joi, 12 mai 2016

Abdomenul, al doilea creier - Partea III-a

Subconstientul, aceasta notiune descoperita in antichitate si reinventata de Sigmund Freud poate fi situat in abdomenul nostru ?

Oamenii de stiinta au inceput sa descifreze cu greu conversatia secreta ce se tine in interior intre abdomen si creier.  Constientul nostru este neincetat influentat de chimia interna a corpului nostru. Chiar visele noastre, aceasta exprimare misterioasa a sufletului nostru sunt in special sensibile la emisiile de serotonina care au loc in timpul somnului.
 

Subconstientul, aceasta notiune descoperita in antichitate si reinventata de Sigmund Freud poate fi situat in abdomenul nostru ? 
 

Dr. Michael D.Gershon : « Sistemul Nervos Enteric – SNE poate afecta modul in care noi ne simtim si functionarea creierului nostru. Adresand aceste semnale creierului, aceste mesaje nu trec prin filtrul ratiunii si pot schimba modul in care percepem lumea inconjuratoare. Ele pot schimba capacitatea noastra de a gandi pozitiv, de a rezista depresiei si anxietatii si posibil sa fim influentati de mesajele pe care abdomenul le trimite catre creier. In acest mod abdomenul contribuie la subconstientul nostru. »

In fapt, noi am fi complet irationali daca nu am avea sentimente si emotii. « Freud a fost totusi ca apropiere prin ce a spus :  « eu, nu sunt in acest corp ». In orice caz, pesemne ca nu sunt in creier si probabil ca locul eului este acolo (abdomen). Deci, probabil ca EU este mai degraba in abdomen ! Da ! Da, asta imi place ! Da, da psihanaliza gastrica, asta imi place ! »

Pentru moment, psihanaliza gastrica isi cauta inca fondatorul. Totusi similitudinea anatomica dintre cele doua creiere este clara, cercetatorii incepand sa se intrebe foarte serios daca abdomenul si creierul n-ar putea in mod egal sa isi partajeze bolile !  


Anumite boli neurologice ca boala Parkinson sau depresia isi pot gasi originea in abdomen. 

Spitalul din Nantes care primeste in fiecare an 2000 de bolnavi Parkinson este locul ideal pentru a studia aceasta ipoteza. « Faceti cateva gesturi mici pentru a vedea in ce stadiu al bolii sunteti. Deci, asta are urmari in viata cotidiana. Asta va jeneaza toate gesturile pentru a va alimenta. Asta blocheaza ? » « Bratul nu se poate ridica. »

Boala Parkinson mult timp a fost considerata ca o boala care ataca neuronii situati intr-o anumita zona a creierului care se numeste substanta neagra. Insa medicii au constatat ca ea este desori acompaniata de deranjamente digestive importante. Cercetatorii au creat deci ipoteza ca boala afecteaza nu numai neuronii creierului ci si pe cei din abdomen. 


Philippe Narnier, Spitalul Universitar din Nantea, Franta
„La anumiti pacienti in stadiul precoce inainte ca anumite semne motorii sa apara, este posibil sa gasim leziuni ale tubului digestiv sau constipatie. Cum acestea sunt destul de precoce, cativa au emis ipoteza ca boala ar putea debuta la extremitati. Si dupa aceea se propaga din ce in ce mai aproape de-a lungul sistemului nervos intorcandu-se in creier si mai tarziu intr-o etapa ulterioara apare mult difuzata in creier ceea ce explica de ce pacientii dezvolta o diminuare a capacitatii intelectuale, probleme de echilibru intr-o faza evolutiva secundara.”

Originea adevarata a bolii in abdomen sau creier inca nu a fost stabilita. In 2006 Michel Neunlist si neurologii Spitalului din Nantes au decis sa lucreze impreuna pentru a demonstra ca pot diagnostica boala Parkinson cu ajutorul unei biopsii intestinale pe viu a pacientului. Astazi aceasta misiune a fost indeplinita : cu ajutorul unei simple biopsii de rutina obtinem situatia celor aproximativ 150 de neuroni ce ne dau informatii pretioase despre cei din creier.

Michel Neunlist : « Ceea ce am observat la pacientii de Parkinson, este ca am regasit la aceste biopsii in acesti neuroni leziuni tipice bolii Parkinson, acelasi tip de leziuni ce se regasesc in sistemul nervos central. »

Emmanuel Coron, INSEM, Institutul Bolilor  Aparatului Digestiv, Nantes, Franta : Acest rezultat este extraordinar ! Acum, o biopsie a creierului este potential periculoasa pentru pacient, dar o biopsie intestinala este o procedura fara pericole. « Pentru un gastro-enterolog, personal, nu mi-am imaginat ca vreodata voi putea participa la identificarea sau diagnosticul unor boli neurologice. Si cu toate acestea in cazul bolii Parkinson putem vizualiza si obtine informatii despre ceea ce se intampla in creier plecand de la creierul din intestin ca si cum am deschide o fereastra pe creier. Si asta este absolut genial. »

Descoperirea cercetatorilor din Nantes creaza o speranta enorma. De acum doi sau trei ani ei spera ca vor putea practica aceste biopsii ca rutina la persoanele supuse riscului. Din moment ce simptomele digestive ale bolii apar uneori cu 20 de ani inainte de primele deranjamente motorii, un diagnostic precoce ar putea permite tratamentul bolii in stadiul incipient si mai eficace. Pana atunci ideea de a privi abdomenul ca o metoda de a ingriji capul a inceput sa prinda teren.

Michel Neunlist : «Abdomenul ca o fereastra deschisa pe creier  este o idee care a fost validata pentru boala Parkinson; Intrebarea care se pune acum : Vom putea explora altceva ? -  Este aceasta ipoteza aplicabila altor boli neuro-vegetative si in particular bolii Alzheimer sau de alta patologie, cum ar fi in plus cele neuro degenerative, mai probabil cele comportamentale ca autismul sau cu patologie psihiatrica ? »
 

In partea a IV –a a acestui articol:
Medicina Traditionala Chineza – MTC se bazeaza de mii de ani pe o viziune de ansamblu a corpului uman. Ea se ocupa de functionarea corecta a fluxurilor de energie care circula pe cai nepatrunse in corpul nostru. Aici organele comunica si interactioneaza prin intermediul Qi fluidul energetic care ne conecteaza cu Universul
(traducere din franceza dupa documentarul "Le ventre, notre deuxième cerveau" produs de ARTE France, Scientifilms si Inserm )

sursa;tp://my-tao-ro.blogspot.ro/2014/07/abdomenul-al-doilea-creier-partea-i-a.html

 HARA este centrul energiei vitale, sursa principala a energiei. În Zen, misticii Japonezi în simplitatea și spontaneitatea lor se conectau direct la Hara, centrul ființei, unde se găsește beatitudinea și pacea interioară. Și Samuraii, care erau luptătorii cei mai temuți din lume, erau centrați în Hara, iar acesta era secretul abilității lor în luptă, de aceea reușeau să folosească maximul energiei lor.

Omul care nu este stabilit in HARA,este cel mai usor de manipulat,cel mai egotic,si neintregit.A fI centrat in HARA echivaleaza cu o mica iluminare,iar frica de orice fel, se disipeaza ca un fum.

Pentru cine ofer aceasta meditatie ?

Pentru Toate persoanele care doresc….

Să experimenteze dimensiunea ființei. 
Să atingă o sursă de energie incredibilă și inepuizabilă. 
Să aibă acces la secretele meditației și ale conştiinţei. 
Să trăiască având mai multă prezenţă şi centrare.

Timp de o luna odata pe saptamana beneficiati de aceasta extraordinara meditatie,pe care o vom si ancora pe numele d-voastra.Si mai concis spus;Ori de cate ori va veti pronunta numele,sau vi-l veti auzi,veti beneficia de aceste beneficii ale centrarii in HARA...Cu timpul acest lucru devenind a doua natura a d-voastra.

Costul unei astfel de meditatii fiind de 100 Euro.


Tudor Cornel Iosub
-Consultant hipnotist -(Membru al asociatiei americane de hipnoza NGH)

reabilitolog-psiho-informational (certificat in practicile si terapiile psiho-informationale de catre ACADEMY OF COSMOHUMANISM INTERNATIONAL AND EUROPEAN INFORMATIZATION ACADEMY)
-Instructor Yoga

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...