miercuri, 18 februarie 2015

Rezolvarea provocarilor prin vizualizare creativa


Exerciţiile mentale de imaginatie de mai jos pot fi folosite pentru a rezolva o varietate de probleme 

Macheta de Aur 
Intenţia: să eliminăm obstacolele şi sa facem noi descoperiri 

Închideţi ochii. Respira de trei ori mai lent. Ai o maceta (sau orice alt instrument de taiere similar cu o maceta de aur)pentru a sterge lianele care iti blocheaza drumul in vita ca intr-o jungla.Le-ati taiat si ati eliberat un drum spre un pod care te duce spre un nou viitor.Puteti experimenta obstacolele ca niste liane,sau sub orice alta imagine care va blocheaza drumul.Indiferent ce fel de obstacol,si indiferent de ce imagine ar lua veti stii ce sa faceti cu el.Cu fiecare obstacol ,sau liana taiata,degajata drumul devine tot mai liber pentru a ajunge la pod.Apoi dupa ce respirati odata adanc ,treceti podul pentru a descoperi o noua directie in viata sau noi directii.Respirati inca odat adanc si deschideti ochii.Acest exercitiu se face o singura data.
Bell Exerciţiul 
Intenţia: Pentru a aduce un barbat / femeie in viata ta 

Frecventa: face pentru 21 de zile, de două ori pe zi: cand va treziti si inainte de a incepe activitatea pe timp de noapte. 

Închideţi ochii. Respira de trei ori calm si profund şi imaginaţi-vă sunetul unui clopot mare care te anunta de la fereastra deschisa.Suna de mai multe ori ca sa stii ca esti in asteptatrea unei femei/respectiv barbat pentru tine.Dupa ce te uiti la femeia sau barbatul care vine prin usa apartamentului d-voastra o salutati/salut-o spontan in ce mod vrei tu.Tu poate vezi sau nu fata ei/lui.Nu conteaza.II puteti cere ei/lui un nume.Dupa aceea respirati calm si adanc si deschide ochii. 

Înainte de fiecare executie a exerciţiului, literalmente suna un clopot mic de mai multe ori lângă o fereastră deschisă, cu intenţia de a o numi pe ea/el.

Adaosuri - În prima noapte,se ia o bucata frumoasa de hartie si se scrie o rugaciune catre Dumnezeu,astfel; 

Dragă Dumnezeu, 

Te rog arata-mi calea,sau da-mi mijloacele pentru a gasi femeia/barbatul pentru mine.Aici sunt calitatile pe care as dori sa le vada ea/el.Lista calitatilor va fi enumerata de la 1 la 10 pe verticala care sunt importante pentru tine.
Multumesc pentru tot ajutorul ce poate fi dat pentru mine.

Te iubesc 
Semnati-va cu numele d-voastra.
Conectaţi-vă numele dvs. 

Puneti această scrisoare sub pernă şi dormiti pe ea. În dimineaţa urmatoare luati scrisoare din plic si cititi rugaciunea,dupa care o puneti in plic si o lasati pe noptiera . Lasati-o acolo pentru noaptea urmatoare cand veti citi din nou rugaciunea din plic cu voce tare ,dupa care inainte de culcare o puneti sub perna dormind cu capul pe ea. 

In restul timpului nu va preocupati de proces,fiti tot timpul relaxati si lasati sa se intample,fara a fi insa insistenti sau curiosi.Va intereseaza produsul finit nicidecum procesul.Cu alte cuvinte nu dezgropati samanta plantata pentru a vedea cum creste,deoarece riscati sa o opriti din fasa.

Atunci când persoana apare in viata ta,inseamna ca exercitiul si-a facut efectul.Comparati daca ea/el se potriveste conform calitatilor enumerate.Daca este asa, felicitari!


Exerciţiul Plasa de aur 
Intenţia: Pentru a obţine un loc de muncă 

Închideţi ochii. Respira adanc si profund.Imagineaza-ti ca esti un pescar care arunca o plasa de aur deasupra orasului in care traiesti pentru a aduce un loc de munca de care aveti nevoie,pe care vrei sa il obtii. Scoate din aceasta plasa de aur scoate cele mai atractive joburi,chiar daca unele s-au mai strecurat prin ochiurile de plasa tot au mai ramas destule joburi antrenante. Spontan scoate din plasa cele care pare a fi cele mai atractive pentru tine. A se vedea forma,titlul,si numele locurilor de munca. Fă-o fără rezerve, îndoială, ezitare, sau de inhibare.


Exerciţiu de comunicare 
Intenţia: Pentru a obţine un loc de muncă 

Închideţi ochii. Respira de trei ori mai lent. Urmariti un ecran mare TV care este asezat pe birou sau pe masa. . Cartea dvs cu programari de telefoane este deschisa . Există mai multe telefoane acolo care pot fi date.Cu fiecare telefon pe care il dati sunteti chemat la un interviu.Scrieti in graba toate programarile in cartea ta de telefoane.Respirati profund odata.Afara in jurul blocului este formata o linie de oameni nerabdatori sa va ofere un loc bun de munca. Pe acoperişul clădirii dvs. se afla o antena TV,o antena radio,de telefonie mobila , antena de satelit, antena de telefon, toate din care vor trimite numele tau potenţialilor angajatori. Există un satelit pe orbita Pământului, vedeţi cum se trimite numele tau peste tot in jurul lumii, peste a obţine un loc de muncă.Respirati odata adanc. Expirati o singură dată. După ce ai văzut toate acestea, împinge imaginea cu mana dreapta in dreapta ecranului.

Plasa valoroasa
Intenţia: de a creşte veniturile 

Închideţi ochii.Faceti o expiratie lenta lunga urmata de o inspiratie scurta,faceti acest lucru de trei ori. Sau respirati in orice mod doriti.Imaginati-va cum aruncati in Cosmos o plasa fina de aur,pentru a captura resursele si hrana de care aveti nevoie.Respirati lent si profund in timp ce aduceti inapoi plasa catre voi.Deschideti-o,scoateti si pastrati ceea ce ati adus la d-voastra.Respirati profund si calm in timp ce deschideti ochii.Repetati acest exercitiu in fiecare dimineata la trezire timp de 21 de zile,fara a sari peste ele.Amintiti-va sa nu fiti concentrat pe rezultat,lasati sa se intample.Spune-ti numele exercitiului si intentia-nu scopul,sau modul in care doriti sa se petreaca.Ceasul tau biologic va avea grija sa deschizi ochii la momentul potrivit. . Dupa ce ati facut exercitiul puteti uita de el pe tot parcursul zilei.De asemenea asigurati-va ca faceti aceste exercitii intr-o pozitie cat mai confortabila.

.Adaptare dupa Dr Gerard Epstein.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...