luni, 16 februarie 2015

Roata bioenergetică Egely şi aparatul de măsurat vitalitatea

                    
                    30EURO/ CU PRECOMANDA


O să vedem că numărul rotaţiilor de la partea rotară depinde foarte mult de energia noastră, de capacitatea de concentrare, de vitalitatea noastră rată întotdeauna starea noastră momentană. Aşa că dimineaţa devreme după ce ne trezim sau când suntem foarte obosiţi seara, înainte de culcare numărul rotaţiilor şi nivelul de vitalitate este foarte mică. Cele mai multe rezultate pot fi măsurate în general dimineaţa sau înainte de masă. Este foarte important ca să găsim şi să înţelegem care este starea de consistenţă sau să putem obţine numărul rotaţiilor maximale, sau care este nivelul nostru de vitalitate maximă. Această stare este între starea de legeritate şi concentrarea totală care este un domeniu foarte străin. Noi putem obţine această stare, aproape de starea meditativă când ne gândim la muzica sau activitatea noastră preferată. Această stare de consecinţă este aceea când corpul nostru funcţionează cel mai bine şi problemele nu ne mai deranjează, nivelul nostru de vitatlitate este convenabil. Atunci se produce în noi bioenergia pe care o putem observa şi în timp ce măsurăm, însă mai merită să încercăm aceast experiment si cu mâinile. După acest experiment valoarea de vitalitate este întotdeauna diferită de cea cu mâinile. Vom numi valoarea de vitalitate cu VQ vitalitatea kvotiană, care este o valoare comparativă care prin raport urcă unde este bioenergia noastră actuală. Până când valoarea noastră quotiană de inteligenţă ( QI) a două persoane nu este prea diferită, valoarea de vitalitate poate exista fără să putem vorbi dacă cealaltă poate fi măsurată sau nu. Putem influenţa valoarea QI, de exemplu într-o stare obosită sau nervoasă care o face să crească mai mult decât dacă ascultăm o muzică placută pentru că atunci va scădea. Valoarea de vitalitate VQ depinde de mai multe parametre. O să vă vorbim mai târziu despre mai multe detalii. În tabelul de mai sus vom vedea evaluarea şi compararea quotiană de viatlitate măsurată în următoarele forme:
quotient de vitalité

O boală latentă de la nervi, de la oboseală, sau din cauza vremii de exemplu un front mai rece sau mai cald poate scădea valoarea noastră de vitalitate, însă după toate acestea vitalitatea trebuie să crească din nou. Valorile de mai sus sunt valabile cuprinse între vârsta de la 14 ani până la vârsta de 60 de ani. Toate aceste lucruri depind de partea componentă a omului, de mentalitatea şi de traiul de viaţă al oamenilor, pentru că dintre toate aceste cauze se poate produce o mare diferenţă. Putem măsura nivelul de vitalitate nu numai în jurul mâinilor ci şi de la cot, genunchi şi cap. Acest aparat nu este capabil să măsurăm VQ care este aproape de corp, dar în caz de capacitate extremă, o putem face deasemenea de mai multe ori de la zece centimerti depărtare. În acest caz este de ajuns ca persona la care măsurăm să se uite la aparat sau să trimită cu degetele energie şi aparatul devine în mişcare.
Deci, când facem o astfel de măsură valoarea maximă înseamnă nivelul nostru actrual de vitalitate, această valoare rămânând până când se opreşte roata. Evaluarea pe care am făcut-o cu mai multe persoane a demonstrat că valaorea de vitalitate înaltă este de 6 rotaţii pe minut, în acest caz vom spune că vitalitatea kvotiană este 100% . Vitalitatea kvotiană arată diferenţa, deci dacă are un quotien de 150% , vom spune că numărul rotaţiilor este de 6 ori 1,5 egal cu 9 care este o valaore mai mare decât cea permisă. Dar dacă cineva are quotienul de 50%, numărul rotaţiilor este de 6 ori 0,5 = cu 3 care di păcate este o valoare mai mică decât cea minimă. Ceea ce este interesant este faptul că, cât timp putem menţine valoarea de vitalitate, pentru că cândva să putem avea o valoare înaltă, dar ne obosim repede şi din contră sunt oameni care au un nivel de vitalitate slab, dar sunt capabili să o menţină mult timp chiar şi timp o oră jumate.
Obiectul principal al aparatului nostru ne ajută să face schimbări legat de traiul nostru de viaţă, schimbări care măresc valoarea de vitalitate, datorită căruia vom putea fi mai sănătoşi. Dacă quotienul nostru timp de mai multe săptămâni este mai mare decât 100%, acest lucru înseamnă că trebuie să avem grijă de sănătatea noastră şi trebuie să facem ca sănătatea noastră să devină din nou la cea normală.
În următoarele rânduri să încercăm să rezumăm pe scurt cum putem să ne mărim sau să ne scădem vitalitatea.

Cum putem să ne mărim vitalitatea?

Să luăm pe scurt toţi acei factori cu ajutorul cărăra putem influenţa nivelul de energie, nivelul de performaţă sau de concurenţă al omului.
Somnul
Cel mai simpul si cel mai important este somnul, desigur că foarte mulţi îl cunosc şi recunosc importanţa lui. Ceea ce contează este când şi cât timp dormim. Experienţele de până acum ne arată ceea ce ştim de mai mult timp şi anume că cel mai bun moment de culcare este ora 9 sau mai târziu ora 10 seara. Dacă vom continua acest ritm natural vom fi foarte odihniţi decât dacă ne culcăm noaptea după ora 12 şi dormim ziua. Ritmul natural de a dormi este mai odihnitor. Nivelul nostru de vitalitate poate fi ameliorat cel mai uşor prin restituirea perioadelor naturale, acesta este deci sfatul care ar trebui urmărit.
Exerciţii de relaxare
Un alt factor foarte important este să învăţăm cum să ne relaxăm. Există trei metode vechi ca să ne ajutăm să fim plini de energie. Cea mai veche este yoga indiană, dar în Orientul Extrem şi în China de asemenea, există mai multe exerciţii cum să variăm respiraţia şi mişcările. De exemplu Chi-Chung II este important că puţin timp vom putea din nou să fim într-o stare fără stres şi aşa ne vom încărca cu energie în câteva minute.( Există multe cărţi asupra techincii de respiraţie şi a meditaţiei.) Psihologia sau Medicina de azi ne poate demonstra şi delimita diferenţele de funcţionare a creierului. Despre examenele EEG o să folosim numele de starea alfa, ca să putem vorbi de starea de relaxare sau de primi energie. Acest lucu însemnând că vom examina activitatea creierului, frecvenţa fiind în mare parte de 10-11 Herz. Vom putea înţelege această etapă de exemplu prin metodele de autocontrol al creierului lui Silva. Ceea ce este ideal este să combinăm technica mentală şi respiratorie, şi în aşa fel primirea energiei va fi foarte rapidă. Poziţia corpului este de asemenea la fel de importantă, este foarte important ca poziţia pe care o luăm cu coloana dreaptă ca să le permită plămânilor să primeascpă aer şi aşa să avem un aprovisionament bun de oxigen.
Sportul
Deasemenea putem ameliora nivelul de vitalitate cu un alt tip de relaxare şi de exerciţii respiratorii, şi anume sportul. Putem şti care este limita maximă cu care sportul ne umple de energie, şi care este limita minimă care ne oboseşte şi măreşte energia nostră. Sporturile ideale sunt: înnotul, gimnastica cu măsură, fuga şi tenisul dacă este practicat în aer liber. Ceilalţi factori şi condiţii care influenţează nivelul nostru de vitalitate, depinde de alimentaţia noastră.
Vitaminele
Cel mai simplu este să verificăm dacă corpul nostru primeşte vitaminele.Cele mai multe maniere de a se procura vitamine este de a consuma legume şi fructe. Nu le primim în forme artificiale dacă nu avem posibilitatea de a le primi în forme naturale. Ca început, se vând diferite vitamine, vom putea vedea dacă nivelul nostru de vitalitate are nevoie de ele sau nu, câteodată lipsesc un fel sau două de vitamine ca să facem ca nivelul nostru de VQ.
Oligoelementele
Întrebările legate de alimentaţii sunt întotdeauna complexe şi elementare, acest lucru fiind asumarea oligoelementelor adecvate. În organismul nostru sunt mai mult de 200 de mii de enzime care se ocupă cu desasimilarea de substanţe nutritive şi regenerarea organismului. Enzimele sunt părţile indispensabile, catalizatoarele acestui proces. Pentru a funcţiona enzimele au nevoie în mică cantitate de oligoelemente foarte importante. Prin hrană noi în general ne putem procura fără să fie lipsite de 6 bioelemente naturale ( hidrogene, oxigene, carbon, sulf şi fosfor). Sunt mai multe probleme legate de absorbare şi integrare a cinci bioelemente accesorii ( fier, magnesiu, calciu, sodiu şi potasiu). Aşa bolile prin carance, de exemplu carance în fier sunt foarte frecvente. Ceea ce pot cauza probleme, este lipsa de bioelemente. Agricultura modernă selectionează câteva plante care pot avea un rol important dacă cantitatea suficientă de oligoelemente necesare în viaţa naostră. Aceste plante hibride sunt foarte scumpe şi în aşa fel sunt de proastă calitatea în ceea ce constă calitatea de oligoelemnte.În acest caz hrana este suficientă în cantitate dar compoziţia în calitate poate fi defavorabilă. Poluaţia industrială atunci poluează enzimele noastre, aceste mici compuse foarte lucrătoare, poate dacă corpul nostru poate să procure oligoelemente suficiente. Metalele precioase blochează explicit integrarea oligoelemntelor care sunt foarte hranitoare.Ceea ce mai este important sunt chimicele acestor oligoelemnte consumate, numeroasele valenţe şi componentele sunt faorte importante.
Datorită civilizaţiei noastre technice, organismul nostru conţine de asemenea elemnte explicite şi hrănitoare care blochuează absorbarea oligoelemntele. Cum am menţionat deja pentru funcţionarea perfectă a enzimelor, noi avem nevoie de oligoelemnte în cantitate şi în calitate necesară, de exemplu siliciu, magneziu, zink, seleniu, brom, iod etc. Însă câteva metale preţioase ca şi plumbul, cadmium, şi mercurul fixând oligoelemntele necesare şi împiedicându-le să se integreze în organism. Acestea cauzând grave lipsuri nutritive şi sintezele de proteine nu funcţionează. Aşa plumbul acumulat în sânge, dereglează sau distrug, aprovisionamentele organismului în oxigen.Aprovisionamentul în oligoelemnte şi în vitamine sunt întotdeauna importante pentru oameni care locuiesc în oraşe, în zone industriale, din cauza poluări aerului şi a solului.Din păcate în zilele noastre hrana vegetală sunt foarte bogate în metale preţioase. Centrele termice redau solului acid care aduc oligoelementele de absorbire.
Acestea se întâmplă pentru că nivelul nostru de VQ pentru un timp mai îndelungat, mai mult de 100% trebuind să încerce a primi pentru un timp mai lung de oligoelemnte pentru că o economie de organism în oligoelemnte să se regleze, ceea ce înseamnă că enzimele noastre, sinteza de proteine, reconstrucţia corpului nostru să fie convenabilă. Calitatea enzimelor noastre este foarte importantă în forţa de capacitate de protecţie a şi a sitemului immun.Sistemul nostru immun este foarte puternic şi foarte valoros în vitalitate. Exemple mai concrete ca de exemplu erau bolile anemice, care se produceau în oraşe şi aveau un nivelul de vitalitate în jur de 50%, iar după o bună terapie de oligoelemente vom vedea dublânduse nivelul de vitalitate. Menţinerea vitaminelor poate fi la fel de importantă în caz de lipsa . Rezultatul foarte rapid este foarte eficace când vom putea obţine este adăugarea adecvată de vitamina C. Este posibil să ne oprim la lipsa de vitamina C în câteva zile az poate argumenta nivelul de VQ de 20-30%. Nu sunt doze exacte trebuie ca noi să găsim doza necesară pentru că acea depinde foarte mult de poluare, de natura ăn care trăim, de maniera noastră de a trăi.
Alimentarea
Cât de mult ne influenţează alimentaţia noastră în vitalitate este o întrebare eternală.Oare alimentarea vegetală este bună sau este limitată în consumaţia diferitelor plante. Sunt mulţi care spun că nutriţia în carne este foarte hrănitoare pentru organism, alţi spun că trebuie să evităm doar cele grase. Aceste experienţe nu sunt dovedite şi anume că consumarea cărnurilor ar fi hrănitoare şi nici că ele ar avea nivelul de vitalitate slab. Este adevărat însă că după ce le mâncăm, în timpul digestiei nivelul de vitalitate este foarte înalt, pentru că o farfurie de carne grasă o putem digera mai greu decât o farfurie cu vegetale. O farfurie cu vegetale în general o digerăm foarte uşor, conţţine mai multe vitamine, însă pot conţine şi plumb dacă legumele au fost cultivate în mediu poluat şi în aşa fel sunt foarte hrănitoare pentru corpul uman. Este bimposibil să ştim cât metal conţine un cartof sau un brocoli, nu ptem măsura rezultatul. Să cumpărăm dacă este posibil de la un producător care îşi cultivă legumele sau fructele departe de uzini poluante, de autostrăzi, de uzine saude gunoaie, sau de sol poluant de metale.
Nivelul de ioni
Deşi nu prea mulţi oameni sunt confrontaţi trebuie să fim atenţi la nivelul de ion din aer. Cei care lucrează mult timp în faţa ecranelor de calculator respiră aerul care este plin de ioni pozitivi şi care sunt răi pentru sănătate. În zilele noastre există diferite tipuri de ioni unde putem avea o bună concentrare de ioni.
Zone stimulante
Experienţele de mai mulţi ani ne-au arătat că pe pământ şi în nivelul jurul nostru pot exista dăunătoare sănătăţii care pot provoca boli cronice. Ştim de mai mult timp că nu este recomandabil să ne aşezăm patul sau biroul peste ţevile cu apă care sunt în pământ.
Aparatul nu poate măsura să găsească aceste zone unde se află ţevile dar nivelul nostru de bioenergie este foarte scăzut în aceste zone. Ar fi bine ca să ne măsurăm nivelul de VQ aproape de patul nostru şi de birou. Corpul nostru este foarte sensibil este ca şi cum nu am putea găsi posibilităţi şi este recomandat să evităm aceste zone.
Structura de apă
Unul dintre factori mai puţin cunoscuţi sunt lichidele şi anume structura de apă din organismul nostru. Noi credem că apa pe care o bem nu are nici o importanţă, însă adevărul este are o că structură importantă. Acest lucru se întâmplă aşa pentru că moleculele de hidrogen de apă se grupează din ce in ce mai structurate.
Dacă vom încălzi până la 20 de grade celsius un pahar cu apă dezgheţat o să obţinem o structură de apă obişnuită sau mai mult de molecule de apă care s-au format între ele. Această structură seamănă de cea unde apa este prezentată asupra plantelor. Obţinem o structură foarte diferită şi neregulată dacă încălzim apa în în cuptorul cu microunde, mai mult timp răcind-o până la 20 de grade C. În acest caz parametrele de apă diferă de manierele măsurabile în cazurile de mai sus. Este interesant că nucleul a doi atomi de hidrogeni un rol în structură. Ceea ce este bun şi util este când sensul rotaţiei a doi protoni sun aceeiaşi. Structura de apă din organism influenţează foarte mult viatlitatea noastră. Însă dacă consumăm multe fructe vom primi în organism lichide structurate, dar şi de vitamine şi de ologoelemnte, care se absoarbă faorte repede.
Nu avem însă o reţetă pentru toată lumea, fiecare om trebuie să-şi testeze regimul almentar, modul său de viaţă care îi este permis să aibă o viatalitate maximă. Acesta este modul în care putem ocoli bolile care costă mai mult decât să luptîm cu un corp bolnav.
Alte metode

Vitalitatea

Unde este maXimum sănătăţii noastre? Nu sunt limite superioare, dar noi putem fi satisfăcuţi dacă depăşim mai mult de 200% VQ . Nu este prea grav dacă ne pierdem efortu când avem perioade mai dificile vom cădea la 100% timp de o săptămână. Însă trebuie să fim atenţi ca valoarea VQ să nu râmână mai mică decât 50%, ceea ce ar însemna o capaciatte de lucru foarte scăzută şi poate semnifica o boală latentă. Am observat de mai mult ori că în cazul gripei valoarea VQ va scădea, una sau 2 zile având febră, iar după febră urmează răceala, când duipă două sau trei vitalaitatea va creşte şi se va apropia de 100%, însă va mai trece o săptămână şi abia după aceea vitalitatea va trece de 100%. În acestre zile este recomandabil să evităm luare deciziilor importante sau să nu conducem prea mult, pentru că aşa putem evita o grămadă de probleme.
Efectele emisferelor celebrale
Situaţia ideală ar fi dacă cu ambele mâini am măsura o viatliate asemănătoare, însă acest lucri este faorte rar. În general cu o mână nu putem măsura decât 100%, apoi experimentele care au mai multe rotaţii cu mâna dreaptă au o emisferă stângă mai activă.
Valoarea de vitalitate scade pentru că energia este dispensată . Oameni atenţi au un serviciu analitic
au o valaore VQ foarte înaltă în mâna dreaptă de exemplu: ingineri, cercetători şi toţi celor cărora le place să gândească şi acele meserii care se bazează pe logică. Pe de altă parte se află acei oameni care au mai multă rotaţie în mâna stângă, cei cu emisfera dreaptă fiind cei mai activi.De obicei femeile au emisfera dreaptă care este foarte dezvoltată.
După nişte experimnete oamnei care sunt foarte ambili, foarte deschişi, foarte pozitivi pot avea un nivel de VQ faorte înalt la mâna dreaptă. Personalitatea nostră are deci un efect asupra sănătatea noastră.
Oameni de afaceri au o valoare de VQ foarte înaltă, de multe ori mai înaltă decât 200%, la ei cele două emisfere sunt echilibrate, cele două maini avţnd aceeaşi valoare. Matematicienii au o mare capacitate analitică, sau pictori muzicienii pot trăi cu o emisferă dezvoltată. Însă oameni de afaceri au de asemenea o capaciate intuitivă proprie emisferei drepte şi capaciattea analitică proprie emisferei stângi.
Putem spune că cel mai bine este să ne dezvoltăm cele două emisfere pentru că o mare performanţă necesită armonia dintre cele două. Omul reuşeşte să utilizeze cele două emisfere.
Din punct de vedere a l sănătăţii este de ajuns dacă avem o mână care conţine valaorea VQ mai mare decât 100% . Evident că cel mai ideal este să le avem în ambele mâini.
Valoarea de viatitate prea înaltă nu este un obiectv însă este utilă, o posibilitate pentru o viaţă mai bună şi sănătoasă.
Sensul rotaţiilor

Foarte puţini dintre oameni sunt capabili să schimbe sensul rotaţiei. Este o performanţă mentală excepţională mare şi dificilă. Foarte muţi oameni sunt capabili să oprească roata cu ajutorul gândirii şi după aceea să facă roata să se întoarcă. Această capaciatte este foarte rară şi sunt necesare mai multe exerciţii mentale. Persoana care posedă de asemenea capacitate domină mişcarea energiei sale şi în principiu poate utiliza terapeutic.

Sursa;http://egelywheel.net/ro/vitality

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...