Fructele uscate, proprietăți curative
Fructele sunt una dintre cele mai vechi forme de hrană cunoscute de om. Ele pot fi consumate atât în stare proaspată, sub formă de suc, cât și uscate. Pentru anotimpul rece, fructele uscate reprezintă cea mai sănatoasă sursa de zahăr, după fructele proaspete. Avantajele consumului de fructe Organizația Mondială a Sănătății recomandă tuturor să consume cel puțin 5 porții de fructe și legume diferite pe zi. O porție de fructe înseamnă un singur fruct, în cazul unui măr sau unei portocale; o cupă în cazul fructelor mici, cum ar fi strugurii sau zmeura; ori un pahar de suc pur de fructe. Puteți include în cele 5 porții recomandate și fructe uscate, conservate (alegeți unele în suc prorpiu, fără zahăr adaugat) sau congelate. Fructele uscate sunt considerate printre cele mai sănătoase alimente deoarece sunt o sursă bună de fibre și una concentrată de nutrienți precum fierul și potasiul. Printre fructele adesea uscate se numară stafidele, curmalele și smochinele...