joi, 12 ianuarie 2012

Vitalitate şi virilitate cu pulbere din rădăcină de ginseng- CRESTEREA PARULUI


Un remediu care ajută foarte mult organismul să-şi revină în urma stresului şi chiar să prevină astfel de stări este extractul de ginseng. Acesta îmbunătăţeşte starea generală de sănătate, activitatea mentală, nivelul energetic şi vigoarea, reglează funcţiile tuturor sistemelor din organism, mai ales pe cele ale sistemului endocrin. Ginsengul măreşte volumul glandelor suprarenale, fapt care le ajută să reacţioneze mai bine, avînd capacitatea să producă un efect bidirecţional şi de normalizare a funcţiilor fiziologice confruntate cu stresul.

Ginsengul este o plantă vitalizantă de excepţie. Rădăcina acestei plante este utilizată nu numai ca afrodisiac, ci şi preventiv, contra bolilor infecţioase. Este o plantă care armonizează şi stimulează nu doar fizicul, ci şi mentalul. Studiile efectuate arată că o cură cu ginseng face să scadă timpul de formare a reflexelor condiţionate, ceea ce este foarte important în terapia contra disfuncţiilor erectile, dar şi să crească acuitatea senzorială şi capacitatea de memorare.

Se foloseşte radăcina plantei mai ales sub formă de pulbere. În comprimatele care se vînd sub numele de ginseng se găsesc doar combinaţii în care această plantă intră în proporţii foarte mici. Din acest motiv, este bine să fie procurată o rădăcină întreagă şi nu un preparat. Se iau 0,5‑1 g pulbere de ginseng, sublingual, de 3 ori/zi, în cure de cel puţin 10 zile, doza putînd fi mărită pînă la 4g/zi în cazul bărbaţilor slăbiţi sau mai în vîrstă.

Ginsengul are o încărcătură energetică foarte puternică de Yang, fiind recomandat în mod deosebit ca virilizant. Face să se dezvolte în mod deosebit anumite calităţi masculine în fiinţă, cum ar fi forţa, capacitate de control şi expansiune. Este foarte util bărbaţilor care se confrunta cu un exces de energie Yin

Cum influenteaza ginseng cresterea parului?

S-a dovedit stiintific ca ginsengul reduce caderea parului si favorizeaza regenerarea acestuia. De asemenea, s-a observat ca acesta mareste numarul celulelor de papile dermice de la nivelul scalpului, prevenind moartea naturala a celulelor. Ginsengul poate stimula scalpul, favorizand cresterea parului. De asemenea, atunci cand este administrat intern, ginsegul reduce stresul, prin urmare se elimina o posibila cauza a caderii parului.
Ginsengul se gaseste in sampoane si  balsamuri, insa eficacitatea acestora este incerta. Cele mai indicate produse pe baza de ginseg sunt mastile de par si fiolele cu extract de ginseng.

Studii de cercetare privind ginseng si crestrea parului

ginseng alopecia areataIn urma unui studiu efectuat in Coreea, s-a stabilit ca exista o legatura clara intre aceasta planta si cresterea parului. Ea previne caderea parului si ajuta la regenerarea totala in cazul persoanelor care sufera de alopecia areata. La studiu au participat 131 de persoane care sufera de alopecia areata, impartite in doua grupuri. Pe durata a 12 saptamani s-au administrat tratamente diferite celor doua grupuri. Unuia i s-a administrat tratament cu corticosteroizi, intrucat alopecia areata este o boala autoimuna, iar celuilalt i s-a administrat acelasi tratament plus ginseng.
Rezultatele celor doua grupuri au fost comparate si cercetatorii au observat diferente intre efectele tratamentelor administrate. In cazul celor care au primit si tratament cu ginseng  parul se regenerase intr-o proportie mai mare. Au concluzionat ca ginseng era eficient datorita componentelor  numite ginsenoside care au proprietati antiinflamatorii si antialergenice.

ginseng pentru parBeneficiile tratamentului cu ginseng  pentru par sunt:

  • fortifica radacina parului (foliculii) datorita aportului de nutrienti – aceasta va duce la cresterea unui par mai rezistent si mai sanatos
  • previne caderea parului – prin fortificarea radacinilor parul nu mai cade
  • previne matreata – compusii din ginseng au proprietati antibacteriene care ajuta la curatirea scalpului si inlaturarea matretei
  • protejeaza parul de factorii externi nocivi, precum soare, frig, vant, poluare sau diverse metode de styling
  • previne albirea parului –uleiul si fitosterolii din ginseng previn depigmentarea firelor
Exista numeroase produse de ingrijire a parului pe baza de ginseng care previn caderea parului si ajuta la regenerare: sampone, balsamuri, masti de par sau  fiole cu extract de ginseng.
combinat cu articol de pe ;http://tratamentcadereaparului.ro/ginseng-remediu-natural-pentru-par/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...