marți, 12 ianuarie 2016

DEREGLÃRILE CREIERULUI SI ALIMENTAŢIA MODERNÃ



Zahărul rafinat, alcoolul, ţigările, anu-mite substanţe chimice din alimentaţie,drogurile, sunt substanţe neurotoxice careatacă creierul şi îi slă besc capacitatea de funcţionare. Cer cetătorii de la Universita-tea din New York, folosind o tehnologie de obiectivare a activităţii electro-magne-tice a creierului, au realizat un studiu în urma căruia au descoperit că oamenii îşi doresc astfel de alimente improprii sănătăţii, tocmai pentru a compensa un anumit dezechilibru existent la nivel cerebral. De exemplu, oamenii care suferă în anumite grade de depresie, au lobul frontal al cre-ierului afectat, fapt obiectivat în urma investigaţiilor realizate prin metoda menţionată. Când aceste persoane consumă zahăr sau alte stimulente, activitatea creierului se normalizează destul de rapid.Din nefericire, utilizarea repetată face ca ulterior anomaliile să se accentueze. S-a constatat că pentru anumiţi oameni dulciurile sintetice reprezintă poarta spre alcool şi alte tipuri de stimulente şi mai puternice. O mare parte dintre disfuncţionalităţile minore ale creierului, manifestate prin diferite stări de indispoziţie, pot fi corectate gradat printr-o dietă corectă bazată într-o măsură de cel puţin50% pe fructe, legume proaspete şi lactate.

sursa;rev elixirum 1

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu