joi, 26 februarie 2015

Meditatie de intrare in unde alfa· Te afli în Alfa de mai multe ori în cursul unei zile - când ai realizat ceva creativ sau când te-ai simţit inspirat.

· Te afli în Alfa când citeşti o carte sau urmăreşti un film şi te laşi furat de povestire, sau atunci când stai şi visezi la ceva,sau te laşi purtat de imaginaţie.

· Te afli în Alfa în fiecare noapte înainte de a adormi, iar când visezi eşti tot în Alfa.În nivelul Alfa poţi reduce sau chiar elimina stresul şi oboseala.

Poţi scăpa de stările caracteristice lui Beta care te împiedică să fii în acord perfect cu tine însuţi.


Poţi scăpa, de sporovăiala minţii raţionale care te perturbă şi îț i distrage atenţia şi te împiedică să devii cu adevărat conştient.Starea Alfa îţi dă o senzaţie de natural şi de bine şi te simţi revigorat atât fizic cât şi mental. Pătrunzând în profunzimea fiinţei tale,devii mai optimist, mai plin de energie şi de sănătate.


În starea Alfa părerea ta despre tine se îmbunătăţeşte şi îţi creşte respectul fa de sine, devenind conştient de calititatile tale interioare.
Fiind în starea Alfa, inspiraţia şi creativitatea se manifestă liber,permiţându-ţi să te concentrezi asupra realelor potenţiale pe care le ai.

Când te afli în Alfa, ai o înţelegere clară asupra motivaţiilor care te ajută în deciziile pe care le iei şi la îndeplinirea scopurilor pe care ţi le propui.
Alfa îţi dă încrederea în tine, care îţi deschide calea succesului.

Starea Alfa este cea care îţi dezvoltă conștienţa psihică, prin scoaterea la lumină a forţelor tale naturale de intuiţie şi premoniţie.Odată intrat în Alfa, începi călătoria în interiorul fiinţei pentru a găsi propriile tale răspunsuri şi pentru a face ca amintirile vieţilor anterioare să iasă la suprafaţă. Alfa reprezintă adevărata natură a subconştientului.

Când te afli în starea Alfa ai o senzaţie de plutire, de regăsire,senzaţia că ești în deplin acord cu tine însuţi.

Alfa reprezintă cheia care îţi deschide poarta prin care sosesc amintirile vieţilor trecute.Meditaţia care urmează îţi va arăta cum poţi pătrunde în starea Alfa.


Alege un scaun comod pe care să te aşezi, pe care să-ţi poţi sprijini capul, sau o canapea pe care să te întinzi. Începe relaxarea făcând câteva respiraţii profunde. Inspiră adânc şi expiră lent.

Concentrează-ţi atenţia şi conștienţa asupra respiraţiei. Observă cum simplul act al respiraţiei începe să te relaxeze şi cât de calm începi să te simţi.

Ascultă sunetul respiraţiei tale, în timp ce continui să inspiri şi să expiri profund şi natural.

Începe să-ţi imaginezi că inspiri o stare de relaxare şi o senzaţie de bine şi că expiri toate tensiunile şi gândurile inutile care îţi încarcă mintea.Inspir relaxarea... expir încordarea. Inspir calmul  şi liniştea...expiră zgomotul şi neplăcerile. Inspiră relaxarea şi simte cum ea curge în mod natural prin tine. Observă cum toţi muşchii tăi încep să se relaxeze, pe măsură ce elimină tensiunea şi încordarea. Observă cum relaxarea curge prin tot corpul tău... fiecare muşchi se relaxează...fiecare nerv se relaxează... fiecare parte a corpului devine complet relaxată şi liniştită. Te simţi atât de bine şi de calm... relaxat şi liniştit.Pe măsură ce continui să respiri liniştit şi natural, simţindu-te din ce în ce mai calm şi mai relaxat, într-o profundă pace interioară,imaginează-ţi deasupra ta un imens şi splendid curcubeu. Curcubeul a apărut după o ploaie de dimineață de vară şi razele soarelui se filtrează printre norii pufoşi. Culorile sunt pure şi vibrează... un spectru de culori strălucitoare care se topesc unele în altele.Este cel mai frumos curcubeu pe care l-ai văzut vreodată. Te înconjoară ca o arcadă perfectă ridicată între cer şi pământ. Ai impresia că ai putea să-l atingi.

                           

Ai impresia că îi poţi respira culorile şi te poţi afla în interiorul lor. Ai impresia că poţi să păşeşti pe acest imens curcubeu de la un capăt la altul, să atingi cerul şi universul întreg, de sus de pe curcubeu.Şi acum te ridici şi te îndrepţi spre curcubeu... plutind în sus...păşind pe el... trecând uşor şi natural prin culoarea roşie de la baza curcubeului. Poţi simţi culoarea de jur împrejurul tău şi, pe măsură ce o inspiri, începi să o simţi în interiorul tău. Pe când absorbi culoarea în interiorul minţii, simţi cum mintea se deschide şi înfloreşte în culoare.

Simţi cum ea devine din ce în ce mai conştientă şi ai o senzaţie minunată de energie în timp ce îţi continui drumul prin culorile curcubeului.Şi acum simţi cum te ridici şi păşeşti în culoarea portocaliu a curcubeului. Pe măsură ce o inspiri, simţi cum devii una cu ea. Simţi culoarea cum te înconjoară şi te pătrunde şi ea te face să te simţi pe pământ şi în cer în acelaşi timp. Pe când mintea ta absoarbe culoarea, o senzaţie de beţie a libertăţii te cuprinde... Te simţi dilatându-te în curcubeu şi ridicându-te până la culoarea galben.

Pe când inspiri galbenul, poţi să simţi culoarea pătrunzându-ţi în minte. Simţi cum mintea ţi se deschide mai mult şi mai mult şi cum devii din ce în ce mai conştient. Simţi că înţelegi calitatea şi natura curcubeului şi înţelegi calitatea şi natura adevărului interior şi ale cunoaşterii. Pe masura ce mintea se las patrunsa de galben, simţi cum conștienţa se manifestă din ce în ce mai pregnant în interiorul tău...deschizându-ţi mintea din ce în ce mai mult.Începi să te mişti cu mai multă uşurinţă printre culori acum,simţindu-le energia şi vibrând pe frecvenţa unică a fiecărei culori.Poţi face o înregistrare a acestei meditaţii pe care să o asculţi în 
timp ce practici relaxarea şi deschiderea subconştientului. Când te vei obişnui să intri şi să rămâi în Alfa cu ușurință şi o vei putea realiza repede şi fără efort, îţi poţi scurta meditaţia cu ajutorul câtorva respira ii adânci pe care le executi  în timp ce simti şi vezi culorile curcubeului. Urmează calea liniştii interioare şi rămâi în meditaţie cât consideri necesar.

Pluteşti prin culoarea verde şi, pe când mintea trăieşte această culoare în interiorul ei, tu simţi şi mai mult contactul propriilor tale senzaţii interioare. Simţi culoarea verde cu emoţiile tale şi simţi cum te întinereşte şi te hrăneşte. Eşti conştient că îţi este hrănit atât trupul,cât şi mintea. Te simţi împrospătat şi plin de viaţă, iar corpul tău se simte în perfectă armonie cu mintea.Te ridici uşor, pătrunzând în culoarea albastră a curcubeului. De cum pătrunzi în ea simţi o profundă pace şi linişte care te cuprind.

Aproape că poţi simţi cum gândurile sunt cuvinte şi cuvintele sunt imagini care sunt puse în acţiune de către sentimente. Ai impresia că poţi rosti gândurile şi le poţi vedea în acelaşi timp şi că ele sunt cu adevărat unul şi acelaşi lucru, fără vreo diferenţă între gânduri şi cuvinte.

Treci printr-o minunată senzaţie de cunoaştere şi înţelegere a faptului că cerul şi pământul sunt cu adevărat unul şi acelaşi lucru, că între tine şi univers nu există nici o diferenţă.Pe când te laşi pătruns de acest adevăr, îţi dai seama că ai ajuns în culoarea indigo... aproape de capătul de sus al curcubeului. Inspiri această culoare a conștienței spirituale şi a adevăratei cunoaşteri şi îţi simţi mintea complet deschisă şi dilatată înspre orizonturi care se lărgesc mereu, dincolo de ceea ce se poate vedea şi atinge, în momentul în care recunoşti şi accepţi în interiorul tău aceste adevăruri,ai atins culmea curcubeului.

Culoarea violet de pe culmea curcubeului îţi inspiră o profundă senzaţie de veneraţie şi smerenie. Îţi dai seama că ţi-ai deschis mintea până la conștienţa supremă şi că îţi este dat să trăieşti adevărata ta natură spirituală. Ai atins nivelul sufletului tău, ai început să înţelegi tot ce există în tine.Deasupra curcubeului, observi o ceaţă albă care străluceşte.

Ceața albă este plină de căldură şi încurajare, o simţi cum te ocroteşte şi te susţine pe când se înfăşoară în jurul tău, ca o mantie imensă de conștienţă spirituală.

Revenind din nou în curcubeu, simţi cum începi să cobori încet prin culorile lui. Te simti  mângâiat şi îmbratişat  pe rând de violet,indigo, albastru, verde, galben, portocaliu şi roşu.Te regăseşti din nou pe pământ, privind la curcubeul de deasupra ta. Observi cum soarele răsare şi cum toţi norii se împrăştie. Soarele radiază o căldură plăcută,lumina lui străluceşte intens. Pe când stai şi reflectezi la ceea ce ţi s-a întâmplat, simţi cum mintea ţi se deschide din ce în ce mai mult şi devine din ce în ce mai conştientă - ai senzaţia clară că ai descoperit o comoară în tine însuţi.

Printr-o relaxare fizică şi urcându-te până în vârful curcubeului, ai intrat în Alfa, iar subconştientul se apropie de conştient.

Alfa este o stare interioară în care te afli în contact direct cu tine însuţi, în profunzimea fiinţei tale, unde poţi într-adevăr medita.

Energiile culorilor te ajută să-ţi deschizi calea către cunoaşterea interioară.

Trăirea stării Alfa constituie o parte extrem de importantă pentru accesul la amintirile tale. Cu fiecare nouă intrare în Alfa, cu relaxarea şi cu vizualizarea curcubeului, devii şi mai liniştit şi mai conştient. Când termini meditaţia, încearcă să simţi alunecarea uşoară în jos prin culorile curcubeului. Aceasta te va readuce în nivelul Beta.Poţi face o înregistrare a acestei meditaţii pe care să o asculţi în timp ce practici relaxarea şi deschiderea subconştientului. Când te vei obişnui să intri şi să rămâi în Alfa cu ușurință şi o vei putea realiza repede şi fără efort, îţi poţi scurta meditaţia cu ajutorul câtorva respira ii adânci pe care le executi în timp ce simţi şi vezi culorile curcubeului. Urmează calea liniştii interioare şi rămâi în meditaţie cât consideri necesar.

vezi si;sa devii mai bun cu ajutorul undelor alfa 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu