miercuri, 11 martie 2015

Trupul armonios împlinit aduce mai multă fericire şi îmbunătăţeşte viaţa amoroasă


Motto: „O femeie care aspiră să-şi trezească starea de Feminitate Cosmică, trebuie să aibă în vedere că în ceea ce priveşte trupul ea nu trebuie să fie nici slabă şi scheletică, nici grasă şi diformă, ci trebuie să se menţină într-un mod admirabil şi armonios împlinită.”
Unul dintre cei mai respectaţi oameni de ştiinţă din lume a dezvoltat de curând o teorie conform căreia oamenii armonioşi, care au o stare foarte bună de împlinire trupească, sunt mult mai fericiţi decât semenii lor slabi, lipsiţi de cantitatea necesară de energie vitală.
James Watson, genetician, laureat al Premiului Nobel (unul dintre savanţii care au participat la descoperirea structurii spiralate a ADN-ului), crede cu tărie că femeile care au un trup armonios împlinit, fiind mai vitale şi cu forme pline se bucură de o viaţă sexuală mai intensă şi mult mai bună decât femeile care sunt slabe, având şi o sănătate şubredă.
Watson care, după cum se ştie, a condus cu succes proiectul catalogării genomului uman, şi-a mutat domeniul de interes în controversata ştiinţă a imaginii umane. El a afirmat într-o conferinţă la University College din Londra, că cercetările sale sugerează faptul că greutatea în plus şi o împlinire trupească armonioasă au anumite efecte biologice care fac ca femeile să capete un caracter mai maleabil şi mai armonios şi, totodată, aceasta le face să fie mult mai înzestrate din punct de vedere sexual amoros.
„Subţirimea şi slăbiciunea trupului nu au fost niciodată asociate cu atracţia sexuală şi nici cu o stare de sănătate bună”, spune Watson, care are acum peste 80 de ani. „Vedetele TV Posh Spice şi Calista Flochart pot să apară ca fiind foarte zâmbitoare în faţa fotografilor, spune el, dar, cu toate acestea, dincolo de acest exterior strălucitor se ascund, de fapt, nişte suflete slabe şi nefericite”.
Studiile sale referitoare la chimia trupului l-au condus la concluzia că, în cazul femeilor, grăsimea în plus şi o împlinire armonioasă a trupului au drept efect creşterea numărului de endorfine – ceea ce generează în mod natural fenomenul de creştere a bunei dispoziţii şi chiar o considerabilă îmbunătăţire a stării psihomentale şi sufleteşti. Odată cu aceasta se produce inclusiv creşterea numărului de hormoni sexuali, ceea ce duce direct la trezirea şi amplificarea dorinţei sexual-amoroase în cazul femeilor adulte.
În schimb, atât la bărbaţii cu trupul slab, cât şi la femeile slabe s-a observat un efect contrar, aşadar creierul produce mai puţine endorfine atunci când trupul este lipsit de energie şi are mai puţină grăsime.
Teoria lui Watson este valabilă, în această direcţie, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi. Explicaţia sa este aceea că, în trecut, omul şi-a petrecut o mare parte din viaţă în căutarea hranei. Răsplata pentru o muncă grea era mâncarea şi aceasta făcea să apară o împlinire trupească armonioasă, care determina creşterea în greutate. De aceea, atunci când cineva este prea slab, se pare că în mod inconştient respectiva fiinţă umană este constant în aşteptarea următoarei mese.


Watson concluzionează în termeni evoluţionişti: „Omul slab este aproape întotdeauna un om nemulţumit. Oamenii foarte mulţumiţi sunt cei care au un trup în mod armonios împlinit. Acesta este, printre altele, motivul pentru care sunt angajaţi mai uşor oamenii slabi, deoarece ei sunt, în general, mai nesatisfăcuţi şi de aceea vor lucra din greu. Oamenii cu un trup armonios împlinit sunt mai bine dispuşi, mai afabili şi mai relaxaţi, şi fiindcă ei nu se zbat prea tare, au adesea mai puţin succes în promovarea profesională.”
De altfel, se pare că oamenii slabi sunt adeseori împinşi să acţioneze şi din nevoia de a găsi fericirea care le lipseşte. De aceea, succesul material poate fi obţinut mai uşor de ei, ca o compensaţie, însă pe un plan inferior faţă de cei efectiv împliniţi trupeşte şi sufleteşte.
„Faimosul model Kate Moss este probabil considerată ca fiind cea mai faimoasă persoană din lume, dar, cu toate acestea, ea arată la trup şi la faţă ca o fiinţă foarte tristă. De altfel, cine cunoaşte vreun supermodel fericit?”, întreabă retoric Watson. „De ce, pe de altă parte, asocierea dintre asemenea persoane şi droguri este atât de strânsă? Eu cred totuşi că este posibil să nu fie vorba, în cazul ei, de o persoană cu o moralitate foarte slabă, ci doar de o fiinţă umană foarte slabă fizic care urmăreşte să-şi găsească fericirea cu ajutorul stupefiantelor.” – declară doctorul Watson cu cea mai profundă covingere profesională.
Interesul lui Watson în acest domeniu este pur ştiinţific. El a ajuns însă la ceea ce numeşte, în glumă, ultima lui „obsesie” în timp ce flecărea cu un şofer de taxi din New York. Acesta l-a informat despre un om de ştiinţă din Arizona care, urmărind să creeze un nou medicament, şi-a injectat singur un hormon încă netestat suficient ce i-a provocat o erecţie neîntreruptă de 8 ore şi jumătate!

Hormonul respectiv este numit MSH (Hormonul Melanotrop HizarpofiL) şi el este corelat cu dorinţa sexuală şi cu lumina soarelui. „MSH-ul este un hormon care îmi provoca întotdeauna plictiseală înainte de a afla aceste lucruri”, spune Watson. Dar, interesul fiindu-i deja stârnit, el a început să cerceteze cu multă atenţie acest hormon şi astfel a descoperit că MSH-ul este strâns legat de alţi doi compuşi chimici din trup: endorfinele - care, după cum se ştie, provoacă stările de plăcere şi de bună dispoziţie - şi leptinele. S-a constatat prin experimente că MSH-ul este influenţat de leptine şi că, totodată, la adulţi e strâns legat şi de dorinţa sexuală.
„Cu cât suntem mai împliniţi trupeşte, cu atât dispunem de mai multe leptine şi este foarte posibil să avem atunci mai mult MSH, spune Watson. Opinia mea este că starea noastră sufletească şi dispoziţia generală a fiinţei umane este controlată într-o foarte mare măsură de endorfine şi că, fără îndoială, noi dispunem de mai multe endorfine cu cât suntem mai armonioşi şi avem un trup mai împlinit. Din acest motiv, nimeni nu l-a reprezentat, de exemplu, vreodată pe Moş Crăciun ca fiind slab – pentru că oamenii slabi sunt adeseori anemici şi deprimaţi”. Deoarece MSH-ul este puternic influenţat şi de lumina soarelui, am putea spune că starea noastră de fericire depinde atât de expunerea trupului nostru nud la soare, cât şi de faptul de a fi mai împliniţi, mai vitali şi mai sănătoşi corporal.
„Oamenii cu activitatea sexuală cea mai intensă sunt oamenii vitali şi cu un trup în mod armonios împlinit, care se expun complet goi la soare”, mai spune el. „Acum eu privesc într-un mod cu totul diferit cuplurile care sunt, trupeşte, în mod armonios împlinite” - spune el. „Dimpotrivă, atunci când văd un cuplu de fiinţe umane slabe din punct de vedere trupesc, ştiu că aproape sigur au unele probleme.”
Tocmai de aceea, doctorul Watson le recomandă femeilor cu forme pline şi cu trupurile în mod armonios împlinite să-şi găsească iubiţi care ar trebui să fie proporţionaţi pe măsura lor în ceea ce priveşte energia vitală şi erotică, pentru a avea împreună, în felul acesta, o relaţie de cuplu extraordinară, o viaţă cât mai fericită şi mai satisfăcătoare.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...