vineri, 6 martie 2015

42 de sfaturi pentru 100 de ani


Sa traiesti cat mai mult, in stare de sanatate si multumire, nu este prea complicat.
E suficient sa aplici consecvent cateva retete simple. Si longevitatea se invata, ca orice lucru de pe pamant...
SANATATE
1. Mizati pe verde
Ceaiul verde este o bautura traditionala in China , tara care numara o multime de persoane trecute de 100 de ani.
Cercetatorii de la "Medical College of Ohio" au descoperit, in 1997, ca pe langa antioxidantii pe care-i contine,ceaiul verde inhiba formarea si dezvoltarea celulelor canceroase.
2. Adoptati o pisica
Karen Allen, cercetator in medicina la Universitatea Buffalo (Statele Unite), afirma ca "pisica joaca rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului".
O pisica in casa inseamna, deci, scaderea tensiunii arteriale si - ca urmare - si a riscurilor unei boli cardiace...
3. Descoperiti algele tineretii vesnice
Spirulina constituie, realmente, o sursa unica de oligoelemente si de acizi grasi esentiali, ale caror proprietati in prevenirea imbatranirii nu mai trebuie demonstrate. ..
Rezultatul: o cura cu spirulina (capsule) aduce un surplus de tonus si de vitalitate.
4. Luati aspirina !
Aspirina nu mai este doar o arma impotriva febrei si a durerilor de cap. Conform studiilor efectuate de dr. Mary Beth Terry de la Universitatea Columbia din New York,folosirea regulata a acestui medicament in doze minime (exista in farmacii aspirina ASPENTER de 75 mg) scade simtitor pericolul imbolnavirii de cancer mamar.
5. Imitati albinele
Si convertiti-va la... miere si polen. Un studiu recent efectuat intr-un spital din New York a demonstrat ca ele actioneaza pozitiv asupra colesterolului si a trigliceridelor.
Este de retinut faptul ca speranta de viata la apicultori este superioara celei a populatiei in general.
6. Crutati-va partenerul (partenera) de viata 5% din cazurile de cancer pulmonar nu se datoreaza fumatului activ, ci celui pasiv,cand fumator este tovarasul de viata sau colegii de birou. Un studiu american a constatat o crestere cu 23% a mortalitatii coronariene la barbatii nefumatori, casatoriti cu femei fumatoare.
7. Tineti sub control tensiunea arteriala
Odata cu trecerea anilor, tensiunea arteriala afecteaza tot mai grav speranta de viata.
Prevenirea ei se bazeaza pe punerea in practica a unor reguli de viata bine cunoscute:exercitiile fizice, regimul alimentar echilibrat, sare cu masura si - daca e necesar -reducerea excesului de greutate.
8. Beti apa cu paharul mare 
Cercetatorii americani au demonstrat ca peste 5 pahare cu apa baute zi de zi reduc cu 60% riscul afectiunilor cardiace.
9. Atentie la insulina !
Hormon-cheie al metabolismului - adica al utilizarii energiei alimentare - insulina accelereaza procesul de imbatranire, atunci cand este produsa in cantitate prea mare.Morala: zaharul putin va mentine tineri. Mancati miere!
10. Supravegheati- va ereditatea
Fiecare dintre noi este dotat cu o mostenire genetica pe care ar trebui sa o studiem indeaproape,pentru ca - adeseori - prezentam aceleasi predispozitii la o boala sau alta ca si parintii sau bunicii nostri.
11. Spalati-va pe maini
O igiena ireprosabila a mainilor (4 spalari pe zi) va permite sa contractati cu 25% mai putine guturaiuri si cu 50% mai putine gastroenterite, comparativ cu persoanele care se spala pe maini o singura data pe zi.
12. Faceti siesta
O echipa de cercetatori de la Universitatea din Boston a demonstrat ca o siesta facuta la mijlocul zilei poate face sa dispara semnele de oboseala a creierului si sa sporeasca performantele de memorie. Ei au constatat, de asemenea, o ameliorare cu 20% a capacitatii de invatare la persoanele care pot sa doarma in orele de pranz...
13. Evitati medicamentele combinate 
Cardiacii care iau medicamente pentru inima, dar si aspirina, prezinta un risc de criza cardiaca cu 75% mai mare decat cei care evita aceasta combinatie - arata un studiu efectuat recent in Scotia pe 7000 de subiecti.
14. Inveliti-va
Conform unui studiu realizat la Universitatea din Lille , scaderea brusca de temperatura sporeste cu aproape 13% riscul unei crize cardiace.
15. Curatati tastatura calculatorului
Bacteriologii de la Universitatea Arizona au constatat ca aceasta contine - in medie - 25.000 de germeni microbieni, adica de 300 de ori mai mult decat colacul toaletei de la o institutie publica.
16. Testati unul dintre secretele sanatatii detinute de Kneipp: mergeti cu picioarele goale prin iarba udata de roua (atentie la viespi!). Acest pastor din secolul 19, precursor al terapiilor alternative,o facea in fiecare dimineata, pentru antrenarea rezistentei fizice...
17. Incercati Homeopatia
Studiile tind sa demonstreze tot mai mult ca homeopatia face sa dispara numeroase simptome,mai ales cele ale fibromyalgiei, adica oboseala cronica, de care sufera 1-2% din totalul populatiei de  pe glob.

ALIMENTATIE
18. Ciocniti paharele
Pentru dr. Leonard Guarant de la Institutul de tehnologie din Massachusetts ,consumul zilnic de vin (maximum 3 pahare) prelungeste speranta de viata cu aproape 30%.
19. Limitati consumul de carne
De aproape 50 de ani, studiile epidemiologice atrag atentia oamenilor de stiinta asupra anumitor patologii cronice asociate consumului de carne. La modul ideal, un adult n-ar trebui sa ingereze mai mult de 120 g de carne de vita pe saptamana.
20. Votati cu otetul de mere
Utilizarea ca remediu a otetului de mere a fost popularizata de un medic american din Vermont ,dr. Jarvis. Acesta a constatat longevitatea exceptionala a persoanelor care-l consumau si a inceput sa il prescrie pacientilor sai (in doze moderate) datorita virtutilor sale drenante.
21. Mancati ciocolata
Prestigiosul "British Medical Journal" a publicat recent un studiu efectuat pe 8000 de subiecti,demonstrand ca la cei care consumau o cantitate modesta de ciocolata (intre 1-3 tablete pe luna),riscul mortalitatii era mai scazut cu 36% decat la cei care nu consumau ciocolata deloc.
22. Nu neglijati usturoiul !
Dupa ce-au descoperit un numar foarte mare de centenari in comitatul Jinshan,specializat in cultura usturoiului, cercetatorii chinezi au ajuns la concluzia ca acesta prelungeste viata. Usturoiul are capacitatea de a reduce tensiunea arteriala.
23. Nuci, tofu si fasole
Cercetatorii din Toronto au descoperit faptul ca la persoanele care au introdus -timp de o luna -, in alimentatia lor obisnuita, nuci, tofu si fasole, nivelul colesterolului a scazut cu 30%.
24. Nu sariti peste micul dejun !
La persoanele care obisnuiesc sa manance dimineata, cazurile de obezitate sunt cu 44% mai putine decat la cele care se abtin.
25. Banane in fiecare zi
O banana pe zi aduce 400 mg de potasiu, care permite reducerea cu aproape 40% a riscului unui atac cardiac!
26. Nu uitati merele
La persoanele care cedeaza in mod regulat tentatiei de a musca dintr-un mar,riscurile unor boli cardiace sunt cu 30% mai mici decat la persoanele care rezista acestei tentatii.
27. Salata la ordinea zilei
Foile de salata verde contin luteina, o substanta din familia carotenoidelor, niste antioxidanti puternici. Luteina pare - astfel - sa joace un rol benefic pentru sanatatea inimii si pentru sistemul imunitar.
28. Savurati desertul "anti-varsta"
Luati doi pumni de fructe rosii (cirese, capsuni, zmeura, coacaze etc.) si stropiti-le cu lapte acru. Indulciti desertul - dupa gust - cu miere si veti obtine un adevarat regal de flavonoide, substante care combat oxidarea, cea care ne imbatraneste celulele.

PSIHOLOGIE
29. Plangeti !
Lacrimile permit evacuarea unui exces de tensiuni daunatoare sanatatii. Unii afirma chiar ca longevitatea femeilor s-ar datora capacitatii lor de a elimina toxinele plangand...
30. Vorbiti cu copacii
Conform invataturii taoiste, copacii au efecte benefice asupra longevitatii:transforma energiile negative
in energii pozitive. Strangand in brate un copac, va reincarcati de energie vitala.
31. Iesiti din cochilie
Activitatile sociale si relationale imbunatatesc speranta de viata: persoanele mai active social fumeaza mai putin, mananca mai sanatos, fac regulat exercitii fizice si stiu sa vorbeasca despre problemele lor.
32. Priviti partea buna a lucrurilor
Optimistii traiesc mai mult decat pesimistii si prezinta mai putine riscuri de deces prematur. Fericirea si optimismul par, de asemenea, sa sporeasca numarul celulelor noastre imunitare, armele cele mai eficiente ale organismului impotriva bolilor.
33. Traiti momente de adrenalina
Cercetatorii israelieni afirma ca tot ceea ce este susceptibil sa ne faca inima sa bata mai tare, deci sa-i relanseze din cand in cand activitatea, este in favoarea longevitatii.Amatori de filme de actiune, la treaba!
34. Recitati poezii
Cercetatorii elvetieni au demonstrat ca persoanele care recita poezii, cate o jumatate de ora in fiecare zi, isi reduc considerabil nivelul de stres si deci si riscurile unor maladii cardiace.
35. Studiati
Cercetatorii californieni au descoperit faptul ca femeile care au luat un bacalaureat sau o diploma de studii superioare sunt mai putin predispuse la bolile de inima decat tovarasele lor mai putin instruite.
36. Bizuiti-va pe inteligenta
De curand, oamenii de stiinta englezi au publicat un studiu legat de relatia dintre coeficientul de inteligenta (IQ) si longevitate. Conform rezultatelor prezentate pentru o perioada de 60 de ani, indivizii cei mai inteligenti au cele mai mari sanse sa moara ultimii...
37. Oferiti-va o planta verde
Persoanele care locuiesc in zona rurala au o speranta de viata superioara celei a orasenilor. Un studiu al Centrului medical din Tokio a demonstrat ca populatia urbana care traieste in apropierea spatiilor verzi imbatraneste mai greu.
38. Raporturile cu mama
Un studiu al Scolii medicale de la Harvard a demonstrat ca persoanele aflate in relatii "reci" cu mamele lor sunt expuse unor riscuri mult mai mari (cu 91%) de a contracta o boala grava, in perioada vietii adulte.
39. Fiti credinciosi
Mersul regulat la biserica sporeste speranta de viata, conchide "Jurnalul international de psihiatrie si medicina". Deosebit de eficienta pentru destresarea organismului si deculpabilizarea sufletului, frecventarea lacasurilor de cult protejeaza de asemenea, digestia si respiratia.
40. Asterneti-va sentimentele pe hartie
Dr. Pamela Peeke de la Universitatea din Baltimore va informeaza: "Trei minute pentru a exprima cateva ganduri intr-un jurnal sau cateva cuvinte adresate in scris unui prieten sunt suficiente pentru a calma starile de stres". Dovada? Dupa 4 luni de incitare la scris, 47% din pacientii astmatici aflati in tratamentul ei au manifestat o ameliorare a simptomelor.
41. Mergeti la cinema
Vizionarea unui film sau a unui spectacol de teatru sau prezenta in sala de concerte ne ajuta sa traim mai mult - acestea sunt concluziile unui studiu suedez realizat pe 12.000 de persoane. 36% dintre pasionatii de manifestari culturale au atins, efectiv, suta de ani, fiind inca in putere, pentru ca aceste distractii stimuleaza
functionarea sistemului imunitar!
42. Visati
Conform neurologilor, visele servesc la stabilirea unor legaturi intre amintirile inmagazinate de creier pe parcursul zilei si amintirile mai vechi. Pentru psihanalisti,visele permit exprimarea unor aspecte neglijate ale personalitatii noastre. In ambele cazuri, visarea este o cale de a fi in armonie cu noi insine, deci de a evita irascibilitatea si tulburarile de comportament care pandesc persoanele private de somn.

Tehnica de vindecare a amintirilor constiente si subconstiente



Lauren C. Gorgo este persoana telepatica, intuitiva, interdimensionala, scriitoare, antrenoare de co-creatie constienta, Practician IET™ si creatoare a site-ului ThinkWithYourHeart.com 
Bine cunoscuta pentru capacitatea ei de a intelege detaliile ezoterice venite din alte planuri, Lauren se pricepe foarte bine sa transmita idei si concepte spirituale complexe, intr-un stil practic, plin de umor, usor de inteles si clar. 

Dupa o calatorie de trezire, ce a durat zece ani – prin darul unei boli cronice – Lauren a devenit specialista în a-i inspira pe altii sa capete putere de sine, sa-si atinga potentialul cel mai inalt – prin arta co-creatiei constiente – si sa creasca gradul de constientizare a acestor vremuri magice de transformare planetara, la o constiinta mai mareata. 

Ce anume si de ce?

Cateva informatii generale

Daca cititi aceste randuri, e posibil sa treceti printr-un disconfort emotional si, exact din acest motiv, a aparut acest instrument. 

Asadar, mai întai de toate… va simt. 

De fapt, aceasta tehnica de vindecare a luat nastere intr-o noapte, în urma unei dureroase purificari emotionale personale… care a fost atat de coplesitoare, incat efectiv nu am putut gasi forta de a o infrunta. În realitate, nu voiam sa o infrunt, dar stiam ca, daca ma impotriveam fricii si nu ma lasam sa SIMT durerea, amprenta ei va ramane cu mine, pana cand as fi reusit sa o simt. 


Aceasta amintire traumatizanta era atat de adanc intiparita în celulele mele, incat de ani de zile cream (în mod inconstient) în continuu scenarii similare… un tipar (karmic) de a le crea din nou, ce ma chinuia inca din copilarie si care pur si simplu a ajuns sa fie un monstru, pe care nu l-am putut privi în fata, nici macar 30 de ani mai tarziu! 

Stiam ca am nevoie de ajutor, asa ca am apelat la ajutorul celor din lumea nevazuta, fiind atat de multumita de rezultatele pe care mi le-a adus calauzirea lor, incat, intr-un tarziu, dupa ce mi-am vindecat ranile, mi-am dat seama ca vi le pot impartasi.

Adevarul este ca The Memory Replacement Program™ (Programul de inlocuire a memoriei™), primit în dar de la Consiliul Suprem Pleiadian, acum cativa ani, a fost intotdeauna metoda de baza pentru amintirile dureroase… asa cum s-a dovedit a fi de multe ori la rand, în situatii stresante, in care simteam ca nu puteam face fata sa le analizez din nou; pentru aceasta amintire anume, simteam insa ca aveam nevoie de o arma MULT mai puternica, din arsenalul dimensiunilor si mai inalte. 

Amintirea de care imi aduceam aminte era atat de devastatoare, incat stiam ca daca o lasam sa apara, ca sa o analizez (mental), imi va face mai mult rau, decat bine. Astfel ca, total hotarata sa ma vindec, m-am auto-convins destul de mult ca trebuia sa existe o cale de a elimina cauza suferintei mele, fara sa imi reexaminez, in mod constient, trauma. 

Printr-un noroc, sunt fericita sa spun ca am avut dreptate

Pana în acel moment, cred ca nu ma gandisem niciodata ca exista o optiune nedureroasa de auto-purificare – sau poate ca m-am gandit ca exista, dar nu credeam total în ea. Chiar si în calitate de Practician de Terapie a Energiei Integrate©, cunosteam posibilitatea de a trece printr-o trauma, fara a o retrai – ca sa stii ca exista – si ca ea a fost eficienta pentru multe persoane, insa eu nu am cunoscut niciodata astfel de rezultate, cel putin nu la fel de rapide, ca prin folosirea acestei tehnici.


În aceasta situatie insa, nu am avut alta alegere decat sa cred – deoarece am refuzat total sa trec prin tortura mentala de a mi-o reaminti sau analiza. 

Poate ca, avand în vedere o alta optiune, nu numai ca am facut-o sa apara, dar am si deschis o usa spre un nou nivel de vindecare pentru mine insami – si sper ca si pentru altii – astfel incat abia incep sa inteleg amploarea unei… cai de vindecare, ce nu necesita nimic altceva decat intentie si un strop de imaginatie. 

Acest lucru nu inseamna neaparat ca vindecarea cu ajutorul mintii e ceva nou, ci ca frecventa de pe Pamant a crescut atat de mult, intr-un interval de timp atat de scurt, incat energiile de transmutare sunt mai puternice ca oricand… fapt ce face ca acest gen de vindecare sa se petreaca mai rapid, mai profund si mai complet. 

Pleiadienii spun, de fapt, ca aceste informatii sunt disponibile acum, ca sa ne ajute pe toti sa ne debarasam de bagajul toxic, mai rapid, mai eficient si mai elegant decat în trecut, deoarece: 
1) în sfarsit, acum suntem pregatiti (în plan colectiv) sa facem acest lucru; si 
2) cu cat e mai mare numarul de oameni care se elibereaza de suferinta lor, cu atat mai usor va fi acest lucru pentru toti ceilalti. 
(Ganditi: rezonanta morfogenetica) 

Speranta mea este ca, folosind tehnica Vindecarea centrifuga™, experienta voastra de vindecare va fi la fel de rapida, profunda si completa ca a mea – astfel incat sa puteti intra, usor si nestingheriti, în fluxul tuturor lucrurilor bune.

Implanturile emotionale si amprentele memoriei celulare

„Manifestarea exteriora a suferintei este doar o reflexie exterioara, a zbuciumului vostru interior.” – Consiliul Suprem Pleiadian 

Cele Sapte Surori din Pleiade mi-au spus candva, ca suferinta emotionala reprezinta o manifestare a stagnarii; o energie nemiscata, mentinuta de o amintire traumatizanta, ce ajunge în final sa se intepeneasca sau sa se implanteze în corpul nostru energetic subtil – si, în final, în celulele corpului fizic. 

De fapt, în MRP™ (Programul de Inlocuire a Memoriei) spun ca: 

E-motia este energie în miscare. Ea are functia de a aduce descarcarea fizica a energiei acumulate, stocate în interiorul organismului. Atunci cand aceasta functie primordiala este reprimata, apare boala. Cand e-motia este pusa în libertate cum se cuvine/curge, se reface starea de armonie. 

Uneori, durerea e-motionala, provocata de o experienta traumatica, este prea greu de gestionat la un moment dat si, astfel, în incercarea de a nu ne distruge structura, de obicei o evitam si/sau o reprimam, pana cand suntem pregatiti (cititi: apti din punct de vedere spiritual si emotional) sa o infruntam. 

Daca nu infruntam sau nu vindecam niciodata, pe deplin, o rana, în cele din urma, dezechilibrul produs de reprimarea emotionala va patrunde în straturile mai dense ale structurii fizice inferioare, unde va fi stocat în celule, pentru a produce ceea ce se numeste, în mod obisnuit, amprente ale memoriei celulare.
Aceste amprente stanjenesc curgerea fortei vitale/vitalitatii prin corpul fizic si, într-un tarziu, daca raman neverificate, produc boala si decadere fizica (imbatranire). 

Ciclul se desfasoara cam asa: 

Trauma ➔ Implant emotional ➔ Amprenta memoriei celulare ➔ Boala fizica 

Memoria celulara este un termen folosit în general, pentru a descrie felul în care corpul vostru fizic se agata de experientele traumatice din trecut, insa ea este pentru voi si o cale de a intelege felul în care celulele au inteligenta si comunica cu voi si cu toate celelalte celule. Ea este un proces prin care refacerea celulara a corpului vostru fizic retine si stocheaza informatii care sunt utile si bazate pe toate experientele din viata voastra, ca suflet intrupat. – Cele Sapte Surori in Cell Speak™ 

Rana de baza originala 

Rana de baza – sau ceea ce pleiadienii numesc „rana de baza originala” – se trage dintr-o trauma de baza, care lasa o amprenta asupra corpului auric si care e repetata/reciclata iarasi si iarasi, prin rani ulterioare, ce se trag din aceeasi „amintire samanta”. 

Nu stiu sigur de ce, insa mi se da analogia similaritatii dintre rana de baza initiala si procesul de fermentatie, prezent în toate lucrurile.

Banuiesc ca mi se arata faptul ca o rana de baza initiala sta, de multe ori, la baza multor rani – la fel cum dintr-o cultura mama ies multe sticle de otet. Mai mult de atat, cultura mama poate fi scindata în repetate randuri, continuand sa se dezvolte din nou, ca si cand ar fi hranita. 

În mod similar, rana originala (daca ramane nevindecata) va produce un subansamblu de traume, ce vor continua sa se dezvolte si sa sangereze, în fiecare domeniu din viata voastra. Din cauza acestei raspandiri, rana de baza trebuie inlaturata total – altfel, vor urma reproduceri continue de variante ale traumei originale.

„Dorim sa spunem ca rana de baza initiala reprezinta 95% din toate ranile ulterioare. Cu alte cuvinte, un suflet intrupat poate crea foarte multa discordanta, din cauza unui singur eveniment – sau traume – dizarmonios, ce poate duce la o intreaga viata de aliniere incorecta si suferinta. – Consiliul Suprem Pleiadian 

Consecinta karmica 

Odata ce un implant emotional, rezultat dintr-o amintire traumatizanta, se inradacineaza în campul nostru auric, suntem susceptibili… potrivit legilor fizice ale universului/creatiei… sa atragem/cream în continuu, acelasi tip de experiente sau experiente similare (vibrational) cu trauma ranii de baza primare. 

Acest lucru se produce prin intermediul a ceea ce eu numesc „filtrul de frecventa”, ce se comporta ca o sita vibrationala, care indeparteaza frecventa lucrurilor pe care chiar le dorim, lasand sa treaca doar vibratia suferintei noastre – pana cand ne vindecam sau eliminam implantul. 

Cu alte cuvinte, rezonanta pe care o avem la nivelul implanturilor emotionale si celulare este cea care atrage rezonante/experiente similare. Ca sa ajungem la frecventele pe care le dorim, trebuie sa ne schimbam rezonanta campului energetic… in miezul fiintei noastre… ca sa atragem energiile ce se armonizeaza perfect, precis si ferm cu acea schimbare de rezonanta. 

Pentru a ne schimba sau a ne intoarce la rezonanta noastra divina originara, este necesar sa eliminam toate implanturile emotionale (si, prin urmare, amprentele memoriei celulare), ce stanjenesc caracterul fluent al starii noastre naturale de a fi. 

Vindecarea centrifuga™: explicatie

„Singura modalitate de a va elibera total de o rana de baza originala este sa eliminati implantul ei, din campul auric.” – Cele Sapte Surori 

Tehnica de Vindecare Centrifuga™ se foloseste pentru a elimina ceea ce pleiadienii numesc „rana originara (de baza)”… din cauza careia implantul emotional, rezultat dintr-o amintire traumatizanta 
(constienta sau inconstienta), a prins radacini în campul nostru auric. 

Asta inseamna ca acest exercitiu va va elibera de filtrele de frecventa „ranita” (care mai e numita si corpul de suferinta), pentru a inceta sa creati din nou/atrageti scenarii aflate în rezonanta cu acea rana. 

Pentru ca rana originala sta la baza multor rani ulterioare, ce rezulta din aceeasi „amintire samanta”, aceasta tehnica va va elibera si de faptul de a provoca raspandirea altor traume în fiecare aspect al vietii. 

Ce inseamna centrifuga? 

Daca va intrebati ce este o centrifuga si cum e folosita în aceasta tehnica, sa stiti ca nu sunteti singurii. Atunci cand mi-au fost date aceste informatii, pentru prima oara, am fost convinsa ca eu eram cea care le nascocea… pana în clipa în care mi-au fost explicate, NU am avut NICIO IDEE cum se aplica centrifuga, în vindecare. 

Mai intai de toate, potrivit Dictionarului Google, iata definitia standard: 

centrifuga centrifuge, la plural

Substantiv: 1. O masina avand un recipient ce se invarte rapid si care exercita o forta centrifuga asupra continutului sau, ca sa separeu, în general, diferitele densitati sau lichide (de exemplu, smantana de lapte), din substantele solide.

Asadar, una dintre utilizarile cele mai obisnuite ale centrifugei consta în separarea amestecurilor de lucruri, cu ajutorul fortei centrifuge. 

Si, potrivit Dictionarului Google, 
Forta centrifuga este:
Substantiv:
O forta aparenta, ce actioneaza asupra unui corp ce se invarte în jurul unui centru, indepartandu-l de axa de rotatie – forta ce se manifesta din cauza inertiei corpului respectiv.

Pleiadienii spun ca termenul cheie de aici este „centru”, dat fiind ca o centrifuga se invarte dinspre interior spre exterior. Si se pare ca radacina etimologica din latina vine din centrum, care inseamna „centru” si fugere, care inseamna „a fugi".

Un bun exemplu despre centrifuga este masina de spalat… invartirea tamburului separa, practic, amestecul de rufe si apa, în ciclul de rotatie.
Centrifugele din laboratoare sunt si ele folosite ca sa separe substante cum e sangele, care e alcatuit din celule rosii, ce plutesc în plasma. Daca pui niste sange intr-un tub de testare si il invarti la viteza mare, cele doua componente se vor separa foarte repede… plasma se va ridica la suprafata tubului, iar celulele rosii se vor lasa la fund, intrucat au o greutate sau o densitate mai mare. 

Particularitatile alchimice 

La nivel alchimic, o centrifuga lucreaza în mare parte la fel. Pleiadienii m-au invatat ca forta centrifuga, produsa de energia de rotatie din centrifuga, provoaca separarea continutului ei, la fel ca o centrifuga fizica – numai ca într-un plan cu o densitate mai mica. 

Cu alte cuvinte, o centrifuga (vizualizata) la nivelul eteric este capabila sa invarta în afara axului sau sa separe energia (emotionala) – la fel ca o centrifuga mecanica, ce separa materia fizica. 

De pilda, atunci cand folosesti centrifuga, ca pe un instrument de vindecare, energiile mai dense (frica) sunt separate de energiile mai usoare (iubirea). Centrifuga nu numai ca separa energiile, dar face ca elementele de densitate mai joasa sa se invarta spre Lumina (IUBIRE), astfel incat sa te eliberezi, în mod responsabil… si sa eliberezi si planeta… de energiile nedorite, transmutandu-le.

În esenta, Vindecarea centrifuga™ foloseste alchimia divina, pentru a modifica (transmuta) densitatea amintirilor dureroase si grele, în luminozitatea IUBIRII! 

Foarte tare, nu-i asa?

Vindecarea centrifuga™: tehnica 

NOTA: Cu toate ca, tehnic vorbind, am primit aceasta tehnica de vindecare ca sa o folosesc, în timp ce lucram cu cateva amintiri provocatoare (a se citi: traumatizante), Consiliul Suprem Pleiadian mi-a explicat clar ca acest exercitiu poate fi folosit oricand, pentru vindecarea amintirilor constiente si chiar subconstiente. 

Mai intai de toate, inainte sa incepeti sa faceti acest exercitiu, cei din lumea nevazuta va cer sa fiti linistiti si siguri ca acest proces nu va va cere sa evocati mintal, nicio trauma. 

Cei 3 pasi: 

PASUL 1 

Ø Faceti cateva respiratii de curatare, expirati profund si lasati-va mintea sa se relaxeze intr-o stare de prezenta totala. Stabiliti intentia de a elimina – în siguranta si în mod responsabil – o anume rana originara de baza, daca sunteti constienti de ea. Daca nu sunteti constienti de originea suferintei voastre, puteti stabili intentia de a elimina orice fel de rana – sau toate ranile de baza si implanturile memoriei celulare. 

Acum, incepeti usurel sa va scanati corpul fizic, indreptandu-va atentia asupra oricarui punct în care simtiti vreo jena, incordare sau disconfort. (Considerati aceste senzatii ca pe o harta rutiera biologica, ce va ghideaza spre locurile în care implanturile voastre emotionale au produs amintiri celulare.) 

NOTA: Daca nu sunteti constienti de senzatia fizica asociata unei amintiri – sau daca disconfortul se manifesta la nivel emotional – concentrati-va în schimb asupra centrului inimii… inima (superioara) are rolul de inteligenta centrala a intregului corp, avand capacitatea de a comunica direct cu celulele si cu toate celelalte corpuri (energetice). 

PASUL 2

Ø Acum, ca v-ati concentrat pe senzatia fizica sau pe zona în care se afla rana originara/amintirea celulara, o puteti elimina din campul auric. Pentru a face acest lucru, indreptati-va mai intai atentia asupra corpului eteric – straturile subtile (aurice), care exista în si în jurul corpului vostru fizic. 

Odata ce atentia voastra este pe corpul eteric, imaginati-va ca o centrifuga cuprinde acea zona din corpul fizic si eteric, în care simtiti senzatia de disconfort. Aceasta centrifuga va ingloba în ea dimensiunile fizice si non-fizice si va contine toata suferinta din trecut, plus amintirea initiala ce provoaca deformarea campului vostru energetic.

NOTA: Daca, la inceput, senzatia de disconfort este în planul emotional sau daca nu sunteti inca constienti de originea ei, puteti vizualiza centrifuga în jurul centrului inimii.

PASUL 3

Ø Acum are loc magia (alchimia). Si, repet, amintiti-va ca nu e necesar sa evocati amintirea… pur si simplu, folositi alchimia divina, ca sa indepartati implantul emotional din trauma unei rani de baza, ce s-a cuibarit în campul vostru auric si care, în unele cazuri, se poate sa fi produs o amprenta a memoriei celulare corespunzatoare. Odata ce este indepartat implantul emotional din rana originala, amprenta memoriei celulare se va dizolva. 

Avand atentia concentrata pe senzatiile fizice – si/sau pe centrul inimii, observati orice sentimente care se ivesc. În timp ce asistati la aparitia acestor energii emotionale, lasati-va sa simtiti trairile, pe masura ce le asezati în centrul centrifugei si incepeti sa invartiti continutul. 

NOTA: Daca va este greu sa vizualizati o centrifuga, va poate fi de folos sa va imaginati ca va puneti sentimentele intr-o masina de spalat si ca o puneti pe ciclul de invartire. 

In ochiul mintii voastre, imaginati-va ca centrifuga arunca în afara, cu rapiditate, toate energiile nedorite din centru, in care ramane doar IUBIRE.

Nu are importanta în ce directie invartiti centrifuga, important este ca ea se invarte înspre in afara centrului… insemnand ca energiile discordante vor fi obligate sa iasa din centru (IUBIRE), prin miscarea de rotire. 

Pe masura ce energiile dizarmonioase sunt scoase din centrul centrifugii (campul vostru energetic), ele sunt transmutate de miscarea de rotire, fiind reintegrate în Lumina.

Asta e tot! 

Elemente de retinut:

o Scopul tehnicii de Vindecare Centrifuga™ este sa va purifice campul auric, asa ca repetati-o de cate ori simtiti ca e nevoie, ca sa va indepartati toate implanturile emotionale. 

o Odata ce exercitiul s-a incheiat cu succes… – fapt ce ar putea necesita sa-l faceti de cateva ori… – nu e nevoie sa va mai asociati cu aceste energii, din moment ce ele nu mai fac parte din voi. Altfel spus, s-ar putea sa observati ca, desi sentimentele asociate traumei incep sa dispara, amintirea (daca sunteti constienti de ea) nu se va putea estompa. E posibil sa vi-o amintiti vag – dar veti putea totusi sa va aduceti aminte de ea, cand vreti. Atunci cand ati indepartat implantul emotional, impactul sau incarcatura emotionala a amintirii se diminueaza, dar nu se sterge amintirea în sine. A fi în stare sa-ti amintesti de ceva, fara incarcatura emotionala a acelui lucru, este un indiciu ca rana a fost vindecata… adica a fost eliberata din corpul vostru emotional, comparativ cu reprimarea emotionala, care în realitate poate bloca complet amintirea sau trauma. 

o Vindecarea traumei fizice si emotionale, prin folosirea tehnicii centrifuge, se face cunoscuta în timp, pas cu pas, iar uneori la intamplare si fara a sti de unde provine eliberarea. Nu e nevoie sa i se cunoasca originea, necesara fiind eliberarea si eliminarea implantului emotional. Atunci cand aveti indoieli, simtiti sentimentele, atunci cand apar. Daca ele devin coplesitoare la un moment dat, folositi din nou tehnica Vindecarii centrifugale™, ca sa antrenati densitatile mai joase, în IUBIRE. 

o Retineti: 

Trauma ➔ Implant emotional ➔ Amprenta memoriei celulare ➔ Boala fizica 

Odata ce este indepartat implantul emotional, produs de rana originara, amprenta memoriei celulare dispare. 

o Retineti ca rana de baza initiala are multe versiuni si deghizari… insemnand ca se poate manifesta în mai multe feluri. Rana originara va avea puncte comune cu toate celelalte rani… adica, vor exista energii similare, ce vor adeveri natura ranii… dar acest lucru nu va fi mereu limpede. Daca nu sunteti constienti de originea traumei… de pilda, daca implantul provine din alta viata… Consiliul Suprem Pleiadian recomanda folosirea tehnicii pentru indepartarea TUTUROR traumelor emotionale ce vor conduce, în final, la rana de baza originara. Acest lucru este util, indeosebi daca nu simtiti fizic nicio durere asociata cu o amprenta a memoriei celulare. 

o În final, aflati ca nu va puteti face rau, cu tehnica aceasta. Ceea ce conteaza este intentia din spatele ei si nu tehnica în sine, prin urmare, daca simtiti ca va e greu sa vizualizati perfect sau daca va intrebati daca o faceti prost, puteti lasa deoparte toate aceste griji. La inceput, HABAR NU am avut ce faceam – si, cu toate acestea, rezultatele au fost excelente. 


Ghid rapid de referinta 

PASUL 1 

Ø Faceti cateva respiratii de curatire, expirati profund si lasati-va mintea sa se relaxeze, în starea de prezenta totala. Stabiliti intentia de a elimina, în siguranta si în mod responsabil, o anumita rana de baza originara sau toate ranile de baza si implanturile memoriei celulare. Incepeti usurel sa va scanati corpul fizic, concentrandu-va atentia în orice loc în care simtiti o senzatie de jena, incordare sau disconfort. 

PASUL 2

Ø Indreptati-va atentia asupra corpului energetic si imaginati-va ca centrifuga cuprinde zona specifica din corpul vostru fizic si energetic, în care simtiti disconfortul, sau centrul inimii. 

PASUL 3

Ø Cu atentia concentrata pe senzatiile fizice si/sau pe centrul inimii, fiti atenti la orice fel de sentimente care apar. În timp ce asistati la aparitia acestor energii emotionale, dati-va voie sa simtiti trairile, pe masura ce le puneti în centrul centrifugei si incepeti sa invartiti ceea ce se afla in ea. Cu ochiul mintii, imaginati-va cum centrifuga invarte rapid toate energiile indezirabile din centru, unde se afla doar IUBIRE. Pe masura ce toate energiile dizarmonioase sunt indepartate din centrul centrifugei, ele sunt transmutate de rotire si reintegrate în Lumina.

Sursa;http://eulinterior.blogspot.ro/2012/08/tehnica-de-vindecare-amintirilor.html

MINTEA CELULELOR


A fi prezent in trupul nostru e o forma de constienta si e prima treapta de a fi amabil cu tine si cu ceilalti din jur.Fiind in trup noi ne conectam cu casa noastra mai mare pamantul,noi devenim o parte a pamantului si el devine o parte din noi.Noi suntem primiti in el si el in noi.Crestem prin el si cu hrana si noi exprimam calitatile lui prin fiinta noastra.El e baza nostra noastra.Inseparabil de el e mintea sau constiinta.In filozofia chineza constiinta e aspectul cerului.In filozofia Tao pamant si cer,yin si yang,trup si minte,coexista armonios in noi.Acesta e fluxul naturii.Deseori in cultura vestica uniunea dintre trup,minte,nu e armonioasa.Conectarea dintre ele deseori e pierduta si apare dislocarea si boala.Nu ne simti confortabili acasa in noi insine.In loc sa stim cine suntem ne simtim pierduti,fara radacini.Aceasta e sursa fundamentala a bolii fizice si mentale.A invata sa plonjam din nou in constiinta trupului,e o plonjare in nou si straniu si in acelasi timp o reintoarcere la ce noi stiam in adancul fiintei noastre.

Mirra Alfassa,cunsocuta si sub numele de ,,Maica'',ce a condus ashram-ul lui Sri Aurobindo dupa moartea caestuia,si-a petrecut multi dintre cei nouazeci si cinci de ani ai ei patrunzand in constiinta celulelor sale,in cautarea unei noi forme de iluminare.Ea a spus;,,Constiinta fizica-cea care vegheaza functionarea celulelor-este folosita pentru cazna,pentru lupta,pentru suferinta si pentru infrangere;s-a adaptat atat de mult la aceasta,incat este aproape universala.''Dupa experienta pe care o are,Mirra considera ca cea mai mare problema in a permite,,fortei,luminii,puterii''sa strapunga celulele o constituie faptul ca mai intai trebuie inlaturata ignoranta acestora,iar singura cale de a face acest lucru este contactul repetat cu domeniul supraconstientului.La inceput celulele se impotrivesc,dar pana la urma devin cooperante.Nu incetati sa faceti iubirea si increderea sa circule prin corpul dumneavoastra.Curand,chiar si celulele vor crede ca aceasta este adevarata lui natura.

Esential este momentul in care trupul isi da seama ca este in stare sa vada.Doar atunci suntem capabili sa stim ca lumea pe care o vedem in fiecare zi,nu este decat o descriere...
Don Juan


Consultant hipnotist-(Membru al asociatiei americane de hipnoza NGH)
Reabilitolog psiho-informational (certificat in practicile si terapiile psiho-informationale de catre ACADEMY OF COSMOHUMANISM INTERNATIONAL AND EUROPEAN INFORMATIZATION ACADEMY)
jurnalist 
Instructor Yoga


In vederea formarii unor grupe pentru activarea potentialitatilor  creierului, armonizarea vietii sexuale in cuplu, amplificarea fortei personale si karismei, combinat cu asane yoga. Curs saptamanal, o sedinta pe saptamana, va rog sa-mi scrieti tudor.cornel.iosub@gmail.com

Tel;O769859509


Campul de lumina,chacrele si tineretea



                      

Atunci cand campul energetic de lumina devine toxic,in urma poluantilor din mediu si a celor emotionali,chacrele se infunda.Procesul este analog unui motor ale carui pistoane sunt blocate in mocirla.Chacrele se infunda cu reziduuri si incep sa se invarteasca alene,astfel incat nu mai avem energie si devenim usor iritabili sau deprimati.In cele din urma,ele se inchid,iar sistemul imunitar cedeaza.

Calitatea rezervelor de combustibil din Campul Energetic de Lumina ne influenteaza longevitatea.Atunci cand rezervele noastre de energie devin toxice,chacrele transporta aceste toxine.Oamenii de stiinta care studiaza imbatranirea au descoperit ca ceasurile biologice din corp nu actioneaza dupa timpul liniar.Celulele noastre nu au un numar limitat de ani.In schimb,au un numar limitat de vieti,un numar limitat de dati in care se pot multiplica si isi pot face copii fidele.Sa spunem,de exemplu,ca celulele ficatului isi pot face o suta de copii,inainte sa cedeze

.Daca ai ingheta niste celule hepatice dupa patruzeci si noua de replicari,ele ar continua sa se divida de inca cinzeci si unu de ori.Chiar daca fiecare celula poate avea o suta de vieti,obiceiurile tale alimentare si stilul de viata vor avea mare influenta asupra toxine inspre sistemul nervos central si ne imbolnavim sau chiar murim.Eficienta cu care noi dam calitate acestei vieti.Daca vei consuma mari cantitati de alcool,vei reduce durata de viata a ficatului.

Tot atat de importanta pentru longevitate,ca si stilul de viata si dieta,este este care determina calitatea rezervelor din Campul Energetic de Lumina.
Atunci cand ne aflam intr-un stres emotional sau fizic,ne irosim foarte repede rezervele de combustibil,care scad in mod periculos.Campul Energiei Luminoase,.

De cat de bine ne pastram si ne regeneram rezervele de lumina,depind durata si calitatea vietii noastre.O cale de de a ne spori rezervele de lumina,este sa cresteti viteza chacrelor,permitandui fiecarui vortex de energie sa se invarta la frecventa optima.O chacra curata este capabila sa atraga energie naturala, pentru a umple rezervele din Campul Energiei Luminoase,pastrandu-ne sanatatea intr-o stare exceptionala...

Daca am putea vedea cu ochii liberi aceste vartejuri energetice - spune autorul - am observa ca la o femeie sau un barbat de 25 de ani ele se rotesc toate cu acelasi numar de rotatii pe unitatea de timp, lucrand toate impreuna in armonie. Daca am urmari insa aceste vartejuri la o persoana aflata la mijlocul vietii, am constata ca unele dintre ele si-au incetinit dramatic viteza de rotatie si ca fiecare dintre ele se roteste cu o viteza diferita.

Cel mai incet va provoca, in acea parte a corpului unde se afla, deteriorari,cel mai rapid va produce nervozitate, anxietate si stare de epuizare. O chacra curata este capabila sa atraga energie naturala,pentru a umple rezervele din Campul Energiei Luminoase,pastrandu-ne sanatatea intr-o stare exceptionala.Biologii compara cateodata procesul de imbatranire a celulelor,cu efectuarea unei fotocopii a unei fotocopii.La cea de-a 99-a fotocopie,imaginea incepe sa devina neclara.

Cand ne apropiem de varsta de 40 de ani,pielea noastra incepe sa isi piarda elasticitatea,ridurile superficiale din jurul ochilor devin tot mai pronuntate si incep sa apara ridurile adanci...Ce bine ar fi daca am putea gasi imagineaq originara,ca sa-i facem o copie!....<

Si totusi… 
Kyron spune ca organismul trebuie sa se supuna vointei noastre. 

Draga corp, al meu,du-te la Matricea mea Originara Divina si reprodu-o

Pentru consultatii si sedinte

Tudor Cornel Iosub- tel 0767948273 

Consultant hipnotist-(Membru al asociatiei americane de hipnoza NGH)
Reabilitolog psiho-informational (certificat in practicile si terapiile psiho-informationale de catre ACADEMY OF COSMOHUMANISM INTERNATIONAL AND EUROPEAN INFORMATIZATION ACADEMY)


tudor.cornel.iosub@gmail.com


                  vezi si;tinerete fara batranete,telomeri si telomeraza

Meditaţie şi Kabbala


     Meditaţia este unul dintre elementele vitale ale practicilor oculte şi esoterice, îndeosebi în studiul Cabbalei. Am auzit spunându-se că rugăciunea este conversaţia cu Divinitatea şi meditaţia este ascultarea răspunsurilor. Am mai auzit că răspunsurile vin sub forma propriei noastre intuiţii, care se spune că este Divinitatea care ne vorbeşte. Prin practicile meditative putem câştiga o mare varietate de beneficii, de la găsirea răspunsurilor, la reducerea stresului, la dobândirea înţelesurilor esenţiale, sau întărirea interiorului nostru. Există mai multe varietăţi de meditaţie. Unele sunt sub forma unor călătorii imaginare, altele se concentrează pe relaxarea fizică a corpului, iar altele cer ca mintea să ne fie goală. Poţi ajunge la o stare meditativă dacă faci o activitate prelungită prin care capeţi un anumit ritm, aşa cum ar fi să baţi la tobe, să alergi pe distanţe lungi sau să înoţi. Ritmul induce un efect hipnotic şi stimulează mintea într-o stare distinctă a conştiinţei, sau într-o forrmă a transei. Acest nivel al conştiinţei se numeşte „stare alfa”şi este cea în care cineva trebuie să fie pentru a face magie, anumite manifestări, vrăji, şi alte practici oculte. Se pare că cel mai bun mod de a avea rezultate maxime este alegerea unei metode şi practicarea ei pentru mai mult timp. Lucraţi des cu această metodă, iar dacă este posibil, ţineţi un jurnal cu progresele făcute!

     

Cred că cele mai eficiente forme ale meditaţiei sunt cele care includ exerciţiul fizic. Metoda mea preferată este prin înot, cu ochii vag concentraţi, astfel încât să pot fi mai uşor hipnotizată de reflecţiile apei. Pentru dezvoltarea esoterică, prefer exerciţiile de mişcare a energiei luminii prin tot corpul. Îmi plac acestea pentru că îmi întăresc esenţa interioară a propriei energii, şi îmi perfecţionează capacitatea de a direcţiona această energie. Pentru că în lucrarea cu magie contează foarte mult să poţi accentua, mişca şi direcţiona energia, aceste modalităţi ajută în dobândirea unor astfel de meşteşuguri. Am lucrat cu vreo două tipuri de meditaţie, exerciţiul Stâlpului Cabbalistic Mijlociu şi o formă de ridicare şamanică kundalini, cu ajutorul unei casete produsă de un prieten de al meu. Am scris despre aceste experienţe şi în eseurile anterioare, şi
aş vrea să vă împărtăşesc câteva cunoştinţe şi experienţe dobândite cu ajutorul lor. Am început să lucrez cu meditaţia „stâlpului mijlociu” cam acum cinci ani.

     Această meditaţie implică invocarea unor diferite nume de zei, ce corespund unor puncte specifice Sephiroth din interiorul corpului. Aceste puncte se află deasupra capului, gâtului, plexului solar, picioarelor. Desupra capului se află Kether, şi este invocat cu numele Eheieh (Eh-hey-yay), care s-ar traduce prin „Eu sunt.” („Eu sunt.” şi realizarea profund personală „Eu sunt pentru că sunt.” sunt elementele cele mai esenţiale ale ceea ce suntem cu adevărat, foarte diferit de corpul nostru fizic sau personalitatea noastră). Gâtul corespunde sferei invizibile Daath, abisul cunoaşterii, iar numele YHVH Elohim (Yod-heh-vav-heh El-oh-heem), „Domnul Dumnezeu” este intonat. Centrul luminos al plexului solar este Tiphareth. Aici este vibrat numele YHVH Eloa ve-Daath (Yode-heh-vav-heh El-oh-ah v'-Dah-ath) – „Domnul Dumnezeu al cunoaşterii”. Numele Shaddai El Chai (Shah-dye El-Chai), însemnând „Preaputernicul Dumnezeu Viu” este intonat la chakra pelviană, corespunzând lui Yesod. Se termină la Malkuth, picioarele, intonând numele de Adonai ha-Aretz (Ah-doe-nye ha-Ah-retz), „Domnul Pământului”.

     Mulţi dintre învăţaţii evrei sugerează că este foarte importantă pronunţarea corectă a acestor nume. Aici aş vrea să vorbesc despre formula Tetragrammaton. YHVH, numele divin. Este prescurtarea numelor evreieşti Yod Heh Vav Heh. Regardie, în cartea  „Grădina cu rodii”, spune: „Literele Tetragrammaton sunt folosite pentru a sugera esenţa celor patru elemente. Yod, ca funcţie creativă a Tărâmului Arhetipal, înseamnă Foc, în Chiah, (asociat cu Chokmah) şi este Părintele Divin. Primul Heh reprezintă Apa în Neschamah (Binah) şi reprezintă caracterul pasiv în Lumea Creativă, Mama. Verve este Fiul, (la Tiphareth) vice-regentul Tatălui şi este Aerul în Ruach; Heh final este Nephesch (Yesod), fiica, pământului receptor, pasiv, care fructifică toate lucrurile. Voi explica regiunile Chiah, Neschamah, Ruach, în viitorul apropiat. Tetragammaton este o formulă şi un concept deosebit de importante”. Fecioara Nemântuită, ultima literă Heh, (la Yesod), trebuie să aducă Mirele ceresc, Fiul (Vav), care este în Tiphareth. Acest proces este numit dobândirea Cunoaşterii şi Conversaţiei ale Sfântului Înger Păzitor. Este mariajul alchimic, nunta mistică a Miresei şi Mirelui Cereşti. Această uniune face din Fecioară o mamă însărcinată (Binah, primul Heh, Neschamah), iar cu ea, Tatăl (Yod, sau Chokmah şi locul la Chiah), se uneşte în cele din urmă cu sine, iar amândoi vor fi absorbiţi în Coroană, la Kether – „Sfera Divină”.    Ultimul Heh, (la Yesod) este Nephesch sau subconştientul.



     În mod normal, mintea conştientă, Vav sau Fiul, (Tiphareth) este într-un aprig conflict cu sinele subconştient, iar confuzia sau o rupere în sine este rezultatul. Primul obiectiv trebuie să fie împăcarea Eului conştient cu mintea subconştientă şi stabilirea echilibrului între cele două elemente. Atunci când această sursă a conflictului a dispărut, persoana respectivă se află în poziţia de a obţine Înţelegerea (Binah, primul Heh, Mama). Din Înţelegere, care este Iubire, poate apărea Înţelepciunea (Chokmah, Yod, Tatăl). Atunci când uniunea dintre Înţelepciune şi Înţelegere a avut loc, scopul vieţii poate fi divinizat, iar paşii ce duc spre consumarea uniunii divine pot fi făcuţi fără pericol, teamă sau conflictele obişnuite ale personalităţii.

     Exerciţiul Stâlpului Mijlociu poate fi făcut şi fără a invoca numele, prin vizualizarea luminii punctelor chakra, deşi cred că ar fi mult mai eficient să şi intonaţi numele. Vezi vedea o lumină strălucitoare desupra capului. După care o coborâţi la nivelul gâtului şi o lăsaţi să lumineze acolo. După care urmează plexul solar, zona pelviană, picioarele; lăsaţi lumina să strălucească în fiecare punct pentru atât timp cât este necesar. Unele puncte pot lua mai mult timp decât altele, şi pot diferi de fiecare dată când faceţi exerciţiul.  Atunci când lumina este la picioare, trăgeţi-o în partea dreaptă, după care în partea stângă. Faceţi asta de câteva ori. După care în faţa şi în spatele corpului. După care formaţi un cerc şi o spirală din lumină, de la picioare până în partea superioară a corpului, şi mai sus cu 50 cm de vârful capului. Nu vă grăbiţi, pentru că aceasta este cea mai plăcută parte a exerciţiului. Când vă veţi simţi învăluiţi într-o sferă de lumină, staţi şi vă admiraţi în toată spendoarea. Puteţi vedea orice culoare a luminii, sau o lumină multicoloră, sau puteţi vedea câte o culoare pentru fiecare chakra. Senzaţiile pe care această meditaţie le oferă diferă foarte mult. Uneori sunt mai intense, alte ori sunt mai slabe. În cazul meu, cele mai dramatice efecte au loc atunci când învârt lumina în spirală în jurul meu. Nu întotdeauna circulă într-o spirală perfectă de la cap la picioare. Uneori ia o formă eliptică, trecând pe lângă mine asemeni unui electron în jurul nucleului unui atom, cu o viteză ce variază de fiecare dată. Uneori durează o veşnicie ca lumina să ajungă de la picioare la cap, iar alteori abia reuşesc să o urmăresc. Uneori se învârte la jumătate de metru de corpul meu, alteori atât de aproape încât mă simt ca o mumie înfăşurată în giulgiu.


     De când fac acest exercţiu, l-am încorporat şi în alte zone ale vieţii mele. Am combinat acest exerciţiu cu Reiki, atunci când lucrez cu clienţi, iar uneori îi învălui într-o lumină licăritoare, sau îmi măresc vizualizarea luminii asupra punctelor stresate ale corpului lor.  O meditaţie minunată la care am lucrat în ultimele opt luni este ridicarea şamanică a kundalini, a lui Walter Vulturul ce se Înalţă. Cu această metodă, vă ridicaţi energia kundalini, esenţa fiinţei, acel „eu sunt pentru că sunt”. Această energie este situată la baza coloanei vertebrale.
      Printr-o meditaţie ghidată, aduceţi energia luminoasă printr-o portiţă la baza coloanei, iar de acolo se spiralează în întregul corp, printr-un tub de sticlă. Se aseamănă mult cu Stâlpul Mijlociu, şi de aceea le-am combinat. Meditaţia începe prin alinierea punctelor chakra. „Eu sunt pentru că sunt” este racordat la fiecare dintre cele şapte chakras.

     De-a lungul timpului, acest procedeu a avut efecte profunde asupra mea, dintre care menţionez proiectarea vocii. Mi-am dat seama că atunci când cânt, am o voce mult mai largă decât înainte. Atunci când am început acest exerciţiu, vocea mea aluneca printre punctele chakra de una singură. Uneori suna de parcă nu eram eu, asemeni lui Kundalini însuşi. Mi-au trebuit câteva încercări pentru a putea ridica această energie, după care vreo 4-5 luni de zile pentru a mă putea obişnui cu ea, deoarece îmi disturba viaţa de zi cu zi, creând pulsuri de energie, care parcă radiau din centrul corpului meu. Mă simţeam ciudat în viaţa cotidiană – cu extreme ale sentimentelor ce nu îmi stăteau în obişnuinţă. Dar când am dat peste o situaţie emoţională mai dificilă, am putut să îmi mut energia cu o mai mare uşurinţă, să îmi schimb perspectiva asupra situaţiei – din victimă am devenit persoana dominatoare, şi toate acestea într-un mod mult mai calm decât puteam să o fac în mod obişnuit. Abia după opt luni am putut controla această energie în mod confortabil.



     Atunci când kundalini este ridicată, trece printr-o uşă la baza coloanei vertebrale şi în faţa corpului, prin chakra de bază, localizată la jumătate de metru în faţa zonei pelviene, cu rădăcina prin întreg corpul, ajungând la coloana vertebrală. În faţa corpului se vede o floare roşie strălucitoare, în câmpul auric, care se pune într-o mişcare în cerc, prin imaginaţie; o lumină roşie ajunge la rădăcină, până în spatele coloanei. După care trece repede prin coloană şi ajunge în vârful capului, iar o ploaie de lumină roşie va fi văzută ţâşnind din vârful capului şi căzând peste tot corpul, încercuindu-l de lumină roşie. Kundalini traversează apoi tubul (canalul) ce încercuieşte corpul şi acelaşi lucru se întâmplă şi pentru celelalte puncte chakra. Abdomenul inferior are o floare portocalie. Pentru plexul solar este galbenă, pentru inimă – verde, pentru gât – albastră, iar pentru cel de-al treilea ochi este indigoTubul spiralat se apropie de corp pe măsură ce urcă şi termină prin a trece prin partea stângă a craniului, face câteva rotiri prin interiorul craniului, după care iese prin vârful capului, stimulând chakra coronariană, care este o floare de lotus de un violet luminos. Floarea se roteşte, iar o lumină violeta  coboară prin tulpină, loveşte vârful capului, şi o ploaie de lumină violetă acoperă întregul corp. Se spune că atunci când kundalini este trezit, corpul se poate arcui şi mişca asemeni unui şarpe, iar fără o anumită ghidare, se poate produce combustia spontană. Nu pot să spun că am luat foc, dar am simţit unele pişcături şi dureri. După aceea, puteţi urca pe o sfoară de argint, până la o sferă de aur imensă. Intri în sferă, iar aici lumina intră în tot corpul tău, în toate oasele, luându-ţi o vreme să îţi contempli Sinele superior.

La sfârşitul meditaţiei trebuie să stingi luminile, începând cu lotusul violet. Pe măsură ce spirala kundalini coboară, fiecare floare este oprită, iar lumina este stinsă. Atunci când această energie ajunge la locul ei, la baza coloanei vertebrale, uşa este închisă şi încuiată (sigilată).

     Am făcut aceste două meditaţii împreună. La partea din exerciţiul kundalini în care sunt sus în Sinele meu înalt, încorporez stâlpul mijlociu. De vreme ce sunt deja în Kether, atunci fie intonez numele zeilor şi încep cel de-al doilea execiţiu, fie iau direct lumina violetă strălucitoare şi o mişc în sus şi în jos, în faţă şi în spate, în stânga şi în dreapta corpului, şi o încercuiesc în jurul corpului, în aceeaşi direcţie în care am învârtit kundalini. După ce ai folosit o meditaţie pentru suficient timp, o vei putea schimba astfel încât să ţi se potrivească mai bine, sau vei trece la un alt nivel, mai avansat.  După şapte luni în care am ridicat kundalini, într-o dimineaţă am descoperit că am mai multe flori chakras, crescând în spatele meu. Acum, când învârt lotusurile chakras, pun două în mişcare, cele din faţa mea şi cele din spatele meu. Ei bine, aceasta sporeşte considerabil momentul de energie. Prin efectuarea acestui exerciţiu în mod regulat, am şi slăbit foarte tare, în locuri în care nu îmi închipuiam că am să reuşesc vreodată.


 Am făcut această meditaţie în fiecare zi a săptămânii, de luni până vineri, de pe la sfârşitul lunii ianuarie. Acum este parte a ritualului meu de fiecare dimineaţă. Mi-am cumpărat chiar şi o sticlă de esenţă de lotus roz, foarte scumpă, ca aromă ajutăroare, pentru că mirosul de lotus adevărat are efecte asupra memoriei celulelor, şi declanşează stări mai profunde ale conştiinţei. Lotusul a fost mereu folosit pentru activităţi mistice de către civilizaţiile din Egiptul antic şi India. Prin mirosirea lotusului adevărat, poţi trezi memoria anticilor la nivel celular, ceea ce ar permite accesul la conştiinţa lor comună, sau la câmpul morfo-genetic. La 7:30 dimineaţa sunt la datorie, cu o cană mare de cafea şi o sticlă de aromă de lotus roz, combinând Stâlpul Mijlociu cu ridicarea kundalini.
     Merge atât de bine, şi pot învârti lumina atât de repede, încât strălucesc în întuneric!


                                                                                                  Anonymous

Sursa;http://www.esoteris.ro/articole/articole_noi/meditatie_si_kabbala.htm

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...