sâmbătă, 8 octombrie 2016

Creierul si dorinta de crestere



Sunt diverse teorii conform carora se stipuleaza ca exista trei creiere stratificate in interiorul cutiei craniene.
Creierul reptilian (instinctiv);
Creierul mamifer sau limbicul (emotional);
Creierul neocortex (intelectual)

In general,creierele vechi instinctiv si emotional,prevaleaza in detrimentul neocortexului,acesta din urma fiind unealta mult prea des uitata dupa usa.

Neocortexul aceasta noua parte a creierului. se pare ca ar fi noua achizitie aparut se zica ca caum 35000 de ani.Acesta din urma ne transforma in fiinte rationale sau cel putin ar trebui.Cu toate acestea facem ce facem si pedalam mult prea mult tot pe vechile structuri ale creierului,care se ocupa mai mult cu supravietuirea. .Datoria stresului excesiv omul modern,datorita vechiului si perimatului model bazat pe competie,suprasolicitam creierul emotional si instinctiv in detrimentul neocortexului.Urmarea acestui stress permanent mai ales in tarile in care oamenii isi duc permanent lupta pentru supravietuiere,este ca tindem catre partea animalica din noi.

Dar prin menirea noastra suntem facuti pentru crestere,si aceasta crestere se aplica tuturor formelor de constiinta,de la atom la galaxie,indiferent daca este vorba despre lumea animala,vegetala sau minerala.

Noi adeseori suntem invatati ca prima noastra necesitate este aceea de supravietuiere si ca numai dupa ce ne ingrijim de cele traiului e bine sa ne aplecam atentia catre scopuri inalte ,precum arta si cultura.Foarte multe filme ,povesti si trenduri motivationale ne sugereaza deseori ca e bine sa fim competitivi,si sa avem succes,incercand sa ne dea ca directie de aplicatie ca dintotdeauna in cadrul omenirii a primat competitia mancarea,sexul si nevoia de a ucide..Dr aceea nu de putine termenul succes este adeseori distorsionat.

Iata ce spune Steve Jobs pe patul de moarte.

În întunericul camerei, mă uit la luminile verzi de la aparatele care mă țin în viață, aud sunetele mecanice sacadate făcute de ele și simt respirația Zeului Morții apropiindu-se.

Acum când am făcut bani cât pentru trei generații, ar trebui să ne concentrăm pe alte aspecte ale vieții care nu au legătură cu partea financiară. Trebuie să fie ceva mai important de atât!

Să fie relațiile… să fie arta, să fie un vis neîmplinit din tinerețe…

Fuga non-stop după bani transformă o persoană, cât de normală ar fi ea, într-o ciudățenie asemenea mie.

Dumnezeu ne-a lăsat simțurile ca să recepționăm dragostea, sentimentele celor din jur. Și nu iluziile false aduse de averi.

Toți banii, toate proprietățile și investițiile din viața mea.. nu le pot lua cu mine în mormânt. Tot ce pot lua sunt amintirile scăldate în iubirea dată și primită. Acestea sunt adevăratele bogății care te vor urma, însoți mereu, dându-ți puterea și lumina care sunt necesare să mergi mai departe. Dragostea nu cunoaște distanță. Viața nu are limite. Mergi unde vrei să mergi. Atinge vârfurile pe care vrei să le atingi. Totul se bazează pe 2 lucruri: inima și mâinile tale. Atât.

Dalai Lama spune de asemenea ca Planeta nu are nevoie de mai multi oameni de succes. Planeta are nevoie cu disperare de vindecatori, aducatori de pace, restauratori, povestitori ... Are nevoie de persoane care au curaj - dar nu orice curaj, ci doar curaj moral - si care sunt dispuse sa se alature luptei pentru a face lumea locuibila si umana. ...

In cartea Maini tamaduitoare a lui Barbara Ann Brennan,aceasta spune clar.Lipsa creativitatii din viata omului,este sursa majoritatii bolilor.

Asadar nevoia de crestere asigura supravietuirea,si nu invers.Urmele stramosilor gasite recent de catre arheologi si antropologi releva ca cei pe care ii consideram mai primitivi, aceeasi dorinta de crestere o aveau,prin faptul ca au fost,inventatori,mestesugari artisti chiar daca acestea se petreceau in cele mai dure conditii de mediu.

Avem nevoia acum mai mult ca oricand sa ne cunoastem natura umana,sa intelegem cum functioneaza cu adevarat creierul,pentru ca in pofida progresului tehnologic deosebit de avansat pentru o perioada atat de scurta avem o mare problema cu gestionarea emotiilor.Practic creierul cu inima nu sunt sincronizate.

Avem nevoie de o reconsiderare a valorilor,fiindca multe sunt false nevoi.Sa constientizam ca visul pe care-l traim,duce la ditrugerea mediului,a relatiilor cu ceilalti, la alienare si in final la propria distrugere.Apoi sa urmarim sa visam un vis regenerat si vindecator adaptat cu adevarat propriilor nevoi,si sa-l hranim suficient de mult pentru a deveni o noua realitate.

In general majoritatea se considera intaigibili si nemuritori,atunci cand sunt tineri,navalnici si sunt in stare sa calce peste cadavre, in goana dupa ''succes''faima,avere sau cariera,uitand ca timpul trece,trece si vine o zi,cand e posibil sa nu ai norocul de a spune,ca acel indian ''Astazi e o zi buna pentru a muri''.Iata si de ce.

Bronnie Ware este scriitor si compozitor din Australia. Pe baza acestui articol Bronnie a lansat curand o carte intitulata 

“Cele mai importante cinci regrete atunci cand murim” 

Lucrez de foarte multi ani in ingrijire paliativa. Multi dintre pacientii mei erau dintre aceia care mai aveau foarte putin de trait si care se retrageau acasa sa moara. Am fost alaturi de ei in ultimele lor 3 pana la 12 saptamani din viata.

          
Oamenii se schimba si se dezvolta foarte mult atunci cand se confrunta cu propria mortalitate. Am invatat astfel sa nu subestimez capacitatea oamenilor de schimbare si dezvoltare. Cateva schimbari sunt insa fenomenale. Fiecare dintre ei au experimentat o varietate de emotii, cum era de asteptat, negatii, frica, furie, remuscari, din nou negatii si in final acceptare. Fiecare pacient si-a gasit in final pacea si linistea interioara inainte de a pleca definitiv.

Cand au fost intrebati despre regretele pa care le au sau ce ar fi facut diferit in viata lor, raspunsurile au convers catre aceleasi teme:

1. As fi dorit sa am curajul sa traiesc viata asa cum mi-am dorit eu si nu viata pe care altii au asteptat-o de la mine.

Acesta este unul dintre cele mai comune regrete. Cand oamenii realizeaza ca viata lor este pe sfarsite, se uita in urma si descopera cate vise si dorinte personale raman neimplinite. Majoriatatea oamenilor nu au atins nici macar jumatate din visele si dorintele lor si vor pleca din aceasta viata stiind foarte bine ca a fost numai alegerea lor.

Este foarte important sa incerci sa iti implinesti cateva dintre visele pe care le ai. Pentru ca in momentul in care iti vei pierde sanatatea va fi prea tarziu. Sanatatea aduce libertate si majoritatea realizeaza acest lucru doar atunci cand nu o mai au.

2 As fi vrut sa nu muncesc atat de mult.

Acest regret vine de la fiecare barbat pe care l-am asistat. Barbatii pierd perioada copilariei alaturi de copii si in compania sotiei. Femeile mentioneaza si ele acest regret, desi majoritatea, fiind din generatii varstnice, nu erau pilonii principali de intretinere ai familiei. Toti barbatii pe care i-am asistat au regretat enorm ca au petrecut majoritatea timpului lor muncind.

Simplificandu-ti viata si facand alegeri constiente este posibil sa realizezi ca nu ai nevoie de veniturile curente si de stilul de viata de care crezi ca esti dependent. Oferindu-ti mai mult spatiu in propria viata, vei deveni mai fericit si mai deschis catre noi oportunitati, unele care se vor potrivi mai bine cu noul stil de viata.

3. As fi vrut sa am curajul sa imi exprim convingerile.

Multi oameni isi reprima convingerile pentru a metine confortul cu ceilalti. In consecinta ei se multumesc cu o existenta cuminte, de mijloc, si nu devin ceea ce ar fi fost capabili sa devina. Multi dezvolta boli legate de amaraciunea si resentimentele pe care le traiesc.

Nu putem controla reactiile celorlalti. Totusi, chiar daca oamenii vor reactiona diferit atunci cand ne vom exprima onest convingerile, relatia se va aseza pe un nivel corect si sanatos. Iar daca acest lucru nu se va intampla, cel putin veti elimina relatiile nesanatoase din viata voastra. In ambele cazuri sunteti castigatori.

4. As fi vrut sa pastrez legaturile cu prietenii.

De multe ori oameni nu realizeaza beneficiile pe care prieteniile adevarate si de lunga durata le au asupra lor decat atunci cand este prea tarziu. Multi dintre ei au devenit atat de prinsi in propriile vieti incat lasa “prieteniile de aur” sa adoarma cu anii. Sunt atat de multe regrete despre lipsa de timp si implicare pentru intretinerea prieteniilor. In ultimele clipe de viata toti simt lipsa prietenilor.

Este deja comun ca toti cei care au o viata agitata si ocupata sa lasa prieteniile sa adoarma. Dar cand te confrunti cu finalul vietii, detaliile materiale ale vietii nu mai conteaza. Oamenii isi doresc sa isi lase in ordine situatiile financiare pe cat posibil. Dar nu bani sau statutul sunt ceea ce-i preocupa cu adevarat. Ei vor sa lase lucrurile in ordine pentru cei pe care ii iubesc cu adevarat. De multe ori insa ei sunt prea bolnavi ca sa mai indeplineasca si aceste ultime sarcini. In final totul se rezuma la dragoste si la relatii si este tot ce mai ramane in ultimele saptamani de viata.

5. As fi vrut sa imi permit sa fiu mai fericit.

Surpinzator, acest regret este unul comun. Foarte multi nu realizeaza decat la sfarsit ca fericirea este o chestiune de alegere personala. Ei au ramas ancorati in tabieturi si obiceiuri invechite. Asa numitul “confort” al familiaritatii le-a inundat propriile emotii si viata materiala. Frica de schimbare i-a facut sa se prefaca fata de altii si fata de ei insisi ca sunt fericiti.Dar in sufletele lor si-ar fi dorit sa rada mai mult si sa isi traiasca viata cu adevarat.

Cand esti pe patul de moarte ceea ce cred altii despre tine este departe de a mai fi o preocupare. Cat de frumos trebuie sa fie sa poti sa te schimbi si sa fii fericit cu mult inainte de moarte

Viata este o alegere. Este VIATA TA. Alege constient, alege intelept, alege cinstit. Alege fericirea.

Uneori simplu fapt de a afla ca esti un om de valoare,iti poate curma un lung sir de suferinte si de compromisuri,carora ar fi trebuit sa le faci fata datorita faptului,ca de multe ori nici nu iti dai seama ca prin gura ta vorbesc,vocile autoritare,ale parintilor,profesorilor,doctorilor,preotilor,politicienilor si asa zis liderilor de succes,cum ca e bine sa faci lucrul ala sau ala,iar rezultatul nefast la nivel planetar se vede la tot pasul,altfel lumea ar fi fost un adevarat paradis.Invata sa-ti dezvolti discernamantul si sa-ti dai valoare.Universul are extraodinar de mare nevoie de fiecare dintre noi in moduri cu adevarat ascensionale si originale,nu doar pentru simpla perpetuare a speciei.




Un tanar s-a dus la un batran intelept pentru a-l ajuta cu un sfat. 
- Inteleptule, am venit la tine pentru ca ma simt atat de mic, de neinsemnat, nimeni nu da doi bani pe mine si simt ca nu mai am forta sa fac ceva bun. Ajuta-ma, invata-ma cum sa fac sa fiu mai bun? Cum sa le schimb oamenilor parerea despre mine? 
Fara ca macar sa se uite la el, batranul ii spuse:

- Imi pare rau, baiete, nu te pot ajuta acum, am de rezolvat o chestiune personala. Poate dupa aceea. Apoi, dupa o mica pauza, adauga: 
- Daca m-ai putea ajuta tu pe mine poate ca as rezolva problema mea mai repede si as putea sa ma ocup si de tine. 
- As fi incantat sa va ajut, baigui tanarul cam cu jumatate de gura, simtind ca iarasi e neluat in seama si amanat. 
- Bine, incuviinta batranul intelept. 
Isi scoase din degetul mic un inel si-l intinse baietanului adaugand: 
- Ia calul pe care-l gasesti afara si du-te degraba la targ. Trebuie sa vand inelul acesta pentru ca am de platit o datorie. E nevoie insa ca tu sa iei pe el cat se va putea de multi bani, dar ai grija ca sub nici in ruptul capului sa nu-l dai pe mai putin de un banut de aur. Pleaca si vino cu banii cat mai repede.

Tanarul lua inelul, incaleca si pleca. Odata ajuns in targ incepu sa arate inelul in stanga si-n dreapta, doar-doar va gasi cumparatorul potrivit. Cu totii manifestau interes pentru mica bijuterie, pana cand le spunea cat cere pe ea. Doar ce apuca sa le zica de banutul de aur unii radeau, altii se incruntau sau ii intorceau imediat spatele. Un mosneag i-a explicat cat de scump este un ban de aur si ca nu poate sa obtina un asemenea pret pe inel. Altcineva s-a oferit sa-i dea doi bani, unul de argint si unul de cupru, dar tanarul stia ca nu poate vinde inelul pe mai putin de un banut de aur, asa ca refuza oferta. Dupa ce batu targul in lung si-n lat, rapus nu atat de oboseala, cat mai ales de nereusita, lua calul si se intoarse la batranul intelept. 
Flacaul si-ar fi dorit sa aiba el o moneda de aur pe care s-o poata da in schimbul inelului, ca sa-l poatã scapa pe invatat de griji si, astfel, acesta sa se poata ocupa si de el. Intra cu capul plecat.

- Imi pare rau, incepu el, dar n-am reusit sa fac ceea ce mi-ati cerut. De-abia daca as fi putut lua doi sau trei banuti de argint pe inel, dar nu cred sa pot pacali pe cineva cu privire la adevarata valoare a inelului. 
- Nici nu-ti imaginezi cat adevar au vorbele tale, tinere prieten! spuse zambitor inteleptul. Ar fi trebuit ca mai intai sa cunoastem adevarata valoare a inelului. Incaleca si alearga la bijutier. Nimeni altul n-ar putea spune mai bine cat face. Spune-i ca ai vrea sa vinzi inelul si intreaba-l cat ti-ar da pentru el. Dar, oricat ti-ar oferi, nu-l vinde. Intoarce-te cu inelul! Flacaul incaleca si pleca in goana.

Bijutierul examina atent micul inel, il privi atent prin lentila prinsa cu ochiul, il rasuci si apoi zise: 
- Spune-i invatatorului ca daca ar vrea sa-l vanda acum, nu-i pot oferi decat 58 de bani de aur pentru acest inel. 
- Cuuum, 58 de bani de aur?!? - exclama naucit tanarul. 
- Da, raspunse bijutierul. Stiu ca-n alte vremuri ar merita si 70, dar daca vrea sa-l vanda degraba, nu-i pot oferi decat 58. 
Tanarul multumi si se intoarse degraba la invatat, povestindu-i pe nerasuflate cele intamplate.

- Ia loc, te rog - ii spuse acesta dupa ce-l asculta. Tu esti asemenea acestui inel, o bijuterie valoroasa si unica. Si, ca si in cazul lui, doar un expert poate spune cat de mare este valoarea ta. Spunand acestea, lua inelul si si-l puse din nou pe degetul mic. 
- Cu totii suntem asemenea lui, valorosi si unici, perindandu-ne prin targurile vietii si asteptand ca multi oameni care nu se pricep sa ne evalueze. 

Povestea aceasta este dedicata acelora care zi de zi se straduie, lustruind cu migala, sa adauge valoare bijuteriei pe care ei o reprezinta si sa realizeze valoarea pe care o au. Amintiti-va mereu cat de mare este valoarea voastra.

Tudor-Jurnalist specializat crestere si evolutie si instructor yoga



YOGA REGENERATIVA - Cum sa devii mai tanar cu 10 ani.

Daca v-as putea demonstra un mod de a arata efectiv cu 10 ani mai tineri, ati face-o? 


Sunt Tudor instructor yoga, am absolvit Scoala Scandinavia Fitness si, din pasiune, practic yoga clasica de 14 ani. Am urmarit sa ma perfectionez continuu si astfel am dobandit cunostintele necesare unei practici superioare atat la nivel mental, cat si fizic. Am competente si in alte discipline legate de regenerare si amplificarea vitalitatii. Acestea vin in concordanta cu sistemul yoga si pot crea in felul acesta o sinergie care se va simti in scurt timp pe multiple planuri, cum ar fi sanatate, reintinerire, vitalitate, putere interioara si capacitate de a te reface rapid dupa un efort de orice natura. Veti avea surpriza sa constatati ca, prin practica consecventa, veti fi perceputi mai tineri decat varsta reala.

Sunteti gata sa intoarceti ceasul biologic in favoarea d-vstra ?
Va astept cu drag in fiecare sambata la ora 8 dimineata la Centru Shakti din str Cristofor Columb nr 3,sect 1 pentru o ora si jumatate de yoga regenerativa.Pentru programari la yoga regenerativa instructor Cornel Tudor Iosub www.centrulshakti.ro


Putem modifica ADN-ul uman, dar trebuie s-o facem?


Sursa;Filedelumina.ro

Geneticianul Jennifer Doudna este unul din inventatorii tehnologiei revoluţionare de modificare a genelor numită CRISPR-Cas9. Instrumentul le permite cercetătorilor să realizeze modificări precise ale şirurilor ADN, ceea ce deschide calea unor posibile de neimaginat până acum.

Dacă această incredibilă descoperire este leacul pentru SIDA și pentru toate bolile genetice, ea poate fi folosită și pentru crearea unor fiinte superioare, un fel de supra-oameni, cu capacitați deosebite. Este oare etic și corect să folosim acest lucru? Și dacă da, până unde vom merge cu el? Care va fi limita?

Sunt astăzi multe întrebări la care încă nu avem răspuns. Oamenii de știință nu sunt pregătiți să ia decizii de asemenea anvergură, niște decizii care pot afecta întreaga specie umană.

 Imaginați-vă că toți părinții bogați ar avea copii excepționali din toate punctele de vedere, de la rapiditate și rezistență fizică, la frumusețe și inteligență, iar toate acestea să poată fi cumpărate cu bani. În câteva generații s-ar putea crea o fractură la nivelul omenirii în care vor exista supraoamenii din clasa de sus și muncitorii din păturile inferioare, iar diferențele vor crește de la an la an. Iată de ce Jennifer Doudna îndeamnă comunitatea ştiinţifică să oprească momentan studiile pentru a discuta implicațiile etice ale utilizării acestui nou instrument genetic.
Nota:Sigur ca da.Mai degraba imaginati-va ca acesti copii,sau supemani sunt ''elaborati'' demult timp.Nu aveti idee la ce capacitati se poate ajunge,s-au s-a ajuns demult timp.Priviti multe filme SF,legat de acest subiect,ele nu sunt deloc SF.In situl Quantum.brain.ro voi publica numeroase articole pe tema aceasta.

Acum câţiva ani, alături de colega mea, Emmanuelle Charpentier am inventat o nouă tehnologie pentru modificarea genoamelor. Se numeşte CRISPR-Cas9. Tehnologia CRISPR permite cercetătorilor să modifice ADN-ul celular, ceea ce deschide calea spre vindecarea unor boli genetice.

Interesant de ştiut că tehnologia CRISPR a apărut în cursul unui program de cercetare obişnuit care studia mecanismele folosite de bacterii în lupta cu virusurile. Bacteriile trebuie să facă faţă virusurilor în mediul lor, şi ne putem gândi la o infecţie virală ca la o bombă cu ceas: o bacterie are la dispoziţie doar câteva minute pentru a o dezamorsa înainte să fie distrusă. Multe bacterii au în celule un sistem imunitar adaptabil numit CRISPR, care le permite detectarea ADN-ului viral şi distrugerea lui.

Din sistemul CRISPR face parte o proteină numită Cas9, capabilă să detecteze, să secţioneze şi ulterior să degradeze ADN-ul viral într-un mod specific. Scopul cercetării noastre era să înţelegem activitatea acestei proteine, Cas9, şi am realizat că putem utiliza funcţiile ei sub forma unei tehnologii de inginerie genetică, prin care se pot şterge sau insera segmente de ADN în celule cu precizie incredibilă, fapt ce le-ar oferi posibilitatea de a face lucruri imposibil de realizat în trecut.

Tehnologia CRISPR a fost deja folosită pentru modificarea ADN-ului celular la şoareci şi maimuţe, precum şi la alte organisme. Savanţii chinezi au arătat recent că pot folosi tehnologia CRISPR chiar şi pentru modificarea genelor din embrionii umani. Iar savanţi din Philadelphia au demonstrat că pot folosi CRISPR pentru a elimina ADN specific virusului HIV din celule umane infectate.

Posibilitatea modificării genomului ridică şi multe probleme etice pe care trebuie să le luăm în seamă, pentru că tehnologia poate fi utilizată atât pe celule adulte, dar şi pe celule stem inclusiv umane. Astfel, alături de colegii mei, am făcut apel la o dezbatere globală privind tehnologia inventată de noi, pentru a putea lua în discuţie toate implicaţiile etice şi sociale ale unei astfel de tehnologii.

Acum doresc să vă spun în ce constă tehnologia CRISPR, ce poate realiza, în ce stadiu ne aflăm azi şi de ce consider că trebuie să păşim prudent mai departe pe calea utilizării acestei tehnologii.

Când un virus infectează o celulă, el injectează ADN-ul său specific. La nivelul unei bacterii, sistemul CRISPR permite extragerea acelui ADN din virus şi inserarea lui, sub formă de mici segmente, în cromozom – care este ADN-ul bacteriei. Aceste segmente integrate de ADN viral ajung într-o zonă numită CRISPR. CRISPR = clustere regulat interspațiate de secvențe palindromice repetate.

Greu de pronunţat – vă daţi seama de ce folosim acronimul CRISPR. E un mecanism care permite celulelor să înregistreze, în timp, virusurile la care au fost expuse. Important este că acele segmente de ADN vor fi transferate urmaşilor, pentru ca protecţia antivirală să existe nu doar la o singură generaţie, ci la mai multe generaţii de celule. Acest lucru permite celulei să ţină o evidenţă a infecţiilor, sau, aşa cum spune colegul meu, Blake Wiedenheft, zona CRISPR reprezintă un carnet de vaccinare genetic al celulei. Odată ce segmentele de ADN ajung în cromozomul bacteriei, celula efectuează o copie a moleculei numită ARN, reprezentată cu portocaliu, o replică perfectă a ADN-ului viral. ARN-ul e înrudit chimic cu ADN-ul şi permite interacţiunea cu molecule ADN care au o secvenţă compatibilă.

Acele mici segmente de ARN din zona CRISPR se asociază – adică se leagă – cu o proteină numită Cas9, reprezentată cu alb în imagine şi formează un complex cu rol de santinelă în interiorul celulei. Verifică tot ADN-ul din celulă pentru a identifica zone compatibile cu secvenţele din lanţul ARN. Când zonele sunt localizate, – cum vedeţi aici, molecula albastră e ADN-ul – complexul se asociază cu acel ADN şi permite proteinei Cas9 să desprindă ADN-ul viral. Se face o secţiune foarte precisă. Putem compara complexul-santinelă format din ARN şi Cas9 cu o pereche de foarfece care poate tăia ADN-ul – realizează o dublă ruptură a helixului. Important e că acest complex este programabil, aşadar poate fi programat să identifice anumite secvenţe de ADN şi să producă o ruptură în acel loc.

După cum veţi vedea, am înţeles că am putea folosi acest comportament în ingineria genomului, pentru a permite celulelor să modifice foarte precis ADN-ul în zona unde se produce această ruptură. E asemănător cu modul în care folosim un program de editare a textului pentru a corecta o greşeală dintr-un document.

Motivul care ne-a sugerat folosirea sistemului CRISPR în ingineria genomului e abilitatea celulelor de a detecta ADN-ul defect ți de a-l repara. Când o celulă vegetală sau animală detectează o dublă ruptură în ADN-ul său, o poate repara, fie prin sudarea capetelelor ADN-ului rupt cu o infimă deplasare a secvenţei din acel loc, fie prin integrarea unui nou segment de ADN în zona rupturii. Aşadar, dacă putem induce aceste duble rupturi la nivelul ADN-ului în locuri precise, putem determina celulele să repare rupturile, prin eliminare sau inserare de informaţie genetică nouă. Dacă am putea programa tehnologia CRISPR să realizeze o ruptură în zona unei mutaţii ce provoacă fibroza chistică, de pildă, am putea determina celulele să repare acea mutaţie.

Ingineria genomului nu e nouă. Se dezvoltă încă din anii ’70. S-au inventat tehnologii de secvenţiere a ADN-ului de copiere a ADN-ului şi chiar de manipulare a ADN-ului. Erau tehnologii promiţătoare, dar problema era legată fie de ineficienţa lor, fie de dificultatea de a le folosi, așa încât majoritatea cercetătorilor nu le-au implementat în laboratoare sau, cel puţin, nu pentru multe aplicaţii clinice. Oportunitatea utilizării unei tehnologii de tipul CRISPR este tentantă, datorită relativei sale uşurinţe. Tehnologiile mai vechi de inginerie a genomului pot fi comparate cu necesitatea de a-ţi reconstrui computerul de fiecare dată când instalezi o nouă aplicaţie software, în timp ce tehnologia CRISPR e un fel de soft al genomului, îl putem programa uşor, folosind aceste mici segmente de ARN.

Odată produsă o ruptură dublă la nivelul ADN-ului, ea poate fi reparată şi astfel s-ar putea realiza lucruri uimitoare, precum corectarea mutaţiilor care produc anemia falciformă sau boala Huntington. Consider că primele aplicaţii ale tehnologiei CRISPR vor avea loc la nivel sanguin, acolo unde e relativ mai uşor de trimis acest instrument în celule, comparativ cu ţesuturile solide.

Momentan, majoritatea studiilor care au loc se fac pe modele animale pentru boli umane, cum ar fi cobaii. Tehnologia este folosită pentru a face modificări foarte precise care ne permit analizarea modului în care aceste schimbări în ADN-ul celular afectează fie un ţesut, fie, în acest caz, un întreg organism.

În acest exemplu, tehnologia CRISPR a fost folosită pentru a altera o genă printr-o mică modificare a ADN-ului din gena responsabilă de culoarea neagră a părului acestor cobai. Imaginaţi-vă că aceşti cobai albi se disting de fraţii lor pigmentaţi doar printr-o mică modificare a unei gene din întregul genom iar dincolo de asta sunt perfect normali. În procesul de secvenţiere a ADN-ului am constatat că modificarea a intervenit în locul exact unde a fost indusă cu ajutorul tehnologiei CRISPR.

Se fac experimente şi pe alte animale care pot furniza modele folositoare pentru bolile umane, cum ar fi pe maimuţe. Astfel, descoperim că putem folosi aceste sisteme pentru a testa aplicabilitatea tehnologiei în cazul anumitor ţesuturi, cum ar fi căile prin care putem trimite instrumentul CRISPR în celule. Dorim să înţelegem mai bine şi modul în care putem controla repararea ADN-ului după ce este fragmentat şi modul în care putem controla şi limita orice fel de efecte adiacente sau efecte nedorite ale utilizării acestei tehnologii.

Cred că aplicaţiile clinice ale tehnologiei, cel puţin pe adulţi, vor fi posibile în 10 ani. Cred că vom putea avea teste clinice şi chiar terapii aprobate în acest orizont de timp, ceea ce e un lucru palpitant. Entuziasmul provocat de tehnologia CRISPR suscită interesul multor companii tinere care au fost fondate pentru comercializarea acesteia şi a unor capitalişti vizionari care au investit în aceste companii.

Dar trebuie să luăm în seamă şi faptul că tehnologia mai poate fi folosită şi în scopuri de augmentare. Imaginaţi-vă că am putea încerca să programăm indivizi cu caracteristici superioare, cum ar fi oase mai puternice sau cu risc mai scăzut de afecţiuni cardiovasculare sau chiar cu caracteristici pe care le considerăm, poate, atrăgătoare cum ar fi altă culoare a ochilor sau o înălţime mai mare, lucruri ca acestea. Cu calitate „de firmă”, dacă vreţi. Momentan, informaţia genetică privind genele responsabile de imprimarea acestor calităţi este în mare parte necunoscută. Dar e important de ştiut că tehnologia CRISPR e un instrument pentru operarea de astfel de modificări, imediat ce informaţia va fi cunoscută.

Aceasta implică o serie de aspecte etice pe care trebuie să le analizăm cu atenţie şi din acest motiv, eu şi colegii mei am făcut apel la o încetare globală a oricăror aplicaţii clinice ale tehnologiei CRISPR pe embrioni umani pentru a ne da răgaz să analizăm serios toate implicaţiile acestora. Există un precedent important al unui astfel de răgaz în anii ’70, când cercetătorii au cerut împreună un moratoriu privind utilizarea clonării moleculare, pentru testarea şi validarea atentă a siguranţei acelei tehnologii.

Indivizii umani modificaţi genetic nu sunt încă o realitate, dar nu mai sunt nici de domeniul science fiction. Animalele şi plantele modificate genetic există deja. Acest lucru reclamă o responsabilitate imensă din partea noastră a tuturor, de a analiza atent atât consecinţele nedorite cât şi implicaţiile intenţionate ale unei descoperiri ştiinţifice majore.

Vă mulţumesc.

Bruno Giussani: Jennifer, vorbim de o tehnologie cu consecinţe majore, aşa cum ai subliniat. Atitudinea de a cere o pauză sau un moratoriu sau o carantină este extrem de responsabilă. Există, desigur, rezultate terapeutice dar există şi rezultate neterapeutice care par să se bucure de interes în special în mass media. Un titlu recent, în revista “The Economist” – “Umanitatea corectată”. Disputa e legată de dezvoltarea genetică, nu de terapii. Care au fost reacţiile primite în luna martie din partea colegilor din lumea ştiinţifică când ai solicitat, sugerat oprirea studiilor şi analizarea consecinţelor?

Jennifer Doudna: Colegii mei au fost, cred, încântaţi de oportunitatea de a discuta în mod deschis. E interesant cum, discutând cu oamenii, colegi din mediul ştiinţific, dar şi cu alţii, apar o mulţime de puncte de vedere privind tema. Este clar un subiect care are nevoie de atenţie sporită şi de dezbatere.

– În decembrie are loc o întrunire importantă iniţiată de tine şi de colegii tăi, de Academia Naţională de Ştiinţe şi alte instituţii. Ce rezultate speri să aducă întâlnirea, din punct de vedere practic?

– Ei, bine, sper să putem face auzite opiniile diferitelor persoane şi acţionari care vor să stabilească un mod responsabil de utilizare a acestei tehnologii. S-ar putea să nu apară acum un punct de vedere unanim, dar trebuie să identificăm, cel puţin, toate problemele de care ne vom lovi.

– Colegi de-ai tăi, precum George Church, de la Harvard, spun “Da, aspectele etice ţin de fapt de siguranţă. Testăm iar şi iar, pe animale şi în laborator, iar când credem că e destul de sigur, trecem la testele umane. ” Aceasta e o altă şcoală de gândire, care crede că trebuie folosită oportunitatea şi mers mai departe. Are cumva loc o divizare a comunităţii ştiinţifice pe această temă? Vom vedea cercetători care aşteaptă, pentru că au dileme etice şi alţii care aleg să continue pentru că unele ţări sunt mai permisive sau chiar nu au reglementări?

– Cred că orice tehnologie nouă, cu atât mai mult aceasta, naşte foarte multe puncte de vedere şi cred că e absolut normal. În cele din urmă, tehnologia va fi folosită şi pentru modificarea genomului uman, dar a face acest lucru fără o analiză atentă şi dezbaterea riscurilor şi a potenţialelor complicaţii nu ar fi un demers responsabil.

– Există multe tehnologii şi domenii ştiinţifice care se dezvoltă exponenţial aproape ca a voastră. Mă gândesc la inteligenţa artificială, roboţii autonomi şi aşa mai departe. Nimeni nu pare – cu excepţia roboţilor de război – nimeni nu pare să fi lansat o dezbatere similară în acele domenii, să solicite un moratoriu. Crezi că dezbaterea ta va deveni un model pentru alte domenii?

– E greu pentru cercetători să iasă din laboratoare. În ce mă priveşte, nu este chiar confortabil să fac asta. Dar cred că implicarea mea în apariţia acestei tehnologii mă pune şi pe mine, şi pe colegi, într-o poziţie de responsabilitate. Şi, cu siguranţă, sper ca şi alte tehnologii să fie abordate în mod similar, la fel cum noi dorim să analizăm ceva ce ar putea avea implicaţii şi în alte domenii decât biologia.

– Îţi mulţumim că ai venit la TED.

JD: – Mulţumesc şi eu.


Sursa;Filedelumina.ro

Cum sa va neutralizati masca-Dr Marilena Galca



''Omul poate fi cunoscut dupa fata lui iar Dumnezeu-dupa creaturile lui''.
                                                     Ben Jonsin,Deus In Creaturis


Fata este oglinda perfecta a vietii interioare.Orice emotie pe care o traim se regasestse in expresiile corporale,in special in gesturi si in atitudini fizice,mimica faciala tradans insa cel mai bine trairile emotionale.Prezentam in continuare un exercitiu simplu de neutralizare a mastii si de creeare a unei expresii faciale,golite de orice semnificatie emotionala.Aceasta tehnica induce in aceasi timp o stare de liniste si de senitate ,putand fi folosita ca preludiu la meditatii..

Trairile emotionale predominanate cu care ne indentificam,adeseori isi pun amprenta asupra chipului creandu-ne o masca,expresie fidela a personalitatii noastre.

Influenta imenda pe care o are masca in viata de zi cu zi este sugerat de urmatoarea intamplare reala.Lincoln,fostul presedinte al Statelor Unite ale Americii,a refuzat la un moemnt dat sa angajeze un functionar recomandat de catre unul dintre oamenii sai de incredere,invocand faptul ca nu i-a placut figura respectivului.Intrebat de ce a procedat astfel,a raspuns:''Un om care ajuns la varsta de patruzeci de ani,este direct raspunzator de de expresia figurii sale!''

  Masca reprezinta asadar rodul identificarii noastre cu anumite stari,intruchiand personajul pe care am ales,mai mult sau mai putin constient sa-l jucam pe scena vietii.Este interesant de remarcat ca originea cuvantului personalitate vine din grecescu persona,termen ce desemna masca pe care o foloseau actorii in Grecia Antica in piesele de teatru,pentru a-si ascunde fata si pentru a sublinia trasaturile caracteristice ale personajelor rege,sclav,mosneag,femeie etc).

Atitudinea creeaza aptitudinea

Personalitatea este deci MASCA,o fat falsa pe care o aratam celolrlati,si de care majoritatea oamenilor obsinuiti se elibereaza rareori,sau,cel mai tarziu,in momentul mortii.Prin Yoga este posbila insa neutralizarea constienta a oricarei masti(interioare sau exterioare) inca din timpul vietii.Acest real catharsis permite regasirea naturii niastre profunde eterne,Sinele Divin Atman.
  Aplicand principiul ''atitudinea creeaza aptitudinea'',yoghinii au capacitatea de a-si induce voluntar o anumita emotie pozitiva prin abordarea constienta ,pentru o perioada de timp suficient de lunga,a a mimicii corespondente.In aceasta situatie,masca se comporta ca un rezonator care ne pune in legatura cu focarele macrocosmice de energie,fiind un instrument neutru ce mediaza transferul energetic intre fiinta noastra si aceste resurse infinite.Cel care poarta o masca trebuie sa fie constient de forta viatala condensata in ea,pentru a o putea stapani,si nu pentru a fi stapanit de ea.Puterea magica a mastilor (de expresie sau fabricate din anumite materiale),care consta in in forta lor de asimilare de tarnsformare si de control al unor planuri invizibile,este folosita in diverse ritualuri initiatice.Ceremoniile cu masti,in care se urmareste actualizarea momentului Creatiei,au darul de a-lmproiecta pe discipol/om deasupra conditiei sale limitate,intr-un timp cosmic,originar(in illo tempore,la inceputul Lumii).



Prezentam in continuare un exercitiu simplu de neutralizare a mastii si de creeare a unei expresii faciale golite de orice semnificatie emotionala.Aceasta tehnica induce in acelasi timp o stare de liniste si de seninatate,putand fi folosita ca preludiu la meditatii.Etapele care sunt descrise trebuie urmate exact in ordinea indicata in text.Fiecare faza dureza 12 secunde.Este preferabil sa se reia exercitiul demi multe ori.de la inceput decat sa se inatrzie prea mult asupra unei etape.

Buzele

 Buzele reprezinta partea maxima de mobilitate a fetei si,ele singure,pot reflecta cele mai fine nuante ale agndirii,ale sentimentelor,putand fi chiar mult mai elocvente decat cuvintele.Limbajul lor este universal,inteles din instinct de catre orice om.Buzele ideale sunt pline,frumos conturate,de dimensiuni eglae si indreptate in sus la colturi.Dimensiunea buzei superioare arata capacitatea de a iubi,iar dimensiunea buzei inferioare arata nevoia de iubire.Ponderea celor doua calitati trebuie sa fie egala in cazul unei fiinte echilibrate.Tristetea,depresia,pesimismul,atitudinile negative in general deformeaza buzele stricandu-le armonia.
   Pentru a neutraliza masca la acest nivel,trebuie sa plasam  buzele orizontal,ca si cum s-ar naste un suras pe suprafata lor.Pozitia descrisa induce acel zambet interior,rezultata al unei stari de fericire si detasare deplina.

Barbia
  Barbia este un rezonator emotiv foarte sensisbil mai ales in copilarie.Barbia este un rezonator emotiv foarte sensibil,mai ales in copilarie.GANDITI-VALA UN COPIL SUPARAT,GATA SA PLANGA,CARUIA II TREMURA,INTR-O MANIERA SEMNIFICATIVA BARBIA.la adult,acaesta expresivitate se diminueaza .Forma si dimensiunea barbiei indica puterea puterea vointei si caracterul hotarart al fiintei respective.Barbia ideala trebuie sa fie lata,joasa si plina.In cadrul exercitiului prezentat,dupa neutralizarea buzelor,atentia va fi dirijata catre centrul barbiei,si se va urmari relaxarea la acest nivel.

Maxilarul
Maxilarul inferior este acea zona a fetei unde se localizeaza in special emotiile violente,agresivitatea si mania sub forma unor incordari sau tensiuni musculare.Dintii inclestati sunt un semncare denota pregatirea inconstienta de lupta.Chiar daca nu este vorba despre o confruntare fizica,reflexul de a strange din dinti se declanseaza ori de cate ori exista senzatia de agresivitate psihica.
 In aceasta etapa a exercitiului se urmareste desclestarea dintilor si relaxarea musculaturi maxilarului inferior,simultan in cele doua jumatati ale fetei,dinspre linia mediana catre sus,spre urechi.Este foarte important ca atentia sa se distribuie perfect simetric(si egal) stanga-dreapta.

Urechile
 Pozitia si forma urechilor dau informatii despre inteligenta fiintei respective.Urechile ideale sunt mari,se intind intre nivelul sprancenelor si cel al bazei nasului,lipite de cap si cu culoare mai deschisa decat fata.Tensiuni sau senzatii neplacute in zona auriculara apar atunci cand exista o slaba putere de adaptabilitate in situatii noi.Este suficient sa realizati priza de constiintavasupra urechilor timp de cinci secunde,si apoi treceti la etapa urmatoare.

Tamplele
  Plecand de la urechi,orientati-va atentia catre tample,si opriti-va la acest nivel timp de douasprezece secunde,urmarind sa constizati la fel de bine si tampla stanga si tampla dreapta.

Fruntea
 Fruntea exprima puterile spirituale,capacitatea de intelegere si deschiderea mintii.Grijile supararile,schimbarile bruste de destin,in general experientele de vita incomplet ''digerate'' isi lasa amprenta asuprra fetei sub forma ridurilor .Plecand din zona tamplelor catre centru fruntii,urmariti sa destindeti musculatura fina de la acest nivel .Atentia,divizata in doua,se unifica la mijlocul fruntii,chiar pe linia mediana a fetei.Constientizati pentru diferite secunde aceasta zona,apoi coborati cu gandul catre radacina nasului,de-a lungul  liniei mentionate.

Ochii
 Ochii sunt fereastra sufletului.Incrancenarea egotica,pasiunea intensa,impulsivitatea sunt emotii negative ,care incordeaza sufletul si care produc suferinte oculare.Este esential,deci,sa relaxam tensiunile de la acest nivel.Va veti ghida atentia de la radacina nasului,de-a lungul pleaoapelor superioare ,pec acre le vom mentine coborate,dar neincordate.De  asemenea,trebuie destinse la fel de bine si pleoapele inferioare.Realizati apoi priza de constiinta asupra globilor oculari si plimbat-va atentia in jurul lor,in sens antiorar.In tot acest interval,privirea este orientata usor in jos.Simtiti dimensiunea si greutatea lor.Este bine sa zabovim ceva mai mult asupra ochilor aproximativ un minut,datorita numarului mare de muschi implicati in miscarile globilor oculari.La majoritatea persoanelor,ei sunt contractati in permanenta,mai ales la cei care sufera de miopie si de prezbitism.La fiecare etapa urmariti sa constientizati pulsatiile vaselor vaselor sangvine din zona respectiva.

Nasul
 Nsul este corelat cu organele sexuale si,in consecinta tensiunile de natura sexuala modeleaza masca faciala destul de semnificativ.Reorientati-va atentia asupra radacinii nasului si coborati-o catre varful lui.Constientizati simultan cele doua aripioare nazale si destindeti-le.

Obrajii
 Plecand de la aripioarele nazale,plimbati-va atentia catre pometi,respectand tot timpul regula simetriei.Parcurgeti apoi toata suprafata obrajilor in sens descendent ,pana la marginea inferioara a mandibulei.Obrajii devin flasci,iar fata lipsita de orice expresie.

Gura 
 Reluati pentru cateva secunde ,priza de constiinta asupra buzelor,ca,in final,sa va dirijati atentia in interiorul cavitatii bucale,de-a lungul peretilor ei.Relaxati-va limba de la varf catre radacina si simti-o moale,ca o meduza care se odihneste pe nisipul de pe fundul marii.

Destinderea emotionala
 Dupa ce parcurgeti de doua trei ori acest circuit si realizati neutralizarea musculara a mastii treceti la faza finala,si totodata cea mai importanta a exercitiului: constientizarea integrala a mastii astfel neutralizate si a climatului interior,indus de aceasta nonexpresivitate faciala.Destinderea emotionala nu inseamna nici apatie,nici indiferenta ,ci o vigilenta destinsa,increzatoare,surazatoare.Aceasta parte a exercitiului se poate prelungi oricat doriti,dar trebuie realizat,ca durata,cel putin cat tine parcurgerea unui ''tur'' complet al mastii.
 Exercitiul se poate practica nu numai inainte de meditatii,ci si intr-o pauza de lucru la servici,sau cand va aflati intr-o sla de asteptare.Este bine,de asemenea,sa-l practicati seara,inainte de culcare,urmarind sa pastrati permanent ,in cursul sadhanei,masca astfel neutralizata.Cu un minimum de efort si de timp,obtineti o stare de liniste si de euforie interioara.

Legat de cele spuse de doamna Dr Marilena Galca putini stiu ca odata cu destinderea completa a fetei ne putem decondtiona astfel si de diverse programe de frica .Cu fiecare ''micro'' muschi pe care ai reusit sa-l relaxezi total ai mai pus pe stand by un program care te controla fara sa-ti dai seama
Dupa ce vei fi detensionat toti muschii,toate fricile si gandurile generate de acestea,trecand printr-un sir de stari/expresivitati ale fetei/identitatii intermediare din ce in ce mai linistite,vei privi in sfarsit prin ochii tai,si nu prin ochii fricilor tale.(adaptare dupa Noua ordine vibrationala de Cristian Raduta).

In cadrul sesiunilor de Yoga vom aborda si aceste genuri de meditatii de lucru cu destinderea fetei.

YOGA REGENERATIVA - Cum sa devii mai tanar cu 10 ani.

Daca v-as putea demonstra un mod de a arata efectiv cu 10 ani mai tineri, ati face-o? 

Sunt Tudor instructor yoga, am absolvit Scoala Scandinavia Fitness si, din pasiune, practic yoga clasica de 14 ani. Am urmarit sa ma perfectionez continuu si astfel am dobandit cunostintele necesare unei practici superioare atat la nivel mental, cat si fizic. Am competente si in alte discipline legate de regenerare si amplificarea vitalitatii. Acestea vin in concordanta cu sistemul yoga si pot crea in felul acesta o sinergie care se va simti in scurt timp pe multiple planuri, cum ar fi sanatate, reintinerire, vitalitate, putere interioara si capacitate de a te reface rapid dupa un efort de orice natura. Veti avea surpriza sa constatati ca, prin practica consecventa, veti fi perceputi mai tineri decat varsta reala.

Sunteti gata sa intoarceti ceasul biologic in favoarea d-vstra ?
Va astept cu drag in fiecare sambata la ora 8 dimineata la Centru Shakti din str Cristofor Columb nr 3,sect 1 pentru o ora si jumatate de yoga regenerativa.Pentru programari la yoga regenerativa instructor Cornel Tudor Iosub www.centrulshakti.ro

joi, 6 octombrie 2016

Scriere si vorbire simultane


            Atunci cand inveti mai intai sa schimbi vitezele la o masina sau sa mergi pe bicicleta sau sa dactilografiezi, vorbesti despre mai multe performante ale tale. Dupa ce abilitatea devine “automata” (de la sine), nu e nici o problema sa si vorbesti cu o persoana in acelasi timp ce faci respectiva actiune. De asemenea, scrisul in oglinda cu mana stanga (partea dreapta a creierului) in timp ce conversezi cu o persoana (partea dreapta a creierului) reprezinta o situatie mult mai usoara decat cea in care sa scrii cu mana dreapta in timp ce vorbesti cu o persoana, pentru ca ambele actiuni interfera intre ele in partea stanga a creierului.
            Pentru a facilita crearea compozitiilor muzicale, Mozart o ruga pe sotia sa sa ii citeasca pentru a gandi mai bine si mai liber. Mozart nu stia despre functiile emisferelor creierului, dar stia cum sa procedeze.

Ca exercitiu: luati o foaie de hartie si scrieti invers 50 de cuvinte formate din 4 litere. Aceasta face ca mintea sa priveasca mai bine si complet la cuvinte si de asemenea ascute procesul de vizualizare. Apoi scrieti cuvintele de patru litere invers din memorie ca si cand recitati alfabetul. Dupa aceea spuneti alfabetul in sens invers in timp ce scrieti cuvintele respective in sens invers. Apoi scrieti alfabetul in sens invers in timp ce rostiti numele vostru sau adresa sau numerele de la 100 la 1. Si in ultima etapa, recitati alfabetul in sens invers, facand operatii aritmetice (adunare, inmultire, scadere, impartire).

Dupa toate aceste exercitii, mintea va fi mai iute.

YOGA REGENERATIVA - Cum sa devii mai tanar cu 10 ani.

Daca v-as putea demonstra un mod de a arata efectiv cu 10 ani mai tineri, ati face-o? 

Sunt instructor yoga, am absolvit Scoala Scandinavia Fitness si, din pasiune, practic yoga clasica de 14 ani. Am urmarit sa ma perfectionez continuu si astfel am dobandit cunostintele necesare unei practici superioare atat la nivel mental, cat si fizic. Am competente si in alte discipline legate de regenerare si amplificarea vitalitatii. Acestea vin in concordanta cu sistemul yoga si pot crea in felul acesta o sinergie care se va simti in scurt timp pe multiple planuri, cum ar fi sanatate, reintinerire, vitalitate, putere interioara si capacitate de a te reface rapid dupa un efort de orice natura. Veti avea surpriza sa constatati ca, prin practica consecventa, veti fi perceputi mai tineri decat varsta reala.

Sunteti gata sa intoarceti ceasul biologic in favoarea d-vstra ?


Va astept cu drag in fiecare sambata la ora 8 dimineata la Centru Shakti din str Cristofor Columb nr 3,sect 1 pentru o ora si jumatate de yoga regenerativa.Pentru programari la yoga regenerativa instructor Cornel Tudor Iosub www.centrulshakti.ro

Transmiterea energiei catre alta persoana

 
Atunci cand te rogi sau te gandesti puternic la cineva sa primeasca sanatate, se transmite energie catre acea persoana. Exista mai multe variabile asupra modului de procesare a acestei energii de catre persoana respectiva, dar oricum energia va fi procesata.
Energia va creste prin prin rugaciuni. Cu cat rugaciunea este mai lunga si mai clara, cu atat mai multa energie va fi furnizata.
Starea de sanatate si energia crescuta sunt strans legate. Oamenii cu energie mare sunt mai sanatosi fata de cei cu un nivel energetic mai scazut, deci cresterea energiei imbunatateste starea de sanatate.

Exercitiu de transmitere energie unei persoane:

Stati intr-o camere diferite sau daca e o singura camera, asezati-va cu spatele unul la altul. Va relaxati, intr-o pozitie comoda si respirati adanc, din abdomen, apoi inchideti ochii si pastrati o stare de receptie sau cel putin o stare neutra fara scepticism.
Acum vizualizati corpul partenerului si va alegeti zona unde sa transmiteti energie vindecatoare.
Concentrati-va si simtiti emotional energia pulsatoare care patrunde in zona selectata. Vizualizeaza-ti mainile cum vindeca zona respectiva. Cand partenerul simte o senzatie de incalzire sau de gadilare sau altceva, intreaba-l care e zona unde simte. Daca nu e zona nu e cea corect indicata , nu spune nimic si continua sa transmiti pana va simti locul corect.
O concentrare relaxata e mai buna decat sa fortezi prea tare. Daca persoana e blocata sau inchisa, receptionarea va fi mai dificila.

Un alt exercitiu:

Mai multe persoane trimit energie catre un singur individ, intr-o anumita zona a corpului i apoi se procedeaza ca in exercitiul precedent.
Se poate folosi o diagrama psihotronica sau un cristal pentru a mari rezultatele.

Un alt exercitiu pentru crearea unui efect favorabil asupra unei persoane la distanta: realizati o conexiune sau o senzatie cu persoana bolnava. Trimite ganduri, rugaciuni sau sentimente de iubire, bucurie, fericire sau incredere. Imagineaza un balon alb plin cu astfel de sentimente si invaluiti persoana respectiva.Vizualizati cum o strangeti la piept. Afirmati mental ca se va vindeca corpul.

In cazul in care un obicei rau este problema lui, viualizati cum radiaza fara acest obicei si asa va fi. Cand se obtine o amplitudine suficienta si o concentrare pe proiectia gandurilor, atunci va fi usor sa ajuti o persoana la distanta, dar acea persoana trebuie sa fie deschisa la ideea de a o ajuta. Alti factori de care depinde reusita sunt modul de respiratie, modul de gandire. Puteti ajuta multe persoane prin sentimente de compasiune, iubire sau multa empatie.


YOGA REGENERATIVA - Cum sa devii mai tanar cu 10 ani.

Daca v-as putea demonstra un mod de a arata efectiv cu 10 ani mai tineri, ati face-o? 

Sunt instructor yoga, am absolvit Scoala Scandinavia Fitness si, din pasiune, practic yoga clasica de 14 ani. Am urmarit sa ma perfectionez continuu si astfel am dobandit cunostintele necesare unei practici superioare atat la nivel mental, cat si fizic. Am competente si in alte discipline legate de regenerare si amplificarea vitalitatii. Acestea vin in concordanta cu sistemul yoga si pot crea in felul acesta o sinergie care se va simti in scurt timp pe multiple planuri, cum ar fi sanatate, reintinerire, vitalitate, putere interioara si capacitate de a te reface rapid dupa un efort de orice natura. Veti avea surpriza sa constatati ca, prin practica consecventa, veti fi perceputi mai tineri decat varsta reala.

Sunteti gata sa intoarceti ceasul biologic in favoarea d-vstra ?


Va astept cu drag in fiecare sambata la ora 8 dimineata la Centru Shakti din str Cristofor Columb nr 3,sect 1 pentru o ora si jumatate de yoga regenerativa.Pentru programari la yoga regenerativa instructor Cornel Tudor Iosub www.centrulshakti.ro

Ce este transa ?



Transa inseamna sa te deconectezi de la programele automate de reactie.Te-ai mutat din neocortex in creierul mijlociu.Asta e inceputul calatoriei Maestrului care creeaza o noua realitate.Daca nu parasim niciodata neocortexul,atunci suntem supusi realitatilor programelor sale existente.In creierul mijlociu ne concentram permanent pe acest nou potential.Daca ne pastram concentrarea fara intrerupere ,acest concept se va deplasa in cerebelul inferior si va urma legile fizicii cuantice.

Fizica cuantica spune ca fiecare dintre noi este un Observator,ca observam un camp de potentiale infinite si ca apoi colapsam realitatea care se potriveste cu gandurile si cu convingerile noastre.Daca acest concept nou este prezentat acestei parti din creier,atunci acesta va fi conceptul care se va colapsa in experienta noastra de viata.

Aceste programe neurologice sunt atat de puternice,incat ele pot sa treaca peste circumstantele din viata care,in mod normal,ar avea un efect de schimbare.

Nu cream situatii artificiale;toate situatiile sunt artificiale.Toate realitatile sunt iluzorii,daca ele pot fi visate-si dupa cum vedem ,toate realitatile pot sa fie visate. 

 Ce mai poate fi transa ?

Daca iti folosesti creierul cum trebuie si te concentrezi pe o imagine care reprezinta ceea ce vrei sa creezi,atunci ai cea mai puternica unealta pentru a manifesta o noua realitate.Trebuie sa fii capabil sa iti muti constiinta(constienta) in partea creierului care este in afara timpului liniar(creierul mijlociu).Cand ajungi intr-o stare de transa,te afli dincolo de partea din creier care ar obiecta la aceasta noua realitate.O activitate care seamana cel mai indeaproape cu aceasta stare de transa este ca atunci cand conduci pe autostrada si iti dai seama ca,in ultimele minute,nu mai erai constient de condus,ai ratat toate semnele de circulatie,ai ratat cateva iesiri si nu poti sa iti amintesti la ce te gandeai.Aceasta stare se numeste stare analogica si inseamna ,pur si simplu,ca esti suta la suta concentrat pe lucrul la care te gandeai si nimic altceva din mediu nu iti distrage atentia.

Mintea analogica este secretul pentru creearea realitatii.

Greg Simmons-Fizica Schimbarii


YOGA REGENERATIVA - Cum sa devii mai tanar cu 10 ani.


Daca v-as putea demonstra un mod de a arata efectiv cu 10 ani mai tineri, ati face-o? 

Sunt instructor yoga, am absolvit Scoala Scandinavia Fitness si, din pasiune, practic yoga clasica de 14 ani. Am urmarit sa ma perfectionez continuu si astfel am dobandit cunostintele necesare unei practici superioare atat la nivel mental, cat si fizic. Am competente si in alte discipline legate de regenerare si amplificarea vitalitatii. Acestea vin in concordanta cu sistemul yoga si pot crea in felul acesta o sinergie care se va simti in scurt timp pe multiple planuri, cum ar fi sanatate, reintinerire, vitalitate, putere interioara si capacitate de a te reface rapid dupa un efort de orice natura. Veti avea surpriza sa constatati ca, prin practica consecventa, veti fi perceputi mai tineri decat varsta reala.

Sunteti gata sa intoarceti ceasul biologic in favoarea d-vstra ?
Va astept cu drag in fiecare sambata la ora 8 dimineata la Centru Shakti din str Cristofor Columb nr 3,sect 1 pentru o ora si jumatate de yoga regenerativa.Pentru programari la yoga regenerativa instructor Cornel Tudor Iosub www.centrulshakti.ro

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...