Culoarea “lamaie” se obtine prin combinarea verdelui cu galben. Asadar, are proprietati de la ambele. Are efecte importante asupra sistemului digestiv si asupra activitatii emisferei stangi a creierului. Aplicatia cheie a culorii “lamaie” in cromoterapie este stimularea mentala.
Aceasta culoare ofera vitalitate si stimuleaza creierul. Prin urmare, este eficienta in tratarea si alinarea unor afectiuni asociate cu Alzheimer, senilitate, etc. Poate fi utilizata pentru a stimula abilitati naturale ale creierului. Are intotdeauna o tenta de verde, iar in culoarea lamaii, verdele functioneaza ca si agent de curatare. Ne sustine in aducerea la suprafata a toxinelor, pentru a fi eliminate. Aceste toxine pot fi fizice, dar si emotionale.
Culoarea “lamaie” este eficienta si in tratarea problemelor digestive si apendicitei. Usureaza procesul natural de digestie, ajutand organismul sa asimileze nutrientii mult mai eficient. De asemenea, este benefica pentru tesuturi si oase.
Caracteristicile culorii “lamaie”:
stimulent cerebral;
stimulent sexual;
intareste oasele si stimuleaza cresterea acestora;
stimulent al timusului si controleaza cresterea;
detoxifiaza;
fiind jumatate verde are efect de detoxifiere asupra sistemului si fiind jumatate galben are efecte de stimulare pentru a elimina deseurile morbide. Galbenul si verdele sunt agenti de curatare, culoarea “lamaie” preluand aceasta calitate de la ambele.
Afectiuni tratate cu culoarea “lamaie”:
bolile cronice: are efect antiacid asupra organismului, fiind excelent pentru afectiunile cronice. Ofera energie celulelor in stadiul de rezistenta si epuizare si ajuta in combaterea stresului;
tusea
cretinismul si nanismul, prin stimularea timusului.
GALBEN LĂMÂIE
CURENTUL SECUNDAR SUBTIL COLORAT GALBEN LĂMÂIE
În plan fizic acest curent subtil secundar are puternice efecte specifice de stimulare şi energizare la nivel cerebral. În plan subtil, el conferă o remarcabilă vivacitate mentală dublată de o stare de luciditate mărită. Printre celelalte efecte ale sale, curentul secundar colorat galben lămâie este antiacid, iar această caracteristică ne permite ca prin amplificarea sa în aură să putem neutraliza acţiunea nocivă a acizilor de tot felul în structura fizică. El acţionează în special (din acest punct de vedere) asupra acidităţii gastrice excesive pe care o inhibă gradat şi o neutralizează. Mai ales în cazurile de aciditate în exces, operarea sistematică cu acest curent colorat secundar este foarte indicată. În plus acest curent secundar are efecte laxative şi acumularea sa adecvată determinând efecte purgative, naturale. La nivelul căilor respiratorii acest curent secundar determină efecte de expectorare şi astfel acumulările nocive sau produsele care se adună pe căile respiratorii sunt eliminate mult mai repede din zona pieptului. Printre efectele caracteristice remarcate de yoghini în cazul operării cu acest curent amintim şi amplificarea şi reglarea naturală a proceselor de remineralizare a structurii fizice.
În ceea ce priveşte efectele subtile este demn de remarcat starea de încredere mărită în potenţialul mental lăuntric şi amplificarea stăpânirii de sine pe un fond de detaşare exuberantă.
Atunci când acest curent subtil secundar se află în mod spontan bine aspectat în aură creează o predispoziţie nativă pentru meditaţie făcând ca fiinţa umană în cauză să fie contemplativă şi înclinată către o atitudine filozofică în viaţa de zi cu zi.
Curentul secundar colorat galben lămâie asociază o acţiune stimulativă şi o acţiune de dezintoxicare. Cortexul şi timusul sunt considerabil activate de acest curent secundar care este de asemeni considerat drept un important stimulant sexual. Alte efecte binefăcătoare şi curative ale acestui curent secundar subtil sunt: stimulează vitalitatea în toate formele de tulburări cronice; efecte considerabile de dezintoxicare (înlăturarea efectelor unei intoxicaţii); face să dispară oboseala; stimulează creşterea şi regenerarea oaselor; elimină congestiile, anulează blocajele şi congestia ficatului; stimulează şi regenerează ficatul obosit sau leneş; face să dispară roşeaţa bolnăvicioasă de la nivelul ochilor; înlătură senzaţia de gust amar în gură; face să dispară stările de ameţeală asociate cu senzaţie de vomă atunci când acestea se festă simultan; este un excelent adjuvant în tratamentul cancerului; prin acţiunea sa asupra timusului previne şi stopează mongolismul (boală congenitală, caracterizată prin întârziere în dezvoltarea psihică şi mintală şi corporală şi printr-o conformaţie deosebită a feţei. Copiii bolnavi de această boală sunt afectuoşi, cu o tendinţă pronunţată spre imitaţie, dar nivelul lor mental este foarte redus) şi cretinismul (boală cronică de natură endocrină determinată în mare măsură de insuficienta activare a centrilor de forţă VISHUDDHA CHAKRA principal şi secundar AJNA CHAKRA, MANIPURA CHAKRA şi ANAHATA CHAKRA. Această boală se manifestă printr-o imperfectă dezvoltare corporală şi mentală. Cretinul este uşor de recunoscut după aspectele sale fizice şi psihice caracteristice. Astfel, la el, talia este mică (pitică), abdomenul e mare, picioarele scurte în raport cu trunchiul, craniul sub dimensiunile normale, rădăcina nasului căzută, gura mare, gâtul scurt, uneori cu guşe. Tulburările psihice la cretin constau în înapoiere mintală (slabă dinamizare a lui AJNA CHAKRA, percepţie greoaie, limbaj întârziat, înţelegere dificilă), dispoziţie apatică (stare de pasivitate excesivă cauzată de lipsa dorinţelor şi a oricăror mobiluri spre acţiune; atitudine indiferentă faţă de problematica vieţii proprii şi faţă de tot ceea ce îl înconjoară), comportament molatec, preocupări limitate, boala apare în prima copilărie fiind cauzată de slaba dinamizare a lui VISHUDDHA CHAKRA care generează diferite tulburări funcţionale ale glandei tiroide); stimulează sistemul nervos central; îmbunătăţeşte memoria, amplifică puterea de concentrare mentală; elimină tulburările vezicii biliare.
PRlNCIPALELE PROPRIETĂŢI CURATIVE ALE CURENTULUl SECUNDAR SUBTIL COLORAT GALBEN LĂMÂIE
Stimulent cerebral, laxativ (are proprietăţi purgative, favorizând eliminarea materiilor fecale din organism), antiacid, expectorant, agent de remineralizare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu