joi, 19 februarie 2015

Cat de importanta este impamantarea pentru sanatate


Impamantarea : poate cea mare descoperire medicala !
V-ati intrebat vreodata de ce simtim o placere aparte atunci cand ne plimbam in picioarele goale prin iarba udata de roua diminetii ? sau atunci cand ne plimbam desculti pe malul marii ? …ei bine se pare ca raspunsul la aceste intrebari este unul care s-ar putea sa schimbe nu numai felul in care facem aceste lucruri dar mai ales frecventa in care o facem.
Daca esti ca majoritatea oamenilor, probabil ca mai tot timpul porti incaltari cu talpi din cauciuc sau din plastic . Si probabil ca nu-ti trece prin minte ca acest simplu lucru poate fi cel mai mare rau pe care il poti face sanatatii tale.

In 1998 Clint Ober,un fost director executiv la o companie TV, pensionat, statea pe o banca intr-un parc in orasul sau natal. In timp ce se uita la turistii care treceau prin fata lui, si-a dat seama ca toti ,inclusiv el purtau incaltaminte cu talpa de cauciuc sau de plastic si s-a gandit daca nu cumva aceasta are cumva un impact asupra sanatatii. Intrebarea a venit in capul sau datorita experientei avute in meseria sa in care obisnuia sa izoleze cablurile, avand in minte notiunea ca toate sistemele electrice din casele si birourile noastre sunt stabilizate si protejate de pamant prin impamantare.
Ober s-a intrebat daca nu cumva acest camp energetic ar putea sa protejeze si sanatatea corpurilor noastre. Ceea ce nu a banuit atunci a fost faptul ca aceasta intrebare a sa va pune in miscare ani si ani de experimente si studii iar acestea vor scoate la iveala rezultate incredibile Desi folosesc o varietate de cuvinte pentru a o descrie, fiecare scoala moderna de medicina alternativa vorbeste despre “energie. Dar ce este aceasta “energie” fundamentala despre care tot auzim?
Pielea ta, in general, este un conductor foarte bun. Poti conecta orice parte a pielii tale la pamant, dar daca vei compara diferite parti exista una care este deosebit de puternica, si care estechiar in mijlocul talpii piciorului; un punct cunoscut de acupuncturisti ca Rinichi 1 (K1) .
Este un punct bine-cunoscut pentru faptul ca din punct de vedere conductiv se conecteaza la toate meridianele de acupunctura si in esenta, se conecteaza la fiecare coltisor al corpului tau.
Interesant este ca impamantarea sau mai degraba lipsa acesteia, are mult de a face cu inmultirea bolilor moderne.


Între om şi pământ există o legătură electrică. Faptul că metalele disipă energia electrostatică a omului nu trebuie să ne facă să considerăm că ele au un rol nociv în plan biologic. Dimpotrivă,această descărcare este, de cele mai multe ori, extrem de bine venită. „Există o strânsă legătură între activitatea sexuală şi cea electrică a corpului uman”, afirmă Zoia Marinskaia, specialist în aurografie. Un om dinamizat de pulsiunile sexuale (dorinţele amoroase) se află într-o stare de supravoltare, adică are o sarcină electrică negativă, de tipul Yin, suplimentară şi, pentru a-şi recăpăta calmul şi echilibrul (a-şi recircula energiile) el aspiră să se descarce de înalta sa energie potenţială.
Cu alte cuvinte, chiar dacă actul sexual pare, din acest punct de vedere, o necesitate, el poate fi evitat prin simplul contact cu pământul, priza de pământ fiind ideală când omul merge descălţat prin nisip, iarbă sau… noroi. La nenumărate popoare africane femeile căsătorite sunt obligate să umble desculţe şi să poarte bijuterii de aramă, comportament garant al fidelităţii lor, ceea ce arată că acest fenomen al disipării încărcăturii erotice nu este chiar o descoperire recentă.

Cand esti conectat cu pamantul (fie ca mergi descult sau ai fost conectat electric pe punctul K1 al piciorului), exista un transfer de electroni liberi din pamant in corpul tau. Acesti electroni liberi sunt, probabil, cei mai puternici antioxidanti cunoscuti de om.
In urma experimentelor facute, s-a demonstrat ca cesti antioxidanti sunt responsabili pentru cateva observatii clinice foarte interesante :
• Schimbari benefice ale frecventei cardiace
• Scaderea rezistentei pielii
• Scaderea nivelului de inflamatie
Pentru a intelege mai bine stiinta din spatele a ce se intampla in timpul in care suntem conectati la pamant si de modul in care aceasta are impact asupra raspunsului inflamator, Dr. Oschman ne explica ceea ce se intampla atunci cand va confruntati cu un traumatism.
Dr. Oschman este expert in domeniul medicinei energetice, cu o diploma de licenta in biofizica si un doctorat in biologie de la Universitatea din Pittsburgh . Ca autor al unui numar mare de carti, el este recunoscut pe scara larga ca o autoritate in biofizica energiei medicale.
“Chiar si la cea mai mica contuzie, daca te ciocnesti de usa, sistemul imunitar raspunde imediat prin trimiterea de celule albe din sange (neutrofile) la locul impactului …
Neutrofilele secreta specii reactive de oxigen (ROS) … numite radicali liberi. Acestea sunt ca Pac-Man, molecule foarte importante care au misiunea de a distruge.
In cazul in care bacteriile au ajuns prin intermediul pielii in corp, acesti radicali liberi vor distruge bacteriile foarte repede. Daca ai celule deteriorate, radicalii liberi le vor distruge, astfel incat sa existe spatiu pentru celulele sanatoase sa se miste pentru repararea tesuturilor.
Acesta este cunoscut ca raspunsul inflamator.

Ceea ce am descoperit si este cu adevarat profund este aceasta: am inteles acum de ce primim acest raspuns inflamator, care are cinci caracteristici: durere, roseata, caldura, pierderea abilitatii de miscare, si umflarea. Toate acestea sunt cele cinci semnalmente distinctive ale inflamatiei si se dovedeste ca nu este nevoie sa se intample asa.
Inflamatia, care in medicina este considerata o parte importanta a procesului de vindecare, este de fapt un artefact cauzat de lipsa de electroni in tesuturile tale.
Ce se intampla este ca neutrofilele livreaza specii reactive de oxigen (SRO) la locul incidentului, dar procedand astfel, unii dintre acesti radicali liberi se pot scurge in tesutul din jur si ii poate cauza tesutului sanatos daune. Asta este de fapt ceea ce creeaza raspunsul inflamator “.
Cercetarea asupra impamantarii a descoperit acum ca, daca tii picioarele goale pe pamant dupa ce te lovesti sau te accidentezi, electronii vor migra in corpul tau si se vor raspandit prin tesuturi.
Orice radical liber care se scurge in tesutul sanatos va fi imediat neutralizat electric. Acest lucru se intampla deoarece electronii sunt negativi, in timp ce radicalii liberi sunt pozitivi, astfel incat acestia sa anuleaza reciproc.

“Deci, intr-adevar ceea ce se intampla cu impamantarea sau conectarea la pamant este ca va protejati organismul de la – cum le numesc eu, pagubele colaterale,” spune Dr. Oschman.
“Aceste distrugeri nu au fost destinate sa aiba loc, dar au loc pentru ca ne-am deconectat de la pamant prin punerea de cauciuc si de material plastic intre picioarele noastre si pamant.
Pentru a putea adapta impamantarea la nevoile omului modern, specialistii au gasit metode de a aduce energia pamantului direct in casele oamenilor. Astfel au aparut cearceafuri electrice cu ajutorul carora oamenii sunt conectati la pamant in timp ce dorm. Presuri pentru calculator pe care poti sta cu picioarele goale in timp ce lucrezi sau papuci care au in talpa un material conector intre punctul K1 si pamant.
David Wolfe, cunoscuta autoritate in domeniul medicinei alternative si un puternic sustinator al impamantarii, a facut un experiment in direct in timpul unei prezentari pe 20 de indivizi din sala, care au fost conectati la energia pamantului printr-un cablu electric care la un capat era infipt in pamant in afara salii de prezentare. Dupa 80 de minute, participantilor li s-a recoltat sange si li s-au facut analize care au fost apoi proiectate in direct si explicate pe loc. Rezultatele au fost pe masura.


Impamantarea, o strategie impotriva imbatranirii. Una din teoriile dominante privind imbatranirea este teoria radicalilor liberi, conform careia imbatranirea se produce din cauza pagubelor cumulate, cauzate de radicalii liberi. Cand aveti un traumatism sau o inflamatie cronica, prin respiratie si din alimentele pe care le mancam, printre alte lucruri suntem expusi la radicalii liberi.
In timp ce nu poti sa elimini complet toti radicalii liberi, iti doresti sa menti un echilibru sanatos de electroni antioxidanti in organismul tau pentru a fi sigur ca distrugerile datorate radicalilor liberi nu va scapa de sub control. Conectarea la pamant poate ajuta la realizarea acestui echilibru delicat.
Exista trei tipuri de sub-modele ale procesului de imbatranire cauzate de radicalii liberi :
1. Deteriorarea/ mutatia ADN-ului din cauza radicalilor liberi
2. Teoria mitocondriilor. Mitocondriile in fiecare celula din corpul nostru efectueaza metabolismul oxidativ si un produs secundar sunt radicalii liberi. In cele din urma mitocondriile se uzeaza sau se autodistrug din cauza excesului de radicali liberi
3. Teoria incrucisarii de proteine, ceea ce explica riduri de pe piele. Proteinele se lipesc una de alta,reducand eficienta enzimelor.
“Am impresia , din studiul meu de biofizica si biologie celulara, ca organismul este proiectat cu o tesatura semi-conductoare care conecteaza totul in organism, inclusiv in interiorul fiecarei celule,”spune Dr. Oschman.

“Ma refer la acest sistem ca la o matrice vie. Electronii, cei care intra in partea de jos a piciorului nostru, se pot muta oriunde in corp.In orice loc unde se formeaza radicali liberi, exista electroni in apropiere, care ii pot neutraliza si astfel se pot preveni toate aceste procese: leziuni mitocondriale, lipirea proteinelor, si mutatia sau deteriorarea genetica.Astfel, intreaga structura este in esenta un sistem de aparare antioxidant, care este in fiecare parte a corpului nostru.Asa ca, daca ati merge descult, veti inmagazina electroni pe corpul ii va stoca, iar acestia vor fi disponibili in orice moment in cazul in care ati putea avea un traumatism, sau in orice punct in cazul in care un radical liber s-ar putea forma ..


Cum impamantarea ne afecteaza sangele
O alta descoperire foarte importanta, si una dintre cele mai recente, este faptul ca impamantarea subtiaza sangele , facandu-l mai putin vascos. Aceasta descoperire poate avea un impact profund asupra bolilor cardiovasculare, care sunt acum numarul unu cauzator de moarte in lume.Practic, fiecare aspect al bolilor cardiovasculare a fost corelat cu vascozitatea crescuta a sangelui.Dr. Frank Sinatra a antrenat echipa doctorului Oschman in modul de evaluare a vascozitatii sangelui folosind o metoda numita potentialul zeta. Acesta masoara potentialul celulelelor rosii din sange, prin determinarea vitezei cu care acestea migreaza intr-un camp electric.Se pare ca atunci cand se produce impamantarea, potentialul zeta creste repede, ceea ce inseamna ca celulele rosii din sange au o incarcatura mai mare pe suprafata lor, care le indeparteaza una de alta. Aceasta actiune face ca sangele sa se subtieze si sa curga mai usor. De asemenea, tensiunea arteriala scade semnificativ. .O alta implicatie evidenta a acestui fapt este ca prin indepartarea reciproca, celulele rosii din sange sunt mai putin inclinate sa ramanem impreuna si sa formeze un cheag. Cheagurile de sange nu trebuie sa fie foarte mari pentru a forma o embolie pulmonare care v-ar ucide instantaneu, astfel incat acesta este un beneficiu semnificativ.In plus, in cazul in care potentialul zeta este ridicat, lucru ce poate fi facilitat de impamantare, nu se va reduce doar riscul de boli de inima, dar, de asemenea, riscul de dementa multi-infarct, in cazul in care incepe sa se piarda tesutului cerebral din cauza micro-coagularilor din creier.


Cele mai bune suprafete pentru impamantare
In mod evident, cel mai simplu mod este sa se mearga descult. Dar ce putem spune despre locuitorii din mediul urban sau oras, care sunt inconjurati de asfalt si beton? Poti sa te conectezi prin acestea? Si care dintre suprafete naturale sunt cele mai eficiente?
Exista intr-adevar, diferente semnificative intre diverse suprafete.
Locul ideal pentru mersul pe jos in picioarele goale este pe plaja, in apropierea sau in apa, pentru ca apa de mare este un conductor foarte bun. Corpul nostru, de asemenea, contine in cea mai mare parte a sa apa, astfel incat se creeaza o conexiune buna.Iarba, mai ales daca este acoperita cu roua, pe care te-ai putea plimba daca te trezesti dimineata devreme, este o alta suprafata extrem de potrivita. Potrivit dr. Oschman, betonul este un bun conductor, atata timp cat aceasta nu a fost izolat. Picturile pe beton nu permit electronilor sa treaca prin el foarte bine.Materiale cum ar fi asfaltul, lemnul, si izolatorile tipice cum ar fi din plastic sau cauciuc, nu vor permite deasemenea electronilor sa treaca si sa va ajute in procesul de impamantare.
Modalitati usoare de a incorpora impamantarea in viata de zi cu zi
Mersul descult in aer liber este una dintre modalitatile cele mai minunate, ieftine si puternice de a ne conecta la pamant si care poate contribui, de asemenea, si accelera refacerea tesuturilor si inlaturarea durerilor musculare in urma exercitiilor extenuante. Deasemenea orice contact direct cu un obiect bun conductor care este in legatura cu pamantul, de la un cablu electric, o teava sau chiar un copac, poate fi o metoda buna de a ne incarca cu electronii negativi.
O alta solutie pe care majoritatea dintre noi o folosim fara sa ne dam seama este dusul. In timp ce facem dus, suntem in contact cu energia pamantului prin apa care curge prin tevile ingropate in pamant, aceasta fiind si una din explicatiile pentru care ne simtim asa de bine la dus si chiar este locul unde avem inspiratie si ne vin tot felul de idei.

Reconectarea la pamant
De-a lungul istoriei umanitatii, civilizatii intregi au onorat pamantul si conexiunea cu acesta. Stilul de viata modern a facut in asa fel incat omul a ajuns sa fie un strain pentru pamantul care ii da viata si il hraneste. Copiii secolul nostru nu se mai joaca in pamant sau in iarba, sunt izolati in apartamente si case de beton.
David Wolfe spune ca atunci cand suntem conectati la pamant suntem practic in contact cu orice fiinta vie conectata la pamant in momentul acela fie ca sunt plante , animale sau alti oameni de la capatul opus al lumii.
Atunci misiunea noastra devine una de a inspira si de a promova reconectarea la energia pamantului ca un mod simplu si natural pentru a face o lume mai sanatoasa si mai buna.Stai in echilibru, stai conectat,foloseste-te de cea mai puternica forma de antioxidanti antiinflamatorii din natura. Vindecarea nu trebuie sa provina dintr-o injectie sau un medicament, ea vine direct din pamant, tot ce trebuie sa faci este sa iti dai incaltarile jos!

Utilizarea aurei si amplificarea puterii psihice-legea atractiei


Puteti folosi aura pentru putere psihica si lucruri magice.Aura d-voastra este campul de energie care va inconjoara.Manifestarea succesului si a oricarei intentii depind de energia de care dispuneti si mintea subconstienta.Ce este specific aurei tale sunt modele energetice continute in subconstientul tau.Puterea pe care o aveti  este dictata de forta aurei d-voastra care va determina puterea de atractie si felul in care atrageti diversi oameni si lucruri in viata d-voastra.

Aura este la fel ca si o amprenta,fiecare om,va avea o aura specifica.Nu exista doua aure la fel.Aura poate fi folosita pentru a te proteja,atrage,influenta,vindeca.Acest domeniu al bioelectricitatii din jurul tau ,sau din jurul oricaror lucruri,poate fi poate fi programat folosindu-te de minte.Noi am stiu ca aura tine doar de lucruri pasive,in realitate aura poate fi programata pentru a-ti schimba realitatea.Puteti utiliza aura intr-un mod activ pentru a influenta lucrurile si fenomenele din viata in timp real.Veti afla cum sa utilizati aura pentru aceste fenomene.

Un motiv comun pentru esecul in obtinerea oricarui lucru,este ca nu dispunem de suficienta forta personalaCu cat sufletul tau are mai multa putere,cu atat mai repede vei obtine ceea ce vrei.Vezi zicala''dorintele fierbinti se indeplinesc mai repede''.(aici intervine si recuperarea partilor din suflet,pe care am sa o abordez intr-un curs).
Revenind la aura putem spune ca aura este puterea sufletului tau,si ea poate fi potentata prin exercitii pentru recuperarea partilor din suflet,prin lucrul cu culorile,prin tai-chi,si chi kung,sau toate la un loc si atunci veti beneficia de o aura extrem de puternica capabila sa va sprijine in multe domenii ale vietii.

Exista posibilitatea ca aura sa poata fi programata pentru a face diverse lucruri.Aura programata prin intentie fiind de fapt o prelungire a subconstientului,va putea actiona in mod eficient pentru atrage prosperitate,succes si chiar membri de sex opus,prin amplificarea charismei.

Exista si moduri neortodoxe de a-ti programa aura,insa din motive evidente,am sa evit acest subiect,pe care unii autori nu s-au sfiit sa le prezinte.

Majoritatea dintre noi vrem ca lucrurile dorintele noastre sa se implineasca mul mai usor.Avand in vedere ca aura si subconstientul sunt intrisec legate,pe baza cunoasterii acestui fenomen,si a unor cunostinte legate de aura ne putem mari substantial eficienta pentru ca aceste dorinte sa devina tangibile,in masura in care ele sunt si destul de plauzibile.

Cu cat vei invata sa-ti construiesti o aura mai puternica cu atat te vei bucura de mai multa protectie,sanatate,charisma si energie si de aici implicit si fericire.O aura puternica in mod pozitiv atentie,pot fi si aure puternice in sens negativ,in cel din urma caz,facandu-te o persoana non atractiva pentru cei din jur.De aceea pentru a fi sigur ca ai o aura puternica in sens negativ,poti contracara acest lucru cu aceasta afirmatie.''Aura mea este pozitiva,mult mai pozitiva decat multimea din jurul meu''.Acest lucru iti va polariza aura in sens pozitiv,dandu-ti o aura charismatica.

Sunt si oameni care au aurele extrem de slabe,acestia sunt cei mai influentabili si in general nau o sanatate precara,si sunt predispusi la evenimente nedorite de tot felul,sunt mici vampirasi uneori(in sens energetic)au nevoie de energie.Insa si acestia prin utilizarea acestor cunostinte pot deveni oameni puternici.

Puterea aurei d-voastra va determina succesul d-voastra.
Avand o aura puternica este si cheia materializarii mai usoare a unor dorinte,obiective.

Si acum datorita faptului ca de-a lungul intregii zile noi interactionam adesea cu aurele celor din jur,si uneori ne impletim aurele in mod involuntar,noi putem prelua in felul acesta si tendinte,diverse energii,forme gand care ne pot perturba considerabil.De aceea este imperios necesar sa invatam sa ne curatam aura pentru o igiena astrala si fizica.(In cadrul unui curs veti primi si un exercitiu simplu de protectie aurica si astrala,care va poate fi feri chiar si de accidente,sau violente).

Altfel ea poate fi chiar programata din start  si mai simplist pentru a va proteja 

Asadar intocmai ca un calculator si aurele pot fi programate prin meditatii si afirmatii pentru a obtine rezulatate specifice pe care le intentionati.Programul poate ramane in aura,mult timp adeseori insotindu-te si in cealalta viata.Deci aceasta este puterea ta personala,invata cum sa o utilizezezi.

Aura poate fi programată prin hipnoza. Acum, când începi să lucrezi cu aura şi cu subconştientul, trebuie să fi clar şi specific 100% cu privire la fiecare aspect a ceea ce îţi doreşti. Spre exemplu, în cazul dragostei, nu o să îţi doreşti pe cineva care nu este disponibil; în cazul banilor, nu o să îţi doreşti să vină la tine printr-o tragedie – aşadar fii mereu specific și clar. E bine sa spui chiar in felul urmator pentru o integrare armonioasa.
Atrag acum banii de drept divin.Atrag acum partenerul/a  de drept divin.
Atunci când se lucrează cu mintea, cum ar fi în magia ceremonială, energia ia cea mai rapidă şi cea mai scurtă cale pentru a-ţi aduce rezultatul dorit, iar dacă nu este acoperit fiecare aspect, orice energie nedirecţionată va cauta orice este disponibil şi rapid. Culoarea energiei este foarte importantă şi ea, atunci când se programează aura. Mai jos sunt câteva exemple despre felul în care ne putem programa aura în mod efectiv, pentru a face/atrage anumite lucruri:


Programarea aurei

Programează-ţi aura să îţi atragă ceva ce îţi doreşti. În acest caz, rezultatele pot fi nemaipomenite. Ideea este că îţi poţi folosi aura să îţi aducă orice îţi doreşti. Începe cu ceva uşor şi lucrează treptat, cu lucruri din ce în ce mai dificile. Atunci când începi cu un lucru prea greu, poţi eşua, iar aceasta te poate descuraja. De asemenea, ceea ce ceri trebuie să fie posibil din punct de vedere fizic. Orice lucrare mentală va lua cea mai scurtă cale disponibilă pentru a-ţi aduce ceea ce vrei, aşadar, asigură-te că eşti specific. Spre exemplu, atunci când faci o afirmaţie pentru a atrage bani - dacă nu specifici că aceşti bani sunt pentru tine, ca să îi păstrezi şi cheltuieşti aşa cum vrei - aceştia pot veni la tine şi pot fi chiar şi în mâinile tale; de exemplu, poţi ajunge casier la o bancă sau într-un magazin: o să manevrezi mari sume de bani, însă fără ca aceştia să fie ai tăi. Aşadar, fi mereu specific!

1. Intră în transă uşoară

2. Inspira energie. Culoarea alb-aurie este pentru toate scopurile, însă poţi folosi şi energie depinde de scopul lucrării. Umple-ţi întreaga fiinţă cu această energie, până când radiezi de lumina acesteia.

3. Acum programează-ţi aura. Afirmă: "Aura mea îmi atrage ____, într-un mod uşor şi fără efort". Afirmă acest lucru de 5-10 ori.

4. Scoate-ţi acest lucru din minte şi nu te mai gândi la el. Dacă eşti îndeajuns de puternic, ceea ce ţi-ai programat aura să îţi aducă, ar trebui să vină într-o scurtă perioadă de timp.

Îţi doreşti dragoste în viaţa ta:

Intră în transă – cu cât mai profundă cu atât mai bine şi vizualizează-ţi aura. Inspiră energie şi afirmă de câteva ori, la timpul prezent, o afirmaţie asemănătoare.
“Aura îmi atrage un/o (partener/ă de dragoste/sex, suflet pereche, orice) perfect pentru mine”. Simte-te liber să schimbi afirmaţia în aşa fel încât să se potrivească nevoilor tale. Afirmă acest lucru cu intenţie, de 5 – 10 ori, în timp ce inspiri energie (afirmi o singură dată pe inspiraţie).

Ai nevoie de protecţie:

Inspiră o lumină puternică alb-aurie şi adun-o în mijlocul corpului tău, vizualizând-o din ce în ce mai strălucitoare. Continuă să o expandezi odată cu expiraţia. Energia ar trebui să crească din ce în ce mai mult în strălucire. Fă acest lucru până când eşti inconjurat complet de această energie.
Afirmă: “Aura mea este foarte puternică şi mă protejează tot timpul”.
Pentru a-ţi construi un câmp energetic de protecţie puternic, fă acest exerciţiu regulat.

Vrei să laşi o impresie bună:

O aură puternică îi va influenţa adesea pe ceilalţi, să îţi facă favoruri.
Afirmă: “Aura mea lasă o foarte bună impresie lui ______”. Dacă foloseşti acest lucru pentru un interviu, poţi zice “persoanei/lor care mă intervievează maine” – poţi modifica oricum vrei, pentru a se potrivi situaţiei tale. Întotdeauna construieşte-ţi afirmaţiile la timpul prezent. Subconştientul nu înţelege cuvântul “va” sau “o să”; “o să” nu se îndeplinește niciodată.

Pentru a ţine departe de tine persoanele nedorite:

Inspiră o lumină alba şi strălucitoare ca Soarele; energia albă are proprietăţi reflectoare.
Afirmă: “Aura mea îl/o respinge pe ____, îl/o sperie (îngrozeşte, etc) şi îl/o ţine departe de mine, tot timpul”
Atentie,utilizeazeaz-o in situatii extreme doar,cand poti fi agresat/a altfel nu cred ca ai vrea sa-i sperii pe cei din jur.

Pentru a te vindeca:

Pentru vindecare este nevoie de multă energie. Energia de la Soare este excelentă în acest scop, atunci când este invocată şi direcţionată (prin vizualizare şi afirmaţii) către organul bolnav. De asemenea, Soarele conţine toate culorile chakrelor, în cea mai pură şi vibrantă formă. Soarele reprezintă cea mai puternică sursă de energie existentă. Atunci când suntem bolnavi, avem de a face cu o dezechilibru în chakra/ele care guvernează peste organul bolnav. Pentru a te vindeca, trebuie să lucrăm atât cu culoarea chakrei care guvernează organul respectiv, cât şi cu opozitul acesteia, pentru a restabili un echilibru.

Inspiră energie de culoarea chakrei care guvernează peste partea afectată a corpului tău şi afirmă:
“Inspir energie ___(culoarea)___ care îmi echilibrează chakra ____ şi îmi vindecă ____”
După ce termini, inspiră energie albă şi echilibrează-ţi aura.

Aurele celorlalţi pot fi şi ele programate.

Din ceea ce ai citit mai sus, ar trebui să ai deja o idee despre cum să îţi poţi construi propriile afirmaţii.

Pentru a proteja pe cineva:

Aşează o lumină alb-aurie în jurul persoanei. Pentru rezultate mai bune, cel mai bine e să faci acest lucru într-o transă profundă.
Afirmă: “Pun o puternică aură de protecţie în jurul lui ____. Această aură îl/o protejează întotdeauna şi în toate felurile”. Acest lucru ar trebui să fie făcut în mod regulat, de preferinţă când el/ea doarme.

Pentru a vindeca pe alţii:

Vizualizează o aură puternică, de culoare alb-aurie, înconjurând în totalitate persoana pe care vrei să o vindeci. Ar trebui să foloseşti energie colorată şi aici (vezi mai sus paragraful cu vindecarea personală).
Afirmă: “Pun o puternică energie vindecătoare în aura lui ____. Această energie luptă în mod efectiv împotriva ____ şi îi restaurează sănătatea perfectă.” În cazul unei boli serioase, acest lucru trebuie făcut de multe ori, în fiecare zi. Vindecarea altora te poate seca de energie, motiv pentru care este mai bine să începi cu vindecare de la distanţă, dacă nu eşti experimentat. De asemenea, este periculos să ai contant direct cu persoana bolnavă, spre exemplu cu chakrele mâinilor, deoarece boala poate fi absorbită în vindecător. Dacă totuşi insişti să practici o vindecare prin contact direct, asigură-te că ai o aură foarte puternică şi că îţi rezervi timpul necesar pentru a ţi-o curăţi în mod temeinic după o fiecare astfel de sesiune. Energia de la Soare este cea mai efectivă în curăţarea aurei.

Consultant hipnotist-(Membru al asociatiei americane de hipnoza NGH)
Reabilitolog psiho-informational (certificat in practicile si terapiile psiho-informationale de catre ACADEMY OF COSMOHUMANISM INTERNATIONAL AND EUROPEAN INFORMATIZATION ACADEMY)
jurnalist 
Instructor Yoga


In vederea formarii unor grupe pentru activarea potentialitatilor  creierului, armonizarea vietii sexuale in cuplu, amplificarea fortei personale si karismei,sau pur si simplu doar a unor clase de yoga cu accent pus pe asane si respiratii care pot amplifica potentialul uman.Curs saptamanal, o sedinta pe saptamana, va rog sa-mi scrieti tudor.cornel.iosub@gmail.com

Tel;O769859509

vezi si http://vitalitatemaxima.blogspot.ro/p/saltea-magnetica-cu-proprietati.html

Rezolvarea problemelor prin utilizarea gândirii vizuale

Ce ar fi dacă ar exista o cale de a înţelege mai rapid problemele, de a le descoperi în timp scurt cauzele, de a le putea discuta mult mai uşor în grup şi de a le putea prezenta astfel încât să le înțeleagă oricine? Ce ar fi dacă ar exista o cale extrem de eficientă de a rezolva problemele, nu numai intuitivă, dar care ne-ar face şi plăcere să o practicăm? Această cale există şi poartă numele de „gândire vizuală”.

Dacă tot discutăm despre gândirea vizuală, ar fi bine să explicăm şi de ce dorim să o utilizăm. Fideli ideii de reprezentare vizuală, în loc să dăm o definiţie, vă oferim o imagine (figura 1).
figura1
Înainte de a intra în subiectul utilizării gândirii vizuale în rezolvarea problemelor, haideţi să explorăm pentru câteva momente cu ce am fost dotaţi de natură.

Faceţi cunoştinţă cu Marius, cel care tocmai a ieşit din casă şi se pregăteşte să treacă strada ce îl desparte de un parc(figura)Poate că nu mai controlăm toate detaliile vieţii, dar vederea noastră şi creierul reacţionează imediat la ceea ce ne înconjoară. Ce observă Marius?
 figura2
O mulţime de oameni, câini, copaci, clădiri, maşini, nori, un elicopter, fiecare dintre aceste entităţi având ceva distinctiv, ce face posibilă identificarea lor precisă. Vom numi această capacitate de observare „cine?, ce?”.

Elemente de natură cantitativă, cum ar fi faptul că sunt şase oameni, doi câini, trei nori, 12 copaci (copacii nu cred că i-a numărat el, i-am numărat eu; oricum, ştie că sunt mai mulţi copaci). Cantităţile pe care le observăm le vom desemna prin „cât?”.

Există nişte distanţe şi o poziţionare a entităţilor una faţă de cealaltă (ca într-o hartă), chiar dacă Marius nu le poate măsura cu exactitate. De exemplu, unii oameni sunt în parc, maşinile sunt pe stradă, el este pe o parte a străzii, în timp ce ceilalţi oameni, nu. Vom desemna această observaţie prin „unde?”.

Trecerea timpului. Dacă facem o comparaţie între figura 2 şi figura 3, vedem că mama cu fetiţa s-au apropiat de trecerea de pietoni, autoturismul a ajuns la trecere, norii s-au deplasat, elicopterul mai are puţin şi iese din raza vizuală. Vom nota aceste observaţii prin „când?”.
figura3
Relaţii cauzale, cum ar fi: câinele mârâie la fetiţă, motiv pentru care mama şi fetiţa au grăbit pasul, încearcă să traverseze mai repede strada, iar autoturismul care tocmai se apropia trebuie să pună o frână serioasă. Aceste observaţii le vom nota cu „cum?”.

Maşina a frânat brusc pentru că şoferul conducea cu viteză prea mare şi nu a observat la timp trecerea de pietoni. Aceste observaţii le vom încadra în „de ce?”.
Este important să încercăm să folosim şi în business, în rezolvarea problemelor, capacitatea de gândire vizuală, înţelegând prin ea punerea în acelaşi coş a faptului că putem capta informaţii complexe vizual, le putem analiza extrem de repede şi putem acţiona pe baza analizei. Dacă, atunci când Marius iese din casă, raportează totul la un sistem tridimensional, care ar fi sistemul de reprezentare în cazul rezolvării problemelor? Îl avem deja. Acest sistem are şase dimensiuni, pe care tocmai le-am enunţat: „cine? ce?”, „cât?”, „unde?”?”, „cum?”, „de ce?”, „când''?. Într-un astfel de sistem, fiecare problemă are şase coordonate care o poziţionează în „spaţiul de business”. O problemă este considerată unidimensională, de bază, atunci când are o singură coordonată diferită de zero.

„cine? ce?”: Probleme legate de oameni sau obiecte. Care sunt entităţile implicate într-o problemă şi ce rol îndeplinesc ele? Cum diferă între ele? Cine este responsabil? Cine este implicat?


„cât?”: Probleme legate de măsurare, mărime. Cât de mari sunt implicaţiile? Cât de mare este X faţă de Y? Care este ordinul de mărime?

„unde?”: Probleme legate de modalitatea în care entităţile se potrivesc unele cu altele şi pot duce la un obiectiv comun. Care sunt compatibilităţile? Suntem pe direcţia bună? Există o legătură între…?

„când?”: Probleme legate de planificare şi timp de desfăşurare. Care este ordinea de efectuare a activităţilor? De cât timp avem nevoie?

„cum?”: Probleme ce rezultă din modul în care entităţile se influenţează unele pe altele. Ce se întâmplă dacă acţionăm asupra X? Care sunt implicaţiile? Ce influenţează pe Y?

„de ce?”: Probleme ce rezultă din imaginea de ansamblu. De ce facem acest lucru? De ce ne-am schimba? Dacă decidem să ne schimbăm, care sunt opţiunile?
Marius are imaginea tot timpul în faţa ochilor. Se pune întrebarea cum putem realiza acelaşi lucru în cazul problemelor. Destul de simplu: prin reprezentarea problemelor prin imagini. Poate că o să spuneţi „Da, dar eu nu pot desena, nu am talent”. Nici vorbă de talent. Imaginile pe care le folosim sunt simple. Oricine le poate desena. Pentru fiecare dintre cele şase probleme cu o singură coordonată diferită de zero, există o categorie de imagini simple, ce reprezintă problema clar, de această dată vizual (vezi figura 4), ocolindu-se astfel neclarităţile date de vorbire sau de scriere şi ajutând partea vizuală a creierului nostru să acţioneze.
figura4
Puteţi desena pe o coală de flipchart, pe un whiteboard, pe o tablă obişnuită sau chiar şi pe un colţ de hârtie. Esenţial este, însă, să obțineţi o imagine care să vă pună creierul la lucru.

Cum folosim imagini simple pentru a clarifica problemele de business? De ce, dacă folosim imagini, găsim mai uşor soluţii la problemele noastre? De ce gândirea vizuală şi inovaţia merg mână în mână? Care sunt etapele gândirii vizuale în rezolvarea problemelor? Sunt întrebări la care vom răspunde în următoarele articole dedicate gândirii vizuale. Dacă aveţi idei sau întrebări legate de gândirea vizuală, scrieţi-ne pe adresa eugen.dragomir@learningmanager.ro.

La finalul articolului, aş vrea să fac o menţiune specială despre David Sibbet, omul care mă ajută şi mă inspiră în ceea ce priveşte gândirea vizuală. David este autorul mai multor cărţi despre gândirea vizuală, Visual Meetings, Visual Leaders, Visual Teams, pe care vi le recomand

http://www.managerexpress.ro/

miercuri, 18 februarie 2015

CONCENTRAREA ASUPRA IMAGINII INTERIOARE-TEHNICA CU CEASUL


După ce am fixat, cu o privire detaşată şi neutră vârful secundarului în mişcarea sa ritmică, vom închide ochii şi vom vizualiza mental cadranul ceasului şi secundarul; ne vom concentra asupra acestui secundar imaginar. Practicând tehnica cu ochii închişi ne plasăm într-o nouă fază, mai profundă, a concentrării mentale.

Atunci când ochii sunt deschişi, reprezentările care apar în sfera conştiinţei noastre, ocupând mentalul, sunt condiţionate de lumea exterioară. Atunci când ochii sunt închişi, imaginile care se succed în mentalul nostru sunt produse de activitatea noastră psihică.

Ele reprezintă scene dintre cele mai diverse din viaţa noastră exterioară, asociate în mod liber, în diferite succesiuni având o claritate mai mică sau mai mare, în funcţie de intensitatea dorinţei sau a impresiei pe care imaginea sau obiectul exterior ne-a lăsat-o. Acest exerciţiu de concentrare interioară urmăreşte două scopuri:

a) să creeze o imagine mentală cât mai precisă cu putinţă, lucru care este mai uşor pentru anumite persoane, dar aparent imposibil pentru altele. În oricare categorie ne-am afla, nu trebuie să ne descurajăm: practica regulată ne va permite să redobândim această facultate naturală a mentalului de a menţine în sfera sa, oricât de mult timp, o imagine stabilă;

b) un element chiar mult mai important: să controleze aceste imagini mentale pentru a dobândi capacitatea de control asupra mentalului, creându-ne astfel adevărata independenţă, spre deosebire de omul obişnuit care este înrobit de propriile sale gânduri apărute în mod spontan şi necontrolat din subconştient.

Vom exersa deci, concentrându-ne asupra limbii reale a secundarului, urmărind-o cu privirea timp de 15-30 de secunde sau mai mult, după care ne vom concentra cu ochii închişi asupra imaginii mentale a ceasului şi secundarului.
În continuare, revelând noi valenţe, această tehnică devine din ce în ce mai complexă, mai eficientă şi mai atrăgătoare.

Vom urmări să sincronizăm înaintarea limbii imaginare a secundarului cu limba reală. Închidem ochii atunci când secundarul "real" este în dreptul cifrei 12 de pe cadran, iar atunci când secundarul imaginar a parcurs o jumătate de minut vom deschide ochii şi vom nota decalajul care a apărut.

Dacă nu este vorba decât de una sau două secunde diferenţă (înainte sau înapoi) faţă de ceasul real, aceasta este dovada unei concentrări foarte bune. Dacă deschidem ochii în momentul în care secundarul imaginar a atins cifra 3 în timp ce în realitate au trecut 20 de secunde, aceasta arată o concentrare slabă.

Este bine să începem mai întâi cu un sfert de minut. După ce vom reuşi să sincronizăm perfect ceasul real cu cel imaginar, vom mări progresiv durata la jumătate de minut, trei sferturi de minut şi apoi un minut.
Practicând consecvent, nu după mult timp vom avea plăcuta surpriză să vedem că am deschis ochii exact când secundarul "real" a terminat de parcurs un minut.

Este foarte important să NU NUMĂRĂM MENTAL în timp ce stăm cu ochii închişi şi urmărim secundarul ceasului imaginar. Trebuie doar să vizualizăm deplasarea ritmică a secundarului imaginar, altfel tehnica îşi pierde mult din eficienţă, nemaioferind o modalitate reală de autoverificare a capacităţii de concentrare.

RECOMANDĂRI UTILE
Este necesar să nu uităm că mentalul se opune atunci când vrem să ne concentrăm, adică să-l disciplinăm şi să-l controlăm. El încearcă prin toate mijloacele să se debaraseze de orice element care îl subordonează. Absenţa unui rezultat tangibil după un timp destul de lung este argumentul său favorit.

Uneori chiar putem avea impresia că regresăm, dar este foarte important să nu ne descurajăm şi să nu micşorăm frecvenţa cu care executăm această tehnică. La fel ca o sămânţă aflată în sol, chiar dacă nimic nu se vede la suprafaţă, când timpul încolţirii soseşte, tânărul vlăstar răsare la suprafaţă anunţând bogăţia recoltei ce va veni.

Tot astfel, perseverând, rezultatele concentrării vor apare. Perseverenţa şi regularitatea executării acestei tehnici sunt chiar mai importante decât durata de execuţie.

Este mai bine să acordăm regulat acestei tehnici un interval de 3 minute pe zi (chiar împărţit în 3 şedinţe de câte un minut) decât să facem timp de 2-3 săptămâni şedinţe foarte lungi şi apoi să abandonăm.
Drumul care duce la concentrarea perfectă este lung, dar orice călătorie începe cu un prim pas; atât timp cât vom persevera, scopul final se apropie, chiar dacă unduirile şi coborârile drumului ne ascund uneori scopul ultim sau par să ne întoarcă înapoi.

Cu timpul vom obţine un control complet al mentalului şi conex cu aceasta vom dobândi o nouă formă de conştiinţă mult dilatată şi rafinată care ne va permite să realizăm şi să înţelegem lucruri care ne păreau altă dată imposibile.

Factorii care accelerează cel mai mult progresul pe care îl vom realiza în tehnica de concentrare sunt: calmul, liniştea interioară, absenţa crispării şi o anumită detaşare care să ne facă să nu disperăm la apariţia eşecurilor sau a erorilor.

Pe toată durata executării acestei tehnici este necesar să adoptăm o poziţie cât mai comodă, având însă grijă să păstrăm spatele drept. În timpul concentrării asupra ceasului real, este indicat să urmărim să clipim cât mai rar cu putinţă.

vezi si;Neurobright-memorie si concentrare

Rezolvarea provocarilor prin vizualizare creativa


Exerciţiile mentale de imaginatie de mai jos pot fi folosite pentru a rezolva o varietate de probleme 

Macheta de Aur 
Intenţia: să eliminăm obstacolele şi sa facem noi descoperiri 

Închideţi ochii. Respira de trei ori mai lent. Ai o maceta (sau orice alt instrument de taiere similar cu o maceta de aur)pentru a sterge lianele care iti blocheaza drumul in vita ca intr-o jungla.Le-ati taiat si ati eliberat un drum spre un pod care te duce spre un nou viitor.Puteti experimenta obstacolele ca niste liane,sau sub orice alta imagine care va blocheaza drumul.Indiferent ce fel de obstacol,si indiferent de ce imagine ar lua veti stii ce sa faceti cu el.Cu fiecare obstacol ,sau liana taiata,degajata drumul devine tot mai liber pentru a ajunge la pod.Apoi dupa ce respirati odata adanc ,treceti podul pentru a descoperi o noua directie in viata sau noi directii.Respirati inca odat adanc si deschideti ochii.Acest exercitiu se face o singura data.
Bell Exerciţiul 
Intenţia: Pentru a aduce un barbat / femeie in viata ta 

Frecventa: face pentru 21 de zile, de două ori pe zi: cand va treziti si inainte de a incepe activitatea pe timp de noapte. 

Închideţi ochii. Respira de trei ori calm si profund şi imaginaţi-vă sunetul unui clopot mare care te anunta de la fereastra deschisa.Suna de mai multe ori ca sa stii ca esti in asteptatrea unei femei/respectiv barbat pentru tine.Dupa ce te uiti la femeia sau barbatul care vine prin usa apartamentului d-voastra o salutati/salut-o spontan in ce mod vrei tu.Tu poate vezi sau nu fata ei/lui.Nu conteaza.II puteti cere ei/lui un nume.Dupa aceea respirati calm si adanc si deschide ochii. 

Înainte de fiecare executie a exerciţiului, literalmente suna un clopot mic de mai multe ori lângă o fereastră deschisă, cu intenţia de a o numi pe ea/el.

Adaosuri - În prima noapte,se ia o bucata frumoasa de hartie si se scrie o rugaciune catre Dumnezeu,astfel; 

Dragă Dumnezeu, 

Te rog arata-mi calea,sau da-mi mijloacele pentru a gasi femeia/barbatul pentru mine.Aici sunt calitatile pe care as dori sa le vada ea/el.Lista calitatilor va fi enumerata de la 1 la 10 pe verticala care sunt importante pentru tine.
Multumesc pentru tot ajutorul ce poate fi dat pentru mine.

Te iubesc 
Semnati-va cu numele d-voastra.
Conectaţi-vă numele dvs. 

Puneti această scrisoare sub pernă şi dormiti pe ea. În dimineaţa urmatoare luati scrisoare din plic si cititi rugaciunea,dupa care o puneti in plic si o lasati pe noptiera . Lasati-o acolo pentru noaptea urmatoare cand veti citi din nou rugaciunea din plic cu voce tare ,dupa care inainte de culcare o puneti sub perna dormind cu capul pe ea. 

In restul timpului nu va preocupati de proces,fiti tot timpul relaxati si lasati sa se intample,fara a fi insa insistenti sau curiosi.Va intereseaza produsul finit nicidecum procesul.Cu alte cuvinte nu dezgropati samanta plantata pentru a vedea cum creste,deoarece riscati sa o opriti din fasa.

Atunci când persoana apare in viata ta,inseamna ca exercitiul si-a facut efectul.Comparati daca ea/el se potriveste conform calitatilor enumerate.Daca este asa, felicitari!


Exerciţiul Plasa de aur 
Intenţia: Pentru a obţine un loc de muncă 

Închideţi ochii. Respira adanc si profund.Imagineaza-ti ca esti un pescar care arunca o plasa de aur deasupra orasului in care traiesti pentru a aduce un loc de munca de care aveti nevoie,pe care vrei sa il obtii. Scoate din aceasta plasa de aur scoate cele mai atractive joburi,chiar daca unele s-au mai strecurat prin ochiurile de plasa tot au mai ramas destule joburi antrenante. Spontan scoate din plasa cele care pare a fi cele mai atractive pentru tine. A se vedea forma,titlul,si numele locurilor de munca. Fă-o fără rezerve, îndoială, ezitare, sau de inhibare.


Exerciţiu de comunicare 
Intenţia: Pentru a obţine un loc de muncă 

Închideţi ochii. Respira de trei ori mai lent. Urmariti un ecran mare TV care este asezat pe birou sau pe masa. . Cartea dvs cu programari de telefoane este deschisa . Există mai multe telefoane acolo care pot fi date.Cu fiecare telefon pe care il dati sunteti chemat la un interviu.Scrieti in graba toate programarile in cartea ta de telefoane.Respirati profund odata.Afara in jurul blocului este formata o linie de oameni nerabdatori sa va ofere un loc bun de munca. Pe acoperişul clădirii dvs. se afla o antena TV,o antena radio,de telefonie mobila , antena de satelit, antena de telefon, toate din care vor trimite numele tau potenţialilor angajatori. Există un satelit pe orbita Pământului, vedeţi cum se trimite numele tau peste tot in jurul lumii, peste a obţine un loc de muncă.Respirati odata adanc. Expirati o singură dată. După ce ai văzut toate acestea, împinge imaginea cu mana dreapta in dreapta ecranului.

Plasa valoroasa
Intenţia: de a creşte veniturile 

Închideţi ochii.Faceti o expiratie lenta lunga urmata de o inspiratie scurta,faceti acest lucru de trei ori. Sau respirati in orice mod doriti.Imaginati-va cum aruncati in Cosmos o plasa fina de aur,pentru a captura resursele si hrana de care aveti nevoie.Respirati lent si profund in timp ce aduceti inapoi plasa catre voi.Deschideti-o,scoateti si pastrati ceea ce ati adus la d-voastra.Respirati profund si calm in timp ce deschideti ochii.Repetati acest exercitiu in fiecare dimineata la trezire timp de 21 de zile,fara a sari peste ele.Amintiti-va sa nu fiti concentrat pe rezultat,lasati sa se intample.Spune-ti numele exercitiului si intentia-nu scopul,sau modul in care doriti sa se petreaca.Ceasul tau biologic va avea grija sa deschizi ochii la momentul potrivit. . Dupa ce ati facut exercitiul puteti uita de el pe tot parcursul zilei.De asemenea asigurati-va ca faceti aceste exercitii intr-o pozitie cat mai confortabila.

.Adaptare dupa Dr Gerard Epstein.

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...