luni, 25 ianuarie 2016

Timpul de digestie al alimentelor




TIMPUL DE DIGESTIE AL ALIMENTELOR... merita reflectat cu atentie
IN LUNA MARTIE LA STIINTA SI CUNOASTERE: După o pauză de peste 1 an de zile, revenim cu noutăţi privind cel mai important aspect al vieţii noastre de zi cu zi şi anume alimentele. Cît sunt ele de sigure, sănătoase şi în ce condiţii le putem consuma, care sunt factorii de risc, efecte secundare, mituri moderne şi multe altele. Tema emisiunii este managementul calităţii şi siguranţei alimentelor şi o vom dezbate în două emisiuni consecutive. Peste câteva momente ne vom reîntâlni cu d-na profesor dr. Carmen Socaciu, prorector pentru ştiinţă şi cercetare la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, reprezentanta României la FAO, Food and Agricultural Organization, care este sub egida ONU. Opiniile legate de alimente, ingrediente, e-uri, suplimente sunt foarte diverse parcurgând un spectru larg, de la îngrijorător şi terifiant cum ne spun unele teorii ale conspiraţiei, până la excepţional şi formidabil cum ar sugera etichetele şi reclamele publicitare. Ei bine, adevărul este undeva la mijloc şi vom încerca să îl aflăm în minutele următoare. S-ar putea ca unele opinii exprimate în aceste emisiuni să contravină credinţelor şi ideilor preconcepute de către unii dintre dumneavoastră. Am vrut să mă conving cât mai mult de autenticitatea şi acurateţea celor discutate şi am avut permisiunea să înregistrez imagini din laboratoarele de cercetare, unde se studiază tot ceea ce este nevoie legat de alimente. Aparatura e modernă şi de ultimă generaţie, iar acurateţea analizelor e incomparabil mai bună decât oricând înainte. Majoritatea instrumentelor de lucru sunt automatizate şi dirijate prin intermediul unor calculatoare specializate. Se pot măsura şi trasa caracteristici ale compoziţiei unor alimente precum uleiuri, margarine, băuturi. Aparatele permit identificarea unor substanţe străine toxice chiar şi în concentraţii de părţi per milion. În ediţia de azi vom vorbi despre calitatea alimentară, ce înseamnă controlul calităţii alimentelor, siguranţa şi securitatea alimentară, după care vom analiza exemple concrete precum uleiurile alimentare, mituri şi adevăruri legate de aşa-numitele alimente cancerigene, vom mai aborda problema colesterolului şi multe altele

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...