joi, 29 mai 2014

Cremă de plajă făcută în casă. Reţeta cu care Olivia Steer îşi protejează pielea


Numele Oliviei Steer a ajuns să fie sinonim cu alimentaţia sănătoasă şi cu un mod de viaţă sănătos din care a eliminat total elementele dăunătoare din nutriţie, dar şi din îngrijirea corpului.
de Geo Berciu, 28 Mai 2014
  • Cremă de plajă făcută în casă. Reţeta cu care Olivia Steer îşi protejează pielea
Nu este de mirare faptul că Olivia Steer preferă să-şi îngrijească pielea cu tot felul de creme şi poţiuni obţinute chiar de ea în casă, după reţete tesatte şi verificate. Una dintre acestea, crema de plajă, o ajută să aibă o piele perfect bronzată şi hidratată chiar şi după o expunere prelungită la soare.


Iată reţeta pe care o poţi prepara şi tu acasă.

"Mă sprijin pe un ajutor de nădejde: gavanosul personal cu cremă de soare, care se interpune cu blîndețe între razele prea lacome și pielea sensibilă. E un amestec onctuos și plin de parfum fin, prefăcut din ingrediente speciale: unt de shea, ulei de cocos, ulei esențial de roiniță, ceară de albine și ulei de cătină, care-i și dă culoarea astrului în amurg.


ESENȚA

2 linguri de ulei de cocos
1 linguriță de ulei de cătină
10 picături de ulei esențial de roiniță
1/2 linguriță de ceară de albine
2 linguri de unt de shea 

ALCHIMIA

Se topesc cu luare aminte la bain-marie, pe foc mic, untul de shea și ceara de albine, două substanțe însemnate în tutela cărora stă protecția pielii, la care se adaugă mai pe urmă, după ce le-ai tras de pe foc, uleiul esențial de roiniță, uleiul de cocos și uleiul de cătină presate la rece, după metode străvechi. Roinița calmează, iar cătina regenerează, în caz ca soarele a mușcat prea tare din albeața pielii.


Apoi, se ia un gavanos curat și se îndestulează cu amestecul însorit și înmiresmat, care se lasă să se îngroașe preț de 10 minute, la loc ferit de căldură. Se folosește în zori și în noapte, drept cremă de zi sau de soare, după cum îți place să șezi sau nu sub cerul liber într-o zi de vara. Dar pînă la urma, se folosește oricînd...  pentru parfumul suav, proprietățile cicatrizante, emoliente, regenerative și hidratante pe care ți le oferă dimpreună -  fără pretenții oneroase - roinița, cătina, cocosul si shea...", a scris Olivia pe blogul personal.

(Sursa foto: oliviasteer.ro)


Sursa: Cremă de plajă făcută în casă. Reţeta cu care Olivia Steer îşi protejează pielea - Frumuseţe | Unica.ro http://www.unica.ro/detalii-articole/articole/cream-de-plaja-facuta-acasa-reteta-olivia-steer-42920.html?fb_action_ids=666374833416662&fb_action_types=og.likes#ixzz33B3w0Y8G

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu