marți, 27 septembrie 2016

Pot cuvintele sa cauzeze dureri psihice si sa schimbe realmente creierul in bine cand sunt pozitive ?

CUVINTELE POT CAUZA DURERI PSIHICE


Dacă vorbeşti despre durerile tale ar putea să le agravezi, susţin cercetătorii. Departe de a fi liniştitoare, cuvintele şi consilierea ar putea creşte intensitatea durerii fizice, potrivit unui studiu. 
Avertismente ca "asta ar putea să doară puţin" sau "ai putea să simţi o durere mică" în loc să ajute mai mult încurcă şi să provoace disconfort, conform telegraph.co.uk.Tortură sau chinuitor sunt cuvinte care stimulează centrii de durere din creier chiar şi atunci când nu simţi de fapt durerea. 
Vorbind cu doctorul despre durerea ta ar putea să-ţi facă mai rău, cred cercetătorii de la Universitatea Jena din Germania pentru că stimulează o parte a creierului denumită "matricea durerii"."Este posibil ca acea conversaţie să intensifice activitatea matricei durerii şi să rezulte o durere mai mare", spune cercetătorul Maria Richter.Oamenii de ştiinţă conduşi de psihologul Thomas Weiss au analizat cum reacţionează atât adulţii cât şi copiii la asfel de stimuli.
Răspunsul ar putea coincide cu un instinct de supravieţuire prin care oamenii învaţă să evite durerea în viitor. 
"După o astfel de experienţă este destul să-ţi imaginezi acul de la următorul vaccin şi deja memoria activează durerea. Chiar şi stimulii verbali generează reacţii în creier".Profesorul a descoperit zonele exacte ale creierului care se activează imediat ce auzim cuvintele tortură sau chin. Cercetătorii au investigat şi dacă oribil sau dezgustător au acelaşi efect.
Faptul că pacienţii sunt puşi să descrie durerea cronică pe care o simt ar putea s-o agraveze, susţin oamenii de ştiinţă. 
Cei care au fost testaţi au fost puşi să-şi imagineze situaţii care corespund cuvintelor şi în cea de-a doua etapă indivizii trebuia să citească cuvintele. "În ambele cazuri s-a demonstrat că aceste cuvinte activează matricea durerii", spune Richter. "Studiul arată că înseşi cuvintele sunt capabile să activeze matricea durerii. De asemenea rezultatele sugerează că stimulii verbali au o însemnătate mai mare decât credeam până acum".

sursa;Realitatea.net

Cand vorbesti, sa vorbesti cu dragoste. Cuvintele pot realmente sa iti schimbe creierul! 

Cuvintele pe care le alegi pot cu adevarat sa iti modeleze creierul! Cercetarile si teoriile recente ale neurologului dr. Andrew Newber ne arata ca folosind mai des cuvintele pozitive putem stimula centrii motivationali ai creierului, in timp ce permitand cuvintelor negative sa patrunda in gandurile noastre, declansam stresul si modul in care percepem realitatea, pe cei din jur si pe noi insine. 
“Un singur cuvant are puterea de a influenta expresia genelor care regleaza stresul fizic si emotional”, spuneau dr. Andrew Newberg, neurolog si cercetator in cadrul Universitatii Thomas Jefferson si Mark Robert Waldman, expert in comunicare, in cartea “Cuvintele iti pot schimba creierul”. 
In momentul in care folosim cuvinte pozitive precum “dragoste” sau “pace”, putem modifica modul in care creierul nostru functioneaza intensificand zonele rationamentelor cognitive si de concentrare din lobii frontali. Folosind mai des cuvintele pozitive decat cuvintele negative putem stimula centrii motivationali ai creierului, determinandu-i sa actioneze. 
Foto: pathdoc / Shutterstock.com 
La polul opus, cand folosim cuvinte negative, impiedicam producerea anumitor substante neurochimice care contribuie la managementul stresului. Absolut toti dintre noi am fost conceputi initial astfel incat sa ne ingrijoram; este modul in care creierul nostru primar ne protejeaza de situatiile periculoase astfel incat sa putem supravietui. 
Prin urmare, cand permitem cuvinte si concepte negative in gandurile noastre, crestem activitatea din centrul fricii al creierului – Amygdala - si lasam hormonii care produc stresul sa ne inunde sistemul. Acesti hormoni si neurotransmitatori ne intrerup procesele logice si de gandire din creier si blocheaza functionalitatea normala. „Cuvintele de manie trimit mesaje catre creier si inchid partial centrii logicii si gandirii localizati in lobii frontali”, spun Newberg si Waldman.
Cuvintele pot schimba realmente modul in care ne percepem pe noi insine, pe ceilalti si realitatea 
„Avand cuvinte pozitive si optimiste in minte, stimulezi activitatea lobului frontal. Aceasta zona include centrii specifici de limbaj care se conecteaza direct la cortexul motor responsabil pentru faptul ca tu te misti. Si asa cum au aratat cercetarile noastre, cu cat te concentrezi mai mult pe cuvinte pozitive, cu atat mai mult incepi sa stimulezi alte zone ale creierului. 
Functiile in lobul parietal incep sa se schimbe, ceea ce iti schimba perceptia ta despre tine insuti si despre oameni cu care interactionezi. O perspectiva pozitiva asupra propriei persoane te va determina sa vezi binele in ceilalti, in timp ce o imagine de sine negativa te va conduce catre suspiciune si indoieli. In timp, structura talamusului tau se va schimba si ea ca raspuns la cuvintele, gandurile si sentimentele tale constiente si suntem de parere ca schimbarile talamusului afecteaza modul in care percepi realitatea". (fragment din cartea "Cuvintele iti poti modela creierul" in care cei doi oameni de stiinta ne explica cum folosirea cuvintelor „potrivite”, pozitive, ne poate schimba realmente realitatea).

 Sursa informatii: thespiritscience.net
Foto homepage: Creier, Shutterstock

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...