miercuri, 11 ianuarie 2012

CURENTUL PORTOCALIU-CROMOTERAPIE


Aflându-se în straturile subtile ale manifestării între galben şi roşu, portocaliul este aproape cea mai intensă dintre culori. Între auriul paradiziac, celest şi roşu negativ al abisurilor infernale, această culoare semnifică plenar punctul de echilibru dintre spiritualitate şi libido (efervescenţa pulsiunilor sexuale). Dacă în anumite situaţii acest echilibru tinde să se strice, înclinând excesiv balanţa într-un sens (+) sau altul (-), avem de-a face cu revelaţia iubirii sublime, divine într-un caz, sau cu exacerbarea desfrânării aducătoare de vlăguire şi apatie în celălalt caz.
În primul caz, este vorba, fără îndoială despre veşmintele simple de culoarea şofranului ale călugărilor budişti şi de crucea de catifea portocalie a cavalerilor Sfântului spirit.
Voalul sacru de logodnă, FLAMMEUM, este simbolul fuziunii eterne şi perfecte a aspectelor complementare (+ şi -) în cazul căsătoriei trainice. Voalul dătător de putere pe care Virgiliu i l-a dat Elenei era, după cum se ştie, de culoarea şofranului.
Muzele mitice, care sunt, după unele tradiţii milenare, fiicele sublime ale cerului şi a pământului, erau adeseori reprezentate goale şi acoperite numai cu voaluri semitransparente de culoarea şofranului. Piatra de hiacint, având nuanţe de culoare portocalie, era unanim considerată drept un simbol al iubirii trainice şi al fidelităţii. Această piatră era totodată însemnul puterii superioare în cazul unuia din cele 12 triburi mitice ale lui Israel, fiind mereu prezentă pe pieptul marelui preot din Ierusalim. Mai târziu, această piatră preţioasă o regăsim montată pe coroanele regilor Angliei, unde ea simbolizează echilibrul pe care îl conferă înţelepciunea şi sobrietatea augustă a regilor. Trecută prin foc, această piatră preţioasă se decolorează, ceea ce reprezintă după unii iniţiaţi, expresia credinţei divine, ferme, constante, care, prin transmutare şi sublimare, triumfă asupra ardorii pasiunilor josnice, instinctuale şi le transforma în sublime energii spirituale dătătoare de iluminare.
Totuşi, realizarea echilibrului dintre spiritualitate şi libido este o etapă destul de greu de atins şi de menţinut apoi constant; tocmai din această cauză uneori portocaliul devine la extrema cealaltă culoarea ce semnifică iubirile efemere şi superficiale, desfrânarea sexuală epuizantă. Acest echilibru, conform tradiţiilor secrete care foloseau tehnicile de fuziune cu Mama Pământului, era căutat şi deseori realizat prin trăiri amoroase transfigurate şi realizate în acelaşi timp (la unison), care în final conduceau fiinţele umane angrenate plenar la revelaţia unităţii divine a manifestării şi la sublimarea triumfătoare a potenţialului creator. Toate acestea făceau atunci cu putinţă apariţia şi amplificarea anumitor forme de extaz.
Din acest punct de vedere nu este deloc întâmplător că faimosul zeu DIONYSOS este adeseori reprezentat ca purtând veşminte de culoare portocalie.

CURENTUL SUBTIL COSMIC DE CULOARE PORTOCALIE

Curentul subtil portocaliu este forţa secretă a vieţii. El poate fi asimilat cu "suflul vieţii" în tradiţia Occidentală, sau cu viaţa secretă în tradiţia egipteană. Energiile sale sunt prezente permanent în întregul Univers, toate fiinţele fiind impregnate şi însufleţite de el. Tocmai din această cauză curentul subtil portocaliu este considerat forţa ascunsă a vieţii, în special procesul respiraţiei în fiinţă, atât la om cât şi la animal face să pătrundă această forţă subtilă în sânge sau în sevă prin sistemele specializate în cazul plantelor şi prin intermediul plămânilor în cazul animalelor şi al omului, deoarece această forţă este vehiculată de aerul pe care îl respirăm, fiind de fapt înmagazinată în acesta şi, nu identică cu el. Energia specifică a curentului subtil portocaliu este în întregime independentă de oxigen.
Această forţă subtilă creează, structurează şi conferă formele. Afinităţile inefabile, atracţiile şi repulsiile, chiar reacţiile atomilor grupaţi împreună, prin jocul vibraţiilor lor şi a rezonanţelor extrem de fine, toate aceste fenomene şi multe altele sunt produse în mare parte de această forţă a vieţii care este curentul subtil portocaliu.
Curentul subtil portocaliu este forţa constructivă fundamentală care menţine corpul fizic în bună stare sau, în cazul lipsei, dimpotrivă, îi cauzează dezagregarea atomilor săi.
Definită pe scurt, ea poate fi asimilată cu esenţa vitală a formei fizice. Acumularea în cantitate suficientă a forţei subtile portocalii prin intermediul respiraţiei are o influenţă mai mult decât favorabilă, mai ales asupra unei persoane în stare de armonie şi sănătate normală, deoarece ea va fi mult mai capabilă să primească, să stocheze şi să resimtă această forţă misterioasă în comparaţie cu o persoană bolnavă. La fel, o persoană trezită subtil va profita din plin de pe urma acestei forţe, în comparaţie cu o persoană a cărei stare de trezire şi evoluţie lăuntrică nu se afla decât la începutul acestui proces.

Curentul subtil portocaliu, dacă este folosit de un cunoscător avertizat va fi extrem de util creşterii şi dezvoltării rapide a forţelor fizice, aceasta fiind valabil la fel de bine atât pentru plante cât şi pentru om şi animale. De exemplu, copiii care nu sunt prea bine dezvoltaţi şi nu au încă în proporţia cerută binefăcătoarele energii portocalii în aură, sunt mult mai repede vindecaţi prin respiraţia yoghină completă, în aer proaspăt şi curat mentalizând ferm în momentul retenţiei pe plin că absorb în mod gradat şi difuzează atât în întreaga fiinţă fizică cât şi în aură, curentul portocaliu subtil al vieţii. Din acest punct de vedere, acest procedeu, deşi simplu în aparenţă, este totuşi extrem de eficient pentru vindecarea rapidă a bolilor, dacă este însoţit de o concentrare adecvată asupra zonei perturbate sau a organului afectat.

Curentul subtil portocaliu este deci fluxul secret al forţei vitale care animă plantele, animalele şi oamenii. Orice creatură care respiră, inhalează simultan cu aerul această energie. Acele creaturi care nu au plămâni se impregnează de această forţă prin aspiraţia lor sincronă, mai mult sau mai puţin conştientă, întocmai cum un burete s-ar îmbiba cu apă. De exemplu, un animal bolnav caută aproape instinctiv lumina Soarelui şi aspiră astfel mai mult forţa curentului subtil portocaliu. Yoghinii se servesc în special de acest curent subtil vital pentru a îngriji sau impulsiona dezvoltarea sau creşterea animalelor şi copiilor cât şi pentru a dinamiza revenirea şi echilibrarea vitală şi fizică a acelor fiinţe care prezintă întârzieri în dezvoltare. Curentul subtil portocaliu poate fi de asemeni folosit, cum de altfel se şi întâmplă, pentru a accelera creşterea plantelor. Anumiţi yoghini antrenaţi au chiar strania putere, prin acumularea şi stocarea unei uriaşe cantităţi din acest curent subtil în aură, să facă să germineze şi să crească diferite plante în numai câteva minute, printr-o condensare şi focalizare internă foarte precisă a acestei forţe subtile portocalii. De nenumărate ori, în India, acest fenomen a fost constatat şi verificat ca atare în cazurile unor demonstraţii publice pe care le fac mai ales fachirii. În cazul continenţei, atât la bărbat cât şi la femeie, în faza transmutării potenţialului sexual, dacă nu se urmăreşte canalizarea şi sublimarea la nivelele superioare ale fiinţei a energiei rezultante, se amplifică extraordinar de mult în aură curentul subtil portocaliu. Acest proces se declanşează spontan şi prin aceasta survine o regenerare completă a fiinţei mai ales la nivel fizic şi vital datorită rezonanţei cu curentul subtil portocaliu din MACROCOSMOS sau Univers. Curentul subtil portocaliu este energia ascunsă a vieţii fizice care menţine şi asigură vitalitatea.

Curentul subtil portocaliu este unanim considerat energia antioboseală prin excelenţă şi tocmai de aceea se potriveşte tuturor temperamentelor, fără excepţii. În general, operarea cu curentul subtil portocaliu nu are contraindicaţii.
Acest curent subtil stimulează sistemul respirator şi facilitează asimilarea calciului.

Curentul subtil portocaliu, pe lângă faptul că este un excelent stimulent sexual natural, totodată este o eficientă energie antispasmodică. Operarea sistematică individuală cu curentul subtil portocaliu, o anumită perioadă de timp, ne permite să resimţim o plenară stare de libertate interioară faţă de tot ceea ce ne limitează în mod penibil fiinţa şi ne permite astfel să devenim mult mai toleranţi. Dacă puternica dinamizare vitală pe care acest curent subtil ne-o produce va fi dublată de un constant control mental în timpul tuturor trăirilor amoroase, aceasta ne va ajuta să transmutăm cu uşurinţă potenţialul sexual făcând posibilă sublimarea acestuia în vederea unor realizări psihomentale şi spirituale extraordinare.
În plus, curentul subtil portocaliu ne ajuta să realizăm o mult mai rapidă asimilare o ideilor noi şi valoroase, facilitând prin expansiune gradată şi rafinări succesive apariţia stărilor de iluminare spirituală.
Curentul subtil portocaliu măreşte tonusul sexual (atât la bărbat cât şi la femeie) şi conferă optimism. Acest curent subtil permite să se armonizeze foarte bine vitalitatea fizică cu optimismul mental şi datorită acestei acţiuni corelate se constată efecte fortifiante la nivelul corpului energiei vitale.

CURENTUL SUBTIL PORTOCALIU ESTE ÎN SPECIAL INDICAT IN:
- Abuzuri sexuale, obsesii
- Astm
- Astm cronic
- Bronşită
- Debilitate mentală
- Demenţă senilă
- Deziluzii, decepţii
- Eliminare (excreţiei defectuoasă)
- Epilepsie
- Febră cu flegmă
- Granulaţii (granulozităţi) la nivelul pleoapelor
- Gută
- Halucinaţii
- Holera
- Inflamaţia rinichilor
- Ipohondrie
- Isterie
- Manii
- Melancolie
- Otalgie (durere de urechi)
- Pietre la vezica biliară
- Prolaps
- Reumatism cronic
- Scurgeri de sânge (hemoragie) din nas
- Spasmofilie
- Stress
- Sunete supărătoare în urechi
- Suspendarea menstruaţiei (face să revine ciclul menstrual fiind emenagog)
- Tuse cu expectoraţii
- Tuse iritantă, uscată
- Ulceraţii cronice la nivelul corneei


SINTEZĂ
CURENTUL SUBTIL PORTOCALIU
1. TRĂSĂTURILE CARACTERISTICE ŞI TRĂIRILE PERSONALITĂŢII LA CARE PREDOMINĂ ÎN AURĂ CURENTUL SUBTIL PORTOCALIU:



- Echilibrul lăuntric ce tinde să se rupă destul de uşor
- Libidoul intensificat
- Superficialitatea
- Tentaţia aventurilor amoroase
- Amorul unificator sublim
- Euforia intimităţii amoroase
- Viciul
- Desfrâul
- Blazarea prin epuizare sexuală
- Excesul pasiunilor
- Dezinhibarea
- Magnetismul vital
- Temperanţa
- Farmecul vitalităţii fizice
- Triumful asupra ardorii
- Armonia şi controlul mentalului asupra libidoului
- Fantasmele amoroase
- Infidelitatea
- Sublimarea triumfătoare o tendinţelor abisale
- Fascinaţia trăirilor amoroase plenare
Curentul subtil portocaliu, în general, indică: senzualitatea, libidoul, lascivitatea, trăirile sexuale intense, amorul fizic sub multiplele sale aspecte, stările sexuale plenare, dorinţa de confort, vitalitatea debordantă, atracţia senzuală, trăirea frenetică a plăcerii.
2. PREFERINŢA CONSTANTĂ SPONTANĂ PENTRU CURENTUL SUBTIL PORTOCALIU indică: nevoia de senzualitate, de regenerare şi conservare fizică, aspiraţia către trăiri erotice plenare, dorinţa de satisfacere a pornirilor sexuale, exacerbarea trăirilor amoroase, nevoia de linişte şi fericire, fascinaţia intimităţii fizice, nevoia de dăruire şi comuniune erotică, urmărirea bunăstării.
3. DIFICULTATEA DE A OPERA CU CURENTUL SUBTIL PORTOCALIU exprimă: inhibarea, pudoarea excesivă, impotenţa sau frigiditate psihică, subordonarea exagerată faţa de convenienţe, refularea sexuală, închistarea în prejudecăţi, rigiditate, respingerea nefirească a nevoilor şi trebuinţelor elementare (naturale), frustrarea erotică, reprimarea aberantă a tendinţelor fireşti ale naturii umane.
4. EFECTE FIZIOLOGICE CE SE CONSTATĂ ÎN CAZUL AMPLIFICĂRII CONŞTIENTE A ACESTUI CURENT SUBTIL ÎN AURĂ: accelerează pulsaţiile inimii, menţine constantă presiunea sângelui, favorizează secreţia gastrică şi digestia.
5. EFECTE PSIHICE CE SE CONSTATĂ ÎN CAZUL AMPLIFICĂRI I CONŞTIENTE A ACESTUI CURENT SUBTIL ÎN AURĂ: optimism, veselie, senzualitate, intimitate caldă, stimulare emotivă, euforie amoroasă, senzaţie de apropiere spontană şi intimitate, destressare, dezinhibare, măreşte sociabilitatea, conferă o stare de sănătate radioasă şi optimism, euforizant senzual, afrodiziac.
6. SEMNIFICAŢIE PSIHOLOGICĂ ŞI REZONANŢA AFECTIVĂ A CURENTULUI SUBTIL PORTOCALIU
Acest curent subtil este caracterizat adeseori ca "PORTA SECRETĂ A VITALITĂŢII" care este specifică oricărei fiinţă debordând de vitalitate, curioasă, senzuale, superficial orientate, dispusă în a trăi clipa prezentă, exaltând bucuria de a trăi intens vitalismul, dezinhibarea, predispusă în a se raporta la sine prin cuplu sau prin fiinţele de sex opus; printre altele, ea exprimă: senzualitate, sociabilitate, hedonism, erotism viguros, toleranţă, inconştienţă.
7. PROPRIETĂŢILE ESENŢIALE ALE CURENTULUI SUBTIL PORTOCALIU: antirahitic, stimulant respirator având proprietatea de a combate spasmele şi convulsiile, revitalitent, antispasmotic, carminativ (având proprietatea de a face să fie expulzate gazele intestinale), emetic (având proprietatea de a provoca vomă atunci când este necesar), afrodiziac, galactogog (având proprietatea de a favoriza la femeie (în timpul sarcinii şi după aceea) secreţia de lapte matern).
8. EFECTELE BINEFĂCĂTOARE RAPIDE FIZICE ALE CURENTULUI SUBTIL PORTOCALIU ÎN URMĂTOARELE CAZURI: slăbiciune a plămânilor, capacitate respiratorie redusă (mică), astm, bronşită, hipertiroidie (prin acţiunea profund tonifiantă asupra paratiroidelor), guturai cronic, provenirea şi stoparea proliferării tumorilor maligne, suspendarea patologică a menstruaţiei, lactaţie insuficientă după naştere, prolaps anal (deplasarea în jos sau ieşirea anusului din cavitatea în care se găseşte), tulburări ale rinichilor, calculii biliari (concreţiune asemănătoare cu o pietricică, formată patologic în acest organ).
9. CONTRAINDICAŢII FERME LA OPERAREA INDIVIDUALĂ CU CURENTUL SUBTIL - Nici un fel de contraindicaţii.
10. EFECTELE CURENTULUI SUBTIL PORTOCALIU ASUPRA EMOŢIILOR: favorizează o foarte bună relaţie corp - minte, măreşte optimismul, senzaţia de bunăstare şi satisfacţie, euforie amoroasă, tonic sexual.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...