joi, 26 ianuarie 2017

Topul celor mai eficiente leacuri naturale in tulburarile de ciclu menstrual

 

Înca din perioada adolescentei, ciclul menstrual reprezinta pentru orice femeie un adevarat "indicator" al starii de sanatate a organismului. Micile sau marile suparari, unele excese în alimentatie, unele vicii (cum sunt alcoolul si fumatul) si o serie întreaga de factori adesea nebanuiti de catre femei, pot conduce la serioase tulburari ale acestei manifestari ciclice a organismului. Ce trebuie însa sa facem atunci când, din neglijenta sau datorita unor evenimente neasteptate, ajungem fie în situatia unui ciclu menstrual foarte abundent, fie la dureri intense, fie chiar la manifestarea sa neregulata, haotica?




Unii terapeuti recomanda adesea în astfel de situatii terapiile hormonale (cu hormoni de sinteza) ceea ce conduce însa la unele efecte secundare greu controlabile, care pe multe femei le sperie. Astfel de efecte tin frecvent de cresterea în greutate, pofta de mâncare exagerata sau disparitia acesteia, iar uneori poate sa para ca întregul organism "o ia razna". În anumite Terapia hormonala poate fi necesara, dar cel mai adesea "farmacia naturii" ofera suficiente remedii exceptionale pentru a ne putea echilibra starea de sanatate, ajungând astfel la normalitate.


Iata în continuare câteva dintre cele mai eficiente ierburi de leac, care au fost studiate si folosite în astfel de tulburari, cu rezultate surprinzatoare.

Imagini pentru cretisoara imagini
1. Cretisoara (Alchemilla vulgaris)

Aceasta planta cu aspect foarte catifelat si delicat are un efect astringent remarcabil care face ca în scurt timp excesul fluxului menstrual sa dispara, producând simultan o tonifiere exceptionala a întregii zone a organelor genitale feminine. Se poate spune ca este una din plantele lasate de Dumnezeu ca un veritabil ajutor pentru femei.
Administrare: se face în principal sub forma de pulbere câte 1 gram, de 4 ori pe zi. Se tine pulberea (proaspat macinata) sub limba, timp de 10-15 minute, dupa care se înghite cu putina apa. Nu trebuie sa aveti retineri din cauza puternicului gust astringent. Efectul sau este în totalitatea binefacator!

Imagini pentru traista ciobanului


2.Traista-ciobanului (Capsella bursae pastoris) - desi face parte dintre cele mai comune plante de la noi, efectele sale nu sunt "exploatate" decât prea putin. Majoritatea formulelor eficiente din plante pentru tulburari de ciclu menstrual contin si acest ingredient miraculos. Principiile sale active, în special taninurile pe care le contine, îi confera eficienta în majoritatea cazurilor de hemoragii uterine, probleme corelate cu menopauza sau ciclu menstrual abundent. Mai putini însa sunt cei care stiu faptul ca aceasta planta, ale carei frunze în forma de inimioara le cunosc chiar si copiii, este eficienta chiar si în cazurile mai grave ale unor fibroame uterine.




Prin asociere cu plante calmante, cum ar fi talpa-gâstii sau sunatoarea, pulberea sau tinctura de traista ciobanului poate sa reduca durerile intense în zona abdominala, care apar la unele femei în timpul ciclului.

Administrare: Dozele si frecventa pot sa difere de la caz la caz. Doza medie este de 4-5 grame de pulbere pe zi (administrata ca mai sus) sau câte o lingurita de tinctura luata de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. În cazul tincturilor, administrarea se realizeaza întotdeauna în 200-300 ml de apa. 


Imagini pentru SALVIA OFFICINALIS

3. Salvia (Salvia officinalis)
Bucurându-se înca din antichitate de faima unui adevarat panaceu, salvia este considerata una dintre tonicele feminine cele mai eficiente. Pe lânga substantele amare si astringente din componenta sa, ea contine principii cu efect estrogen (asemanatoare hormonilor feminini), saruri minerale si vitamine. Cele mai importante efecte ale sale asupra femeii: eliminarea problemelor legate de ciclu (cum ar fi menstrele dureroase, cu o durata prea mare, prea abundente, dureri abdominale etc.), eliminarea tesuturilor adipoase, reducerea scurgerilor sanguine abundente si a bufeurilor de caldura care însotesc menopauza, combaterea sterilitatii feminine. Este indicata si pentru contracararea aparitiei tesuturilor adipoase, flasce, deformari corporale la nivelul sânilor. Reducerea simptoamelor suparatoare din timpul ciclului menstrual si al menopauzei face din aceasta planta un medicament antistres feminin de mare valoare.

Administrare: Este indicata intern sub forma de pulbere 1 gram de 4 ori pe zi. Pentru prevenirea simptoamelor neplacute din timpul ciclului se recomanda utilizarea ei constanta, pe o durata mai lunga de timp, în doza indicata, iar cu 3 zile (aproximativ) înainte se poate mari doza la 1,5 grame pe zi.
 Imagini pentru mararul imagini

4. Mararul (Anethum graveolens) - Numele acestei plante v-ar putea determina sa zâmbiti, gândindu-va doar la frunzele parfumate cu care condimentati mâncarea. Cu toate acestea, efectele semintelor de marar (caci acestea se folosesc în scop medicinal) pot sa surclaseze din punct de vedere al raportului eficienta/efecte adverse, majoritatea medicamentelor hormonale de sinteza pentru femei.
Pulberea si tinctura extrasa la rece din semintele de marar sunt un stimulent si un reglator hormonal foarte puternic. Glandele care beneficiaza cel mai mult de aceasta stimulare sunt gonadele. În urma unui tratament de 15-20 de zile cu pulbere sau tinctura de marar, se pot constata urmatoarele efecte: 

- reglarea ciclului menstrual
- remedierea amenoreei
- reducerea duratei de somn
- cresterea armonioasa a sânilor (nu este o gluma, ci o observatie rezultata în urma unor studii îndelungate)
- încetinirea ritmului de crestere al pilozitatilor (remediaza hirsutismul)
- marirea vitalitatii si a tonusului la nivel global
- marirea secretiei lactate a femeilor care alapteaza

În anumite cazuri s-a mai constat remedierea frigiditatii, dezinhibarea în plan erotic, estomparea simptoamelor deranjante ale menopauzei. Izolat, s-a mai constatat sporirea cantitatii de sânge menstrual; foarte rar, marirea cu 1-2 zile a duratei ciclului menstrual, în timp ce în alte cazuri s-a remarcat reducerea acestei perioade si diminuarea simptoamelor deranjante (balonare, sângerari, dureri abdominale).
Se administreaza cu precautie sau nu se administreaza deloc în cazurile de ciclu menstrual foarte îndelungat si abundent. 
Administrare: Se ia sub forma de pulbere: 2 grame de 4 ori pe zi sau câte o lingurita de tinctura din seminte de marar de 4 ori pe zi, în 200 ml de apa

5. Mladite de zmeur (Rubus idaeus)
Extract natural din mladite de zmeur
Indicatii: adjuvant în tulburari premenstruale (tensiune mamara, dismenoree etc.), fibrom uterin, chist ovarian, dismenoree, metroragie, menoragie, amenoree, metrita si/sau vaginita; hipogonadism la pubertatea femeii (amenoree, pilozitate excesiva, nedezvoltarea glandelor mamare); tulburari de libidou; îmbatrânire precoce la femei.
Efecte deosebite au putut fi constatate în cazul utilizarii de durata (2-3 luni) în remedierea anumitor forme de sterilitate feminina si ca adjuvant în tratamentul chisturilor ovariene.
Acest produs se gaseste la Plafar, în gama produselor gemoterapice "plantextract". 

Recomandari de final
- Consumati cât mai multe vegetale, fructe si lactate usoare înca de la primele semne ale aparitiei ciclului menstrual. Continuati acest regim alimentar pâna la încheierea completa a lui si chiar 2-3 zile dupa.
- Evitati sa mâncati în aceasta perioada alimente foarte bogate în proteine (oua, nuci, arahide, ciuperci, drojdie etc.)
- Sfatul medicinii psihosomatice este acela de a evita ferm orice fel de suparari prelungite si stari emotionale tensionate în special în cazurile unui ciclu menstrual foarte abundent. S-a constatat ca mai mult de 70% din cazurile de hipermenoree sunt în legatura cu stari de spirit proaste foarte intense si conflictuale, în special în ceea ce priveste viata intima!
- Daca începeti un tratament cu una sau (preferabil) mai multe dintre plantele expuse aici, dati dovada de perseverenta si nu încetati administrarea lor mai devreme de luni, chiar daca rezultatele se vor face simtite cu rapiditate! În modul acesta va asigurati ca disfunctiile în cauza pot fi eliminate definitiv.
- Comunicati si altor femei rezultatele pe care le-ati obtinut prin utilizarea acestor leacuri stravechi.

Dr. Mirela T. - Revista "Elixirium"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...