marți, 27 septembrie 2016

ARSENIE BOCA - CUM SE REALIZEAZA OPRIREA MINTII IN MEDITATIA PT TREZIRE ORI NASTERE DIN NOU PRIN RUGACIUNE, KOAN ZEN SI MANTRA ?

Mirahorian


ARSENIE BOCA - CUM SE REALIZEAZA OPRIREA MINTII IN MEDITATIA PT TREZIRE ORI NASTERE DIN NOU PRIN RUGACIUNE, KOAN ZEN SI MANTRA ? 
EXEMPLIFICARE: practica rugaciunii lui Iisus in forma care mi-a fost aratata de parintele Arsenie Boca 
Aceasta imagine reprezinta o corectura a erorii din zona/paragraful 4 ( care circula pe internet) la care au fost adaugate doua dezvoltari ale paragrafului 1 (UNDE SE AFLA REALITATEA SURSA ?) si 4 (CUM SE REALIZEAZA MEDITATIA PT TREZIRE ORI NASTERE DIN NOU PRIN RUGACIUNE, KOAN ZEN SI MANTRA ? RASPUNS: prin prezenta in absenta agitatiei ; prin aprinderea spiritului (centrului) in mijlocul stingerii (periferiei); EXEMPLIFICARE : practica rugaciunii lui Iisus )

TEXTUL DIN IMAGINE 
1. Pacea, Iubirea, Intelepciunea, Dumnezeu...
2. Toate acestea locuiesc inlauntrul tau, si nu pot fi gasite in afara
3. Este nevoie doar sa te trezesti
4. Trezirea vine din Prezenta ta constienta din mijlocul Neclintirii ( in care nu mai ramane activa decat prezenta ta); in imaginea difuzata azi pe internet scrie : "trezirea vine din neclintire/awareness comes from stillness", ca si cum pietrele se vor putea vreodata trezi

UNDE SE AFLA REALITATEA SURSA ?
Universul holografic; Cerul ( realitatea sursa; Sinele, Imparatia lui Dumnezeu) - un loc inlauntrul tau /The Holographic Universe; The kingdom of God -a place within you. Marii maestrii spirituali, pe care i-a avut omenirea (Lao Tzu, Buddha, Iisus), au afirmat "ca centrul acestui univers se afla in fiecare loc, este omniprezent ca intr-o holograma", si ca "ceea ce este sus este asemenea cu ceea ce este si jos" (Thoth; Hermes Trismegistus; Poimandres ); Sinele autentic este centrul fiintei tale si centrul omniprezent al universului (Tao; umnezeu); in univers se manifesta omniprezenta constiintei cosmice si asta inseamna ca a cunoaste universul inseamna a ne cunoaste pe noi insine ( Socrate).[9]

Lao Tzu 33: "Cel ce cunoaste lumea din afara are cunoastere; Cel ce se cunoaste pe sine este Iluminat"/ "He who knows others has knowledge; He who knows himself is Enlightened”.
Lao Tzu 47: "Fără să treci pragul usii, se poate cunoaste intreg universul; Fără să privesti pe fereastră, se poate vedea Calea Cerului [poti descoperi principiile ce guvernează toate lucrurile]/"Without going outside beyond of the door, One can know the whole world; Without looking outside through the windows of senses, One can see the Tao of Heaven".

Iisus a spus: "Imparatia lui Dumnezeu nu vine in asa fel ca sa izbească privirile. Nu se poate zice: Uite-o aici! sau: "Uite-o acolo!" Caci iata că Imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul vostru" (Luca 17.20-21; Rom.144.17; Vers.23)].
Jesus replied: 
Empedocle: "Dumnezeu este un cerc, al carui centru este peste tot si a carei circumferinta nu se afla nicaieri"/ "Dieu est un cercle, dont le centre est partout et la circonférence nulle-part." /" The nature of God is a circle, the center of which is everywhere, and the circumference nowhere".
Isaac din Siria: "Incearca sa intri in tezaurul tau si vei gasi tezaurul Cerului; Celui ce se cunoaste pe sine toate lucrurile ii sunt date. Fiindca a te cunoaste pe tine insuti reprezinta implinirea tuturor lucrurilor
William Blake : "sa vezi universul intr-un graunte de nisip si raiul intr-o floare salbatica"
"Căutaţi în lume după comori, dar adevărata voastră comoară se afla in Sinele vostru"/" You are searching the world for treasure, but the real treasure is your Self" (Rumi)

CUM SE REALIZEAZA TREZIREA ?
ARSENIE BOCA - CUM SE PRACTICA RUGACIUNEA LUI IISUS ?
sa exemplificam cu practica rugaciunii lui Iisus ( care se aplica si in meditatia folosind mantra ori o intrebare paradoxala de tip koan):
Din moment ce am fost instruit in rugaciunea inimii de Arsenie Boca cunosc limbajul practicantilor ortodoxi si erorile pe care le fac;
de asta nimeni nu se mai mantuieste...nu se mai naste din nou ..
Actuala rugaciune a lui Iisus [ "Doamne Iisuse Hristoase fiul lui Dumnezeu (pe inspir), miluieste-ma pe mine pacatosul ( pe expir)"] este virusata sau falsificata din trei motive: 1. se cauta un stapan in afara ( lucru care intretine functionarea si programarea reactiva a celor care astepta pasiv, ca niste pacienti, ca altii sa faca ceva in locul lor ); 2. se intretine dualitatea eu- tu si ancorarea in minte ( repetarea mecanica a rugaciunii inseamna mentinerea in mintea care vorbeste, in locul iesirii din minte si a coborarii in inima -centru) ; 3. se intretine culpabilizarea, arma cea mai puternica a manipulatorilor de toate spetele..

Cele 3 conditii de practicare a rugaciunii lui Iisus in forma indicata de parintele Arsenie Boca si aprobata de prietenul meu parintele profesor Dumitru Staniloae, care si-a dedicat viata studiului acesteia (Filocalia):
1. se abandoneaza rugaciunea virusata si se practica urmatoarea tehnica simpla de relaxare, care provine din rugaciunea lui Iisus modificata, pe care mi-a transmis-o Arsenie Boca, folosind versurile 2 si 3 din " Tatal nostru", fiindca versul 1("Tatal nostru care esti in ceruri sfinteasca-se numele tau") contrazice mesajul lui Iisus care nu a spus ca imparatia este in afara ta ( lucru necesar pt a accepta mediatori, negustori ) : "Imparatia lui Dumnezeu nu vine in asa fel ca sa izbească privirile. Nu se poate zice: Uite-o aici! sau: "Uite-o acolo!" Caci iata că Imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul vostru" (Luca 17.20-21; Rom.144.17; Vers.23)]. / Jesus replied: "The kingdom of God does not come with your careful observation, nor will people say, 'Here it is,' or 'There it is,' because the kingdom of God is within you".(Luke 17:20-25)
In concluzie spuneti in minte A. "vie imparatia ta" (pe inspir); B. "faca-se voia ta"( pe expir)- cu let go, abandonare sau predare la nivel somatic, respirator, mental si cu atentia doar pe hara- zona subombilicala, ca si cum nu ati avea cap;
2. nu repeta rugaciunea/intrebarea ( decat daca apar ganduri straine in minte); nu reinitializam intrebarea / rugaciunea (recaderea in minte ) decat daca am pierdut linistea, tacerea
3. nu ne rugam in mod mecanic, fara sa asteptam raspunsul, care vine in mod firesc dupa orice intrebare sau cerere ( si ne scufundam in tacerea care urmeaza dupa intrebare: Dumnezeu vorbeste prin tacere; mintea se suspenda doar in cursul tacerii ); reinitializam intrebarea / rugaciunea doar daca pierdem atentia pe prezenta impartiala in ascultarea tacerii, fiindca fara prezenta constienta orice rugaciune, intrebare sau meditatie sunt moarte;

CONCLUZIE
adica toata rugaciunea are doar 2 faze sincronizate pe expir si inspir 1. "vie imparatia ta" (pe inspir); 2. "faca-se voia ta"( pe expir)- cu let go, abandonare sau predare la nivel somatic, respirator, mental si cu atentia doar pe zona ombilicala (vedeti articolele despre: "inima initiatica")[6], ca si cum nu ati avea cap;
este mai simpla si nu are multe cuvinte (exact conditia pusa de Iisus sa nu existe multe vorbe, conditie care este tradata in actuala rugaciune)
la care adaugati constienta sau prezenta constienta pe "tacerea" ce urmeaza dupa fiecare intrebare/cerere (de asta se numeste: "rugaciune"), ca la tehnica intrebarilor paradoxale (koan) din zen si taoism; orice rugaciune fara ascultarea tacerii, ca si orice intrebare paradoxala fara ascultarea raspunsului ( adancirea tacerii sau a golului care o urmeaza) este monolog si mentinere a prizonieratului in minte ( vedeti articolele despre eroarea identificarii cu mintea)[7] ; orice raspuns ( sub forma de ganduri ori cuvinte ) apartine mintii, iar nu adevaratului dvs Sine (Dumnezeu) .
Fara prezenta constienta impartiala rugaciunea este moarta ( vedeti articolul : "Singurul pacat este lipsa prezentei constiente impartiale")[8][5]; fara predare si abandonarea oricarei actiuni ( vorbit, impunere, control) rugaciunea ramane centrata in minte si ego...nu in centrul veritabil omniprezent fiintei dvs si al universului (Sine, Dumnezeu)..


BIBLIOGRAFIE
1. Mantra- instrument de trezire, de vindecare, dar si de indobitocire
ADRESE DE DESCARCARE 
adresa de mai sus este accesibila membrilor grupului:
Awakening Now - How to Survive the Earth Changes
adresa de decarcare de mai sus este accesibila doar membrilor grupului
Mirahorian: Poarta Transei Trance Gate
ALTE ADRESE:

2. Principiul golirii Principiul golirii The Principle of Emptiness Principe du vide Il Principio del Vuoto 
2.1 Lao Tzu-Principiul golirii Principiul golirii The Principle of Emptiness Principe du vide Il Principio del Vuoto 
Traducerea capitolului 11 din Tao Te Ching ( Dao De Jing ) al lui Lao Tzu ( Lao Zi )
Iisus: "Goleste-te si te voi umple"/Jesus: "Empty thyself and I shall fill thee"/Jésus:"Vide-toi de toi-même et je vais te combler" 
Meister Eckhart: "Indumnezeirea nu este atinsa printr-un process de adăugare a ceva în suflet, ci printr-un proces de golire." / Master Eckhart on holiness: "God is not attained by a process of addition to anything in the soul, but by a process of subtraction." Maître Eckhart "Dieu n'est pas atteint par un processus d'addition de n'importe quoi dans l'âme, mais par un processus de soustraction. Quand toutes choses sont réduites à néant en vous, alors vous pouvez voir Dieu... Dieu est quand vous n'êtes pas."
Padre Pio: "Goleste-te si umple-te de Dumnezeu"/ "Vide toi de toi-même et remplis toi de Dieu" 
"Tot aşa, oricine dintre voi, care nu se leapădă de tot ce are, nu poate fi ucenicul Meu"/So therefore, any one of you who does not renounce all that he has cannot be my disciple (Luca /Luke 14:32-34 )
Saint Hilaire de Poitiers dans son traité de la Trinité écrit : "L'être n'est pas en Dieu quelque chose de surajouté, mais vérité subsistante....L'être n'est pas un accident pour Dieu, mais la vérité subsistante, la cause permanente, la propriété de sa nature". Boëce, dans son traité de la Trinité: "La substance divine est son être même et c'est d'elle que vient l'être".
Ramana Maharshi se refera concret la golire de efemer (umbre) atunci cand vorbeste despre Realizarea Sinelui: "Realizarea Sinelui nu este un lucru care trebuie să fie obtinut din afara. El este deja în noi. Tot ceea ce trebuie să facem este să eliminăm "umplerea de ego". Linistirea, pacificarea (relaxarea) si oprirea agitatiei (punerea in repaus; golirea de fluctuatii psiho-emotionale) înseamnă Realizarea Sinelui. Nu există nici un moment în care Sinele să nu fie prezent. Atât timp cât mai există îndoieli sau avem sentimentul că nu L-am realizat, este nevoie sa eliminam complet aceste gânduri. Ele sunt datorate faptului că realizăm o confuzie între Sine si ceea ce nu este Sinele. Atunci când aceasta umplere dispare, Sinele rămâne singur. Pentru a-i face loc, este suficient să elimini din mintea ta aglomeratia. Nu este nevoie să aduci acest spatiu gol luându-l din altă parte. 
"Impacarea ( pacea) este natura interioara a fiintelor umane. 
Daca o gasiti in dvs. o veti gasi pretutindeni/ Peace is the inner nature of humankind. If you find it within yourself, you will then find it everywhere".
Nu are rost sa ne straduim pt ceea ce nu este permanent /What is not permanent is not worth striving for"
Ramana Maharshi a indicat auto chestionarea- sa ne punem intrebarea "Cine sunt eu ?" - drept cale de golire, de detasare de efemer si de ancorarea pe prezenta constienta pt a ajunge la Iluminare sau realizarea Sinelui. Aceeasi metoda o regasim in buddhismul Zen, care apeleaza la intrebari paradoxale ( koan) He taught Self-inquiry - to ask oneself, “Who am I?” - as the path to Enlightenment, or Self-Realization.
ADRESE DE DESCARCARE
2.2. Goleste-ti cana ! Empty your Cup ! Vider votre tasse !
2.3. Puterea nimicului /The power of Nothing
"Am inteles ca un om poate avea totul, neavand nimic, si nimic avand totul" (Mihai Eminescu, ms. 2279)
"Dacă nu aveti nimic, atunci aveti totul, pentru că aveti libertatea de a face orice, fără teama de a pierde ceva"/ "If you have nothing, then you have everything, because you have the freedom to do anything, without the fear of losing something." (Jarod Kintz)
"Tu esti cerul ( totul) . Orice altceva - este doar vreme (clima)"/You are the sky. Everything else – it’s just the weather." ( Pema Chödrön)
Importanta golirii este abordata in doua articole:
2. 4. Joseph Newton - Principiul vidului / The Principle of Emptiness/ Le Principe du vide
2.5. Comentariul capitolului 11 din Tao Te Ching realizat de Eckhart Tolle in cartea sa "Puterea lui ACUM"(capitolul 7)
Eckhart Tolle’s Commentary of the 11th chapter of Tao Te Ching
3. Despre modul de utilizare al ghicitorilor si al koan-urilor zen pentru iesire din minte si eliberare din realitatea secunda (trezire)
4. O rugaciune fara constienta este moarta 
Constienta /Awareness de Anthony de Mello traducere de Dan Mirahorian
5. Importanta tacerii si ascultarii ; 
TACERE SAU LINISTE/ STILLNESS OR SILENCE
6. IMIMA INITIATICA
6.1. CENTRUL (VORTEXUL) EXISTENTIAL ( BURICUL/ OMBILICUL/ OMPHALOS/ HARA) ESTE IZVORUL CENTRELOR SECUNDARE (CAP, INIMA)
IMAGINEA 1 - CUM ARATA GALAXIA SAU SISTEMUL SOLAR DIN NOI INSINE
6.2. "Adevarata inima a omului, inima iniţiatică este plexul solar/ The true heart of man, the initiatic heart, is the solar plexus"
CENTRUL (VORTEXUL) EXISTENTIAL ( BURICUL/ OMBILICUL/ OMPHALOS/ HARA) ESTE IZVORUL CENTRELOR SECUNDARE (CAP, INIMA)[1]
EDGAR CAYCE DESPRE CREIERUL ABDOMINAL / EDGAR CAYCE ON THE ABDOMINAL BRAIN[2]
6.3. Aureola / Halo / Glorie / Nimbus / saint's halo / mandorla
CARE ESTE CAUZA AUREI SFINTILOR DIN JURUL CAPULUI ?
APRINDEREA INIMII INITIATICE =PLEXULUI SOLAR 
7. EROAREA IDENTIFICARII CU MINTEA
ARTICOLE DESPRE EROAREA IDENTIFICARII CU MINTEA /ARTICLES ABOUT THE ERROR OF THE IDENTIFICATION WITH MIND
Breaking mind identification is the source of Ego and Pain-Body Identification
8. SINGURUL PACAT ESTE LIPSA PREZENTEI CONSTIENTE IMPARTIALE
9. "Numai conectat la Cer, poti lumina pe Pamant "/ "Only if you are connected to your inner Heaven, you can bring light on Earth"
Despre care Cer este vorba ? Unii cred ca este vorba de cerul din afara si ii intreaba pe astronauti, daca l-au intalnit pe Dumnezeu. Aceasta directie a fost implantata in mintile oamenilor de catre Biserica si reprezentantii ei pentru a prelua functia de mijlocitori si mediatori in relatia dintre om si Dumnezeu, iar aceasta cu un cost urias pentru umanitate : continuarea orbirii, inrobirii, neputintei si suferintei oamenilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...