joi, 5 martie 2015

Cum sa produci orice remediu homeopat oricand si fara nici un ban -cu ajutorul unui pix, o bucata de hartie si un pahar cu apa pe jumatate plin


 Informatii despre homeopatie si remedii florale :: Metode alternative (metoda cu eticheta, etc)

Remedii homeopate facute cu ajutorul unui pix, o bucata de hartie si un pahar cu apa

Dupa mai mult de 6 luni de experiente pozitive (intre timp peste 5 ani !), chiar uimitoare, a sosit timpul sa fac publica o metoda simpla cu care oricine poate fabrica un remediu homeopat si orice remdiu floral Bach pe loc si gratuit. Remediul facut in acest mod are acelasi efect ca si administrarea de granule homeopate dizolvate intr-un pahar cu apa sau de remedii florale.

Putem fabrica deci acasa orice remediu homeopat in orice dilutie incepand de la CH3 pana la CH200 dar si dilutii foarte inalte (1M, 10M, 50M , 100M si MM) cat si dilutiile D (de la D2), Q (de la Q1) sau LM (de la LM1).

Putem fabrica asa si remediile florale Bach sau orice alt remediu floral. (La remediile florale nu este nevoie de a trece nici o dilutie caci esle sunt deja potentate de soare)

Pentru a "fabrica" un astfel de remediu este nevoie doar de un pix, de o bucata de hartie si de un vas cu apa - un pahar, cana sau o sticla (mai bine fara etichete). Materialul si culoarea vasului nu aunici o importanta.

Adaugare 2012: zguduirea apei (dinamizarea) nu este necesara deoarece remediul este proaspat facut si vibratia este activa si nu trebuie reactivata. In cazul granulelor dizolvate dinamizarea se face pt. a reactiva vibratia stocata in zahar.

Adaugare 2012: paharul nu trebuie pus la intuneric asa cum recomandasem initial. Nu are nici o influenta daca e facut
la lumina sau intuneric. Iar 2-5 minute de "programare" ajung. Programarea insemnand plasarea paharului peste hartia pe care s-a scris numele remediului...

Insa atentie:remediile homeopate se pot lua numai daca sunt potrivite simptomelor, cel mai bine indicate de un homeopat cu experienta (un medic homeopat). Remediile homeopate luatea aiurea pot da reactii adverse. Aceasta metoda nu se poate folosi in gluma si nici la intamplare caci prin folosirea ei necugetata pot aparea acelasi reactii negative ca si la folosirea de remedii homeopatice cumparate de la farmacie.

Cum se procedeaza la fabricarea unui remediu homeopat cu metoda cu hartia:

1. Se ia o bucatica alba de hartie nefolosita inca, pe care se scrie frumos numele complet al remediului si dilutia lui (de ex. "Arnica montana C9", "Aconitum napellus C12", "Argentum nitricum C30" - dilutiile C sau CH sunt identice.)

2. Hartia se pune sub un pahar sau o sticla cu ceva apa (cantitatea nu conteaza, o treime de pahar ajunge). Nu conteaza nici materialul din care e facut paharul sau sticla

3. Programarea apei Se lasa paharul cu apa timp de 3-10 minute peste hartia cu numele scris pe ea. Daca paharul sta mai mult peste hartie nu este nici o problema. In caz de urgente 5-10 de secunde de programare sunt suficente, de fapt programarea este aproape instantanee.

Administrarea
4. Ca la orice remediu homeopat lichid : se bea o singura inghititura (sau lingurita) din pahar si care se tine cateva secunde in gura inainte de a fi inghitita. Asta e tot ! Cantitatea de apa inghitat nu conteaza, la sugari pot fi si 2 picaturi.

5. In caz ca doza a fost una unica, restul de apa si paharul se spala foarte bine cu apa mai fierbinte (peste 40 de grade) ca sa nu ramana apa in pahar si sa nu bea ulterior altcineva din el. O picatura din acea apa are efect ! Sau se face remediul in sticla de plastic si pe urma sticla se arunca.

Daca doza trebuie repetata, apa se pastreaza asa in pahar maximum 1-2 zile, caci apa care sta se strica si a doua zi se programeaza cu apa proaspata (adica apa veche se arunca, se spala paharul si se puna apa proaspata)

Pt. conservarea remediului mai mult timp se poate adauga ceva 20-30% alcool de tarie 30-40% (ethanol, tzuica, vodka, whiskye, etc) in apa.
Un medic homeopat din USA a remarcat ca remediul din pahar facut numai cu apa a functionat mai multe zile la rand.

Se recomanda totusi ca cel tarziu dupa 2 zile sa se schimbe apa din pahar, programand-o din nou cu eticheta. De fapt din cauza bacteriilor care apar in apa statuta este de recomandat sa se faca zilnic un remediu nou.

Am folosit astfel de remedii in cate sute de cazuri acute si cronice cu succes (deja de peste 3 ani). Remediul astfel fabricat functioneaza identic ca si cel care este fabricat prin dizolvarea unei granule homeopate reale, de la farmacie. 

De ce functioneaza aceasta metoda nu este chiar asa de greu de inteles, caci a fost dovedit stiintific de japonezul Masaru Emoto ca apa preia vibratiile unui cuvant si daca acel cuvant consta din numele unui remediu homeopat, atunci apa se programeaza cu aceeasi vibratie ca si cea din remediul homeopat. Hartia este numai o copie a remediului homeopat si are aceeasi vibratie care informeaza apa impregand-o cu vibratia remediului scris pe hartie.
Si apa sfintita ede preot se bazeaza pe acelasi efect.

Si putini stiu, ca de fapt, un remediu homeopat nu contine nimic material in afara de zahar si ca efectul remediului este bazat numai pe vibratia unor substante eterice invizibile si nu de la ceva material continut in granula de zahar. In granula de zahar deci nu este nimic material, masurabil, tot asa cum si pe un CD nu este decat plastic si muzica se afla totusi pe CD. 


Pentru cei mai multi oameni insa aceasta metoda este greu de crezut iar teoria din spatele ei este grea de inteles. Nu ramane deci decat sa testati.

Metoda cu paharul insa ne ofera posibilitatea de a "fabrica" singuri orice fel de remediu homeopat si orice fel de dilutie la orice ora. Multe dilutii de care este nevoie in homeopatie (dilutii inalte sau dilutii LM ) nu sunt disponibile la orice farmacie. 

In plus remediile pot si schimbate si luate fara alergaturi la farmacii, nu costa nici un ban si le avem disponibile la ORICE ora. Un medicament ideal pentru o tara ca Romania und farmaciile homeopate sunt destul de rare sau pentru cei care nu au bani sa le cumpere. In plus este o metoda extrem de folositoare in caz de urgente la care des nu este disponobil remediul potrivit pe moment.

Am aratat aceasta metoda pe care eu o folosesc deja de 3 ani zilnic la catva medici homeopati si dupa ce cativa au incercat-o, s-au mirat foarte mult ca a functionat. Este greu de crezut pt. cei mai multi ca functioneaza, chiar dupa ce o testeaza si se conving singuri.

Metoda este acum, sper, pe cale de extindere, eu sunt un fel de pionier al ei, cum s-ar zice, si metoda are marele avantaj ca pacientul isi poate face in 15-30 de minute orice remediu homeopat numai cu o hartie si un pahar cu apa indiferent unde se afla. Multi din acest forum au fost vindecati cu remedii produse in acest fel si ii rog sa depuna marturie mai jos ca sa se convinga si altii ca acest lucru nu este nici placebo si nici vrajitorie.

Placebo nu are cum sa fie caci metoda a functionat atat la bebelusi, la copii mici, la animale cat si la oameni care nu au stiut ca iau remedii. Prin placebo nu se poate explica nici homeopatia si nici aceasta metoda.
In plus au existat cazuri cand metoda nu a dus la vindecare caci nu a fost dat remediul potrivit si desi pacientul a crezut in metoda, remediul u a avut nici un efect. In cateva cazuri au aparut chiar efecte negative sau inrautatiri temporare la care cei care le-au folosit nu se asteptau, tot asa ca si cu orice remediu homeopat sub forma de granule.

Multi oameni mai atenti vor remarca un gust foarte ciudat la apa: ori metalic, ori statut, ori altfel. Insa gustul nu apare mereu, depinde si de remediu si de dilutie si de persoana. Dilutiile LM se pare ca nu au un gust ciudat. O fata chiar mi-a zis ca paharul se simtea foarte greu in mana. Multi au remarcat un gust ciudat la apa, lucru care arata ca se petrece ceva cu apa, caci un pahar cu apa fara eticheta homeopata nu prinde nici un gust chiar daca este lasat ore intregi.

Si remediile Bach se pot fabrica sa: se scrie "remediu Bach" si se adauga numele lui (eventual si dilutia CH3).

Mai jos doua cazuri din forum care au fost vindecate cu aceasta metoda:
http://forum.romedic.ro/prod/durerea_din_talpa_piciorului_-_remediu_homeopat_038777.html

Inca odata metoda pe scurt:

1. Scri numele de la remediu impreuna cu numarul dilutiiei homeopate (de ex. "Arnica montana CH30") sau a remediul Bach (de ex. "remediu Bach Mimulus") pe o bucata da hartie si plasezi pe aceasta hartie un pahar sau sticla in care pui ceva apa. Cantitatea nu conteaza. 

2. Lasi paharul peste hartia cu numele 2-5 minute la "programare". In cazuri de urgenta merge si mai repede. Daca sta mai mult nu conteaza. Nu conteaza materialul paharului, culoarea scrisului, cu ce se scrie, daca e apa plata sau nu. Hartia poate fi lipitsa de sticla sau pahar.

3. Din remediul astfel facut se bea o singura gura, asta reprezinta e o doza. In caz ca este vorba de o doza unica, restul de apa se arunca si spala bine paharul cu apa fierbinte sa nu bea si altcineva din el dupa aceea, caci si o picatura ramasa are efect ! 
Cu apa fierbinte se anihileaza remediul ramas in pahar In caz ca trebuie repetata doza de mai multe ori in aceea zi, nu se arunci apa ci se pastreaza si se ia cate o gura la intervalul necesar sau indicat.

Folosind metoda asta este ca si cum am dizolva granule de la farmacie in apa. Efectul este identic.
Insa aveti grija, nu faceti si luati remedii homeopate la intamplare asa caci de la remediile luate in mod gresit pot aparea
agravari ale starii de sanatate cat si simptome noi. 

-------------------------------------------------------------------
Daca cineva are chef sa scrie experienta lui personala cu remediile homeopatice facute singur cu hartia si paharul cu apa este binevenit deci. 

Poate in felul acesta cred si incearca si mai multi. Caci este totusi destul de incredibil ca functioneaza. Des chiar si pt. mine...:-) 

Insa nu trebuie uitat bineinteles ca un remediu homeopatic actioneaza numai cand se potriveste simptomelor pacientului. Adica luand un remediu oarecare in mod gresit nu se observa un efect pozitiv nici la granule homeopate si nici de la apa programata in acest mod. Trebuie ca sa fie ales remediul potrivit pt. a testa sau a te convinge ca astfel de remedii functioneaza. 

Caci daca ii dai unui om o farmacie la dispozitie, acest lucru nu il face medic sau vindecator caci el trebuie sa stie ce sa dea, cand sa dea si cat de des sa dea si cand se se opreasca. Aceasta metoda de fabricare pune la dispozitia oricarui om o farmacie gratuita de remedii energetice (homeopat si florale) insa nu si cunostintele pt. administrarea lor corecta si folositoare.

Deci noi vrem sa "copiem" sau sa programan cu metoda cu eticheta doua tipuri de remedii similare in efect dar diferite ca mod de producere. Ca urmare trebuie sa fim destul de precisi in ceea ce scriem (sau gandim) .

1) remedii homeopate

Astea au un nume latin din 2 cuvinte insotite 
de CHxx, Dxx LMxx sau xxM care reprezointa dilutia (forta ) remediului.

Aadica CH5 sau CH7 sau CH9 sau CH15 sau CH30 sau CH200...sau idem cu D (D12, D30)
sau cu LM: LM1, LM3, LM5. etc
sau potenze inalte 1M, 10M, 50M, 100M etc (M = CH1000)

Numele unui remediu consta de regula din "nume" si prenume". De exemplu Arnica montana, Calendula officinalis, Belladonna atropa, Calcarea phosphorica, Argentum metallicu, Argentum nitricum.
sau uneori numai dintr-un singur nume Phosphorus, Sulphur. 

Daca e vorba de o planta sau animal si numele remediu e unic sau e foarte comun atunci ajunge daca scriem numai numele fara prenume : "Arnica CH9", "Calendula CH30", "Belladonna CH15" sau "Phosphorus LM1" sau caci nu mai exista alta Arnica sau Calendula sau Belladonna sau Phosphor (ca element!)

La saruri trebuie ambele nume caci exista
mai multe saruri de calciu:
Calcarea phosphorica
Calcarea carbonica
Calcarea fluorica

sau la metale:
Argentum nitricum
Argentum metallicum
Cuprum (metallicum)
Aurum (metallicum)

2) remediile florale sau remedii Bach.

remediile Bach nu contin in nume diluatia (potenta).
La remediile florale se adauga in fata "remediu floral" sau "remediu Bach" sau "remedii Bach" sau "remedii florale" daca sunt mai multe de programat simultan. Caci remediile se fac altfel si se fac in general numai din flori (mai este si un mugure si o apa de izvor)

Iar numele originale nu sunt in latina ci engleza. De regula folosim numele orginal, deci in engleza.

Din floarea la orice planta putem face un remediu floral. Dar putem scrie si numele ei in limba romana sau engleza sau latina sau orice alta limba. Limba nu conteaza de fapt. 

De ex. "remediu floral Calendula" sau "remediu floral din galbenele"

In ce limba este folosit numele nu conteaza de fapt, caci continutul este acelasi. Si daca nu este remediul standard, trebuie sa precizam din ce sa fie facut remediul (radacina, flori, etc).

Un remediu Bach este de fapt un remediu homeopat dinamizat de soare. Dilutia lui se afla undeva intre CH12-CH60 ca putere, in functie de cat a stat la soare, dar acest lucru nu se stie si nici nu este scris pe remediu caci chiar daca s-ar cunoaste acest lucru dilutia nu este ceva fix.

Remediile florale fiind si ele tot remedii homepatice nu trebuie sa adaugam numarul dilutiei. Insa o putem face facultiv sau inalta dilutia.

Deci putem facultativ adauga o potenta (CHxx, 1M, 10M) la numele lui si atunci el devine si mai puternic sau lucreaza intr-un plan si mai adanc.

Deci in loc de "remediu Bach Mimulus putem scrie "remediu Bach Mimulus CH200"
sau "remediu Bach Mimulus 1M"

Asta face remediul mai dinamizat, deci mai puternic sau care lucreaza mai adanc.
Insa in general nu este nevoie sa adaugam CHxx la remedii Bach caci acestea sunt destul de puternice asa cum sunt si ele se iau mai des decat cele homeopate actionand mai mult pe planul emotional decat pe cel organic.

Eu sunt una din persoanele care fac remedii cu ajutorul apei. Am fost o persoana disperata, foarte bolnava , din oct 2009 si pana in ian 2010 nu au reusit la un spital bucurestean sa-mi puna un diagnostic clar. Ajunsesem epuizata,mi se lua sange de 3-4 ori pe luna, plangeam zilnic incercam sa accept ca probabil nu voi mai trai mult, nu intru in amanunte cu diagnosticele si organele afectate. Nu mai aveam ce pierde , ma simteam binecuvantata ca exista cineva care ma va ajuta. Dar CREDINTA in el ,in Dumnezeu, tratamentul cu apa cu bilutele si regimul alimentar practic conlucreaza . La inceput am fost sceptica cu acest remediu , nu am stiut ce sa simt cand am facut Sepia cu paharul , dar m-am terzit dupa 2-3 zile ALT OM,puternica, cu mult curaj, energica, am primit complimente ca am ochii mai vii si alta mina .Apoi am facut si Carduus marianus si am inceput sa simt gustul apei schimbat , efectele ,am inceput sa arunc picatura de susceptibilitate pe care o mai aveam . Aseara am facut remediul cu Nux vomica C30 ,a fost mai puternic , imediat ce am baut am simtit ceva toxic ca si cum as fi fumat multe tigari, senzatie usoara de voma , usor ametita ,de somn subit ,am fost la inceput parca usor hipnotizata ,apoi spre ziua ma trezisem pe jumatate,ceasurile sunau si eu eram undeva in adanc nu- mi venea sa ma trezesc.Am fost cam somnoroasa in prima parte a zilei , am baut ceiuri multe si mai dupa pranz am observat ca sunt foarte bine, ca nu ma mai inteapa ficatul. Cum eram si cum sunt acum cand zambesc , visez si ma simt bine ?

Pe langa Remediile cu apa iau si pastilutele recomandate .

Mie mi-a recomandat cineva anul tercut sa citesc o carte " In sfarsit nefumator- ALL CARR " , sa o citesc ca ma voi lasa de fumat. Evident ca am ras, Hm... ocarte!!!! dar am citit cartea si intradevar a fost un remediu care functionase ptr 99% din cititori inclusiv ptr mine si ami apoi prietena mea.

Asa ca sunt remedii care functioneaza ,va recomand si eu voua acest remediu , zambiti si voi ca si mine .Daca aveti un medic care va indruma nu stati pe ganduri remediul cu apa FUNCTIONEAZA .
Toate bune si sanatate ! geea

sursa;http://sanatate.findtalk.biz/t510-cum-sa-produci-orice-remediu-homeopat-oricand-si-fara-nici-un-ban

Atentie;Acesta este  doar un material informativ,si nu isi propune sa dea sfaturi.Cumpaniti bine inainte de a incerca astfel de remedii,si de asemenea intrebati si un doctor,deci fiecare isi asuma raspunderea pentru astfel de remedii.

Coltii babei


Numele latin al plantei ''Tribulus'' vine de la latinescul pentru incurcatura necaz,forma fructului,un fel de ancora cu trei colti foarte ascutiti,care era folosita de vechii cavaleri pentru a opri caii si ''terestris'',planta fiind una taratoare.Mai este cunoscuta si ca ''puncture'' sau viata care inteapa.

Este o planta folosita din cele mai vechi timpuri pe toata intinderea globului.In Grecia antica si India era folosita ca tonic si reintineritor si tot grecii o foloseau si pentru durerile de cap,afectiuni ale sistemului nervos,constipatie si tulburari sexuale.In China si India era recunoscuta pentru utilizarea in afectiuni hepatice,renale si ale cailor urinare,precum si in afectiuni cardiosculare,in China fiind folosita si astazi pentru aceleasi scopuri,dar si pentru tulburari imune.Dar una dintre cele mai cunoscute utilizari ale plantei,pe tot globul,este cea de tonic reintineritor si afrodisiac.


COMPOZITIE CHIMICA

*Saponine(furostanol si protodiscina-ca substante active ale plantei,iar mai recent descoperite terrestrina A si B):
*Glicozide si zaharuri
*alcaloizi
*flavonoide
*rasini
*taninuri
*substante cu structura sterolica



DESCRIERE SI RASPANDIRE

Este o planta tropicala,anuala,asemanatoare cu vita de vie,cu tulpini numeroase care ajung pana la lungimi mai mari de 1 metru cu multiple ramuri erecte si dese care formeaza un covor.Creste in soluri nsisipoase,dar si in zone desertice si solri sarace,in multe parti ale lumii:Europa.America9cu exceptia partii extrem nordice),Africa de sud,Australia,India,China,Pakistan,Sri Lanka

ACTIUNI TERAPEUTICE

*tonic nutritiva pentru musculatura imbunatatind forta si rezistenta
*creste nivelul testoteronului
*creste numarul si mobilitatea spermatozoizilor
*antianginoasa scade frecventa si durata crizelor de angina pectorala;
*vasodilatatoare
*antiagreganta trombocitara scade riscul de producere a trombozelor vasculare:
*hipotensiva
*antioxidanta
*hipocolesterolemianta
*protector hepatic
*hipoglicemianat
*diuretic,reducand retentia de sodiu si lichide
*are actiune de protectie impotriva formarii de calculi renali,dar si de dizolvare a acestora
*antibiotic,antifungic,antiinflamator9inhiba COX-2,0 enzima responsabila de producerea de substante cu efect proinflamator);
*antitumoral-datorita saponinelor:
*stimulator al sistemului imun si al eritropeiezei9al celulelor rosii-antianemic):
*analgezic si antispastic


INDICATII TERAPEUTICE

O lista atat de lunga de actiuni terapeutice nu si-ar gasi expresia decat intr-o lista similara cu afectiuni in care este indicata aceasta planta.Atentie totusi,planta,d3si nu s-a dovedit a avea efete adverse. la dozele obisnuite si nici toxicitate (decat la doze extrem de mari),este mai bine sa fie administrata in dozele recomandate,iar daca aveti o problema de sanatate sa intrebati un medic cu o competenta in domeniul fitoterpaiei daca cumva va este indicata aceasta planta.

1.Este considerata printre cele mai importante remedii in cazurile de tulburari sexuale ca frigiditate,scadera libidoului,tulburari de erectie si ejaculare precoce,dar nu numai atat.Planta are ca indicatie din cele mai vechi timpuri cazurile de impotente,dar si infertilitate,in principal la barbati,dar si la femei,avand un efect de echilibrare a balantei hormonale in ambele cazuri,dar si de cresterea a numarului si mobilitatii spermatozoizilor.In acest sens exista cateva zeci de studii la ora actuala,care confirma aceste date dupa o administrare a plantei de numai 3 saptamani.
2.Planta a devenit renumita printre practicantii de body building datorita proprietatilor sale exceptionale in aceasta directie.Este cunoscut faptul ca testoteronul un hormon masculin,ajuta la cresterea masei si fortei musculare.Aceasta planta creste nivelul acestui hormon ,ea nefiind insa hormon ,ceea ce o indica in cazul de hipotrofie musculara,slabiciune si rezistenta scazuta,dar si pentru sportivii de performanta.Modul prin care se produce acest fenomen stimularea productiei proprii a organismului,prin stimularea LH(hormon luteinizant)produs de glanda hipofiza,care controleaza activitatea testicolelor de producere a hormonilor masculini.Acestia sunt produsi pe cale naturala deci nu se ajunge la o crestere a nivelului hormonal,ci mai degraba la o echilibrare a balantei,ceea ce evident nu mai expune corpul la efectele nocive ale hormonilor artificiali.
In aceasta directie este de mentionat ca in Bulgaria,guvernul a sustinut echipe de cercetari in aceasta directie,care au revelat rezultate uimitoare;o crestere cu 72% a nivelului de LH si cu 41% a testoteronului.Aceste date s-au concretizat prin castigarea medaliilor de aur la olimpiada de catre halterofili bulgari in urma cu cativa ani,uimind intreaga lume.

3.La nivel cardiovascular,planta are un efect protectiv,ceea ce este complet diferit de stimulentele sexuale actuale,care supun inima si sistemul cardiovascular la riscuri crescute.Astel,planta are efectul de a diminua durata,frecventa si intensitatea crizelor de angina pectorala,avand un efect dovedit de dilatatie la nivelul arterelor care iriga inima,ceea ce o indica astfel incat in boala cardiaca ischemica.In plus este indicata la cei cu hipertensiune si valori ridicate ale colesterolului,factor care se asociaza frecvent la bolnavii acrdiovasculari si la varstnici.Efectul de vasodilatatie se realizeaza prin stimularea producerii naturale de catre organism a unui factor similar cu oxidul de azot(N02-unul dintre cele mai puternice vasodilatatoare naturale din organism.

4.La nivelul ficatului planta are de asemenea un efect protector hepatic,stimuland in plus folosirea colesterolului pentru producerea de hormoni,ceea ce duce la scaderea acestuia in sange.

5.Este indicata in multiple tulburari ale sistemului urinar;cistita,litiaza urinara,incontinenta urinara,retentia urinara,dar si afectiuni ale prostatei,planta avand efect diuretic,antibiotic si litotriptic.

6.Este indicata in depresii si afectiuni cu substrat nervos (asa numitele afectionale),cefalee,ameteli,dar si in iritatii,urticarii si inflamatii nespicifice.Planta are un efect bun de crestere a rezistentei la stres-atat din din punct de vedere fizic,cat si psihicreste increderea in sine si starea de bine interior.

7.Planta este indicata in durerile colicative urinare,abdominale si menstruale.Fiind in plus,un bun echilibrant al balantei hormonale,planta are astfel un puternic efect de eliminare a sindromului premenstrual si menstrual.

8.Studiile efectuate cu extracte din componentele active ale plantei(in principal cele saponinice-dioscina,protodioscina si diosgenina)au revelat efecte anticanceroase.Astfel planta nu numai ca impiedica cresterea tumorala,dar ajuta si la vindecare,in special in cazurile de cancere ale prostatei,cancere hepatice,renale si de san.Se pare ca efectul se datoreaaa atat stimularii sistemului imun,cat si unui efect specific antitumoral exercitat de aceste substante,dar si prin echilibrarea hormonala(atat la barbati,cat si la femei)care duc la o predispozitie mai mica de a dezvolta cancere dependente de hormoni cum sunt cel de prostata si de san.Studii experimentale au aratat in aceasta directie un efect citotoxic(de distrugere celulara)a saponinelor asupra celulelor carcinomului renal,precum si de inhibare a cresterii celulelor tumorale si de inducere a apoptozie(moartea ''naturala''a celulelor)din tumorile renale si hepatice.

9.Infectiile virale,bacteriene si fungice sunt o alta indicatie a plantei in care actioneaza atat prin stimularea sistemului imun,dar si prin efecte diredtive antivirale,cum sunt de exemplu,asupra virusurilor herpetice si gripale,dar si asupra mai multor specii de Candida.

10.Tulburarile metabolice ca diabetul zaharat,hiperu cemia si guta,hiperglicemia(cresterea grasimilor in sange)si hipercolesterolemia sunt afectiuni destul de raspandite in ziua de astazi in care hranirea este un proces atat de deficitar.Din nou studii efectuate in aceasta directie pe loturi de animale de laborator,au aratat o scadere a nivelului glicemiei cu 26% la soarecii sanatosi si cu 40% la cei diabetici(de mentionat ca in modelele experimentale soarecii sunt cei mai asemanatori cu modelul uman,astfel incat rezultatele sunt cele mai multe ori superpozabile in cea mai mare masura)

11.Actiunea antioxidanta este un subiect la moda de la care nu se abate nici aceasta planta,efect pe care il exercita prin cresterea activitatii SOD(superoxiddismutaza),enzima implicata in procesele de epurare a radicalilor liberi.Aceasta face din planta un excelent remediu antiimbatranire.


Va recomand sa nu va abtineti de la aduce in viata d-voastra aceasta planta si efectele sale benefice,caci va va vindeca si va va proteja de multe dintre bolile majore cu care se poate confrunta,dar va va ajuta si sa traiti placerea in cel mai pur sens al cuvantului alungand pe mai tarziu gandul batranetii.
Dr.GABRIELA MIHALACHE
Medic alergologie si imunologie clinica-articol plubicat de dumneaei in revista ''mirabilys magazine''..

SARITURI LA TRAMBULINA ELASTICA-BENEFICII

SARITURI LA TRAMBULINA ELASTICA. BENEFICII:






Unul din rolurile sistemului limfatic este acela de a curata organismul de toxine si deseuri metabolice. O circulatie limfatica si sanguina deficitara duce la cresterea acumularii de lichide in stratul superficial al grasimii situate sub tegument si la acumularea de toxine in interiorul celulelor grase. Drenajul limfatic defectuos si reducerea circulatiei sangelui provoaca acumulari de grasime, pierderea elasticitatii tesutului conjunctiv, ducand la aparitia imperfectiunilor si denivelarilor pielii.

Din arderea diverselor alimente consumate rezulta si toxinele si radicalii liberi, care, daca circulatia limfatica nu este corespunzatoare, se acumuleaza in cantitate mare in adipocite (celule grase) si produc incarcarea cu lichide a acestor celule si umflarea lor. Radicalii liberi, ataca tesutul conjunctiv provacand alterarea si schimbarea structurii tesutului conjunctiv subcutanat, afectand astfel stratul superficial al pielii.

Sursa;Anthony Robbins
S-ar putea sa-ti placa si:

Controlul Ki-ului Koichi Tohei-Forta e cu tine

Controlul ki-ului (cred ca aceasta e notarea cea mai raspindita la aikido, nu qi) se refera in primul rind la felul in care iti controlezi propria energie. Abia dupa ce iti poti controla ki-ul propriu poti ajunge sa interactionezi cu ceilalti. In artele martiale se spune ca la niveluri ridicate maestrii reusesc sa perceapa nivelul si cit de bine controleaza cineva ki-ul. Aici ar putea fi vorba de "dominare psihica", dar e mai mult decit increderea in sine, aici "esti ceeea ce esti", cu calitatile si posibilitatile tale iar celalalt te simte. E practic o "intrecere" in puterea ki-ului, dar mai exact intr-un articol din Aikido Journal, cu Koichi Tohei, 10 dan, conducãtorul Societãtii de Ki, a avut loc la 14 martie 1996 la sediul Societãþii de Ki în Tokyo.
AJ: Multi oameni si-au dorit sã devinã la fel de iscusiti precum dumneavoastrã, dar le-a fost foarte dificil. Puteti sã ne împãrtãsiti din experientele pe care le-ati avut în obtinerea acestui grad de abilitate? Spre exemplu, cum erau antrenamentele de aikido pe parcursul celor doi ani care au trecut între intrarea la dojo-ul Ueshiba si momentul în care aþi fost trimis la rãzboi? 


Kohei: M-am antrenat în dojo-ul Ueshiba pentru exact un an si jumãtate înainte de a pleca din tarã. De obicei o perioadã atât de scurtã nu înseamnã nimic special, dar în acest timp am fost trimis ca reprezentant al lui Sensei Ueshiba sã predau în locuri precum Scoala Shumei Okawa la curtea imperialã si academia de politie militarã. Am fost în dojo aproximativ sase luni înainte de a fi trimis sã predau în acele locuri.

Când persoanele cãrora am mers sã le predau au auzit cã sunt student la Universitatea Keio se asteptau sã fiu un tip fragil si efeminat, aceasta fiind prejudecata despre Keio încã din acel timp. Dar am apãrut în kimono ºi saboþi de lemn, arãtând ca un student împovãrat, tipic acelor zile.

Una dintre persoanele cãrora le-am predat la academia de poliþie militarã era 4 dan, dar eu însumi nu aveam nici mãcar un grad kyu (centurã coloratã), darãmite un grad dan (centurã neagrã). Când m-au întrebat: “Sensei ce grad dan aveti?” îi pãcãleam spunând lucruri precum “gojo-dan”, un joc de cuvinte însemnând “cred cã glumiti”. Continuau totusi spunând: “Totuºi, Sensei, lãsând gluma la o parte, nu se poate sã aveþi doar grad kyu, nu-i asa…?”. Rãspundeam întotdeauna “nenju mukyu”, un alt joc de cuvinte pentru “kyu”. În final nimeni nu a cunoscut gradul meu adevãrat, sau mai bine spus lipsa lui.

De abia dupã ce am intrat în armatã Sensei Ueshiba mi-a trimis gradul de 5 dan. Acesta a fost primul grad pe care l-am primit vreodatã! Pânã atunci nu am avut nici un grad kyu sau dan, în ciuda faptului cã predam unor persoane care fuseserã gradate pânã la 4 dan! De fapt gradãrile de centuri negre se înfãptuiau într-o manierã extrem de hazardatã ºi subiectivã în acele zile. Sensei Ueshiba împãrþea grade de 3 si 4 dan în stânga si-n dreapta dupã cum avea nevoie.

Odatã, Sensei Ueshiba a primit o cerere de la Universitatea Kenkoku din Manciuria pentru a trimite un instructor de aikido acolo. S-a decis ca dl. Tomiki sã meargã. Sensei Ueshiba a decis cã, deoarece Tomiki va fi considerat un membru al corpului didactic al universitãþii, ar trebui sã aibã mãcar 8 dan. Asa cã Tomiki a fost promovat imediat la 8 dan. Trebuie sã priviþi aceste gradãri de la începuturi cu scepticism. Acelasi lucru se poate spune si despre persoana cu grad de 4 dan cãruia i-am predat la academia de poliþie militarã. Cum altfel putea un individ ca mine, fãrã nici un grad, sã-i predea?
AJ: Totusi, deoarece ati fost trimis sã predati dupã numai sase luni de practicã, se poate presupune cã obtinuserãti un oarecare nivel de abilitate…

Tohei: Câtusi de puþin. Pur si simplu sase luni nu sunt de ajuns pentru a atinge nici un fel de abilitate. Când mã gândesc la trecut mã simt stânjenit cã am fost într-o astfel de posturã. În realitate cunosteam doar puþin mai mult decât celor cãrora le predam. Cu certitudine nu am obtinut nimic de care sã fiu mândru si doar pentru cã cei din jurul meu cunosteau mai putine decât mine autoritatea mea de a preda a rãmas nedisputatã. Dacã as vedea astfel de lucruri astãzi le-as critica cu înversunare.
Am fost fragil în timpul copilãriei si pe deasupra am cãpãtat pleurezie pe vremea când am intrat la Universitatea Keio, dar m-am sãturat de acest lucru si m-am hotãrât sã mã fac bine si sã-mi întãresc mintea si corpul. Într-o zi sora mea mai micã mi-a adus o carte despre Tesshu Yamaoka, un spadasin faimos. Cartea se intitula Profesorul Meu, si era scrisã de Tetsuju Ogura, unul dintre cei mai buni elevi ai lui Yamaoka. Cartea prezenta viata lui Yamaoka si cumva mi-a atins o coardã sensibilã. Unul din lucrurile care m-a impresionat cel mai mult a fost idea de a face orice într-un fel care nu admite decepþii asupra propriei persoane sau asupra altora, si sã abordezi orice cu o atitudine extrem de pozitivã, mergând chiar si pânã la auto-sacrificiu. Cartea menþiona un dojo de misogi (purificare), Ichikukai, care încã conducea antrenamente în stilul lui Yamaoka si am decis sã merg acolo.

Desi pleurezia mã forta sã nu fac nimic altceva decât sã stau în pat, în fiecare zi dupã orele de la universitate, am decis sã merg la Ichikukai pentru a mã întãri, chiar dacã acest lucru m-ar fi omorât. Ichikukai înseamnã ad literam; “Societatea Unu-Nouã” si a fost denumitã asa pentru a comemora moartea lui Yamaoka din ziua 19 a unei luni. Avea de asemenea de a face cu filozofia cã fiecare individ are cel putin “puterea unuia singur”, dar prin antrenamente si efort poate adãuga încã nouã pentru un total de zece. M-am gândit cã deºi am cel puþin puterea unuia vreau puterea a zece

Totusi când am ajuns la Ichikukai mi s-a spus cã cineva atât de slãbit de boalã ca mine pur si simplu nu va putea supravietui tipului ascetic de antrenamente fãcute acolo. Nici mãcar nu m-au lãsat sã intru pe usã. Mi-au spus cã antrenamentele implicã sã strigi cu voce puternicã de dimineata pânã seara în timp ce esti plesnit pe spate si este greu de crezut cã un student de la Keio va putea îndura acest lucru. Totusi nu am cedat. Deja eram determinat sã devin mai puternic sau sã mor încercând, asa cã am insistat sã mã primeascã. Pânã la urmã a apãrut seful Scolii, Sensei Tesso Hino. Mi-a spus cã deoarece eram atât de determinat mã vor lãsa sã încep cu zazen (meditatie Zen din pozitia sezut), continuând cu exerciþiile ascetice mult mai dificile (misogi) mai târziu, dupã ce corpul mi se va întãri într-o oarecare mãsurã.

Antrenamentele de zazen erau conduse de Josei Ota, preotul sef al templului Daitoku în Tokyo. Venea tocmai de la Tokyo pentru a preda intensiv de trei ori pe lunã.

De fiecare datã stãteam în meditaþie întreaga noapte. Nimeni altul nu era obisnuit sã stea în zazen pe parcursul nopþii, dar Sensei Hino mi-a spus cã va sta cu mine, dacã îmi doresc acest lucru, astfel încât stãteam împreunã pânã în zori.

 

Dupã aproximativ sase luni s-a hotãrât în sfârsit cã pot sã trec la antrenamentele de misogi. Antrenamentele presupuneau într-adevãr sã strigi si sã fii lovit pe spate, iar pieptul a început sã mã doarã din seara primului antrenament. Am presupus cã pleurezia s-a întors, dar deoarece am spus cã sunt hotãrât sã devin puternic chiar dacã voi muri încercând, nu mã puteam plânge cã mã doare pieptul si sã cer sã plec acasã. M-am gândit cã oricum dacã mã prãbuseam pe podea mã vor ajuta cumva. Mi-am alungat pur si simplu durerea din minte si am uitat de ea. Dupã aceasta pleurezia a dispãrut si nu s-a mai întors niciodatã. (Am fost examinat la raze X mai târziu si cu surprindere am aflat cã nu mai era nici o urmã de la pleurezie de parcã nu as fi avut-o niciodatã). Aceasta a fost prima experientã care mi-a arãtat puterea minti

În 1940 dl. Shohei Mori m-a prezentat lui Sensei Ueshiba si am devenit elevul dânsului. Am fost teribil de impresionat de felul în care Sensei Ueshiba arunca oameni fãrã a folosi nici un fel de forþã. Am mers la dojo la fiecare antrenament, dar am descoperit cã nu mã puteam mãsura nici mãcar cu elevii de liceu care se antrenau acolo. Dupã un timp, totusi, am observat cã atunci când veneam la antrenamente, complet epuizat dupã o sesiune la Ichikukai, nimeni nu mã putea misca. Am observat de asemenea cã atunci când aruncam persoane, eu având aceastã stare de extenuare, se duceau de-a dreptul zburând. Aceste douã fenomene m-au fãcut sã înþeleg cã trucul era sã renunþ la tensiunea fizicã. Pe de altã parte Sensei Ueshiba ne spunea tot timpul sã folosim forþã în tehnici. Aºa cã am experimentat în diverse feluri atât folosind forþã, apoi renunþând la ea, folosind-o apoi din nou si asa mai departe.

Am încercat sã pun în practicã învãtãturile lui Yamaoka care spunea cã odatã ce ti-ai ales un profesor trebuie sã urmezi ceea ce îti predã indiferent dacã gândesti cã este bine sau rãu. Lucruri care nu îti par logice în minte pot fi întelese experimentându-le prin intermediul corpului. Odatã ce le-ai înteles în acest fel te poþi opri sã le mai faci dacã alegi acest lucru. În caz contrar, dacã pornesti cu atitudinea: “Voi învãta acest lucru, dar nu-l voi învãta pe celãlalt”, vei sfârsi ratând toate lucrurile bune pe care ti le oferã profesorul tãu. De aceea stiu tot ceea ce a fãcut Sensei Ueshiba, atât lucrurile bune cât si cele rele.

În acel moment mi-am dat seama cã relaxarea era o cheie importantã, desi am observat cã erau lucruri pe care nu le puteam face doar relaxându-mã. Am simþit cã motivul era pentru cã fãceam ceva gresit.

Am înteles care era acel lucru când am ajuns pe câmpul de luptã si m-am confruntat cu ideea mortii. Am înteles atunci cã universul are o minte. M-am întrebat asupra semnificaþiei tuturor antrenamentelor pe care le-am fãcut. M-am gândit cã dacã as muri atunci, pentru ce au fost toate antrenamentele mele? M-am gândit cã oricum nu au fost pentru a muri pe câmpul de luptã. Cu siguranþã universul m-a fãcut sã mã antrenez în acel fel pentru cã aveam altceva de fãcut. Dacã aveam dreptate, nu era nici un motiv sã mor acolo. Cu siguranþã dacã antrenamentele mele au fost în concordantã cu mintea universului, nu voi muri pe câmpul de luptã. Gândind în acest fel am decis sã-mi testez teoria în practicã.

Odatã ce am luat aceastã decizie m-am simþit dintr-o datã usurat si dupã aceea, indiferent cât de intense au fost luptele, gloantele nu m-au lovit. Pas cu pas am devenit îndrãznet – probabil chiar arogant – si le-am spus oamenilor mei cã dacã mã vor urma, gloantele n-o sã-i loveascã. Toþi au crezut acest lucru si la acel moment patrula mea a fost singura care s-a întors din rãzboi cu toti cei 80 de oameni neatinsi. Din acea experientã am înteles cã universul trebuie sã aibã un fel de minte. Când vorbesc acum despre “mintea universului” mã bazez pe acea experientã. Universul are un ritm propriu si guverneazã viaþa. Sã fii corect înseamnã sã fii în acord cu principiile sau ordinea universului; ceea ce nu este în acord cu principiile universului este imposibil de fãcut sau necesitã un efort nenatural.

Problema este sã determini care sunt principiile sau ordinea. Poti sã te gândesti la principiile sau ordinea universului ca la ceva pe care nimeni nu îl poate nega, caz în care nu este nici o problemã. Unii pot spune cã întrucât universul nu are limite, întotdeauna vor fi lucruri pe care nu le cunoaºtem. În acest caz un om ar trebui sã admitã ceea ce nu stie sau poate ar trebui sã se ducã sã consulte un specialist al acelei probleme. Cel mai important este sã faci lucruri corecte într-un mod determinat, sã încetezi sã faci lucruri gresite la fel de determinat sti când nu stii ceva sã spui cã nu stii la fel de determinat. Acesta este felul în care am încercat sã-mi trãiesc viaþa.

Chiar si un mare profesor poate preda lucruri gresite. În cazul meu, am încercat sã le fac oricum si am încetat sã le mai fac imediat ce mi-am dat seama cã nu sunt potrivite pentru mine. Respingând sau acceptând lucruri fãrã a le încerca nu înseamnã decât construirea de iluzii.

Când m-am întors din rãzboi, am constatat cã în timp ce Sensei Ueshiba mã putea arunca foarte usor, tehnicile altor persoane erau complet ineficiente. În mod evident erau niste diferenþe între cele douã modalitãþi de aplicare ale tehnicilor. Unii spuneau cã pur si simplu Sensei Ueshiba are “puterea si îndemânarea a o mie de oameni”, dar m-am întrebat dacã erau cu adevãrat lucruri pe care, în ciuda faptului cã amândoi eram fiinþe umane, Sensei le putea face si eu nu. Astfel de întrebãri au început sã se nascã în mintea mea. Din nou am simþit cã doar admitând sincer cã sunt lucruri pe care nu le stii vei putea pânã la urmã întelege.

Cam în acea perioadã l-am descoperit pe Sensei Tempu Nakamura. El m-a învãþat cã “mintea miscã corpul”. Mintea este amontele si corpul este avalul. Dacã amontele este murdar la fel va fi si avalul. De la Nakamura am învãtat cã unificarea mintii si a corpului este posibilã prin purificarea minþii pentru a-i permite sã influenþeze corpul. Deja experimentasem acest lucru pe câmpul de luptã dar nu fãcusem legãtura dintre acea experienþã cu principiul.

Cred cã la fel se poate spune despre aikido. Privind înapoi la ceea ce fãcea Sensei Ueshiba, este clar cã îsi aplica tehnicile doar dupã ce conducea mintea oponenþilor. În mod contrar, noi toþi încercam cã conducem corpurile oponentilor si abia apoi sã ne dãm seama cum sã-i aruncãm. Bineînþeles cã ei rezistau si era imposibil sã-i aruncãm.

Pentru a putea conduce mintea oponentului, mai întâi trebuie sã ai control complet asupra proprii tale minþi. Dacã nu îþi poti controla propria minte nu te astepta sã poti conduce mintea altora.

Corpul Uman – o masinarie plina de mistere


Va prezint 130 de curiozitati ale corpului uman, fizice si psihice.

1. Fiecare persoana are o amprenta a limbii unica, la fel ca si cea digitala

2. Consumul de fructe si legume ar putea ajuta organismul sa-ti produca propria aspirina
Conform Jurnalul de Agricultura si Chimie Alimentara, persoanele care consuma acid benzoic – substanta naturala ce se gaseste in fructe si legume – ar putea sa-si prepare propriul acid acetilsalicilic – componentul cheie care confera aspirinei proprietatile antiinflamatorii si calmante.

 
 3. Bicarbonatul de sodiu ajuta la albirea dentara, usturoiul poate fi de ajutor in tratarea “piciorului atletului“, iar mierea poate calma mahmureala.

4. Facebook poate fi de ajutor sanatatii
Studiile demonstreaza ca mentinerea relatiilor cu familia si prietenii previne pierderile de memorie si prelungesc viata.

5. “Sindromul capului care explodeaza” este real (desi extrem de rar)
Asociatia Americana de Medicina a Somnului explica ca persoanele ce prezinta acest sindrom se confrunta cu zgomote foarte puternice si indescifrabile care par sa-si aiba originile in interiorul propriului cap.

6. Exercitiile regulate pot sa scada riscul de cancer la femei, insa doar in conditiile in care orele de somn sunt suficiente.
Institutul National de Cancer a urmarit timp de 10 ani 5.968 de femei, timp in care 604 dintre ele au dezvoltat diferite tipuri de cancer. Persoanele cu o activitate fizica crescuta au prezentat un risc de 20% mai mic de a dezvolta cancer decat persoanele mai putin active. Pentru un segment din persoanele urmarite, mai putin de 7 ore de somn pe noapte, a scazut vizibil beneficiile oferite de exercitiul fizic; riscul de cancer era mai mare doar in cazul femeilor care aveau activitate fizica dar dormeau mai mult, insa mai mic decat al celor care nu practicau niciun sport.


7. Oasele corpului se pot auto-distruge
In afara de sustinerea organelor si a muschilor, oasele regleaza nivelul de calciu; oasele contin fosfor si calciu, cel din urma fiind necesar sistemului nervos si musculaturii. Daca necesarul de calciu nu este acoperit, anumiti hormoni vor cauza distrugerea oaselor cu scopul de a creste nivelului de calciu din organism pana la obtinerea concentratiei necesare.
8. Pozitia corpului afecteaza memoria
Nu va puteti reaminti un eveniment din copilarie? Atunci incercati sa va asezati in genuchi. Memoriile au la baza anumite simturi; un anumit parfum sau un zgomot pot evoca un episod din copilarie.

9. Creierul are un “apetit” enorm
Desi cantareste doar 2% din greutatea totala a corpului, creierul solicita 20% din totalul de oxigen si calorii din organism.

10. Pubertatea remodeleaza creierul
De ce adolescentii sunt atat de nemultumiti din punct de vedere emotional? Hormoni precum testosteronul influenteaza dezvoltarea neuronilor, iar schimbarile ce intervin in structura creierului au multe consecinte la nivelul comportamental, precum: stanjeneala, apatie, dificultati in luarea de decizii.

11. Greutatea corporala este genetica
Cand au descoperit-o prima oara, cercetatorii au denumit-o “gena ingrasarii”; au descoperit apoi ca exista o legatura intre aceasta gena si diabet si redenumit-o gena FTO (gena obezitatii): persoanele care prezinta 2 copii ale acestei gene prezinta un risc cu 40% mai mare de a dezvolta diabet si sanse de 60% mai mari de a deveni obezi decat restul persoanelor.
Cu toate aceastea, conform expertilor, o predispozitie genetica spre ingrasare nu trebuie considerata o sentinta pe viata; o alimentatie corespunzatoare si un program de exercitii fizice regulat, pot indeparta riscul de obezitate.

12. Unele persoane au mai multe celule grase
Diferentele dintre numarul de celule grase de la doua organisme pot fi enorme: unele persoane pot avea de 2 ori mai multe celule grase decat altele.
Celulele grase apar din copilarie pana in adolescenta. Acele persoane predestinate sa dezvolte un numar mare de celule grase, incep sa le produca inca de la varste foarte fragede (2-3 ani), iar rata de crestere a celulelor este mai rapida decat in mod normal.
In situatiile in care se pierd/castiga cateva kilograme, numarul de celule grase ramane constant.
Desi numarul de celule grase din organism nu poate fi redus, exista masuri ce pot fi adoptate pentru a le mentine la dimensiuni reduse.

13. Metabolismul poate fi schimbat
O echipa de cercetatori au supus atentiei schimbarile care au loc la nivel celular atunci cand se inregistreaza o crestere in greutate. Cresterea in greutate cu 5 kilograme poate avea ca rezultat incetinirea metabolismului si declansarea unui cerc vicios: cu cat creste tesutul adipos, cu atat reducerea lui devine mai dificila. Cu toate acestea, conform specialistilor, activitatea fizica poate readuce metabolismul la un nivel optim de ardere a grasimilor.

14. Stresul duce la ingrasare
Momentele stresante cresc nevoia de carbohidrati a organismului; astfel, in perioadele stresante majoritatea indivizilor au tendinta de a manca alimente bogate in grasimi.

15. Comportamentul alimentar pe perioada sarcinii influenteaza in viitor greutatea fatului
Conform specialistilor, alimentele dulci si grasimile consumate de mame in sarcina pot influenta greutatea fatului pe parcursul vietii (modul de asimilare a grasimilor).

16. Mai multe ore de somn, mai multa grasime eliminata
Conform Universitatii din Chicago, privarea organismului de somn deregleaza echilibrul hormonal, cauzand o scaderea a nivelului leptinei (hormon care influenteaza apetitul si induce starea de satietate) si cresterea nivelului de grelina (hormon care produce senzatia de foame).

17. Greutatea partenerului de viata este importanta!
Cercetatorii sustin ca o crestere in greutate a partenerului de viata poate fi contagioasa. Conform unui studiu publicat in New England Journal of Medicine, obezitatea unuia dintre parteneri creste cu 37% riscul de obezitate pentru celalalt membru al cuplului.

18. Obezitatea poate fi cauzata de un virus
Adenovirusii sunt responsabili pentru o serie de boli, de la infectii ale tractului respirator superior si pana la afectiuni ale sistemul digestiv. Totodata, infectiile cu adenovirusi par sa favorizeze cresterea numarului de celule grase din organism, precum si continutul gras al acestora.

19. Dulciurile provoaca dependenta
Desi alimentele nu provoaca acelasi tip de dependenta precum cocainaalcoolul, cercetarile din ultimii ani au descoperit unele reactii similare. Pe parcursul unui studiu, participantii au fost supusi unui test in cadrul caruia le-au fost enuntate anumite alimente preferate; in mod surprinzator, la aplicarea stimulului, au fost sensibilizate aceleasi parti ale creierului ca si in cazul dependentei de droguri.
Reactia ar putea avea legatura cu dopamina, neurotransmitator corelat cu motivatia si placerea; daca persoanele obeze au mai putini receptori de dopamina, vor simti nevoia de mai multe alimente pentru a putea obtine efectul de placere. sau

20. Dieta pentru care se opteaza este irelevanta!
Ceea ce conteaza cu adevarat este abilitatea individuala de a modera cantitatea de alimente consumate.

21. Rasul este o excelenta terapie
Vizionarea unei comedii pentru mai mult de 15 minute poate creste fluxul sanguin.
Amintiti-va sa radeti in fiecare zi – pentru a va mentine inima sanatoasa.

22. Durerea in piept nu este singurul simptom al infarctului
Simptomele majoritatii infarcturilor includ durere in piept, disconfort la nivelul umarului sau dificultati respiratorii (dispnee). Alte simptome includ greata, ameteala, transpiratia.

23. Dupa varsta de 20 de ani se recomanda testarea colesterolului
Dupa implinirea varstei de 20 de ani, testarea regulata a colesterolului, presiunii arteriale si a glicemiei sunt foarte importante pentru sanatatea fiecarui om.

In cazul unui nivel ridicat de colesterol (hipercolesterolemie), pe piata sunt disponibile medicamente pentru tratarea aceste probleme, insa pot fi utilizate si alte instrumente pentru scaderea colesterolului.

24. Obezitatea cauzeaza, in multe cazuri, diabet de tip 2
Cercetarile au demonstrat ca prin consumarea unei cantitati ridicate de fructe, vegetale si fibre sensibilitatea fata de insulina a tesuturilor celulare poate fi modificata in mai putin de doua saptamani.

25. Mersul pe jos poate salva viata
Un studiu recent a demonstrat ca o femeia sedentara, de 40 de ani, care incepe sa faca plimbari zilnice de cel putin o ora, poate reduce riscul de infarct, ajungand aproximativ la acelasi nivel cu al unei femei care a fost activa pe parcursul intregii vieti.

26. Si copiii pot suferi de hipertensiune
Aproximativ 5 din 100 de copii au o presiune arteriale mai mare decat normalul.

27. Super forta
Legendele conform carora anumite persoane ridica greutati remarcabile in situatii de urgenta, sunt bine cunoscute.
Desi greu de crezut, raspunsul biologic la stres acut al organismului poate conferi persoanei puteri nebanuite, precum forta de a ridica o masina sau de a impinge un bolovan de 300 de kilograme.

28. Auz supersonic
Ecolocatia este un sistem de orientare situat la nivel cerebral, care poate compensa lipsa sau slabirea vederii; este modalitatea prin care persoanele cu probleme vizuale continua sa realizeze activitati surprinzatoare.
Desi acest sistem de orientare este specific liliecilor, oamenii de stiinta sustin ca, in timp, creierul uman se poate adapta sa perceapa mediul pe baza ecourilor produse de anumite obiecte aflate in proximitate.

29. Super-memorie
Teoretic, creierul uman are abilitatea de a memora fiecare amanunt/obiect pe care l-a auzit sau vazut macar o data in viata.
Sindromul hipertimestic este o afectiune prin care individul beneficiaza de o memorie autobiografica superioara. Persoanele care sufera de acesta afectiune retin cu lux de amanunte toate experientele cu care se confrunta de-a lungul vietii, in functie de data la care acestea s-au petrecut.

30. Imunitate la durere
Senzatia de durere este parte importanta a vietii, acea lectie grea pe care cu toti trebuie sa o invatam in procesul de dezvoltare psihica si fizica.
Cu toate acestea, in momente de soc/ trauma creierul transmite senzatiile dureroase de intensitate mult redusa fata de momentul in care socul/trauma va disparea.
Spre exemplu, in cazul unui accident de masina – soldat cu rani dureroase – persoana va cauta mai intai sa se salveze din acesta situatie – sa iasa din masina contorsionata – neglijand durerea provocata de rana. Numai dupa ce socul va disparea, senzatia de durere va fi pe deplin resimtita.

31. Manipularea timpului
Viteza cu care trece timpul este conditionata de mintea fiecarui individ, deoarece creierul are doua modalitati de a experimenta lumea, una rationala si alta experientiala.

32. Cel mai mare organ
Pielea cel mai mare organ al corpului

33. “Greutatea pielii”
Pielea unui adult de inaltime medie cantareste aproximativ 3,5 kilograme, se poate intinde pe o suprafata de aproximativ 2 metri patrati si contine aproape 12 kilometri de vase sanguine.

34. Transpiratia
Pielea poate elimina in zilele extrem calduroase pana la 11 litri de transpiratie. Singurele zone ale corpului care nu transpira sunt unghiile, marginile buzelor si membrana timpanului urechii.

35. Mirosul neplacut
Mirosul corpului este determinat de un tip secundar de transpiratie – o secretie produsa de glandele sudoripare apocrine. Mirosul este provocat de bacteriile aflate la nivelul pielii, care se hranesc cu componentele de grasime eliminate prin transpiratie.

36. Crima perfecta
Unele persoane nu prezinta amprente digitale; de acesta situatie sunt responsabile doua afectiuni genetice rare, cunoscute sub denumirile de Sindromul Naegeli si Dermatopatia pigmentara reticulata.

37. Pielea, ochii celor nevazatori
In cazul persoanelor care si-au pierdut vederea, cortexul raspunde stimurilor primiti prin atingerea obiectelor sau prin auz, astfel in cat aceste persoane “vad” prin atingeri si sunete.

38. Melamina
Pielea alba a aparut acum aproximativ 20 – 50.000 de ani, ca urmare a migrarii persoanelor cu piele neagra in zonele cu clima rece si pierderea pigment numit melanina de la nivelul pielii.

39. Oameni foarte… foarte… albi
Albinismul este o afectiune ereditara rara, caracterizata print depigmentarea totala sau partiala a pielii si parului.
Albinismul este de multe ori utilizat in filme pentru a caracteriza personajele cu rol negativ: Codul lui Da Vinci, Die Another Day, Matrix Reloaded, ca urmare a asocirieii pielii albe cu vampirii sau alte creaturi mitice ale noptii.

40. Cine mai are nevoie de cheie?
Mai mult de 2000 de persoane au cipuri de identificare prin frecventa radio (RFID) implantate sub piele. Acestea servesc la oferirea de informatii medicale, logarea pe computer sau deschiderea masinilor.

41. Receptorii
Exista cel putin 5 tipuri de receptori la nivelul pielii care raspund de senzatia de durere si percep atingerea.

42. “Suntem cu adevarat murdari”
Organismul uman este gazda pentru peste 1000 de specii de bacterii; exista mai multi germeni in organism decat intreaga populatie a SUA.

43. Atentie la produsele de spalat
Sapunurile antibacteriene nu sunt cu nimic mai eficiente in prevenirea infectiilor comparativ cu sapunurile normale, iar triclosanul (ingredientul activ) poate avea efecte negative asupra hormonilor sexuali.

44. Urinarea in stil egiptean
In antichitate, egiptenii si aztecii obisnuiau sa urineze pe piele pentru a trata leziunile/arsurile de la nivelul tegumentului. Ureea, compus chimic al urinei, este cunoscuta drept distrugatoare de fungi si bacterii.

45. Bacteriile si rezervoarele de apa
Este recomandata evitarea consumarii de apa din dispozitivele tip fantana sau alte tipuri de rezervoare; exista mai multe bacterii in masinile de gheata din fast-fooduri decat in vasul de toaleta.

46. Mancarea scapata pe dusumea nu mai este comestibila
Nu exista o “regula de 5 secunde” cand vine vorba de scaparea mancarii pe dusumea; contaminarea alimentelor cu bacterii nu necesita timp.

47. Televizorul poate ucide
Telecomanda televizorului raspandeste stafilococi rezistenti la antibiotic, care contribuie la 90.000 de decese anuale cauzate de infectiile capatate pe perioada de spitalizare.

48. Asigurati-va ca medicul dvs. se spala pe maini

49. Febra puerperala
Aproape o patrime din femeile care au nascut in spitalele din Europa si America in secolele XVII-XIX, au murit de febra puerperala, o infectie raspandita de asistente si medici prin nerespectarea regulilor igienice.

50. Nu uitati de igiena orala
Prima periuta adevarata de dinti a fost inventata in anul 1498 in China si era confectionata din par de mistret siberian, fixat pe un suport (din os sau bambus). Cu toate acestea, spalatul pe dinti nu a devenit rutina pana ce nu a fost impus soldatilor in cel de-al 2-lea razboi mondial.

51. Oare ce au asteptat?
Viata a aparut pe pamant cu aproximativ 3,8 miliarde de ani in urma, dar sexul s-a dezvoltat abia peste 2 miliarde de ani mai tarziu.

52. De ce este nevoie de doi?
Raspunsul la aceasta intrebare nu este cunoscut de specialisti, din moment ce reproducerea asexuata este o strategie evolutionara mai buna din anumite puncte de vedere.

53. Mai bun pentru ficat decat tylenol-ul
Sexul vindeca durerea de cap. Endorfinele secretate in timpul actului sexual nu ofera doar o senzatie de placere, ci actioneaza asemeni unui calmant puternic.

54. Ciocolata versus sex
79% dintre femei ar prefera sa manance ciocolata decat sa faca sex.

55. Mentine viata
Sexul este benefic pentru sanatatea inimii. Relatiile sexuale frecvente (de cel putin 2 ori pe saptamana) scad riscul de infarct.

56. De fapt … un medicament universal
Printre beneficiile sexului se mai regasesc si reducerea durerii provocate de crampele menstruale si artrita; creste nivelul de endorfine si corticosteroizi reducand durerea.

57. Stare de calm
Sexul reduce stresul, asa ca incercati sa aveti contact de cateva ori pe saptamana.

58. Ce legatura are cu dragostea?
Simplul act sexual si dragostea romantica activeaza arii distincte ale creierului – iar dragostea este cu siguranta mai puternica.

59. Curiozitate?
Studii recente sugereaza ca femeile sunt (in natura lor) bisexuale si cu cat au un libido mai crescut, cu atat creste dorinta sexuala fata de ambele sexe.

60. Asexualitatea
1% dintre adulti manifesta interes 0 (zero) fata de actul sexual si nu s-au simtit nicioadata atrasi sexual de o alta persoana.

61. Afectiunile mentale sunt mai comune decat se crede
Institutul National de Boli Mentale a raportat ca unul din patru adulti experimenteaza o tulburare mentala, intr-un anumit moment, pe parcursul vietii.

62. Nu doar adultii sunt afectati de bolile mentale
Conform rapoartelor, 10% dintre copiii si adolescentii din America sufera de o tulburare emotionala si mentala serioasa care le influenteaza activitatile de zi cu zi, de acasa sau de la scoala.

63. Afectiunile mentale afecteaza tinerii
Afectiunile mentale afecteaza de regula adolescentii sau adultii tineri. Toate varstele sunt succeptibile, insa tinerii si batranii sunt cei mai vulnerabili.

64. Implica costuri ridicate
Costul economic al bolilor mentale netratate depaseste in Statele Unite peste 100 miliarde de dolari pe an.

65. Sunt tratabile
Majoritatea persoanelor care traiesc cu o boala mentala serioasa pot sa-ti imbunatateasca simtitor calitatea vietii prin adoptarea masurilor potrivite.

66. Actioneaza rapid
Identificarea timpurie a afectiunilor mentale este vitala pentru tratarea acesteia.
67. Nu fiti aspru
Stigmatizarea afecteaza increderea in tratarea afectiunii.

68. Tulburarea bipolara nu tine cont de sex
Peste 10 milioane de americani sufera de tulburare bipolara, iar boala afecteaza in egala masura barbatii si femeile.

69. Suicidul este o problema serioasa
In fiecare an, in America, aproximativ 2 milioane de adolescenti comit tentative de suicid si peste 700.000 dintre acestia necesita ingrijiri medicale.

70. Tulburarile afective sezoniere pot fi genetice
Multe persoane afectate de tulburarile afective sezoniere prezinta in istoricul medical familial cel putin inca un caz cu aceasta tulburare, de regula o depresie severa (55% din cazuri) sau abuz de alcool (34%)

71. Varza murata la fiecare masa
Procesul de fermentare pe care il preusupune acrirea verzei produce o serie de compusi anticancerigeni, incluzand triptofan si sulforafan. Pentru a reduce continutul de sodiu, clatiti varza inainte de a o servi la masa.

72. Brocoli
Mancati brocoli in orice cantitate, insa preparati-l in abur si nu in cuptorul de microunde!
Brocoli face parte din lista de super-alimente care previn cancerul; cu toate acestea, prepararea la microunde distruge 97% dintre flavonoidele care ii confera proprietatile anticancerigene.

73. Salata cu nuci braziliene
Presarati in salata cateva nuci braziliene prajite, deoarece aceste, prin continutul bogat de seleniu si minerale distrug celulele de cancer si ajuta la repararea ADN-ului.

74. Usturoi in toate preparatele
Usturoiul contine compusi de sulf care stimuleaza in mod natural sistemul de aparare al organismului impotriva celulelor cancerigene si ar putea avea potentialul de a reduce dezvoltarea tumorilor. Studiile sugereaza ca prin consumarea de usturoi se poate reduce incidenta cancerului de stomac pana la 12 procente.

75. Pepenele galben: o alegere sanatoasa
Pepenele galben este o sursa minunata de carotenoizi – benefici in reducerea riscului de cancer pulmonar.

76. Cat mai multa apa…
Cantitatea de apa pe care o consuma femeile este corelata cu riscul pentru cancer de colon, consumul suficient de lichide reducand riscul de cancer cu 45%.

77. 15 minute de soare pe zi
Cantitatea insuficienta de vitamina D creste riscul pentru mai multe tipuri de cancer, incluzand cancerul mamar, ovarian, de prostata sau afectiuni precum osteoporoza, diabetul, scleroza multipla si hipertensiunea.

78. O “ploaie” de praz peste salata
O alimentatie bogata in ceapa poate reduce riscul de cancer de prostata cu 40 de procente; efectele pozitive sunt insa mai puternice atunci cand vegetalele se consuma proaspete sau preparate in abur.

79. Doza zilnica de limonada
Servirea zilnica a unei portii de suc natural din citrice poate reduce la jumatate riscul de cancer bucal, de gat si stomac, conform cercetatorilor australieni.

80. Stresul si prietenii
Conform unui cercetari, barbatii cu un nivel ridicat de stres sau cei cu relatii sociale/familiale nesatisfacatoare, prezinta un nivrel ridicat de PSA (antigen specific prostatic) in sange, un marker al dezvoltarii cancerului de prostata.

81. Persoanele care fumeaza un pachet de tigari pe zi beau, practic, o ceasca de tar pe an.

82. Oamenii sunt singurele animale capabile sa traseze o linie dreapta.

83. ADN-ul unui om contine 80.000 de gene.

84. Asa cum amprentele digitale sunt unice, amprenta limbii fiecarei persoane este diferita fata de celelalte.

85. Un adult are mai putine oase in organism decat un copil. Ne incepem viata cu 350 de oase dar, pentru ca anumite oase se unesc in timpul cresterii, la maturitate mai avem doar 206.

86. Chiar daca nu este la fel de sensibil precum cel al unui caine, nasul uman poate percepe pana la 50.000 de mirosuri diferite.

87. Acizii digestivi prezenti in stomacul uman sunt atat de puternici incat pot dizolva zincul si coroda otelul. Din fericire pentru noi, celulele din mucoasa gastrica a stomacului se innoiesc la maxim 3-4 zile, nelasand timp acizilor sa le dizolve.

88. Un plaman uman contine peste 300.000 de milioane de vase capilare. Daca aceasta ar fi puse cap la cap, s-ar intinde pe o distanta de 2400 de kilometri.

89. Testiculele unui barbat produc 10 milioane de spermatozoizi in fiecare zi – suficent cat acesta sa poata repopula planeta in doar sase luni.

90. Oasele umane sunt le fel de rezistente precum granitul. Un os de marimea unei cutii de chibrituri poate suporta presiunea unui bloc de 9 tone – de patru ori mai mult decat poate suporta betonul.

91. Cel mai mare organ al corpului uman este pielea. Ea poate acoperi, in cazul unui adult, o suprafata de 1,9 metri patrati. De asemenea, in timpul vietii unui om, acesta pierde pana la 18 kilograme de piele moarta.

92. Cand doarme, un om creste in medie cu 8 milimetri, pentru ca dimineata sa revina la inaltimea initiala. Motivul este simplu… forta gravitationala care actioneaza asupra cartilagiilor.

93. Un om consuma, in medie, 50 de tone de mancare si bea circa 50.000 de litri de lichide de-a lungul vietii.

94. Muschii unui ochi se misca de circa 100.000 de ori pe zi. Pentru a ne imagina ce inseamna acest lucru, ganditi-va ca echivalentul unui asemenea efort pentru muschii picioarelor inseamna un traseu de 80 de kilometri in fiecare zi.

95. In 30 de minute, corpul uman degaja suficienta caldura incat sa poate fierbe 3,5 litri de apa.

96. O picatura de sange are nevoie de numai 30 de secunde pentru a face un circuit complet al corpului uman.

97. Ochiul uman percepe doar 90% dintre informatiile pe care le primeste.

98. Ovarele contin aproximativ jumatate de milion de ovule. Cu toate acestea, doar 400 dintre ele vor avea ocazia de a da nastere unei noi vieti.

99. Fiecare centimetru patrat de piele contine cel putin 32 de milioane de bacterii. Din fericire, cele mai multe dintre ele sunt inofensive.

100. Numai picioarele contin peste 500.000 de glande sudoripare, glande care pot elimina pana la jumate de litru de transpiratie pe zi.

101. Viteza cu care aerul este eliminat in timpul unui stranut este de cel putin 160 de kilometri pe ora.

102. In timpul unei vieti, un om poate produce pana la 24.000 de litri de saliva, suficient cat pentru a umple doua piscine olimpice.

103. Un om poate rezista pana la 40 de zile fara mancare, 6 zile fara apa si 6 minute fara aer. De asemenea, el nu poate rezista, in mod normal, fara sa doarma mai mult de 11 zile.

104. Capul unui copil cantareste cat un sfert din greutatea corpului acestuia. La maturitate, capul reprezinta doar a opta parte din greutatea trupului.

105. Unghiile de la degetele mainilor cresc, in medie, de sase ori mai repede decat cele ale picioarelor.

106. Aproximativ 50.000 de celule din corpul tau au murit si au fost inlocuite chiar in timp ce citesti acest articol. Scheletul tau este unul nou la fiecare trei luni si ai o piele noua in fiecare luna.

107. Fiecare centimetru patrat din pielea ta contine 6 metri de vase de sange, 3,5 metri de nervi, 1300 de celule nervoase, 100 de glande sudoripare si 3 milioane de celule.

108. Pentru a te incrunta, esti nevoit sa folosesti 43 de muschi ai fetei. Pentru a zambi nu ai nevoie decat de 17.

109. Din cele 206 oase ale corpului uman, mai mult de jumate din ele se afla in maini si picioare.

110. Inima unui om bate de aproximativ 3 miliarde de ori in timpul vietii acestuia.

111. Aorta este cel mai mare vas sanguin din corpul uman. In cazul unui om adult, ea are diametrul unui furtun de gradina. La polul opus se afla capilarele. Acestea sunt atat de subtiri incat este nevoie de 10 astfel de vase, puse unul langa altul, pentru a egala grosimea unui fir de par.

112. Orice persoana pierde, in medie, 100 de fire de par pe zi si peste 10 miliarde de particule de piele moarta.

113. Ochiul uman este capabil sa distinga aproximativ 1 milion de culori diferite si sa obtina mai multe informatii decat cel mai performant telescop construit vreodata.

114. Atunci cand atingi un obiect, semnalul circula prin corp, prin intermediul nervilor, cu peste 200 de kilometri pe ora.

115. Un om inspira si expira de circa 23.000 de ori pe zi.

116. Locul in care parul uman creste cel mai repede este barba. Daca nu ar fi taiata periodic, o barba ar putea atinge pana la 10 metri lungime.

117. In prima luna de viata, un copil invata atat de multe lucruri incat sinapsele din creierul sau cresc de la 50 de trilioane la 1 quadrilion. Daca si corpul sau s-ar dezvolta cu aceeasi viteza, copilul ar cantari 77 de kilograme dupa numai o luna de viata.

118. Stomacul unui adult poate cuprinde pana la 1,5 litri de hrana.

119. Unghiile si parul sunt alcatuite din aceeasi substanta… cheratina.

120. Degetele mari de la picioare sunt unele dintre cele mai importante structuri ale corpului nostru. Datorita acestor degete, un om isi poate pastra pozitia verticala si isi poate mentine echilibrul.

121. Barbatii mai scunzi de 1,28 metri si femeile mai scunde de 1,18 centimetri sunt considerati pitici.

122. Fiecare om isi indoaie degetele de 25 de milioane de ori intr-o viata.

123. Marimea inimii unui om este egala cea cea a propriului sau pumn.

124. Creierul uman genereaza intr-o zi mai multe impulsuri eletrice decat toate telefoanel mobile din lume la un loc.

125. In corpul fiecaruia dintre noi traiesc bacterii a caror greutate insumata ar atinge cifra de 2 kilograme.

126. Plamanul drept retine, intotdeauna, mai mult aer decat cel din partea stanga.

127. Numai in gura, un om are pana la 40.000 bacterii.

128. In momentul nasterii, creierul unui copil contine circa 14 miliarde celule, numar care nu mai creste pana ala sfarsitul vietii. Dupa varsta de 25 de ani, creierul uman incepe sa piarda pana la 100.00 de celule zilnic. Dupa varsta de 50 de ani creierul uman isi reduce simtitor volumul.

129. Femeile clipesc de doua ori mai des decat o fac barbatii.

130. Cele mai mici celule din corpul unui barbat sunt spermatozoizii

Crearea siluetei ideale prin tehnica de influentare a subconstientului

Tratamentul obezitatii depinde de o apreciere       corecta a faptului ca aceasta este o problema de nutritie si cauza ei este un aport ex...