duminică, 8 ianuarie 2012

Miracolele melatoninei




Melatonina = este o amină biogenă foarte valoroasă care este prezentă în epifiză (care este în legătură cu SAHASRARA), unde ea exercită rolul de hormon, modificând secreţia de hormon melanotrop hipofizar (hormonul melanotrop hipofizar sau MSH este hormonul care este secretat de către lobul anterior al hipofizei (care este în legătură cu AJNA CHAKRA), acţionând asupra celulelor sistemului pigmentar şi activând sinteza melaninei).
MELATONINA a fost descoperită de către Lerner (1959) şi apoi a fost studiată recent de nişte cercetători australieni din New Castle: Willes şi Parrel. Concluziile la care ei au ajuns sunt următoarele: secreţia epifizară de melatonină este influenţată, de ritmul nictemeral (zi-noapte). Tocmai din această cauză nivelul melatoninei este mult mai crescut în timpul nopţii şi mult mai scăzut în timpul zilei. Aşa se explică de ce în special prima urină de dimineaţă este cea mai eficientă, din punct de vedere terapeutic, deoarece ea are atunci un conţinut crescut de melatonină.
Printre efectele remarcabile ale acestui hormon epifizar ce se regăseşte în stare naturală în urină supt: calmarea durerilor, încetinirea considerabilă a ritmului undelor cerebrale (ceea ce facilitează starea de interiorizare şi de meditaţie), reglarea somnului şi calităţii, acestuia. Totodată se realizează o energizare şi o revitalizare suplimentară, iar la nivel mental se instalează o stare mai mare de luciditate.
Deosebit de importantă este de asemenea influenţa melatoninei asupra activităţii glandelor sexuale: la femei ea blochează ovulaţia, iar la bărbaţi împiedică ejacularea precope, facilitând în acelaşi timp continenţa sexuală. Se pare că acest efect de scădere a activităţii gonadelor (glandele endocrine sexuale) se află la baza concluziilor oamenilor de ştiinţă că melatonina joacă un rol foarte important în prelungirea duratei medii de viaţă (asigură longevitatea) şi chiar face cu putinţă dinamizarea proceselor de reîntinerire.
Cei iniţiaţi în aceste taine, care cunosc deja de milenii secretul prelungirii vieţii şi al menţinerii tinereţii, confirmă aceste descoperiri ştiinţifice, subliniind importanţa capitală a potenţialului energetic vital şi sexual care, atunci când este sistematic conservat prin continenţă sexuală, fiind astfel amplificat şi utilizat cu înţelepciune, îi conferă fiinţei umane posibilitatea de a realiza miracole. Dimpotrivă, irosirea acestui potenţial sexual grăbeşte procesul de îmbătrânire şi atrage moartea prematură, prin vlăguirea şi devitalizarea pe care o declanşează.
Valoarea terapeutică colosală a urinii mai este justificată încă o dată de o altă proprietate importantă a melatoninei: întărirea imunităţii organismului mai ales împotriva cancerului. Unele experimente recente au demonstrat deja că melatonina are certe efecte curative şi în cazul unor procese maligne.
MELATONINA este deja remediul natural cel mai eficient la ora actuală împotriva insomniei, mai ales pentru persoanele care au depăşit vârsta de 40 de ani. Peste 4000 de studii care au fost deja publicate în SUA arată că melatonina poate, de asemenea, contribui la prevenirea cancerului, a afecţiunilor cardiovasculare şi la creşterea imunităţii organismului. În studiile de laborator care au fost realizate s-a constatat că melatonina măreşte durata vieţii cu aproximativ 22%. Despre numeroasele beneficii pentru sănătate ale melatoninei s-au scris diferite articole care au apărut în mai multe publicaţii din SUA, cum ar fi, de exemplu: revista medicală a Universităţii Harvard The Harvard Medical Letter, revista doctorului Whitaker Health and Healing, cotidianul The New York Times şi de asemenea s-au realizat unele emisiuni la canalul de televiziune american CNN.
Vestea despre efectele benefice extraordinare pe care le declanşează melatonina a apărut şi s-a extins ca urmare a unor descoperiri ce au fost făcute de către unii medici. Aceste descoperiri au fost în special legate de stoparea procesului de îmbătrânire şi de blocarea evoluţiei anumitor boli.
"Întreaga presă medicală profesională a început după aceea să vorbească din ce în ce mai des despre melatonină. La ora actuală melatonina este considerată ca fiind un valoros "hormon al tinereţii" (cum este ea supranumită de către oamenii de ştiinţă). De multe ori melatonina a făcut obiectul unor dispute aprinse ce au apărut în presă şi la televiziune. În legătură cu acest subiect au fost scrise, deloc întâmplător, zeci de cărţi.
În continuare vom urmări să vedem despre ce este vorba în realitate. Această misterioasă melatonină, care este prezentă în urina de dimineaţă, este oare într-adevăr descoperirea la care toată lumea spera şi pe care majoritatea oamenilor o aştepta pentru a-şi asigura o viaţă lungă şi fericită, la adăpost de boli sau de problemele de sănătate care pentru cei mai mulţi sunt aproape inevitabile datorită îmbătrânirii?

- Ce este de fapt melatonina?
- Cum poate ea să vă ajute?
Pentru a răspunde la aceste două întrebări care se pot dovedi mai apoi esenţiale pentru sănătatea voastră, trebuie să înţelegeţi cât mai (ilar de ce îmbătrâniţi.
Poate pentru prima dată oamenii de ştiinţă sunt în mare parte categorici: dacă corpul uman îmbătrâneşte, aceasta se produce mai ales datorită faptului că o anumită glandă situată în creier şi care este în strânsă legătură cu SAHASRARA "oboseşte" şi "munceşte" din ce în ce mai puţin (în special în cazul acelora care nu practică YOGA) după vârsta de 30 de ani. Această glandă este glanda pineală (care, după cum ştim, este în legătură cu centrul esenţial de forţa SAHASRARA). Această glandă (pineală) are tocmai funcţia de a produce melatonină, care este unul dintre hormonii cei mai importanţi pentru sănătatea şi longevitatea noastră. Melatonina este de fapt hormonul esenţial al corpului fizic. El este în acelaşi timp factorul de reglare al tuturor funcţiilor hormonale, stimulând în mod constant şi armonios producerea celorlalţi hormoni în organism. Dacă avem în vedere că, la unison cu activitatea centrilor de forţă (CHAKRA-e), hormonii coordonează practic toate funcţiile organice, atunci este uşor de înţeles importanţa vitală a melatoninei.
Iată doar câteva exemple. Temperatura corpului, activitatea organelor de reproducere,
presiunea arterială, funcţiile renale, bătăile inimii - toate acestea sunt coordonate de către hormoni care acţionează PERMANENT la unison cu activitatea centrilor noştri secreţi de forţă (CHAKRA-ele). Dar care este rolul melatoninei în toate aceste funcţii? Fiind în mare măsură diferită de ceilalţi hormoni care influenţează doar un anumit organ (ficatul, de exemplu), melatonina controlează şi reglează funcţionarea tuturor celorlalţi hormoni care sunt strâns legaţi de activitatea centrilor secreţi de forţă (CHAKRA-ele). Tocmai de aceea melatonina este hormonul ESENŢIAL al organismului.
Dar oare cum putem noi să ştim dacă organismul nostru produce suficientă melatonină pentru a putea trăi perfect sănătoşi până la o vârstă înaintată?
Ştiinţific s-a constatat că organismul uman produce cea mai mare cantitate de melatonină în timpul copilăriei. După vârsta de 20 de ani, sinteza melatoninei începe deja să diminueze. După vârsta de 30 de ani ea scade în mod dramatic, iar la vârstă de 40 de ani cantitatea de melatonină ajunge să se situeze la jumătate şi aşa mai departe. Practicând în mod constant şi sistematic AMAROLI noi ne asimilăm şi reciclăm melatonina care altfel se pierde în mod definitiv şi iremediabil odată cu URINA de dimineaţă.
Pe de altă parte, numeroase studii ştiinţifice din zilele noastre demonstrează foarte clar că, dacă noi îmbătrânim, aceasta se petrece deoarece glanda noastră pineală produce din ce în ce mai puţină melatonină. Cu cât avem mai puţină melatonină cu atât mai deficitar se realizează echilibrarea şi controlul hormonilor care ne influenţează toate organele. Şi cu cât sunt mai puţin controlate organele, cu atât mai mult ele se degradează. Şi cu cât organele se degradează la rândul lor mai mult, cu atât mai deficitar îşi vor realiza ele funcţiile. Putem, în aceste condiţii, să ne imaginăm cu uşurinţă care vor fi pentru noi consecinţele:
8) se acumulează şi apoi se înmulţesc problemele de sănătate;
9) se instalează astfel bolile care ne conduc uneori chiar la infirmităţi;
10) în cele din urmă poate surveni oprirea (adeseori accidentală) a funcţiilor vitale.
Aceasta a fost până ieri. Luaţi, de exemplu, în consideraţie studiile şi experienţele care au fost realizate de doi medici: profesorul Walter Pierpaoli şi doctorul William Regelson. Ei au reuşit să demonstreze că, făcând să existe şi să se menţină mai multă melatonină în organism, se pot încetini considerabil efectele dezastruoase ale îmbătrânirii. Iată ce scrie în această direcţie profesorul Walter Pierpaoli în cartea sa "Miracolul melatoninei" (pag. 18): "După aproape 30 de ani de cercetări, suntem acum perfect convinşi că melatonina este cheia sănătăţii şi longevităţii." El chiar citează exemplul soacrei sale care, la vârsta de 74 de ani, a început să prezinte semnele bolii Parkinson (boală curentă la persoanele în vârstă, care, după cum ştim, provoacă tremurături ce perturbă în mod penibil. activităţile zilnice); Datorită melatoninei, zece ani mai târziu, această femeie era activă şi complet eliberată de simptomele parkinsoniene. În plus, se remarcă faptul că pielea ei era la fel de catifelată ca în urmă cu treizeci de ani şi, un alt aspect stupefiant, nu mai prezenta aproape deloc riduri.
Practicând în mod consecvent AMAROLI dimineaţa, ne putem astfel dubla sau chiar tripla, în corp, în mod constant melatonina, iar aceasta ne poate într-adevăr încetini sau chiar inversa efectele devastatoare ale îmbătrânirii.
Ceea ce este cel mai surprinzător urmează însă acum. La pagina 13 a cărţii sale, profesorul Pierpaoli precizează: "Melatonina, ne poate inversa sensul limbilor ceasului nostru (biologic) şi cu adevărat ea ne poate permite să începem să încetinim şi mai apoi chiar să inversăm procesul de îmbătrânire, începând chiar de astăzi. Procedând astfel în mod perseverent, facem să ne crească speranţa de viaţa - care, teoretic vorbind, este de 75 de ani - până la 120 de ani." Practicând în paralel cu aceasta, în mod perfect, continenţa sexuală, vă puteţi reîncepe pe o nouă bază viaţa sexuală (fie că aveţi 45 de arii, 60 sau 90 de ani). Totodată, practicând în mod constant AMAROLI dimineaţa, vă puteţi stimula şi întări sistemul imunitar pentru a rămâne mai mereu în formă timp de un secol sau chiar mai mult.
Oare cum au putut aceşti medici să afirme că melatonina produce întinerirea şi că în plus ea poate:
11) să împiedice corpul să îmbătrânească (să oprească sau să încetinească procesul de îmbătrânire);
12) să stimuleze constant şi durabil funcţiile sexuale fie că avem 45 de ani, 60 sau chiar 90; aceasta dacă în paralel suntem capabili să realizăm perfect continenţa sexuală;
13) să ne întărească sistemul imunitar sau, cu alte cuvinte, sa facă să crească puterea de apărare a organismului împotriva a tot felul de maladii, chiar dintre cele mai grave;
14) să ne permită să nu mai suferim niciodată de insomnie.
Primele experimente care au fost încununate de succes, cu melatonină, au fost efectuate în anul 1994 de către W. Pierpaoli şi W. Regelson. Ele au fost realizate utilizând nişte animale bătrâne (şoareci). Toate au fost în prealabil selecţionate din aceeaşi rasă, fiind toate alese de aceeaşi vârstă. Aceste animale au fost apoi împărţite în două grupe. Cele din prima grupă au primit de băut doar apă obişnuită, de la robinet iar cele din cea de-a doua grupă au băut aceeaşi apă dar au primit în plus, zilnic, şi un supliment de melatonină. După mai multe luni, diferenţa dintre cele două grupe de animale era deja frapantă. Iată ce s-a constatat:
Grupa 1. Animalele care nu au primit deloc melatonină au început să prezinte semne evidente de senescenţă (îmbătrânire): pierderea masei musculare, pierderea blănii, cataractă, digestie dificilă. Ele păreau a fi foarte extenuate, respirau greu (gâfâiau) şi îmbătrâneau pe zi ce trecea.
Grupa 2. Animalele care au primit zilnic melatonină, au început, dimpotrivă, să semene cu puii lor. Blana lor a început să se îndesească şi să devină strălucitoare, ochii lor erau limpezi, fără cataractă, digestia lor era mult ameliorată şi, în loc să slăbească şi să obosească, ele apăreau ca fiind într-o formă fizică foarte bună. Judecând după tonusul lor, ele păreau că au doar jumătate din vârsta lor reală.
Însă aspectul cel mai surprinzător a fost următorul: animalele care nu au primit deloc melatonină au murit la o vârstă obişnuită. Celelalte însă au trăit cu 6 luni mai mult (raportat la scara umană, aceasta echivalează cu aproximativ 25 de ani în plus). Animalele din cea de-a doua grupă au ajuns deci, într-un anumit fel să fie centenare.
Trecem acum la partea cea mai delicată a acestui subiect, , cea care vă priveşte personal. Dacă, mâine, cineva vă va întreba: "Aţi vrea ca organismul vostru să aibă zilnic la dispoziţie o cantitate dublă sau triplă de melatonină pentru a vă permite astfel să trăiţi fericiţi şi plini de sănătate până la o vârstă înaintată? Ce aţi răspunde dacă cineva v-ar pune o asemenea întrebare? V-ar interesa? Aţi dori să trăiţi şi voi 90 de ani ori chiar mai mult în deplinătatea vitalităţii voastre fizice şi bucurându-vă totodată de facultăţile voastre mentale nealterate?

Aţi înţeles deci că, în general, producţia personală de melatonină scade, în timp, odată cu vârsta, provocând adeseori tulburări de sănătate din ce în ce mai numeroase. Imaginativă acum că puteţi favoriza cu ajutorul lui AMAROLI (practicată în mod consecvent dimineaţa) stimularea glandei pineale (în legătură cu SAHASRARA) astfel încât ea să producă zilnic, din nou, aceeaşi cantitate de melatonină întocmai ca atunci când aveaţi 20 de ani. Dacă veţi reuşi cu adevărat aceasta, atunci veţi avea ceea ce anticii numeau o tainică fântână a tinereţii.
Glanda pineală, care este în strânsă legătură cu SAHASRARA secretă hormonul tinereţii care este melatonina. Acest hormon echilibrează sistemul biologic şi nervos, favorizează somnul, dinamizează memoria, trezeşte şi amplifică luciditatea, dinamizează intuiţia, combate stresul şi bolile: Ea reglează totodată ceasul nostru biologic.
Îmbătrânind şi prin efectul stresului, oboselii şi desigur datorită poluării, glanda pineală (care este în strânsă legătură eu SAHASRARA) secretă mai puţină melatonină. Această situaţie este un cerc vicios. Atunci, cu cât îmbătrânim mai mult, cu atât se poate spune că îmbătrânim mai repede şi mai intens. Cu alte cuvinte într-o asemenea situaţie, fenomenul de îmbătrânire este am putea spune accelerat, în timp. De aceea, după vârsta de 50 de ani, mulţi oameni au impresia că, pentru ei, anii trec mult mai repede.
Aducând astfel din nou în corpul vostru melatonina care este prezentă în URINA de dimineaţă, veţi favoriza pe o cale perfect naturală stimularea glandei pineale pentru a produce melatonină naturală. Gândiţi-va acum la ceea ce va putea însemna aceasta pentru viaţa voastră:
- se vă sfârşi cu scăderea tonusului vital (procedând în acest mod vă veţi putea menţine mai mereu un tonus vital ridicat);
- se va termina cu stările de oboseală bruscă (nu vă veţi mai confrunta aproape deloc cu stări de oboseală ciudate);
-nu-i veţi mai invidia niciodată pe cei care, deşi sunt mai în vârsta decât voi, sunt mai mereu plini de energie şi de vitalitate;
- totodată, chiar şi viaţa voastră, sexuală va deveni sau va redeveni ardentă (aceasta şi pentru că magnetismul vostru afectiv se va înzeci).


Studiile aprofundate ale doctorului Russel Reiter au demonstat deja că melatonina este una dintre substanţele polivalente cele mai importante şi cele mai puternice ale organismului uman.
Prin intermediul cercetărilor sale, care au fost realizate la Centrul de cercetări medicale de la Universitatea din San Antonio, Texas (S.U.A.), doctorul Reiter a demonstrat că în organismul uman melatonina:
- este antioxidantul polivalent cel mai eficient în neutralizarea radicalilor liberi;
- protejează împotriva riscurilor ambianţei cancerigene şi anihilează efectul toxinelor ce au fost absorbite (ingerate în mod voluntar, cum ar fi alcoolul şi tutunul;
- permite menţinerea (păstrarea) unui corp sănătos făcând să scadă cantitatea de colesterol şi tensiunea arterială; melatonina este prin urmare foarte eficientă în cazul luptei împotriva hipertensiunii;
- frânează dezvoltarea celulelor canceroase umane, în special în cazurile de cancer la sân, cancer la plămâni, cancer al creierului, cancer al pielii şi cancer al prostatei;
- îmbunătăţeşte în scurt timp calitatea somnului;
- întârzie apariţia maladiilor-handicapante cum ar fi: artrita, diabetul, boala Alzheimer sau Parkinson;
- adaugă ani sănătoşi vieţii şi viaţă fericită anilor. Unele studii de laborator au arătat că melatonina a făcut posibilă prelungirea vieţii animalelor cu aproximativ 20%;
-întârzie apariţia petelor pe mâini şi pe faţă, la bătrâneţe;
-previne cataracta şi afecţiunile sistemului neuro-vegetativ;
-inhibă creşterea în greutate (mai ales atunci când aceasta se produce peste limitele normale) şi face să nu se producă îngrăşarea corpului odată cu trecerea anilor. Ea vă ajută să vă păstraţi sau să vă recăpătaşi elasticitatea şi supleţea din tinereţe a corpului;
-inhibă apariţia şi dezvoltarea celulelor mutante;
-favorizează dezvoltarea celulelor măduvei osoase. Milioane de persoane care suferă de o deficienţă imunitară care este datorată îmbătrânirii sau unei maladii cronice pot astfel, graţie melatoninei, să beneficieze de o substanţă naturală care intervine în producerea globulelor albe;
-favorizează creşterea părului, diminuează ridurile, reîntinde şi tonifică muşchii şi pielea;
-ameliorează manifestările sindromului premenstrual şi totodată suprima durerile menstruale;
-stimulează producerea de spermatozoizi la bărbat şi face să crească vigoarea erecţiei, uneori într-un mod spectaculos;
-aduce acelora care o utilizează în mod consecvent, o stare de relaxare, de bunăstare, de calm şi de linişte. Melatonina luptă într-un mod eficient împotriva depresiei (dovada referitor la aceasta a fost adusă de către doctorul Lennart Wetterberg de la Institutul Karolinsxa din Stockholm);
-diminuează într-un mod radical durerile cronice de origine nervoasă;
-alină simptomele grave ale depresiei sezoniere;
- ameliorează calitatea vieţii la bătrâneţe;
-inhibă procesele de degradare celulară care sunt legate de îmbătrânire, stimulând în pluş activitatea hormonului, de creştere;
-protejează sistemul imunitar împotriva îmbătrânirii;
-întârzie apariţia menopauzei cu cel puţin 8 ani şi totodată menţine aproape nealterat apetitul sexual al femeii;
-stimulează refacerea celulelor normale care au fost afectate de infecţii virale.
În rezumat, după efectele pe care le-a constatat doctorul Russel Reiter, iată de ce melatonina prelungeşte viaţa bărbaţilor şi a femeilor:
1. Ea reduce considerabil deteriorările care sunt generate de radicalii liberi ce sunt responsabili de îmbătrânirea prematură.
2. Stimulează şi întăreşte sistemul imunitar.
3. Protejează sistemul cardio-vascular,
4. Stabilizează şi armonizează ritmurile biologice.
5. Restabileşte pe o cale naturală ciclul nocturn al odihnei reparatorii.
6. Stimulează în mod armonios activitatea sexuală a bărbatului şi a femeii.
7. Întinereşte corpul eliminând în mod gradat şi definitiv toate kilogramele de prisos (în plus).

Prezent cromo-Radionic grafic de melatonina, care este realizat pe hârtie A4 comune, este de a descărca gratuit de aici http://www.biolifestyle.org/melatonina.jpg prezent datorită grafice, pentru a prezenta forma de undă a decagon şi decercuri concentrice a pus în mijlocul figura, şi datorită două culori pune între cele mai mici decagon şi cel mai mare cerc, este un rezervor nesecat reală a frecvenţei de melatonina.

Două culori puse în interiorul celor trei Decagons (roşu şi violet special) şi care au fost luate de la testul de radiestetic cromoterapie, pe un eşantion fizice de melatonină, astfel încât acestea arată frecvenţa şi vibraţia de melatonina;

Notă: prin acelaşi proces este posibil să se reproduce orice remediu dorit, anulând astfel costurile cu privire la.

La sfârşitul anului să-şi asume elementele active ale frecvenţelor emise de culori, este necesar să se magnetiza fiecare dată naturale de apă într-un pahar din sticlă albă de max 20 centilitru şi cu fund plat, fără cupă şi, de asemenea, fără semne de publicitate (sticlă tipic mic restaurant), se pune timp de aproximativ o oră în mijlocul de cercuri concentrice de grafice; după care, este posibil să se bea apă magnetizată, şi va trebui să faci asta dacă este posibil, cu o burta goală şi înainte de a merge la culcare.

O altă metodă interesantă, este să se introducă apă magnetizate de ¾ într-o eprubetă sterilizate, folosind picături numărul, şi trebuie să pună restul cu brandy, ultima are proprietatea de a menţine vibraţia culori; astfel încât să puteţi asuma 5 picături de , că trebuie să pună sub limbă întotdeauna înainte de a merge la culcare (va trebui să ţină eprubetă în interiorul frigiderului sau în întuneric, departe de câmpuri electromagnetice).

Here the Radionic Vibrational Manifestation of Melatonin

http://www.biolifestyle.org/it/mkportal/modules/gallery/album/a_4.jpg to download for printing with 3 colours printer and that you have to use any time you need it, so that you will have the advantage to use it any time without buying it!!!... It looks incredible, isn’t it?! Here the reasons for trying it, to do a direct experience!!

Cautious general posology:

You have to assume n. 1 glass of natural water, which has been charged for 45 minutes on the present graphic; you have to do that orally and with an empty belly one time each day and before going to bed

or

You can assume ( orally and with the empty belly) one time each day n. 5 drops of the mix with water and brandy always before going to bed, you have to put the drops under the tongue.

The therapeutic cycle could last also one month but that depends on the necessities.

… you need all that, for regulating the biological " sleep-vigil" cycle, and for having during the night, a remedial sleep to restore the vital powers and to recover the bio- psycho- physic powers.

Note: it is necessary to use this graphic, for the charge, only in the predetermined times of magnetization, or better no more than 4 hours each day if we assume n.4 glasses, because the rest of the day will be used by the waveform of the radionic graphic circuit to restore the original magnetic charge of the colours; you have to magnetize the glass of water, of this graphic, in a room where you can find enough light and where there is a light with a white colour ( never in the dark).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...