flacăra unei lumânări...

Alege-ți atent un obiect pentru concentrare și păstrează-l apoi!

Trataka implică, mai întâi, să te uiți la obiectul concentrării tale cu ochii foarte relaxați și liniștiți. Întreaga ta atenție trebuie să se focalizeze asupra obiectului de concentrare. În caz că te descoperi totuși visând cu ochii deschiși sau cu gândul în altă parte, revino blând la obiectul inițial. În momentul în care simți o cât de mică senzație de discomfort, închide ochii și rămâi astfel o vreme. Deschide-i apoi și reia exercițiul.

Atunci când poți să realizezi cu ușurință asta, treci la faza următoare: integrează acum, pe lângă concentrare, si vizualizarea. Aceasta intervine atunci când închizi ochii. Concentrează-te asupra imaginii în negativ, care apare imediat ce închizi ochii. Sau imaginează-ți obiectul tău de concentrare, exact așa cum tocmai l-ai văzut înainte să închizi ochii. Această imagine apare, poate, nu foarte clar la început - exersează mai departe și se va îmbunătăți.Imaginea va apărea și, după o vreme, va dispărea - o readuci și, după un timp, va dispărea iar. Aceasta se va repeta de câteva ori, până când nu vei mai vedea nici o imagine. Deschide iar ochii și reîncepe exercițiul!

Următoarea etapă implică să nu te mai concentrezi asupra obiectului extern. Începi direct cu ochii închiși și readuci imaginea obiectului tău de concentrare în fața ochilor interiori, fără să îl mai fixezi cu privirea înainte. Astfel îți antrenezi, în continuare, nu doar puterea de concentrare, ci și capacitatea de vizualizare și, implicit, memoria.

Și prin asta te apropii de ideea inițială: a păstra țelul în fața ochilor!

Ce înseamnă asta exact? Cum se face așa ceva?

Pentru început, trebuie să-ți fi găsit un țel.
Ce-ți dorești? Ce vrei să realizezi întâi și-ntâi? Și mai ales: cum formulezi asta?

Iată o listă care ți-ar putea fi de ajutor:

1.- Definește-ți țelul cât se poate de concret și exact. Clarifică toate întrebările posibile (de exemplu, determină tot ce ai nevoie și/sau pune-ți un termen limită pentru realizare, dacă așa ceva este posibil etc.) 

2.- Fii atent la formularea țelului: evită orice comparații și formulează doar pozitiv! 

3.- Fă o verificare ecologică: ce consecințe are pentru tine și cei din jurul tău dacă îți atingi scopul? 

4.- Este un țel realist? 

5.- Este chiar un țel de dorit? Vrei asta din toată inima? Ești total convins sau există, totuși, rețineri? 

6.- Depinde doar de tine dacă-ți poți atinge țelul? 

7.- Poți să-ți măsori cumva progresul pe drumul către țelul tău? Definește țelurile etapelor intermediare, dacă este posibil.

Folosește aceste șapte puncte ca pe o check-list, după ce ți-ai găsit un țel.

Și acum, după ce ți-ai găsit un țel și l-ai mai și formulat după toate regulile ;-), vizualizează-te, te rog, imediat după ce ți-ai atins țelul.

Imaginează-ți situația cât poți de bine, cufundă-te complet în acel moment, în care tocmai s-a întâmplat ceea ce-ți dorești și simte plenar tot ce se întâmplă, ascultă eventualele sunete... lasă-ți toate simțurile să ia parte la acest moment... și tot ceea ce percepi atunci (= vezi, auzi, simți ș.a.m.d.). Acesta este obiectul concentrării tale, care trebuie vizualizat cât mai des și păstrat cât mai mult, conform tehnicii de Trataka prezentate mai sus. Este absolut necesar să menții această imagine (completată cu sunete, senzații, miros ș.a.m.d.) în fața ochilor interiori, și nu drumul care duce acolo, pentru că sunt multe drumuri care duc la țelul dorit.

Și acum, la lucru! Care îți este următorul țel?

Sursa; 
http://yoga4people-ro.blogspot.ro/2011/03/trataka.html

 

De fapt, ce face Tratakam in alta ordine de idei?.Tratakam face trecerea de la omul animalic la omul superior.Spun omul animalic fiindca o societate tinuta sub stress functioneaza doar in regim de supravietuire ca orice animal.Lobii parietali sunt cei care se ocupa de stimularea senzoriala,atunci cand facem diverse activitati,mancam,ne incheiem la sireturi,etc.Ei ne asigura supravietuirea,orientarea senzoriala,problema este ca; acesti lobii parietali sunt suprastimulati in detrimentul ''lobilor frontali'' acestia din urma tinand de scopul in viata,vointa,capacitate de decizie,discernamant,concentrare.Si aici intervine rolul Tratakai,aceasta tehnica,linistind lobii parietali,si stimuland lobii frontali,care mai sunt numiti si coroana creierului.Cititi si blogul ''lobii frontali''si de asemenea articolul Yogoda,acest sistem de antrenament care de asemenea stimuleaza lobii frontali,impreuna cu antrenamentul stiinta respiratiei acestea impreuna ducandu-va pe culmile evolutiei. 

RECOMANDARE;Prin Trataka cu ajutorul unei flacari de lumanare,veti capata o stralucire aparte,data de amplificarea tejasului(focul subti)in plus, va va ajuta enorm in meditatie datorita fascinatiei creata de foc.

Consultant hipnotist-(Membru al asociatiei americane de hipnoza NGH)


Reabilitolog psiho-informational (certificat in practicile si terapiile psiho-informationale de catre ACADEMY OF COSMOHUMANISM INTERNATIONAL AND EUROPEAN INFORMATIZATION ACADEMY)

jurnalist 

Instructor Yoga

In vederea formarii unor grupe pentru activarea potentialitatilor  creierului, armonizarea vietii sexuale in cuplu, amplificarea fortei personale si karismei, combinat cu asane yoga. Curs saptamanal, o sedinta pe saptamana, va rog sa-mi scrieti tudor.cornel.iosub@gmail.com

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...