sâmbătă, 7 februarie 2015

Cronobiologia


Zilnic, in functie de ora, in fiinta umana se produc fenomene subtile de rezonanta si astfel sunt favorizate anumite functii ale corpului. Cunoscand aceasta, de ce sa nu luam in consideratie principiile cronologiei, pentru a trai cat mai bine?

Creierul este o adevarata uzina misterioasa care, la fel ca toate uzinele, are un anumit orar, in functie de care corpul secreta anumite substante chimice. Acestea amplifica umorul, vigilenta, dorinta sexuala sau somnul. Atunci de ce sa nu ne programam ziua in functie de acest orar tainic, pentru a fi aproape in permanenta intr-o forma maxima? 

Intre orele 7-8 este foarte bine sa va treziti pentru ca astfel veti beneficia cu siguranta de un tonus excelent si de un umor sanatos. Incepand cu ora 6, corpul nostru secreta un anumit hormon care este responsabil de momentul trezirii din somn, si anume cortizonul, a carui secretie maxima este intre orele 7-8, aceasta perioada fiind ideala pentru a va trezi din somn cu usurinta, plini de voiciune. A va culca din nou este o eroare pentru ca, spre ora 9. organismul nostru secreta endorfine (complexe analgezice naturale) care produc un somn greu, din care va va fi dificil sa va treziti fara o migrena sau o stare proasta.

Intre orele 9-10 este momentul cel mai propice pentru fuziunile amoroase, pentru ca atunci nivelul serotoninei (mesagerul cerebral al placerii) este la apogeu. Placerea resimtita la aceasta ora va fi mult amplificata. O alta posibiltatea ar fi programarea la dentist dat fiind faptul ca endorfinele ne fac mai putin receptivi la durere.

Intre 10-12, vigilenta noastra atinge maximul si memoria de scurta durata - numita "memoria de munca" - este foarte activa. Este momentul ideal pentru a reflecta profund si eficient sau pentru a dezbate idei.

Intre 13-14 este momentul favorabil relaxarii profunde. Schimbarea brusca de tonus ce apare in general dupa masa de pranz nu se datoreaza doar digestiei ci si scaderii concentratiei de adrenalina, hormo care accelereaza ritmul cardiac. Se considera ca necesitatea acestui moment de pauza de la mijlocul zilei a fost inscrisa in patrimoniul nostru genetic din timpurile cele mai indeparate. Stramosii nostri intrerupeau activitatea din cauza caldurii de la amiaza si se retrageau in pesteri, la racoare. O siesta de 20 de minute este suficienta pentru refacerea fortelor.

Intre 15-16 nu exista secretie hormonala caracteristica. Totusi, cronobiologii sunt categorici: acum capacitatile noastre intelectuale functionaeza la cel mai scazut nivel, in contrast cu o conditie fizica optima.

Incepand cu ora 18, organismul nostru devine foarte vulnerabil la poluare. Rezulta de aici necesitatea limitarii numarului de tigari sau de cafele consumate. Important este si faptul ca, spre ora 18, activitatea intelectuala si vigilenta mentala cunosc un nou apogeu.

De obicei, intre orele 20-21 se serveste masa de seara dar, atentie! In aceasta perioada enzimele hepatice sunt mai putin active, ceea ce impune un plus de moderatie - de exemplu, mai ales atunci, consumul de alcool poate conduce mai usor la betie.

Melatonina, "hormonul somnului", invadeaza in mod progresiv organismul incepand cu ora 18. Totusi, nevoia de odihna este resimtita abia pe la ora 20, si apoi din 2 in 2 ore: ora 22, 24, 2 etc.; este bine de stiut: nu exista somnifer mai bun ca amorul cu continenta. Placerea sexuala prelungita antreneaza la nivelul creierului secretia masiva de endorfine care, printre altele, favorizeaza somnul.

Este cel mai bine sa ne odihnim intre orele 22-1, pentru ca mai ales atunci hormonul de crestere, care este indispensabil reinnoirii celulelor, este secretat in cantitate foarte mare. Acest hormon ne permite, de asemenea, sa fixam cat mai bine experientele zilei anterioare, sa ne refacem fortele si sa ne trezim odihniti si bine-dispusi.

text preluat din rev. Yoga Magazin nr. 19

Consultant hipnotist-(Membru al asociatiei americane de hipnoza NGH)
Reabilitolog psiho-informational (certificat in practicile si terapiile psiho-informationale de catre ACADEMY OF COSMOHUMANISM INTERNATIONAL AND EUROPEAN INFORMATIZATION ACADEMY)
jurnalist 
Instructor Yoga


In vederea formarii unor grupe pentru activarea potentialitatilor  creierului, armonizarea vietii sexuale in cuplu, amplificarea fortei personale si karismei,sau pur si simplu doar a unor clase de yoga cu accent pus pe asane si respiratii care pot amplifica potentialul uman.Curs saptamanal, o sedinta pe saptamana, va rog sa-mi scrieti tudor.cornel.iosub@gmail.com

Tel;O769859509

vezi si http://vitalitatemaxima.blogspot.ro/p/saltea-magnetica-cu-proprietati.html

Resursele interne si stricaciunile produse de emotii nefaste

Organismul nostru poseda diferite feluri de combustibili necesari diferitilor centri.Centrii pot fi comparati cu masini utilizand combustibili de mai multe calitati.O masina poate lucra cu petrol ca pacura,alta necesita o esenta rafinata;o a treia poate lucra cu petrol.Substantele fine ale organismului nostru pot fi caracterizate ca substante cu diferite ''grade de inflamabilitate''in timp ce organismul in sine poate fi comparat cu un laborator in care diversi combustibili,necesari pentru diferiti centrii,sunt pregatiti plecand de la diverse materii prime. 

Dar din nefericire,ceva nu functioneaza bine in laborator.Fortele care controleaza repartitia combustibililor intre centri fac adesea greseli,si centrii primesc un combustibil fie prea slab,fie prea usor inflamabil.Mai mult,o mare cantitate din toti combustibili produsi este consumata in moduri cu totul neproductive,exista scurgeri,si este complet pierduta.In afara de aceasta,in laborator au loc deseori explozii si ele distrug dintr-o data tot combustibilul care era pregatit pentru ziua urmatoare,daca nu chiar pentru o perioada de timp mult mai lunga,si ele pot provoca distrugeri ireparabile intregii uzine. 

Trebuie notat ca organismul produce de obicei pe parcursul unei singure zile toate substantele necesare in ziua urmatoare.Si se intampla foarte adesea ca toate aceste substante sa fie risipite sau consumate prin cine stie ce emotii cu totul inutile si,de regula,total neplacute.Proastele dispozitii;tracasarile,angoasele in asteptarea a ceva dezagreabil,indoiala,teama,sentimentele ofensei,iritarea,grijile continue,fiecare dintre aceste emotii,atunci cand ating un anumit grad de intensitate,pot intr-o jumatate de ora sau chiar intr-o jumatate de minut sa arda,toate substantele care au fost preparate pentru ziua urmatoare;in acelasi timp o simpla explozie de manie,sau orice alta emotie violenta,poate sa faca dintr-o data sa explodeze toate substantele care fusesera preparate in laborator,si sa lase un om complet gol pentru mult timp. 
Orice  emoţie violentă cauzeaza perturbarea echilibrului în fluxul de forţă si de viaţă în întreagul-motor  si mecanismul senzorial şi  in bulbii  simţurilor. Este ca şi cum ai pune un curent de o-mie-volţi sa treaca  printr-o lampă de cincizeci de waţi. Aceasta ar arde lampa. În acelaşi fel,o prea mare supra stimulare afecteaza funcţionarea sistemului nervos.

Toate procesele psihice sunt materiale.Nu exista niciun proces care sa nu necesite consumul unei anumite substante corespondente.Daca aceasta substanta este prezenta,procesul se dezvolta.Dar cand substanta este terminata,procesul se opreste....

Sunt convins ca majoritatea oamenilor vor sa invete cum sa-si gestioneze resursele intr-un mod eficient si mai mult decat atat sunt unii oameni care vor sa-si sporeasca rezervele si sa-si amplifice vitalitatea si magnetsmul. Acest lucru poate deveni extrem de simplu atunci cand cunosti metodele sau algoritmul.De aceea avand la baza cunoasterea unor discipline care sa vina in intampinarea cererilor dvs prin tehnici extraordinar de simple,eficiente, dovedite si probate de-a lungul timpului de numerosi practicanti si in primul rand de mine m-am gandit sa va impartasesc din experienta acumulata de-a lungul celor 20 de ani practica..Mai jos gasiti pregatirea mea si in domenii mai tinere ca hipnoza spre exemplu care conjugate pot creea o sinergie extraordinara pentru cei mai exploratori.

Desi daca am merge doar pe metodele yoga si ar fi mai mult decat suficient acolo unde vor exista doar grupe de yoga.Yoga in sine dispune de un palmares exceptional in echilibrarea si amplificarea energiei nemaivorbind de capacitatea ei de preventie a numeroase afectiuni.


Consultant hipnotist-(Membru al asociatiei americane de hipnoza NGH)
Reabilitolog psiho-informational (certificat in practicile si terapiile psiho-informationale de catre ACADEMY OF COSMOHUMANISM INTERNATIONAL AND EUROPEAN INFORMATIZATION ACADEMY)
jurnalist 
Instructor Yoga


In vederea formarii unor grupe pentru activarea potentialitatilor  creierului, armonizarea vietii sexuale in cuplu, amplificarea fortei personale si karismei,sau pur si simplu doar a unor clase de yoga cu accent pus pe asane si respiratii care pot amplifica potentialul uman.Curs saptamanal, o sedinta pe saptamana, va rog sa-mi scrieti tudor.cornel.iosub@gmail.com


Tel;O769859509

Reflectiile emotiilor in corp


Magia Elixirului Tineretii.Invata cum si la 80 poti arata ca la 20 de ani


Elixirul Tineretii

Acest ritual de origine celtica , face minuni cu aspectul exterior si prin noile coincidentele placute din viata celor ce l-au practicat ,redandu-le increderea in sine , aducandu-le noi oportunitati si avantaje
.
Timpul prielnic in singura zi din luna cand ziua este insorita iar noaptea este Luna Plina, se incepe in jurul orei 12 PM

De ce aveti nevoie:un pahar sau cupa din sticla transparenta poate avea si tenta albastruie sticla o farfurioara alba lumare alba o fotografie a Dumneavoastra din tinerete

Mod de lucru :

1 Se umple un pahar cu apa si se acopera cu o farfurie.Apa poate fi din izvor, minerala dintr-o sticla special desigilata.
2.Inainte de amiaza pune paharul pe pervazul unei ferestre orientate spre sud.Ritualul se face doar cand e o zi insorita.
3.La miezul noptii cu luna plina aprinde o lumanare alba.
4.Pune paharul cu apa langa lumanarea aprinsa in partea dreapta, adica lumanarea sa fie in fata ta si paharul in dreapta.
5.Pune fotografia in fata intre tine si lumanare. Trebuie sa fie fotografie din tinerete sau din perioada pe care doresti sa reactivezi. Priveste-o crezand din toata inima ca poti sa iti recapeti stralucirea de odinoara ( in trecut se foloseau picturi, sau schite ale practicatului din tineretea sau perioada dorita)
6.Spuneti rar si cu putere:Fantana Tineretii, Elixirul Tineretii 


7.Priveste in sus si vizualizeaza o fantana cu apa curata , stralucitoare. Imagineaza-ti ca ea contine gloriosul si misticul ‘’elixir al vietii si tineretii’’. Inchipuie-ti ca stai in fata acestei fantani si vezi cum apa ei te cuprinde complet.Vei simti cum forta mistica a acestei ape spala de pe tine toata batranetea si oboseala, aducand in locul lor tineretea datatoare de energie putere si vitalitate.
8.Scalda-te in acest minunat simtamant pentru cateva minute (2-4’)
9.Pune fotografia in stanga lumanarii.
10. Tine paharul de apa in fata ochilor si spune:

O, Elixir al Tineretii, lasa-ti puterea mistica sa ma reanoiasca; am incredere in puterea ta, Beau in credinta. Beau in siguranta.Tineretea se intoarce la mine. Asa sa fie.

11. Bea apa!

12.Ritualul este acum complet Se repeta ritualul zi de zi timp de o saptamana , de 3 ori consecutiv.Va produce o transformare magica pentru tine.Executa-l bine si cu completa incredere in puterile lui si vei deveni o noua persoana.

PROCEDEUL UNIVERSAL DE ARMONIZARE A FIINŢEI LA TOATE NIVELELE, AUTOPURIFICARE SI AUTOVINDECARE, UTILIZÂND LUMINA ALB STRĂLUCITOARE DIVINĂ


Procedeul prezentat acţionează lent şi gradat în timp, având un efect cumulativ cert, chiar dacă acesta nu este sesizat imediat. Este absolut normal ca, la început, să ne fie ceva mai greu să ne imaginăm (să vizualizăm) Lumina Alb Strălucitoare Divină, dar, acţionând cu răbdare, perseverenţă şi tenacitate,vom remarca cum, după un timp, procedeul este din ce in ce mai uşor de realizat,conferindu-ne gradat o stare tot mai profundă de linişte, pace, bucurie, poftă de viaţă şi încredere.
Tehnica de purificare cu Lumină se regăseşte în toate marile culturi spirituale autentice. Călugării creştini isihaşti de la mănăstirile de pe Muntele Athos amintesc de multe ori în scrierile lor despre “lumina cea albă dumnezeiască,strălucitoare şi orbitoare…” care le apărea în rugăciunile lor. Această lumină,afirmau ei ...spală toate relele şi păcatele din om, vindecă toate bolile,curăţă şi îndulceşte inima, deschizând-o spre Dumnezeu “.

În buddhismul tibetan, ramura Karma Kagyu, se menţionează ca exerciţiu de bază, în procesul de autotransformare şi purificare spirituală, practicarea sistematică a unei tehnici de meditaţie (Dorje Sempa) care, în esenţă,este foarte asemănătoare cu procedeul pe care îl vom prezenta în continuare.
De asemenea tehnicile de autovindecare cosmică, descrise de maestrul taoist Mantak Chia în cărţile sale, fac dese referiri la utilizarea Luminii ca suport al energiilor armonizatoare şi vindecătoare angrenate. Lumina spirituală subtilă este adesea semnalată în descrierea practicilor marilor iniţiaţi yoghini, înţelepţi sufiţi, călugărilor zen, etc. 

Marele iniţiat bulgar Omraam Mikhael Aivanhov, in cartea sa Noul Pământ, afirma in acest sens: ”Nu exista o lucrare mai demnă, mai glorioasă, decât lucrarea cu Lumină. Dacă doriţi, cu adevărat, să vă ocupaţi de ceva grandios, nobil,nu exista decât aceasta.”
Revenind la momentul prezent, merită să mai semnalăm apariţia în domeniul medical şi punerea în practică, pe o scară tot mai largă, a unei noi discipline denumită “Neuro-psiho-imunologie”, care studiază posibilitatea întăririi sistemului imunitar, prin abordarea sistematică a unor tehnici de vizualizare mentală.
Aplicată cu tenacitate şi încredere, metoda prezentată elimină gradat, din fiinţa noastră, toate dizarmoniile de orice fel. Gândurile şi orientările negative, prejudecăţile, ideile preconcepute, inhibiţiile, emoţiile negative (mânia, ura, invidia, frica), pasiunile inferioare şi viciile, fobiile,bolile de orice natură dispar ca prin farmec din viaţa practicantului perseverent. Trebuie însă să înţelegem că rezolvarea completă şi eliminarea definitivă a problemelor, a dizarmoniilor, necesită o anumită perioadă de practică neîntreruptă, lungimea acestei perioade de timp fiind direct proporţională cu gradul de impregnare a subconştientului, în ceea ce priveşte problema în cauză.

Se cunosc nenumărate cazuri de bolnavi de diabet, cancer, tuberculoză,tulburări cardiace grave, afecţiuni ale sistemului nervos, alte maladii cronice,precum şi suferinzi cu diverse probleme de natură psihică (depresie, anxietate,fobii etc.), care, în urma practicării cu răbdare şi tenacitate a acestui procedeu,prezentat mai jos în detaliu, s-au vindecat complet si definitiv. Precizăm însă, încă o dată, că, în abordarea prezentei tehnici de armonizare şi autovindecare este nevoie de multă, foarte multă răbdare, uneori vindecarea completă necesitând perioade mai lungi (5-8 luni, iar în cazurile grave, chiar ani de zile) de practică continuă şi perseverentă. Chiar dacă rezultatele practicării acestei metode se lasă uneori mai mult aşteptate, un avantaj major pe care îl prezintă procedeul descris constă în faptul că el nu creează dependenţă şi nu are efectele secundare,adesea întâlnite în urma aplicării metodelor de tratament alopat.

Tehnica propriu-zisă - ETAPA I – a -
Procedeul se realizează zilnic,dimineaţa după sculare şi seara înainte de culcare, timp de 30-60 minute. În aceste perioade (dimineaţa imediat după sculare şi seara înainte de culcare) legătura cu subconştientul este mult mai puternică şi, astfel, realizarea practică a acestei tehnici are eficienţă maximă.Înainte de a începe, închidem televizorul, radioul, decuplăm telefonul, soneria,pentru a nu fi deranjaţi. Ne aşezăm într-o poziţie cât mai comodă pe un scaun sau pe pat, pe un fotoliu etc., astfel încât coloana vertebrală să fie în poziţie verticală şi cât mai dreaptă. Ne relaxăm cât mai profund, timp de 5-7 minute, străduindu-ne să nu adormim.

ACORDAREA : Rostim interior o rugăciune cu cuvintele noastre sau vizualizăm orice imagine care ne inspiră pozitiv, opţional utilizăm un fond muzical adecvat, aprindem o lumânare etc. Fiecare trebuie sa găsească aici, corespunzător specificului sau naturii sale proprii, metoda care îl relaxează cel mai profund (nu adormim) si ii conferă o stare pozitiva,creatoare, punându-l in armonie-acordare cât mai perfectă cu energiile benefice universale, cu Divinitatea.
După acordare (3-5 min.), trecem la realizarea propriu-zisă a procedeului şi anume ;Ne imaginăm vizualizăm) cum din Inima Lui Dumnezeu, sau din centrul Universului, se revarsă peste noi o Lumină Alb Strălucitoare (culoarea zăpezii în bătaia Soarelui). Credem şi simţim cu tărie că această Lumină Divină Alb Strălucitoare conţine în ea toată Iubirea lui Dumnezeu pentru noi şi întregul Univers, Armonia universală, Pacea Infinită, Adevărul Absolut, Sănătatea Completă, Libertatea Spirituală Autentică si toate energiile purificatoare,necesare armonizării şi vindecării noastre complete. Această Lumină Divină spală şi vindecă toate bolile, eliminând în mod eficient, din fiinţa noastră, toate dezechilibrele, disfuncţiile,dizarmoniile de orice natură, prezente încă în noi.
Lumina Divină Alb Strălucitoare pătrunde gradat prin creştetul capului şi umple complet capul (timp de 3-7 min.). Percepem (vizualizăm) cum, în zona gurii şi nasului, se produce un vârtej care absoarbe în el toate
impurităţile, toxinele, toţi agenţii patogeni (microbi, viruşi, bacterii,celule canceroase, bacili, etc.) prezenţi la nivelul capului, toate problemele, dizarmoniile de orice natură, prezente încă la acest nivel.

Vârtejul se roteşte în sens yang (în sensul invers acelor de ceasornic),atrage în el toate impurităţile mai sus amintite şi se scurge în pământ. În continuare, Lumina Alb Strălucitoare Divină umple gradat gâtul (timp de 3-7 min ). Percepem (vizualizăm) cum în zona gâtului apare din nou un vârtej purificator, care absoarbe în el toate impurităţile de orice fel,prezente la acest nivel şi la nivelul capului şi le descarcă în pământ. Vârtejul
vizualizat la nivelul gâtului absoarbe şi descarcă în pământ, simultan, atât impurităţile, toxinele, dizarmoniile din zona gâtului, cât şi pe cele care încă mai există în zona capului. Întotdeauna, atunci când trecem să purificăm
următorul segment, vom integra în procesul de vizualizare şi zonele anterior purificate. După purificarea gâtului, Lumina Divină Alb Strălucitoare umple mai departe pieptul, (timp de 3-7 min). Vârtejul care se formează prin vizualizare la nivelul pieptului va purifica simultan capul, gâtul şi pieptul, descărcând
în pământ toate dizarmoniile, dezechilibrele, prezente la aceste nivele.Trecem mai departe, astfel încât să purificăm abdomenul, trunchiul, mâna stângă, mâna dreaptă, bazinul, piciorul stâng, piciorul drept. Se vor
umple cu Lumina Divină Armonizatoare şi Vindecătoare toate segmentele corpului, fără excepţie, insistându-se asupra fiecărui segment în parte, timp de 3-7 min. În final, corpul nostru e plin de Lumină, curat, pur şi armonios.

Pe măsură ce Lumina umple segmentele corpului, rând pe rând, simţim şi vizualizăm, pe cât posibil, cum toate bolile, dezechilibrele şi problemele noastre ies din trup, absorbite de vârtejurile create, sub forma unui fum  gri-cenuşiu, care se scurge în pământ. Lumina Albă Vindecătoare acţionează ca un “piston” sui generis, împingând afară din trupul şi sufletul nostru, tot acest “fum” viciat. În final ,corpul nostru rămâne plin de Lumină, curat, pur şi armonios.Se poate insista asupra segmentelor mai afectate, asupra zonelor mai
dureroase.Este important de reţinut că acest scenariu de vizualizare mentală, pe care îl descriem, poate fi adaptat, de fiecare persoană în parte, nevoilor sale personale specifice. De exemplu, pentru eliminarea unor vicii, probleme de natură psihică, putem vizualiza cum dezechilibrele în cauză sunt eliminate prin vârtejurile imaginate sub forma unui fum gri-cenuşiu, care se descarcă în pământ. Pentru eliminarea unor tumori, putem vizualiza cum acestea se topesc sub acţiunea Luminii Albe Divine, se desfac în fragmente din ce în ce mai mici, care sunt absorbite de vârtejurile purificatoare imaginate şi sunt descărcate în pământ. Pentru indecarea unor răni,infecţii interioare, putem vizualiza cum agenţii patogeni (sub forma unor particule, punctuleţe negre, etc.) sunt eliminaţi de vârtejurile vizualizate. Unele procedee propuse de cercetători, în domeniul psihoimunologiei,descriu vizualizări ce conţin adevărate scene de luptă interioară,între apărătorii sistemului nostru imunitar (globulele albe sau leucocitele) şi agenţii patogeni. Fiecare practicant devine regizorul propriului său film interior,pe care îl proiectează conform necesităţilor personale.


FOARTE IMPORTANT !!! Pe întreaga durată a execuţiei, căutăm să simţim o mare mulţumire în suflet, ne deschidem plini de bucurie şi iubire profundă către Dumnezeu, mulţumindu-I că ne trimite Lumina Sa Albă
Vindecătoare. Din punct de vedere medical, s-a constatat că o stare profundă de mulţumire, fericire şi bucurie interioară provoacă o emisie puternică de endorfină, hormon secretat de creier, care are proprietăţi
puternic imunostimulatoare.Tehnica se realizează metodic, zilnic (fără excepţie) şi cu multă răbdare,întrucât rezultatele palpabile apar, de obicei, după 3-6 luni de practică continuă şi perseverentă. În timpul realizării procedeului se poate utiliza un fond muzical pentru relaxare (ex. Bach, Vivaldi, etc.).


ETAPA a II – a -

 După vindecarea completă şi dispariţia tuturor simptomelor de boală, după eliminarea definitivă a tuturor problemelor, dizarmoniilor de orice fel cu care ne confruntam anterior, putem realiza zilnic procedeul,
timp de 45 – 60 minute, în intervalul orar 17.00-19.00, astfel: ne imaginăm (vizualizăm) cum fluxul de Lumină Alb Strălucitoare Armonizatoare si Vindecătoare, care vine de la Dumnezeu, pătrunde în noi prin creştetul capului şi ne umple ceva mai rapid (3-7 min.) tot corpul, apoi ne imaginăm (vizualizăm) cum şuvoiul de Lumină Alb- Strălucitoare iese cu putere prin piept, revărsându-se peste tot în jurul nostru. Percepem cu ochii minţii cum fluxul de Lumină Divină umple gradat camera în care ne aflăm, se scurge apoi mai departe şi mai departe şi umple astfel complet zona în care ne aflăm (satul, oraşul,etc.), apoi curge nestăvilit, tot mai departe, umplând în final tot Pământul. La sfârşitul procedeului, vizualizăm cum întreaga planetă e acoperită, de jur împrejur, cu o pătură groasă de Lumină Albă Strălucitoare, care, prin vibraţia ei specifică, elimină toate problemele,stresurile si dizarmoniile de orice fel. În stadiile mai avansate de practică,putem extinde emisia de Lumină, ajungând în final să umplem cu acesta vibraţie pură şi binefăcătoare întregul univers.
Procedeul descris mai sus este o metodă deosebit de eficientă, prin care fiecare dintre noi poate aduce mai multă Lumină pe Pământ, contribuind efectiv la evoluţia acestei planete si la ridicarea nivelului sau de vibraţie. Intervalul orar 17.00-19.00 a fost astfel ales, întrucât, in acest interval, majoritatea oamenilor sunt acasă si liberi de alte obligaţii, putând să dedice câteva minute pentru suflet.
Este de asemenea demn de menţionat faptul că lucrul in grup este mult mai eficient, producând, prin acumulare, efecte pozitive mult mai mari, conform zicalei ”...unde-s doi, puterea creste”.

FOARTE IMPORTANT !!! La începutul fiecărei astfel de şedinţe ne deschidem cu credinţă către Dumnezeu şi Îl rugăm să trimită în lume,prin noi, Lumina Lui Alb-Strălucitoare, care conţine în ea toată Iubirea Sa şi Armonia Universală ce dizolvă rapid şi eficient toate problemele negative si dezechilibrele Existente.
Putem continua în paralel, dacă dorim, şedinţele de autopurificare de dimineaţa şi seara. Este bine ca, după dispariţia propriilor probleme, să se continue a se practica (timp de doi ani) cel puţin una dintre aceste şedinţe (dimineaţa sau seara), în paralel cu etapa a II – a tehnicii realizată in intervalul orar 17.00-19.00.
Realizarea indirectă a procedeului pentru persoane cu handicap major -În cazul în care bolnavul nu poate practica singur procedeul (copii prea mici,persoane cu handicap major sau probleme psihice grave ), familia sau un grup de prieteni îl pot ajuta, realizând indirect această tehnică de purificare, astfel :grupul se aşează într-o poziţie comodă, formând un cerc în jurul bolnavului (în cazuri speciale se poate opera şi la distanţă, fără a fi necesară prezenţa bolnavului). Membrii grupului realizează individual umplerea completă a corpului
propriu cu Lumina Albă Divină Vindecătoare, timp de 3-7 min., apoi fiecare membru vizualizează cum şuvoiul de Lumină Alb-Strălucitoare iese cu putere prin piept (vezi etapa a-II a), intră prin pieptul bolnavului, umple gradat tot corpul acestuia (cap, gât, piept, mâna stângă, mâna dreaptă,trunchi, bazin, piciorul stâng, piciorul drept) şi acţionează ca un piston,împinge afară toate bolile si dezechilibrele sale, de orice natură, care
sunt absorbite de vârtejurile imaginate la fiecare nivel şi sunt descărcate în sol. În final, corpul bolnavului e plin de Lumină, curat, pur şi armonios. (ATENŢIE: trebuie să se ceară consimţământul bolnavului,acolo unde se poate, sau să se ceară ca această vindecare să se facă spre binele cel mai înalt al bolnavului şi al celorlalţi.)


FOARTE IMPORTANT !!! La începutul fiecărei astfel de şedinţe realizăm acordarea specifică, ne deschidem cu credinţă către Dumnezeu, şi Îl rugăm să trimită prin noi Lumina Lui Alb-Strălucitoare, care conţine în ea toată Iubirea Sa şi Armonia Universală ce dizolvă rapid şi eficient toate problemele negative şi
dezechilibrele prezente încă în bolnavul pentru care realizăm procedeul.După un interval de operare de 6-8 luni de zile (perioadă în care s-a realizat,zilnic, cel puţin o dată procedeul de purificare), putem încerca să învăţăm gradat bolnavul să aplice singur această tehnică (etapa I–a), ceea ce va face ca eficienţa procedeului să crească foarte mult. Funcţie de evoluţia stării bolnavului, grupul poate realiza şedinţe de susţinere mai rare sau mai dese. După caz, în timp,studiind cu atenţie evoluţia bolii, se poate renunţa gradat la administrarea de
medicamente specifice, eliminând astfel efectele secundare negative ale acestora.

FOARTE IMPORTANT !!! Pe întreaga durată a realizării procedeului prezentat (fie că lucrăm pentru noi, sau pentru alţii), trebuie să amplificăm şi să păstrăm în spirit o stare profundă de credinţă, recunoştinţă şi smerenie faţă Dumnezeu, fiind mereu conştienţi că El este Cel care trimite, prin noi, Lumina Lui Alb-Strălucitoare Vindecătoare, care dizolvă eficient toate problemele negative, bolile şi dezechilibrele de orice natură. Este de asemenea foarte important să menţinem în noi, pe tot parcursul realizării procedeului, o stare de detaşare faţă de rezultatul ulterior al acţiunii noastre, conştienţi fiind de faptul că nu ştim întotdeauna ce este bine si ce este rău la momentul respectiv,pentru noi sau pentru ceilalţi. De aceea, întotdeauna vom încheia realizarea tehnicii de purificare cu Lumină Albă Strălucitoare, într-o stare de profundă de recunostinţă şi mulţumire, în care vom rosti cu multă credinţă : “Facă-se Voia Ta, Doamne!“

OBSERVAŢII ŞI ALTE APLICAŢII POSIBILE :

Este foarte util ca, de fiecare dată, înainte de a lua masa, sa încărcăm subtil alimentele pe care urmează să le consumăm, cu Lumina Albă Divină.Pentru aceasta, ne deschidem spre Dumnezeu, conform indicaţiilor prezentate anterior, apoi vizualizăm cum Lumina Albă Divină pătrunde printre particulele constitutive, printre atomii şi electronii alimentelor,umplându-le şi încărcându-le la maxim. În final, vizualizăm alimentele scăldate în Lumină, percepem cum această Lumină radiază din interiorul acestora, conferindu-le o aură alb Strălucitoare. Evident, procedeul se poate aplica şi în cazul lichidelor consumate (apă, sucuri naturale etc.)
conferindu-le acestora o componentă vibratorie înaltă. Putem rosti, spre exemplu,următoarea formulă: “Doamne Dumnezeule, Tată Ceresc, Te rugăm, umple aceste alimente cu Lumina Ta Alb Strălucitoare Divină şi fă în aşa fel,încât acestea să se transforme în principii armonizatoare şi vindecătoare pentru sufletul şi trupul meu. Facă-se voia Ta, Amin.“

Consultant hipnotist-(Membru al asociatiei americane de hipnoza NGH)
Reabilitolog psiho-informational (certificat in practicile si terapiile psiho-informationale de catre ACADEMY OF COSMOHUMANISM INTERNATIONAL AND EUROPEAN INFORMATIZATION ACADEMY)
jurnalist 
Instructor Yoga


In vederea formarii unor grupe pentru activarea potentialitatilor  creierului, armonizarea vietii sexuale in cuplu, amplificarea fortei personale si karismei,sau pur si simplu doar a unor clase de yoga cu accent pus pe asane si respiratii care pot amplifica potentialul uman.Curs saptamanal, o sedinta pe saptamana, va rog sa-mi scrieti tudor.cornel.iosub@gmail.com

Tel;O769859509

vezi si http://vitalitatemaxima.blogspot.ro/p/saltea-magnetica-cu-proprietati.html

Sampon natural preparat in casa


Doua galbenusuri de ou bine separate de albus se amesteca cu 2 linguri din combinatia de tincturi pentru cresterea parului si 4 linguri de apa,astfel incat componenetele sa se omogenizeze.In prealabil este necesar insa sa preparam o combinatie de tincturi pentru cresterea parului din:urzica,brusture,ardei iute,si mesteacan in proportii egale.Cu aceasta combinatie de galbenus ,tincturi si apa se face o ''sapunire''a parului(anterior inmuiat in apa)intocmai ca in cazul samponului obisnuit-veti observa ca apare chiar o usoara spuma.Se maseaza atent si energic la radacina parului,dupa care se clateste imediat,fara a lasa preparatul sa se usuce.Aceasta clatire este extrem de importanta,deoarece trebuie facuta cu apa din abundenta si ceva mai calda,de 2-3 ori mai constiincios decat in cazul sampoanelor din comert.

Multe persoane,mai ales cele care nu obisnuiesc sa se clateasca foarte bine sau care au par gras nu cred ca acest preparat casnic poate curata si gegresa satisfacator parul.Gresit!.Acest preparat,cu conditia sa nu uitati de clatitul foarte constiincios,curata excelent si hraneste parul,face sa dispara matreata si mancarimea pielii capului.Persoane care au folosit sampoane ''savante''antimatreata sau contra caderii parului fara efect,au scapat de probleme dupa primele 2-3 spalari cu acest preparat.Pentru ca tratamentul sa dea rezultate trebuie insa sa nu mai fie folosit deloc sampon din comert,macar pentru o perioada de (2-6)luni.Folosirea acestui preparat este bine sa fie reluata periodic,chiar si dupa rezolvarea problemelor legate de caderea sau deteriorarea parului,avand in vedere ca odata cu folosirea unor sampoane obisnuite problemele pot sa revina

Contraindicatii;nu se cunosc.

SURSA;Plante medicinale miraculoase din flora Romaniei-editura Artmed

Caseta dezvoltarii personale


Se poate de asemenea folosi repertoriul ca metodă separată de întreg, şi aceasta în modul următor: alegeţi o muzică preferată, odihnitoare, relaxantă şi liniştitoare. Pe acest fond muzical, înregistraţi pe o casetă audio gândurile din repertoriu. Este important să vorbiţi calm, încet, cu o voce puţin monocordă. Se impune să punctaţi cu un moment de tăcere fiecare sfârşit de frază, un respiro echivalent cu timpul necesar pentru a pronunţa în minte această frază de două ori. Astfel, mesajul este mai bine perceput şi înregistrat de inconştient. Vă recomand să înregistraţi fiecare gând din repertoriu la primele trei persoane ale indicativului:

-          „Eu, cutare, sunt un bărbat adevărat: puternic, ferm şi curajos” (tăcere).
-          „Tu, cutare, eşti un bărbat adevărat: puternic, ferm şi curajos” (tăcere).
-          Cutare este un bărbat adevărat: puternic, ferm şi curajos” (tăcere).

Urmăriţi, dacă este posibil  să folosiţi muzică barocă drept fundal. Aceasta încetineşte considerabil  ritmul undelor cerebrale favorizând asimilarea sugestiilor (a se vedea şi cartea „Tehnica învăţării rapide” – Ed. Amaltea).
Este de dorit să reglaţi volumul aşa fel încât cuvintele să fie mai puţin puternice decât muzica. Inconştientul vostru percepe mult mai bine sunetele decât conştientul. Dacă trebuie să ciuliţi urechile pentru a auzi frazele, inconştientul dimpotrivă, le percepe cât se poate de clar. De altfel muzica, inconştientul şi intuiţia sunt în principal de competenţa părţii drepte a creierului (în timp ce partea stângă guvernează mai ales funcţiile raţionale); asocierea unei muzici blânde cu gândurile abia murmurate permite o mai bună asimilare a acestora de câtre inconştient. Nu este mai uşor să memorezi cuvintele unui cântec decât un text fără suport muzical?
Ascultaţi frecvent această casetă, în maşină, acasă, citind, scriind, ocupându-vă de menaj, gătind etc. Este extrem de benefic s-o ascultaţi în timp ce adormiţi sau după ce vă treziţi. Astfel, pe nesimţite şi fără nici un efort, mintea vi se va acomoda şi va începe să accepte schemele mentale care au un efect binefăcător asupra voastră.
Puteţi chiar să amplificaţi efectul acestei casete, recopiind odată pe săptămână repertoriul. Veţi putea constata astfel diminuarea progresivă a opoziţiei voastre faţă de starea de fericire şi faţă de acele gânduri care sunt fecunde pentru voi. În viaţa cotidiană veţi constata o schimbare, o stare mai bună a sănătăţii şi o predispoziţie spre fericire.

Un alt mod de a utiliza repertoriul constă în a-l recopia zilnic, dimineaţa şi seara, cu sau fără comentarii.

Consultant hipnotist-(Membru al asociatiei americane de hipnoza NGH)
Reabilitolog psiho-informational (certificat in practicile si terapiile psiho-informationale de catre ACADEMY OF COSMOHUMANISM INTERNATIONAL AND EUROPEAN INFORMATIZATION ACADEMY)
jurnalist 
Instructor Yoga


In vederea formarii unor grupe pentru activarea potentialitatilor  creierului, armonizarea vietii sexuale in cuplu, amplificarea fortei personale si karismei,sau pur si simplu doar a unor clase de yoga cu accent pus pe asane si respiratii care pot amplifica potentialul uman.Curs saptamanal, o sedinta pe saptamana, va rog sa-mi scrieti tudor.cornel.iosub@gmail.com

Tel;O769859509

vezi si http://vitalitatemaxima.blogspot.ro/p/saltea-magnetica-cu-proprietati.html

vineri, 6 februarie 2015

Yogoda- Simţiţi-vă viaţă în fiecare parte a corpului

Un sistem volitiv de tensiune şi relaxare a ţesuturilor din corp şi de îmbunătăţire a mintii.

O Spirit infinit incarca-mi corpul cu energie cosmica,mintea cu concentrare si sufletul cu o noua bucurie.O eterna tinerete a corpului si mintii,ramaneti in mine pe veci.


Ce este Yogoda?

Paramahansa Yogananda a creat un sistem de Yogoda şi a predat acest sistem din lume. Scopul său principal a fost - de a ajuta oamenii din lume sa-si cladeasca un corp puternic cu o buna functionare minte suflet.. Aceasta tehnica suprema cum el a numit-o el de "Îmbunătăţire a corpului " sau "tehnici de mare de concentrare şi meditaţie."

Înţelegând că trupul omului este ca o pilă electrică, m-am gândit că l-am putea reîncărca cu energie prin acţiunea directă a voinţei umane. Întrucât nici o acţiune mai mult sau mai puţin importantă nu este posibilă fără voinţă, omul se poate folosi de acest motor primar,voinţa , pentru a-şi reînnoi forţele, fără intervenţia unor aparate complicate sau a unor exerciţii fizice. De aceea i-am învăţat pe elevii mei de la Ranchi tehnica "Yogoda", extrem de simplă, care permite încărcarea imediată şi conştientă cu forţa vitală cosmică pe care o focalizează în bulbul rahidian (medulla oblongata).
Elevii au asimilat foarte bine această tehnică şi au căpătat abilitatea de a trimite forţa vitală în orice parte a corpului lor şi să stea în echilibru în posturi corporale dificile. Ei dădeau dovadă de o forţă şi o rezistenţă pe
care nici măcar adulţii viguroşi nu le pot egala.-extras carte-Autobiografia unui Yoghin.


Sistemul Yogoda este o descoperire ştiinţifică în cultura fizică.

Sistemul de Paramahansa Yogananda este simplu şi accesibil tuturor, executarea acesteia, în contrast cu alte exercitii fizice de obicei, este mult mai eficienta,Efectuarea acestor exercitii nu necesita mai mult de 20 de minute si nu creeaza oboseala in comparatie cu alte exercitii efectuate in cateva ore. Acest sistem se pliaza oricarei persoane,Yogoda creeaza oricarei persoane practicante,bucurie si entuziasm pentru dezvoltarea fizica si spirituala.Mai mult de atat sistemul Yogoda poate fi practicat,oriunde,in diferite pozitii ale corpului ,in picioare,culcat,rabatat,poate fi aplicat de asemenea de persoane cu varste diferite si in situatii diferite.
Yogoda oferă omenirii un mijloc practic de a atinge cel mai înalt potential de sănătate fizică, emoţională şi mentală, cu un minim de timp şi efort.

"Simţiţi-vă plin de viaţă în fiecare parte a corpului şi radiati de sanatate cu fiecare celula a lui.

Cuvântul " Yogoda" este format din cuvintele: "Yoga" (armonie), şi "da" ( a face transfer, raport). Astfel, cuvântul "Yogoda" înseamnă un sistem specific în care armonia şi echilibrul este trimis la toate forţele şi autorităţile implicate în îmbunătăţirea corp, minte şi suflet.

Executarea Yogodai este un proces volitiv care reînnoieşte şi restabileşte celulele tesuturilor, întăreşte şi reîmprospătează si creeaza milioane de celule noi. Yogoda completează multe alte exerciţii. Toate tesuturile osoase, musculare, ligamente conjunctiv, nervi, grăsimi, şi altele sunt proportional reinoite constatand astfel creşterea capacităţii mentale, circulatia, respiratia, digestia si toate celelalte procese involuntare ale corpului uman devin armonioase, dinamizeaza memoria si gandirea.

Yogoda oferă cu certitudine şi cel mai eficient mod de a scăpa de bolile trupeşti, şi de departe starea de spirit armonioasă. Acesta acţionează ca un balsam pentru boli nervoase şi a alte maladii. vindeca rapid tulburari ale tractului gastro-intestinal (prin accelerarea muschilor intestinali peristaltismul intestinal, eliberarea secretiilor ficatului, pancreas şi alte organe). Prin reglementarea circulaţiei vindeca dureri de cap, gută şi reumatism. Sistemul este, de asemenea, o măsură preventivă împotriva răcelilor a bronşitei, etc Acesta prevede hranirea tuturor celulelor corpului. Semnificativ creşte vitalitatea organismului, care apare prin creşterea forţei musculare şi nervoase care, la rândul lor, prelungeşte durata de viata.

Yogoda învaţă arta transmiterii deliberate de energie vitală în orice parte a corpului sau intr-o zona dureroasa.. Yogoda - este, extrem de eficient si foarte practic, un sistem simplu.

Yogoda poate fi companionul tau constant. Pentru gospodine, este un tonic pentru omul de afaceri foarte ocupat poate fi o adevarata comoara. Nu necesita echipament si dispozitive artificiale si impovaratoare pentru organism,ce ce poate constitui un imens avantaj. Yogoda este util în special pentru cei care resping alte forme de exerciţii de pregătire fizică. 

După ce ati studiat sistemul nu trebuie sa alocati decat 20 minute in fiecare zi,ceea ce va duce la rezultate incomensurabile in comparatie cu alte tipuri de exercitii.Acest sistem elimina efectele negative care decurg din exercitarea altor tipuri de exercitii şi anume: epuizarea muşchiului cardiac şi a altor organe. Alte exerciţii nu sunt în măsură să ofere o dezvoltare atat de generală si completa a organismului.

Yogoda implica folosirea atentiei fara a fi distras de diversi stimuli parveniti prin celelalte simturi,atingere,vaz,auz eliminand gândurile rătăcitoare şi obiceiurile enervante. Oferă posibilitatea de a ne concentra la un moment dat pe un singur gând special. Creste puterea si dorinta de a duce la bun sfarsit ce ne propunem si in timp disipeaza toate problemele cronice din viata,ceeand un rezultat excelent pentru fiecare caz in parte.

Yogoda pentru toate

Sistemul creat de Paramahansa Yogananda este potrivit pentru subiecţii tineri şi bătrâni,si bolnavi si sanatosi,pentru cei care au munci sedentare , oameni din clasa de mijloc, profesionişti, comercianţi, persoanele angajate în muncă intelectuală, medici şi toţi cei care doresc sa-si imbunatateasca sănătatea lor şi să dezvolte o inteligenţă nelimitată. Asadar acest sistem este pentru toti cei care nu au timp suficient sa se ocupe de sanatate lor. 
Yogoda - nu solicita muschii intr-un mod extenuant fiindca este un sistem interdependent de coordonare intre puterea imaginara si vointa facute constient.

Yogoda poate da o persoanei de sănătate excelentă, energie, vitalitate şi sentimentul de putere, mai mult decât suficient. O persoană angajată în acest sistem, întotdeauna va da performanţe mai bune în lupta, ridicarea de greutati sau orice alt sport, Yogoda da capacitatea pentru a depăşi toate dificultăţile.

Psihicul gestionează corpul fizic. Violenţa şi constrângere nu sunt favorabile pentru creştere si nu maresc gradul de libertate.
Yogoda-este un sistem de exercitii care integreaza,mintea vointa si corp.Efectuarea sistemului Yogoda creeaza un strat de energie in jurul fiecarei celule astfel incat sa reziste la virus,boala si energie negativa.Dezvoltarea relatiei constiinta corp ne va ajuta sa constientizam organele bolnave,creand in felul acesta procesul de vindecare.Yogoda difera de alte tipuri de yoga prin faptul ca nu necesita decat 20 minute pe zi,spre deosebire de altele,care necesita ore intregi,dand in acelasi timp,rezultate uimitoare.

Prin sistemul Yogoda,o persoana capata experienta in a dirija fluxul de energie,si in felul asta apare bucuria si entuziasmul pentru dezvoltarea fizica si spirituala.Yogoda,nu necesita,nici o pregatire fizica speciala,in schimb este valabila pentru orice tip de performanta.

Yogoda promoveaza recuperarea dupa mai multe boli si consolideaza,in mod semnificativ sistemul imunitar.
Există o dependenţă foarte puternică din perioada iniţială de dezvoltare din mediul exterior şi motive obiective pentru progres.

Procesul de evolutie presupune existenta unor forte interne.Exercitiile prin utilizarea vointei si fortei in acelasi timp vor creea posibilitati nelimitate pentru o persoana care vrea sa se foloseasca de abilitatile lui.

Nici-o miscare fizica a organismului,precum si miscarea de gandire,nu pot fi procesate fara vointa.Inainte de a incepe sa se miste sa se imagineze ceva,trebuie mai intai sa-ti exprimi vointa.Gestionarea activitati fizice si de gandire prin dezvoltarea constienta va conduce la realizarea unor astfel de rezultate,care pentru majoritatea oamenilor este practic imposibila.

Yogoda promoveaza din plin cresterea de procese voluntare si involuntare,precum si dezvoltarea abilitatilor mentale.Aceasta ofera un impuls de viata si unirea energiilor tesuturilor cu cele ale sistemului nervos intr-un tot unitar.Stiinta moderna nu este inca in masura sa explice procesul si nu poseda aceasta cunoastere.Acest sistem se bazeaza pe abilitatea de miscari volunta RE-FOLOSIND VOINTA SI SPIRITUL.

 


Yogoda nu este doar o metodă de tratament, dar este si o metoda de prevenire a bolilor, slăbiciune mintală şi suferinţă. Datorita aprovizionării cu energie a organismului uman la toate nivelurile, de la cel mai fizic la cele mai subtile.

Yogoda - nu este doar o metodă de antrenament, ci întreaga viaţă a omului.

Nimic nu se poate face fără voinţa în viaţă. Fiecare creatură vie îşi va manifesta vointa- Aceasta este o integrare armonioasă a factorilor mentali şi fizici in viata.

Yogoda pregăteşte mintea să folosească voinţa pentru a consolida si a îmbunătăţi abilităţile mentale şi musculare. Se învaţă cum să se transforme o creştere a vigorii inconştiente în creştere conştientă şi dezvoltare. Aceasta este o organizare conştientă de elemente care formează corpul.

Yogoda creează, însufleţeşte, sporeşte şi întăreşte muşchii şi ţesuturile, este un mijloc ştiinţific şi natural, pentru a antrena si stimula toti muschii atrofiati si tesuturile corpului.

Acesta îmbunătăţeşte procesele involuntare asociate cu inimă, plămâni, stomac, intestine, glande endocrine, vene, capilarele creierului, coloanei vertebrale, fara slăbirea, şi fără supraîncărcarea acestora, care are au loc cand se fac exercitiile obisnuite in numar mare.

Yogoda stabileste armonia între procesele conştiente şi inconştiente cu ajutorul mişcarilor musculare. Aceasta creşte numărul de celule , animă celulele organismului şi fluxul de energie vitală .
Cu acest sistem, oricine poate învăţa pentru a-si distrage mintea de la senzaţii şi manifestări de gânduri agitat pentru a atinge un grad ridicat de concentrare sau o tehnica de meditatie.Sistemul Yogoda poate elimina o prăpastie imaginară între conştiinţa umană şi cea cosmica.

Aplicand Yogoda, va veti incarca organismul atunci cand e descarcat in orice moment doriti.

Nu necesită o schimbare de haine şi un anumit loc. Exerciţiile pot fi practicate fără a atrage atenţia altora - stând pe un scaun, stand pe canapea, în mişcare sau de a fi într-un singur loc.

1. Yogoda îmbunătăţeşte frumusetea fizica a corpului, exprimarea sentimentelor, conştientizare, rezistenţă, sensibilitate mentala.

2. Este compatibil cu orice activitate fizică, de concentrare şi meditaţie.

3. Antreneaza arterele , echilibreaza circulatia sangelui si purifica corpul.

4. Elimină durerile de cap si armonizeaza si pune in  miscare toate grupele musculare. 

5. Este un instrument suplimentar în manifestarea abilităţilor la persoane care practica diverse arte- cântăreţi (dand rezultate bune), muzicieni (consolidarea sistemului nervos), etc

6. Îmbunătăţeşte transferul de căldură în organism.

7. Exerseaza acele parti ale corpului care aparent nu se pot mişca.

8. Normalizeaza greutatea corporală.

9. Contribuie la dobandirea succesului.

10. Te învaţă cum să controlezi taramurile materiale şi spirituale, prin setările date de Constiinta Cosmica, care este o energie inepuizabilă.

Bazele Yogoda

Noi, de obicei, nu putem controla constient, procesele din corpul nostru, cum ar fi circulaţia, digestia, şi altele. Cu toate acestea, putem influenta aceste procese prin controlul conştient al mişcărilor a muschilor. 

Exercitarea include două tipuri de mişcări de muşchi arbitrară:
mişcări fizice cauzată de împrejurări.

Pentru acest tip de mişcare sunt realizate aproape arbitrar, deoarece acestea sunt asociate cu anumite împrejurări - de susţinere a vieţii şi ocuparea forţei de muncă. Stenograf, o casnică, un chelner, un pianist, violonist, dealer, mecanic, zidar, lector, scriitor, functionar - toate le folosesc cel mai adesea numai acele muschi a căror activitate este inerenta în activităţile sale. Toate aceste mişcări sunt aleatorii, întâmplătoare, incomplete, şi, prin urmare, majoritatea muschiilor nu sunt reglementati. De aceea multe părţi ale corpului sunt bolnave, netratate, slabe, sensibile la întindere şi boli. Atunci circulaţia sângelui in corp devine inegală, şi duce la o slăbire a energiei , tulburări in corp, depuneri de toxine. Mai mult decât atât,neimplicand o antrenare si miscare cat mai completa anumite parti sau organe se pot atrofia.

Vointa pentru a face aceste mişcări mai mult sau mai puţin a rămas pasivă în ceea ce priveşte miscarile musculare facute la locul de munca si nu este folosita vointa activa. În acest caz, forţa va avea ca scop să efectueze lucrări care necesită acţiuni mecanice fiind cel mai puternic factor de creştere dar si în acest caz, este doar un instrument auxiliar. Rezultatul unor astfel de acţiuni a muşchilor este o întreţinere parţială de sănătate ,o folosire incompleta a grupelor musculare.
Sănătate - După tratamente în serviciile spitaliceşti organismul este epuizat,avem nevoie asadar de un sistem simplu de refacere a organismului, Pentru a fi considerat sănătos, ar trebui să fim capabili să rezistam la boli, sa avem o minte limpede, sa ne bucurăm de senzaţia data de corpul tau, ca o pasăre în zbor sau ca un copil, astfel se reflecta starea de sănătate. Paramahansa Yogananda ne ajuta sa ne simţit întotdeauna tineri cu aceasta forma deosebita de miscari fizice. 

Al doilea tip de exerciţiu include exerciţiu, efectuate "pentru fără constrângeri''. De exemplu: fotbal, cricket, baseball, tenis, călărie, mersul, alergatul, etc În mod deliberat se efectuaza mişcarea de antrenare, si la aparate, cum ar fi: greutăţi de ridicare, gantere, haltere, gimnastica ritmica, se rostogolea, etc Aceste exercitii vor aduce puţină bucurie şi vor fi mai atractive, dar beneficiile acestora sunt reduse datorită faptului că fiecare dintre noi are poziţii de lucru, care în viaţa de zi cu zi nu sunt utilizate. Din păcate, cât de puţin trebuie să ne folosim exerciţii în viaţa mea chiar şi după o şcoală specială!

Dezavantaje ale mişcărilor pur fizice

Aceste tipuri de mişcări fizice sunt utile, dar nu sunt facute cu vointa activa. Posibilitatea utilizarii lor în viaţa de zi cu zi este limitat, şi neajunsurile sunt majore. Dezvoltarea excesiva a fortei musculare la atletism, gimnastică şi alte sporturi, precum şi altele sunt dăunătoare. Astfel de exerciţii duc la slăbirea altor parti importante ale corpului.Exercitii facute in spurasarcina pot avea efecte dezastruoase pe termen lung asupra sanatatii.De-a lungul vietii multii sportivi pot acuza dureri musculare,de oase si tendoane,datorita solicitarii excesive a diverselor segmente corporale.Tensiunea musculara excesiva poate duce la tulburari de inima muşchii. Gimnasti din Grecia antică nu au avut viata lungă sportivi moderni, acrobaţi, şi oameni prea dornici de exercitii de putere , au tendinţa de a suferi de leziuni musculare.

Exerciţii cu scoici, de exemplu, ridicarea de greutati, gantere, sunt mecanice, realizate cu puternice şocuri. Astfel de tehnici sunt realizate în mod spontan şi cu o forţă activă de mare. Atunci când se efectuează aceste exerciţii mintea nu devine calma ci adeseori mai alarmata.


Mai mult, ca regulă, nu avem cunoştinţe despre puterea exactă a muşchilor şi nervilor. Prin urmare, utilizarea stupida de multe ori duce la tulburări ale sistemului nervos si muschilor. Neatent,facute mecanic, muschii pot fi afectati ducand la vatamarea organismului.



Importanţa vointei

Vointa are mare importanţă în viaţa noastră, este motorul de dezvoltare. Ea este factorul conducere a fluxului de energie pentru fiecare zonă din corp atunci cand exersam Yogoda. Ea este iniţiatorul, interpretul şi un manager genial. Inteligenta poate fi considerata asistentul ei. Omul nu poate gândi,daca nu este ataşaţ la această dorinţă. Şi, în plus, el nu poate trai fără dorinţa de a acţiona. Fara vointa intelectul nu poate fi decat orb, şi fără vointa va deveni neajutorat şi fără speranţă. Disponibilitatea va fi principala condiţie pentru dezvoltare. Căci voinţa este cauza de manifestare a energiei. Lumea ştiinţei, politică, literatură, istoriei, filozofiei sugerează că o mai mare forta in dorinţa noastră de a gândi,da mai multa putere gândurilor noastre. Din păcate, educaţia fizică a minimalizat sau ignorat complet factorul voinţă, şi exagerănd importanţa de factori externi - haltere, gantere şi alte aparate. De asemenea, foarte puţina putere va fi consumata in alte domenii ale activităţii umane creative.
                                                
                          Yogoda-transformarea tensiunii musculare in energie mentala 

O Spirit infinit incarca-mi corpul cu energie cosmica,mintea cu concentrare si sufletul cu o noua bucurie.O eterna tinerete a corpului si mintii,ramaneti in mine pe veci.


Principii;


S-a constatat ca transferul energiei musculare in energie mentala este mai usor in cazul tensiunilor lente si indelungate.


Exercitiul; 
Alegem o imagine pe care o vizualizam cat mai bine sau o sugestie pozitiva pe care o repetam mental.Apoi contracatand lent muschii corpului directionand la inceput atentia asupra actiunii musculare.Cand s-a obtinut maximul de tensiune,vom directiona atentia asupra gandului ales sau asupra ideii pe care dorim sa o umplem de forta si apoi destindem foarte lent muschii,ne relxam lent pastrand acest gand in minte sau repetand mental formula mentala sau fixand privirea interioara asupra imaginii mentale pe care dorim sa o amplificam.

In mod obisnuit exista o stare de contractie in timpul unor concentrari mentale-dar nu este integrata constient.

Aplicat la aswini mudra+yoni mudra.Se mareste aura+forta mentala,trezirea mantrelor,datorita conversiei din energie inferioara in energie superioara.

Relaxarea duce la eliberarea de energie pranica pe care o directionam constient in energie mentala si obtinem amplificarea intensitatii gandului.

Destinderea lenta face ca fiinta noastra sa devina constienta de transformarea energiei musculare in energie mentala.

Destindera brusca nu lasa mintii timpul pentru a sesiza forta eliberata de muschi.Exista pericolul ca aceasta forta sa nu fie directionata constient catre aspectele mentale.

Timp de o saptamana,unul din prietenii mei s-a concentrat aspra ideii''afacerile mele se vor ameliora'' si consecinta a fost ca el a avut intradevar''succes''.

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...