joi, 8 septembrie 2016

ALTERNANTA SUFLULUI RESPIRAŢIEI


Respiraţia nu trebuie să curgă în mod egal prin ambele nări, cu excepţia unor foarte scurte intervale în timpul zilei. Într-adevăr, ea trebuie în mod normal să se producă prin nara stângă pentru un interval de aproape 24 de minute, când se schimbă (transferă) la nara dreaptă pentru acelaşi interval de timp (24 min.).
Cele două conducte astrale, IDA şi PINGALA, aduc energie cosmică la nări. PINGALA,curentul care curge de la nara dreaptă este masculin, electric, fierbinte, de culoare roşu aprins prinviziune psihică. Fiind polarizată de principiul solar al creaţiei, este în mod comun numită de yoghini "respiraţia soarelui". IDA sau curentul vital care curge prin nara stânga este feminin,magnetic,rece şi de un alb-albăstrui prin viziune astrală. Fiind principiul lunar al creaţiei, este cunoscută ca "respiraţia lunii".

Când respiraţia curge prin ambele nări simultan, se spune că energiile combinate ale soarelui lunii şi focului intră în canalul SUSHUMNA. Atunci yoghinul dobândeşte puteri psihice, face ca timpul să se oprească în loc şi posedă cunoaşterea viitorului. Pentru cei neantrenaţi în YOGA,scurtul interval în care respiraţia curge în mod egal prin ambele nări este extrem de periculos. În acest interval, accidente şi chiar moartea poate surveni, pierderea minţii şi o stare de sfârşeală la nivelul inimii, sunt foarte probabile. După tantrici, în India şi Tibet este considerat periculos să părăseşti un loc pe care ambele respiraţii solare şi lunare curg. Nu este neobişnuit să vezi pe aceia care nu pot să schimbe fluxul respiraţiei la voinţa, recurgând la un mod fizic sau altul de a schimba scurgerea, în mod obişnuit la nara stângă.

 Un KAULA mi-a spus odată, că orice blestem(nenorocire), exprimat (rostit) în timpul în care PRANA se mişca (urcă) în canalul SUSHUMNA,se va petrece în mod sigur. El credea că aceasta este teribilă putere pe care magicienii Evului Mediu o foloseau pentru a produce boală şi supărare (durere) la victimele lor.Insa evident conform legilor karmei poti atrage si consecinte dezastruoase asupra ta folosindu-te in mod necorespunzator de aceste procedee.Ce semeni aia culegi.

Este interesant de notat că nenumăratele lucrări filozofice şi occidentale consideră că Caduceul,sau Bastonul lui Mercur, este o reprezentare diagramatică a axului cerebrospinal invizibil. Varga însăşi, fără îndoială, reprezintă coloana. Cei doi şerpi care înconjoară bastonul suntidentificaţi cu canalele drept şi sting; PINGALA şi IDA. Mica sferă de la capătul vergii reprezintă glanda pineală;şi "aripile lui Mercur" sunt flăcările emise când arzătorul KUNDALINI sau curentul psihic ţâşneşte în interiorul canalului coloanei vertebrale pentru a lua contact cu centrul de forţa final(SAHASRARA).

Consultant hipnotist-(Membru al asociatiei americane de hipnoza NGH)


Reabilitolog psiho-informational (certificat in practicile si terapiile psiho-informationale de catre ACADEMY OF COSMOHUMANISM INTERNATIONAL AND EUROPEAN INFORMATIZATION ACADEMY)

jurnalist 

Instructor Yoga

In vederea formarii unor grupe pentru activarea potentialitatilor  creierului, armonizarea vietii sexuale in cuplu, amplificarea fortei personale si karismei, combinat cu asane yoga. Curs saptamanal, o sedinta pe saptamana, va rog sa-mi scrieti tudor.cornel.iosub@gmail.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...