sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Cromoterapie- galben lamaie



Culoarea “lamaie” se obtine prin combinarea verdelui cu galben. Asadar, are proprietati de la ambele. Are efecte importante asupra sistemului digestiv si asupra activitatii emisferei stangi a creierului. Aplicatia cheie a culorii “lamaie” in cromoterapie este stimularea mentala.

Aceasta culoare ofera vitalitate si stimuleaza creierul. Prin urmare, este eficienta in tratarea si alinarea unor afectiuni asociate cu Alzheimer, senilitate, etc. Poate fi utilizata pentru a stimula abilitati naturale ale creierului. Are intotdeauna o tenta de verde, iar in culoarea lamaii, verdele functioneaza ca si agent de curatare. Ne sustine in aducerea la suprafata a toxinelor, pentru a fi eliminate. Aceste toxine pot fi fizice, dar si emotionale.

Culoarea “lamaie” este eficienta si in tratarea problemelor digestive si apendicitei. Usureaza procesul natural de digestie, ajutand organismul sa asimileze nutrientii mult mai eficient. De asemenea, este benefica pentru tesuturi si oase.

Caracteristicile culorii “lamaie”:
stimulent cerebral;
stimulent sexual;
intareste oasele si stimuleaza cresterea acestora;
stimulent al timusului si controleaza cresterea;
detoxifiaza;
fiind jumatate verde are efect de detoxifiere asupra sistemului si fiind jumatate galben are efecte de stimulare pentru a elimina deseurile morbide. Galbenul si verdele sunt agenti de curatare, culoarea “lamaie” preluand aceasta calitate de la ambele.


Afectiuni tratate cu culoarea “lamaie”:
bolile cronice: are efect antiacid asupra organismului, fiind excelent pentru afectiunile cronice. Ofera energie celulelor in stadiul de rezistenta si epuizare si ajuta in combaterea stresului;
tusea
cretinismul si nanismul, prin stimularea timusului.


GALBEN LĂMÂIE
CURENTUL SECUNDAR SUBTIL COLORAT GALBEN LĂMÂIE

În plan fizic acest curent subtil secundar are puternice efecte specifice de stimulare şi energizare la nivel cerebral. În plan subtil, el conferă o remarcabilă vivacitate mentală dublată de o stare de luciditate mărită. Printre celelalte efecte ale sale, curentul secundar colorat galben lămâie este antiacid, iar această caracteristică ne permite ca prin amplificarea sa în aură să putem neutraliza acţiunea nocivă a acizilor de tot felul în structura fizică. El acţionează în special (din acest punct de vedere) asupra acidităţii gastrice excesive pe care o inhibă gradat şi o neutralizează. Mai ales în cazurile de aciditate în exces, operarea sistematică cu acest curent colorat secundar este foarte indicată. În plus acest curent secundar are efecte laxative şi acumularea sa adecvată determinând efecte purgative, naturale. La nivelul căilor respiratorii acest curent secundar determină efecte de expectorare şi astfel acumulările nocive sau produsele care se adună pe căile respiratorii sunt eliminate mult mai repede din zona pieptului. Printre efectele caracteristice remarcate de yoghini în cazul operării cu acest curent amintim şi amplificarea şi reglarea naturală a proceselor de remineralizare a structurii fizice.
În ceea ce priveşte efectele subtile este demn de remarcat starea de încredere mărită în potenţialul mental lăuntric şi amplificarea stăpânirii de sine pe un fond de detaşare exuberantă.
Atunci când acest curent subtil secundar se află în mod spontan bine aspectat în aură creează o predispoziţie nativă pentru meditaţie făcând ca fiinţa umană în cauză să fie contemplativă şi înclinată către o atitudine filozofică în viaţa de zi cu zi.
Curentul secundar colorat galben lămâie asociază o acţiune stimulativă şi o acţiune de dezintoxicare. Cortexul şi timusul sunt considerabil activate de acest curent secundar care este de asemeni considerat drept un important stimulant sexual. Alte efecte binefăcătoare şi curative ale acestui curent secundar subtil sunt: stimulează vitalitatea în toate formele de tulburări cronice; efecte considerabile de dezintoxicare (înlăturarea efectelor unei intoxicaţii); face să dispară oboseala; stimulează creşterea şi regenerarea oaselor; elimină congestiile, anulează blocajele şi congestia ficatului; stimulează şi regenerează ficatul obosit sau leneş; face să dispară roşeaţa bolnăvicioasă de la nivelul ochilor; înlătură senzaţia de gust amar în gură; face să dispară stările de ameţeală asociate cu senzaţie de vomă atunci când acestea se festă simultan; este un excelent adjuvant în tratamentul cancerului; prin acţiunea sa asupra timusului previne şi stopează mongolismul (boală congenitală, caracterizată prin întârziere în dezvoltarea psihică şi mintală şi corporală şi printr-o conformaţie deosebită a feţei. Copiii bolnavi de această boală sunt afectuoşi, cu o tendinţă pronunţată spre imitaţie, dar nivelul lor mental este foarte redus) şi cretinismul (boală cronică de natură endocrină determinată în mare măsură de insuficienta activare a centrilor de forţă VISHUDDHA CHAKRA principal şi secundar AJNA CHAKRA, MANIPURA CHAKRA şi ANAHATA CHAKRA. Această boală se manifestă printr-o imperfectă dezvoltare corporală şi mentală. Cretinul este uşor de recunoscut după aspectele sale fizice şi psihice caracteristice. Astfel, la el, talia este mică (pitică), abdomenul e mare, picioarele scurte în raport cu trunchiul, craniul sub dimensiunile normale, rădăcina nasului căzută, gura mare, gâtul scurt, uneori cu guşe. Tulburările psihice la cretin constau în înapoiere mintală (slabă dinamizare a lui AJNA CHAKRA, percepţie greoaie, limbaj întârziat, înţelegere dificilă), dispoziţie apatică (stare de pasivitate excesivă cauzată de lipsa dorinţelor şi a oricăror mobiluri spre acţiune; atitudine indiferentă faţă de problematica vieţii proprii şi faţă de tot ceea ce îl înconjoară), comportament molatec, preocupări limitate, boala apare în prima copilărie fiind cauzată de slaba dinamizare a lui VISHUDDHA CHAKRA care generează diferite tulburări funcţionale ale glandei tiroide); stimulează sistemul nervos central; îmbunătăţeşte memoria, amplifică puterea de concentrare mentală; elimină tulburările vezicii biliare.

PRlNCIPALELE PROPRIETĂŢI CURATIVE ALE CURENTULUl SECUNDAR SUBTIL COLORAT GALBEN LĂMÂIE

Stimulent cerebral, laxativ (are proprietăţi purgative, favorizând eliminarea materiilor fecale din organism), antiacid, expectorant, agent de remineralizare.

joi, 5 ianuarie 2012

Dejunul Kollath-Dejunul vitalitatii



Ştim că alimentaţia ideală ar trebui să fie cât mai naturală şi pe cât posibil crudă. Adesea însă, stomacul celor neobişnuiţi cu un regim alimentar natural tolerează destul de greu crudităţile, mai ales cerealele. Profesorul Werner Kollath (1892-1970), dietetician şi doctor în medicină, a descoperit metoda de a face grâul integral mult mai uşor digestibil, fără nici un fel de fierbere. Prin adăugarea de fructe, seminţe, miere şi scorţişoară, acest dejun dobândeşte şi un gust plăcut, care-i completează valoarea alimentară excepţională.


INGREDIENTE

♦ 40-50 g (3-4 linguri) de făină integrală de grâu. Pe cât posibil, urmăriţi ca gâul să fie organic, netratat chimic. Puteţi, de asemenea, măcina proaspăt grâul, folosind o simplă măcinătoare de cafea.

♦ Nuci mărunţite (alune sau migdale), stafide (curmale, smochine, prune uscate), eventual nucă de cocos rasă.

♦ Mere (banane, portocale, pere, fragi, cireşe, căpşuni, prune, piersici, caise sau orice fructe de sezon bine coapte).

♦ Miere şi scorţişoară.


PREPARARE

Seara, se pune făina integrală de grâu într-un vas din ceramică sau sticlă. Se adaugă 3-5 linguri de apă. Se amestecă bine conţinutul şi se lasă la temperatura camerei până a doua zi dimineaţă. Astfel, toată noaptea, făina va absorbi apă, devenind o pastă. Între timp, au loc transformări chimice de fermentaţie, cărora li se poate atribui o bună parte din valoarea dietetică a dejunului, precum şi digestibilitatea sa.

Într-un vas întins, se pun la înmuiat 15-20 g fructe uscate (nuci, smochine, stafide, curmale, prune uscate, seminţe de floarea soarelui decojite şi neprăjite, etc.), mărunţite. Minimal, se pot folosi doar câteva nuci.

A doua zi dimineaţa, conţinutul celor două vase se va amesteca, folosindu-se totodată şi apa de la înmuierea fructelor. Minimal, se adaugă apoi 100 g de mere rase şi stafidele. Merele vor fi rase în momentul servirii, pentru a se evita oxidarea. Se pot folosi însă şi alte fructe (tăiate ori zdrobite), în funcţie de posibilităţi şi de inspiraţie. Se pudrează apoi acest amestec cu scorţişoară. Se poate adăuga miere.

BENEFICII

Consumarea regulată a dejunului Kollath asigură următoarele efecte:

1. stare de saţietate timp de cel puţin 4 ore. Nici un fel de stare de falsă foame dimineaţa, absenţa stării de supraîncărcare a stomacului.

2. reglarea armonioasă a greutăţii. Persoanele care doresc să piardă din greutate nu vor avea senzaţia de foame înaintea mesei de prânz şi vor suporta chiar o raţie redusă; în schimb, cele care vor să se împlinească în mod echilibrat, vor constata fiecare funcţie digestivă mult îmbunătăţită, iar greutatea va creşte.

3. constipaţia, factor principal al autointoxicării, este eliminată.

4. având loc dezintoxicarea, semnele de oboseală şi de epuizare, care sunt indiciul unei acumulări de toxine, dispar.

5. apare o mărire a eficienţei fizice şi intelectuale.

6. se instalează o senzaţie de bunăstare generalizată, care rezultă dintr-un echilibru biologic mult mai bun.

7. apare o senzaţie de bucurie interioară şi o satisfacţie care îndepărtează orice dorinţă de a mai consuma excitante psihodinamice (cafea, tutun, alcool).

8. se măreşte puterea de concentrare, deoarece aparatul digestiv nu mai este îngreunat de un dejun greu. Ştim că digestia acaparează în general 70% din energia nervoasăa corpului.

9. rezultă o mai bună rezistenţă la stres sau stări tensionale.

10. compoziţia sanguină se îmbunătăţeşte. Prin multiplicarea celulelor dermei, datorate unei mai bune irigaţii a ţesuturilor subcutanate, tenul devine roz, fără erupţii. Eczemele, furunculele şi pecinginile dispar.

11. părul redevine suplu şi plin de vitalitate.

12. unghiile devin strălucitoare şi încetează să se mai rupă.

13. dentiţia se ameliorează. Dinţii care se dezgoleau reintră în alveolele lor.

14. scheletul este întărit, sutura fiind mai rapidă în caz de fracturi.


Preparat cu atenţie, acest dejun poate fi considerat o prăjitură, în care poate varia la infinit compoziţia, după inspiraţie şi în funcţie de fructele de sezon. Vitaminele complexului B din făina integrală de grâu se adaugă vitaminelor şi mineralelor din fructe. Acizii organici ai fructelor proaspete sunt neutralizaţi de hidraţii de carbon ai grâului.
Prepararea este simplă şi uşoară, fără complicaţii sau fierbere. Este avantajoasă mai ales dimineaţa, când nu avem mult timp la dispoziţie.

SUCCES!

duminică, 1 ianuarie 2012

Kombucha

Ciuperca din borcanul cu ceai
http://www.kombu.de/romania3.htm
Acum mai bine de 2000 de ani, in China, in timpul dinastiei Tsin, a fost descoperita o ciuperca despre care se spunea ca ar aduce nemurirea. Era o vietuitoare stranie: crestea numai in ceai negru indulcit, se dezvolta rapid ca o masa gelatinoasa si nu prea placuta la vedere, iar lichidul galbui obtinut prin filtrarea sa avea un gust foarte placut si inviorator. Mai tarziu cu cateva sute de ani, a fost oficializata ca leac si in Japonia, in

timpul imparatului Inkyo, care suferea de o boala digestiva grava, pe care
nici un medic
nu se pricepea sa o tamaduiasca. A ajuns atunci la curte, se spune, un medic venit din China, doctorul Kombu, care a adus cu el o bautura placuta la gust, preparata dintr-o ciuperca miraculoasa. Miraculoasa, pentru ca imparatul nu numai ca s-a vindecat ca prin farmec, dar s-a simtit si mai tanar si mai viguros ca niciodata. Entuziasmat, el a numit ciuperca dupa numele medicului care a adus-o - Kombucha.
Din extremul Orient, ciuperca a fost adusa apoi de negutatori in Rusia, unde a capatat o mare popularitate, fiind cunoscuta sub numele de "ceaiul kwas". Nu se stie exact cand a ajuns acest elixir in Europa, insa cert este ca in manastirile benedictine el era folosit intensiv de calugari, inca din secolul al Xviii-lea. Zeama acestei ciuperci era un remediu pretios contra reumatismului, a gutei, a deranjamentelor digestive, dar si a otravirilor, a bolilor infectioase si a anumitor forme de cancer. Inca de la 1915, au inceput studii sistematice, facute mai ales in Rusia, in Germania si in Tarile Baltice, despre acest remediu pe cat de straniu, pe atat de eficient intr-o sumedenie de boli. In paralel, datorita faptului ca este usor de obtinut casnic, el a devenit un leac de medicina populara extrem de raspandit, care a capatat o faima aproape oculta. Despre Kombucha se spune ca intinereste si reda vigoarea pierduta, elimina efectele otravirilor lente ale organismului si apara de majoritatea bolilor, fiind un fel de panaceu. Este folosit din Urali si pana in Elvetia sau Spania. S-a creat o mica legenda in jurul acestui remediu, care este intrebuintat intr-o multitudine de afectiuni, de la cele banale la cele mai grave.

Ce este de fapt Kombucha?

Este o colonie de nu mai putin de 12 specii de microorganisme (dupa unii cercetatori sunt mult mai multe), care convietuiesc in simbioza, alcatuind un sistem biologic fascinant prin complexitatea si organizarea sa. In principal, colonia este compusa din bacterii "prietenoase" si ciuperci (drojdii), care transforma zaharul in care cresc, precum si principiile active ale ceaiului negru, in substante cu efecte vindecatoare remarcabile.

Care este secretul puterii
vindecatoare a acestui remediu?

Desi analiza chimica a ciupercii nu a fost elucidata complet, se stie deja ca ea contine cantitati insemnate de vitamina C, precum si vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B6, B12), ceea ce justifica in buna masura proprietatile sale reintineritoare si de stimulare a rezistentei naturale a organismului. Apoi, in acest elixir au fost descoperite substante antibiotice si antivirale foarte puternice, care explica folosirea sa cu succes contra bolilor infectioase.
Poate cea mai importanta proprietate a sa este cea detoxifianta, de unde si utilizarile sale in tratarea reumatismului, a gutei, precum si a bolilor de piele. De asemenea, contine si substante cu efecte hormonale, motiv pentru care este recomandat ca remediu pentru varsta a treia, dar si pentru copiii aflati in crestere, pentru cei aflati la pubertate si care se confrunta cu fenomenele neplacute specifice acestei perioade.

Cum se obtine Kombucha?

Obtinerea acestei bauturi este destul de laborioasa, insa se poate face si casnic, dupa cum vom vedea in continuare:

• intr-un vas cu un litru de apa clocotita se pun 2 lingurite de ceai negru, se acopera si se lasa sa infuzeze vreme de 30 de minute, dupa care se strecoara si se amesteca bine cu 100 g zahar.

• ceaiul astfel obtinut se lasa sa se raceasca complet, pana ajunge la temperatura camerei, dupa care se pune intr-un borcan cu gura larga.

• se adauga in borcan un strat gelatinos de Kombucha si cateva drojdii (adica depuneri de pe fundul vasului) dintr-o cultura veche, dupa care se acopera gura borcanului cu un tifon.

• ceaiul cu zahar va fermenta imediat, dar se lasa sa stea 8-12 zile, dupa care se filtreaza. Acest timp este necesar pentru ca microorganismele prietenoase din aceasta colonie sa aiba timp sa consume zaharul si sa-l transforme in substante cu efecte vindecatoare.

• dupa trecerea celor 12 zile, se face filtrarea prin tifon, iar lichidul obtinut se trage in sticlute, care se tin la rece (termenul de valabilitate este de 15 zile), in timp ce masa gelatinoasa ramasa se foloseste pentru noi culturi.
Atunci cand preparam Kombucha, trebuie sa avem in vedere cateva lucruri esentiale: in primul rand, toate vasele in care se face prepararea trebuie sa fie foarte curate, fara urma de hrana, care ar putea strica aceasta cultura. De asemenea, macerarea nu trebuie facuta in locuri neigienice, cu mirosuri grele (cum ar fi cel de prajeala) sau cu mult abur, intrucat altereaza calitatea preparatului. Trebuie folosit numai ceaiul negru (Thea sinensis), intrucat aceasta ciuperca nu creste in infuzia altor plante.

Boli in care este folosita cu succes Kombucha

Intern:

•Constipatie, colita de putrefactie - se tin cure de lunga durata (minimum o luna) cu Kombucha, care reechilibreaza flora intestinala si astfel imbunatateste tranzitul intestinal si elimina microbii daunatori. Se beau minimum doua pahare pe zi, de regula pe stomacul gol. Este un remediu valabil si contra candidozelor digestive, pentru atenuarea efectelor nocive ale administrarii antibioticelor, pentru stimularea digestiei.

•Hemoroizi - in fiecare dimineata se beau doua cani (aprox. 600 ml) de Kombucha. Pe langa eliminarea constipatiei, acest remediu are efecte antiinflamatoare si tonice venoase, care vor fi de un real folos in aceasta afectiune.

•Reumatism, guta - o cura de doua luni, in care se consuma zilnic jumatate de litru - un litru din acest preparat, are efecte de dezintoxicare remarcabile. Un anumit compus produs de aceasta ciuperca (acidul glucuronic) ajuta la inactivarea si eliminarea din organism a substantelor toxice, fiind un ajutor nepretuit in tratarea acestei categorii de afectiuni.

•Prevenirea si combaterea aterosclerozei si hipertensiunii - pacientii care sufereau de aceste boli si care au fost tratati intr-un spital din Riga (Lituania) cu acest remediu au prezentat o ameliorare certa a starii lor de sanatate. Se administreaza 3 pahare de preparat pe zi, in cure cu o durata de minimum trei luni.

•Durerile de cap de origine nervoasa - consumarea a 2-3 pahare de Kombucha poate opri din fasa migrenele care apar pe fondul stresului si al suprasolicitarii nervoase.

•Gripa, guturai, boli epidemice in general - studii recente de laborator au pus in evidenta faptul ca anumite substante secretate de Kombucha au efecte de neutralizare a virusurilor si a majoritatii bacteriilor. Mai mult, acest remediu este un stimulent puternic al imunitatii pe termen lung. De regula, se fac cure de doua saptamani pentru intarirea rezistentei naturale a organismului, timp in care se consuma jumatate de litru pe zi de preparat.

•Starile de anxietate, iritabilitate - se diminueaza in timp, atunci cand se consuma regulat acest remediu. Inca nu se cunosc foarte clar substantele care genereaza acest
efect, dar este cert ca bautura din Kombucha intr-adevar linistestenervii, alunga
tristetea si reda pofta de viata. Se consuma zilnic inainte de fiecare masa cate o jumatate de pahar de preparat.

•Adjuvant in tratarea calculozei renale si biliare - se bea in fiecare zi cate un litru de Kombucha, de preferinta dimineata. O cura dureaza 7 zile si se poate repeta lunar.

•Adjuvant in tratamentul cancerului - in fosta U.R.S.S. s-au facut cele mai multe studii referitoare la efectele acestei ciuperci in tratarea si mai ales in prevenirea cancerului. Inca din 1951, cand au inceput si primele experimente nucleare, care au declansat in unele zone o adevarata epidemie de cancer, Unitatea Centrala de Cercetari Oncologice si Academia din Moscova au inceput sa cerceteze cum actioneaza "ceaiul kwas" (cum este numit in aceasta tara) in boala canceroasa. S-a ajuns la concluzia ca prin efectele sale intens depurative, de stimulare imunitara (intre altele, administrarea sa stimuleaza productia de Interferon) si vitaminizante este un remediu excelent de protectie impotriva cancerului. De asemenea, poate fi folosit cu succes in tratarea cancerului de colon in faze incipiente si a leucemiei. De regula, se bea un litru din acest remediu pe zi, in locul apei de baut, in cure de lunga durata (minimum 45 de zile).

•Atenuarea efectelor intoxicatiilor lente cu metale grele, gaze toxice, deseuri radioactive - tot savantilor sovietici le apartin si studiile facute in regiunile Solikamsk si Beresniki din vestul Muntilor Urali, unde se inregistrau foarte putine cazuri de cancer si alte boli cronice, in ciuda poluarii intense din aceasta zona cu deseuri industriale cu mercur, plumb, materiale radioactive. Concluzia a fost ca bautura de Kombucha utilizata in mod traditional de populatia din aceasta zona pur si simplu ajuta la eliminarea acestor materii toxice din organism si previne imbolnavirile. Se consuma un litru de preparat pe zi, in cure de 30 de zile, cu 7 zile de pauza intre ele.

Aplicatii externe:

•Amigdalita, dureri de gat - se face gargara cu un pahar de bautura concentrata de Kombucha. In plus, se bea zilnic cate o jumatate de litru de remediu pana la insanatosire.

•Ten cu aspect incarcat - se curata in fiecare seara tenul cu un tampon de vata inmuiat in acest preparat. De asemenea, se consuma dimineata, pe stomacul gol, 1-2 pahare de Kombucha.

Precautii si contraindicatii

Intrucat este un stimulent destul de puternic al digestiei, Kombucha va fi administrata cu prudenta in cazul gastritei hiperacide. De asemenea, va fi luata in doze mici la inceput de persoanele care sufera de colita de fermentatie, oprind administrarea imediat ce apar simptome neplacute.
Desi are un procent scazut de alcool (0,5%), acest remediu nu va fi consumat in cantitati foarte mari de catre cei care trebuie sa conduca masina, care au activitati ce necesita un inalt grad de precizie si control.
Ilie Tudor

(Pentru a obtine germeni pentru cultura de Kombucha, puteti suna la tel. 0745/751.358, 0788/524.973 - Carmen Pop)

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...