joi, 13 octombrie 2016

ARHETIPURILE MASCULINE

SUPREMUL MASCULIN -SHIVA                                               

Cine vrea să îngenuncheze sau să distrugă o societate, distruge înainte de toate arhetipul masculin divin. Acest arhetip constituie germenele de dumnezeire care a fost dat fiinţei umane, pentru a duce, dintr-o etapă istorică în alta, modelul celest.














Într-un interviu recent realizat de Bill Moyers cu poetul Robert Bly în emisiunea „O întâlnire a Bărbaţilor” , un tânăr a pus întrebarea: „Unde sunt astăzi bărbaţii iniţiaţi de altă dată? Am scris cartea de faţă tocmai pentru a răspunde la această întrebare, care preocupă atât bărbaţii, cât şi femeile. La sfârşitul secolului XX ne confruntăm cu o criză de mari proporţii a identităţii masculine. Din ce în ce mai mult, observatorii scenei contemporane – sociologi, antropologi şi psihologi de profunzime – descoperă dimensiunile devastatoare ale acestui fenomen, care ne afectează personal pe fiecare dintre noi, la fel de mult pe cât afectează societatea ca întreg. De ce există în zilele noastre o asemenea confuzie legată de sexul de care aparţinem, cel puţin în Statele Unite şi în Europa? Pare din ce în ce mai dificil să punctăm ceva ce ar putea fi în legătură cu esenţa masculină sau cu cea feminină. 

Dacă analizăm cu atenţie sistemul social contemporan, observăm imediat decăderea valorilor familiei tradiţionale. Din ce în ce mai multe familii se confruntă cu tristul adevăr al dispariţiei tatălui (absent fizic sau emoţional), aspect care produce devastare emoţională la copiii de ambele sexe. Tatăl slab, fără personalitate sau absent din viaţa fiului sau fiicei sale, mutilează capacitatea acestuia/acesteia de a relaţiona într-un mod intim şi pozitiv cu persoane de acelaşi sex sau de sex opus. 

Din experienţa pe care o avem, considerăm că nu putem scoate în evidenţă doar într-un mod simplist dezintegrarea sistemelor noastre familiale, pentru a motiva criza actuală a masculinităţii la nivel global. Pentru aceasta este necesar să luăm în considerare alţi doi factori care subliniază însăşi această dezintegrare.

Extras-din cartea Arhetipurile masculine-editura Daksa




Acupresura, sanatatea, vitalitatea si eliberarea de stres

Terapia prin acupresura(presopunctura) este un tip de terapie care implică apăsarea unor puncte de pe corp, cu degetele, articulatiile, si palmele pentru a calma durerea, reduce stresul, şi de a promova starea generală de sănătate bună. Dezvoltat în China de acum mai bine de 5.000 de ani în urmă, probabil din instinct uman natural de a deţine sau a freca un loc în organism, care doare, presopunctura este o parte a sistemului global de medicina tradiţională chineză , care include, de asemenea, acupunctura. 


În SUA presopunctura este utilizata în principal pentru a calma durerea, reduce stresul, şi de a îmbunătăţi bunăstarea generală. În China , Tehnica este folosita mai mult ca primul-ajutor:In China se practica de obicei pe ei înşişi sau pe membrii familiei pentru a trata boli de zi cu zi, cum ar fi raceli, dureri de cap, dureri musculare, şi mahmureala.Pentru probleme mai serioase sunt consultati specialisti..

În timp ce mulţi oameni preferă să meargă la un terapeut instruit pentru a obţine tratamente de presopunctură, tehnicile de aici odata inavatate,pot fi efectuate pe sine,sau de catre un prieten.

Cum se lucreaza?

Medicina traditionala chineza de sănătate este de parere ca in organism trebuie sa existe permanent si constant un flux de energie vitală, sau qi-ul (pronuntat "chi")care sa circule prin corp. În cazul în care fluxul este împiedicată, boala se poate dezvolta. Scopul principal al acupressuri (si acupunctura ), este de a elibera energia blocata, prin stimularea unor puncte specifice de-a lungul corpului a celor 14 meridiane principale, sau canale de energie. Apăsând ferm şi în mod constant punctele corespunzătoare poti promova fluxul de energie in aceea parte a corpului care se confruntă cu o boala sau disconfort,si îi permite astfel să se vindece mai uşor. În timp ce acupunctura implica stimularea cu ace, presopunctura de obicei foloseşte doar mâinile practicantului pentru restabili echilibrul de qi. Studiile sugerează că apăsând pe punctele de presopunctură se poate elibera endorfine, analgezicele naturale ale organismului.


Sănătatea Beneficii

Mulţi oameni au raportat succes folosind acupunctura pentru a calma durerea, reduce tensiunea musculara, şi pentru promova relaxare. Un număr de proceduri s-au găsit utile mai ales pentru alinarea dureri de spate şi pentru anumite tipuri de dureri de cap, inclusiv migrenă. Durerii post-operatorii şi de greaţă a fost găsit pentru a răspunde la presiuni de masaj punct. Care sufera de sinuzita cronica, de asemenea, au găsit-o utilă pentru facilitarea congestionare. Cu toate că rezultatele cercetării sunt mixte, acupresura este, de asemenea, frecvent utilizata pentru inceputuri de boală, rau de mişcare, precum şi alte tipuri de greaţă. Unii oameni considera ca tratamentele le-au îmbunătăţit vitalitatea generală şi bunăstarea.

Contraindicatii;

Nu apăsaţi pe o rană deschisă, piele umflata sau inflamate, vânătaie, cicatrice chirurgicala, varice, sau os rupt.Evitaţi presopunctura sau de a consulta medicul dumneavoastră dacă aveţi o boală contagioasă, o boală infecţioasă de piele, sau o inima grave, rinichi, sau tulburări pulmonare.
Evitaţi acupressura în zona unei tumori cunoscute.
Acupressure nu ar trebui să fie aplicata direct pe ganglionii limfatici.
Anumite puncte de presopunctură, trebuie evitate în timpul sarcinii. Asiguraţi-vă că o să-i spuneţi medicului dumneavoastră ce vreti sa utilizati aceasta procedura,atunci cand sunteti gravida.

Punctul de presopunctura: Lv 3

Punctul pentru ficat joacă un rol important în metabolismul organismului si este implicat in stocarea de glicogen, sinteza de proteine ​​plasmatice, şi detoxifierea de droguri.De asemenea,stimuleaza producerea de bila, care este importanta în digestie, şi efectuează şi reglementează un mare volum si o mare varietate de procese biochimice.



Punctul de Acupressura Lv 3 este menţionată ca sursă pentru Meridianul ficat, un canal de energie asociat cu ficatul. Conform teoriei de presopunctura, acest punct sursă importantă de energie ajută la menţinerea corpului in buna funcţionare si fără probleme .


Aplicarea de presiune cu degetul pe Lv 3 este considerat a fi de ajutor în eliberarea toxinelor din organism şi a fost, de asemenea, benefic pentru unii, in calmarea durerilor de cap, alergii si crampe picior.

Acupressura Punctului Lv 3 se află pe partea de sus a piciorului între degetul mare şi degetul al doilea, intre oasele degetelor cand se formeaza un V . Cel mai eficient mod de a aplica o presiune pentru a Lv 3 este să glisaţi cu degetul de-a lungul acestei portiuni in forma de V pe partea de sus a piciorului,intre degetul mare si index,pana cand se ajunge la jonctiunea oaselor dintre degetul mare si al doilea.


Începeţi prin masarea cu indexul sau degetul mijlociu (puteţi utiliza, de asemenea, atât degetul aratator cat si degetul mijlociu împreună), într-o mişcare circulară mică trecand peste Lv 3, pentru câteva secunde.Sau se poate, se poate aplica uşor o presiune moderata cu degetul, în funcţie de cât de sensibil se simte zona.

În cazul în care punctul sau zona înconjurătoare este sensibila sau dureroasa, apăsaţi sau masati foarte uşor la început, şi cresteti treptat presiunea numai până la un prag de disconfort usor,fara a se ajunge la durere severa.

Atenţie: Aceste informaţii despre presopunctură nu sunt o substituţie acre sa inlocuiasca un sfat medical calificat. pentru sfatul medical calificat.

PUNCTUL CELOR 1000 DE MILE ST36

În functie de tratatele de presopunctura, Punctul celor de Mile (St 36) poate contribui la consolidarea sistemului imunitar,la reducerea oboselii.


Locul de amplasare: patru latimi degetul de mai jos la nivelul rotulei şi un inch in afara tibiei.









Beneficii: Acest punct poate întări organismul, mai ales sistemul imunitar, tonifiaza muschilor si ajuta la digestia, precum şi inlaturarea oboselii.


O modalitate eficientă de a lucra cu punctul Trei Mile (St 36) este de a pune degetele index, mediu şi inelarul pe punctul şi zona înconjurătoare şi apasati alternativ, apăsaţi şi eliberaţi într-o mişcare de pompare de la 30 de secunde pana la 1 minut. Repetaţi aceasta procedura la celalalt picior. Comunicat de presă de pompare şi de mişcare pe celalalt picior.



O altă sugestie este sa aplicati calcaiul drept pe punctul Trei Mile (St 36) de pe piciorul stang si freaca energic cu călcâiul în sus şi în jos peste punctul şi zona înconjurătoare, de la 30 de secunde la - 1 minut. Repetaţi procedura la celalt picior,frecand energic in sus si jos cu calcaiul opus.

Punctul de presopunctura: Marea Liniştii
In functie de tratatul de acupunctura punctul Marea dee liniste poate ajuta la reducerea efectelor cauza de stres si poate restabili un sentiment de calm.


Locatie: In centrul sternului, la trei latimi de deget mare de la baza de osului stern..



Beneficii: Acest punct poate ajuta la ameliorarea starilor de nervozitate, anxietate, tensiune în piept şi alte dezechilibre emotionale.



O modalitate eficientă de a lucra cu Marea Liniştii este de a masa bland cu 2,3 degete in timp ce aveti cateva respiratii mult mai profunde si adanci,facute tot intr-un ritm bland.


Încercaţi plasarea usoara a degetelor pe zona de Mare de Linişte împreună cu câteva respiraţii lente, blânde, şi a vedeti dacă acest lucru va aduce într-o stare de calm. Dacă nu, puteţi folosi această tehnică pentru a vă ajuta să dormiti mai bine noaptea, pentru a reduce stresul în timp ce sunteti la locul de muncă, şi în orice moment, atunci aveţi nevoie si de alte metode pentru a va restabilicalmul..

Cautiuni: Această informaţie despre presopunctură nu este o substituţie pentru sfatul medical calificat. Dacă nu ştiţi ce este cauza durere sau alte simptome, consultaţi un medic înainte de a începe tratarea pe tine.

Cum ştiţi dacă ati gasit locul potrivit? Punctele de presiune ", se anunţa cu un sentiment de sensibilitate, furnicături, durere, sau disconfort minor, explică Michael Castlemans în Cura Naturala.

SURSA;trueanduseful.eponym.com/.../Acupressure

Maestrul Aivanhov despre femeie


Cei mai multi calugari din trecut,ascetii,ermitii au lasat o filozofie dezastruoasa.Pentru ei,idealul consta in a trai ascunsi in paduri sau in munti pentru a e refugia de tentatii si mai ales pentru a evita femeile,fiindca ei considerau femeia o creatura a diavolului.Dar sarmanii de ei erau urmariti de alte femei pana in grote sub forma unor viziuni astrale,de care nu puteau scapa.Da,tentatiile sfantului Anton...Si chiar daca nu ajungeau sa se refugieze in deserturi,de-a lungul veacurilor,cei mai multi oameni,influentati de traditia crestina gresita,au considerat femeia o creatura inferioara,slaba,lipsita de judecata si incapabila sa se descurce in viata daca barbatul nu o mentine pe calea cea dreapta.


Este evident ca femeile au anumite defecte,dar ce i-a putut face pe barbati sa se considere superiori lor?.

Adesea,barbatii au fost aceia care le-au refuzat femeilor conditii favorabile pentru a evolua si a-si arata calitatile.

Cum nu si-au observat ei cruzimea si egoismul,nedreptatea fata de ele,instinctul lor de dominatie?.

Ei le-au exploatat,le-au folosit si abuzat de ele,dar nu au vorbit despre aceasta.

Femeile le pot demonstra acum barbatilor ca ii pot depasi in multe domenii.

Vreme de secole ele au trait in liniste,in sacrificiu,in ascultare,ele s-au aplecat,dar acum ele au posibilitatea de a se misca in intrega lume.

Studiind operele unor scriitori celebri,am observat ca multi dintre ei s-au inselat in privinta femei.Ei nu au inteles-o si s-au lasat condusi de propriile prejudecati si fantasmagorii pentru  a oferii in final o filozofie gresita.Unii considera ca,daca se inseala in privinta femei nu are nicio o importanta,dar eu va voi spune ca este foarte important,si ca intreaga lume,viitorul omenirii depind de ceea ce gandim despre femeie,ca totul se va dezvolta sau va fi in pericol in functie de felul in care barbatul va considera femeia.

In planul fizic,cand este cazul aducerii pe lume a unui copil,femeia nu este mai putin importanta decat barbatul.Nimic nu se poate produce fara uniunea barbatului si a femeii;amandoi reprezinta factori de o importanta egala.

Atunci,de ce barbatul trebuie sa abuzeze de prerogativele sale si sa subestimeze femeia atunci cand importanta femei este egala cu a barbatului?

<<Fiindca asa cum spune maestrul nemuritor RAMTHA s-a lasat un mesaj nefast omenirii ca;


 femeia trebuie oprimata,aceasta emotie sexuala a fost trasmisa genetic din generatie in generatie,


si are mii de ani in spate de cand femeile erau folosite de mici, pentru placerile si fanteziile barbatilor, si erau manate ca vitele,lucru care in mare parte nici in ziua de azi nu s-a schimbat prea mult, decat ca nuanta.De aceea pentru a schimba acest lucru, femeile trebuie sa se decida sa isi ia destinul in propriile maini.Acum are posibilitatea mai mult ca oricand,puteti oprii aceste atrocitati, daca veti invata sa va uniti prin rugaciuni,prietenie,frumusete.


Vi se pare ca s-a schimbat ceva de mii de ani,de cand se comit aceste abuzuri.Cumva Romania este mai evoluata,sau cazurile sunt mai bine musamalizate,iata totusi ca acestea se dezbat, si ies la iveala nenumarate fapte ,ce-i drept nu de aceeasi amploare,dar acest lucru nu te consoleaza, cand stii ca ai urcat totusi pe scara evolutie de la regnul animal la om,sau credeai ca ai urcat,barbate,frate si cati mai sunteti din toate ierahiile sociale.



Exista barbati care inteleg ce se spune in acest filmulet,s-au la multi li se pare ca este o vrajeala pentru agatat gagici,cum comenta un retardat pe you tube ?

Mai exista o clasa de barbati,a celor  cuminti, chiar ''sfinti''prin faptul ca ei nu fac asa ceva(abuzuri),dar in adancul sufletului lor,consimt,si chiar nici ei nu au putut sa-si demonstreze launtric ca femeia este egala cu ei,ba uneori chiar superioara,astfel ca atunci cand nu-i merge prea bine cu femeile,sau femeia lui,in cumintenia lui,se consoleaza.Eu nu o bat,dar stiam ca femeia e proasta si curva.In multe cazuri nu se confirma,alteori din pacate da.Nu exista padure fara uscaturi, nu se contesta ca nu exista si asa ceva,dar la nivel de principiu,barbatii au multe de rezolvat,vizavi de viziunea femeii.Abia dupa ce talerele au fost cu adevarat echilbrate,putem judeca din acele momente, cine greseste,si cine nu. >>comentariile mele

Rukhsana, în maşina poliţiei, spunând ceea ce i s-a întâmplat. Rezemat de maşină, tatăl ascultă povestea cutremurătoare a fiicei sale


Moartea studentei care a fost violată în grup într-un autobuz din New Delhi a readus în opinia publică controversele privind defectele societăţii patriarhale din India, unde femeile sunt desconsiderate. La fel, uciderea în masă a fetuşilor de sex feminin, practicile culturale şi exploatarea sexuală a minorelor revoltă Occidentul.

În ediţia online de miercuri, BBC a prezentat povestea cutremurătoare a unei tinere în vârstă de 14 ani care, timp de un an, a fost exploatată sexual şi prin muncă de o familie care o cumpărase de la un traficant de carne vie.

Rukhsana se întorcea de la şcoală când a fost răpită de trei bărbaţi înarmaţi, care au ameninţat-o că "o vor face bucăţi" dacă opune rezistenţă. 

La trei zile de la răpire, fata, care avea atunci 13 ani, a fost vândută în Haryana, nordul Indiei, unei familii formată din patru membri: o mamă şi cei trei fii ai săi.

Acolo, Rukhsana a suferit umilinţe greu de imaginat. A fost bătută, izolată de restul lumii şi violată în repetate rânduri de fiul cel mare al femeii, care considera că îi este soţ.

"Îmi spunea adesea: Te-am cumpărat, aşa că faci ce îţi spun eu! El şi mama lui mă băteau. Credeam că nu o să îmi revăd familia. Plângeam în fiecare zi", a povestit Rukhsana.

Într-una din zile însă, coşmarul ei avea să aibă sfârşit. Câţiva poliţişti i-au dat de urmă în casa în care era ostatică.

Deşi femeia care o cumpărase a încercat să nege, motivând că "nu prea au fete" în acea regiune, adevărul despre răpirea Rukhsanei a ieşit la iveală iar aceasta s-a întors la familia ei. 

Mii de tinere dispar în India, în fiecare an. Ele sunt vândute spre prostituţie, sclavie sau, aşa cum i s-a întamplat tinerei Rukhsana, spre a deveni soţii bărbaţilor din nordul Indiei, care duc lipsă de femei din cauza uciderii în masă a fetuşilor.



Woman is the radiance of God; She is not a creature; she is the Creator!

~Rum
i

.Lipsita de principiul feminin,creatia ar devenii incompleta,fiindca nimic in natura nu poate trai si prospera daca unul dintre aceste principii lipseste.Chiar daca barbatul ar fi Dumnezeu insusi,el ar fi incapabil sa aiba un copil in lipsa femeii.Iar femeile,oricat ar fi de puternice si independente ar fi,nu pot avea un copil fara barbat.Barbatul este o putere fiindca el singur poseda germenele.Si totusi aceasta putere este incapabila sa creeze,sa concretizeze,sa aduca pe lume un copil daca ii lipseste un lucru;materia.

Acest adevar se gaseste peste tot,in munca brutarului,a muncitorului,a sculptorului,in cele mai mici ocupatii,dar nu s-a observat deloc.Atunci cand mancati,repetati acelasi proces:puneti mancarea in gura.Barbatul este acela care pune mancarea in gura;gura este femeia,iar viata care rezulta este copilul.Iar cand respirati,este tot acelasi proces.Creatorul a inscris peste tot aceste adevaruri.Dupa adevarata Stiinta Ezoterica,nimic nu este mai important decat principiile masculin si feminin,barbatul si femeia,iar in ziua in care cei doi vor intelege ce reprezinta in realitate,viata se va schimba complet,viata sociala,viata economica si chiar viata cosmica;iar eu sunt absolut convins ca Imparatia lui Dumnezeu va veni atunci pe pamant.De ce acum este imposibil? Fiindca barbatii si femeile nu stiu cum sa se priveasca,sa se aprecieze sa se cunoasca,sa se comporte unii cu ceilallti,mai ales sa se comporte,deoarece comportamentul depinde de modul in care fiintele gandesc si considera lucrurile.

Daca nu se accepta faptul ca Sfanta Treime este alcatuita dintr-un principiu masculin,dintr-un principiu feminin si dintr-un al treilea principiu-copilul-nu se va intelege nimic nici din filozofie nici din viata.Deoarece toate religiile afirma ca noi am fost creati dupa chipul si asemanarea Domnului,trebuie sa redam adevaratul loc principiului feminin,care este splendoare si perfectiune.Evident,aici,pe pamant,femeia este doar o reflectare foarte indepartata a Mamei Divine,a Femei Cosmice,despre care ne este imposibil sa avem cu adevarat o idee.Se poate intampla ca unii sa aiba de suportat o femeie oarecare,rea,grosolana sau urata,dar nu pentru aceasta,asemenea lui Socrate care acunoscut-o pe Xantipa,toate femeile trebuie la fel considerate.


In realitate nimic nu este mai frumos,mai luminos,mai poetic,mai perfect decat femeia,dar trebuie sa invatam sa o privim.Eu am intalnit asa zisi spiritualisti care,in speranta de a se salva de toate tentatiile,isi inchipuiau femeia acoperita de rani si plagi dezgustatoare,si o vedeau in cea mai ingrozitoare uratenie.Este foarte periculos sa gandesti astfel,si eu le-am spus-o.Acela care hraneste astfel de ganduri este pe cale sa devina fara sa stie-un mag negru.El o insulta pe Mama Divina este cea care a creat toate fete frumoase,toate aceste femei,ele sunt copiii ei,iar aceia care si le inchipuie mutilate si deformate,lucreaza impotriva intregii generatii.


Fiecare trebuie sa lucreze pentru ca frumusetea sa se incarneze pe pamant,iar eu sunt poate singurul care nu condamna cochetaria femeilor si dorinta lor de infrumusetare.Femeia trebuie sa iubeasca frumusetea,trebuie,sa o mentina si sa lucreze ca sa o transmita copiilor ei,fiindca daca se comporta ca barbatul,pe care aeasta problema nu il intereseaza,toate frumusetile viitoare vor fi de o uratenie ingrozitoare.Femeia este cea care,dorind sa fie frumoasa,mentine inca frumusetea in lume.Problema consta numai in a stii cum vor folosi ele aceasta frumusete .In loc sa se foloseasca de aceasta pentru a-i seduce pe barbati,spunandu-si:,,Ah,eu sunt frumoasa,sunt atragatoare,voi profita...''si sa-si satisfaca asfel vanitatea,ele trebuie sa se angajeze intr-o lucrare de regenearare a omenirii.


Din nefericire sau fericire,este indubitabil ca natura a acordat multe puteri femeii.Dar totul consta in felul cum foloseste ea aceste puteri.Deseori,ea se distreaza punandu-l la incercare pe barbat,iar acesta fiind mult mai slab ca ea in acest domeniu,ea nu intampina nici o dificultate in a reusi.Atunci cand ea simte ca poseda farmec caruia barbatii nu ii pot rezista,in loc sa foloseasca toate aceste puteri pentru a-i inspira,a le arata calea,a-i face mai cinstiti,mai nobili,ea profita pentru a-i distruge.Ea ar fi fericita sa ii prinda in mrejele sale chiar si pe sfinti,pe profeti,pe Initiati.Nu din rautate,ci din nevoia de avedea pana unde i se intinde imparatia.Ea este mandra sa constate ca pe strada sau la teatru,toata lumea intoarce privirea dupa ea.Dar iata ca ca frumusetea nu i-a fost daruita femeii pentru a satisface apetitul senzual al barbatului,ci pentru a-l ajuta pe acesta sa inalte.Frumusetea,ca toate celelalte inzestrari si calitati,este facuta pentru a folosi proiectelor Cerului.

<<De fapt asa cum spunea Maestrul Osho,femeia vrea sa razbune acum acele milenii de oprimare si abuz,si pe buna dreptate.Doar ca acum nu mai e timp pentru asa ceva.Planeta e pe cale sa sucombe daca nu se iau masuri rapide.Asadar e bine sa redam adevaratul rol al femei in societate,si asa cum se spunea in filmulet sa ne cerem iertare pentru toate monstruozitatile comise, si sa purcedem impreuna,prin a salva planeta,care a ajuns asa datorita conducerii patriarhale.Asta presupune sa se schimbe radical tot,sisteme de finante, economie,invatamant,etc,etc,toate conduse de''vajnicii barbatii''.Dar asa cum se spune.
Poti sa-ti tii respiratia in timp ce numeri banii ?.


In mod normal, barbatul ar fii trebuit sa reprezinte constiinta, dupa legile cosmice,insa aceste legi au fost incalcate flagrant,atat de mult, incat uneori nici nu stii unde mai  este barbatul.Vezi doar pachete de muschi sau inteligente masculine diabolice,dar fara urma de constiinta,cu exceptia lucratorilor de lumina.De aceea se spune, ca exista pericolul ca aceasta rasa sa fie anulata,daca nu se ajunge rapid la un echilibru.>>comentariile mele




Cine ne controleaza viata


Materialul de mai jos a apărut pe site google.com şi mi se pare a fi o sinteză a cercetărilor şi reuşitelor în domeniul psihologiei dar şi în cel al descifrării mecanismelor fiinţei umane. 


Mintea sau genele/caracterele ereditare … Ce anume vă controleaza viata? 

Tineti-va bine! Ne aflam intr-o cursa uimitoare. Conform biologului in domeniul celular, Dr. Bruce Lipton, si psihoterapeutului Robert M. Williams, civilizatia se afla in pragul unei schimbari radicale de paradigma. 

Paradigmele reprezinta ideile-tipar, credintele esentiale dupa care este modelata societatea. Schimbarea credintelor esentiale are ca rezultat restructurarea civilizatiei umane. Rezultatele recente din cadrul Proiectului Genomului Uman au spulberat una dintre credintele fundamentale, conceptul determinismului genetic. Semnificatia acestei schimbari in cadrul cunoasterii este vasta. Ea va rescrie natura civilizatiei umane. 

Actuala dogma stiintifica. Genele conduc! 

In conformitate cu actuala dogma a stiintei, caracterul vietii noastre este definit de ereditate. Genele conduc! Aceasta dogma referitoare la rolul caracterelor genetice reprezinta o credinta esentiala sau o paradigma fundamentala, care da contur civilizatiei noastre. Conform viziunii asupra vietii acceptata de stiinta, viata reprezinta rezultatul evolutiei intamplatoare a unor mecanisme genetice care lupta pentru supravietuire, intr-o eterna batalie pentru existenta – teoria selectiei naturale a lui Darwin. Ca victime ale ereditatii, putem atribui cu usurinta limitele noastre genelor mai putin decat satisfacatoare si efectelor ce rezulta din acestea si care se manifesta asupra mecanismelor fizice si comportamentale ale corpului. O perspectiva cam sumbra, nu-i asa? 


Chiar ne controleaza genele biologia? 

Ei bine, acum vine vestea cea buna! Exista o intelegere emergenta care raspunde la intrebarea: Ne controleaza genele biologia? Raspunsul este lipsit de ambiguitate: NU! Noua intelegere spune ca notiunea de viata reprezinta o adaptare la perceptiile noastre, ea nefiind definita de caracterul genetic. Perceptia este cea care controleaza exprimarea genelor noastre si nu vreo caracteristica inerenta a genelor in sine. Cu alte cuvinte, genele nu se rasucesc la pornit sau oprit, generand cancer, artrita, boli cardiace sau multe alte asa numite boli mostenite genetic, fara ca ceva sa le semnaleze sa faca astfel. Alarma pentru instructiunile de activare sau oprire a genelor vine din afara genei, nu din interior. In cele din urma, perceptia noastra ne controleaza biologia, ne directioneaza comportamentele si ne influenteaza profund sanatatea. 

Cum ar fi daca…… 

Cum ar fi daca am putea invata sa schimbam desfasurarea vietilor noastre in mod intentionat, prin schimbarea perceptiilor? 

Aceasta ar determina un mod diferit de gandire, in ceea ce priveste viata noastra si locul nostru in lume. Prin definitie, ea ar schimba o credinta paradigmatica fundamentala, conform careia noi suntem victime ale genelor, si care ar restructura sau transforma civilizatia. 
De exemplu, luati in considerare consecintele schimbarilor din lume determinate de ultima rasturnare de paradigma. Aceasta a aparut in anul 1925, cand fizica a lasat in urma conceptele invechite despre un univers Newtonian, bazat pe materie si a recunoscut realitatea bazata pe energie revelata de fizica cuantica. Aceasta schimbare de perceptie a socat, literalmente, lumeai, n fundamentul sau, prin construirea bombei atomice. Nu totul a fost rau, intrucat, odata cu noua stiinta, am trecut de la masinile de scris, la computere, de la telefoanele cu manivela, la celulare si, din punct de vedere medical, de la stetoscoape, la tomografe. Si toate acestea, printr-o schimbare de convingeri. 

Perceptia, nu genele, controleaza comportamentul 

Ei bine, tineti-va bine, pentru ca ne aflam intr-o cursa salbatica. Cercetarea de frontiera in biologia celulara a confirmat mecanismele prin care perceptia controleaza comportamentul, selecteaza genele si, poate, chiar conduce la reconfigurarea genomului uman. Mai degraba decat sa fim victimele genelor noastre, am fost victimele propriilor perceptii! Impactul acestei noi constientizari va transforma experienta noastra de viata, la fel de mult cum recunoasterea mecanicii cuantice a transformat si dezvoltat lumea tehnologiei. Ne aflam in pragul celei mai radicale si minunate transformari a civilizatiei umane. 

Perceptia noastra este cea care determina limitele a ceea ce putem realiza, si nu genele. Abilitatile si limitarile noastre reflecta perceptia noastra asupra vietii, constientizarea cumulativa a identitatii noastre si a strategiilor necesare supravietuirii in lume. Aceste perceptii asupra formei pe care o are viata ,au fost dobandite prin experientele noastre din cadrul procesului de dezvoltare. Experientele genereaza tipare invatate de „stimul-raspuns”, care sunt depozitate in memoria noastra subconstienta. 


Programul naturii de pornire a capacitatii intelectuale 

Natura a proiectat dezvoltarea sistemului nervos, in vederea inlesnirii procesului informational de asimilare a culturii societatii in care o persoana traieste, a limbii si abilitatilor interpersonale necesare integrarii in societate. Adaptarile evolutioniste au conectat creierul in vederea acomodarii cu o puternica explozie de programare comportamentala. Pe parcursul primilor sase ani de viata, un copil dobandeste, in mod inconstient, repertoriul comportamental necesar pentru a deveni un membru functional al societatii. Acesta alcatuieste sistemul operational programe-control (software) de baza. Parintii nostri sunt nu numai modele pentru structurarea comportamentelor sociale, dar ei servesc si ca oglinzi pe care le le folosim in caracterizarea unei perceptii a propriei noastre individualitati. 

Programarea din timpul copilariei 

Anumite remarci pe care parintii le-au facut despre noi in legatura cu trasaturi personale sunt, adesea, downloadate ca fiind fapte reale. Aceste fapte devin filtrele noastre perceptuale (software-ul) pentru realitate. Ele ne definesc ca valorosi sau lipsiti de valoare, puternici sau slabi, acceptati sau paria, independenti sau dependenti, stapani ai destinului nostru sau victime ale circumstantelor. In timp ce mintea constienta poate tine pe cineva la un nivel inalt al respectului de sine, mintea subconstienta, care este mult mai puternica, il poate angaja simultan intr-un comportament auto-distructiv, ca rezultat al unei programari negative timpurii, din copilarie. Cu cat ati primit mai multe mesaje de nu esti in stare, in copilarie, veti experimenta, probabil, mai multe evenimente de tipul nu sunt in stare, ca adulti. 

Partea insidioasa a mecanismului pilotului automat este urmatoarea: comportamentele subconstiente sunt programate sa actioneze fara controlul sau observarea de catre sinele constient. Atata timp cat cele mai multe dintre comportamentele noastre se afla sub controlul mintii subconstiente, arareori le observam si, in si mai mica masura, stim ca ele au fost angajate. Studii de actualitate in domeniul neuropsihologiei asupra mintii subconstiente evidentiaza faptul ca reactiile noastre la diferiti stimuli sunt stabilite, inainte de a deveni constienti de ele. 

De fapt, conform afirmatiilor lui Emmanuel Donchin, director al Laboratorului de Psihofiziologie Cognitiva de la Universitatea din Illinois, 99% din activitatea cognitiva poate sa nu fie constienta. Adevarul este ca noi, ca adulti, ne petrecem cea mai mare parte din timp reactionand subconstient la viata, in loc sa o cream in mod constient. 

                         

Victime sau stapani ai subconstientului? 

Asadar, intrebarea este: Pot fi schimbate vechile programari de vinovatie, de la parinti si societale? 

Raspunsul este fara echivoc: DA! Domeniul biologiei se schimba, ca rezultat al noii cunoasteri. Acelasi lucru este valabil si in domeniul psihologiei. 

Prin recunoasterea importantei mintii subconstiente si invatand cum sa comunicam cu aceasta, perceptiile si credintele profund inradacinate pot fi schimbate, de obicei, in cateva minute. Da, in minute, nu in saptamani, luni sau ani, asa cum se intampla, in mod uzual, in cazul abordarilor psihoterapeutice traditionale. Prin abordari mai eficiente, cum este PSYCH-K®, are loc o adevarata revolutie in intelegerea mintii si corpului omenesc. 

Pe muchie de cutit – Intelepciunea straveche 

Culturile stravechi au recunoscut si folosit puterea mintii subconstiente, prin intermediul ritualurilor. PSYCH-K foloseste ritualuri moderne, numite Echilibrari, pentru a influenta subconstientul. Cata vreme aceste ritualuri sunt legate de neurofiziologia corpului si a mintii, in conformitate cu intelesurile stiintei moderne, ele servesc unui scop similar. 

PSYCH-K a aparut in anul 1988, ca rezultat al frustrarii fata de abordarea terapiei vorbirii, bazate pe introspectie, care se preda, adesea, in programele scolare de consiliere si psihologie. Premisa de baza a terapiei vorbirii este ca, prin clarificarea motivelor care determina un anume comportament, impactul constientizarii cauzelor vor determina schimbarea. Cu alte cuvinte, oamenii trebuie doar sa inteleaga de ce se comporta in felul in care o fac si apoi, sa faca un efort constient de a schimba acel tip de comportament. Pentru aceia dintre voi care cititi acest articol si care ati facut ceva terapie prin vorbire, ati invatat, probabil, ca si daca stiti cauza problemei voastre, rareori aceasta poate sa schimbe situatia. Introspectiile pot fi utile si satisfacatoare pentru mintea constienta, dar, cel mai adesea, influenteaza prea putin sau deloc mintea subconstienta – adevaratul centru de control al schimbarii. Noi cercetari in domeniu ne duc la inevitabila concluzie ca psihologii au privit intr-un loc gresit, cand au cautat cheia schimbarii. Urmatoarea povestire ilustreaza acest lucru: 

Am cautat intr-un loc gresit 

Noaptea tarziu, chiar la iesirea unui bar, un trecator a observat un om care umbla de colo, colo, in patru labe. El s-a oprit si l-a intrebat: „Ce faci acolo”? Tipul i-a raspuns (impleticindu-si limba): Imi caut cheile de la masina. Trecatorul a intrebat, din nou: Dar, unde le-ai pierdut? Betivul a raspuns: In partea cealalta, pe alee. Surprins, trecatorul l-a intrebat: De ce iti cauti cheile sub stalpul cu lumina, daca le-ai pierdut pe alee? Iar betivul a raspuns: Pentru ca lumina e mai buna aici. 

Cheile pentru cunoasterea provocarilor mintii umane nu se afla acolo unde lumina straluceste cel mai puternic (la nivelul constient al intelegerii). Desi intelegerea poate aduce lumina asupra originilor problemei si unele strategii constructive pentru redirectionarea vietii voastre, ea schimba arareori comportamentele disfunctionale. Cararea intunecata a mintii subconstiente este locul in care pot fi gasite cheile schimbarii de durata. 

Asadar, care sunt diferentele dintre mintea constienta si mintea subconstienta? Ati incercat vreodata sa va razganditi in mintea voastra, observand ca ea are o minte proprie? Cei mai multi dintre noi am avut experienta de a fi in dezacord cu noi insine. Este o realitate a vietii faptul ca, desi stim cum ar fi bine sa facem un anumit lucru, nu facem intotdeauna ceea ce trebuie! Aceasta este o experienta obisnuita, atunci cand programarea subconstienta nu coincide cu scopurile si dorintele noastre constiente. Pentru a intelege mai bine de ce poate aparea acest conflict, iata o scurta descriere a unor diferente dintre cele doua minti. 

Mintea constienta 

• Volitiva 

— Stabileste scopuri…Judeca rezultate 
— Gandeste abstract 
• Legata de timp 
— Trecut si viitor 
• Capacitate limitata de procesare 
— Memorie pe termen scurt – (aproximativ 20 secunde) 
— 1-3 evenimente simultane 
— Media: 4.000 biti de informatie/secunda 

Mintea subconstienta 

• Obisnuinte 

— Monitorizeaza operatiunile corpului.. 
Ex. functiile motorii, ritmul inimii, digestia etc. 
— Gandeste ad-litteram 
• Atemporala 
— Numai timpul prezent – Foloseste experientele invatate in trecut, pentru indeplinirea functiunilor curente, cum sunt mersul, vorbirea, sofatul s.a.m.d. 
• Capacitate extinsa de procesare 
— Memorie pe termen lung (experiente trecute, atitudini, valori & credinte) 
— Mii de evenimente, simultan 
— Media 40 miliarde biti de informatie/secunda 

Dupa cum vedeti, cele doua parti ale mintii voastre sunt totalmente diferite. Amandoua sunt necesare pentru ca voi sa functionati pe deplin. Oricum, amandoua sunt specializate atat in capacitatile lor specifice, cat si in modul in care proceseaza experientele vietii. Dupa cum este evident din capacitatea sa de a procesa singura, mintea subconstienta joaca un rol important in viata voastra si reprezinta o oportunitate majora de accesare si schimbare a vechilor obiceiuri de gandire si comportament. 

Observati capacitatile de procesare ale mintii constiente, de 2.000 biti de informatie/secunda, si comparati-le cu cei 4 miliarde de biti/secunda, in cazul mintii subconstiente. Daca mintea constienta urmareste un anume scop, cu care mintea subconstienta un este de acord, ghiciti care din ele va castiga in aceasta confruntare! De aceea este atat de difícil sa ne schimbam obiceiurile prin metode constiente, cum sunt: puterea vointei, afirmatiile sau gandirea pozitiva. Sansele ca mintea constienta sa-si atinga scopurile, fara cooperarea cu subconstientul, sunt minime. 

Mintea subconstienta, cel mai bun prieten sau cel mai mare dusman? 

Datorita puterii extraordinare a subconstientului, este usor sa te gandesti la el ca la un dusman, atunci cand pare ca iti saboteaza scopurile vietii. In realitate, el este mai mult un prieten bine intentionat, dar rau sfatuit, care incearca sa faca ceea ce crede ca este mai bine pentru tine. 

Subconstientul poate fi considerat si ca un hard-drive al unui computer, care are niste programe invechite. Nu inseamna ca subconstientul incearca, in mod activ, sa va opreasca sa aveti parte de fericire sau succes, asa cum o face un dusman. El doar deruleaza programe vechi, care produc efecte. El face acest lucru mai degraba din ignoranta, decat din rautate sau razbunare. In functie de modul in care abordati problema, ati putea incerca sa determinati subconstientul sa se conformeze dorintelor voastre prin puterea vointei, tratandu-l ca pe cel mai mare dusman al vostru, sau puteti invata sa comunicati cu subconstientul intr-o maniera prietenoasa, pe care sa o poata intelege (calea minimei rezistente) si sa vi-l faceti cel mai bun prieten. 

Comunicarea cu subconstientul 

PSYCH-K este o cale eficienta si sigura de a comunica direct cu mintea subconstienta. Este o cale prietenoasa de a rescrie software-ul mintii voastre, pentru a va schimba tiparul vietii. 
O mare parte din eficienta PSYCH-K poate fi atribuita cercetarii Split-Brain, cunoscuta, de asemenea, sub numele de Teoria Dominatiei Creierului. Aceasta se refera la faptul ca noi avem doua emisfere ale creierului, care indeplinesc diferite functii si care sunt, intr-un anume fel, diferite de mintea constienta si de mintea subconstienta. Cercetarile au demonstrat ca, atunci cand emisferele sunt sincronizate, comportamentul este maximalizat. Desi abilitatea naturala de a actiona, simultan, din ambele parti ale creierului este dreptul nostru prin nastere, experientele vietii declanseaza dominatia uneia dintre parti asupra celeilalte, atunci cand reactionam la situatii specifice. Cu cat este mai mare incarcatura emotionala a experientei respective (de obicei, traumatizanta), cu atata este mai mult posibil ca acele concluzii pe care le tragem din acea experienta, sa fie stocate in vederea unor referinte ulterioare si sa ne identificam, in mod automat, numai cu una din emisferele creierului, atunci cand ne vom confrunta cu experiente similare, in viitor. 

Scopul este sa dezvoltam vorbirea incrucisata dintre cele doua emisfere ale creierului si astfel, sa obtinem o stare mai echilibrata a creierului. In plus, atunci cand emisferele dreapta si stanga se afla intr-o comunicare simultana, calitatile si caracteristicile amandurora sunt disponibile pentru a maximaliza intregul potential de raspuns la provocarile vietii. PSYCH-K foloseste tehnici de integrare a creierului, ca intreg, pentru a atinge starea mintii unitare. Aceasta stare a creierului integrat nu numai ca maximalizeaza performanta, dar reduce, in mod considerabil, rezistenta la schimbare, a programelor subconstiente! Iata de ce este posibil sa schimbam credintele indelung pastrate, de auto-sabotare, in cateva minute, in loc de saptamani, luni sau chiar ani de zile. 

Care este imaginea de ansamblu? 

Traim acum timpuri tulburatoare, pline de provocari. Daca vrem sa schimbam lumea in bine, trebuie sa incepem sa ne schimbam pe noi insine. Intr-o lume plina de frica si violenta, trebuie sa facem mai mult decat sa ne rugam pentru pace. Trebuie sa devenim pacea pe care o cautam. PSYCH-K este mult mai mult decat o tehnica psihologica de a usura durerea si nelinistea din lumea noastra moderna. Este un instrument autentic, pentru transformarea globala. Noua cunoastere stiintifica, nascuta din fizica cuantica, ne spune ca traim intr-un camp armonios de energie, numit constiinta. Fiecare parte a acestui camp influenteaza oricare alta parte a acestuia. Gandurile, credintele, sentimentele noastre se extind dincolo de corpurile noastre si sunt impartasite, si cele bune si cele rele, cu orice si oricine, in acest camp. Un important factor de control in interactiunile umane pare sa fie starea creierului, in intregul sau (sincronizat din punct de vedere emisferic). Un studiu publicat in anul 1988, in International Journal of Neuroscience (Revista Internationala de Neurostiinta), realizat de catre cercetatori ai Universitatii Nationale Autonome din Mexic, sustine ca starea sincronizata a creierului influenteaza, in mod semnificativ, comunicarea nonverbala. Studiul a fost efectuat pe trezeci de perechi de subiecti, care au fost testati intr-o cusca Faraday, intunecata si izolata fonic (o camera captusita cu plumb, care filtreaza intreaga activitate electromagnetica exterioara). Fiecare pereche de subiecti a fost instruita sa inchida ochii si sa incerce sa comunice, devenind constienti de prezenta celuilalt partener si sa-i semnaleze celui care monitoriza experimentul, atunci cand simteau ca au reusit aceasta constientizare. Starile undelor cerebrale ale subiectilor au fost monitorizate pe parcursul experimentului. Facilitatorii au raportat, pe parcursul experimentului, o crestere a similaritatii tiparelor undelor cerebrale dintre perechile de comunicatori. Mai mult, s-a constatat ca subiectul care avea cea mai mare concordanta (integrare cerebrala)a exercitat cea mai mare influenta in cadrul sesiunii. Cu alte cuvinte, tiparele undelor cerebrale ale subiectilor cu o sincronizare redusa intre emisfere, semanau cu tiparul persoanei ale carei emisfere semanau cel mai mult una cu cealalta. 

Aceste concluzii sustin afirmatia ca gandurile noastre, chiar cele exprimate nonverbal, ii pot influenta pe ceilalti. De fapt, cu cat creierul nostru devine tot mai armonizat, cu atata ii influentam pe ceilalti catre acea stare de a fi. Avand grija de psihicul si de vietile noastre, contribuim la unificarea omenirii. 

Atunci cand te schimbi pe tine, poti schimba lumea! 

Cel mai valoros dar pe care il poti face celorlalti este un TU mai bun. Iata de ce am scris cartea intitulata PSYCH-K.. The Missing Peace In Your Life! (PSYCH-K…Pacea care lipseste din viata ta)! Ea este o provocare adresata actualei paradigme a schimbarii si ofera un model nou, mai optimist, de crestere si transformare personala, atat la nivel personalcat si global. Posibilitatea de a trece de la postura de victima a circumstantelor, la cea de creatori ai propriilor destine este tot mai reala. Adevarul ca noi cream propria realitate nu este doar un cliseu, ci este propria noastra realitate, este un adevar stiintific si spiritual. 

Despre autori: 

Dr.Bruce Lipton este biolog in domeniul celular si conferentiar. Fost profesor la Scoala de Medicina a Universitatii din Wisconsin si cercetator la Scoala de Medicina StanfordBruce este o autoritate recunoscuta in activitatea de construire a unor punti de legatura intre stiinta si spirit. (n. ed: Editura FOR YOU a publicat cartea BIOLOGIA CREDINTEI, scrisa de Bruce Lipton) 

Robert M. Williams este creatorul PSYCH-K, o cale sigura si eficienta de a schimba credintele auto-limitative din subconstient. Este autorul cartii PSYCH-K.. The Missing Peace In Your Life! (PSYCH-K…Pacea care lipseste din viata ta!) si un renumit conferentiar si facilitator. (n. ed: Editura FOR YOU va publica aceasta carte)-----ultimele doua bloguri apartin unui tip ''open mind'' un adevarat cautator.Nu i-am pomenit numele, poate il gasiti si voi singuri,insa am toata admiratia pentru modul in care exploreaza.

Consultant hipnotist-(Membru al asociatiei americane de hipnoza NGH)
Reabilitolog psiho-informational (certificat in practicile si terapiile psiho-informationale de catre ACADEMY OF COSMOHUMANISM INTERNATIONAL AND EUROPEAN INFORMATIZATION ACADEMY)
jurnalist 
Instructor Yoga


In vederea formarii unor grupe pentru activarea potentialitatilor  creierului, armonizarea vietii sexuale in cuplu, amplificarea fortei personale si karismei, combinat cu asane yoga  si nu putin lucru,initieri in sexualitatea magica.
Curs saptamanal, o sedinta pe saptamana, va rog sa-mi scrieti tudor.cornel.iosub@gmail.com

Tel;O769859509

ADN – ACTIVARE VINDECARE ȘI ILUMINARE

ADN – ACTIVARE VINDECARE ȘI ILUMINARE

By Victor 

Totul este energie.Einstein a stabilit definitiv acest lucru prin faimoasa sa teoremă E=MC2, care demonstrează schimbul dintre energie şi materie. În ce priveşte materia, Einstein a remarcat cândva ”ne-am înşelat cu toţii. Ce credeam a fi materie nu era decât energie cu vibraţie suficient de joasă pentru a fi percepută de simţuri. Materia ca atare nici nu există.” Ca argument, acest adevăr validat acum de ştiinţele cuantice era cunoscut de vechii hinduşi atunci când făceau referiri la termenul de maya, însemnând iluzia adeseori confundată cu realitatea. Energia (inclusiv ”materia”) este simplă conştienţă şi invers.

Conceptul că totul este energie sau conştienţă are o legătură directă cu biologia umană. Vechea perspectivă materialistă care priveşte corpul uman ca pe o maşinărie care funcţionează pe bază de energie dar are o existenţă cumva separată de ea, cedează teren evidenţei de necontestat că suntem şi manifestări ale energiei conştiente. Modelul holografic descrie aşa zisul univers fizic în termenii interferenţei frecvenţelor electromagnetice care au ca rezultat proiecţia iluziilor şovăielnice pe care le avem despre noi şi univers.

Într-una din cărţile clasice despre vindecarea energetică, Medicina Vibraţională, dr. Richard Gerber concluzionează că materia, inclusiv celula umană, este de fapt ”lumină solidificată”. Cercetătorul de frunte în domeniul vindecării, dr. Leonard Horowitz ajunge exact la aceeaşi concluzie, afirmând fără echivoc în cartea sa DNA: Piraţii Spiralei Secrete că oamenii sunt ”lumină cristalizată şi precipitată.” Această demonstraţie vine în acord nu numai cu modelul holografic şi cercetările recente ruseşti despre energia de ”torsiune” dar şi cu descoperirile din domeniile de vârf ale fizicii cuantice care au demonstrat că lumina (la fel ca şi ADN-ul) are capacitatea de a transporta şi memora date. 

Lumina ca informaţie sau ”lumină în formaţie” este o veche noţiune tratată de secole de diferite modele ale geometriei sacre. Alţii au sugerat că îngerii, adesea descrişi ca mesageri divini, sunt în realitate unghiuri (angles) sau raze de lumină care convertesc informaţia (experienţa tipică este ”inspiraţia”) provenită de la o sursă celestă. Această concepţie extinsă asupra luminii ca formă de conştienţă de exemplu stă la baza viziunii toltecă asupra lumii a lui Don Miguel Ruiz, doctor în medicină, şaman şi autor al best seller-ului Cele Patru Convenţii.

Noi cercetări în neurologie indică faptul că fenomenala capacitate a creierului uman, chiar operând sub zece procente din capacitatea noastră, este nu numai o rezultantă a biochimiei dar şi a impresionantei abilităţi de a funcţiona ca o arhivă holografică de stocat date şi ca sistem de redare (unitate de hard) ce utilizează diferite unghiuri de lumină pentru a citi informaţia (software). Acest lucru atrage după sine analogia dintre creierul uman şi un bio-computer holografic super sofisticat care operează pe baza frecvenţelor electromagnetice. Nu în mod surprinzător, s-a demonstrat funcţionarea similară a ADN-ului.

Se consideră astfel că biologia umană are o natură electromagnetică. După cum a observat dr. Deepak Chopra, celulele umane, departe de fi simple recipiente funcţionale, sunt în realitate câmpuri electromagnetice saturate cu posibilităţi şi potenţiale.

Frecvenţele electromagnetice pot fi observate cu claritate în aura umană. În prezent este general acceptat faptul că oamenii posedă o aură detectabilă. Timp de mai multe decade, fotografia Kirlian a surprins în jurul corpului acest halou iridiscent; mai recent, dr. Valerie Hunt, profesor la universitatea UCLA şi autor al cărţii Mintea Infinită: Ştiinţa vibraţiilor conştienţei umane, a măsurat efectiv aura umană cu un aparat EEG. La începutul secolului 20, s-a emis teoria despre compunerea aurei din diferite benzi de frecvenţă electromagnetică numite câmpuri aurice care guvernează aspectele distincte ale biologiei, psihologiei şi spiritualităţii umane.

De asemenea, fiecărui câmp electromagnetic îi corespunde o dimensiune specifică cu care se află în interacţiune. Spre exemplu, al treilea câmp este cheia către dimensiunea a treia. Ansamblul câmpurilor electromagnetice poate fi asemănat cu o matrice geometrică, un fel de ”scară a lui Iacob” care permite accesul către domenii de frecvenţă din ce în ce mai subtile. Această lărgire a percepţiei până la cuprinderea întregului spectru al câmpurilor aurice şi al chakrelor corespondente, este ceea ce înseamnă a deveni ”multidimensionali”.

Conform spuselor lui Greg Braden în cartea Codul lui Dumnezeu, străvechiul nume ebraic din patru litere pentru Dumnezeu reprezintă de fapt codul ADN bazat pe compoziţia chimică a codului genetic. ”Aplicând această descoperire limbajului vieţii”, scrie Braden, simbolurile elementelor familiare hidrogen, azot, oxigen şi carbon pot fi înlocuite cu literele cheie, astfel, codul vieţii este transformat în cuvintele unui mesaj etern citit în felul următor:Dumnezeul/Etern din corp. “Dacă Dumnezeu se află într-adevăr în corp iar din perspectivă evoluţionară conştiinţa şi fiziologia sunt interdependente, atunci trebuie să ţinem cont de faptul că această divină conştienţă este accesibilă de şi prin fizicalitate.

Unul din aspectele şocante ale ADN – ului este procentul mic de zece la sută – sau de trei, după unii – activ la majoritatea oamenilor. Restul de 90% sau mai mult a fost etichetat de ştiinţă ca fiind ”deşeu”. E interesant faptul că acest procent activ de maxim zece la sută are legătură cu acelaşi procent în care ne utilizăm capacitatea creierelor. Şi mai incitant este faptul că potrivit unuia dintre cele mai recente modele ştiinţifice, teoria stringurilor, mai puţin de zece procente din materia acestui univers este vizibilă. Celelalte aproximativ 90 de procente mai sunt numite şi ”materie întunecată”, care ar putea foarte bine să existe în alte dimensiuni.


Este posibil ca porţiunea de ”deşeu” din ADN să conţină un potenţial transformativ aflat în stare de activare? Ar putea el să activeze cumva partea nefolosită a creierelor noastre? E posibil ca această activare a creierului să realizeze deşteptarea facultăţilor noastre de percepţie divină, îngăduindu-ne să avansăm pe scara ”multidimensională” a câmpurilor noastre electromagnetice, având experienţa procentului invizibil de nouăzeci la sută din univers? Potrivit înţelepciunii perceptului validat de timp ”După cum e deasupra, aşa şi dedesubt”, trezirea acestor facultăţi în tot mai mulţi oameni, în special în copiii de azi cu înzestrări deosebite, ar putea avea vreo legătură cu intensificarea superluminii emanate din Centrul Galactic?

Mulţi cred că răspunsul la toate aceste întrebări este un da categoric. Potrivit autorului William Henry, fizicienii ”au convenit că un ocean vast de chintesenţe… invizibil telescoapelor noastre… înconjoară galaxiile vizibile. Dacă au dreptate, această ”materie întunecată” care se compune din ceea ce noi credem că se află „acolo departe în spaţiu” este prezentă şi ”aici printre noi”… asta atrage după sine presupunerea că o parte de 9 /10 din noi este tot o necunoscută


Braden, care şi-a început cariera ca geolog, a fost unul dintre primii observatori ai comunităţii ştiinţifice care a teoretizat, pe baza schimbărilor terestre observabile, că planeta noastră trece prin experienţa creşterii frecvenţei vibraţionale care va activa în final potenţialul adormit al ADN-ului. După cum a detaliat în cartea sa Trezirea la punctul zero, această activare evolutivă sau Iniţiere Colectivă se referă probabil la creşterea frecvenţei de vibraţie armonică a Pământului, cunoscută sub numele de frecvenţa lui Schumann. Deşi este un subiect controversat în lumea ştiinţifică şi urmează să fie dezvoltat, un număr de cercetători mai cred că un anume aspect înalt vibraţional al Pământului se află în continuă evoluţie. Probabil că noi date vor ajuta la înţelegerea colectivă a acestor aspecte.
Braden argumentează faptul că ipotetica creştere a frecvenţei, care s-ar putea să aibă legătură cu densitatea sau strălucirea ”informaţiei luminoase” derivată din intensa activitate celestă, va avea ca rezultat formarea de noi combinaţii de amino-acizi şi în esenţă de noi combinaţii ADN. Din perspectiva geneticii, pare hazardată afirmaţia că specia umană evoluează într-o formă nouă. Nu e nici pe departe la fel de ciudat cum ar putea părea la prima vedere, dacă ţinem cont de capacitatea de învăţare şi de adaptabilitatea spectaculoasă a ADN-ului. În unele cazuri recente, expresia ”biologie cuantică” a apărut ca reacţie la evidenţierea, chipurile tăinuită, a dovezilor despre activarea celui de-al treilea strat de ADN uman, sub formă de triplu helix. Cred că apariţia celui de-al treilea strat de ADN este o realitate. Totuşi, chiar dacă ar fi o simplă metaforă pentru evoluţia inteligenţei latente din ADN, noţiunea de triplu helix are o anumită valoare conceptuală.

Referitor la posibilitatea apariţiei unui nou genotip uman, Judith Bluestone Polich scrie înÎntoarcerea Copiilor Luminii despre ”codurile pentru trezirea moştenirii noastre ancestrale – adică a luminii interioare – zac undeva ascunse în structura ADN-ului”. Noua conştienţă colectivă evoluează odată cu revenirea individuală a memoriei despre fiinţele care suntem. De îndată ce această revizuire va atinge masa critică, se va declanşa un salt cuantic evolutiv al noii specii umane – ”îndelung aşteptata şi înzestrata specie umană spirituală, cunoscută de civilizaţiile ancestrale sub numele de copii ai luminii.”

Referitor la subiectul apariţiei unui nou genotip uman, Bluestone Polich scrie în Reîntoarcerea Copiilor Luminii „codurile trezirii la moştenirea noastră ancestrală – cu alte cuvinte lumina interioară – ar putea fi ascunse în interiorul structurii ADN-ului”. Noua conştienţă se naşte pe măsură ce indivizii îşi recapătă amintirea despre fiinţa pe care o reprezintă. Odată cu atingerea nivelului critic a masei revizioniştilor se va declanşa un salt evoluţionar cuantic al speciei umane ducând la apariţia mult aşteptatului şi înzestratului model de Uman spiritual, amintit de culturile antice drept copilul luminii.

Toate fiinţele vii emit lumină. Anticipând ultimele cercetări ruseşti din domeniul „geneticii undelor”, în 1920 un alt om de ştiinţă rus, Alexander Gurvich, a lansat în premieră conceptul de emisie a frecvenţelor de lumină prin intermediul „razelor mitogene” din celulele umane. Cam în aceeaşi perioadă în Germania, Marco Bischof a publicat un material convingător intitulatBiofotonii: Lumina din celulele noastre. Prin 1974, teoria biofotonilor emisă de savantul german Frity Albert Popp a confirmat la bază ipoteza despre mitogenie, demonstrând că ADN-ul generează bioluminiscenţă. Teoria lui Popp în schimb a fost confirmată de Herbert Froelich şi lauratul cu premiul Nobel Ilya Prigogine.

În cercurile de biologie se acordă tot mai multă atenţie sistemului numit „comunicaţie cu lumină biofotonică”, esenţial în multe din procesele de autoreglare specifice organismelor vii. Holograma celulară corespondentă a sistemului nervos, această reţea de comunicaţie sofisticată care utilizează lumina la transferul de date, operează mult mai rapid decât sistemul nervos fizic şi poate fi considerată un bio-computer cuantic în timp real (adică execută mai multe task-uri paralele în acelaşi timp), ceea ce permite stabilirea unei interfeţe electromagnetice directe cu mediul ambiant al individului.

Teoria rezonanţei Morfice emisă de biologul Rupert Sheldrake referitor la bioluminiscenţa celulară sugerează că acest fenomen este atât personalizat cât şi transpersonal. Cu alte cuvinte, se pare că nu doar individul uman este „implementat” cu receptori şi emiţători ADN ci întreaga noastră specie este din punct de vedere morfogenetic organizată sub formă de reţea, exact la fel cum celulele individuale formează o entitate biologică mai extinsă: umanitatea. Această aserţiune a fost dezvoltată de o echipă de cercetători ruşi din domeniului geneticii, condusă de dr. Peter Gariaev, a cărei descoperiri fac analogia nu doar dintre ADN şi un bio-computer holografic ci se referă direct la un „internet biologic” care leagă toate fiinţele umane. Multe din tradiţiile străvechii înţelepciuni se bazează pe concepte similare de percepţie a universului (incluzând aici şi locuitorii săi umani) ca pe o fiinţă globală inteligentă asemănătoare unui organism biologic.


“Învăţăturile orientale ne spun că lumina vie este codificată în interiorul formei noastre,” afirmă Polich. „Conceptul străvechi despre macrocosmos văzut ca un microcosmos… ne spune că lumina divină înaltă este reflectată în corpul uman. Cu alte cuvinte, aceasta înseamnă că umanul spiritual are codificată în sine o amprentă genetică divină.” Acest model divin, pe care Polich îl numea Adam Kadmon potrivit tradiţiei cabalei, se mai numeşte şi corp de lumină. Corpul de lumină nu este un concept ezoteric ci o realitate biologică, o realitate care a dat naştere noii biochimii spirituale şi geneticii care să admită încorporarea deplinei lumini ale unei conştienţe unitare la nivelul fiecărei celule ale corpului.

Corpul de lumină începe să se manifeste atunci când codurile adormite ale ADN-ului sunt reactivate de energiile de torsiune, în special de unde sonore şi luminoase de vibraţie înaltă, astfel încât celulele noastre încep să recunoască lumina ca pe o sursă de energie şi să o metabolizeze asemenea plantelor în procesul de fotosinteză. Printre multe alte avantaje, această evoluţie celulară este responsabilă de creşterea semnificativă a metabolismului celular, ajutând la detoxifierea, rehidratarea şi în ultimă instanţă la regenerarea corpului.

În acest proces de transformare profundă, cristalele lichide din celule evoluează de la structura primitivă cubică sau hexagonală observată în ţesuturile umane obişnuite la ceea ce am numit tetrahedroane stelare. Această modificare structurală este extrem de consecventă. Unghiurile legăturilor hidrogenate din moleculele de apă se măresc şi devin tetrahedroane intercalate astfel că ele pot susţine mai multă lumină sau energie fotonică rezultată parţial din însăşi expansionarea legăturilor hidrogenate. Aceste structuri care formează o matrice lichidă a noului sânge şi ţesuturi seamănă cu steaua tridimensională a lui David sau cu merkabele moleculare. Merkabah este un vechi concept din kabala care înseamnă „vehicul de lumină”.

Acest lucru explică confuzia creată adesea în jurul conceptului de merkabah, considerat a fi un fel de navetă spaţială. Ironia face ca merkabah să fie într-adevăr o formă de vehicul spaţial însă este vorba despre corpul individual de lumină activat genetic. După Barbara Marciniak, merkabah simbolizează fiinţa umană sub forma ei cea mai nelimitată – fiinţa umană complet eliberată. Corpul de lumină este corpul care a trecut prin mutaţia totală a speciei. El poate jongla cu realităţile prin schimbarea perspectivei de conştienţă, la fel cum sunt schimbate canalele unui televizor cu telecomanda. Similar, Taschira Tachi-ren în lucrarea „Ce este corpul de lumină” descrie merkabah ca pe o structură cristalină luminoasă care permite transcenderea spaţiului, timpului şi dimensiunilor şi integrarea lor în totalitatea sinelui”.

Corpul de lumină rezultă din şi operează prin întruparea luminii sau conştienţei înalte. El reprezintă rezultatul natural al evoluţiei de perspectivă spre iluminare care are loc, după multe indicii, la scară planetară. Din această perspectivă poate că nu există un fenomen ca ascensiunea ci mai curând o descindere a luminii în formă fizică. Corpul de lumină poate fi, literalmente acea navetă spaţială care ne permite călătoria spre stele. Tachi-ren vede „evoluţia corpului de lumină ca pe un element în cadrul unui proces mult mai extins prin care toate planurile şi dimensiunile revin înapoi la Sursa acestui univers, iar acesta la rândul lui se contopeşte cu alte sisteme Sursă şi tot aşa până la contopirea lor în Unic”. Oricum am defini reîntoarcerea acasă, corpul de lumină este vehiculul care duce acolo.

BIOLOGIA ILUMINARII

Evoluţia de la conştienţa umană la conşţienţa divină implică existenţa dualităţii vindecare, moştenire karmică şi boală la nivel celular şi atomic. Multe din miile de documentaţii referitoare la aşa-zisele vindecări miraculoase demonstrează cu tărie impactul conştienţei asupra stării de bine fizic, emoţional, mental şi spiritual. Medicina care tratează ansamblul minte-corp, statistic vorbind fiind suficient de validată pentru a fi predată în şcolile actuale de medicină, oferă dovezi suplimentare despre abilitatea noastră de a ne vindeca singuri. Mergând mai departe, cercetările biologului molecular Bruce Lipton indică faptul că oamenii îşi pot modifica singuri ADN-ul şi pot depăşi pericolul unor boli incurabile printr-o simplă modificare a stării de conştienţă.

Deepak Chopra a remarcat că “există o profundă similitudine între gând şi foton”. Un foton este o particulă sau o cuantă de energie sau de radiaţie electromagnetică. Dr. Chopra presupune că există o legătură între gând şi lumină. În multe din tradiţiile şamanice, gândul (intenţia) este considerată o formă sau o funcţie a luminii de dimensiune înaltă. Mintea este o “energie a iluminării generatoare de impuls pentru apariţia unei idei sau forme gând care se transmite sau se recepţionează” scria Alice Bailey. “Energia minţii poate materializa pe baza unei raze de lumină”. Urmărind firul acestei raţiuni, ne putem imagina că suntem nu doar “lumină condensată în forme” (pentru a-l cita pe dr. Richard Gerber) ci şi “forme-gând materializate”.

Acest fel de a privi corpul uman ca pe o formă gând condensată în materie, care ar părea bizar cititorului la prima vedere, într-o ultimă analiză ajunge să fie profund înălţător. Specialişti în fizica cuantică au demonstrat în repetate rânduri că un savant influenţează de fiecare dată rezultatul unui experiment prin simpla lui observare, o constatare unanim acceptată de comunităţile ştiinţifice sub numele de Principiul Heisenberg al Incertitudinii. Şi mai uimitoare este descoperirea care revoluţionează o paradigmă, scoţând în evidenţă dualitatea particulă-undă: probabilitatea ca un om de ştiinţă să creeze efectiv particulele cuantice observate, particule care în stadiul preexistent observării păreau să existe doar sub formă ondulatorie.


Din această informaţie transpare un adevăr fundamental şi revoluţionar: conştienţa creează. Ca fiinţe umane dăruite cu liber arbitru, ne putem folosi puterea conştienţei pentru a ne re-crearealitatea: implicit cu un corp, minte, spirit eliberate de boală, însă fără a ne limita la atât.

Am subliniat cuvântul a recrea deoarece, în mod evident, deja suntem locuitorii unei creaţii. Lumea, aşa cum o cunoaştem se bazează pe o conştienţă duală sau divizată care se consideră separată de rest, inclusiv de întreg sau de Mintea lui Dumnezeu, cea care a dat naştere universului atât de des experimentat de oameni sub forma unui câmp de bătălie dintre bine şi rău, lumină şi întuneric, greşit şi corect, „noi” şi „ceilalţi”.

Dualitatea nu este însă o simplă filozofie; este şi o stare fizică de bine. Atomii care stau la baza alcătuirii celulelor noastre sunt încărcaţi cu sarcini pozitive şi negative a căror opoziţie susţine structurile anumitor forme de viaţă. Lipton a ales fraza „biologia conştienţei” pentru a sintetiza ideea revoluţionară că organismele vii, inclusiv oamenii, ar fi de fapt forme-gând maleabile şi nu doar formaţiuni apărute empiric. Cu alte cuvinte, dintr-o perspectivă cuantică, noi suntem în esenţă nişte unde a căror coerenţă generează particule printr-un act de conştienţă. Modificându-ne nivelul de conştienţă, ne schimbăm atât forma cât şi funcţiunile fizice.
Vindecarea presupune refacerea întregului. Vindecarea duce la unitate şi iluminare şi implică o acordare (în engleză atonement) care în acest context ar trebui citită ca ”menită întregirii” (at-one-ment). Într-o lume în care gândul creează şi biologia este un produs al conştienţei, nu invers, mintea capătă puterea de a forja o nouă biologie, una care nu se mai bazează pe dualitate ci pe principiile unităţii şi armoniei. În cartea Întoarcerea Triburilor Păsări, unde tema centrală este reunificarea corpului uman cu sufletul în anii de răscruce pe care tocmai îi traversăm, Ken Carey sintetizează în clar felul cum trebuie să procedăm la nivel individual şi colectiv: ” Pentru noi, provocarea şi în acelaşi timp imensa şansă constă în deschiderea în faţa unui mod de gândire care ne schimbă literalmente viaţa prin a ne reconsidera menirea în cadrul existenţei.”

Iluminarea înseamnă înălţarea conştiinţei şi umplerea cu lumina a sufletului până la punctul de a deveni lumina însăşi. Adevărata iluminare urmează calea măestriei individuale conştiente care prin definiţie are ca rezultat creaţia unui corp de lumină stabilizat. Corpul de lumină sau corpul sufletesc este un vehicul fizic echilibrat şi armonios „trinitar” care a depăşit dualitatea, karma şi boala de la nivelele celulare şi atomice.


Putem conceptualiza actuala tranziţie evolutivă a ADN-ului speciei noastre ca pe o trecere de la ”sistemul de operare” în cod binar la unul ”trinitar” bazat pe ener-getica unui tetrahedron triplu suprapus. Am putea merge chiar mai departe afirmând că umanii evoluează de la biologie la ”triologie”. În această perspectivă este foarte interesant faptul că unele comunităţi ştiinţifice alternative au făcut aluzii referitoare la cercetări efectuate asupra spiralei a treia din ADN, a cărei activare a fost observată la mulţi oameni.

O modalitate luminată de a înţelege producerea metamorfozei unei fiziologii unificate pe bază de lumină este observarea particulei cuantice cunoscută sub denumirea de pozitronium. Pozitroniumul este compus dintr-un electron cu sarcină negativă şi un pozitron cu sarcină pozitivă. Pozitroniumul este un exemplu perfect de dualitate.

El oferă un minunat exemplu de creaţie a corpului de lumină. De vreme ce electronii şi pozitronii sunt antiparticule de semn opus, după combinarea lor în pozitronium, ele se anulează imediat reciproc şi se divid în două cuante de lumină (fotoni). Astfel dintr-un dualism preexistent este creat un al treilea element stabil şi unificat care nu este nici pozitiv nici negativ .

Barbara Hand Clow a scris despre acest proces al combinării şi dezintegrării atomului de pozitronium, reflectat prin activarea corpului de lumină, că ”transformă dualitatea inerentă în lumină. Electronul fiind unitatea de bază a activării – adică vieţii – declanşează transmutarea pozitronului – adică karma”. Contrar concepţiilor populare greşite, karma nu are nimic de-a face cu pedeapsa şi cu răsplata. Există ca o componentă a sistemului de operare binar sau dualistic specific universului nostru holografic, cu scopul de a ne învăţa responsabilitatea pentru propriile creaţii – iar totalitatea lucrurilor a căror experienţă o trăim sunt propriile noastre creaţii. Dacă creaţiile ajung să fie discordante în raport cu Sursa, ele se manifestă adesea sub forma dizarmoniei numită boală. Este un proces care se aplică nu numai asupra indivizilor, ci şi asupra unor întregi civilizaţii. În ambele cazuri, boala, considerată a fi o criză, serveşte simultan ca stimul puternic pentru transformare şi transcendenţă.

Pe măsură ce ne ridicăm nivelul de conştienţă şi ne activăm corpul de lumină, realizăm că suntem proprii creatori creaţi, sau autocreaţi, după chipul şi asemănarea unicului Creator. Într-adevăr, deoarece într-o hologramă partea conţine întregul, noi suntem unicul Creator. Învăţându-ne această lecţie cu adevărat transformatoare, ne întoarcem la unitatea de conştienţă stăpânind fizicalitatea. Cu alte cuvinte, realizăm iluminarea odată cu descinderea luminii sufletului într-un corp sufletesc sau divin vindecat de dualitate şi eliberat din ciclul instrucţiei karmice.

ADN ACTIVARE VINDECARE ȘI ILUMINARE

În zilele noastre există diferite tehnici de înlesnire a adaptării la noi forme de gândire şi la structurile biologice corespondente lor denumite „forme-gând”. De-a lungul secolelor, au fost dezvoltate mai multe modalităţi de a ajuta evoluţia omului spiritual (Potirul Sacru – Holy Grail) care există în fiecare din noi sub formă de potenţial genetic. Un exemplu excelent din antichitate este alchimia. Etimologic, termenul de alchimie provine din limba arabă - al khame(întunecimea) şi poate fi definită drept ştiinţa de a crea lumina din întuneric. După cum probabil descoperă discipolii acestei ştiinţe, scopul real al alchimiei nu este de a transforma plumbul în aur, ci de a transforma biologia umană într-o fiziologie a luminii de aur. Cu alte cuvinte, obiectivul primordial al alchimiei este iluminarea bio-spirituală sau crearea a ceea ce s-a numit corp de lumină.

În ultima vreme apar tot mai multe tehnici pentru activarea corpului de lumină. Partenera mea Leigh şi cu mine am fost binecuvântaţi dezvoltând o asemenea tehnică. Metoda Regeneticii foloseşte combinaţii speciale de sunet şi intenţie, acestea fiind diferite aspecte ale energiei creaţionale primare de iubire necondiţionată („energie de torsiune”) prin care se stimulează potenţialul ADN latent, anume proiectat pentru a facilita evoluţia fiinţelor umane către o conştienţă unitară şi o fiziologie de lumină adecvată.

Prin natura sa cu preponderenţă sacră, după cum prezintă Gregg Braden în Codul lui Dumnezeu, ADN-ul poate constitui un principiu unificator pentru umanitate – unul capabil să aducă pacea şi armonia unei populaţii planetare care trebuie să decidă între a sucomba în faţa crizei sau a accepta oportunitatea unei schimbări. Şi anume aceea că ne putem activa ADN-ul pentru a ne extinde perspectivele asupra lumii, iar în acest proces, evoluţia unei biologii fondate pe o conştienţă unitară este un adevărat dar divin la o răscruce istorică când, pentru a o cita pe Barbara Marx Hubbard, trebuie să ”alegem între o evoluţie conştientă sau dispariţia prin folosirea greşită a puterilor noastre”.

Metoda Regeneticii tratează un set de trei activări integrate ale ADN-ului care formează împreună precondiţionarea „ener-genetică” pentru evoluţia corpului de lumină. Prima din ele,Potenţarea, activează ADN-ul pentru a recabla câmpurile electromagnetice ale corpului, resetând tiparul bioenergetic uman sub forma unui „circuit infinit” bazat pe numărul alchimic transformator 8. ADN-ul a fost comparat cu o antenă de legătură a umanităţii cu Sursa a cărei capacitate de recepţie poate fi ecranată de toxicitate şi traume. Potenţarea activează ADN-ul pentru a declanşa eliminarea acestei toxicităţi şi traume, stabilind o conexiune mai clară printr-o mai bună rezonanţă cu frecvenţa iubirii necondiţionate emanate sub forma unor spirale de sunet şi intenţie (lumină) emanate din dimensiunile înalte ale Soarelui Vindecător din Centrul Galactic. Potenţarea acordează ADN-ul la energia primară de torsiune a Sursei.

Leigh şi cu mine ne considerăm simpli facilitatori venind în sprijinul evoluţiei bio-spirituale individuale. Efectiv noi ne vindecăm (evoluăm) singuri. Este un unghi de vedere ce nu poate fi subliniat îndeajuns. Ca investigator al mitologiei, William Henry ne aminteşte, că „Soarele vindecător răsare în noi numai atunci când ne aliniem în echilibru cu energiile sale… Concepând prezenţa acestor energii vindecătoare ne putem acorda la ele. Putem realiza orice putem concepe”. Aş mai adăuga că plasarea noastră în echilibru cu Soarele vindecător nu se poate face doar prin simpla contemplare interioară, ci mai întâi şi mai ales prin adoptarea unei atitudini interioare de iubire necondiţionată.

Boala prin care mi-a fost inspirată metoda Regeneticii are afinităţi cu sindromul oboselii cronice, sensibilitatea la chimicale şi fibromialgia şi a fost agravată de toxicitate şi traume în urma unei serii de hepatite şi vaccinuri contra febrei galbene primite în primăvara anului 1995. După ani de suferinţă intensă şi de testare a unor terapii costisitoare şi mai ales ineficiente, ideea salvatoare mi-a venit după ce am realizat că dacă aş putea cumva să mă „resetez” la nivel genetic, o treime din simptomele debilităţii s-ar putea rezolva de la sine.

M-am trezit urmând calea aceasta după lectura unei cărţi tulburătoare de Leonard Horowitz numite Apariţia Viruşilor. Bazându-şi afirmaţiile pe cercetări meticuloase, dr. Horowitz demonstrează că vaccinurile sunt cauza principală a unei varietăţi de maladii autoimune printre care şi SIDA. În lucrarea Coduri Vindecătoare pentru Apocalipsa Biologică în care tema principală este utilizarea sunetului în vindecarea corpului fizic prin restaurarea integrităţii sale genetice, el descrie în continuare semnificaţia războiului rece biologic organizat de instituţiile medicale împotriva unei populaţii mai mult ignorante în acest domeniu.

Sunetele speciale pentru restaurarea integrităţii genetice derivă din străvechea scală de solfegii. Această scală primară de şase note, „pierdută” în mod dubios de Biserica Romană în sec. 17 pe timpul papei Ioan, a fost recent redescoperită de dr. Joseph Puleo, după cum a descris-o în Coduri vindecătoare. Aici trebuie să subliniez faptul că toate cele trei activări ale ADN–ului din cadrul metodei regeneticii utilizează scala de solfegii, despre care unii cred că este setul sacru de şase note cu ajutorul căruia a modelat Creatorul lumea în tot atâtea zile. Metoda Potenţării utilizează mai ales nota ”Mi”, cu frecvenţa de 528 Hz, folosită la repararea unor defecte genetice de unii specialişti de vârf din domeniul biologiei moleculare.

Odată descoperiţi Horowitz şi Puleo, am mai avut norocul să dau peste o altă carte care mi-a ajutat mult să realizez scopul covârşitor al potenţialului uman: Şarpele Cosmic şi originile cunoaşterii, scrisă de antropologistul francez, Jeremy Narby. Şarpele Cosmic este o explorare a ADN–ului din perspectivă şamanică care prezintă cum poate fi utilizat sunetul la stimularea unui mecanism genetic de autoregenerare. Intrigat şi suficient de disperat pentru a mă cufunda în acest subiect, am aflat că puterea sunetului de a activa ADN–ul a fost recent demonstrată de grupul lui Gariaev din Rusia. Dr.Peter Gariaev şi echipa sa strălucită de geneticieni şi lingvişti au dovedit că ADN-ul deteriorat poate fi vindecat fără divizarea fizică a genelor, prin simpla lor imersare într-un mediu de unde radio-luminoase codificate după modelul frecvenţelor limbajului uman.

Potrivit cercetărilor lui Gariaev, ADN-ul nu este doar un simplu ansamblu de proteine deoarece stochează şi comunică date într-o manieră fără îndoială lingvistică. Echipa sa a descoperit că din motive practice alcătuirea codului genetic conţinut de ADN-ul rezidual sau potenţial este similară cu regulile de bază ale limbajelor umane. Pentru a dovedi acest fapt, au fost comparate sintaxele, semantica şi gramatica dintre aceste limbaje şi ADN. S-a descoperit că secvenţele alcaline ale ADN-ului potenţial imită îndeaproape regulile comunicării lingvistice. Acest lucru sugerează cu tărie că multe din limbajele umane nu au apărut aleatoriu, după cum se crede, ci reflectă similarităţile noastre genetice. Completate de revoluţionara descoperire a lui Gregg Braden care arată că numele lui Dumnezeu scris în vechea ebraică este alcătuit exact din literele elementelor chimice care alcătuiesc codul ADN adică hidrogen, azot, oxigen şi carbon, cercetările lui Gariaev conferă odată în plus un suport ştiinţific afirmaţiei biblice că la început a fost Cuvântul!

Gariaev şi colegii săi s-au mai ocupat şi de comportamentul electromagnetic neobişnuit al ADN-ului. Au ajuns la concluzia că cromozomii vii funcţionează exact ca nişte biocomputere holografice alimentate de propria radiaţie laser a ADN-ului. Echipa lui Gariaev a modulat anumite frecvenţe lingvistice printr-un laser. Cu ajutorul acestei tehnologii de modulare a limbajului codurilor în unde radio-luminoase, s-a observat că ele erau capabile nu doar să vindece cromozomii deterioraţi ci să şi regenereze glandele endocrine la animale, să stimuleze refacerea danturii la oamenii adulţi şi chiar să realizeze cu succes transmutaţii genetice. În mod uimitor, rezultatele lor erau similare cu cele obţinute de dr. Yu Dzang Kangeng, primul care a folosit energia de torsiune pentru a alcătui o hartă a secvenţelor ADN ale organismelor. Codificând undele radio-luminoase după modelul frecvenţelor limbajelor umane în scopul rescrierii ADN-ului, spre deosebire de manipularea genetică, echipa lui Gariaev a transformat în condiţii de laborator literalmente embrioni de broască în embrioni sănătoşi de salamandre.

În felul acesta s-a obţinut o metamorfoză lipsită de efectele secundare specifice manipulării genelor izolate. Horowitz ne atenţionează că „natura arbitrară şi riscantă a metodei divizării genelor a fost din nefericire ascunsă publicului”. ”În terapia genetică, cercetătorii nu pot prevedea cu exactitate comportamentul unui anumit cromozom într-o genă modificată, existând riscul mărit de a disturba alte expresii genetice şi funcţii celulare”. Comparaţi cu modificarea organică a expresiilor genetice care se poate realiza prin simpla aplicare a vibraţiei şi limbajului (sau a sunetului şi intenţiei, sau ale cuvintelor) asupra ADN-ului. Experimentul istoric a lui Gariaev în embriogeneză indică imensul impact a ceea ce mulţi numesc „genetica undelor”, un domeniu care, spre deosebire de propaganda şi dogma actuală a biologiei moleculare, are evident un impact mai important asupra originii speciilor decât biochimia. Maeştri spirituali de pretutindeni au insistat mereu asupra „potenţării” prin limbaj a codului nostru genetic – de unde şi efectele vindecătoare ale rugăciunilor, hipnozei, afirmaţiilor şi mantrelor. Din fericire, cercetările lui Gariaev au demonstrat substanţial credibilitatea ştiinţifică a acestor fenomene. Cu cât este mai evoluată conştienţa individuală a vindecătorului cu atât se reduce nevoia de mijloace mecanice.

Cheia iluminării rezidă în conştienţa umană şi nu în tehnologie. Încrederea într-o forţă pur exterioară nouă care să ne vindece sau să ne refacă „întregul” reprezintă în cel mai bun caz cedarea puterii personale iar în cel mai rău caz adorarea unui zeu fals. Într-un articol parţial inspirat de metoda Regeneticii intitulat „Regăsirea Sfântului Gral”, psihologii Barry şi Janae Weinhold au vehiculat cu ardoare ideea aceasta, scriind despre ceea ce numesc ei Calea Tehnologiei (opusă Căii Naturii), „Noi nu avem nimic contra tehnologiei ca atare şi credem că anumite dispozitive sunt utile pe post de „factori declanşatori ai progresului”. Tehnologia poate fi de folos numai dacă este creată de minţi conectate la inimi, dar nu constituie în sine un instrument spiritual propice dezvoltării unei vieţi spirituale autentice. Tehnologia lipsită de conexiuni sufleteşti şi spirituale rămâne doar o altă cutie care ar putea să dea pe dinafară la un moment dat”. Dacă tehnologia devine o cale exclusivă, „va încuraja dependenţa deoarece implică nevoia oamenilor de a se baza mereu pe un mijloc tehnologic intermediar care să le deschidă orizonturile de percepţie. În loc de a le reda puterea iniţiaţilor angajaţi pe calea întoarcerii la Sursă prin utilizarea unor unelte primitive adaptate mediului natural, Calea tehnologiei poate sfârşi mult mai probabil prin a lua puterea oamenilor şi a le încuraja co-dependenţa spirituală.

Cercetările lui Gariaev revelează în mod uimitor implicaţiile mult mai extinse ale puterii nelimitate de vindecare bazate pe conştienţa genetică umană. Echipa cercetătorilor ruşi a descoperit cum ADN-ul activat prin intermediului undelor poate manipula matricea spaţiului, producând mici găuri de vierme de natură subcuantică. Aceste găuri de vierme activate de ADN, ale căror semnături energetice sunt similare celor descoperite în culoarele Einstein-Rosen din vecinătatea găurilor negre, sunt conexiuni create între diferite zone ale multiversului prin care pot fi transmise informaţiile în afara continuumului spaţio-temporal.

Potenţialul ADN, care reglează funcţiile de auto-organizare transdimensionale (epigenetice), atrage prin magnetizare aceşti curenţi nonlocalizaţi de informaţie iar apoi îi transmite conştienţei noastre. Grazyna Fosar şi Franz Bludorf, autorii unei excelente sinteze asupra descoperirilor lui Gariaev intitulate Vernetzte Intelligenz (“Inteligenţă de tip reţea”), prezintă procesul de transfer al datelor numit hipercomunicaţie, arătând că este experimentat adesea sub formă de „intuiţie” sau „inspiraţie”.

După Fosar and Bludorf, odată cu declanşarea hipercomunicaţiei, la nivelul ADN-ului poate fi observat un fenomen extraordinar. Ei au relatat cum Gariaev a iradiat o mostră de ADN cu o rază laser până la apariţia unui model de formă de undă tipice pe ecranul monitorului. După extragerea mostrei de ADN, modelul său electromagnetic a rămas perfect intact. Mai multe experimente de verificare au stabilit că timp de până la treizeci de zile forma de undă continua încă să fie emisă de mostra absentă, menţinându-şi aparent nederanjate câmpurile energetice care făceau ca lumină să se rotească de la sine în spirale sub forma dublului helix îndepărtat din camera de păstrare.

De atunci acest fenomen nonlocalizat de curbare a luminii datorat energiei de torsiune a ajuns faimos sub numele de „efectul ADN fantomă”. S-a emis teoria că undele de torsiune din afara zonei spaţio-temporale continuă să pătrundă prin găurile de vierme activate chiar şi după îndepărtarea fizică a ADN-ului sursă. Activarea ADN, fie de la distanţă sau prin altă metodă, poate fi astfel explicată ca transferul ener-getic de conştienţă creativă universală sub formă de unde de torsiune care stimulează rearanjarea transpozonilor din „ADN-ul activ” în ADN potenţial. În schimb, ADN-ul potenţial influenţează câmpurile bioenergetice care la rândul lor vor modifica metabolismul şi replicarea celulelor, înlesnind procesul de vindecare. Acelaşi proces al activării ADN care încurajează vindecarea prin aducerea de mai multă lumină de torsiune în celule avansează prin definiţie ideea de iluminare. 

“Majoritatea oamenilor tind sa creadă că ADN-ul creează un câmp de energie fantomă, iar acel câmp de energie este cumva doar umbra ADN-ului” scrie autorul şi cercetătorul ştiinţific David Wilcock, care propune o reinterpretare fascinantă : „În orice caz, eu cred că unda este premergătoare ADN-ului. Singura explicaţie logică este aceea că energia ADN fantomă este de fapt creatoarea ADN-ului. De vreme ce s-a arătat că această energie eterică de torsiune a pătruns în toată galaxia, oriunde există „materii care dau naştere vieţii, curenţii subtili, spiralaţi de presiune ai acestei energii vor agrega moleculele de ADN în existenţă”.

Pe lângă propriile cercetări, intuiţia m-a condus spre teoria că o combinaţie potrivită de sunete, special acordată la câmpul electromagnetic al corpului, poate spre exemplu atrage un flux de energie de torsiune capabil să elimine toxinele unui vaccin şi trauma de la nivel genetic şi să recalibreze armonica de funcţionare a câmpului bioenergetic la o vibraţie mai înaltă. Am ajuns să concep câmpul electromagnetic ca pe un tipar ener-getic individual care prin acest proces poate fi nu doar resetat ca o siguranţă arsă ci şi transmutat. Leigh şi cu mine am numit această abordare a activării ADN-ului Metoda Regeneticii după ce Remodelarea Potenţării electromagnice a rezolvat boala mea cronică şi am început să dezvoltăm alte activări ADN. Avantajul suplimentar al Potenţării este susţinerea iluminării prin iniţierea activării corpului de lumină.

TREI NIVELE DE MĂIESTRIE: METODA REGENETICII

Cele trei metode ale regeneticii pentru activarea ADN-ului care corespund celor trei nivele de măiestrie formează o progresie care face posibilă atingerea unor nivele mai mari de conştienţă şi vindecare. Procesul vindecării ghidat de la interior sau refacerea „întregului” începe prin angajamentul individual luat în asumarea unei măiestrii personale conştiente. Definim măiestria ca pe o dezvoltare şi perfecţionare ale celor trei nivele interelaţionate de conştienţei şi ale manifestărilor conştiente energetice care conduc la iluminare 

1) Conştientizarea 2) Transformarea şi 3) Intenţia.

Aceşti termeni sunt împrumutaţi după modelul viziunii toltece asupra lumii şi în mod specific din scrierile lui Don Miguel Ruiz, doctor în medicină, şaman şi autor al best seller-ului Dincolo de Frică şi Cele Patru Convenţii. Realizarea existenţei unor conexiuni izbitoare dintre modelul Toltec de vindecare (fiind un model de evoluţie orientată înspre atingerea unităţii de conştienţă sau a iluminării şi a descrierii psihologiei corespondente) şi Regenetica inspirată dintr-un pelerinaj în Mexic în anul 2004 pe parcursul căruia partenerul meu Leigh şi cu mine ne-am finalizat cercetările şi dezvoltarea fazei terminale transformative ale metodei noastre.

Remodelarea Potenţialului Electromagnetic, prima activare a metodei Regeneticii este intim asociată cu ceea ce Ruiz numeşte Măestria Conştientizării. Din punct de vedea bioenergetic, potenţarea stimulează recalibrarea ADN-ului şi ridicarea frecvenţei de vibraţie ale câmpurilor aurice şi electromagnetice, stabilind o relaţie armonioasă cu energia creaţională a Sursei emanată prin “Soarele Vindecător” din Centrul Galactic. Cu alte cuvinte, potenţarea face acordajul dintre ADN şi energia Sursei.

În perioada recalibrării Corpului Fragmentat, este “sigilat” vacuumul bioenergetic creat de cel de-al doilea câmp electromagnetic. Sigilarea reprezintă un pas crucial pe calea unei vindecări autentice deoarece stabileşte condiţiile de bază necesare creaţiei unui corp de energie de vibraţie mai înaltă şi iniţiază un proces de integrare a acestei fragmentări ale sinelui determinată de dualitate.

Exprimat în termenii conştientizării, potenţarea facilitează Trezirea la adevărata natură a Sinelui (care este de provenienţă divină) şi la Cosmos (care este holografic) prin fortificarea discernământului individual de a atrage “rezultate cuantice” de vibraţie mai înaltă care să respecte legea universală prin care se afirmă “creaţia este generată de conştienţă”. Această utilizare eficientă a Conştientizării ne invită la o confruntare cu propriile emoţii şi credinţe limitative şi are ca rezultat creşterea vitalităţii, interacţiunea mai echilibrată cu mediul (de exemplu mai puţine alergii), o abundenţă financiară sporită, mai multe relaţii iubitoare şi chiar reînnoirea ţelurilor de viaţă.


VINDECAREA CORPULUI FRAGMENTAR

Dat fiind că înşişi atomii care compun materia sunt polarizaţi în pozitiv şi negativ, nu prea e de mirare că manifestarea dualităţii are loc sub forma câmpurilor electromagnetice emanate de corp, despre care s-a arătat că reglează expresia noastră biochimică (genetică) ca fiinţe fizice. Dualitatea se prezintă în cadrul spectrului electromagnetic uman ca o disociere a energiei numită Corp Fragmentar.

În cazul majorităţii oamenilor din ziua de azi, al doilea câmp electromagnetic (cel corespunzător chakrei secundare sau sexuale) apare ca o bioenergie sau un vacuum de conştienţă ce separă într-o măsură semnificativă lumea materiei de cea a spiritului. Acest lucru îl face Corpul Fragmentar prin epuizarea energiei kundalini (unda vitală a creativităţii universale ale unui individ) în timp ce aceasta caută să se ridice spre câmpurile electromagnetice şi chakrele superioare, în opoziţie cu fluxul liber al unei energii similare emanată la nivel superluminic din Centrul Galaxiei care coboară ca să infuzeze câmpurile şi chakrele inferioare.

Astfel Corpul Fragmentar constituie un impediment major în calea mariajului sacru din sinele inferior şi Sinele mai înalt, sau în calea întrupării luminii de către un suflet printr-o iluminare bio-spirituală autentică.

Corpul Fragmentar este o disociere electromagnetică a câmpurilor bioenergetice umane ca urmare a Marii Rupturi care a divizat conştiinţa creând sistemul dualităţii, vizibil manifestat pe cerul nopţii sub forma centurii din Calea Lactee. O asemenea analogie se potriveşte cu anticul dicton ezoteric „Precum sus, aşa şi jos”, care împăcând părţile cu întregul, solicită adaptarea fiziologiei noastre bazate pe conştienţă la conştienţa cosmologică care ne-a creat şi susţinut.

Corpul Fragmentar nu este asociat numai sexualităţii ci şi gurii şi mai ales limbii: organele noastre de vorbire. Această analogie sprijină credinţa după care universul nostru dual a fost adus în existenţă literalmente prin vorbire sau sunet. Citim în Geneză cum „la început a fost Cuvântul”. Rolul primordial al vorbirii în creaţie este probabil motivul pentru care zeiţa egipteană Nu, una dintre figurile sacre feminine ale Centrului Galactic, este reprezentată în hieroglife sub forma unei vaci uriaşe cu ugerele pline de lapte. În prezent teologii şi oamenii de ştiinţă încep să cadă de acord asupra faptului că dacă am fost într-adevăr creaţi, atunci am fost manifestaţi în existenţă prin rostire.

În vremurile premergătoare Turnului Babel, pe care îl consider a fi o metaforă a unei conştienţe sau stări de percepţie unitare (cea care a fost numită hipercomunicaţie), în vremea care precede Căderea omenirii din Graţie ca experienţă şi educaţie creând condiţii optime pentru individualizare, a fost scris în Biblie că „pe întreg Pământul se vorbea o singură limbă, un singur dialect”. Povestirile despre Grădina Edenului şi despre Turnul Babel prezintă un interes special în discuţia noastră pentru că acolo se fac asocieri directe între biologia umană şi limbaj. În timp ce limbajul din Grădină este divizat, cel din Turnul Babel este unificat şi unificator, tinzând evolutiv spre mariajul sacru dintre uman şi divin.

Limbajul divin din Turn, vorbit pare-se de Iisus, era denumit Limbajul Păsărilor sau linguaacademica şi era compus exclusiv din vocale. Acesta a fost motivul principal pentru care au fost extrase cele cinci vocale din ebraica scrisă, fiind venerate ca sacrosante, limbajul Dumnezeiesc al creaţiei. William Grey scrie în Copacul Vorbitor „Vocalele au fost extrase în ebraică. Vocalele erau la origine secvenţe sonore foarte speciale, fiind des folosite în denumirile date lui Dumnezeu şi în alte scopuri sacre. Consoanele au dat cuvintelor formă şi greutate dar vocalele le-au impregnat cu suflet.”

Se pare că cele cinci vocale sunt într-adevăr sacre deoarece, printre altele, le corespund celor cinci nucleotide de ADN şi RNA (lanţuri proteice de bază) care stau la baza alcătuirii organismelor: adenina, citozina, guanina, tiamina şi uracilul. Aceste cinci nucleotide simbolizate ca A, C, G, T şi U formează literalmente alfabetul nostru genetic. Stăpânirea Limbajului Păsărilor se poate transforma efectiv în măiestrie genetică prin care formele de viaţă să fie nu doar simplu create prin vorbire dar şi determinate să evolueze în forme de lumină structurate ca tetrahedroane triple, geometria de bază a unui merkabah.

Alchimiştii medievali folosesc termenul de Limbaj Verde datorită transformării critice ale legăturilor de hidrogen (în spectrul electromagnetic capătă culoarea verde) în molecule de apă biologică în procesul de formare a corpului de lumină. Nu e surprinzător faptul că multe figuri asociate cu corpul de lumină ca Osiris şi Quetzacoatl sunt înfăţişaţi având culoarea verde. În mod similar, nemuritorii lui Lao Tzu ating iluminarea bio-spirituală creându-şi un „corp de jad”.

Corpul Fragmentar este dovada electromagnetică evidentă a folosirii şi pronunţării greşite a Limbajului Verde sau a Limbajului Păsărilor, prin inserarea de consoane care întrerup fluenţa unificată a vocalelor şi formează silabele dualistice. Povestea Grădinii din Eden pare să înregistreze acest eveniment din istoria vorbirii – care a dat naştere dualităţii sub forma Corpului Fragmentar – gura şi limba nefiind unicele corespondente energetice (apropo de „păcatul originar” ca rezultat al conversaţiei fatale dintre Adam şi Eva despre cunoaştere) ci şi genitalele.

Făcând multe paralelisme la conceptul lui Eckhart Tolle de „corp al durerii” care împiedică oamenii să acceseze infinita „Forţă a lui Acum”, acţiunea corpului fragmentar seamănă foarte mult cu o zgârietură adâncă dintr-un disc muzical sau, pentru a folosi un termen Vedic, cu osamskara care menţine prizonieră conştienţa unei fiinţe într-o matrice (neiluminată) de gândire şi de credinţă exilată de la înţelepciune sau gnoza unităţii din Grădină sau Tărâmul Fiinţării. Maeştrii Tolteci adesea numesc Corpul Fragmentar Parazitul – prin analogie, precum la nivel energetic (fizic şi eteric) paraziţii intră şi se înmulţesc pe socoteala organismului uman. În toate cazurile, Corpul Fragmentar este un principiu dualistic al limitării care promovează deconectarea de la Sursă şi în cele din urmă, moartea.

Dezvoltând tehnica de activare a ADN-ului numită Metoda Regenetică în ideea de a-mi vindeca boala cronică autoimună indusă, partenera mea Leigh şi cu mine am devenit tot mai interesaţi de acest problematic câmp electromagnetic secundar. Eram de asemenea intrigaţi de faptul că în urma testelor asupra sistemului muscular al pacienţilor, descoperiserăm corespondenţa clară dintre cele nouă câmpuri electromagnetice şi cele nouă chakre. Din teozofie şi învăţăturile Vedice reţinusem că erau numai şapte câmpuri şi şapte chakre. Dar mii de teste kinesologice ne-au convins de existenţa a nouă câmpuri şi nouă chakre, plus un al zecelea centru energetic asociat cu Centrul Galactic.

Am tras concluzia că în al zecelea câmp rezidă Sinele Divin sau Înalt, denumit şi suflet sau atom atmic permanent. În timp ce restul de patru atomi permanenţi (fizic, emoţional, mintal şi spiritual) sunt asociaţi în perechi dualistice anumitor câmpuri electromagnetice mai joase, atomul atmic rămâne conectat la Câmpul Principal sau Sursă. Astfel, el reprezintă aspectul nostru divin sau sufletesc care nu cunoaşte vreodată fragmentarea sau pierderea de conştienţă prin dualitate.

Cu alte cuvinte, atomul atmic permanent sau Adam, nu a fost niciodată alungat din Grădină. Este şi acea parte din noi care încearcă în prezent să ne transmute conştienţa şi biologia – vialingua adamica, nu mai puţin – astfel încât să putem evolua până la forma care am fost mereupotenţial: Adam Kadmon.


Ceea ce s-a întâmplat în continuare în procesul de evoluţie ener-getic a fost extrem de interesant. După ce eu şi cu Leigh ne-am aplicat prima activare ADN prin metoda Regenetică, având experienţa a ceea ce am interpretat ca energie conştientă provenită din Centrul Galactic care stimulează ADN-ul, ne-am dat seama că cele două transformări semnificative pe care le-am subliniat prin expunerea metodelor kinesiologice se petreceau în propriile corpuri energetice.

În primul rând, a crescut semnificativ frecvenţa vibratorie a câmpurilor noastre electromagnetice. În al doilea rând şi cel mai important, câmpurile în sine treceau printr-un proces de recalibrare progresivă de la nouă la opt. În acest proces, câmpul nouă a scăzut literalmente şi a pecetluit cel de-al doilea câmp al Corpului Fragmentar permiţând energiei spirituale din Soarele Vindecător Central să ne traverseze pentru prima oară în flux neîntrerupt câmpurile electromagnetice şi chakrele. A fost punctul în care sănătatea mea a început să se amelioreze drastic iar alergiile şi astma lui Leigh au dispărut complet.

Privind retrospectiv, această remodelare energetică este perfect logică. Unind prăpastia dintre câmpurile noastre energetice create de Corpul Fragmentar, am făcut primul pas spre vindecarea dualităţii de la nivel biologic. Am recalibrat electromagnetismul din cei opt centri de energie, ceea ce reprezintă o fază alchimică a activării corpului de lumină legată de crearea unui circuit complet închis al matricei noastre electromagnetice.

Maeştrii limbajului Păsărilor au acordat întotdeauna o mare importanţă numărului opt. Zeul egiptean cu cap de pasăre Thoth era cunoscut sub numele de Lordul cifrei opt. Învăţăturile lui Buddha se refereau la Cele 8 Căi ale iluminării. Numerologic, numele de Jeshua-Iisus se traduce ca 888.


O METODĂ INTEGRATĂ DE TRANSFORMARE BIO-SPIRITUALĂ

De curând fizicienii au luat cunoştinţă de existenţa particulelor numite tahioni, o formă puternică de energie popularizată în renumitul serial Star Trek. Tahionii nu sunt însă de domeniul science fiction. Tahionii sunt unde-particule care aparţin familiei leptonilor, conform evidenţelor dovedite aceştia scapă legii gravitaţiei. Cu alte cuvinte, par să se deplaseze cu viteze superioare luminii.

S-a arătat că până şi particulele cuantice normale ca electronii pot comunica între ele „telepatic”, ca şi cum ar fi conectate la nivel eteric. Unii dintre membrii comunităţii ştiinţifice au mers până la a restaura termenul grecesc de aether dat mediului de energie înaltă care este spaţiul „vid” Deşi în cercurile ştiinţifice occidentale se presupune automat că teoriile lui Einstein elimină nevoia de câmp energetic unificat, în 1920 chiar Einstein face afirmaţia contrară cum că „nu ne descurcăm fără un asemenea câmp” pe care interesant e că l-a numit „ether”. O varietate de alte exprimări ştiinţifice incluzând „energie neagră” sau „mediu cuantic” au fost folosite în ultimii ani pentru a indica uimitorul potenţial energetic a ceea ce în ultimii ani a fost incorect perceput ca nonexistenţă.


În domeniul biologiei s-au făcut descoperiri similare. Savanţii care studiază biologia moleculară au identificat un fenomen uimitor – energia punctului zero – din care organismele biologice folosesc o cantitate însemnat mai mare decât ar putea extrage din doza zilnică de hrană, apă şi aer. Aceste fenomen are loc când distanţa dintre două suprafeţe neutre cum ar fi apa şi membrana celulară devine neglijabilă, apare coerenţa dimensională şi există multe indicii care dovedesc că energia multidimensională de torsiune (un termen lansat de Eli Cartan în 1913 pentru a descrie efectul de spirală al acestei energii) este extrasă din potenţialul de vacuum al matricei spaţiului.

Celor familiarizaţi cu aplicaţiile oficial recunoscute ale teoriei relativităţii le-ar fi simplu să observe cum simpla existenţă a unor particule cu viteză superioară luminii şi care comunică telepatic prin mediul eteric, începe să dezvăluie o întreagă paradigmă pentru înţelegerea universului fizic. Referitor la subiectul cărţii „Prăbuşirea cunoscutului absolut”, din iniţierea unor asemenea descoperiri ale fizicii cuantice care sfidează logica se inspiră Charles Eisenstein în Ascensiunea Umanităţii „Întregul concept de cunoaştere absolută bazat pe raţiunea logică obiectivă poate fi pus la îndoială pornind de la ideea de obiectivitate pe care o implică în sine. Puneţi-o sub semnul întrebării şi atunci ne putem îndoi de întregul edificiu al cunoaşterii derivate din „experienţe”, de care depinde ştiinţa actuală şi viziunea globală asupra lumii.

Iată că astfel ne-am trezit în era ştiinţei „subcuantice”, în care cele mai strălucite minţi se luptă să explice fenomene aparent inexplicabile legate de evenimente nonlocalizate inexplicabile cum sunt clarviziunea şi percepţiile extrasenzoriale ESP – pentru a cita numai două din exemplele cărora li se poate da o explicaţie plauzibilă pe baza transferurilor de energie de torsiune înalt dimensională şi inteligentă sau conştienţă universală creativă. Susţin că tachionii şi particulele ondulatorii sunt forme de energie nongravitaţională sau energie de torsiune superluminică care emană în mai multe dimensiuni din punctul nostru originar din centrul galaxiei.

Vedicii au creat o ştiinţă elaborată care utilizează yoga, meditaţia şi dieta pentru a atrage această energie înalt dimensională numită „prana” în corpurile lor. Taoiştii au dezvoltat o ştiinţă similară pentru cultivarea energiei „chi”. La începutul secolului 20 Nicola Tesla a emis teoria undelor „scalare”, popularizate concomitent şi de Tom Bearden, care transcend limitările spaţiale şi sunt capabile să acţioneze instantaneu de la distanţă. Tesla a creat prototipul unui sistem scalar pentru obţinerea liberă a energiei electrice fără generatoare sau conductori. Mai târziu, Wilhem Reich a ajuns celebru prin experimentele sale celebre cu energia „orgonică”. Eterul, prana, chi, undele scalare, orgonul, toate sunt denumiri date aspectelor luminice ale aceleaşi energii spirituale sau de torsiune care a generat şi continuă să genereze dezvoltarea multiversului holografic.

Cercetările mele sugerează că viaţa aşa cum o ştim, depinde de o spirală dublă similară ca structură cu ADN-ul, formată din două tipuri diferenţiate şi suprapuse ale energiei de torsiune 1) gândul de dimensiune înaltă sau intenţia manifestată ca lumină şi 2) sunetul în octave înalt dimensionale, care la fel cu perechea sa complementară se poate măsura ca o spirală stabilă capabilă de a activa ADN-ul fără întreruperi temporale de-a lungul unor distanţe teoretic infinite.

Celor care se minunează cum de asemenea unde pot conţine suficientă informaţie pentru a reprograma ADN-ul, merită să le amintim că trăim într-o lume înţesată de unde electromagnetice generate de televizoare, telefoane şi unde radio uşor de decodificat cu un echipament adecvat. Potrivit spuselor lui Richard Miller, fizician de vârf în domeniul bioholografiei cuantice, holografic se poate înmagazina o cantitate mai mare de informaţie decât prin simpla înscripţie electromagnetică. În scopuri practice, molecula de ADN este genial proiectată sub forma unui biocomputer holografic care decodifică undele de torsiune magnetizând energia creativă înspre conştienţa aliniată credinţelor noastre.

Ce ar fi dacă prin introducerea în genom a unor sunete şi intenţii derivate din aceeaşi energie de torsiune unificată a Sursei, un fel de descriere a iubirii necondiţionate, este posibilă rescrierea „partiturilor” de transpozoni din ADN-ul potenţial sau „deşeu” care să „interpreteze” corpul de energie la o octavă mai înaltă, una mai acordată cu conştienţa creativă nelimitată sau mintea nonlocalizată? Ce ar fi dacă astfel putem ridica armonicele sistemului nostru de câmpuri electromagnetice şi reuşim să ne aliniem la Sinele Înalt? Ce ar fi dacă prin ridicarea frecvenţei de vibraţii de la interior ne-am putea remodela matricea electromagnetică şi am suda breşa produsă de disocierea electromagnetică din anatomia noastră subtilă denumită Corp Fragmentar, îngăduindu-ne să transcendem schemele dualistice limitate şi toate elementele legate de ele la nivel psihic, mental, emoţional şi spiritual?

Referindu-se la noile cercetări ale ruşilor în domeniul „geneticii-ondulatorii”, autorul şi cercetătorul David Wilcock scrie că „aceste studii au adus dovezi extrem de convingătoare despre efectul surselor de energie externă asupra moleculelor de ADN. Dacă alcătuirea ADN este dirijată de o sursă exterioară de energie, atunci mărind cantitatea fluxului de energie care pătrunde în ADN ne putem aştepta ca sănătatea şi vitalitatea organismului să crească la rândul său.” Wilcock trage concluzia că noi „am rămas cu impresia puternică că unicul factor important în sănătatea oricărui organism sunt undele energiei de torsiune.”
Eu şi partenera mea Leigh, fiind cofondatorii metodei Regeneticii ca activare a AD-ului, ne considerăm nu „practicanţi” sau „vindecători” ci doar simpli facilitatori ai dezvoltării bioenergetice individuale. Noi considerăm Remodelarea Potenţialului Electromagnetic ca fiind primul pas al unui ciclu de „re-naştere” alcătuit din trei faze, acesta continuă cu Potenţarea Bioenergiei de Articulaţie şi culminează cu Activarea Elucidării Triunitare. Acest proces începe cu o activare specifică ADN care iniţiază un efect domino ale rearanjării matricei electromagnetice care durează nouă luni (32 de săptămâni), similar procesului de gestaţie umană.

Potenţarea se foloseşte de ambele forme de unde spiralate înalt vibraţionale care interacţionează cu ADN-ul potenţial, şi anume sunetul şi lumina. Noi folosim sunetul (produs vocal) şi lumina (sub o formă de intenţie) pentru a produce ceea ce am denumit „naraţiune energizată”. Această mişcare conştientă a energiei de torsiune sub formă de cuvinte speciale bazate pe vocale, este capabilă să stimuleze transpozonii genomului uman, activând un program de resetare care zace adormit în ADN-ul potenţial. Acest program care nu trebuie să fie creat de noi fiindcă preexistă, începe printr-o reacţie în lanţ prin care energia de torsiune circulă şi îşi face efectul prin diversele corpuri subtile într-un ciclu temporal de gestaţie.

După cinci luni, câmpurile electromagnetice şi chakrele se recalibrează de la nouă la opt iar vacuumul de bioenergie din al doilea câmp-chakră se sigilează singur. Acest lucru se întâmplă pe măsură ce câmpurile chakre nouă şi doi fuzionează în ceea ce ar putea fi numit mariajul sacru al polarităţilor. Nu pot sublinia destul faptul că această pecetluire este un pas indispensabil pe calea vindecării adevărate deoarece asigură mediul de bază pentru reconstrucţia unui corp de vibraţie mai înaltă şi în cele din urmă permite iluminarea bio-spirituală definitivă prin iniţierea unui proces de integrare a fragmentelor Sinelui cauzate de dualitate (cea pe care Wilcock o numeşte „Rana Originară”). Într-un sens mai profund, putem spune că sigilarea este necesară vindecării întregului.

Pe durata următoarelor patru luni, noua structura bioenergetică se umple cu energia Sursei de sus în jos, asemenea unei fântâni arteziene. Chakrele se deschid încet, devenind mult mai puternice şi eficiente, pe măsură ce câmpurile electromagnetice îşi intensifică rezonanţa armonică. În această fază, „potenţiatorii” relatează adesea un sens al integrării acestei noi energii care poate dura pe toată durata noului ciclu adiţional de gestaţie de nouă luni. 

În termenii conştienţei, Potenţarea Remodelării Electromagnetice facilitează luciditatea asupra naturii reale a Sinelui care este divin şi a Cosmosului (care este holografic, asta înseamnă o parte care nu doar reflectă ci şi face parte din întreg), mărind astfel discernământul individual pentru a începe atragerea unor „rezultate cuantice” superioare potrivit legii universale „conştienţa creează.” Această utilizare productivă a lucidităţii conştienţei determină individul să se confrunte cu gândurile, emoţiile, credinţele sale şi poate conduce de la sine la creşterea puternică a vitalităţii, la o interacţiune mai echilibrată cu mediul (de ex. mai puţine reacţii alergice), abundenţă financiară sporită, mai multe relaţii iubitoare, chiar şi la reînnoirea motivaţiilor de viaţă.

Intensificarea Articulării Bioenergetice devine posibilă după expirarea celor cinci luni de Potenţare în care au fost recalibrate câmpurile electromagnetice şi s-a produs şi sigilarea. Din acest punct se formează o nouă matrice bioenergetică (fără întreruperi sau scurgeri de energie sub forma Corpului Fragmentar) care funcţionează prin intermediul forţei vitale potenţiale stimulată de Articulaţie. Învăţăturile vedice numesc această forţă vitală kundalini. Leigh şi cu mine concepem energia kundalini ca fiind o undă de torsiune vitală a individului care potrivit principiului „Precum sus, aşa şi jos” uneşte micro şi macro cosmosul în procesul de vindecare.Articularea declanşează cu blândeţe kundalini întâi la nivel genetic şi celular, asigurând circulaţia continuă a fluxului de bioenergie necesar creaţiei şi transformării individuale în multe domenii – incluzând expresia artistică, comunicarea interpersonală, sexualitatea sănătoasă şi refacerea fizică prin dietă şi exerciţii.

Activarea Elucidării Triunitare, cea de-a treia şi ultima fază a Metodei Regeneticii este adecvată imediat după Articulare şi după cele 42 de săptămâni de Potenţare. Elucidarea stimulează o porţiune adormită a neocortexului facilitând crearea unui corp de vibraţie mai înaltă. Elucidarea încurajează „transcendenţa prin iminenţă” prin asistarea individului în procesul de înlocuire a credinţelor limitative sau dăunătoare cu acelea care afirmă viaţa. Această restructurare a sistemelor de credinţă, la nivelul fundamental creativ al anatomiei umane subtile numit şi corpul spiritual subtil, poate transforma în mod drastic experienţa de viaţă a individului. Scopul final este încorporarea noii lucidităţi conştiente desprinse de dualitate şi separaţie şi bazată pe unitate şi iubire necondiţionată…”

Copyright (c) de Sol Luckman. Toate drepturile rezervate. 
Sol Luckman este autorul cărţii recunoscute internaţional Vindecarea conştientă: Cartea Unu despre metoda regeneticii, revistei gratuite DNA Monthly, şi cofondator al Centrului Phoenix de Regenetică 

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...