joi, 2 februarie 2012

Sampon natural preparat in casa



Doua galbenusuri de ou bine separate de albus se amesteca cu 2 linguri din combinatia de tincturi pentru cresterea parului si 4 linguri de apa,astfel incat componenetele sa se omogenizeze.In prealabil este necesar insa sa preparam o combinatie de tincturi pentru cresterea parului din:urzica,brusture,ardei iute,si mesteacan in proportii egale.Cu aceasta combinatie de galbenus ,tincturi si apa se face o ''sapunire''a parului(anterior inmuiat in apa)intocmai ca in cazul samponului obisnuit-veti observa ca apare chiar o usoara spuma.Se maseaza atent si energic la radacina parului,dupa care se clateste imediat,fara a lasa preparatul sa se usuce.Aceasta clatire este extrem de importanta,deoarece trebuie facuta cu apa din abundenta si ceva mai calda,de 2-3 ori mai constiincios decat in cazul sampoanelor din comert.

Multe persoane,mai ales cele care nu obisnuiesc sa se clateasca foarte bine sau care au par gras nu cred ca acest preparat casnic poate curata si gegresa satisfacator parul.Gresit!.Acest preparat,cu conditia sa nu uitati de clatitul foarte constiincios,curata excelent si hraneste parul,face sa dispara matreata si mancarimea pielii capului.Persoane care au folosit sampoane ''savante''antimatreata sau contra caderii parului fara efect,au scapat de probleme dupa primele 2-3 spalari cu acest preparat.Pentru ca tratamentul sa dea rezultate trebuie insa sa nu mai fie folosit deloc sampon din comert,macar pentru o perioada de (2-6)luni.Folosirea acestui preparat este bine sa fie reluata periodic,chiar si dupa rezolvarea problemelor legate de caderea sau deteriorarea parului,avand in vedere ca odata cu folosirea unor sampoane obisnuite problemele pot sa revina

Contraindicatii;nu se cunosc.

SURSA;Plante medicinale miraculoase din flora Romaniei-editura Artmed

duminică, 29 ianuarie 2012

Nautul este un elixir pentru viata de cuplu



Nautul este bogat in proteine, saruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier) si in complexul de vitamine B. Având o concentratie ridicata de proteine (24%), la care se adauga si un procent consistent de hidrati de carbon si grasimi, nautul are o valoare alimentara deosebita, înlocuind în buna parte proteinele din carne.

Nautul este un inlocuitor foarte bun pentru cafea, boabele de naut prajite si macinate fiind un puternic stimulent digestiv si nervos. Pentru ameliorarea simptomelor racelii, specialistii in medicina naturista recomanda administrarea zilnica a doua pahare de apa de naut. Un litru de apa si doua kilograme de naut lasate la macerat timp de 16-24 ore, la temperatura camerei, pot


Nautul este un elixir pentru viata de cuplu

reprezenta un excelent antibiotic natural. Calitatiile apei de naut nu se opresc aici, ea fiind apreciata si ca revigorant masculin, marind potenta. Pentru ca este bogat in acid folic, nautul este indicat barbatilor care vor sa-si imbunatateasca viata sexuala si fertilitatea.
Putini stiu ca nautul face minuni pentru... virilitate. De aceea le e recomandat barbatilor care vor sa-si sporeasca performantele in pat. Nici femeile care vor sa devina mamici ori sunt deja gravide nu ar trebui sa-l ocoleasca, pentru ca este foarte bogat in acid folic si, deci, benefic in caz de sarcina.

Din boabele de naut prajite si macinate poate fi preparat un înlocuitor al cafelei, care actioneaza ca un puternic stimulent nervos si digestiv. Boabele acestui produs, prajite si macinate, stimuleaza digestia, iar în cazul copiilor sporeste pofta de mâncare, ajutând la cresterea în greutate. Si apa de naut, care se obtine prin strecurarea boabelor, este considerata un elixir de sanatate, utilizat în foarte multe tratamente naturiste.

Specialistii spun ca, daca nautul lipseste din dieta cuiva, atunci acea persoana rateaza "unul dintre alimentele perfecte". Printre popoarele care consuma naut sunt cele din India, Italia, Spania si din tarile Americii Latine.

Aspectul si gustul boabelor, (apropiat de cel al nucilor), fac ca nautul sa se preteze la tot felul de retete - salate, supe, fierturi, garnituri pentru paste sau cereale. Boabele pot fi prajite si consumate ca atare sau pot fi puse in clatite.Fiind un medicament foarte puternic, apa de naut e contraindicata in febra, hipertensiune si stari de iritabilitate nervoasa. Nautul este apreciat si pentru virtutile sale nutritive. Recomandat in terapia asteniei fizice si psihice, in convalescenta, nautul poate fi considerat, pe drept o sursa de sanatate. Nautul poate fi cumparat din magazinele naturiste si din pietele agroalimentare.



MĂMĂLIGĂ DE NĂUT




500 ml apă

1/2 linguriţă sare

150 g făină integrală de năut (1 cană)

2 linguri smântână dulce 15 % (Dorna) - facultativ

10 g unt (opţional, dar iese mai gustoasă)


* Se pune la fiert apa cu sarea.
* Când clocoteşte se adaugă în ploaie faina de năut, amestecând energic cu telul (ca să spargeţi cocoloaşele care se formează).
* După 6 – 8 minute adăugaţi smântâna (dacă doriţi) şi mai lăsaţi 2-3 minute pe foc.
* Opriţi focul şi puneţi cubuleţul de unt, amestecaţi.

sursa;slabestimancand.ro

Falafel original israelian


Timp de preparare: 1 h
Ingrediente:
1 kg. boabe naut, 400 gr. patrunjel, 6 catei de usturoi, 4 cepe, 4 lingurite chimen, 6 lingurite
apa, 2 lingurite sare, 1 lingurita boia iute, ½ lingurita piper, 1 lingurita bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Nautul se acopera cu apa si se lasa la inmuiat pana a doua zi. A doua zi se da de doua ori prin
masina de tocat impreuna cu ceapa, patrunjelul si usturoiul. Pasta rezultata se amesteca cu
celelalte ingrediente. Se fac bilute mici rotunde si se prajesc in ulei incins sau chipsiera.Se
serveste cu cartofi prajiti, cu sos thina si shug sau mujdei de usturoi


Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...