duminică, 8 martie 2015

ARTICOL DE EXCEPTIE - CUM SA DEVII SUPRAOM -TRANSFORMAREA ENERGIILOR


TRANSFORMAREA ENERGIILOR
„A atinge problemele cele mai profunde ale Misterelor Sexului, în domeniul medicinii, echivalează aproape cu a dezlega, precum Ulise, burdufurile pe care i le dăduse Eolo, în care erau închise vânturile.”
Samael Aun Weor
BAZA TRANSMUTĂRII SEXUALE
_______________________________________________________________________
_Barbatii, de exemplu, nici nu stiu ca prostata, aceasta mica glanda, reprezinta organul lor de putere. Ei isi canalizeaza eforturile in exercitii fizice dure, crezand ca niste muschi bine conturati le confera si o virilitate mare. Bineinteles ca si exercitiile fizice isi au rostul lor, dar nu in cultivarea energiei sexuale. Aici este mult mai important pentru barbati sa-si exerseze prostata prin contractii zilnice ale muschiului perineu. Abia dupa doi-trei ani de practica taoista am inteles importanta acestui exercitiu pe care profesorul meu de atunci mi l-a dat de facut inca din primele saptamani. Contractiile perineului atrag prin simpatie si contractiile prostatei, ea pastrandu-si capacitatea de a se dilata si contracta. Facand aceste contractii capatam un anumit control asupra prostatei care ne va ajuta sa controlam urinarea si ejacularea, iar la varste inaintate nu vom avea nevoie de Prostanol sau Prostenal…

„Este clar că protonul este nucleul de bază al Hidrogenului, adică este partea centrală a celui mai uşor şi simplu dintre toate elementele cunoscute, hidrogenul.Omul de ştiinţă Prout admitea deja în vremea lui că diferitele elemente ale Naturii erau formate prin condensări ale celui mai simplu element, hidrogenul.
Există douăsprezece tipuri fundamentale de hidrogen care corespund la douăsprezece categorii de materie conţinute în Univers, din Absolut până în Lumile Infernale care au fost simbolizate de Dante în «Divina comedie» şi care sunt situate în regiunea Minerală Scufundată, în interiorul Pământului.”
Samael Aun Weor: „Mesaj de Crăciun 1967-1968”
_______________________________________________________________________
_
Este urgent să ştim că în Univers există douăsprezece tipuri de hidrogeni de bază.Cele douăsprezece tipuri de hidrogeni de bază sunt dispuse în raport cu cele douăsprezece categorii ale materiei. Aceste douăsprezece categorii ale materiei există în întreaga creaţie, de exemplu cele douăsprezece săli zodiacale şi cele douăsprezece sfere ale vibraţiei cosmice în care trebuie să se dezvolte o umanitate solară.
Din cele douăsprezece tipuri de hidrogeni de bază derivă toate tipurile secundare de hidrogeni, a căror densitate variază de la 6 la 12.283. Termenul hidrogen are un înţeles mai larg în gnosticism. Orice element simplu este de fapt un hidrogen cu o anumită densitate.
Hidrogenul 384 se găseşte în apă; hidrogenul 192 este în aer; hidrogenul 96 este înţelept depozitat în magnetismul animal, emanaţiile corpului uman, razele X, hormoni,vitamine etc.
Fraţii şi surorile din mişcarea gnostică sunt deja familiarizaţi cu hidrogenii 48, 24, 12 şi 6, deoarece i-am studiat în Mesajele noastre anterioare de Crăciun. Hidrogenul 48 corespunde clorului (Cl), masa atomică 35,5; hidrogenul 24 corespunde fluorului (F),masa atomică 19; hidrogenul 12 corespunde hidrogenului din chimie (H), masa atomică

Carbonul (C), azotul (N) şi oxigenul (O) au masa atomică de 12, 14 şi 16. Hidrogenul 96 corespunde bromului (Br), masa atomică 80; hidrogenul 192 corespunde iodului (I),masa atomică 127.Acest subiect interesant al tipurilor de hidrogeni aparţine domeniului chimiei oculte sau chimiei gnostice. Deoarece acest subiect este aşa de dificil,preferăm, pentru binele studenţilor noştri, să-l studiem cu încetul în fiecare din Mesajele noastre de Crăciun.
Vom continua acum să studiem vestitul Hidrogen Sexual SI-12, minunatul hidrogen creator care este înţelept produs în uzina organismului uman.Alimentele pasive din farfurie suferă în organismul uman multe transformări, rafinări şi subtilizări, care se desfăşoară pe o scară muzicală, DO, RE, MI, FA, SOL, LA, SI.Nota DO răsună atunci când mestecăm alimentele, când ele sunt în faza iniţială;traversând laringele, ele dau nota RE; apoi, când coboară în stomac, dau nota MI; când începe procesul în ficat şi splină, ele dau FA-ul creaţiei; nota SOL se produce cu activitatea pancreasului şi a colonului; când principiile vitale pătrund în fluxul sanguin răsună nota LA; în final, SI, care este nota cea mai înaltă, răsună atunci când se elaborează acest elixir de energie minunată care se găseşte în glandele sexuale: Ens-Seminis, Hidrogenul Sexual SI-12, Azogul brut.
Fără îndoială, amintitul Hidrogen Sexual SI-12 reprezintă produsul final al transformării alimentelor în interiorul minunatului laborator al organismului uman.Cum Einstein a demonstrat ştiinţific că materia e susceptibilă să se trans-forme în energie şi că energia se poate transforma în materie (E=mc2), nimănui nu-i pare bizar azi că Entitatea Seminală în care se găseşte Hidrogenul Sexual SI-12, poate să se convertească în Energie.
Observaţi o baltă de apă pe drum, pe stradă. Cu căldura Soarelui apa se evaporă şi se transformă în nori şi ca ultimă sinteză, în energie: în fulgere şi în tunete. Toate apele tuturor mărilor şi tuturor râurilor se convertesc în nori şi termină prin a fi fulgere şi tunete, adică energie. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu Ens-Seminis.Ce înţelegem prin Ens-Seminis? Entitatea Semenului, Licoarea Seminală sau, cu alte cuvinte, Sperma Sacră.Astăzi există tendinţa de a considera SPERMA doar o substanţă secretată de glandele noastre sexuale. Totuşi, Sperma este Sacră, căci Sperma conţine propria noastră identitate.
Alchimiştii medievali vedeau în Spermă VITRIOL-ul. Acest cuvânt este un acrostih format după următoarea frază latină: „VISITA INTERIORE TERRAE,RECTIFICANDO, INVENIES OCULTUM LAPIDEM”, (Vizitează interiorul Pământului, corectându-l, vei găsi PIATRA OCULTĂ).Însă, la ce Piatră se referă cu exactitate Alchimiştii medievali? La faimoasa PIATRĂ FILOSOFALĂ. Trebuie să fabricăm această Piatră; fără îndoială că există formule pentru fabricarea ei. Cu adevărat, aceste formule constau în a şti să transmutăm „Libidoul Sexual”, adică să transformăm Sperma în Energie.

Da, cu ENS-SEMINIS putem da viaţă unui copil, da, cu Ens-Seminis putem reproduce specia, da, cu Ens-Seminis putem umple lumea cu milioane de fiinţe umane,este sigur şi foarte adevărat că, cu Ens-Seminis adică cu ENTITATEA SEMENULUI,putem să ne dăm viaţa nouă înşine şi să ne transformăm în adevăraţi Supra-Oameni, în sensul cel mai complet al cuvântului.Vorbind dintr-un punct de vedere strict ştiinţific, am putea spune că Sperma Sacră,când nu e ejaculată, se converteşte în „NOD”. „NODURILE” sunt Energie (electricitate transcendentală). Energia Sexuală urcă, deci, prin anumite canale ultrasensibile ale şirei spinării, care sunt în relaţie cu Nervii Vagi şi Simpatici, până la creier. Creierul se dinamizează cu acest tip de Energie care se dezvoltă şi se diluează în masa cerebrală,deschizând cu această forţă puterea care se găseşte în psihic.Cu siguranţă, prin intermediul Transmutării acestui „Libido Sexual” vom reuşi ceea ce unii au numit „cerebralizarea semenului şi seminizarea creierului”. Este necesar „să seminizăm creierul” pentru că, aşa cum oamenii de ştiinţă ştiu foarte bine, nu toate regiunile creierului sunt active în prezent.Medicina ştie astăzi că doar o parte minimă a creierului nostru lucrează, îşi exercită funcţiile. Incontestabil, în creierul nostru există mai multe regiuni inactive.Şi dacă cu această mică parte a creierului care este activă am reuşit să fabricăm rachetele atomice care călătoresc spre Lună, dacă am putut crea bomba atomică (cu care au fost distruse oraşe ca Hiroshima şi Nagasaki), dacă am putut face aceste avioane supersonice care se deplasează cu o viteză extraordinară, ce am putea face dacă ne-am regenera creierul, dacă ne-am pune în activitate toate părţile creierului dacă ar lucra întreaga masă encefalică? Am putea atunci să transformăm această lume, să o schimbăm,să o facem minunată…
Însă pentru aceasta e necesar a regenera creierul, e necesar a „seminiza”: „a cerebraliza semenul şi a seminiza creierul”. Iată cheia. Este posibil să seminizăm creierul.
Marii muzicieni de altădată: un Beethoven de exemplu, un Mozart, un Chopin sau un Liszt, au fost oameni care aveau creierul foarte seminizat, care au dat creierului lor capacităţi extraordinare, care au utilizat un procentaj înalt din ariile cerebrale. Totuşi,astăzi este foarte diferit acest lucru: creierul uman este extrem de degenerat şi noi nu ne dăm seama de asta…
Dacă vă aflaţi în toiul unei „petreceri”, foarte mulţumiţi, dacă sunteţi de acord cu „ultima modă”, dacă sunteţi în plin „rock and roll” şi dintr-o dată cineva schimbă discul şi pune „Simfonia a IX-a” de Beethoven, cum vă veţi simţi? Suntem siguri că nu veţi continua „petrecerea”. Bineînţeles, nu-l veţi insulta pe stăpânul casei, însă vă veţi retrage decent, nu-i aşa? De ce?…

 

În Evul Mediu, de exemplu, atunci când creierul nu era atât de degenerat ca acum,lucrurile erau diferite: se dansa vals pur, în ritmul muzicii clasice; în timpul mesei,muzicienii făceau să vibreze cele mai încântătoare simfonii; Mozart, Beethoven, Liszt şi Chopin erau muzicieni la modă…
Acesta a fost Evul Mediu, domnilor, dar acum nu suntem în Evul Mediu. Dacă azi se pune această muzică la petrecere, ne luăm rămas bun, foarte simplu, „good bye!” plecăm,e clar. De ce? Pentru că ne plictiseşte. Şi de ce ne plictiseşte? Să fim analitici, ne aflăm aici pentru a analiza. Foarte simplu, pentru că creierul nostru este degenerat, există anumite zone care nu mai pot aprecia muzica bună. Şi de ce a degenerat creierul? A degenerat pentru că timp de mai multe secole noi am extras din organism Entitatea Semenului.Nu am extras-o doar pentru a da viaţă altor creaturi, nu, am extras-o pentru că ne-a plăcut s-o facem, pentru că este o mare plăcere, asta-i tot. Pentru că ne tăvăleam în desfrâu, în paturile plăcerii, înfruptându-ne cu lăcomie.Însă fraierul farsei a fost creierul, adică el a trebuit „să plătească oalele sparte”. Ceea ce se întâmplă acum este că mai multe regiuni ale creierului nu lucrează. Da, se poate să le regenerăm; dar pentru a le regenera trebuie să transmutăm Entitatea Semenului, să o transformăm în Energie. Doar aşa vom putea să cerebralizăm semenul”.Atunci când Sperma Sacră se transformă în Energie, au loc schimbări psihosomatice fantastice. Ştim bine cu toţii care sunt aceste vase hormonale ale gonadelor: cum lucrează, cum trec hormonii din vase în vase, apoi de-a lungul cordoanelor spermatice ajung până la prostată. Cunoaştem bine cât de valoroasă este prostata: aici se produc cele mai mari transformări ale Entităţii Semenului şi, în sfârşit, hormonii intră în torentul sanguin.
Cuvântul „HORMON” provine dintr-un cuvânt grecesc care înseamnă „FORŢĂ DE A FI” sau „DORINŢĂ DE A FI”. Hormonii au fost studiaţi de oamenii noştri de ştiinţă;sunt minunaţi. De exemplu, hormonii sexuali atunci când intră în curentul sanguin realizează minuni. Atunci când ating glandele endocrine (fie Tiroida sau Paratiroidele, fie Suprarenalele sau Timusul etc.) le stimulează, fac ca aceste microlaboratoare să producă mai mulţi hormoni, iar aceşti hormoni produşi de toate glandele în general, îmbogăţesc torentul sanguin în mod extraordinar; atunci dispare răul şi bolile.
Ştiţi cu adevărat ceea ce reprezintă bătrâneţea? E posibil să vă gândiţi că e în relaţie cu anii. Totuşi, ceea ce numim „timp” nu e altceva decât o iluzie a minţii.
Mergem într-o zi la ţară, vedem că Soarele răsare şi spunem: „e ora şase dimineaţa”.
Vedem că soarele apune şi spunem: „e ora şase după-masa”. Când soarele e total ascuns spunem: „au trecut douăsprezece ore”. Dar unde sunt aceste douăsprezece ore? Mă întreb pe mine şi vă întreb pe voi: De unde le-aţi scos? Aş vrea ca cineva să poată să-mi arate aceste douăsprezece ore într-un laborator pentru a le examina, pentru a vedea din ce sunt făcute: dacă sunt din fier, cupru sau din ce sunt făcute.
De unde le-aţi scos, deci? Iar mă întreb: „Din ce substanţă sunt făcute ele? Sunt rotunde, pătrate sau cum sunt?” Aş vrea să le cunosc, să le pun într-o vitrină sau pe masa de laborator pentru a le observa…
Realmente acestea nu există; „timpul” nu există, este o invenţie a minţii. Ceea ce s-a produs e procesul răsăritului Soarelui şi procesul apunerii Soarelui, dar între fiecare din aceste perioade, adică, între momentul în care vedem fenomenul naşterii Soarelui până a vedea fenomenul morţii Soarelui, se plasează orele noastre atât de lăudate. Aceasta e o invenţie a minţii! Aceste două fenomene (răsăritul şi apusul Soarelui) sunt două fenomene care s-au produs într-o clipă eternă.
Deci timpul nu există! Timpul e complet subiectiv, nu are nici o origine obiectivă,reală; este o invenţie a minţii, ca şi ceea ce se întâmplă cu bătrâneţea noastră. Spunem:„Am 80 de ani şi de aceea sunt bătrân”. Dar arătaţi aceşti ani: Unde sunt ei? Aş vrea ca voi să puteţi să-i puneţi într-un laborator (aceşti 80 de ani) pentru a examina ce sunt şi pentru a vedea din ce substanţă sunt făcuţi ei. Unde sunt ei? Cruda realitate a acestui lucru, dragii mei prieteni, este că a avut loc o succesiune de fenomene într-un organism:celule noi au fost schimbate de celule bătrâne; există celule care au fost stricate,deteriorate, eliminate. Deci spunem: „Acest fapt e datorat vârstei”… Dar e o problemă de celule şi nu de vârstă; este o problemă de fenomene, de mecanicitate celulară! Dar anii unde sunt ei? Acolo este mecanica celulară, procese mecanice defectuoase!…

E bine să ştiţi acum că Hormonii cei mai puternici din organismul uman se găsesc în glandele sexuale cu secreţie internă.Gândiţi-vă un moment la ceea ce sunt HORMONII SEXUALI, de exemplu. E clar,mergând la fapte, că testiculele au trei straturi: primul strat testicular are celule care îşi manifestă activitatea, în mod special, în primii şapte ani ai copilăriei; trecem deci cu toţii sub influenţa Lunii. Mai târziu, de la şapte la paisprezece ani, ne aflăm sub influenţa lui Mercur, în acel moment intră în activitate al doilea strat testicular, care defineşte foarte bine sexul bărbatului. Şi mult mai târziu, de la paisprezece la douăzeci şi unu de ani intrăm sub influenţa lui Venus, şi intră în activitate al treilea strat testicular, cel care produce din abundenţă spermatozoizi. Aceşti spermatozoizi, care se produc în al treilea strat testicular, urcă prin testiculul adiacent, continuă prin cordonul spermatic, se îndreaptă spre vezicula seminală, până la prostată.E interesant de ştiut că pe măsură ce aceşti spermatozoizi urcă prin cordoanele spermatice, se electrizează, încărcându-se cu o mare electricitate şi ceea ce e cel mai curios şi interesant este că se magnetizează de la Sud la Nord, adică funcţionând ca o busolă de la Sud la Nord, adică se orientează de la Sud la Nord, se electrizează şi se magnetizează…
E deci foarte interesant să-i vezi trecând dintr-un canal în altul: să-i vezi urcând prin cordoanele spermatice, până ajung cu adevărat la veziculele seminale, unde SPERMA (toţi aceşti spermatozoizi) se va purifica şi mai mult, până ajunge la prostată. În acest loc se găseşte o „Chakra” foarte importantă. E clar că aici se găseşte „CHAKRA SVADHISTHANA”, care e fundamentală în Măiestria Transmutării Sexuale, şi Transmutarea Sexuală îşi are baza sa în prostată. „Chakra Prostatică” este, deci, foarte importantă şi foarte interesantă.
Realmente, această spermă se purifică total, devine complet radioactivă, devine complet electromagnetică etc. Ea se transformă în Energie o dată cu Transmutarea.Spermatozoizii se descompun în hormoni şi hormonii trec prin membrană şi, în final,intră în circulaţia sângelui şi stimulează în mod activ glandele cu secreţie internă, le pun să lucreze cu o intensitate extraordinară, şi apoi continuă călătoria lor urcând până la creier. Deci urcă aici pentru a pune în activitate zonele creierului care nu mai lucrează,care sunt degenerate; vor activa toate celulele cerebrale şi vor pune în activitate anumite puteri care se află în om etc. etc. etc.

Din păcate, şi aceasta e cel mai grav, dragii mei fraţi, oamenii sunt degeneraţi.Oamenii de rând, comuni şi simpli, nu lasă nici măcar o secundă ca spermatozoizii să urce la prostată: îi elimină de la veziculele sexuale, pentru satisfacerea impulsurilor lor brutale.În aceste condiţii, creierul se degenerează teribil prin lipsa ascensiunii hormonilor;deci el nu primeşte nici un hormon sexual şi îşi pierde capacitatea de acţiune; facultăţile latente din om se atrofiază pentru că nu există o stimulare suficientă din partea hormonilor sexuali, care sunt aşa de puternici; deci, cum v-am spus, ei au o mare putere de a pune în activitate toate glandele cu secreţie internă, pentru ca ele să producă hormoni de toate tipurile, care vor dinamiza organismul viu.Trebuie, de asemenea, să ţinem cont şi de alţi factori. Observaţi: forţa sexuală e cea care produce în fetus fenomenul de „MITOZĂ”. Trebuie să înţelegem prin „MITOZĂ”diviziunea celulară cu scopul gestaţiei umane sau animale… Ei bine, prezenţa energiei creatoare face ca celulele originare, care după cum ştiţi, au patruzeci şi opt de cromozomi, să se divizeze în două, aceste două se divizează în patru şi aceste patru se divizează în opt etc. etc. etc., formând astfel ţesuturile, organele şi alte părţi ale corpului uman. Acesta e procesul gestaţiei, al formării creaturii în pântecul matern.Ei bine, vă voi spune acum, relaţionând toate acestea cu transmutarea sexuală, că hormonii sexului (activi în sânge, încărcaţi cu electricitate şi magnetism) vor produce în organismul uman adult procesul „MITOZEI” adică, noi diviziuni celulare, formarea de noi ţesuturi etc. Aşa deci putem spune din punct de vedere biologic că astfel se produce completa regenerare sau reîntinerire a organismului uman.De exemplu, care e diferenţa între tinerii „noului val” şi bătrânii demodaţi şi retardartari? Una: este că al treilea strat testicular produce hormoni sexuali în cantitate alarmantă într-un tânăr, spermatozoizi în cantitate mare.

 Toţi aceşti spermatozoizi,transformaţi în hormoni merg la creier şi îl reînnoiesc.De aceea tinerii au un mod de gândire revoluţionar şi „se deschid la nou” etc., în schimb, bieţii bătrâni care au risipit Sperma Sacră, care s-au deteriorat prin abuzul sexului, sunt sincer „distruşi”: al treilea strat testicular produce foarte puţini spermatozoizi; de multe ori pot trece zile şi luni fără a avea suficienţi spermatozoizi pentru a ajunge la o erecţie uşoară.E clar că atunci când aceştia sunt în erecţie, imediat ajung la coitus şi elimină aceşti spermatozoizi. Timp de câteva zile, luni, acumulează spermatozoizi noi; când i-au acumulat, vor încerca imediat să-i piardă (pentru satisfacerea pasiunii de moment) şi astfel viaţa lor trece până în momentul morţii.Cum nu poate produce spermatozoizi în cantitate mare, al treilea strat testicular se atrofiază în întregime; însă produce aceste celule şi hormoni, dar aceştia nu ajung să treacă în altă etapă, datorită atrofierii acestui strat testicular. Atunci apare un anumit tip de inflamaţie şi umflătură între al doilea şi al treilea strat testicular. Ceea ce este încă şi mai rău, e că afectează, prin consecinţă logică, prostata. De aceea bieţii bătrâni degeneraţi sunt întotdeauna operaţi de prostată, datorită acestui abuz. Aceasta e foarte clar şi vreau să o înţelegeţi într-un mod specific şi definitiv.
Aceşti bieţi bătrâni nu produc deci în al treilea strat testicular suficienţi spermatozoizi şi niciodată nu au idei noi pentru că celulele lor cerebrale s-au atrofiat şi unele zone din creier se atrofiază; există întotdeauna ceea ce ei au învăţat în trecut şi astfel se transformă în bătrâni retardatari care nu admit lucrurile noi, ei continuă cu ideile lor râncede, antice şi încăpăţânate de ieri.De aceea, ei nu sunt de acord cu tinereţea; deoarece tinereţea produce noi spermatozoizi, are idei noi şi se „deschide la tot ceea ce e nou”; atunci apare lupta între lucrurile noi şi cele vechi. Aici se află deci, diferenţa dintre tinerii „noului val” şi oamenii bătrâni. E o diferenţă complet biologică, sexuală. Aceste lucruri trebuie înţelese foarte clar…Ceea ce ar lipsi aici, în această conferinţă, este de a spune cum se transformă Sperma în Energie. Vreau să vă explic un procedeu foarte aparte pe care alchimiştii medievali îl predau discipolilor lor.

Procedeul cu pricina, oamenii de ştiinţă contemporani l-au arătat şi ei, precum şi Brown Squard în Statele Unite. L-a predat doctorul Krumm Heller, medic-colonel în glorioasa armată mexicană; în aceeaşi măsură l-a predat Jung, la fel ca şi şcolile asiatice de Tantrism Oriental.
Nu este un lucru specific mie, particular; l-am învăţat de la toţi aceşti înţelepţi şi, la rândul meu, vreau să vi-l împărtăşesc, nu ca pe un obiect de credinţă sau ca pe o dogmă de neclintit; nu, dacă vreţi să-l acceptaţi, acceptaţi-l; dacă nu vreţi, nu-l acceptaţi. Multe şcoli l-au acceptat, multe şcoli l-au respins; fiecare este liber să gândească ceea ce vrea,nu vreau decât să vă dau umila mea părere.Dr. Krumm Heller a dat formula în latină: INMISIUM MEMBRUM VIRILI IN VAGINAE FEMINA, SINE EYACULATIUM SEMINIS. În sinteză, putem defini artificiul ca: CONEXIUNEA LINGAM-YONI FĂRĂ A PIERDE NICIODATĂ ENSSEMINIS-ul. Ce se înţelege prin „Lingam”? Organul sexual Masculin, Phallus-ul grec.
Ce se înţelege prin „Yoni”? Organul sexual feminin. Aşadar, în conexiunea Lingam-Yoni, dar fără ejacularea Entităţii Semenului, e cuprinsă cheia .Unii oameni de ştiinţă moderni au acceptat această metodă; Comunitatea Oneida, din Statele Unite, a experimentat această formulă. Iată ce a făcut societatea Oneida: 25 de cupluri, bărbaţi şi femei, au început să lucreze cu sexualitatea. O anumită perioadă, li s-a cerut să copuleze, însă fără să ejaculeze Entitatea Semenului. Au fost supuşi imediat studiilor clinice, în Statele Unite.S-a putut observa seminizarea creierului, creşterea cantităţii de hormoni în sânge,ameliorarea completă a organismului, fortificarea potenţei sexuale etc., iar multe boli au dispărut. Atunci când oamenii de ştiinţă au decis că era necesar să aibă copii, s-a acordat,în această Societate, libertatea de a copula cu ejaculare seminală; atunci a avut loc reproducerea. În acest fel s-au făcut numeroase experienţe în Societatea Oneida.
În orice caz, ceea ce e interesant în această metodă, care constituie Secretum-Secretorum al Alchimiştilor medievali e că nu se ajunge niciodată să se degenereze glandele sexuale. Am spus deja că atunci când glandele sexuale se degenerează, la fel se întâmplă cu toate glandele cu secreţie internă. Întreg Sistemul Nervos e supus unui proces de degenerare; atunci vine decrepitudinea şi moartea…Aşadar, prin intermediul acestui artificiu rafinat: conexiunea Lingam-Yoni fără ejacularea Ens-Seminis-ului (cum spun medicii faimoşi: Arnold Krumm Heller şi Brown Squard) e posibil să păstrăm active glandele sexuale toată viaţa.Aceasta înseamnă că omul care pune în practică această metodă va putea să atingă vârsta de 90 sau 100 de ani, păstrându-şi încă capacitatea de a copula,de a se bucura în libertate de plăcerea sexuală care e o plăcere legitimă a omului, care nu e un „păcat”, care nu e tabu, care nu trebuie să fie un motiv de ruşine sau de prefăcătorie etc., ci, repet un drept legitim al omului.Cu Transmutarea, putem să ne bucurăm de plăcerea sexuală fără să ne istovim. În mod normal, după copulaţie se simte un anume dezgust, însă dacă nu se ejaculează Entitatea Semenului, după copulaţie se păstrează dorinţa de a o repeta de un milion de ori, şi totdeauna bucuroşi şi fericiţi, ne vom bucura fără să ne istovim vreodată.Nu este nici un delict să îmbogăţeşti sângele cu hormoni. Acest lucru l-a învăţat Societatea Oneida din Statele Unite; acest lucru l-a predat şi Jung şi acest lucru l-au predat cei mai mari înţelepţi în toate colţurile Pământului…

Chiar mai mult, graţie Transmutării Entităţii Semenului în Energie, au loc modificări psihologice extraordinare, Glanda Pineală se dezvoltă. Această Glandă era activă altădată, într-o epocă foarte îndepărtată a Istoriei; fiinţa umană avea atunci acel ochi de care ne vorbeşte Homer în „Odiseea”: Ochiul Ciclopilor, ochiul pe care Ulise l-a văzut pe fruntea acelui uriaş teribil care vroia să-l devoreze. Acest ochi al Ciclopilor nu e o simplă legendă fără nici un fundament… Prin intermediul Transmutării Sexuale, această glandă se dezvoltă, intră din nou în activitate; aici se află acest ochi care ne permite să percepem „Ultra-ul” tuturor lucrurilor.Lumea noastră nu are numai trei dimensiuni, cum cred „ignoranţii instruiţi”; lumea noastră există într-o a Patra Verticală. Mai mult, vă putem asigura, cu toată certitudinea,că există o a Cincea Verticală, o a Şasea şi o a Şaptea. Acesta înseamnă că n-am văzut niciodată cum este într-adevăr lumea noastră şi nu am văzut pentru că cele cinci simţuri ale noastre sunt degenerate, Glanda noastră Pineală este atrofiată. Există alte simţuri în noi, care sunt tot de percepţie, dar care sunt complet degenerate. Dacă vom reuşi să le regenerăm, vom putea să percepem lumea aşa cum este, cu cele Şapte Dimensiuni ale ei.Astfel, cruda realitate a faptelor e că, prin intermediul Transmutării sexuale, vom putea regenera Glanda Pineală şi alte simţuri care sunt atrofiate. Astfel vom avea acces la o lume de cunoştinţe extraordinare, vom avea acces la Dimensiunile Superioare ale
Naturii şi Cosmosului, vom putea vedea, auzi, atinge şi palpa marile realităţi ale Vieţii şi ale Morţii, vom putea percepe, capta toate fenomenele cosmice în ele însele, aşa cum sunt şi nu cum par să fie.Atunci, important e să profităm de întreaga putere sexuală pentru a seminiza creierul şi a dezvolta Glanda Pineală, precum şi cea Hipofiză şi alte glande. Astfel vom obţine o transformare organică minunată.
Cheia este transmutarea: a transforma Sperma, a o schimba în Energie. Iată ceea ce este fundamental. A sosit deci ora să înţelegem aceasta în profunzime, integral…Dacă o persoană îşi propune să pună în aplicare această formulă atât de simplă, acest artificiu pe care ni l-au predat Brown Squard şi Krumm Heller, pe care ni l-au predat alchimiştii medievali, pot să vă afirm cu toată certitudinea şi cu adevărat că acest om se va transforma în cele din urmă într-un Supra-Om.Noi toţi trebuie să simţim nevoia de a ne schimba în ceva diferit dacă nu suntem reacţionari; asta e, căci conservatorul, retardatarul nu doreşte să se schimbe. Însă atunci când eşti cu adevărat reacţionar vrei să fii diferit, vrei să te schimbi fundamental, să te transformi în ceva distinct, să te converteşti în Supra-Om, să faci din doctrina lui Nietzsche o realitate.E posibil să te schimbi prin intermediul Transmutării Sexuale. Forţa sexuală e cea care ne pune pe tapetul existenţei, nu puteţi nega asta. Dacă existăm, dacă trăim e datorită faptului că avem un tată şi o mamă. Ca sinteză finală, rădăcina propriei noastre vieţi se află în copulaţia unui bărbat şi a unei femei.Iar dacă forţa sexuală, dacă energia sexului are puterea de a ne aduce la viaţă, fără îndoială, ea e singura care are cu adevărat puterea de a ne transforma radical.Există multe ideologii în lume, există multe credinţe în lume şi fiecare e liber să creadă „ceea ce vrea”, însă singura forţă care are puterea de a ne transforma e cea care ne-a creat, cea care ne-a adus pe lume. În mod evident, vreau să vă vorbesc de forţa sexuală. Să învăţăm să mânuim această Energie minunată a sexului înseamnă să devenim stăpânii creaţiei.
Sistemul psihosomatic este în relaţie intimă cu sexul. O Suprasexualitate implică de fapt şi ceva ce aparţine Suprasexualului în domeniul psihosomatic. De aceea vreau să vă spun, cu toată claritatea, că oameni ca Hermes Trismegistul, Quetzalcoatl, Buddha sau Jesua Ben Pandira (care nu e altul decât Marele Kabir Iisus) au fost Suprasexuali;Suprasexualul este Supra-Omul lui Nietzsche.Putem atinge starea de Supra-Om intrând pe calea Suprasexualităţii, ştiind să ne bucurăm de Iubire, ştiind să ne bucurăm de femeie, ştiind să trăim în fericire, cu mai multe emoţii şi mai puţine raţionamente inutile. Emoţia e ceea ce contează şi acesta valorează mai mult decât orice.Astfel deci, din punct de vedere revoluţionar, putem să ne transformăm în adevăraţi Oameni-Zei, dacă dorim. E suficient să ne regenerăm diferitele regiuni ale creierului, să le facem să funcţioneze pe toate şi atunci vom avea, cu siguranţă o lume minunată. În orice caz, cred şi e indispensabil să ştiţi că cheia dată pentru Transmutare e şi cheia Regenerării…

ABSTINENŢA SEXUALĂ
_______________________________________________________________________
_
„Nu e nici o îndoială că «Legea Şaptelui» posedă şapte centri magnetici fundamentali. Puterile magnetice şi electrice, infinitele forţe sexuale trec, fără îndoială,din regiune în regiune, ele coboară din lume în lume prin şapte centri magnetici diferiţi,care ies din forţele sexului în procesul coborârii. E clar că aceasta nu se poate întrerupe,în mod normal ea creează vehicule, adică, se transformă în forţa generatoare prin care se înmulţeşte specia; fiii desfrâului, animalele intelectuale cunosc acest lucru.Când Energia Creatoare a coborât din lumile superioare, când a trecut prin aceşti şapte centri magnetici, când, în sfârşit, s-a cristalizat în lumea fizică trebuie să sufere un şoc special dacă vrem să se întoarcă spre interior şi în sus, pentru a realiza noi creaţii;
dacă nu, va fi contrariul, va coborî pentru a crea noi organisme.Soarele Sacru Absolut ne dă un exemplu: din el izvorăşte viaţa. El coboară din regiune în regiune, până în momentul în care culege forţă din aceeaşi viaţă deci, el suferă un şoc care vine din lumea exterioară şi, suferind acest şoc, se menţine; astfel trebuie să facă şi esoteristul.Când analizăm această problemă, înţelegem greşeala anumitor călugări abstinenţi.Aceştia şi-au propus abstinenţa, să-şi păstreze Sperma, însă cum nu cunosc ştiinţa, au degenerat teribil; se încarcă de Vibraţii Venenoskiriene care sunt teribil de maligne. E clar că atunci când sperma nu suferă un şoc special se degenerează teribil, generând Abominabilul Organ Kundartiguador.”
Samael Aun Weor: Conferinţa „Mesaj Pentru Tineretul Gnostic”
_______________________________________________________________________
_
E clar că Sperma Sacră se utilizează fie pentru înmulţirea rasei, fie nu se foloseşte.Ne aflăm în faţa unei teme fundamentale, foarte importante: dacă nu utilizăm Sperma nici pentru înmulţirea rasei, nici pentru a o transmuta, ci doar practicăm abstinenţa,celibatul forţat, şi nimic în plus, atunci această Spermă va involua (la femei secreţiile sexuale vor involua, ceea ce se aplică la bărbat e valabil şi pentru femei).Involuţia secreţiilor sexuale produce un anumit tip de vibraţii maligne, cunoscute în esoterism ca „Vibraţii Venenoskiriene”.
Orice persoană abstinentă, otrăvită de perversele Vibraţii Venenoskiriene, suferă teribile catastrofe biologice, fiziologice şi psihice. Pe de altă parte, anumiţi indivizi produc grăsime în corpul lor; în alte cazuri aceasta se transformă în altceva, creând persoane slabe, rahitice, pline de coşuri, pete pe piele etc.Acum, din punct de vedere psihologic, Sperma care involuează determină o idiosincrasie personală: pe de o parte sunt fanaticii extremi, pe de altă parte sunt cinicii fără margini.Să observăm, de exemplu, oamenii Evului Mediu, marii inchizitori: erau abstinenţi,celibatari, graşi, plini de greaţă, adevăraţi porci, şi alţii, din contră, erau slabi, fără faţă, cu pielea plină de coşuri, urâţi, oribili. După ce ardeau unele victime sau le torturau, se putea vedea cinismul lor, iar în ochii lor strălucea fanatismul.Astfel, găsim la acest tip de persoane, pe de o parte fanatismul ajuns la maxim şi pe de altă parte un cinism tulburător: după ce ardeau o creatură nevinovată ridicau din umeri; dădeau justificări cu adevărat cinice etc.Involuţia Spermei, involuţia secreţiilor sexuale este într-adevăr ceva foarte plauzibil.În Natură totul se produce în mod continuu şi e clar că Sperma sau îşi continuă drumul pentru reproducerea speciei umane sau o transformăm în energie prin Transmutare.Cei care nu Transmută Sperma Sacră permit involuţia acesteia cu practica absurdă a celibatului sau a abstinenţei sexuale şi se încarcă cu aceste Vibraţii Venenoskiriene, care sunt teribil de maligne; şi după un anumit timp ei pun în activitate abominabilul „Organ Kundartiguador”, „coada lui Satan” (un atom situat în coccis care dirijează forţele creatoare în jos transformându-se, în interior, într-un fel de coadă sau de prelungire satanică).Aşadar, rezultatul acestei abstinenţe absurde e întotdeauna fatal. Aceste persoane au
conştiinţa adormită; dacă ar avea Conştiinţa trezită ar putea vedea prin experienţă directă,teribila activitate a malignelor Vibraţii Venenoskiriene în „Corpul lor Lunar” (corpul fantasmatic pe care acum îl avem în dimensiunile superioare ale Naturii) şi ar vedea, în sfârşit, cu o mare oroare, teribila dezvoltare a abominabilului „Organ Kundartiguador”, în natura lor animalică scufundată.Aceşti sinceri înşelaţi nu vor să înţeleagă că acela care vrea să urce trebuie mai întâi să coboare.În Lumile Infernale trăiesc mulţi asceţi care s-au înşelat, mulţi abstinenţi care au renunţat la sex, fără ca mai întâi să-şi fabrice Corpurile lor Solare (corpurile divine cu care putem investiga conştienţi în dimensiunile superioare ale Naturii) în a Noua Sferă
(Sexul), adică fără să fi ajuns la Naşterea de care i-a vorbit Iisus lui Nicodim.Calea care conduce la Abis e pavată cu intenţii bune, Avernul e plin de cei sinceri care s-au înşelat.În această lume de durere în care trăim există mulţi pseudo-esoterişti şi pseudoocultişti adormiţi, dar care visează că sunt treji, ei nu au înţeles că somnul Conştiinţei îi menţine în ghearele lui şi că, în interiorul lor, există umbre răzbunătoare care îi pândesc.
Aceste biete persoane presupun că sunt iluminate şi renunţă la sex fără să fi lucrat înainte în a Noua Sferă, fără să fi ajuns la „A Doua Naştere” (crearea acestor Corpuri Solare).Orgoliul mistic e o caracteristică a fariseismului interior. Cei care se cred iniţiaţi,sfinţi şi înţelepţi fără să-şi fi fabricat înainte Corpurile Solare, fără să fi lucrat niciodată în a Noua Sferă, sfârşesc prin a renunţa la sex, îşi dezvoltă abominabilul „Organ Kundartiguador”.E foarte greu să-i scoatem pe aceşti sinceri înşelaţi din greşeala lor, ei se cred supertranscendenţi, se cred Zei, fără să fi pus niciodată piciorul nici pe prima treaptă a Scării Sfinţeniei…

CONTROLUL FECUNDITĂŢII ÎNAINTEA CELUI AL NATALITĂŢII
_______________________________________________________________________
_
„Oamenii de ştiinţă au descoperit că tiroida şi pituitara exercită anumite funcţii foarte intime în legătură cu manifestarea sexuală.Glanda prostatică în care se înmagazinează acest fluid seminal, acest Mercur al filosofiei secrete, e situată la baza vezicii, înconjurând baza acesteia.Vechii medici-magi au dat întotdeauna o importanţă excepţională glandei prostatice,căci din timpuri străvechi Hierofanţii sau Kabirii din Colegiile Sacre Iniţiatice considerau prostata ca unul din organele cel mai importante pentru a practica Înalta Magie.Glanda prostatică are o influenţă decisivă asupra fluidelor vitale care circulă în sistemul nervos.
Cu ajutorul observaţiei şi experimentării, mulţi medici au putut vedea că, atunci când glanda prostatică se inflamează, pacientul devine iritabil, neurastenic şi cu o mare tendinţă spre sinucidere. Multe persoane de acest fel ar putea să se regenereze şi să se întoarcă la activitatea lor normală dacă prostata s-ar vindeca.
Hipertrofia prostatei, care e foarte comună la persoanele în vârstă, e datorată hipersecreţiei hormonilor masculini. În mod fundamental, această hipersecreţie e datorată supraexcitaţiei testiculelor prin hormonul gonado-tropic al pituitarei. Abuzul sexual dă naştere la boli ale prostatei.”
Samael Aun Weor: „Mesaj de Crăciun 1967-1968”
_______________________________________________________________________
_
Gonadele femeii sunt ovarele, sânii şi uterul, cele ale bărbatului, testiculele, phallusul şi glanda prostatică. Aceste glande generatoare sunt minunate microlaboratoare sexuale, fără îndoială că aceste glande au o dublă funcţie, căci ele au o secreţie internă şi una externă.Ceea ce e clar, e că ovarele produc ovulele şi ceea ce e evident, de asemenea, e că ele secretă o substanţă endocrină formidabilă care vitalizează femeia şi o face mai feminină. E adevărat şi real că testiculele posedă ENS-SEMINIS-ul (entitatea semenului) ca secreţie externă în care plutesc spermatozoizii care sunt, prin acest fapt, germenii vitali ai existenţei.Secreţia hormonală intimă a stratului testiculelor e puterea minunată care dă energie bărbatului şi care îl face esenţialmente masculin.
Bărbatul normal e cel care are gonadele masculine normale. Femeia normală e cea care are gonadele feminine normale.Ovarele reglează foarte înţelept distribuirea calciului la femeie şi acest fapt e dovedit.
Numărul mare de sarcini din cauza diferitelor situaţii, dă naştere teribilelor cazuri de osteomalacie sau deformărilor datorate înmuierii oaselor, care sunt atât de comune în ţările foarte populate ale lumii în care trăim.În mod ştiinţific, s-a putut verifica că sarcinile foarte frecvente utilizează, în realitate,rezerva de calciu, astfel oasele îşi pierd forţa. Orice medic poate evidenţia că multe femei au probleme cu dinţii de-a lungul sarcinii.La bărbaţi, testiculele (numite de asemenea glandele interstiţiale) reglează calciul oaselor, dându-le forţă şi stabilitate.De-a lungul multor ani de observare şi experimentare, înţelepţii au putut verifica că bărbatul care are oasele foarte puternice e, în general, foarte viril sexual.A fost dovedit în totalitate, prin experimentări ştiinţifice profunde, că anumite glande endocrine acţionează inteligent ca acceleratori ai glandelor sexuale şi că alte glande diminuează aceste acţiuni.Biologi eminenţi, de care nu ne putem îndoi au afirmat că glanda Timus frânează apetitul sexual.Se ştie că ovarele emit un ovul la fiecare douăzeci şi opt de zile, în acord cu ciclul lunar. E evident că acest gamet feminin e conţinut într-una din trompele lui Falopio şi condus astfel la uter, unde trebuie să se întâlnească cu sămânţa masculină (spermatozoid) dacă o nouă viaţă trebuie să înceapă.E dovedit că nu există în viaţă o forţă mai stimulantă în expresie decât aceea care face ca sămânţa masculină şi cea feminină să se întâlnească.Controlul natalităţii e un delict, controlul fecundităţii e o datorie.În aceste timpuri de criză mondială şi de explozie demografică, există trei sisteme absurde de control al fecundării:

A. FIZIC B. CHIMIC C.BIOLOGIC
În primul sistem sunt incluse: sterilete, spirale, prezervative, membrane etc… Al doilea sistem e format din creme spermicide pe bază de arsen, mercur etc. (Otravă celulară). În al treilea sistem se află: pastilele anovulatorii, legarea trompelor sau a cordoanelor spermatice, Ovulen 28, Anovular 21, Retex etc…
E clar că toate procesele fizice anticoncepţionale, mecanice sută la sută, în plus creează distrugeri organice, de multe ori ireparabile, diminuează întrun mod radical etica umană şi conduc la degenerare.Fără îndoială că cremele de orice fel aplicate în vagin cauzează iritări chimice şi dezechilibre în celulele colului uterin.E clar că toate anovulatoriile biologice, adică acelea care evită căderea ovulului în uter cauzează teribile dezechilibre în minunata axă Hipofiză-Gonade.Toate aceste pastile anticoncepţionale pot crea diferite boli în organismul femeii. Întradevăr,multe anticoncepţionale pe care le utilizează femeia nu servesc decât pentru a produce cancerul.Unii bărbaţi îşi fac vasectomie, dar e clar că din cauza acestui fel de operaţii îşi provoacă grave alterări în toate activităţile organice.E indispensabil să înţelegem în profunzime teribila putere a acestor elemente vitale numite lizozomi, fără de care niciodată nu am putea menţine în viaţă nucleul celulei organice.
E dovedit clar şi pozitiv că lizozomii stabilizaţi ai spermatozoidului şi ai ovulului, dau naştere creaturilor sănătoase şi puternice.Pilula anticoncepţională şi celelalte elemente biologice şi chimice distrug lizozomii spermatozoizilor şi ai ovulelor, dând naştere astfel la creaturi bolnave, nebune, paralitice,surdo-mute, oarbe, idioate, homosexuale, femei lesbiene etc.Oamenii de ştiinţă au putut verifica că cremele aplicate în colul uterin cu scopul de a-l bloca, distrug lizozomii celulari. Aceşti lizozomi distruşi acţionează liber anihilând celulele şi generând ulcere şi cancere în pereţii vaginali şi în colul uterin.
Lizozomii în plină activitate armonioasă în interiorul celulei vii constituie fundamentul existenţei.
Există diferite forme de LIZOZOMI:
– Amilaze (Hidraţi de Carbon) – Peroxidaze
– Lipaze (Grăsimi) – Catalaze
– Proteaze (Proteine) – Hidrolaze (Hidrogen)
– Oxidaze
E vădit că lizozomul în el însuşi e un centru ELECTRO-MAGNETIC enzimatic.În nucleul viu al celulei se află mezonul K, care iradiind spre periferie dă naştere lizozomilor intracelulari, prin Legea eternului HEPTAPARAPARSHINOCK.În armonie cu infinitul, în contact cu natura sunt stabilite tensiunea superficială,presiunea osmotică şi oncotică a tuturor celulelor (globule roşii, spermatozoizi etc.).Detergenţii, insecticidele, cremele spermicide, medicamentele, hormonii de animale,monoxidul de carbon etc. distrug lizozomii spermatozoizilor, ai ovulelor etc.Aerul vital din afara oraşelor, Prana pădurii, soarele, apa pură etc. fortifică şi îmbogăţesc organismul cu lizozomi prodigioşi.Cu siguranţă, lizozomii sunt agenţii activi ai fondului vital (LINGAM SARIRA).Procedeele fizice, chimice şi biologice în vogă, pentru controlul natalităţii, distrug
lizozomii, generează boli înspăimântătoare şi ucid viaţa.Cel mai bun sistem anticoncepţional care există e cel de a nu ajunge niciodată la orgasmul fiziologiei organice, la „spasm”.Evident, în timpul copulaţiei chimice sau metafizice, orice spermatozoid matur poate scăpa şi atunci se realizează o fecundaţie. Nu e necesară pierderea a milioane de spermatozoizi pentru a realiza o fecundare.În timpul practicii de Transmutare a Energiei Creatoare, dacă se doreşte procrearea unei alte fiinţe umane, orice spermatozoid matur poate scăpa pentru a fecunda un ovul şi asta e tot. Acesta e unicul sistem sănătos pentru a rezolva grava problemă a exploziei demografice. Aceasta e cheia pentru a controla într-un mod inteligent şi fără nici un prejudiciu fecunditatea umană.E evident marele sacrificiu al NON-EJACULĂRII pentru persoanele desfrânate.
De Thelema (Voinţă) avem nevoie pentru a ne retrage la timp, înainte de spasmul sexual.E cazul să afirmăm că natura nu face salturi; debutantul poate şi chiar trebuie să realizeze schimbarea puţin câte puţin.Dacă într-adevăr dorim să consolidăm, să asigurăm, să fixăm sistemul nostru,consider necesar să începem cu practici sexuale scurte, într-un timp foarte scurt; cel mult de unul până la cinci minute pe zi.Fără îndoială că după aceea putem mări timpul în fiecare practică. Marii adepţi ai SEXO-YOGĂI obişnuiesc să practice SAHAJA MAITHUNA timp de o oră pe zi.În nici un caz nu e potrivit să începem cu practici sexuale lungi; schimbarea trebuie să se realizeze metodic şi cu foarte multă răbdare, fără a dispera niciodată.După câţiva ani de Învăţare răbdătoare, SAHAJA MAITHUNA se va transforma întro funcţie normală; în standardul vieţii sexuale.Unul din minunatele avantaje ale sistemului nostru, în plus de a controla într-un mod natural fecunditatea, e acela de a conserva potenţa sexuală tot timpul vieţii…CADUCEUL LUI MERCUR
_______________________________________________________________________
_
„Trebuie să transmutăm Sperma în Energie pentru a trezi Focul Sacru şi a-l face să urce prin Coloana Vertebrală până la creier. Doar aşa va fi posibil să dezvoltăm toate facultăţile şi puterile noastre!Trebuie să muncim cu acest «Caduceu al lui Mercur» pe care îl avem în Coloana noastră Vertebrală.Evident, când ştim să transmutăm Sperma în Energie, când nu comitem greşeala de a vărsa «Vasul lui Hermes Trismegistul» atunci Sperma neejaculată se transformă în Energie Seminală.Această Energie, la rândul ei, se bipolarizează în atomi solari şi lunari de un voltaj foarte înalt care urcă prin două cordoane nervoase care se încrucişează în Măduva Spinării, cele două cordoane care apar în «Caduceul lui Mercur».”Samael Aun Weor: Conferinţa „Pentagrama Esoterică”
_______________________________________________________________________
_
Coloana vertebrală este armonios formată pentru suprapunerea perfectă a celor treizeci şi trei de vertebre care formează un preţios înveliş pentru măduva spinării, situată cu o precizie absolută în partea posterioară şi medie a trunchiului; se disting în ea cu mare claritate cinci părţi sau regiuni: cervicală, dorsală, lombară,sacrală şi coccigiană.Din totalitatea vertebrelor, piramidelor sau trecătorilor cum sunt numite în ştiinţa ocultă, şapte sunt cervicale, douăsprezece dorsale, cinci lombare, cinci sacrale şi patru coccigiene.Medicii ştiu foarte bine că vertebrele cervicale, dorsale şi lombare se menţin întotdeauna independente unele de altele şi cele sacrale şi coccigiene sunt unite printr-o euritmie surprinzătoare pentru a forma sacrul şi respectiv, coccisul.Un studiu amănunţit al coloanei vertebrale ne permite să înţelegem că toate vertebrele au o serie de caracteristici comune, în timp ce alte caracteristici pe care le prezintă sunt specifice fiecărei regiuni.O vertebră este în ea însăşi constituită dintr-o masă osoasă sau un corp mai mult sau mai puţin cilindric situat în partea anterioară; din această parte se desprind în părţile laterale ale părţii posterioare două coloane antero-posterioare numite pediculi, care cu înţelepciune leagă corpul cu o serie de excrescenţe numite apofize transversale, apofize articulare, apofize spinale şi membrane vertebrale.Între acestea din urmă şi corpul vertebral rămâne un amplu orificiu care,prin unire cu celelalte vertebre, formează un conduct aproximativ cilindric sau conduct vertebral, bine cunoscut de oamenii de ştiinţă. În interiorul acestui tub e situată într-o formă extraordinară şi minunată, măduva spinării.Corpul vertebral e mai mult sau mai puţin cilindric, cu suprafaţa puţin scobită în sens vertical pe feţele laterale şi anterioare, în timp ce faţa posterioară e uşor scobită transversal, constituind minunatul tub rahidian.Bazele acestui cilindru sau feţele superioare şi inferioare ale corpului sunt orizontale şi puţin concave, dar e clar că la periferia lui sunt mai ridicate decât centrul, prezentând multiple şi minunate orificii în centru, în timp ce marginea acestei minunăţii e formată dintr-un ţesut compact.După yoghinii din India, în coloana vertebrală există două canale nervoase foarte fine numite IDA şi PINGALA şi un canal profund, numit SUSHUMNA, care trece prin interiorul şi de-a lungul măduvei spinării.Aceste canale nervoase specifice servesc, evident, pentru urcarea Energiilor Sexuale.Din nefericire, bisturiul nu ar putea să le găsească deoarece acestea aparţin celei de-a Patra Dimensiuni.

„Îngerul care vorbea cu mine, s-a întors şi m-a trezit ca pe un om, pe care-l trezeşti din somnul lui.El m-a întrebat: «Ce vezi?» Eu am răspuns: «M-am uitat şi iată că era un sfeşnic cu totul de aur, şi deasupra lui un vas cu untdelemn şi pe el şapte candele, cu şapte ţevi pentru candele care erau în vârful sfeşnicului. Şi lângă el erau doi măslini, unul la dreapta vasului, şi altul la stânga lui».Eu am luat cuvântul şi i-am zis: «Ce înseamnă aceşti doi măslini, la dreapta sfeşnicului şi la stânga lui?»Am luat a doua oară cuvântul şi i-am zis: «Ce înseamnă cele două ramuri de Măslin care sunt lângă cele două ţevi de aur, prin care curge uleiul auriu?»El mi-a răspuns: «Nu ştii ce înseamnă?» Eu am zis: «Nu Domnul meu».Şi el a zis: «Aceştia sunt cei doi unşi care stau înaintea Domnului întregului Pământ.»” (Zaharia Cap. IV versetele 1:6 şi 11:14).Cele două ramuri de măslin care, prin intermediul celor două ţevi varsă un ulei ca aurul, sunt cele două nadi-uri, IDA şi PINGALA.Aceştia sunt cei doi Măslini ai Templului. Acestea sunt cele două sfeşnice din faţa Tronului Dumnezeului Pământului. Aceştia sunt cei Doi Martori ai Apocalipsei şi dacă cineva vrea să le facă rău, focul va ieşi din gura lor pentru a-şi devora duşmanii.Ida şi Pingala, ne învaţă vechea înţelepciune, se înnoadă graţios în osul coccigian şi apoi urcă ca doi şerpi încrucişându-se în coloana vertebrală, până la creier. Totuşi, trebuie să căutăm rădăcina acestei perechi de cordoane nervoase, după cum ne învaţă Shivananda în cartea lui despre Kundalini Yoga, chiar în organele sexuale.La bărbat, Ida porneşte din testiculul drept şi Pingala din cel stâng; la femeie această ordine se inversează, plecând de la ovare. Doctrina secretă îi învaţă pe discipoli că Ida e de natură lunară, iar Pingala, de tip solar.Yoghinii hinduşi afirmă că Ida se află în relaţie intimă cu fosa nazală stângă şi că Pingala se află în legătură cu fosa nazală dreaptă. Această ordine, aşa cum am spus deja,e inversată la femeie; ordinea elementelor nu afectează rezultatul.Mişcarea Gnostică îi învaţă pe discipoli că în timpul practicilor esoterice de Transmutare Sexuală prin cordonul nervos Ida urcă Atomii Lunari ai sistemului seminal şi că prin Pingala urcă victorioşi Atomii Solari.Cercetări profunde ne-au permis să înţelegem că Ida şi Pingala se sfârşesc în regiunea frontală situată între cele două sprâncene, formând un nod graţios, iar apoi se continuă cu câteva conducte subtile care pleacă de la rădăcina nasului prin câteva canale osoase foarte fine, unde sunt stimulate terminaţiile unor nervi care, la rândul lor, primesc stimulări în timpul unor practici esoterice.Aceste canale, ca ultimă sinteză, vin să conecteze Ida şi Pingala cu inima esoterică sau minunatul centru situat în regiunea Talamusului.Inima esoterică e centrul capital ce controlează inima fizică. Chakra inimii liniştite e controlată de chakra capitală situată în Talamus.Înţelepţii esoterici ai Laya Yogăi spun că în regiunea Talamusului se află acest misterios canal nervos numit Amrita Nadi, ce are misiunea specifică de a conecta inima esoterică cu renumita chakră Anahata, lotusul magnetic al inimii fizice.
Ida şi Pingala, prelungindu-se până la inimă prin intermediul întregului ansamblu misterios de canale subtile, conectează astfel organele sexuale cu inima.Ultimele cercetări ne-au permis să înţelegem că Amrita Nadi are în plus, printre alte funcţii, una unică, aceea de a conecta inima esoterică a Talamusului cu acest Lotus cu o mie de petale situat în glanda pineală, în partea superioară a creierului.Coloana vertebrală e acea trestie asemănătoare cu vergeaua de măsură de care ne vorbeşte Apocalipsa, bastonul lui Brahma, vergeaua lui Aaron, Caduceul lui Mercur cu cei doi şerpi încrucişaţi.Măduva spinării se termină într-un fel de umflătură, bulbul rahidian, care nu e fixat în creier, ci pluteşte într-un mediu lichid, mulţumită căruia, dacă capul suferă un şoc, forţa şocului e amortizată de lichid şi bulbul nu suferă nici un impact. Salvarea omului se găseşte exclusiv în măduvă şi în Energia Sexuală, tot ceea ce e în afara acestora e, din păcate, pierdere de timp.

O PRACTICĂ DE TRANSMUTARE: HAM-SAH
Există diverse sisteme esoterice pentru a Transmuta Entitatea Seminală în Energie Sexuală. Cu siguranţă, cel mai puternic (Arcanul A.Z.F.) trebuie să se realizeze între un bărbat şi o femeie. Vorbim în mod concret, de SAHAJA MAITHUNA, SEXO-YOGA,TANTRISM ALB. Mai târziu vom da toate detaliile acestei practici. Acum vom explica câteva exerciţii ce pot fi făcute atât de cei căsătoriţi cât şi de cei necăsătoriţi. Vreau să vă dictez acum tehnica; fiţi atenţi…
Aşezaţi-vă comod: în stil oriental, cu picioarele încrucişate sau în stil occidental pe un pat comod. Relaxaţi-vă corpul aşa cum îl relaxează copiii. Inspiraţi profund, foarte încet şi imaginaţi-vă că Energia Creatoare urcă prin canalele spermatice până la creier; pronunţaţi mantra HAM, astfel:„HAAAAAAAMMMMMMM”. Expiraţi scurt şi rapid, în timp ce pronunţaţi mantra SAH: „SAAHH”…
Fără îndoială, se inspiră pe nas şi se expiră pe gură. Inspirând, se va mantraliza silaba sacră HAM (mental, pentru că inspirăm aerul pe nas); însă expirând, se poate articula silaba SAH cu voce tare.HAM-SAH e simbolul minunat care în orient fecundează apele haotice ale vieţii, al Treilea Logos.În mod normal, forţa sexuală circulă dinspre interior spre exterior, într-un mod centrifug şi de aceea există POLUŢIILE NOCTURNE; când avem un vis bazat pe Centrul Sexual, apare Poluţia, pierderea Spermei Sacre sau a Lichidul Spermatic…Dacă omul şi-ar organiza sistemul vital şi în loc să se folosească de sistemul centrifug, ar utiliza sistemul centripet, adică omul ar face să circule forţa sexuală din afară înăuntru prin intermediul TRANSMUTĂRII, chiar dacă ar avea un vis erotic, nu ar avea Poluţii.Dacă cineva vrea să evite Poluţiile trebuie să ştie să-şi organizeze forţele sexuale.Aceste forţe sunt în legătură intimă cu alimentele, cu prana, cu viaţa, asta e evident.Există aşadar o legătură intensă şi profundă între forţele sexuale şi respiraţie, care,combinate şi organizate bine, determină schimbări fundamentale în anatomia fizică şi psihologică a omului.
Important e să facem ca aceste forţe sexuale să circule înspre interior şi în sus, în mod centripet, doar aşa e posibil să facem o schimbare specifică în activitatea şi funcţiile pe care le poate îndeplini forţa creatoare sexuală. E necesar să ne imaginăm Energia Creatoare în acţiune în timpul meditaţiei; să facem ca să urce ritmic şi natural până la creier, cu ajutorul vocalizării mantrei HAM-SAH, nu trebuie să uităm că inspiraţiile şi expiraţiile trebuie să fie sincronizate, în perfectă concentrare, armonie şi ritm.E necesar să clarificăm că trebuie să fim mai profunzi în inspiraţie decât în expiraţie, pur şi simplu pentru că avem nevoie să facem să circule Energia Creatoare,dinspre afară înspre interior, adică să facem mai scurtă expirarea decât inspirarea.
Cu această practică, ajungem la un moment în care întreaga Energie circulă dinspre afară spre înăuntru şi în sus. E clar că Energia Creatoare organizată astfel, în mod centripet, se transformă într-un instrument extraordinar pentru Esenţă, pentru trezirea Conştiinţei.Vă învăţ Tantrism Alb legitim, aceasta e practica pe care o folosesc Şcolile Tantrice din Himalaya şi din India, e practica prin care se poate ajunge la Extaz, la Samadhi sau cum vreţi să-i spuneţi.S-a vorbit mult de VIDUL ILUMINATOR şi e clar că putem ajunge să-l trăim prin noi înşine. În acest Vid ajungem să întâlnim Legile Naturii, aşa cum sunt în ele însele şi nu cum sunt în aparenţă. În această lume fizică vedem doar mecanicitatea cauzelor şi a efectelor, dar nu cunoaştem Legile Naturii în ele însele, în timp ce în Vidul Iluminator putem să le recunoaştem într-un mod natural, simplu, aşa cum sunt ele. Ni s-a spus că pentru a putea forma un Vid e nevoie în mod indispensabil de o POMPĂ DE ABSORBŢIE; însă noi o avem în Coloana Vertebrală; ea e formată de canalele Ida şi Pingala pe unde Energia Creatoare urcă la creier. La fel ni s-a spus că avem nevoie de un DINAM, acesta se află în creier şi în forţa voinţei. E evident că în întreaga tehnică trebuie să fie un GENERATOR, din fericire, acest Generator e constituit din organele creatoare, sexul, forţa sexuală.Având sistemul şi elementele putem forma Vidul Iluminator; Pompa, Dinamul şi Generatorul sunt elementele de care avem nevoie pentru a ajunge la acest Vid Iluminator în timpul Meditaţiei şi numai prin Vidul absolut putem cunoaşte Realul.Într-adevăr, Vidul Iluminator se produce datorită faptului că Energiile Creatoare circulă dinspre afară înspre interior, impregnând Conştiinţa şi sfârşind prin a abandona Egoul şi corpul. Conştiinţa eliberată de Ego, în absenţa Egoului şi în afara corpului fizic,intră indiscutabil în Vidul Iluminator, primeşte TAO.Aşadar, Energia Creatoare, combinată cu meditaţia, serveşte pentru trezirea Conştiinţei. Fără îndoială, scoate Conştiinţa din elementul Ego şi o absoarbe în Vidul Iluminator. 
Meditaţia combinată cu Tantrismul este formidabilă. HAM-SAH este cheia…

Învăţăturile pe care le conţine această broşură au fost extrase în întregime din opera vorbită şi scrisă a Dr. Samael Aun Weor.


 Pentru a transforma energia reproductiva in energie viţala

Yogii de mult si-au fixat atenţia asupra intrebuintarii energiei reproductive. Puţin din stiinţa lor esoterica a putut fi culeasa de savanţii apusei care au întrebuinţat-o pentru folosul semenilor lor. In această mica carte noi nu putem din nefericire dect sa frunzarim acest subiect. Lasînd deoparte teoria pură, ne vom mulţumi să dăm un exercitiu practic de respiraţie, graţie caruia cititorul va putea să întrebuinţeze energia sa reproductiva transformînd-o într-o energie vitală, care va folosi organismului întreg. Energia reproductrice este primul sef al energiei creatice; ea poate fi utilizata de organism dupa ce a fost transformata în energie vitală. 

Această transformare a energiei reproductive va umple pe acei care o vor opera, de o mare cantitate de forţă vitală care va radia din ei si se va manifesta prin ceea ce se numeste „Magnetism personal”. Energia astfel transformata va putea fi într-un fel oarecare canalizată si dirijata către orice parte a corpului. Organele reproducătoare sînt acelea în care natura a conndensat cea mai mare cantitate de "prana" caci funcţiunea lor este de a crea viaţa. Energia care este acumulată în ele ca si electricitatea intr-o baterie electrică trebuie să fie cit mai bine întrebuintata pentru nevoile generale ale organismului decît pentru funcţiunile ordinare ale reproducţiei sau risipite în excese sexuale.

Nu putem aici decît să expunem aceste fapte, fara a cauta a le proba, aceasta ne-ar obliga să intram in detalii teoretice, si ne-ar cere o prea Iunga dezvoltare.Transformarea energiei reproductrive se opereaza în modul cel mai simplu. Ea poate să se efectueze în orice timp, totuşi ar fi preferabil de a alege momentele cînd instinctul sexual se manifestă cu mai multă violenţa, caci atunci energia reproductiva atinge maximul său si poate fi mai uşor transformată pentru trebuinţele organismului. 

Iată cum puteţi practica acest exercitiu. Reprezentati-vă în spirit cît mai exact ideea de „Energie” si alungati toate gandurile contrarii. Dacă gîndurile rele vor veni fara voie, nu va descurajaţi pentru aceasta si priviţi-le ca manifestaţii ale unei forţe ce aveti intenţia de a o supune trebuinţelor scopului si spiritului vostru. Culcati-va sau staţi pe un scaun, corpul drept, într-o atitudine pasivă; respiraţi ritmic si inchipuiţi-vă că la fiecare aspiraţie pompaţi energia reproductiva a organelor de reproducere pana in plexul solar unde ea va fi transformata si pusa in rezerva (inmagazinata). Daca ritmul este bine stabilit si daca imaginea mentala este clara veti simti trecerea fortei vitale si veţi avea proba efortului stimulant.

Daca doriţi a mări energia voastră cerebrala, voi puteţi prin acelaşi procedeu sa trimiteţi energia reproductiva la creier.Bărbatul sau femeia care trebuie sa faca o lucrare mentală sau manuala va putea utiliza această energie creatriva practicînd exercitiul de mai sus, adica pompînd energia cu fiecare aspiraţie si împingind-o cu expiraţia către partea corpului ce trebuie stimulată.Se înţelege că nu fluidele reproducătoare sunt atrase si transformate ci numai energia eterata "pranică" care le însufleţeste.E bine de a înclina capul usor înainte în timpul duratei acestui exercitiu.

Combinaţia de plante № 11-Pentru Barbati

INSCRIERE GRATUITA ONLINE SI ACHIZIONAREA CU 20% MAI IEFTINA A PRODUSELOR

  • „Combination Eleven” a fost concepută de către specialişti pentru profilaxia afecţiunilor prostatei, precum şi pentru utilizarea ca adjuvant în tratamentul complex aplicat în primele faze ale afecţiunii. Plantele care intră în compoziţia combinaţiei sunt utilizate ca remedii naturiste de către urologii şi fitoterapeuţii multor ţări. Complexul echilibrat de componente vegetale îmbunătăţeşte circulaţia sanguină în organele bazinului mic, îmbunătăţeşte microcirculaţia, având o influenţă benefică asupra prostatei. Pe lângă aceste efecte specifice produsul exercită acţiune fortifiantă generală, posedă proprietăţi antibacteriene şi antiinflamatoare. Datorită prezenţei în compoziţie a glicozidelor şi uleiurilor eterice sunt stimulate procesele trofice şi de schimb în ţesuturi. 

    Ardeiul iute este cunoscut de mult timp ca fiind un remediu ce sporeşte potenţa la bărbaţi. Principala sa substanţă activă, alcaloidul capsaicina, dilată vasele mici şi capilarele, îmbunătăţeşte circulaţia şi creşte afluxul de sânge spre organele bazinului mic, tonifică sistemul nervos şi intensifică activitatea sexuală. Această plantă care stimulează, de asemenea, activitatea sistemului cardiac, se utilizează în mod activ în afecţiuni ale căilor uro-excretoare, creşte diureza. 

    Nalba mare exercită acţiune antiinflamatoare, diuretică şi spasmolitică. În medicina populară se utilizează în procese inflamatorii ale vezicii urinare şi rinichilor, în micţiuni dureroase, legate de mărirea prostatei. Se recomandă în prostatite, cistite, pietre la rinichi şi vezica urinară. 

    Ienupărul. Fructele de ienupăr se deosebesc printr-un conţinut crescut de ulei eteric, care posedă proprietăţi diuretice, antiinflamatoare şi bactericide. Uleiul eteric creşte diureza, reface activitatea funcţională şi schimbul energetic în celulele rinichilor, elimină din organism excesul de apă şi sodiu. 

    Rădăcina de ghimbir medicinal are efect antibacterian, antiinflamator şi uşor diuretic. Exercită acţiune fortifiantă asupra sistemului genital al bărbaţilor, sporeşte activitatea sexuală, susţine funcţia de reproducere, normalizează circulaţia sanguină în organele bazinului mic şi funcţiile prostatei. 

    „Combination Eleven” exercită următoarele influenţe benefice: 
    • este un remediu profilactic în afecţiuni inflamatorii ale sferei urogenitale; 
    • manifestă acţiune antibacteriană şi antiinflamatoare; 
    • îmbunătăţeşte circulaţia sanguină în organele bazinului mic; 
    • are efect diuretic; 
    • exercită acţiune fortifiantă generală. 
56.00 RON
inf comenzi;0767948273

Barbatii, pe cale de disparitie?


Din nou despre hormoni: Statisticile medicale sunt sumbre. Barbatii sunt pe cale de a se transforma in... femei. Infertilitatea si impotenta au devenit o problema de masa.De cateva decenii, stiinta medicala se confrunta cu probleme de o gravitate fara precedent. Si nu ne referim, cum poate ar fi de asteptat, la maladiile letale, cum ar fi cancerul, leucemia sau Sida, ci chiar la perpetuarea speciei umane, care devine tot mai problematica. De ce? Deoarece, conform unor statistici recente, in toata lumea civilizata,impotenta si infertilitatea au devenit o problema de masa. Cifrele vorbesc: in Marea Britanie, dintre barbatii de varsta tanara si adulta aproape 1,2 milioane sunt impotenti, in Germania aproape 1 milion, in timp ce in Sua sunt peste 30 de milioane de barbati impotenti. Daca adaugam la acestia numarul celor care sufera de infertilitate, cifrele se dubleaza si chiar se tripleaza. Puneti in plus si numarul inca foarte greu de determinat al homosexualilor (de ordinul milioanelor), al transsexualilor, al dependentilor de alcool sau de droguri (la care procrearea este contraindicata din cauza aparitiei malformatiilor la descendenti) si veti intelege ingrijorarea cercetatorilor asupra viitorului speciei umane.


Ce se intampla cu barbatii?
Endocrinologii au luat in calcul toate transformarile aparute in randul barbatilor in ultimele decenii, la nivel fizic, dinamic, comportamental si chiar social si au ajuns la o concluzie foarte jenanta pentru reprezentantii sexului puternic: barbatii sufera de un proces accelerat de efeminare. Din acest motiv au aparut tulburarile de potenta si fertilitate anterior mentionate, din acest motiv aproape jumatate din barbatii din Occident sufera de ingrasare ori de obezitate, se confrunta cu probleme de estetica gen celulita sau vergeturi. Tot astfel se explica si preocuparea unora, aproape obsesiva, pentru vestimentatie si feluritele procedee de infrumusetare, aparitia modei cantaretilor cu plete lungi si voci subtirele, receptivitatea tot mai mare a barbatilor la stres si la diferitele tensiuni psihice, tendinta lor spre sedentarism, dependenta lor de calculator, televizor sau de diferitele excitante si narcotice. Paradoxal, chiar si violenta tot mai evidenta in randul tinerilor are drept cauza nu o amplificare a impetuozitatii si fortei tipic masculine, ci mai degraba a unei instabilitati psihice specific feminine. Comportamentul acesta neuniform,cu oscilatii intre apatie si accese de violenta paroxistica, este specific unei naturi hormonale preponderent feminine, si nu masculine. Chiar si moda dezvoltarii masei musculare cu ajutorul anabolizantelor, steroizilor si a altor "substante-minune" tine mai degraba de o cochetarie feminina si nu de o capacitate de efort si auto-transformare specific masculine. Sa se preschimbe oare gradat barbatii in... femei de sex masculin, ca urmare a unor dezechilibre hormonale? Vom cauta sa raspundem la aceasta intrebare cunoscand mai intai cate ceva despre echilibrul hormonal.

Echilibrul hormonal la barbati
In linii mari, constelatia hormonala a barbatilor este mult asemanatoare cu cea a femeilor,doar proportiile fiind diferite. La fel ca si ele, barbatii secreta atat principalul hormon al feminitatii - estrogenul, cat si al masculinitatii - testosteronul. Acesta din urma, atunci cand este secretat in cantitati suficiente, le confera masa musculara marita in raport cu tesutul adipos, silueta specific masculina, cu umerii largi si talia ingusta, vocea ingrosata,forta fizica mai mare, comportamentul impetuos si dominator. Estrogenul, adica hormonul feminin, este secretat in cantitati mult mai mici decat la femei, dar joaca un rol fiziologic important, impulsionand anumite procese de crestere si regenerare, participand la metabolizarea unor substante esentiale. De asemenea, estrogenul vine sa intregeasca si sa indulceasca trasaturile de caracter masculine, conferind sensibilitate si un anumit gen de blandete. Echilibrul intre acesti doi hormoni esentiali este supravegheat si in permanenta reglat de doua glande din corp (hipofiza si pituitara), aflate in directa legatura cu creierul. Din acest motiv, echilibrul hormonal este extrem de receptiv nu doar la alimentatie si la factorii fizici de mediu, ci si la starile launtrice, la stilul de viata si chiar la relatiile cu cei din jur.


Dezechilibrul hormonal
Cercetari de data recenta, facute pe esantioane reprezentative de populatie de sex masculin, de pe continentul nord-american si din Europa, arata ca 20-30% dintre barbatii de varsta adulta sufera de o deficienta de testosteron. Care sunt consecintele acestei deficiente de hormoni masculini? In primul rand, cresterea accelerata in greutate si predispozitia spre obezitate. Apoi urmeaza scaderea potentei, dorinta erotica fluctuanta,inclinatia foarte pregnanta spre un trai sedentar, susceptibilitatea tot mai mare la stres,predispozitia spre depresie si alte tulburari de acest gen. La varste ceva mai inaintate,acelasi deficit de testosteron favorizeaza aparitia bolilor cardiace, slabirea memoriei,aparitia senilitatii precoce. Interesant este ca aceste tulburari hormonale s-au intensificat foarte mult in ultimii patruzeci de ani, ceea ce i-a facut pe cercetatori sa caute, mai ales in stilul de viata al omului modern, cauzele aparitiei acestei situatii.

Cauzele dezechilibrului hormonal
Pe primele locuri intre cauzele aparitiei dezechilibrelor hormonale la barbati se situeaza alimentatia ne-naturala si stilul de viata sedentar, care tind sa caracterizeze coplesitoarea majoritate a celor care traiesc in societatea de consum. Apoi, un rol foarte nociv il are stresul sporit, care perturba activitatea nervoasa si, in mod reflex, pe cea hormonala.Chiar si exacerbarea sexualitatii, care este pornita de la varste tot mai fragede, cand este foarte dificil sa fie inteleasa si armonizata, naste o multitudine de tulburari hormonale,insotite de simptome foarte diverse, de la ejacularea precoce la tendinta spre homosexualitate. Un rol deloc de neglijat in perturbarea echilibrului hormonal il are consumul de alcool si de droguri, precum si folosirea "drogurilor" numite televizor,calculator si jocuri electronice. Cu adevarat, privind aceasta lista de factori de natura sa diminueze masculinitatea, putem realiza ca nu este deloc usor sa fii barbat in secolul al Xxi-lea.

10 pasi pentru echilibrarea hormonala
1. Hraniti-va yang - in traducere: cu alimente care amplifica energia masculina ("yang" in chineza). Este un indemn preluat din medicina macrobiotica, adusa in Europa de catre celebrul medic George Oshawa. El considera ca majoritatea alimentelor din dieta contemporana au o preponderenta feminina (yin) si, ca atare, anticipa, inca de acum 50 de ani, efeminarea de astazi a barbatilor. Pentru a contracara aceasta tendinta, el recomanda consumul alimentelor yang, printre care se numara: cerealele integrale (grau, orez, orz,ovaz, mei, hrisca), legumele (patrunjel, morcov, ceapa, varza), oleaginoasele (semintele de floarea-soarelui si de dovleac, susan, nucile), leguminoasele (soia, naut, bob),maslinele negre si uleiul de masline, laptele si produsele lactate de capra, galbenusul de ou, condimentele (cimbru, oregano, busuioc, sofran, hrean).
2. Limitati consumul de carne si de alimente cu aditivi sintetici - ambele produc, in timp,grave dezechilibre hormonale. Carnea animalelor de crescatorie contine mari cantitati de hormoni feminini (administrati pentru accelerarea cresterii) si, ca atare, sunt un factor de efeminare foarte activ. Aditivii alimentari (faimoasele E-uri) au efecte inca putin cunoscute asupra glandelor care regleaza productia de hormoni masculini, dar s-a
observat, la cei care consuma frecvent produse care contin aceste substante, o evidenta perturbare a echilibrului endocrin.
3. Asigurati-va necesarul de vitamine - in special vitamina C (continuta in macese, in lamaie si in fructele proaspete), vitamina E (prezenta in uleiul de catina, in nuci si in semintele de floarea-soarelui), vitamina B12 (din drojdie si din coaja cerealelor integrale). Aceste vitamine sunt adevarate elixiruri pentru glandele care produc hormoni masculini, la fel ca si un mineral foarte important pentru barbati: zincul (prezent in semintele de dovleac si de susan).
4. Atentie la bauturile alcoolice - efectele lor sunt foarte inselatoare. Pe moment, ele par sa amplifice masculinitatea, avand un efect afrodiziac destul de puternic, dand un anumit gen de indrazneala si eliminand inhibitiile. Pe termen lung insa, ele sunt o adevarata primejdie pentru echilibrul endocrin.Cele mai puternice efecte feminizante le are berea (hameiul este extrem de bogat in estrogeni), insa bauturile alcoolice obtinute prin distilare (alcoolurile tari) produc tulburarile hormonale si de comportament cele mai grave. Despre droguri merita stiut un singur lucru: in marea lor majoritate, dupa o anumita perioada de administrare, duc la
impotenta, indiferent de varsta si de vigoarea consumatorului.
5. Folositi energia aminoacizilor - mai ales unul dintre acestia - arginina - are un rol esential in producerea de hormoni masculini si spermatozoizi. Arginina se gaseste in mari cantitati in polenul de albine, in soia si in germenii de soia, in drojdie.
6. Limitati folosirea calculatorului si vizionarea la TV - ele sunt un factor tot mai activ de dezechilibru in randul barbatilor, din trei motive: predispun la sedentarism (care la barbati este o adevarata moarte a pasiunii), anesteziaza planul emotional (ceea ce are efecte reflexe imediate asupra activitatii hormonale), sunt puternice surse de radiatii electromagnetice, deloc benefice pentru glandele endocrine.
7. Apelati la plantele revigorante - ele au un puternic efect de stimulare si de relansare a activitatii hormonale. Iata cateva din cele mai puternice revigorante masculine:napraznicul, ginsengul, busuiocul, cardamomul si mai ales branca-ursului.
8. Dobanditi controlul asupra energiei sexuale - cu alte cuvinte: nu lasati sexualitatea sa va conduca, ci preluati controlul asupra ei. Mai ales daca aveti un deficit de hormoni masculini sau de vitalitate, tradus printr-un apetit erotic slab sau inconstant, prin obezitate sau ingrasare, prin lipsa generala de tonus psihic sau fizic, nu risipiti aceasta energie erotica. Mai exact, evitati ejacularile frecvente sau foarte rapide. Ideal ar fi, pentru a nu ajunge la stari de vlaguire si de lipsa de apetit, ca ejacularea sa aiba loc maximum o data la doua saptamani, ea nefiind un scop in sine a actului amoros si nici singura sursa a placerii. In "Asul Verde", suplimentul naturist al ziarului "Formula As", am tratat si vom mai trata pe larg acest subiect.
9. Faceti zilnic efort fizic - poate acesta ar fi trebuit sa fie, de fapt, primul sfat din seria noastra. De ce? Pentru ca in lumea noastra tot mai sedentara, acesta este nu numai un stimulent direct pentru productia de hormoni masculini, ci si un tonic psihic, o protectie la stresul cotidian si un eficient instrument de reglare a dietei si a stilului de viata. Tineti cont ca, pentru ca un barbat sa fie in forma, nu este suficient sa mearga pe jos la serviciu,sa se agite dintr-un birou in altul sau sa efectueze o munca manuala de intensitate medie.
El trebuie sa realizeze constant exercitii de tonifiere a tuturor marilor grupe musculare,punand accent pe musculatura abdominala si a membrelor inferioare, care este in directa legatura cu glandele endocrine ce produc hormoni masculini.
10. Evitati steroizii si anabolizantele - sunt substante cu efecte hormonale care ajuta la o dezvoltare rapida a masei musculare, iar unele dintre ele maresc forta fizica si dau un plus de agresivitate. In Occident si mai ales in Statele Unite sunt folosite in masa, mai ales de tineri, ca substitut de masculinitate. La noi in tara au patruns relativ de curand si multe dintre ele sunt interzise, dar castiga tot mai mult teren, prin vanzarile ilegale. De ce sunt total contraindicate? Deoarece, pe langa faptul ca sunt foarte toxice, afectand puternic ficatul, pancreasul si rinichii, in timp - sunt un puternic factor de dezechilibru hormonal,intreruperea administrarii producand ingrasarea si o efeminare accentuata.

Formula AS Numarul 642 (15.11.2004 - 21.11.2004)
autor;Ilie Tudor



Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...