miercuri, 11 martie 2015

CU CE AUTORITATE FACI ACEASTA? - Învăţătura eseniană plină de înţelepciune a lui Iisus


CU CE AUTORITATE FACI ACEASTA?

Prin intermediul istoriei şi graţie descoperirilor ştiinţifice şi arheologice recente, fiecare dintre noi îşi poate da seama în prezent că diferitele biserici creştine au cheltuit multă energie pentru a ascunde apartenenţa unui număr mare de fondatori ai religiilor lor la Marea Şcoală Iniţiatică Eternă cunoscută în acea perioadă sub numele de Fraternitatea Eseniană Nazarineană. Această Şcoală a misterelor era foarte cunoscută pe vremea lui Iisus Hristos. Toată lumea era de acord asupra faptului că cei mai mari profeţi ai Israelului proveneau din rândurile acestei şcoli. Oamenii considerau că învăţăturile Şcolii Eseniene se inspirau direct din învăţăturile secrete transmise de însuşi Moise unui cerc de şaizeci şi şase de discipoli. Circulau şi zvonuri în legătură cu o înaltă cunoaştere egipteană în care Moise fusese iniţiat la rândul său şi care le era cunoscută membrilor acestei Şcoli.


YHSVH Chant este un cuvânt puternic de rugăciune, sau o mantra, care este compusa din litere specifice ale alfabetului ebraic, care creează un nume sacru pentru Hristos.Chant poate fi utilizat pentru protecția, pentru compensare, și să rezonezi cu energia lui Hristos. Se uitlizeaza de asemenea codurile vindecatoare,impreuna cu vocea minunata a lui Sarah Benson.
The six Ancient Solfeggio Frequencies include:
UT -- 396 Hz -- Liberating Guilt and Fear
RE -- 417 Hz -- Undoing Situations and Facilitating Change
MI -- 528 Hz -- Transformation and Miracles (DNA Repair)
FA -- 639 Hz -- Connecting/Relationships
SOL -- 741 Hz -- Expression/Solutions
LA -- 852 Hz -- Awakening Intuition
Chiar dacă Şcoala Eseniană a deranjat multă lume de-a lungul timpului şi a făcut să apară multe legende, oamenii în general i-au apreciat pe esenieni pentru onestitatea lor, pentru caracterul paşnic, generozitatea şi talentele de vindecători pe care le manifestau atât în slujba săracilor, cât şi în cea a bogaţilor. Creştinismul oficial a depus atât de multe eforturi pentru a şterge din istorie urmele esenienilor, încât multe elemente specifice comunităţii lor nu au rezistat până în zilele noastre. Se pune întrebarea: „De ce le-a fost frică diferitor biserici de originea învăţăturilor lor şi de ce s-au străduit atât de mult să-i oculteze existenţa prin orice mijloace, mergând chiar până exterminare fizică, tortură sau excomunicare... ?” Aceasta este o întrebare fundamentală pentru orice creştin şi chiar pentru orice om, deoarece acesta este un aspect specific tuturor religiilor şi doctrinelor din lume. Dacă vom căuta puţin, vom putea descoperi peste tot aceeaşi încăpăţânare de a ascunde adevărata educaţie a fondatorului.


Răspunsul se poate găsi în următorul fragment din Evanghelia după Matei: Iisus a intrat în Templu fi, în timp ce le oferea oamenilor învăţătura Sa, un grup de preoţi fi de bătrâni ai poporului s-au apropiat fi L-au întrebat: Cu ce autoritate faci tu ceea ce faci? Cine ţi-a dat această autoritate?” Iisus a răspuns: „Şi Eu vreau să vă pun o singură întrebare fi dacă veţi reuşi să-mi răspundeţi la ea vă voi spune fi Eu cu ce autoritate fac aceasta. Botezul lui Ioan de unde provenea? Din Cer sau de la oameni?” Preoţii au început să gândească astfel: „Dacă spunem că este de la oameni toţi vor râde de noi pentru că toţi îl socotesc pe Ioan proroc.„Atunci au decis să-I răspundă lui Iisus: „Nu ştim!” Iar El a replicat: „Atunci nici Eu nu vă spun cu ce autoritate fac ceea ce faci”

De fapt este aceeaşi poveste despre autoritate şi despre puterea asupra maselor care decurge în mod natural de aici. Ignoranţa a servit mereu celor care doresc să uzurpe o autoritate, aşa cum au făcut acei preoţi şi bătrâni care i-au răspuns Învăţătorului: „Nu ştim!” Ei se ascundeau sub minciuna unei false necunoaşteri, întreţinute premeditat pentru a subjuga oamenii în ignoranţă, când de fapt ei aveau responsabilitatea de a le dezvălui acestora cunoaşterea. Fariseii şi preoţii erau de acord cu cunoaşterea doar în măsura în care oamenii nu ieşeau din plasa autorităţii lor uzurpatoare. În realitate, ei propagau o falsă cunoaştere, care înlănţuie omul în ignoranţă şi îl ţine cu picioarele şi mâinile legate de puterea celor care nu au nicio autoritate legitimă asupra lui.

Iisus apare din această perspectivă ca un rebel uzurpator al puterii, ca un eliberator al omului, ca un iniţiator al sufletelor, ca un învăţător al adevăratei cunoaşteri, ca un medic, ca un prieten... Aşadar, o fiinţă evident deranjantă pentru toate autorităţile vremii.

Bisericile au ascuns în mod conştient originile creştinismului pentru a ucide încet adevărata Învăţătură a lui Iisus, cu scopul de a dobândi o mare putere de dominaţie asupra conştiinţelor, Creştinismul autentic este perla preţioasă a tuturor religiilor şi a tuturor învăţăturilor iniţiatice. Creştinismul este o religie profund individualistă, care invită în acelaşi timp la iubirea faţă de semeni. Creştinismul reuneşte toate opoziţiile şi revelează toate influenţele ascunse care pot acapara omul. În esenţa sa, creştinismul tulbură lumea, dar bisericile au făcut tot posibilul ca lumea să-I accepte fără a fi prea mult deranjată. Acesta este un compromis; la fel este şi istoria umanităţii.

Învăţătorul Iisus a fost un orator perfect, deoarece preoţii .şi fariseii nu puteau răspunde la întrebările Lui fără a-şi dezvălui imediat impostura.

Oamenii considerau ca învăţăturile Şcolii Eseniene se inspirau direct din învăţăturile secrete transmise de însuşi Moise unui cerc de şaizeci şi şase de discipoli. Circulau şi zvonuri în legătură cu o înaltă cunoaştere egipteană în care Moise fusese iniţiat la rândul său şi care le era cunoscută membrilor acestei Şcoli.

Chiar dacă Şcoala Eseniană a deranjat multă lume de-a lungul timpului şi a făcut să apară multe legende, oamenii în general i-au apreciat pe esenieni pentru onestitatea lor, pentru caracterul paşnic, generozitatea şi talentele de vindecători pe care le manifestau atât în slujba săracilor, cât şi în cea a bogaţilor. 

Creştinismul oficial a depus atât de multe eforturi pentru a şterge din istorie urmele esenienilor, încât multe elemente specifice comunităţii lor nu au rezistat până în zilele noastre. 

Se pune întrebarea: „De ce le-a fost frică diferitor biserici de originea învăţăturilor lor şi de ce s-au străduit atât de mult să-i oculteze existenţa prin orice mijloace, mergând chiar până exterminare fizică, tortură sau excomunicare...?" 


Aceasta este o întrebare fundamentală pentru orice creştin şi chiar pentru orice om, deoarece acesta este un aspect specific tuturor religiilor şi doctrinelor din lume. 

Dacă vom căuta puţin, vom putea descoperi peste tot aceeaşi încăpăţânare de a ascunde adevărata educaţie a fondatorului.

Răspunsul se poate găsi în următorul fragment din Evanghelia după Matei: Iisus a intrat în Templu şi, în timp ce le oferea oamenilor învăţătura Sa, un grup de preoţi şi de bătrâni ai poporului s-au apropiat şi L-au întrebat: Cu ce autoritate faci tu ceea ce faci? Cine ţi-a dat această autoritate?

Iisus a răspuns: „Şi Eu vreau să vă pun o singură întrebare şi dacă veţi reuşi să-Mi răspundeţi la ea vă voi spune şi Eu cu ce autoritate fac aceasta. 

Botezul lui Ioan de unde provenea? Din Cer sau de la oameni?" Preoţii au început să gândească astfel: „Dacă spunem că este de la oameni toţi vor râde de noi pentru că toţi îl socotesc pe Ioan prooroc. "

Atunci au decis răspundă lui Iisus: „Nu ştim!" Iar El a replicaţ: „Atunci nici Eu nu vă spun cu ce autoritate fac ceea ce fac!"

De fapt este aceeaşi poveste despre autoritate şi despre puterea asupra maselor care decurge în mod natural de aici. Ignoranţa a servit mereu celor care doresc să uzurpe o autoritate, aşa cum au făcut acei preoţi şi bătrâni care i-au răspuns învăţătorului: „Nu ştim!" 

Ei se ascundeau sub minciuna unei false necunoaşteri, întreţinute premeditat pentru a subjuga oamenii în ignoranţă, când de fapt ei aveau responsabilitatea de a le dezvălui acestora cunoaşterea. 

Fariseii şi preoţii erau de acord cu cunoaşterea doar în măsura în care oamenii nu ieşeau din plasa autorităţii lor uzurpatoare, în realitate, ei propagau o falsă cunoaştere, care înlănţuie omul în ignoranţă şi îl ţine cu picioarele şi mâinile legate de puterea celor care nu au nicio autoritate legitimă asupra lui…

12 exerciţii pentru trezire şi eliberare-


Consultant hipnotist-(Membru al asociatiei americane de hipnoza NGH)


Reabilitolog psiho-informational (certificat in practicile si terapiile psiho-informationale de catre ACADEMY OF COSMOHUMANISM INTERNATIONAL AND EUROPEAN INFORMATIZATION ACADEMY)

jurnalist 

Instructor Yoga


In vederea formarii unor grupe pentru activarea potentialitatilor  creierului, armonizarea vietii sexuale in cuplu, amplificarea fortei personale si karismei, combinat cu asane yoga. Curs saptamanal, o sedinta pe saptamana, va rog sa-mi scrieti tudor.cornel.iosub@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...