vineri, 11 decembrie 2015

Restabilirea vederii după metoda lui Norbekov. Datorită lui mii de oameni au scăpat de ochelari pentru totdeauna!


Mirzakarim Norbekov este o persoană datorită căreia un mare număr de oameni din întreaga lume și-au putut restabili vederea și au scăpat de ochelari pentru totdeauna. Exercițiile elaborate de el oferă un rezultat extraordinar în procesul de tratare a miopiei, hipermetropiei și astigmatismului. Nu trebuie să vă așteptați, însă, la vindecarea unor boli precum cataracta, glaucomul, atrofia nervului optic și maculodistrofia, deși autorul acestei metode vrea să demonstreze eficacitatea sistemului său și în cazul acestor boli care afectează ireversibil organul vizual. Aplicând gimnastica pentru ochi după metoda lui Norbekov trebuie să mențineți o poziție corectă a mușchilor: umerii depărtați și spatele drept.

Exercițiul nr. 1

Țineți capul drept, fără a-l da pe spate. Ridicați ochii până în tavan, continuând în minte mișcarea lor până în poziția verticală, perpendiculară pe tavan.

Exercițiul nr. 2

Menținând poziția dreaptă a capului, uitați-vă în jos, continuând în minte mișcarea până ajungeți la gât.

Exercițiul nr. 3

Mișcați ochii spre stânga, ca și cum ați privi prin urechea stângă.

Mișcați ochii spre dreapta, ca și cum ați privi prin urechea dreaptă.


Exercițiul nr. 4 – „Fluturele”

Efectuând acest exercițiu atrageți o atenție deosebită menținerii capului în poziție fixă, mișcând circular numai ochii. Urmăriți ca mușchii ochilor să nu fie supra-încordați și încercați să obțineți o imagine cât mai largă.

Ordinea de mișcare a ochilor: colțul stânga jos – colțul dreapta sus – colțul dreapta jos – colțul stânga sus. După care repetați exercițiul în ordine inversă.

Apoi relaxați ochii și genele, clipiți ușor și repede.

Exercițiul nr. 5 – „Infinitul”

Recomandările pentru acest exercițiu sunt similare celor pentru „Fluture”. Mișcați ochii după o traiectorie de tipul cifrei 8 sau simbolului infinitului, cuprinzând o imagine cât mai mare. Mișcările trebuie să fie alternative: într-o direcție, apoi în cealaltă direcție. La sfârșitul exercițiul la fel trebuie să clipiți ușor și repede.

Exercițiul nr. 6

Acest exercițiu este pentru mușchii oblici ai ochilor și contribuie la dezvoltarea vederii laterale, fiind recomandat în cazurile de miopie.

Exercițiul trebuie făcut într-o ambianță liniștită, astfel încât nimic să nu distragă  atenția.


Îndreptați ochii spre vârful nasului. Puteți ține în față un deget pe care să-l urmăriți atent, apropiindu-l și îndepărtându-l de vârful nasului. După aceasta priviți relaxat înainte și încercați să identificați obiectele din jur, dar nu mișcați ochii!

Apoi efectuați alternativ următoarele mișcări:
Priviți spre vârful nasului, apoi direct înainte și în părți, fără să deplasați privirea.
Priviți spre partea de sus a nasului, apoi înainte și în părți. Priviți punctul dintre sprâncene, apoi iarăși înainte și în părți. Repetați acest exercițiu de 7-8 ori în fiecare direcție.

Urmăriți ca trecerea dintr-un punct în altul să fie lentă, alternând exercițiul cu clipiri dese.

Exercițiul nr. 7

Apropiați degetele arătătoare de vârful nasului și fixați privirea asupra lor. Apoi îndepărtați încet degetele în direcție orizontală: ochiul drept rămâne fixat pe degetul mânii drepte, ochiul stâng pe degetul celeilalte mâini. Nu încercați să despărțiți ochii, ci folosiți doar vederea laterală! Repetați acest exercițiu de câteva ori, fără să uitați să faceți și niște repausuri.

Exercițiul nr. 8 – „Cerul mare”

Menținând capul fixat, mișcați ochii în direcție circulară: închipuiți-vă că aveți în față un ceas mare de perete, apoi mișcați încet ochii după direcția acelor ceasului, după care mișcați-i în direcție inversă, oprindu-vă privirea la fiecare cifră imaginară.


Încercați să nu tăiați distanța: mișcarea trebuie să fie de forma cercului. Măriți dimensiunea ceasului de la un antrenament la altul. Repetați acest exercițiu ridicând fața spre cer cu ochii deschiși. După care puteți repeta cele două exerciții precedentele, dar cu ochii închiși. Această combinație asigură masajul cristalinului.

În următorul filmuleț puteți vedea toate exercițiile descrise mai sus. 


Norbekov recomandă practicarea acestei gimnastici în trei etape: prima – exerciții cu ochii deschiși, a doua – exerciții cu ochii închiși, a treia – exerciții cu mintea.

Încercați această metodă pentru a scăpa de ochelari pentru totdeauna și veți obține rezultatul dorit cât de repede posibil!

“Conținutul tuturor articolelor este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Autor text: Perfect-ask.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...