PLX Devices, în colaborare cu Apple, a dus tehnologia la un alt nivel prin realizarea unui iDevice care iți citește mintea. Acest iDevice este asemănător unui set de căști, înfășurat în jurul frunţii și având un cablu care se poate conecta la iPhone, iPad sau iPod Touch prin intermediul unui jack. XWave, asa cum a fost denumit acest aparat, are un senzor asamblat în interior care simte și cel mai mic impuls electric transmis prin craniu către suprafața frunţii și transforma undele cerebrale din semnale analog în semnale digitale înainte de a le afișa în culori variate pe ecran. Senzorul hi-tech din interiorul aparatului a fost dezvoltat prin utilizarea tehnologiei folosite ani la rând de doctori în tratarea epilepsiei și a altor boli.

Aplicatia xWave
Cum funcționează XWave? Răspunsul este unul destul de simplu. XWave permite utilizatorilor sa controleze obiectele de pe ecran și sa își antreneze creierul, în timp ce mintea se concentrează pe o sarcina particulara grafica se schimba, indicând nivelul de relaxare sau de concentrare al utilizatorului. Exercițiile de antrenare a creierului includ levitația unei bile pe ecran pentru o anumita durata de timp sau schimbarea unei culori prin relaxarea creierului. Cum este posibil acest lucru? Atenția este derivată din undele Beta care sunt calculate și apoi interpretate pentru aflarea nivelului de atenție iar prin intermediul aplicației xWave Visualizer ai oportunitatea sa experimentezi cu nivelul tău de atenție prin folosirea minții făcând posibila levitația unei bile pe ecran. Meditația este derivată din undele Alfa care sunt apoi calculate și interpretate pentru aflarea nivelului de meditație iar prin xWave ai posibilitatea sa experimentezi cu nivelul tău de meditație prin schimbarea culorii de pe ecran bazata pe intensitatea relaxării și a meditației.
În momentul de fata exista doua aplicații majore pentru XWave, care pot fi descărcate gratis de pe iTunes: xWave și xWave Tunes. Aplicația xWave este recomandata începătorilor deoarece îi ajută sa devină familiari cu utilizarea acestui iDevice. Această aplicație include o vizualizare a undelor cerebrale și ofera o interfață pentru antrenarea atenției și meditației. Aplicația xWave Tunes permite utilizatorului sa își uploadeze playlist-ul pe xWave Tunes care va sincroniza undele cerebrale cu orice piesa din librăria utilizatorului, aplicația fiind capabila sa găsească alți utilizatori cu aceleași preferințe muzicale bazate pe starea de confort a undelor cerebrale.
Aplicatia xWave Tunes
Se pare ca XWave deschide drumul pentru tehnologia viitorului, compania PLX Devices declarând ca lucrează la alte metode prin care tehnologia viitorului poate fi aplicată, cum ar fi controlarea jocurilor cu puterea minții sau controlarea luminilor de acasă, posibilitățile fiind infinite. Fondatorul și CEO al PLX Devices, Paul Lowchareonkul a declarat: Creierul uman este cel mai puternic, complex lucru în univers, și pentru prima data, suntem capabili sa ii protejam uimitoarea putere și sa o conectam cu tehnologia.
XWave este disponibil pentru iPhone, iPad și iPod Touch, la un preț de 100$ iar în curând va fi disponibil și pentru Android și PC, la un preț de 200$ și poate fi cumpărat de pe site-ul producătorului.

Frecventele Undelor Cerebrale

Undele cerebrale sunt semnale analog având o frecventa intre 0-50 Hz iar benzile frecventelor sunt împărțite în:
  • Undele Delta (0.5-2.75 Hz) au loc în timpul somnului adânc la adulți și copiii și sunt cunoscute și pentru declanșarea hormonului de creștere, care produce vindecarea, tocmai de aceea somnul este foarte important pentru sănătatea noastră;
  • Undele Teta (3.5-6.75 Hz) apar la copiii în timpul stadiilor timpurii ale somnului și la adulți când sunt stresați emoțional;
  • Undele Alfa (7.5-11.75 Hz) apar atunci când o persoana este relaxata dar alerta iar în timpul acestei stări individul este treaz dar se odihnește;
  • Undele Beta (13-29.75 Hz) apar când un adult este concentrat, alert sau implicat în orice forma de activitate;
  • Undele Gama (31-49.75 Hz) sunt asociate cu o activitate mentala mai înaltă care include percepția și o stare de conștientizare.
  •  SURSA;---http://www.drknow.ro/category/news/stiinta-tehnologie/