Postări

Se afișează postări din ianuarie 1, 2012

Cromoterapie- galben lamaie

Imagine
Culoarea “lamaie” se obtine prin combinarea verdelui cu galben. Asadar, are proprietati de la ambele. Are efecte importante asupra sistemului digestiv si asupra activitatii emisferei stangi a creierului. Aplicatia cheie a culorii “lamaie” in cromoterapie este stimularea mentala. Aceasta culoare ofera vitalitate si stimuleaza creierul. Prin urmare, este eficienta in tratarea si alinarea unor afectiuni asociate cu Alzheimer, senilitate, etc. Poate fi utilizata pentru a stimula abilitati naturale ale creierului. Are intotdeauna o tenta de verde, iar in culoarea lamaii, verdele functioneaza ca si agent de curatare. Ne sustine in aducerea la suprafata a toxinelor, pentru a fi eliminate. Aceste toxine pot fi fizice, dar si emotionale. Culoarea “lamaie” este eficienta si in tratarea problemelor digestive si apendicitei. Usureaza procesul natural de digestie, ajutand organismul sa asimileze nutrientii mult mai eficient. De asemenea, este benefica pentru tesuturi si oase. Caract...

Dejunul Kollath-Dejunul vitalitatii

Imagine
Ştim că alimentaţia ideală ar trebui să fie cât mai naturală şi pe cât posibil crudă. Adesea însă, stomacul celor neobişnuiţi cu un regim alimentar natural tolerează destul de greu crudităţile, mai ales cerealele. Profesorul Werner Kollath (1892-1970), dietetician şi doctor în medicină, a descoperit metoda de a face grâul integral mult mai uşor digestibil, fără nici un fel de fierbere. Prin adăugarea de fructe, seminţe, miere şi scorţişoară, acest dejun dobândeşte şi un gust plăcut, care-i completează valoarea alimentară excepţională. INGREDIENTE ♦ 40-50 g (3-4 linguri) de făină integrală de grâu. Pe cât posibil, urmăriţi ca gâul să fie organic, netratat chimic. Puteţi, de asemenea, măcina proaspăt grâul, folosind o simplă măcinătoare de cafea. ♦ Nuci mărunţite (alune sau migdale), stafide (curmale, smochine, prune uscate), eventual nucă de cocos rasă. ♦ Mere (banane, portocale, pere, fragi, cireşe, căpşuni, prune, piersici, caise sau orice fructe de sezon bine ...

Kombucha

Ciuperca din borcanul cu ceai http://www.kombu.de/romania3.htm Acum mai bine de 2000 de ani, in China, in timpul dinastiei Tsin, a fost descoperita o ciuperca despre care se spunea ca ar aduce nemurirea. Era o vietuitoare stranie: crestea numai in ceai negru indulcit, se dezvolta rapid ca o masa gelatinoasa si nu prea placuta la vedere, iar lichidul galbui obtinut prin filtrarea sa avea un gust foarte placut si inviorator. Mai tarziu cu cateva sute de ani, a fost oficializata ca leac si in Japonia, in timpul imparatului Inkyo, care suferea de o boala digestiva grava, pe care nici un medic nu se pricepea sa o tamaduiasca. A ajuns atunci la curte, se spune, un medic venit din China, doctorul Kombu, care a adus cu el o bautura placuta la gust, preparata dintr-o ciuperca miraculoasa. Miraculoasa, pentru ca imparatul nu numai ca s-a vindecat ca prin farmec, dar s-a simtit si mai tanar si mai viguros ca niciodata. Entuziasmat, el a numit ciuperca dupa numele medicului care a adus-o - Kombuch...