joi, 13 octombrie 2016

Acupresura, sanatatea, vitalitatea si eliberarea de stres

Terapia prin acupresura(presopunctura) este un tip de terapie care implică apăsarea unor puncte de pe corp, cu degetele, articulatiile, si palmele pentru a calma durerea, reduce stresul, şi de a promova starea generală de sănătate bună. Dezvoltat în China de acum mai bine de 5.000 de ani în urmă, probabil din instinct uman natural de a deţine sau a freca un loc în organism, care doare, presopunctura este o parte a sistemului global de medicina tradiţională chineză , care include, de asemenea, acupunctura. 


În SUA presopunctura este utilizata în principal pentru a calma durerea, reduce stresul, şi de a îmbunătăţi bunăstarea generală. În China , Tehnica este folosita mai mult ca primul-ajutor:In China se practica de obicei pe ei înşişi sau pe membrii familiei pentru a trata boli de zi cu zi, cum ar fi raceli, dureri de cap, dureri musculare, şi mahmureala.Pentru probleme mai serioase sunt consultati specialisti..

În timp ce mulţi oameni preferă să meargă la un terapeut instruit pentru a obţine tratamente de presopunctură, tehnicile de aici odata inavatate,pot fi efectuate pe sine,sau de catre un prieten.

Cum se lucreaza?

Medicina traditionala chineza de sănătate este de parere ca in organism trebuie sa existe permanent si constant un flux de energie vitală, sau qi-ul (pronuntat "chi")care sa circule prin corp. În cazul în care fluxul este împiedicată, boala se poate dezvolta. Scopul principal al acupressuri (si acupunctura ), este de a elibera energia blocata, prin stimularea unor puncte specifice de-a lungul corpului a celor 14 meridiane principale, sau canale de energie. Apăsând ferm şi în mod constant punctele corespunzătoare poti promova fluxul de energie in aceea parte a corpului care se confruntă cu o boala sau disconfort,si îi permite astfel să se vindece mai uşor. În timp ce acupunctura implica stimularea cu ace, presopunctura de obicei foloseşte doar mâinile practicantului pentru restabili echilibrul de qi. Studiile sugerează că apăsând pe punctele de presopunctură se poate elibera endorfine, analgezicele naturale ale organismului.


Sănătatea Beneficii

Mulţi oameni au raportat succes folosind acupunctura pentru a calma durerea, reduce tensiunea musculara, şi pentru promova relaxare. Un număr de proceduri s-au găsit utile mai ales pentru alinarea dureri de spate şi pentru anumite tipuri de dureri de cap, inclusiv migrenă. Durerii post-operatorii şi de greaţă a fost găsit pentru a răspunde la presiuni de masaj punct. Care sufera de sinuzita cronica, de asemenea, au găsit-o utilă pentru facilitarea congestionare. Cu toate că rezultatele cercetării sunt mixte, acupresura este, de asemenea, frecvent utilizata pentru inceputuri de boală, rau de mişcare, precum şi alte tipuri de greaţă. Unii oameni considera ca tratamentele le-au îmbunătăţit vitalitatea generală şi bunăstarea.

Contraindicatii;

Nu apăsaţi pe o rană deschisă, piele umflata sau inflamate, vânătaie, cicatrice chirurgicala, varice, sau os rupt.Evitaţi presopunctura sau de a consulta medicul dumneavoastră dacă aveţi o boală contagioasă, o boală infecţioasă de piele, sau o inima grave, rinichi, sau tulburări pulmonare.
Evitaţi acupressura în zona unei tumori cunoscute.
Acupressure nu ar trebui să fie aplicata direct pe ganglionii limfatici.
Anumite puncte de presopunctură, trebuie evitate în timpul sarcinii. Asiguraţi-vă că o să-i spuneţi medicului dumneavoastră ce vreti sa utilizati aceasta procedura,atunci cand sunteti gravida.

Punctul de presopunctura: Lv 3

Punctul pentru ficat joacă un rol important în metabolismul organismului si este implicat in stocarea de glicogen, sinteza de proteine ​​plasmatice, şi detoxifierea de droguri.De asemenea,stimuleaza producerea de bila, care este importanta în digestie, şi efectuează şi reglementează un mare volum si o mare varietate de procese biochimice.



Punctul de Acupressura Lv 3 este menţionată ca sursă pentru Meridianul ficat, un canal de energie asociat cu ficatul. Conform teoriei de presopunctura, acest punct sursă importantă de energie ajută la menţinerea corpului in buna funcţionare si fără probleme .


Aplicarea de presiune cu degetul pe Lv 3 este considerat a fi de ajutor în eliberarea toxinelor din organism şi a fost, de asemenea, benefic pentru unii, in calmarea durerilor de cap, alergii si crampe picior.

Acupressura Punctului Lv 3 se află pe partea de sus a piciorului între degetul mare şi degetul al doilea, intre oasele degetelor cand se formeaza un V . Cel mai eficient mod de a aplica o presiune pentru a Lv 3 este să glisaţi cu degetul de-a lungul acestei portiuni in forma de V pe partea de sus a piciorului,intre degetul mare si index,pana cand se ajunge la jonctiunea oaselor dintre degetul mare si al doilea.


Începeţi prin masarea cu indexul sau degetul mijlociu (puteţi utiliza, de asemenea, atât degetul aratator cat si degetul mijlociu împreună), într-o mişcare circulară mică trecand peste Lv 3, pentru câteva secunde.Sau se poate, se poate aplica uşor o presiune moderata cu degetul, în funcţie de cât de sensibil se simte zona.

În cazul în care punctul sau zona înconjurătoare este sensibila sau dureroasa, apăsaţi sau masati foarte uşor la început, şi cresteti treptat presiunea numai până la un prag de disconfort usor,fara a se ajunge la durere severa.

Atenţie: Aceste informaţii despre presopunctură nu sunt o substituţie acre sa inlocuiasca un sfat medical calificat. pentru sfatul medical calificat.

PUNCTUL CELOR 1000 DE MILE ST36

În functie de tratatele de presopunctura, Punctul celor de Mile (St 36) poate contribui la consolidarea sistemului imunitar,la reducerea oboselii.


Locul de amplasare: patru latimi degetul de mai jos la nivelul rotulei şi un inch in afara tibiei.









Beneficii: Acest punct poate întări organismul, mai ales sistemul imunitar, tonifiaza muschilor si ajuta la digestia, precum şi inlaturarea oboselii.


O modalitate eficientă de a lucra cu punctul Trei Mile (St 36) este de a pune degetele index, mediu şi inelarul pe punctul şi zona înconjurătoare şi apasati alternativ, apăsaţi şi eliberaţi într-o mişcare de pompare de la 30 de secunde pana la 1 minut. Repetaţi aceasta procedura la celalalt picior. Comunicat de presă de pompare şi de mişcare pe celalalt picior.



O altă sugestie este sa aplicati calcaiul drept pe punctul Trei Mile (St 36) de pe piciorul stang si freaca energic cu călcâiul în sus şi în jos peste punctul şi zona înconjurătoare, de la 30 de secunde la - 1 minut. Repetaţi procedura la celalt picior,frecand energic in sus si jos cu calcaiul opus.

Punctul de presopunctura: Marea Liniştii
In functie de tratatul de acupunctura punctul Marea dee liniste poate ajuta la reducerea efectelor cauza de stres si poate restabili un sentiment de calm.


Locatie: In centrul sternului, la trei latimi de deget mare de la baza de osului stern..



Beneficii: Acest punct poate ajuta la ameliorarea starilor de nervozitate, anxietate, tensiune în piept şi alte dezechilibre emotionale.



O modalitate eficientă de a lucra cu Marea Liniştii este de a masa bland cu 2,3 degete in timp ce aveti cateva respiratii mult mai profunde si adanci,facute tot intr-un ritm bland.


Încercaţi plasarea usoara a degetelor pe zona de Mare de Linişte împreună cu câteva respiraţii lente, blânde, şi a vedeti dacă acest lucru va aduce într-o stare de calm. Dacă nu, puteţi folosi această tehnică pentru a vă ajuta să dormiti mai bine noaptea, pentru a reduce stresul în timp ce sunteti la locul de muncă, şi în orice moment, atunci aveţi nevoie si de alte metode pentru a va restabilicalmul..

Cautiuni: Această informaţie despre presopunctură nu este o substituţie pentru sfatul medical calificat. Dacă nu ştiţi ce este cauza durere sau alte simptome, consultaţi un medic înainte de a începe tratarea pe tine.

Cum ştiţi dacă ati gasit locul potrivit? Punctele de presiune ", se anunţa cu un sentiment de sensibilitate, furnicături, durere, sau disconfort minor, explică Michael Castlemans în Cura Naturala.

SURSA;trueanduseful.eponym.com/.../Acupressure

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...