Noua omenire va fi universala si va avea atitudinea artistului;adica va recunoaste ca valoarea imensa si frumusetea fiintei constau tocmai in faptul ca apartine celor doua regate ale naturii si spiritului -Thomas Mann
marți, 10 ianuarie 2012
Goji - fructele longevitatii
Goji este un arbust care creste in Himalaya si Tibet. Fructele de goji sunt considerate a fi ca o adevarata comoara pentru cel care le consuma. In Tibet creste si se cultiva de peste 25.000 ani, si cei care il consuma au o longevitate de invidiat, obisnuit de peste 100 de ani.
Fructele de goji sunt mici, de culoare rosie-portocalie, alungite, si au un gust dulce acrisor.
Ce contin fructele de goji ?
Secretul longevitatii pe care o confera fructul de goji consta in continutul sau ridicat de vitamine si minerale. Dintre vitaminele ce se gasesc in fructele de goji amintim:
vitamina C, in foarte cantitate mare.
vitamina A, fiind o sursa excelenta de vitamina A
vitamina E, care se gaseste mai rar in fructe, avand un puternic efect antioxidant
vitaminele B1 (tiamina), B2 (riboflavina) si B6 care sunt indispensabile proceselor metabolice si ajuta la transformarea hranei in energie
Fructele Goji contin in cantitati mari carotenoizi, care au un puternic efect antioxidant si de fotoprotectie solara. Cei mai importanti carotenoizi ce se gasesc in fructele de goji sunt:
beta carotenul din care se formeaza vitamina A. Continutul de caroten este mai ridicat decat la orice alt produs alimentar cunoscut pana in prezent;
zeaxantina care protejeaza retina;
luteina importanta pentru regenerarea ADN-ului si a tuturor celulelor din organism;
Fructele de goji au in compozitia lor importante microelemente precum: fierul, calciuul, potasiul, cuprul, magneziul, fosforul si germaniul. Sunt bogate in seleniu, element mineral care reduce toxicitatea drogurilor si are rol antioxidant. Studiile clinice au aratat ca fructele de goji, prin continutul in seleniu si germaniu sunt deosebit de utile in cazurile de cancer.
Fructele de goji contin aminoacizi si proteine, dintre care 8 aminoacizi esenţiali, care nu pot fi sintetizaţi de catre organism cand sunt procurati din alimente.
Fructele de goji mai contin:
acizii grasi – sunt importanti deoarece genereaza o mare cantitate de energie
beta-sitosterol – cu rol antiinflamator si de scadere a colesterolului
physalin – cu rol de intarire a sistemului imunitar si antiviral. Compus activ care lupta impotriva leucemiei.
betaina – utila in tulburari nervoase si in deficiente de memorie
ciperona – cu rol in controlul tensiunii arteriale
solvetivona – are puternic efect antifungic si antibacterian
Ce efecte au fructele de goji ?
1. Antioxidant - fructul de goji este CEL MAI PUTERNIC antioxidant dintre toate produsele alimentare existente in lume. Antioxidanţii sunt substantele care apara organismul de efectele daunatoare ale unor molecule denumite "radicali liberi”, care se acumuleaza in organism. Radicalii liberi sunt adevaraţi “dusmani” ai organismului, sunt molecule instabile care deriva fie din procesele metabolice esentiale, normale care au loc in organism, fie din expunerea corpului la raze X, fum de tigare, gaze toxice rezultate din arderea combustibililor. Datorita caracterului instabil al radicalilor liberi sunt atacate celulele sanatoase ale organismului. Substantele chimice capabile sa neutralizeze radicalii liberi poarta numele de antioxidanti.
Nivelul de antioxidanti al fructelor de goji, masurat pe scara ORAC (capacitatea de absorbtie a radicalilor liberi ai oxigenului) este de 25.300 unitati, aproape de 20 ori mai mult decat al portocalelor. Antioxidantii reduc procesele de imbatranire.
Exista legende care povestesc despre calugarii din Tibet care traiau sanatosi la varsta de 80 ani, fara sa fi avut pana la acea varsta nicio problema cu dantura sau fara ca parul sa le fi incaruntit catusi de putin si aceasta tocmai datorita fructelor de goji care cadeau in fantana manastirii.
2. Sunt tonice si energizante excelente, amplificand rezistenta corpului la stres si oboseala
3. Mentin si intaresc sistemul imunitar, fiind foarte utile in cazurile afectiunilor de cancer.
4. Scad nivelul de colesterol
5. Previn bolile cardiovasculare
6. Intaresc oasele si ligamentele
7. Regleaza nivelul glicemiei
8. Protejeaza pielea impotriva radiatiilor solare puternice
9. Contribuie la reducerea cantitatii de grasimi din corp si mentin greutatea normala
10. Stimuleaza apetitul sexual si libidoul, intr-un mod armonios si bland
11. Sustin si imbunatatesc functia ficatului si a rinichilor
12. Menţin sănătatea sistemului nervos, fiind foarte utile in insomnie, pentru cresterea memoriei si a capacitatii de concentrare
Cum se consuma fructele de goji ?
Cantitatea de goji recomandata zilnic este de 20-30g, adica un pumn mic, dar pot fi consumate si in cantitati mai mari, sub forma de fructe uscate, suc, sau amestecate cu iaurt sau cereale. Se poate administra si la copii, deoarece are un gust placut. Nu are efecte secundare.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului
Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...
-
Informatii despre homeopatie si remedii florale :: Metode alternative (metoda cu eticheta, etc) Remedii homeopate facute cu ajuto...
-
La 17 decembrie 1970, la o întâlnire cu studenții și cadrele didactice universitare de la Universitatea Politehnică din București, savant...
-
Mirzakarim Norbekov este o persoană datorită căreia un mare număr de oameni din întreaga lume și-au putut restabili vederea și au scăpa...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu