miercuri, 4 martie 2015

METODE DE ACCES LA SUBCONSTIENT -Psihologia Transpersonala sau Tehnologia Extazului


Cum sa iti realizezi o roata medicala

Roata medicala Bighorn din Wyoming (SUA) este un cerc de piatra de 30 m diametru inconjurand o movila centrala formata dintr-o gramada de pietre. Punctele de piatra ale cercului se aliniaza exact cu pozitia soarelui la rasarit si la asfintit in momentul solsitiului de vara. Se pare ca indedita Roata are cel putin 200 ani vechime, dar  e posibil ca varsta ei sa fie chiar de 700 de ani. In aceste locuri sacre stramosii realizau, prin ritualurile lor, veritabile jocuri initiatice menite sa le dezvaluie personalitatea si caile de evolutie spirituala. Portiuni ale rotii corespund tendintelor si calitatilor noastre, roata devenind ea insasi un symbol al propriei noastre exsitente privita in dinamismul sau evolutiv. Iata modul de derulare al acestui stravechi ritual.
Este foarte usor sa ne construim propria roata medicala. Cel care doreste acest lucru trebuie sa o faca cu sinceritate maxima. O dorinta veritabila de a te cunoaste pe tine insuti si de a te pune in legatura cu un loc sacru sunt elementele cele mai importante.
Creaza pe cerc puncte corespunzatoare celor patru directii, in aceasta ordine: sud, nord, veste, est. Aceste patru directii reprezinta aspecte ale personalitatii noastre. Sudul, ce corespunde primei opriri pe roata pornind din centru, simbolizeaza eul nostru brut, sentimentele noastre, emotiile si reactiile caracteriale. Nordul reprezinta intelepciunea si intelectul, mintea rationala. Vestul semnifica moartea formei si a materiei si transformarea ei.  Totul in acest univers, de la stele si planete pana la plante si animale, noi toti vom muri mai devreme sau mai tarziu. In est se afla ceea ce nu moare. Deci estul simbolizeaza spiritual, viata eterna, evolutia si iluminarea. Este telul rotii medicale.
Aceste puncte cruciale le vom uni cu o pozitie sacra. Totdeauna ne deplasam in sens anti-orar. Incepem cu sudul. Stam pe cerc cu fata spre acea directie si facem chair un mic dar, o ofranda de flori sau fructe daca vrem. Apoi intrebam: Cine sunt eu? Sondeaza adancimile emotiilor tale. Stii deja raspunsul desi la inceput este posibil sa te gandesti ca nu-l stii. Odata ce ai raspunsul multumeste sincer Spiritului Sudului oferindu-i ofrande.
Ne intoarcem spre Nord mergand in continuare pe cerc. Intreaba: De ce sunt aici? Cu ce scop mi-a fost daruita viata? Care este scopul meu? Dupa ce ai clare aceste raspunsuri multumeste sincer Spiritului Nordului.
Acum stai cu fata spre  Vest. Gandeste-te la ziua care se stinge la apus. Cum Vestul reprezinta moartea, contempla ce este acela care va trebui sa moara in tine ca sa-ti atingi scopul spiritual. Poate fi un viciu, orgoliul sau o atitudine specifica. Care este ea in mod précis? Odata ce stim, multumim sincer Spiritului Vestului.
In sfarsit, ne intoarcem parcurgand din nou cercul in sens antiorar spre Est. Suntem pe drumul spre casa. Meditam asupra a ceea ce  am invatat. Odata ce ne-am focalizat intens asupra acestui lucru, atingem iluminarea. Am devenit astfel o parte ritualului. Oferim in final multumiri lui Dumnezeu.


Psihologia transpersonala sau tehnologia extazului

“ Acestea sunt putine din cerurile mele…”
Pe la inceputul anilor 70, a avea stari inalte de constiinta era inca pentru o mare parte dintre occidentali, mai ales tineri, o alternativa acceptabila si preferabila obsesiei pentru o avere imobiliara. In acest climat Ed Rosenfeld si-a inceput  cercetarile despre starile modificate de constiinta. El a descoperit cam 250 de moduri de a obtine aceste stari inalte de constiinta fara a lua droguri. A experimentat unele dintre aceste cai, documentandu-se doar despre altele, prea exotice pentru a le incerca. Pe toate le-a grupat intr-o carte devenita celebra, aparuta in 1973 si intitulata “ Cartea inaltimilor: 250 de metode pentru a-ti modifica constiinta fara droguri”. L-am rugat pe un bun prieten al nostru plecat in Statele Unite sa ne procure aceasta lucrare, negasind-o, el ne-a furnizat in schimb cateva date interesante despre autor: “ Cartea este epuizata si dificil de gasit. Dar l-am gasit intr-o zi pe Ed si l-am luat la un mic dejun in New York. L-am surprins lucrand acum la altceva, dar fiind in continuare doritor sa-si aduca aminte despre unele din caile sale favorite. “Oamenii ma intreaba mereu care este cea mai neobisnuita cale pe care am intalnit-o si eu sa le raspund: boala-caiac”. Aceasta boala este o stare halucinatorie neplacuta experimentata de eschimosii din Groenlanda dupa ce petrec 3 zile pe mare intr-un caiac, tehnica pe care Ed nu o recomanda incepatorilor, dar care poate conduce la experimentarea unor stari cu totul speciale”.
Ed a fost amabil sa descrie cateva cai placute, usor de realizat acasa, cu un echipament modic.


Casete cu repetitii

Acestea sunt casete care repeta acelasi sunet, cuvant sau fraza la nesfarsit, precum o mantra- silaba sacra din traditia orientala. Lui Rosenfeld i-a fost prezentata aceasta metoda de catre John Lilly un alt explorator al sufletului si prietenul delfinilor. Lilly a pus o caseta cu cuvantul “Cugeta” repetat incontinuu intr-o camera cu 100 de oameni. Ed isi-aduce aminte : “ Dupa cateva minute am devenit tensionat si nervos, obosit sa ascult acelasi cuvant incontinuu. Deodata caseta s-a schimbat :spunea”topeste-te in el”. LA sfarsitul casetei, Ed s-a uitat spre un prieten ca sa-si compare observatiile cu ale acestuia.

“S-a schimbat caseta, nu-i asa?”a spus Ed. “Sigur ca da, s-a schimbat de la a spune “Cugeta” la “numara pana la 10” a fost raspunsul prietenului. Fiecare din camera a auzit de la un moment dat caseta trecand la un alt moment dat caseta trecand la un alt cuvant sau fraza, si toti erau convinsi ca schimbarile s-au petrecut pe caseta si nu in creierele lor. De fapt, caseta continea de la inceput pana la sfarsit doar cuvantul “Cugeta”. Lilly a explicat ca halucinatiile auditive sunt raspunsurile naturale ale creierului la un stimul repetitiv si plicticos. Iar drumul mintii este astfel deschis catre profunzime…

Consultant hipnotist-(Membru al asociatiei americane de hipnoza NGH)
Reabilitolog psiho-informational (certificat in practicile si terapiile psiho-informationale de catre ACADEMY OF COSMOHUMANISM INTERNATIONAL AND EUROPEAN INFORMATIZATION ACADEMY)
jurnalist 
Instructor Yoga


In vederea formarii unor grupe pentru activarea potentialitatilor  creierului, armonizarea vietii sexuale in cuplu, amplificarea fortei personale si karismei,sau pur si simplu doar a unor clase de yoga cu accent pus pe asane si respiratii care pot amplifica potentialul uman.Curs saptamanal, o sedinta pe saptamana, va rog sa-mi scrieti tudor.cornel.iosub@gmail.com

Tel;O769859509

vezi si http://vitalitatemaxima.blogspot.ro/p/saltea-magnetica-cu-proprietati.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...