Scumpul meu prieten ! Atunci cand te trezesti tarziu, cand esti pe fuga si nu stii ce sa faci pentru a pleca mai repede spre serviciu, este foarte posibil sa mananci alimente care pur si simplu si iti sunt la indemana. Acest obicei nu este deloc unul sanatos, pentru ca unele alimente nu trebuie consumate pe stomacul gol, deoarece iti pot provoca neplaceri.
Iata o lista cu alimentele pe care nu trebuie sa le mananci pe stomacul gol:
Dulciuri
Desi sunt delicioase si ne indulcesc inca de la prima ora a diminetii, consumul de zahar pe stomacul gol duce la cresterea brusca a nivelului de zahar in sange si chiar daca pe moment iti ofera o stare de energie, senzatia este trecatoare. Din pacate, la un moment dat glicemia scade brusc si se produce o stare de moleseala.
Daca acest obicei este unul pe termen lung, este foarte posibil ca oscilatiile glicemiei sa creasca rezistenta la insulina si in timp sa favorizeze intalarea diabetului.
Mai mult decat atat, consumul de dulciuri perturba aciditatea stomacului.
Rosii
Acidul gastric produs de stomac (utilizat pentru descompunerea alimentelor) produce o reactie chimica atunci cand intra in contact cu sucul de rosii, care este de asemenea foarte acid. Aceasta reactie duce la indigestii, balonare si durere.
Tocmai de aceea, este recomandat sa mananci rosii abia dupa ce ai consumat o cantitate moderata de alimente, pentru a evita astfel de neplaceri.
Alimente reci
Daca bei apa rece sau mananci inghetata pe stomacul gol, te poti confrunta cu o contractie a tractului gastro – intestinal sau a arterelor. Aceste contractii ar putea provoca tulburari endocrine, tulburari menstruale sau alte boli cronice.
Lapte
Laptele contine cantitati mari de proteine, insa pentru ca absorbtia acestora sa fie facuta intr-un mod optim, este recomandat sa mananci inainte alimente bogate in carbohidrati. Asadar, asociaza intotdeauna laptele cu cereale, biscuiti sau alte alimente care au un nivel crescut de carbohidrati.
Ceai
Consumul de ceai pe stomacul gol ar putea dilua concentratia de suc gastric, lucru care poate reduce functia digestiva. Din pacate acest lucru poate provoca ameteli, greturi sau palpitatii. Inainte de a bea ceai, este recomandat sa mananci un alt aliment (cereale, paine cu unt etc).
Alcool
Alcoolul stimuleaza secretia de acid gastric atunci cand este baut pe stomagul gol, lucru care poate provoca in timp gastrita sau ulcer. Cei care prefera neaparat sa consume alcool, recomandat este sa consume alcool abia dupa ce au mancat bine, niciodata pe stomacul gol. Eu sunt nonalcoolic si recomand aceasta atitudine tuturor celor care doresc sa-si conserve sanatatea !
Usturoi
Usturoiul contine alicilina, o substanta chimica vinovata de aparitia iritatiilor la nivelul peretilor intestinali, de crampele stomacale si de perturbarea sistemului gastro-intestinal. Desi, este cunoscut pentru multiplele sale proprietati terapeutice, usturoiul trebuie consumat in cantitati moderate, niciodata pe stomacul gol.
Mandarine
Consumate pe stomacul gol, mandarinele pot provoca senzatia de greata, varsaturi si sughit din cauza cantitatii mari de zahar si acizi care stimuleaza secretia de suc gastric.
Iata o lista cu alimentele pe care nu trebuie sa le mananci pe stomacul gol:
Dulciuri
Desi sunt delicioase si ne indulcesc inca de la prima ora a diminetii, consumul de zahar pe stomacul gol duce la cresterea brusca a nivelului de zahar in sange si chiar daca pe moment iti ofera o stare de energie, senzatia este trecatoare. Din pacate, la un moment dat glicemia scade brusc si se produce o stare de moleseala.
Daca acest obicei este unul pe termen lung, este foarte posibil ca oscilatiile glicemiei sa creasca rezistenta la insulina si in timp sa favorizeze intalarea diabetului.
Mai mult decat atat, consumul de dulciuri perturba aciditatea stomacului.
Rosii
Acidul gastric produs de stomac (utilizat pentru descompunerea alimentelor) produce o reactie chimica atunci cand intra in contact cu sucul de rosii, care este de asemenea foarte acid. Aceasta reactie duce la indigestii, balonare si durere.
Tocmai de aceea, este recomandat sa mananci rosii abia dupa ce ai consumat o cantitate moderata de alimente, pentru a evita astfel de neplaceri.
Alimente reci
Daca bei apa rece sau mananci inghetata pe stomacul gol, te poti confrunta cu o contractie a tractului gastro – intestinal sau a arterelor. Aceste contractii ar putea provoca tulburari endocrine, tulburari menstruale sau alte boli cronice.
Lapte
Laptele contine cantitati mari de proteine, insa pentru ca absorbtia acestora sa fie facuta intr-un mod optim, este recomandat sa mananci inainte alimente bogate in carbohidrati. Asadar, asociaza intotdeauna laptele cu cereale, biscuiti sau alte alimente care au un nivel crescut de carbohidrati.
Ceai
Consumul de ceai pe stomacul gol ar putea dilua concentratia de suc gastric, lucru care poate reduce functia digestiva. Din pacate acest lucru poate provoca ameteli, greturi sau palpitatii. Inainte de a bea ceai, este recomandat sa mananci un alt aliment (cereale, paine cu unt etc).
Alcool
Alcoolul stimuleaza secretia de acid gastric atunci cand este baut pe stomagul gol, lucru care poate provoca in timp gastrita sau ulcer. Cei care prefera neaparat sa consume alcool, recomandat este sa consume alcool abia dupa ce au mancat bine, niciodata pe stomacul gol. Eu sunt nonalcoolic si recomand aceasta atitudine tuturor celor care doresc sa-si conserve sanatatea !
Usturoi
Usturoiul contine alicilina, o substanta chimica vinovata de aparitia iritatiilor la nivelul peretilor intestinali, de crampele stomacale si de perturbarea sistemului gastro-intestinal. Desi, este cunoscut pentru multiplele sale proprietati terapeutice, usturoiul trebuie consumat in cantitati moderate, niciodata pe stomacul gol.
Mandarine
Consumate pe stomacul gol, mandarinele pot provoca senzatia de greata, varsaturi si sughit din cauza cantitatii mari de zahar si acizi care stimuleaza secretia de suc gastric.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu