sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Curs de XING SHEN ZHUANG-centrarea constiintei si flexibilizarea corpului


Procesul de reunire a mintii separate ,a Eu-lui si a constiintei cu corpul,ca o oglindire finala a spiritului si sufletului materializat,este in spiritualitatea taoista o realizare importanta pentru a progresa in arta autocultivarii.Abilitatea de a crea o forma,un vas care sa contina mintea,spiritul sau Qi este o realizare fundamentala fara de care nu se poate vorbi despre formarea centrului energetic al corpului-Dan Tian.Tradus literar,denumirea Sistemului Xing Shen inseamna Realizarea nivelului de constiinta care permite spiritului fara forma sa se manifetse intr-o forma anume.In doctrina taoista aceasta este reprezentata de corpul fizic ca element fundamental,considerat ca reflexie a perfectiunii printre cele 10000 de lucruri.Exercitiile ce compun Sistemul Xing Shen pot fi regasite in cele mai multe dintre elementele fragmentar conservate ale stravechiului taoism.

Secventa specifica ce da numele acestui sistem a fost elaboarata in sec al x-lea in locuri retrase din HER MEI SHAN,un munte din Vestul Chinei.De atunci,a fost transmisa in multiple scoli spirituale.Versiuni diferite ale sistemului sunt acum practicate de numeroase grupuri Taoiste si Budiste si practicante ale artelor martiale.Dintotdeauna a fost considerata o metoda de a construi temelia;a fost si este mereu practicata de initiati de nivel inalt.Procedeul tehnic este alcatuit dintr-o serie de 12 miscari initiale,urmate de 30 de exercitii.,specific procesului de transformare.Scopul este de a intrupa Spiritul in SHEN MING-sau lumina Spiritului de deasupra noastra.Adevarat vindecare a nevrozei prenatale si a socuului separarii de sursa primordiala,care este repetata la nastere cu separarea de mama,este un pas necesar al reintegrarii spirituale.O data ce SHEN,constiinta mintii personale(in alchimie-Mercur),este integrata in corp,poate de fapt sa inceapa antrenamentul NEI DAN

.Sentimentul constant de separare sau inconstienta,ratacirea mintii,depasirea atingerii intelepciunii si tintelor,extinderea unidirectionala a constiintei spre exterior.-toate acestea sunt manifestari ale uneia si aceleasi conditii.In invatura traditionala,discipolului i se cere sa nu practice nicio tehnica mentala pana nu se atinge acest nivel,pentru a nu cadea in XIAO TAO,o cale ce conduce spre GUEI QI,Qi-ul fantomatic sau iluzoriu,problema cu care se confrunta majoritatea practicantilor din Vest.Cei care practica metodele de vizualizare creatoare si imaginatie vor beneficia mult de pe urma acestei temelii.Fiecare exercitiu are ca tinta anumite aspecte energetice conexe cu coloana vertebrala.Printr-o succesiune de actiuni subtile exercitiile permit practicantului sa-si deschida cele trei porti-San Guan.

O versiune simplificata a acestei practici este folosita in spitalele din China pentru a vindeca sau ameliora atat boli mai putin grave,cat si foarte grave(cancerul,osteoporoza,artrita,malformatii si deformatii ale coloanei vertebrtale,probleme ale aparatului vizual).Rezultate excelente s-au obtinut in cazuri de impotenta,sterilitate si boli mentale(depresii).In cadrul acestui prim nivel se va acorda atentie studiului si constientizarii fiecarei miscari pentru a se obtine starea de reglare a organismului-Tiao-Shen.Astfel,vor fi vindecate afectiunile atat fizice,cat si energetice ale coloanei vertebrale.De fapt,se va produce o adevarata renastere a sensibilitatii,a flexibilitatii si a supletii coloanei,care se va manifesta ulterior si la nivelul membrelor.Toate aceste rezultate se obtin cu ajutorul uni exercitiu relativ simplu,ce nu necesita neaparat un antrenament in prealabil.

Acest exercitiu este format dintr-o succesiune de miscari naturale,executate din pozitia stand in picioare.Xing Shen Zhuan determina deblocarea centrilor energetici ai coloanei vertebrale.Prin coordonarea miscarilor cu respiratia si relaxarea totala,exercitiile ne energizeaza abundent structura corporala.Aceasta energie este folosita pentru deschiderea meridianelor corpului.Pentru medicii orientali sanatatea nu reprezinta pur si simplu starea diferitelor parti ale corpului fizic.Ei inteleg boala ca pe un blocaj al circulatiei (Chi).Pentru a dinamiza si a amplifica circulatia Chiu-ului in corp metoda Xhing Shen Zhuan foloseste miscari ce reflecta analogic procesele din Natura.

Acest sistem face parte din ansamblul scrierilor medicale traditionale chinezesti si se afla printre principalele practici de hranire a principiului vital.Exercitiile sunt executate in picioare si fac posibile beneficii unice,prin imbunatatirea sanatatii,alinierea coloanei vertebrale si centrarea structurii corporale.Principiile de baza ale practicii sunt amplificarea fluxului energetic continuu si realizarea centrarii prin relaxarea totala a corpului. 
Fara relaxare corpul este incordat,iar mintea este imprastiata si confuza.Vechii taoisti au descoperit ca mentinerea tensiunii in corp ne secatuieste de energie.Relaxarea elibereaza aceasta energie,permitand focalizarea atentiei.In practica Xing Shen Zhuan atentia se focalizeaza asupra centrului energetic care reprezinta tinta fiecarui exercitiu.

Acest curs se desfasoara intocmai ca sedintele de yoga.Coroborat cu acest complex de tehnici pentru coloana,vor fi si tehnici simple dar extraordinar de puternice pentru amplificarea vitalitatii.La sfarsit vom avea relaxari prin vizualizare creatoare.

Sedinta este saptamanal si donatia este 50 lei/sedinta.

Pentru constituirea unor grupe de lucru,scrieti-mi la  adresa ;tudor.cornel.iosub@gmail.com

Tudor Cornel Iosub
-Consultant hipnotist -(Membru al asociatiei americane de hipnoza NGH)
- reabilitolog-psiho-informational (certificat in practicile si terapiile psiho-informationale de catre ACADEMY OF COSMOHUMANISM INTERNATIONAL AND EUROPEAN INFORMATIZATION ACADEMY)

miercuri, 12 ianuarie 2011

Google Body Browser



VITALITATEA-,,Atunci cand mintea este calma si stabila,vitalitatea circula armonios prin tot corpul.Daca trupul este hranit si protejat de aceasta vitalitate,cum oare este posibil sa se inbolnaveasca?''
Tratatul Clasic de Medicina Interna al Imparatului Galben(sec.lli.H)

Trupul armonios împlinit aduce mai multă fericire şi îmbunătăţeşte viaţa amoroasă


Motto: „O femeie care aspiră să-şi trezească starea de Feminitate Cosmică, trebuie să aibă în vedere că în ceea ce priveşte trupul ea nu trebuie să fie nici slabă şi scheletică, nici grasă şi diformă, ci trebuie să se menţină într-un mod admirabil şi armonios împlinită.”
Unul dintre cei mai respectaţi oameni de ştiinţă din lume a dezvoltat de curând o teorie conform căreia oamenii armonioşi, care au o stare foarte bună de împlinire trupească, sunt mult mai fericiţi decât semenii lor slabi, lipsiţi de cantitatea necesară de energie vitală.
James Watson, genetician, laureat al Premiului Nobel (unul dintre savanţii care au participat la descoperirea structurii spiralate a ADN-ului), crede cu tărie că femeile care au un trup armonios împlinit, fiind mai vitale şi cu forme pline se bucură de o viaţă sexuală mai intensă şi mult mai bună decât femeile care sunt slabe, având şi o sănătate şubredă.
Watson care, după cum se ştie, a condus cu succes proiectul catalogării genomului uman, şi-a mutat domeniul de interes în controversata ştiinţă a imaginii umane. El a afirmat într-o conferinţă la University College din Londra, că cercetările sale sugerează faptul că greutatea în plus şi o împlinire trupească armonioasă au anumite efecte biologice care fac ca femeile să capete un caracter mai maleabil şi mai armonios şi, totodată, aceasta le face să fie mult mai înzestrate din punct de vedere sexual amoros.
„Subţirimea şi slăbiciunea trupului nu au fost niciodată asociate cu atracţia sexuală şi nici cu o stare de sănătate bună”, spune Watson, care are acum peste 80 de ani. „Vedetele TV Posh Spice şi Calista Flochart pot să apară ca fiind foarte zâmbitoare în faţa fotografilor, spune el, dar, cu toate acestea, dincolo de acest exterior strălucitor se ascund, de fapt, nişte suflete slabe şi nefericite”.
Studiile sale referitoare la chimia trupului l-au condus la concluzia că, în cazul femeilor, grăsimea în plus şi o împlinire armonioasă a trupului au drept efect creşterea numărului de endorfine – ceea ce generează în mod natural fenomenul de creştere a bunei dispoziţii şi chiar o considerabilă îmbunătăţire a stării psihomentale şi sufleteşti. Odată cu aceasta se produce inclusiv creşterea numărului de hormoni sexuali, ceea ce duce direct la trezirea şi amplificarea dorinţei sexual-amoroase în cazul femeilor adulte.
În schimb, atât la bărbaţii cu trupul slab, cât şi la femeile slabe s-a observat un efect contrar, aşadar creierul produce mai puţine endorfine atunci când trupul este lipsit de energie şi are mai puţină grăsime.
Teoria lui Watson este valabilă, în această direcţie, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi. Explicaţia sa este aceea că, în trecut, omul şi-a petrecut o mare parte din viaţă în căutarea hranei. Răsplata pentru o muncă grea era mâncarea şi aceasta făcea să apară o împlinire trupească armonioasă, care determina creşterea în greutate. De aceea, atunci când cineva este prea slab, se pare că în mod inconştient respectiva fiinţă umană este constant în aşteptarea următoarei mese.


Watson concluzionează în termeni evoluţionişti: „Omul slab este aproape întotdeauna un om nemulţumit. Oamenii foarte mulţumiţi sunt cei care au un trup în mod armonios împlinit. Acesta este, printre altele, motivul pentru care sunt angajaţi mai uşor oamenii slabi, deoarece ei sunt, în general, mai nesatisfăcuţi şi de aceea vor lucra din greu. Oamenii cu un trup armonios împlinit sunt mai bine dispuşi, mai afabili şi mai relaxaţi, şi fiindcă ei nu se zbat prea tare, au adesea mai puţin succes în promovarea profesională.”
De altfel, se pare că oamenii slabi sunt adeseori împinşi să acţioneze şi din nevoia de a găsi fericirea care le lipseşte. De aceea, succesul material poate fi obţinut mai uşor de ei, ca o compensaţie, însă pe un plan inferior faţă de cei efectiv împliniţi trupeşte şi sufleteşte.
„Faimosul model Kate Moss este probabil considerată ca fiind cea mai faimoasă persoană din lume, dar, cu toate acestea, ea arată la trup şi la faţă ca o fiinţă foarte tristă. De altfel, cine cunoaşte vreun supermodel fericit?”, întreabă retoric Watson. „De ce, pe de altă parte, asocierea dintre asemenea persoane şi droguri este atât de strânsă? Eu cred totuşi că este posibil să nu fie vorba, în cazul ei, de o persoană cu o moralitate foarte slabă, ci doar de o fiinţă umană foarte slabă fizic care urmăreşte să-şi găsească fericirea cu ajutorul stupefiantelor.” – declară doctorul Watson cu cea mai profundă covingere profesională.
Interesul lui Watson în acest domeniu este pur ştiinţific. El a ajuns însă la ceea ce numeşte, în glumă, ultima lui „obsesie” în timp ce flecărea cu un şofer de taxi din New York. Acesta l-a informat despre un om de ştiinţă din Arizona care, urmărind să creeze un nou medicament, şi-a injectat singur un hormon încă netestat suficient ce i-a provocat o erecţie neîntreruptă de 8 ore şi jumătate!

Hormonul respectiv este numit MSH (Hormonul Melanotrop HizarpofiL) şi el este corelat cu dorinţa sexuală şi cu lumina soarelui. „MSH-ul este un hormon care îmi provoca întotdeauna plictiseală înainte de a afla aceste lucruri”, spune Watson. Dar, interesul fiindu-i deja stârnit, el a început să cerceteze cu multă atenţie acest hormon şi astfel a descoperit că MSH-ul este strâns legat de alţi doi compuşi chimici din trup: endorfinele - care, după cum se ştie, provoacă stările de plăcere şi de bună dispoziţie - şi leptinele. S-a constatat prin experimente că MSH-ul este influenţat de leptine şi că, totodată, la adulţi e strâns legat şi de dorinţa sexuală.
„Cu cât suntem mai împliniţi trupeşte, cu atât dispunem de mai multe leptine şi este foarte posibil să avem atunci mai mult MSH, spune Watson. Opinia mea este că starea noastră sufletească şi dispoziţia generală a fiinţei umane este controlată într-o foarte mare măsură de endorfine şi că, fără îndoială, noi dispunem de mai multe endorfine cu cât suntem mai armonioşi şi avem un trup mai împlinit. Din acest motiv, nimeni nu l-a reprezentat, de exemplu, vreodată pe Moş Crăciun ca fiind slab – pentru că oamenii slabi sunt adeseori anemici şi deprimaţi”. Deoarece MSH-ul este puternic influenţat şi de lumina soarelui, am putea spune că starea noastră de fericire depinde atât de expunerea trupului nostru nud la soare, cât şi de faptul de a fi mai împliniţi, mai vitali şi mai sănătoşi corporal.
„Oamenii cu activitatea sexuală cea mai intensă sunt oamenii vitali şi cu un trup în mod armonios împlinit, care se expun complet goi la soare”, mai spune el. „Acum eu privesc într-un mod cu totul diferit cuplurile care sunt, trupeşte, în mod armonios împlinite” - spune el. „Dimpotrivă, atunci când văd un cuplu de fiinţe umane slabe din punct de vedere trupesc, ştiu că aproape sigur au unele probleme.”
Tocmai de aceea, doctorul Watson le recomandă femeilor cu forme pline şi cu trupurile în mod armonios împlinite să-şi găsească iubiţi care ar trebui să fie proporţionaţi pe măsura lor în ceea ce priveşte energia vitală şi erotică, pentru a avea împreună, în felul acesta, o relaţie de cuplu extraordinară, o viaţă cât mai fericită şi mai satisfăcătoare.

https://www.coralorder.com/ro/registration/?REF_CODE=923878225561 INSCRIERE GRATUITA ONLINE SI ACHIZIONAREA CU 20% MAI IEFTINA A PRODUSELOR

Combination Four 4


Producator: Coral Club


Pret CATALOG: 60 Ron
Reducere 20% pentru membri

 Buc  
* Pretul contie TVA

• TratamenteNaturiste.biz va ofera cel mai mic pret pentru produsul Combination Four 4.
• Combination Four 4 de la Coral Club, ajunge la dumneavoastra prin Fan Courier din depozitul din Bucuresti.
Combinatia de plante Nr. 4 100 comprimate
Combination Four
Compozitie
Frunze de zmeurafrunze de damiana, radacina de sarsaparilla, radacina de lemn dulce, radacina de cimicifuga, scoarta de calin, iarba de mitchella, radacina de ginseng, calciu (carbonat), excipienti.
Mai sensibila la influentele externe si modificarile interne, femeia are nevoie de multe ori de actiunea protectoare si tonifianta a plantelor care-i transmit puterea fortelor naturii. In special acest lucru este valabil pentru zilele perioadei menstruale si stadiul climacteric, insotit de nevroze. Manifestarile specific negative cum ar fi tonusul scazut, durerile, dereglarea activitatii sexuale, pot fi evitate cu ajutorul produsului Combination Four"Acest  minunat remediu poate fi administrat, de asemenea, alaturi de alte remedii traditionale pentru imbunatatirea starii de sanatate la menopauza.
Produsul Combination Four" este un complex de componente vegetale, alese in mod ideal, care intensifica fortele vitale ale organismului, normalizeaza ciclul menstrual, imbunatateste activitatea sexuala, usureaza decurgerea perioadei menstruale si daruieste senzatia unei vieti traite din plin.
Actiunea componentelor active
Cimicifuga este eficienta ca remediu naturist in special in simptomele neplacute ale menopauzei (bufeuri, transpiratie excesiva noaptea) si dereglarilor menstruale. Substantele cu actiune estrogena ale plantei au actiune favorabila asupra statutului hormonal al organismului. Exercita efect spasmolitic, calmant, calmeaza durerea de cap.
Calinul. Conform datelor tromboelastogramei, fiertura din scoarta de calin partcipa la accelerarea procesului de coagulare a sangelui, reduce cantitatea de sange pierdut, creste continutul de trombocite in sangele periferic. Totodata imbunatateste tonusul musculaturii uterine, exercita actiune de vasoconstrictie, creste diureza, imbunatateste circulatia renala si reduce durerile menstruale. Acidul valerianic continut in scoarta exercita actiune sedativa, calmeaza sistemul nervos.
Lemnul dulce exercita actiune antiinflamatoare, spasmolitica si diuretica, imbunatateste functia cortexului glandei suprarenale.
Ginsengul, supranumita si „radacina vietii", este un cunoscut remediu tonifiant si fortifiant care creste imunitatea, este eficient in hipofunctia glandelor sexuale.
Sarsaparilla. In radacina plantei se gasesc saponine steroidiene care poseda proprietati antiinflamatorii, si care stimuleaza sinteza hormonilor sexuali si activitatea sexuala.
Damiana  - este una din cele mai cunoscute plante din categoria afrodiziacelor, ea fiind utilizata in disfunctii sexuale pentru cresterea apetitului sexual. Frunzele de damiana contin  β-sitosterol care exercita actiune stimulanta asupra sistemului reproductiv, normalizeaza statutul hormonal, reduce frecventa si intensitatea bufeurilor. Este un remediu tonic excelent in depresii, stari anxioase, nevroze.
Utilizare
Combination Fourexercita urmatoarele actiuni benefice:

  • influenteaza favorabil echilibrul hormonal al organismului feminin;
  • optimizeaza activitatea sistemului nervos;
  • reduce senzatiile dureroase in menstruatii;
  • exercita efect tonifiant.

marți, 11 ianuarie 2011

Germenii alimentele vietii




Alimentele vietii - germenii proaspeti
De la cazurile de îmbătrânire prematură, malnutriţie, obezitate, carenţe de vitamine şi minerale până la bolile de inimă şi chiar cancer, toate pot fi tratate prin introducerea în alimentaţie a germenilor proaspeţi. Salatele de crudităţi cu germeni, sucurile din germeni, precum şi germenii ca atare determină efecte rapide de eliminare a toxinelor existente în sânge în cazul multor afecţiuni.

Cinci condiţii pe care trebuie să le îndeplinească alimentul secolului XXl

Numeroase echipe de nutriţionişti şi dieteticieni se străduiesc de mult timp să descopere “schemele ideale” de hrănire pentru omul modern. O astfel de hrană ideală ar trebui să îndeplinească anumite condiţii, care destul de greu pot fi întrunite în acelaşi timp:

1. sa fie ieftină şi să poată fi produsă din abundenţă

2 să conţină întregul complex de minerale, vitamine şi alte elemente necesare vieţii.

3 să susţină fiinţa umană din punct de vedere nervos, constituind un sprijin în lupta contra stresului care a devenit un element caracteristic al omului ce locuieşte în marile metropole.

4 să confere putere şi energie de acţiune.

5 să nu necesite un timp îndelungat de preparare şi, pe cât posibil, să prevină degenerarea şi îmbătrânirea.
Toate acestea par a fi foarte greu de îndeplinit, producătorii din domeniul alimentar mulţumindu-se să ofere răspunsuri doar la o parte dintre cerinţe prin conserve, semipreparate sau alimente îmbogăţite cu minerale şi vitamine. Acestea pot rezolva într-o anumită măsură problema timpului de preparare, a uşurinţei de stocare şi gătire, a prezenţei unor componente nutritive. Însă cu ce preţ? Nu mai este pentru nimeni astăzi un secret faptul că hrana conservată cu ajutorul aditivilor chimici, alimentele congelate sau preparate industrial sunt în mare parte MOARTE şi prin urmare ele nu pot să confere toată energia şi nutriţienii necesar organismului viu. Consumul îndelungat de hrană lipsită de principii vitale accentuează degenerarea, bătrâneţea şi boala…

A început în Statele Unite…

În anii 60 în Statele Unite, un medic pe atunci necunoscut, pe nume Ann Wigmore, avea să producă o revoluţie în tratamentul uneia dintre cele mai grele boli cunoscute: cancerul. Medicamentele “ supersofisticate” pe care ea le folosea nu erau altceva decât un pumn de seminţe încolţite de grâu, orz, lucernă etc. Aceste medicamente administrate oral ori sub formă de… clismă produceau minuni, iar acesta nu numai în cancer, ci şi în bolile de piele, în alergii, în bolile articulare, în cazurile de îmbătrânire prematură etc. Mulţimea cazurilor vindecate au atras atenţia la început opiniei publice, apoi cercetătorilor, care au descoperit că toate seminţele, atunci când încep să germineze, declanşează energiile vieţii, care pot fi de un real folos în vindecarea celor mai diverse boli. Aşa a început povestea tratamentelor miraculoase cu seminţe încolţite, poveste din care vom depăna câteva file în continuare.


Misterul germenilor

Umeziţi un bob de grâu cu puţină apă şi lăsaţi-l într-un loc cald. În mai puţin de o zi apare miracolul: o întreagă “uzină” întră în funcţiune producând, prin mijloace încă necunoscute suficient, cantităţi impresionante de substanţe bioactive. În micul bob de grâu se declanşează un incredibil flux de energie; sunt produse din abundenţă enzime, cantitatea de fosfor, magneziu, calciu şi alte minerale se triplează în câteva ore şi încep tot acum eforturile micii plante de a se dezvolta. Fiecare sămânţă conţine vitamine minerale, proteine, grăsimi şi alte rezerve, aşteptând condiţiile de mediu propice pentru o creştere; odată cu procesul germinării prin diferite procese metabolice şi transmutaţii biologice, toate cantităţile de substanţe nutritive se modifică în mod spectaculos. În cazul boabelor de linte, de exemplu, vitamina C este în cantităţi infime înainte de germinare. La scurt timp, însă după apariţia mlădiţei proporţia acestei vitamine creşte spectaculos, plasând germenii de linte între cele mai valoroase surse vegetale de vitamina C. Fără îndoială că astfel de “condensatori” ai energiei vieţii sunt capabili să impulsioneze eficient procesele de refacere pentru organism lipsit de vigoare şi energie vitală.


Inamicii îmbătrânirii

Faptul că germenii pot încetini sau chiar pot face ireversibilă îmbătrânirea poate părea exagerat. Totuşi, cercetările realizate de mai mulţi specialişti (Duck Person şi Sandy Shaw, Dr Benyiamin Frank, dr. Edwart Howell şi alţii), au evidenţiat existenţa în seminţele germinate a numeroşi factori antiîmbătrânire. Este vorba în primul rând de vitaminele antioxidante, dar şi de o gamă largă de enzime existente din abundenţă în germenii proaspeţi (aceasta nu este însă valabil în aceeaşi măsură pentru germeni uscaţi!)


Vitaminele tinereţii

În ultima vreme a apărut tot mai des noţiunea de radicali liberi, vorbindu-se despre efectele lor adverse asupra sănătăţii omului. Renumiţii radicali liberi sunt de fapt fragmente moleculare care pot înconjura celulele şi pot provoca îmbătrânirea corpului. Ei sunt foarte instabili şi tind să întrerupă activitatea normală a celulelor pe care le întâlnesc. Vitaminele A,C şi E, existente în aproape toţi germenii, inhibă formarea radicalilor liberi în corp. Un mare avantaj îl constituie faptul că în cazul seminţelor germinate aceste vitamine se găsesc într-un complex echilibrat, asociate cu substanţe care fac ca ele să fie uşor asimilate.


Enzimele

Dr. Edwart Howell, care a cercetat o lungă perioadă de timp rolul enzimelor în organismele vii, consideră că tinereţea depinde de cantitatea şi de puterea enzimelor din corp. Conform cercetărilor sale, lipsa enzimelor din alimentaţie provoacă perturbări grave: „[...] conduce la accelerarea îmbătrânirii şi este responsabilă în mare măsură de moartea prematură, reprezintă una dintre cauzele majore ale instalării bolilor degenerative. Enzimele nu pot fi obţinute însă dintr-o hrană care este preparată termic, deoarece la mai mult de 60 de grade ele sunt în totalitate distruse. Folosirea alimentelor„moarte” din punct de vedere enzimatic obligă organismul să cedeze din rezervele sale de enzime pentru ca procesele metabolice să se desfăşoare normal. Conform studiilor pe care le-am realizat, aceasta face ca cei ce consumă aproape numai hrană preparată termic să fie mult mai expuşi la afecţiuni cardiace şi vasculare, la boli ale pancreasului, la cancer şi la tulburări hormonale.”

Oamenii (şi alimentele domestice) sunt singurele fiinţe de pe pământ care îşi mănâncă mâncarea fără enzimele sale naturale (mâncarea gătită). Dr Howell crede că acesta este unul dintre motivele pentru care oamenii suferă de cancer şi alte boli degenerative pe care animalele sălbatice nu le au (sau le au într-o măsură mult mai mică).

Procesul de îmbătrânire se accelerează şi obligă corpul să apeleze la rezervele deja epuizate de enzime metabolice. Când germenii sunt consumaţi cruzi, ei nu numai că ajută la propria lor digestie, dar ajută organismul să digere şi alte alimente.

Dacă fructele şi legumele sunt ceva mai puţin accesibile în perioada de iarnă, germenii proaspeţi pot fi obţinuţi prin eforturi minime de către oricine. Ei sunt adevărate concentrate naturale de enzime, fitohormoni, proteine, glucide, numeroase vitamine (A, B, E, K, D, PP) precum şi microelementele (Mg, Fe, Ca, P). Aceste proprietăţi ale germenilor au dus la o răspândire considerabilă a produselor şi preparatelor pe bază de germeni.

În Occident, ei pot fi procuraţi cu uşurinţă din orice supermagazin. Germenii au jucat un rol de bază în răspândirea liniilor de restaurante cu autoservire în care se consumă în special salate şi, recent, ei au apărut chiar şi în sandwichurile produse de principalele reţele de fast-food. Există o adevărată explozie a firmelor producătoare de germeni, dar şi de aparate manuale sau automate pentru obţinerea germenilor în interiorul locuinţei.

În Statele Unite, cercetătoarea Ann Wigmore a promovat folosirea alimentelor vii şi în special a germenilor şi a înfiinţat fundaţia care îi poartă numele. În cadrul acesteia funcţionează un centru de sănătate renumit pentru faptul că cel puţin 50% din hrana servită celor care vin pentru tratament în cadrul acestui centru constă în germeni şi verdeţuri proaspete. Ann Wigmore însăşi s-a vindecat de colită şi artrită reumatoidă urmând un regim lacto-vegetarian bazat în special pe germeni, iar la vârsta de 77 de ani părul ei şi-a recăpătat culoarea naturală.

Germenii - un medicament printre alimente

Alimentele bogate în enzime cum sunt germenii, legumele proaspete, fructele şi sucul lor sunt cei mai importanţi factori în încetinirea “ ceasului” îmbătrânirii. Carnea şi alte alimente gătite, grele, mai ales cele grase sau dulci, sunt deficitare în enzime. Aceste alimente încetinesc viteza metabolismului şi slăbesc sistemul imunitar. Alimentele “vii”, dimpotrivă, ajută corpul să-şi conserve enzimele vitale, stimulând metabolismul şi procesele de curăţare şi regenerare; ele au capacitatea de a întări sistemul imunitar şi ne ajută să avem o viaţă lungă şi sănătoasă. Germenii consumaţi proaspeţi sunt fără îndoială, dacă se poate spune aşa, alimentele “cele mai vii” dintre cele cunoscute, fiind un element destul de important în lupta cu bolile, deoarece declanşează procese foarte intense de dezintoxicare şi reîntinerire. În lumina acestor informaţii, fără îndoială că modul de obţinere şi de administrare a germenilor, precum şi indicaţiile lor terapeutice prezintă un maxim interes.


Cum obţinem germenii în casă?

Prezentăm în cele ce urmează câteva metode simple de obţinere a germenilor din cereale.

Seminţele pe care vrem să le punem la germinat trebuie spălate de 3 ori pentru a elimina praful, substanţele chimice de suprafaţă, o parte a microflorei de suprafaţă, precum şi pietrele sau pleava.

Urmează înmuierea lor, recomandabil în două etape:

1. Se umple un borcan cu apă călduţă şi se lasă seminţele acoperite cu apă timp de 4-6 ore, se scurge apa şi se lasă o pauză timp de 12 ore.

2. După acest interval de pauză se repetă înmuierea cu apă timp de 4-6 ore, după care din nou se scurge apa şi seminţele se pregătesc pentru germinare.

Pentru aceasta seminţele vor fi puse pe o tavă de plastic sau din tablă, ce va fi acoperită cu tifon sau pur şi simplu în mai multe borcane. Seminţele trebuie distribuite uniform pe suprafaţa tăvii. Germinaţia durează 2-4 zile, şi se încheie atunci când lungimea germenului atinge lungimea bobului (maxim 3-5 mm)

Dacă temperatura în mediul ambiant este mai ridicată, se recomandă stropirea uşoară a seminţelor cu apă pentru a nu se usca complet.

Timpul de germinare trebuie strict respectat deoarece după 4 zile radicelele tind să se „împâslească” formând o ţesătură, iar proporţia de substanţe active nu mai creşte, ci se trece la o altă fază de dezvoltare a plantei (transformarea în mlădiţe) în care vor fi implicate alte substanţe.

În sinteză, germinarea seminţelor se va realiza asigurând următorii parametri:

- temperatura de germinare: 8-18 ° C

- umiditatea seminţelor 45% (este asigurată de înmuierea seminţelor)

- aerisirea spaţiului de germinare pentru eliminarea dioxidului de carbon ce se acumulează prin „respiraţia” germenilor

- durata de germinare 2-4 zile


Administrarea germenilor

Dacă dorim să consumăm în stare proaspătă germenii obţinuţi astfel, vor fi respectate următoarele cantităţi:

- 1 linguriţă pe zi pentru copii

- 2 linguriţe pe zi pentru adolescenţi şi bătrâni

- 1-2 linguri pentru persoanele adulte.

Cel mai adesea, pentru a fi cât mai agreabili şi mai uşor de consumat, germenii se mărunţesc sau se macină. Pentru a obţine însă efecte mai intense de regenerare a fiinţei se poate trece la o alimentaţie vegetariană preponderent crudivoră (bazată pe alimente nepreparate termic) în care germenii sunt incluşi în cantităţi mai mari. Ei pot intra în componenţa salatelor de crudităţi, pâinilor din cereale, prăjiturilor, a unor sucuri şi băuturi nutritive precum şi a majorităţii mâncărurilor vegetariene. Experienţa este aceea care ne va putea face ca în scurt timp să descoperim cele mai potrivite combinaţii de germeni, precum şi ingredientele care fac ca gustul preparatelor noastre să devină delicios.


7 super medicamente obţinute din seminţe germinate, împreună cu indicaţiile lor

1. Germeni de grâu. Sursă excelentă de proteine şi vitamine, ei sunt utili pentru reglarea activităţii nervoase, calmează, măresc rapid vitalitatea, înfrumuseţează pielea, elimină disfuncţiile sexuale, au efecte în afecţiunile degenerative.

2. Germenii de năut. Sunt un excelent aliment pentru bărbaţi, amplifică energia şi vigoarea, cantitatea mare de proteine îi face să fie foarte hrănitori. Năutul germinat este bogat în calciu, potasiu, magneziu şi vitamine.

3. Germeni de linte. Conţinutul crescut de vitamina C şi fier îi recomandă în carenţele acestor elemente; se utilizează cu succes în atrofii musculare, devitalizare, slăbiciune.

4. Germenii de varză. Sunt o bună sursă de vitamine A, C, de iod şi sulf. Sunt recomandaţi în afecţiuni respiratorii, anemie, tulburări nervoase, afecţiuni digestive, rahitism, tulburări de ciclu menstrual.

5. Germeni de lucernă. Reprezintă unul dintre cele mai hrănitoare alimente comestibile, fiind o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, şi de vitamine (A şi C). Sunt indicaţi în perioada sarcinii, în carenţele de calciu (calciul din aceşti germeni se asimilează mult mai uşor decât din suplimentele obişnuite), în cazurile de slăbiciune şi îmbătrânire.

6. Germeni de dovleac. Binecunoscutele seminţe se transformă prin germinare în remedii concentrate pentru afecţiunile hepatice, afecţiuni ale prostatei şi renale. Conţin în cantităţi importante zinc, un element ce lipseşte adesea din alimentaţia modernă.

7. Germeni de floarea soarelui. Pe lângă efectele terapeutice remarcate în cazurile de anorexie, ateroscleroză şi afecţiuni respiratorii, ei sunt foarte gustoşi şi nutritivi fiind utilizaţi la majoritatea salatelor de crudităţi şi preparatelor cu germeni.


O hrană a viitorului

Dacă această prezentare nu v-a făcut încă să pregătiţi primele seminţe pentru germinare, vă oferim încă 5 motive pentru care germenii proaspeţi pot constitui suplimente alimentare demne de luat în seamă.

1. Sunt ieftini. Germenii de fasole, de exemplu, cresc în volum odată cu germinarea de aproape 10 ori, simultan cu creşterea cantităţii de substanţe hrănitoare din compoziţia lor. Dintr-un kilogram de boabe de fasole puteţi obţine prin germinare o valoare nutritivă echivalentă cu cea din câteva kilograme de carne. Dacă avem în vedere preţurile celor două alimente, putem constata că folosirea germenilor este simţitor mai ieftină şi, în plus, mult mai sănătoasă! Proporţii asemănătoare putem regăsi, de altfel, şi la majoritatea germenilor de cereale şi legume. În plus în afară de căldură, puţină apă, o tavă adecvată şi un pic de muncă, germinarea nu necesită nici un fel de investiţie suplimentară…

2. Sunt uşor de obţinut. În numai 2-3 zile, indiferent de perioada anului în care vă aflaţi, puteţi să aveţi în propria bucătărie o sursă naturală de hrană sănătoasă, cu întregul complex de enzime, minerale şi vitamine. În special iarna sau în cazurile de lipsă a crudităţilor în alimentaţie, germenii sunt un supliment de o valoare greu de egalat.

3. Sunt un aliment complet. Accesibili oricărei vârste (de la copii mici până la bunici) ei reprezintă o sursă de proteine şi nutrienţi care conferă energia necesară pentru dezvoltarea întregii fiinţe, acoperind cea mai mare parte a necesarului de vitamine esenţiale pentru organism. Un caz grăitor este folosirea în anul 1940 a germenilor de cereale ca mijloc de combatere a carenţelor alimentare şi efectelor cumplite ale foametei şi scorbutului dintr-o zonă foarte săracă a Indiei. Programul a cuprins administrarea germenilor pentru un număr de 200.000 de oameni. După 4 luni în care oamenii au fost învăţaţi să utilizeze germenii nu se mai înregistra nici un caz de scorbut. Cel mai concludent este faptul că mortalitatea a scăzut în această perioadă cu peste 70% faţă de cazurile similare din aceeaşi zonă.

4. Germenii vindecă. De la cazurile de îmbătrânire prematură, malnutriţie, obezitate, carenţe de vitamine şi minerale până la bolile de inimă şi chiar cancer, toate pot fi tratate prin introducerea în alimentaţie a germenilor proaspeţi. Salatele de crudităţi cu germeni, sucurile din germeni, precum şi germenii ca atare determină efecte rapide de eliminare a toxinelor existente în sânge în cazul multor afecţiuni. În plus, studiile realizate în California de dr. Thelma Arthur pe mai multe sute de pacienţi au evidenţiat o creştere considerabilă a imunităţii la consumatorii consecvenţi de germeni proaspeţi faţă de persoanele cu o alimentaţie obişnuită.

5. Cresc longevitatea şi întreţin sănătatea. Prin substanţele pe care le conţin, ei încetinesc mult procesele de îmbătrânire (efect constatat în special la germenii de grâu), amplifică potenţa şi armonizează funcţia sexuală (prin aportul energetic şi prezenţa vitaminei Este), sporesc vigoarea. Aceste proprietăţi se datorează în mare măsură şi faptului că substanţele valoroase din germeni sunt foarte uşor de asimilat chiar de către un organism slăbit, îmbătrânit sau bolnav.

Din ce se obţin germenii

La început, au fost folosite pentru obţinerea germenilor în special boabele de cereale, grâu, orz şi ovăz. În timp însă au apărut şi germenii de leguminoase (mazăre, năut, soia, linte), de oleaginoase (floarea soarelui, dovleac), precum şi germeni obţinuţi din anumite plante medicinale – schinduful este cel mai reprezentativ în acest sens. În total în prezent sunt folosiţi în jur de 40 de feluri de germeni în terapie. Ce conţin exact aceşti germeni? Dincolo de substanţele cu efecte binecunoscute cum ar fi vitaminele, sărurile minerale, proteinele, compoziţia chimică a germenilor diferitelor specii este încă un adevărat mister. Cert este că producătorii de medicamente hormonale (şi nu numai ei) au un câmp enorm de cercetare în faţă pentru a cunoaşte uimitoarele proprietăţi terapeutice ale acestor „embrioni de plante” ce conţin numeroase substanţe cu efecte hormonale spectaculoase. În cele ce urmează vom descrie câteva modalităţi de preparare a germenilor, împreună cu efectele lor binefăcătoare.


Modalităţi de preparare a germenilor

Datorită nevoii de a economisi cât mai mult timp, se preferă tot mai mult ca germenii să fie preparaţi în forme uşor de administrat şi care să conserve cât mai multe dintre proprietăţile lor speciale ca medicamente vii. În afara cazului în care preparăm zilnic germenii pentru consum, vă recomandăm câteva metode de preparare care să favorizeze conservarea enzimelor şi a fitohormonilor, substanţe foarte sensibile la modificările mari de temperatură.

1. Maceratele în miere

Preparare: 300g germeni se zdrobesc şi se amestecă cu 700g miere. Se lasă la macerat timp de 2 săptămâni.

Administrare: se consumă 1 lingură de macerat de 3 ori pe zi, pe stomacul gol.

Este un remediu excelent pentru probleme digestive, constipaţie şi de asemenea foarte indicat în procesul de reîntinerire. Este un excelent tonic şi revitalizant pentru copii, bătrâni şi convalescenţi, prezintă efecte de stimulare a creşterii şi dezvoltării armonioase la copii.

Germenii pot să încetinească sau chiar să inverseze într-o anumită măsură procesul de îmbătrânire al organismului, fiind tot mai numeroase cazurile persoanelor vârstnice care şi-au recăpătat prin consumul constant de germeni unele dintre calităţile specifice maturităţii sau tinereţii. Duke Pearson, Sandy Shaw, Dr. Benjamin Frank şi alţi cercetători susţin că această activitate regenerantă se datorează anti-oxidanţilor, unei game largi de enzime, precum şi vitaminelor antioxidante A, C, E. Acestea împiedică oxidarea grăsimilor din sânge, inhibând astfel formarea radicali liberi. Iată însă şi câteva indicaţii particulare:

- germenii de grâu în miere – sunt revitalizantul universal recomandat în special persoanelor care au nevoie de multă energie, convalescenţilor, bătrânilor şi copiilor. Se fac cure de minim o lună cu aceşti germeni, care măresc capacitatea de regenerare a organismului, opresc procesele degenerative, ajută la împlinirea corporală.

- germenii de ovăz în miere – au ca proprietate marcantă acţiunea întineritoare foarte intensă. Sunt extrem de utili şi în tratarea afecţiunilor cardiovasculare asociate vârstei înaintate, precum şi pentru eliminarea efectelor unei alimentaţii neadecvate.

- germenii de năut în miere – sunt un revigorant masculin şi un afrodisiac remarcabil. Sunt utilizaţi de mii de ani în Orientul Mijlociu pentru tratarea sterilităţii şi impotenţei, dar şi a sensibilităţii la frig şi la variaţiile climatice.

- germenii de dovleac în miere - conţin proteine de mare calitate, la fel şi grăsimi, vitamina E, fosfor, fier şi zinc (un oligoelement care adesea lipseşte din dieta modernă). Sunt excelenţi ca stimulent imunitar şi reglator endocrin (este remarcabil efectul lor în cazurile de pubertate prematură, dereglarea producţiei de hormoni sexuali etc.).

2. Tinctura de germeni

Preparare: 400g germeni se mixează cu 1 l de alcool alimentar de 70°. Se lasă la macerat 8-10 zile, într-o sticlă bine închisă, după care se strecoară prin tifon şi se păstrează în sticluţe mici închise la culoare.

Administrare: Se consumă 1 linguriţă la un pahar cu apă de 3 ori pe zi.

În amestec cu tinctură de echinacea şi licheni, tincturile de germeni sunt indicate pentru afecţiuni respiratorii, gripă, tuse de diverse etiologii, astm, faringită, anorexie. În acest caz, rolul tincturii de germeni este de a potenţa efectul imunostimulator al primelor două tincturi menţionate, dar şi de a stimula capacitatea naturală de regenerare a organismului.

Indicaţii speciale ale tincturilor de germeni:

- tinctura de germeni de lucernă – este un stimulent nervos puternic şi blând în acelaşi timp. Se foloseşte în cazurile de astenie, somnolenţă, depresie asociată unor boli cronice, vârstei înaintate etc.

- tinctura de germeni de soia – previne apariţia tumorilor benigne la femei, în special a celor cu localizare mamară şi genitală. Mai este folosită cu succes în tratamentul hirsutismului, menopauzei premature, tulburărilor de ciclu menstrual, frigidităţii asociată insuficienţei hormonale.

- tinctura de germeni de schinduf – este un remarcabil protector al rinichilor şi al aparatului urinar pe ansamblu. Despre germenii de schinduf se spune că „purifică sângele”, motiv pentru care tinctura obţinută din aceştia este recomandată în diferitele forme de alergie, în infecţiile cronicizate, în tratarea anemiei hemolitice, dar şi în anumite forme de leucemie.

3. Loţiune pe bază de germeni (pentru uz cosmetic)

Preparare: 100g germeni proaspeţi de soia, 20g glicerină, 10 ml alcool 96° şi eventual o frunză de aloe se mixează bine în blender (mixer) de mai multe ori pe parcursul a 10 minute. Apoi se filtrează şi se păstrează în sticle bine închise.

Administrare: Se întinde pe piele ca o cremă obişnuită, se lasă 15-30 de minute să pătrundă în straturile mai profunde ale pielii, după care se face un masaj uşor de cinci minute. În final, se spală faţa cu un tampon de vată muiat în ceai de muşeţel.

Pentru regenerarea părului, 1 lingură din acest preparat se amestecă cu câteva picături de tinctură de ardei iute şi un gălbenuş de ou. Se spală bine părul după care se clăteşte cu multă atenţie. Nu se foloseşte şampon.


Împăcarea cu iarna

Sistemele terapeutice străvechi, cum sunt medicina chineză şi Ayurveda (sistemul medical indian), recomandă câţiva paşi simpli pentru a ne pune fiinţa în acord cu energiile iernii:

1. Amplificaţi căldura corporală prin mijloace adecvate: consumul de hrană şi lichide calde, folosirea alimentelor picante, protejarea corpului prin haine groase şi călduroase, menţinerea unui mediu ambiant cu o temperatură agreabilă, realizarea băilor calde.

2. Folosiţi condimentele aromatice, care au drept rol stimularea puterii digestive, mai ales în cazul consumului de alimente grele. Se recomandă în special ghimbirul, cardamonul, piperul negru, boiaua de ardei iute, sovârful, măghiranul, cimbrul, cimbrişorul, busuiocul, muştarul.

3. Evitaţi pe cât posibil sedentarismul (mai accentuat în acest interval) continuând să faceţi mişcare, tehnici yoga, zen.

4. Evitaţi să consumaţi în exces mai ales alimente cum sunt carnea şi lactatele.

5. Folosiţi alimentele vii – în măsura în care mai sunt încă accesibile, fructele şi legumele păstrate peste iarnă este bine să fie consumate ca atare, neprelucrate termic, eventual sub formă de sucuri sau salate. Germenii proaspeţi, preparaţi în casă, pot să constituie aici cel mai valoros şi în acelaşi timp cel mai ieftin supliment natural cu rol terapeutic.


Grâul germinat şi viaţa sexuală

- Numeroase studii evidenţiază faptul că adăugarea cerealelor încolţite în alimentaţie a determinat creşterea lactaţiei la femeile care alăptau, creşterea fertilităţii şi chiar eliminarea sterilităţii. Acest fapt nu este surprinzător dacă avem în vedere că grâul conţine vitamina E în cantitate mare, fiind o sursă importantă a acestei vitamine a fertilităţii.

- Chiar dacă grâul este una din sursele cele mai bogate de vitamina E naturală, conţinutul său de vitamina E se triplează atunci când este supus încolţirii. Si alte cereale încolţite în special ovăzul şi secara constituie surse excelente de vitamina E, la fel ca şi toate seminţele oleaginoase încolţite.

Poate să ajute grâul germinat la combaterea cancerului?

Dr. Thelma Arthur de la centrul de cercetare Arthur Testing Labs din Chula Vista, California, a făcut cercetări cu aproape 200 de pacienţi bolnavi de cancer, care ţineau regimuri vegetariene şi care includeau în dietă şi seminţe germinate. Concluziile sale în urma studiilor efectuate au pus în evidenţă creşteri semnificative ale imunităţii organismului aproape în toate cazurile. Nivelul de toxicitate al sângelui, care de obicei este crescut în boli precum cancerul, a fost redus în aproape toate cazurile.

În 1978, la Centrul de Cercetări Oncologice al Universităţii din Texas, dr. Charles Shaw şi dr. Chiu-na Lai au testat mai multe alimente vegetale pentru a descoperi eventualele elemente anticanceroase. Printre ele s-au aflat grâul germinat, germenii de linte, fasole mung precum şi morcovii şi pătrunjelul. Cu toate că morcovii şi pătrunjelul au avut într-adevăr un efect inhibant asupra substanţelor carcinogene, ei nu s-au dovedit a fi nici pe departe la fel de puternici ca germenii de grâu sau grâul germinat, în ceea ce priveşte acţiunea anticancerigenă. Chiar dacă acest experiment nu prezintă o dovadă concludentă că germenii pot să vindece cancerul la oameni, perspectiva continuării cercetărilor în legătură cu folosirea germenilor ca alimente anticancer este într-adevăr folositoare.

Articol aparut in revista de naturism si spiritualitate"Elixirium" nr. 21 , si publicat in lucrarea " Principii si directii in vindecarea naturala" , editura Kamala.

Culoarea portocaliu,semnificatie si efecte

Culoarea portocalie - semnificatii si efecte
Data aparitiei: 11.04.2005

Semnificatiile culorii portocalii

Fiind la jumatatea drumului dintre galben si rosu, portocaliul este cea mai actinica dintre culori. Cu alte cuvinte, are cea mai mare capacitate de a produce reactii fotochimice. Intre aurul celest si rosul htonian, aceasta culoare simbolizeaza in primul rand punctul de echilibru dintre spirit si libido. Daca acest echilibru tinde sa se rupa intr-un sens sau intr-altul, portocaliul devine atunci fie revelatia iubirii divine, fie emblema desfraului.

Atunci cand acest echilibru tinde mai mult catre spiritualitate, este vorba despre rasa de culoarea sofranului a calugarilor budisti si crucea din catifea portocalie a Cavalerilor sfantului Duh.

Valul logodnicelor, este emblema perpetuarii casatoriei si corespunde astfel sensului profan, flamurii celor sfinte. Valul pe care Vergilius il da Elenei este de culoarea sofranului. Muzele, care, dupa anumite versiuni, apar drept fiicele pamantului, purtau, si ele, vesminte de culoarea sofranul.

Piatra de iacin, de culoare portocalie, era considerata o emblema de fidelitate. Ea constituie emblema unuia din cele douasprezece triburi din Israel. Trecuta prin foc, aceasta piatra se decoloreaza. Aceasta explica de ce era considerata ca fiind expresia credintei arzatoare, care triumfa de vapaia patimilor si le stinge.

Echilibrul dintre spiritual si libido este un lucru atat de greu de realizat incat, portocaliul devine de asemenea culoarea simbolica a necredintei si a luxului. Acest echilibru, conform traditiilor izvorate din cultul Pamantului-Mama, era cautat in orgia rituala, care se credea ca aduce revelatia si sublimarea. Despre Dionysos se spune ca purta vesminte de culoare portocalie.

Efecte culorii portocaliu

Culoarea portocaliu este o culoare antioboseala prin excelenta. Ea este recomandata tuturor temperamentelor, in general neavand contraindicatii.
Portocaliul stimuleaza sistemul respirator si faciliteaza asimilarea calciului. De asemenea, aceasta culoare este un foarte bun stimulator sexual.
Expunerea adecvata la o lumina portocalie o anumita perioada de timp ne permite sa resimtim o stare plenara de libertate fata de tot ceea ce limiteaza fiinta. De asemenea, ne ajuta sa devenim mult mai toleranti.
Culoarea portocaliu ne ajuta sa realizam cu rapiditate asimilarea ideilor noi.

Efectele fiziologice ale culorii portocaliu: accelereaza pulsatiile inimii, favorizeaza secretia gastrica si imbunatateste digestia.

Efectele psihologice ale culorii portocaliu: culoare calda, dezinhiba, confera optimism, veselie, senzualitate, provoaca stimularea emotiva, amoroasa, confera senzatie de apropiere puternica si intimitate, mareste sociabilitatea, confera o stare de sanatate, este euforizant sexual.

Indicatii terapeutice ale culorii portocaliu:

- abuzuri sexuale, obsesii sexuale, manie,
- acufene (tiuituri in urechi), otagie (dureri de urechi),
- astm (inclusiv in formele cronice),
- bronsita,
- debilitate mentala, dementa senila,
- deziluzii, deceptii, melancolie,
- eliminare (excretie) defectuoasa,
- epilepsie,
- epitaxis (hemoragie nazala),
- febra insotita de secretii mucoase,
- granulatii (granulozitati) la nivelul pleoapelor,
- guta,
- halucinatii,
- holera,
- inflamatia rinichilor,
- ipohondrie,
- isterie,
- litiaza biliara (pietre la vezica biliara),
- prolaps anal,
- reumatism cronic,
- spasmofilie,
- stres,
- suspendarea menstruatiei (are efect emenagog - face sa revina menstruatia),
- tuse (cu expectoratii sau tuse iritanta, uscata),
- ulceratii cronice la nivelul corneii.
De asemenea pentru cei care vor sa aiba acces intr-un mod mult mai facil,aceasta culoare poate fi si ancorata.

Vizualizarea interioara - "Respiram culorile"
In acest caz ne referim la respiratia normala, dar imaginandu-ne in acelasi timp, ca aerul este colorat. In cadrul acestei tehnici, culoarea de care este nevoie este vizualizata si introdusa in partea bolnava a corpului. Razele rosii, portocalii si galbene sunt introduse in corp prin picioare, razele verzi sunt introduse orizontal, prin centrul inimii, iar razele albastre, turcoaz, violet si rosu-purpuriu - prin crestetul capului. Apoi culoarea este vizualizata ca intrand in acea parte a corpului unde este necesara, sub forma unei sfere de lumina colorata (culoarea fiind aleasa special pentru boala ce se doreste a fi vindecata), care invaluie locul afectat sau intregul corp. Pe masura ce vizualizam mai bine aceasta sfera, vom incerca sa simtim efectele pe care le genereaza culoarea asupra noastra. Cateva sedinte (a cate 20 de minute fiecare), in care realizam o asemenea vizualizare a unei sfere de lumina colorata, vor avea efecte vindecatoare deosebite. Vizualizarea culorilor este o metoda excelenta pentru echilibrarea si revitalizarea chakrelor (centrii energetici din organism).

Cronobiologia si rezonanta cu energiile subtile din macrocosmos



Zilnic, in functie de ora, in fiinta umana se produc fenomene subtile de rezonanta si astfel sunt favorizate anumite functii ale corpului. Cunoscand aceasta, de ce sa nu luam in consideratie principiile cronologiei, pentru a trai cat mai bine?

Creierul este o adevarata uzina misterioasa care, la fel ca toate uzinele, are un anumit orar, in functie de care corpul secreta anumite substante chimice. Acestea amplifica umorul, vigilenta, dorinta sexuala sau somnul. Atunci de ce sa nu ne programam ziua in functie de acest orar tainic, pentru a fi aproape in permanenta intr-o forma maxima?

Intre orele 7-8 este foarte bine sa va treziti pentru ca astfel veti beneficia cu siguranta de un tonus excelent si de un umor sanatos. Incepand cu ora 6, corpul nostru secreta un anumit hormon care este responsabil de momentul trezirii din somn, si anume cortizonul, a carui secretie maxima este intre orele 7-8, aceasta perioada fiind ideala pentru a va trezi din somn cu usurinta, plini de voiciune. A va culca din nou este o eroare pentru ca, spre ora 9. organismul nostru secreta endorfine (complexe analgezice naturale) care produc un somn greu, din care va va fi dificil sa va treziti fara o migrena sau o stare proasta.

Intre orele 9-10 este momentul cel mai propice pentru fuziunile amoroase, pentru ca atunci nivelul serotoninei (mesagerul cerebral al placerii) este la apogeu. Placerea resimtita la aceasta ora va fi mult amplificata. O alta posibiltatea ar fi programarea la dentist dat fiind faptul ca endorfinele ne fac mai putin receptivi la durere.

Intre 10-12, vigilenta noastra atinge maximul si memoria de scurta durata - numita "memoria de munca" - este foarte activa. Este momentul ideal pentru a reflecta profund si eficient sau pentru a dezbate idei.

Intre 13-14 este momentul favorabil relaxarii profunde. Schimbarea brusca de tonus ce apare in general dupa masa de pranz nu se datoreaza doar digestiei ci si scaderii concentratiei de adrenalina, hormon care accelereaza ritmul cardiac. Se considera ca necesitatea acestui moment de pauza de la mijlocul zilei a fost inscrisa in patrimoniul nostru genetic din timpurile cele mai indeparate. Stramosii nostri intrerupeau activitatea din cauza caldurii de la amiaza si se retrageau in pesteri, la racoare. O siesta de 20 de minute este suficienta pentru refacerea fortelor.

Intre 15-16 nu exista secretie hormonala caracteristica. Totusi, cronobiologii sunt categorici: acum capacitatile noastre intelectuale functionaeza la cel mai scazut nivel, in contrast cu o conditie fizica optima.

Incepand cu ora 18, organismul nostru devine foarte vulnerabil la poluare. Rezulta de aici necesitatea limitarii numarului de tigari sau de cafele consumate. Important este si faptul ca, spre ora 18, activitatea intelectuala si vigilenta mentala cunosc un nou apogeu.

De obicei, intre orele 20-21 se serveste masa de seara dar, atentie! In aceasta perioada enzimele hepatice sunt mai putin active, ceea ce impune un plus de moderatie - de exemplu, mai ales atunci, consumul de alcool poate conduce mai usor la betie.

Melatonina, "hormonul somnului", invadeaza in mod progresiv organismul incepand cu ora 18. Totusi, nevoia de odihna este resimtita abia pe la ora 20, si apoi din 2 in 2 ore: ora 22, 24, 2 etc.; este bine de stiut: nu exista somnifer mai bun ca amorul cu continenta. Placerea sexuala prelungita antreneaza la nivelul creierului secretia masiva de endorfine care, printre altele, favorizeaza somnul.

Este cel mai bine sa ne odihnim intre orele 22-1, pentru ca mai ales atunci hormonul de crestere, care este indispensabil reinnoirii celulelor, este secretat in cantitate foarte mare. Acest hormon ne permite, de asemenea, sa fixam cat mai bine experientele zilei anterioare, sa ne refacem fortele si sa ne trezim odihniti si bine-dispusi.

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...